Mynet 01.11.2011

Balık burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Balık Burcu-Kasım Ayı Genel Değerlendirmesi

Balık burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

2 Kasım tarihinde önce Venüs ve ardından Merkür Yay burcunda seyrine başladıklarında bilgilenme, eğitim hayatı, akademik kariyer, yeni bir iş değişimi, iş ile alakalı görüşmeler gibi geniş bir yelpazeye dayanan konularda hareketlenmeler görülür. Zihinsel anlamda hevesliliğiniz artar. Jüpiter bu dönemde Boğa burcunda olduğu için doğal olarak parasal açıdan kendini güvende hissetmek isteyen birey yeni bir değişim için kolları sıvalayabilir. Benim bu konuda size tavsiyem, bu türden girişimlerinizi 24 Kasım geri hareketinden önce gözden geçirmeniz ve kendinizi hazır hissediyorsanız uygulamanızdır. 11 Kasım Mars başak burcu seyri, gerek iş ve gerekse ilişkinizi ilgilendiren konularda duygularınızı ifade etmekte zorlanmalara ve huzursuzluklara neden olabilir. Maddiyatla ilgili mevzular eşler arasında çekişmelere neden olabilir. Mars Başak geçişini yönlendiren Merkürün abartılı Yay burcundaki ilerleyişi gereksiz yere problemlerin büyümesine yol açabilir. 24 Kasım tarihinde başlayacak geri hareketi de göz önüne alırsak Aralık ortasına kadar elden geldiğince sakin olmakta fayda vardır. 25 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşan Parçalı Güneş Tutulması kariyer yaşamınızı ilgilendiren mevzulardaki değişimlerin göstergesidir. Tutulmanın dispozitör gücü Jüpiter Boğa burcunda ilerlediğine göre bu gelişme doğal olarak maddi ve manevi anlamda sizi güçlendiricidir.

Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

2 Kasım Merkür Yay Burcuna Girişi 18:54
2 Kasım Venüs Yay Burcuna Girişi 10:51
9 Kasım Neptün Düz Seyrine Geçişi 20:54
11 Kasım Mars Başak Burcuna Girişi 06:15
11 Kasım Chiron Düz Seyrine Geçişi 01:14
22 Kasım Güneş Yay Burcuna Girişi 18:08
24 Kasım Merkür Geri Hareket Başlangıcı 09:19-Yay Burcunda
25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması 08:20-Yay Burcunda
26 Kasım Venüs Oğlak Burcuna Girişi 14:36

AŞK VE İLİŞKİLER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında karşıt burcunuz Başakta ilerleyecek Mars, partnerinizin ilişkinizle alakalı konularda normal dışı hatta kimi zaman haddini aşacak şekilde eleştirel tavırlar içinde olması anlamına gelir ki, pek lezzetli bir durum değildir. Öyle gereksiz mevzuların üzerinde durur ki, neden böyle davrandığını sorduğunuzda bin dereden su getirerek anlatır da anlatır. Söylediği her söz, yarayı daha fazla deşmekten, kanatmaktan başka bir işe yaramaz. Oysaki susup dinlese, belki de sorunlara çare bulmak kolay olacaktır. Ancak bunu yapmayı denemez. İlişkisi sorunlu bir Balık iseniz, bu enerji altında, sessiz ve kimi zaman oldukça derinden hareket eden, düşüncelerinde ısrar eden sevgilinizle, eşinizle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Hiçbir şeyi beğenmeyen, dayanamayıp eleştirdiğinizde bunu kabul etmeye yanaşmayan kişiyle tabii ki ortak bir noktada buluşmak pek kolay değildir. Kimi zaman her durumu abartan, bazen sorularınızdan, şikayetlerinizden kaçmak için bahaneler yaratan partnerinizle anlaşmak için epeyce ter dökebilirsiniz. Ben bu dönemde eşinizin, sevgilinizin böyle davranmasını ilişkinizdeki problemlere veya onun iş veya sağlık sorunlarına bağlamaktayım. Özellikle Mars-Başak burcu seyrini dispozite edecek Merkürün Yay burcundaki seyri ve ardından başlayacak geri hareketi gösteriyor ki iş değişimi veya işindeki yoğunluk böyle davranmasına sebep olabilir. Şimdi bütün bunları göz önüne alarak yapmanız gereken öncelikle durumunu nelere sıkıldığını, nelerin onu tedirgin ettiğini kendinizce saptamaktır. Eğer bahsettiğim sorunları böyle davranmasına nedense o zaman üzerine gitmek yerine elinizden geldiğince ona destek olmanız yararlıdır. Tam tersine böyle bir durum yoksa, o zaman 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında lütfen sakin olunuz. İlişkinizdeki problemlerin daha fazla büyümemesi için derinlemesine düşününüz. Tabii ki amacınız bu beraberliği sürdürmek ise. Yani siz elinizden geleni yapınız.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem bir üst paragrafa olanla daha farklı bir seyir izler. Ne de olsa her ilişki başladığında kendi içinde çok daha lezzetlidir. Ancak ben derim ki, bu süreçte hem partneriniz hem beraberliğiniz anlamında detaylı bir gözlemde bulununuz. Bu enerji süresinde karşınıza çıkan eğer sizinle olmayı kafasına koyