Mynet 01.12.2011

Balık burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Balık Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Balık burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşan Ay Tutulması Merkür geri hareket dönemine rastladığı için, doğal olarak ailevi ve iletişim konularında hassasiyetle durmak gerekiyor. Ayrıca mesleki konulardaki bekleyiş ve yanlış anlamalar nedeniyle içsel yönden bazı sıkıntılara yol açması doğaldır. Gecikmeler, yanlış anlaşılmalar veya zamanında gerçekleşmeyen sözler nedeniyle ev sınırları içinde belli bir huzursuzluk hali yaşansa da bütün bunlar 14 Aralık sonrası Merkür ileri hareketine başladığında yavaş yavaş yoluna girebilir. Bize düşen bu devrede eksiklerimizi gözden geçirmek ve acele kararlardan uzak durmak. Merkür astrolojik olarak Yay burcunda zorlu bir konumdur. Bu yüzden de zihinsel anlamda çok dikkatli olunması lazımdır. Bir yandan geleceğini planlamak isteyen birey diğer taraftan durumlara tarafsız bakmakta zorlanabilir. İster istemez keseri kendi tarafından yontmaya çalışır. Oysaki başkalarıyla iletişimde bulunurken tarafsız düşünmeye, gerçeğe odaklanmaya çalışmalıdır. İnatlaşmalar ve fanatik tavırların kimseye bir faydası yoktur. 20 Aralık tarihindeki Venüs Kova burcu seyri, yakın çevrenizde bulunan kişilerle olan ilişkilerinize dikkat etmek, parasal konularda güvenmediğiniz kişilerle alışverişte bulunmamak gerektiğinin işaretidir. 22 Aralık Güneş Oğlak burcu seyri, iş hayatınızla ilgili konularda sorumluluk duygusu içinde kendinizi ortaya koymanın işaretidir. Böyle bir enerji altında kişi ister istemez daha dikkatli olmaya çalışmalıdır.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında karşıt burcunuz Başakta ilerleyecek Mars, özellikle Merkür geri hareketinin etkili olduğu 14 Aralık tarihine kadar biraz dikkatli ve sabırlı olmamızı gerektiriyor. Partnerinizin ilişkinizle alakalı konularda normal dışı hatta kimi zaman haddini aşacak şekilde eleştirel tavırlar içinde olması anlamına gelir ki, pek lezzetli bir durum değildir. Öyle gereksiz mevzuların üzerinde durur ki, neden böyle davrandığını sorduğunuzda bin dereden su getirerek anlatır da anlatır. Söylediği her söz, yarayı daha fazla deşmekten, kanatmaktan başka bir işe yaramaz. Oysaki susup dinlese, belki de sorunlara çare bulmak kolay olacaktır. Ancak bunu yapmayı denemez. İlişkisi sorunlu bir Balık iseniz, bu enerji altında, sessiz ve kimi zaman oldukça derinden hareket eden, düşüncelerinde ısrar eden sevgilinizle, eşinizle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Hiçbir şeyi beğenmeyen, dayanamayıp eleştirdiğinizde bunu kabul etmeye yanaşmayan kişiyle tabii ki ortak bir noktada buluşmak pek kolay değildir. Kimi zaman her durumu abartan, bazen sorularınızdan, şikayetlerinizden kaçmak için bahaneler yaratan partnerinizle anlaşmak için epeyce ter dökebilirsiniz. Ben bu dönemde eşinizin, sevgilinizin böyle davranmasını ilişkinizdeki problemlere veya onun iş veya sağlık sorunlarına bağlamaktayım. Özellikle Mars-Başak burcu seyrini dispozite edecek Merkürün Yay burcundaki seyri ve ardından başlayacak geri hareketi gösteriyor ki iş değişimi veya işindeki yoğunluk böyle davranmasına sebep olabilir. Şimdi bütün bunları göz önüne alarak yapmanız gereken öncelikle durumunu nelere sıkıldığını, nelerin onu tedirgin ettiğini kendinizce saptamaktır. Eğer bahsettiğim sorunları böyle davranmasına nedense o zaman üzerine gitmek yerine elinizden geldiğince ona destek olmanız yararlıdır. Tam tersine böyle bir durum yoksa, 14 Aralık tarihine kadar en başta da söylediğim gibi lütfen sakin olunuz. İlişkinizdeki problemlerin daha fazla büyümemesi için derinlemesine düşününüz. Tabii ki amacınız bu beraberliği sürdürmek ise. Yani siz elinizden geleni yapınız.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem bir üst paragrafa olanla daha farklı bir seyir izler. Ne de olsa her ilişki başladığında kendi içinde çok daha lezzetlidir. Ancak ben derim ki, 14 Aralık tarihine kadar hem partneriniz hem beraberliğiniz anlamında detaylı bir gözlemde bulununuz. Bu enerji süresinde karşınıza çıkan eğer sizinle olmayı kafasına koyduysa emin olunuz ki sizi elde etmek için elinden geleni yapabilir. Mantıklı düşünce tarzı, bazen nazik ve alçak gönüllü halleriyle, size yardımcı olmasıyla, ihtiyacınız olduğunda hizmetkar tavırlarıyla size gayet çekici gelebilir. Giydiklerini üzerine yakıştırması bilen partneriniz, evlilik konusunda aceleci davranmaz. Aradığı mükemmelliktir. Siz nasıl onu gözlüyorsanız o da aynı sizi mercek altına alır. Birde şunu söylemeliyim ki, son derece önemli. Mars-Başak burcu etkisi ileri ve sonra geri hareketiyle Temmuz 2012 tarihine kadar sizinle. Bu oldukça uzun bir seyir. Onun için lütfen acele kararlar vermeyiniz. Kimdir, neyin nesidir, nasıl bir hayat sürmektedir, işi gücü var mıdır, ailesiyle arasındaki iletişim nasıldır bunların tümü üzerinde durunuz. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor. İki kez tekrarladım ama bir daha hatırlatayım. Lütfen 14 Aralık tarihine kadar temkinli olmaya çalışınız. Küçük olayları gözünüzde devleştirmeyiniz.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında düz olarak Yay burcunda seyrine devam edecek ilişki evinizin yöneticisi Merkür, dispozitör gücü Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar geri harekette olması nedeniyle ilişkinizle alakalı konular üzerinde ciddiyete teşvik edici ve maddi-manevi anlamda geleceğinizi garanti altına alma arzunuzu yükselticidir. Yani öyle her önünüze geleni kabul etmeniz mümkün değildir. Ayrıca ilişkisinde sorun olanlar beraberliğin devamı açısından mutlaka konuşmalıdırlar. Ancak bu konuşma 26 Aralık sonrasında yapılırsa en azından daha aklı başında kararlar vermeniz kolay olur. Bu seyir süresince, yaşamsal anlamda bir dönüşümde bulunulması için, abartılı ifadelerden kaçınmak ve kendinizi en düzgün bir şekilde ifade etmek ve gerekirse toplumsal hayatınız açısından da bu ilişkinin artı ve eksilerini iyice hesap edilmelidir. Boşanmaya veya ayrılmaya karar vermiş çiftler verdikleri bu kararın ailelerine açılması ve onların göstereceği tepki veya aile birliğinin dağılması sonucu, gerek mesleki ve gerekse toplumsal imajınız açısından yaşanması muhtemel zorluklar hesap edilmelidir. Tabii ki gönlümüz ilişkilerin veya bunca zaman yaşanmışlıkların sona ermesi değil. Fakat madem Astroloji, gezegensel hareketlerin insanlar üzerindeki olabilecek olumlu ve olumsuz tesirlerine göre aydınlanma ve ona göre düzenlemelerde bulunmamıza yarayan bir ilimdir, o zaman biz insanoğluna düşen bu ilimden yararlanmak için aklı selim hareket etmektir. Öncelikle benim bu enerjiyi olumlu yönde kullanmanız adına tavsiyem, gerçekçi düşünmenizdir. İster sorunlu isterse bağımlılık nedeniyle sağlıksız bir şekilde ilişkisini sürdürenlerin artık bazı şeyleri hasır altı ederek ilerlemeleri pek mümkün değildir. 26 Aralık tarihinde Jüpiterin geri hareketi bittiğinde Merkür-Yay burcu seyrinin gölge yönleri nispeten düzelmeye başlar. Ancak Merkür-Yay burcunda zihinsel yönden dağınık düşünmeye, odaklanma konusunda sorunlar yaşanmasına neden olduğundan tabii ki dikkatli ve sistemli olmak, -ben bilirim tarzı düşünmemek lazımdır. Bu geçişteki etkili tarihler: 26 Aralık. Bu tarihte Kuzey düğümle kavuşum yapacak Merkür, 2 Aralıkta halledilmeyen konular üzerinde hızlı adımlar atılmasını sağlayabilir. Tabii ki dikkatli ve tedbirli bir şekilde.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında devam edecek Venüs-Kova burcu etkisi altında, tarafsız bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmeli ve aksayan noktaları ele alarak çözümlemeye çalışmalısınız. Bütün bu düzenlemelerin 26 Aralık sonrası yavaş yavaş ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. Peki nelere dikkat etmelisiniz? Her şeyden önce gerçekçi düşünmeniz mutlaka gerekiyor. İster yaşadığınız ilişkide olsun, isterse bundan sonraki seçiminizde, kendinize uygun ve hayata ayrı noktalardan baksanız bile ortak bir nokta oluşturabileceğiniz bir kişiyi tercih etmeniz lazımdır. Yani eskisi gibi, fazla fedakarlıkta bulunmak, onun yerine düşünmek, onun isteklerini merkez almak gerekmiyor. Çünkü bu bakış açısının, üzülmek dışında bir yarar getirmediğini, yaşadığınız tecrübeler dolayısıyla anlamış olmalısınız. Zaten bu enerji, bir türlü karar veremediğiniz konularda da etkili olacağından şimdi çok daha mantıklı bir şekilde durumları gözden geçirerek kendinizi düşünmeyi öğrenebilirsiniz. Bu dönemde, sevdiğiniz kişiye karşı bir süre belli bir mesafe koymanız mümkündür.

İlişkinizin sorunlar yüzünden zarar görmemesi için, soğuk bir tutum sergileyebilirsiniz. Aslında yapılması gereken, egonuzu güçlendirmektir. Çünkü bir Balık beraberliğinde genel olarak, elindekini paylaşmaktan yanadır. Hatta bu paylaşım duygusu bazen öyle ileriye gider ki, Balık kendinden ziyade, karşısındaki kişi olup çıkar. Oysaki kendini de düşünmesi şarttır. İşte sizler bu enerjinin etkisi altında öncelikle eşit hak ve sorumluluklar içinde ilişkisini sahiplenen kişilere doğru yönlenebilir, ilişkinizde ise, bu olgunun ön planda olmasına önem verebilirsiniz. Çünkü sizler özel haklara sahip olması gereken kişilersiniz. Bu enerji altında eski bir arkadaşlığın gizlice sürdürülmesi mümkündür. Bu ilişki son derece özgür paylaşımlardan oluşabilir. Yani her iki taraf da, süresi konusunda ısrarlı davranmayabilir. Amaç, ortak fikirlerin paylaşımı ve biraz olsun sorunlardan uzaklaşmak olabilir. Özgürlük konusu bu dönemde çok önemlidir. Aileniz içinde sağlık veya başka bir problemle ayrı mekanlarda yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yardımseverlik hisleriniz bu enerjinin etkisi altında yoğunlaşabilir.

Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 21 Aralık tarihinde ikinci yöneticiniz Jüpiterin geri hareketi devam ettiği için, ilişkiniz anlamındaki gelişmeler, yenilikler tam olarak dış dünyaya yansımaz. 31 Aralık günü Venüs-Kuzey düğümle olumlu görünüm yaptığında ne yöne doğru ilişkiniz yol almakta sorusuna cevap vermeniz gerekiyor. Ancak ben bu enerjiyi bazı konuların aydınlığa kavuşması anlamında olumlu görünüyorum.

İŞ VE KARİYER

22 Aralık tarihine kadar devam edecek Güneş- Yay burcu seyri genel anlamıyla gerek mesleki konularda gerekse toplumsal hayatınızla ilgili meseleler üzerinde yoğunlaşma süreci anlamı taşır. Kişi ne olursa olsun yeni bir sayfadan hayata bakmak için sabırsızlanır. İçindeki çocuk onu itekler ve hayata dört elle sarılması için yüreklendirir. Duygular delice bir özgürlük nehrinde sulanır ve damarlarımızdaki kan coşkuyla yol alır. Eskiyi silmek isteyen kişi bu etki altında sabırsızdır. Mesleki kariyeri konusunda zirveye çıkmak için yeteneklerini sergilemek isteyen insan kimi zaman durgunluklarla, istemediği engellerle karşılaşabilir. Bu yılki geçişin, hem ikinci yöneticiniz Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar geri hareketinin devam etmesi hem de beraberlik evinizin yöneticisinin 14 Aralığa kadar sürecek geri hareketi nedeniyle durgunluk yaşanmasını doğal karşılamalısınız. Aslında ben bu süreci yanlışları tespit etmek, ilişkimizi, ailemizi, iç dünyamızı gözden geçirmek anlamında bir mola gibi düşünüyorum.

Bazen molalar iyidir dostlarım. Yanlış ve acil alınıp pişman olunması mümkün olanları mercek altına alarak incelememizi sağlar. Farkındalığınızı ortaya koyabilmeniz, yeni ortamlara girerek kendinizi ifade etmeniz, ilginç ve sıradışı güzellikleri keşfetmeniz için iki misli efor sarfetseniz de, Güneş-Yay burcu geri planda sizi ışıklandırır merak etmeyiniz. İş hayatınızla ilgili sorunlarınızı mantıklı bir şekilde ele almalı, karşınıza aniden çıkabilecek teklifleri değerlendirmeden önce durup şöyle bir düşünmelisiniz. Bunun yarar ve zararı olabilir diye hesap etmelisiniz. Eşiniz ve iş ortaklarınızla aranızdaki her türlü paylaşımın nasıl bir nitelikte olduğunu, toplum içindeki yerinizin ve şu andaki konumunuzun sizin için yeterli olup olmadığını şöyle bir mantıklı şekilde, abartıya kaçmadan düşününüz. Aralık sonrası kendinizi çok daha olumlu hissederek hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda ivme kazanabilirsiniz.

Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. 26 Aralık sonrası Jüpiterin geri hareketinin bitişiyle iş görüşmeleri, kendinizi ifade etme anlamında gücünüz yükselmeye başlar. Maddi ve manevi anlamda önünüzü görmeniz kolaylaşır. Olumlu düşünün dostlarım. Bu çok önemli. Çünkü hayatı pozitif yönden ele almak, ruhsal kalkanlarınızı güçlendirir. Bu ise, başarının yolunu açan manevi bir sırdır.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda seyredecek Venüs, hedefler evinizde 14 Aralık tarihine kadar devam edecek Merkür geri hareketi nedeniyle ilişkinizle alakalı konularda belli bir disiplin, ciddiyet hüküm sürmekte. İçinde bulunduğunuz durumu gayet düzgün ve net bir şekilde görmeye çalışmalısınız. Sosyal faaliyetlerinizde otorite konumundaki kişilerle ilişkilerde ılımlı hareket etmekte yarar görüyorum. İşinizdeki konumunuzu önemsemeli, etrafınızda bulunan kişilerin disiplinli, güvenilir ve düzgün kişiler olup olmadığına dikkat ederek tedbirli davranmalısınız. İş organizasyonlarında bulunmak, seminerlere katılmak, terfi yada konumunuz açısından a dan z ye herşeyinize dikkat etmelisiniz. Duygu dünyanızla ilgili konularda bu dönemde, partnerinizle sevgili olmaktan ziyade dostluğu tercih edebilir ve onu şimdi daha gerçekçi gözlerle değerlendirmeye çalışabilirsiniz. İlişkisi olmayan Balıklar için bu süreç iş dünyasında bir yer edinmiş, kendi kimliğini oluşturmuş, hayatta başarılı olmayı kendine düstur edinmiş kişilerin tercih edilmesi anlamına gelebilir. Ancak bu kişiyi inceden inceye gözlemleyiniz. Ani kararlar vermeyiniz. İster yeni bir ilişki, ister sorunlu bir beraberliğiniz olsun veya hayatınızda kimse olmasa da, siz bilinçli düşünmeye çalışmalısınız. Çıkarlarınızı kollamanız, ancak bencil davranmamanız, sizi tedirgin eden konuları galeyana gelerek sertlikle yanıtlamanız konusunda dikkatli olunuz.

Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. 7 Aralık tarihini burada yazmadım. Ancak ikinci yöneticiniz Jüpiter o tarihte burcunuz üzerinde etkili olan Chironla olumlu bir görünüm yapıyor. Fakat ben bu görünümü Jüpiterin geri harekette oluşu nedeniyle Aralık sonunda etkisini hissedeceğimizi söylemek isterim. Gayet olumludur. En azından güçlü bir umut, yaralarınızı sarma anlamında sizi destekleyicidir. Ay sonunu bekleyelim dostlarım.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar, otoritelerle olan ilişkiniz (patronlarınız, ebeveynleriniz), sosyal itibarınız (statünüz), kader niteliğinde meslek (yazgınız), işverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız, yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz ve profesyonel girişimlerinizle alakalı konular.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık tarihinde saat 16:36 itibariyle, İkizler burcunda meydana gelecek Ay Tutulması etkisi altında başta ailevi konular olmak üzere, yuvanızla ilgili her türlü meselede maddi ve manevi bazı sorunlar yaşamanız mümkündür. Kendinizi bugünlerde güvensiz hissedebilir, iletişimsel manada, gerginlik duyabilirsiniz. Dolunay zamanları duygular ve düşünceler birbiriyle çatışma halinde olduğundan, iş hayatınız ve güvenliğinizle ilgili her detayın üzerinde fazlaca durabilirsiniz. Eskiye ait durumlar gündeme gelebilir. Bu enerji altında yapılması gereken, öncelikle sakin olmak, sizi etkileyebilecek kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışmaktır. Ailevi ilişkilerinizde beklenmedik ve oldukça tedirgin edici tartışmalar, huzursuzluklar yaşanabilir, kopuşlar meydana gelebilir. Ev değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Alıştığınız düzeninden ayrılabilirsiniz. Bu durum mesleki açıdan da zorlayıcıdır. Eğer ev sınırları içinde meydana gelen durumları karşılayabilecek bir iş yaşamınız yoksa maddi ve manevi açıdan kendinizi bir köprünün üstünde ne yana gideceğini bilemeyen bir kişi gibi hissetmeniz mümkündür. Ancak bu sıkıntıların bir çoğu, tutulmanın dispozitör gücü Merkürün geri hareketi ve gölgeli günlerinin ardından Aralık sonuna doğru yavaş yavaş düzelmeye başlar.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür kariyerinizi ilgilendiren konularda geri hareket sırasında karşılaşılan ve değerlendirilmeye alınan meselelerin yürürlüğe konması anlamında etkilidir. Ancak Merkürü dispozite etmekte olan Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdürüyor oluşu işinizle alakalı konuların tam olarak yerli yerine oturması, maddi ve manevi anlamda rahatlatması yönünde sabırlı olmayı gerektiriyor. İş başvurularında bu tarih sonrası para ve çalışma şartlarınızı mutlaka açık bir şekilde belirleyiniz. Eğer bu tarihte işe başvuruyorsanız cevabı için 26 Aralık tarihine kadar olan bekleme süresini normal karşılayınız. Otoritelerle olan ilişkilerde geri hareket döneminde olduğu gibi olumsuzluklar yaşanmayabilir. Ancak onların sizin hakkındaki düşünceleri veya sizin iş hayatınızla ilgili meselelere bakış açınız çelişkili olabilir.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek Güneş, ciddiyet ve sorumluluk duygusu içinde hareket etmek gerektiğinin işaretidir. Mesleki açıdan kendinizi güçlü bir şekilde göstermeniz için siz Balıklar bu dönemde özellikle otorite konumunda bulunan güçlü kişilerle bir araya gelmeye ve mesleğinizde ilerlemenizi sağlayacak aktivitelerde bulunmaya çalışırsanız süreci gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Yine bu enerji, sorumluluklarınız konusunda oldukça önemlidir. Dostlarınız, sosyal ilişkileriniz ve oluşturduğunuz çevreniz size bu dönemde belki aradığınız desteği vermekte gecikebilir veya bazı durumlar için bizzat kendiniz koşuşturmak ve elde etmek durumunda kalabilirsiniz. Bağımsızlığınızı ifade ederken zorlanabilir kendinizi belli bir çerçeve içinde hareket etmeniz adına zorlanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Fakat bunların tümü açıkçası çok fazla rahatsızlık verecek durumlar değildir. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta, boş muhabbetlerden ziyade, size yardımcı olabilecek kişilerle bir arada olmaya çalışarak zamanı en iyi şekilde değerlendirmenizdir. Olgun ve kendi alanında söz sahibi olan kişilerle arkadaşlık kurmaya çalışmanız, çıkarlarınız adına oyunu kuralına göre oynayarak güçlü insanlarla iyi geçinmeniz, umut ve idealleriniz için organize hareket etmeniz hakikaten size pek çok fayda sağlayabilir. Benim bu dönem için size bir başka önerim ise karşınıza çıkabilecek ve sizi asıl amacınızdan uzaklaştırabilecek tekliflerle ilgilenmek yerine öncelikle kendi alanınız ve yeteneklerinize uygun düzenlemelerde bulunmak ve buna uygun ortamlarda görünmek olmalıdır. Burada önemli olan, öncelikle kendinizi gerçekleştirmek ve kendi hayatınızın otoritesi olmayı başarmaktır. Bu bakış açısı, sizin için bu dönemin her alanda yararlı geçmesini sağlayıcı olabilir. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. Jüpiterin geri hareketinin bitimiyle 26 Aralık sonrası işlerinizi güvenceyle örülü şekilde yoluna koymanız mümkündür.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık tarihinde saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, sizler açısından yenilikte bulunabilmeniz ve hedeflerinizi gerçekleştirebilmeniz adına gayet güçlü bir yansıma anlamına gelir. Jüpiterin 26 Aralık sonrası geri hareketinin bitimiyle bu gücü üzerinizde daha fazla hissedebilirsiniz. Yeniay, kimlerle veya kiminle ortak aynı hedefe yol almaktasınız sorularını net olarak görebilmeniz açısından yararlıdır. Sevgiliniz mi? arkadaşlarınız mı? Yoksa aileniz mi? hangi seçenek olursa olsun bu kişilerle işbirliğinde bulunabilmeniz açısından Yeniayın sizden yana olduğunu biliniz. Destek görebilir, organize hareket edebilir, mantıklı düşünmeyi başarabilirsiniz. Hangi yola girdiğinizi, hangi amaçla ve kimle yürüdüğünüzü, sizin için gerçekten doğru kişi olup olmadığını gayet net, gerçeğin ışığı altında tespit edebilirsiniz. Yeniay sadece ilişki anlamında değil, yaşamınızla ilgili konularda etkileyici olduğunu biliniz. Çevre ağınızın genişlemesi, sosyal gruplar içinde yükleneceğiniz işler size yeni sorumluluklar getirebilir. Ancak bütün bunların hayatınızla ilgili yeni değişimlerin ilk işaretleri olduğunu bilirseniz, karşınıza çıkabilecek zorlukları normal karşılar, bu benim geleceğim açısından önemli diyerek yeni düzeninize adapte olabilirsiniz. Buradaki asıl sır, yaşamınızı düzene koymanız gerektiğini bilmenizde yatıyor. Bunu kabul ettiğinizde karşınıza türlü olanaklar çıktığını farkedebilirsiniz.

PARA KONULARI

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars Güneşinizle karşıtlık etkisi altında olduğundan tabii ki dikkatli olunması gerekir. Ortaklık evinizde yer alışı dolayısıyla parasal konularda ne olursa olsun iş sözleşmelerinizden tutun da, başkalarıyla alakalı maddi alışverişlere kadar şöyle bir temkinli, inceleyici tarzda hareket etmenin faydalı olacağını göstermektedir. Belki her şey yolunda gibi gözükebilir veya öyle de olabilir. Ancak eskilerin deyimiyle kulağınıza kar suyu kaçırmak isterim. Eşinizle alakalı gelirler konusunda da aynı durum geçerli. Evinize giren para ve harcanan miktar arasında bir dengesizlik var mı? Organize işlerde de gözümüz açık olsun. Birlikte iş yaptığımız diğer insanlarla parasal konularda sağlam düşünmeye çalışalım. 14 Aralık tarihine kadar devam edecek Merkür geri hareketi nedeniyle, durgunluk, yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor.

URANÜS GERİ HAREKETİ BİTİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketi sona erecek olan Uranüs, maddi ve manevi kazanımlarınız, bunları elde etme yöntemleriniz, menkul değerleriniz, yatırımlarınız, kayıp-kazanç anlamındaki bütçe durumunuz güçlü bir dürtü ve kimi zaman sürprizlerle sizi meşgul etmeye başlar. Astrolojik olarak Balıkların zodyakta parayla alakalı burcu Koç olduğu için Uranüsün bu burçtaki ilerleyişi doğal olarak hız ve aktivitenin son derece önemli olacağının göstergesidir. Bu süreçte paraya bakış açınız da değişime uğrar. Kimi zaman maddiyatla ilgili konularda özgür yaklaşımlar sergiler bazen de beklenmedik gelişmeler nedeniyle gerilim duyabilirsiniz. Yetenekleriniz bu anlamda son derece değerlidir. Siz siz olun lütfen hangi konularda ekmeğinizi kazanabilirsiniz etraflıca düşünün. Çünkü ileriki yıllarda yeniliklerde bulunmayı en çok isteyeceğiniz konu para olacaktır. Umulmadık gelir artışı veya kayıpları karşısında şaşırmadan durabilmeniz için öncelikle uyanık bir bilince ihtiyacınız var. Bazen maddi bağımlılıklarınızın esiri olabilirsiniz. Eğer mal, mülk, maddi değerlere aşırı bağımlı birisi iseniz dalgalanmalar karşısında kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Uranüs yerleşik düzene karşı çıkan bir gezegen. O nedenle kökleşmiş olandan sizi uzaklaştırıcı bir etki sunabilir. Kişinin paraya bakış açısını farklılaştıran bu enerji, yetenekleriniz yoluyla elde edilen kazancın göstergesidir. O nedenle lütfen kendinize şöyle bir gözden geçirerek hangi konularda bilgi ve deneyim sahibisiniz. Yeni kazanç yollarına, yöntemlerine açık olunuz.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-6-7-8-12-13-20-21-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler: 9-10-11-16-17-22-23
Aşkta En Şanslı Günler: 12-13
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 4-5-31
Yeniay: 2-3-29-30
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 16-17
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER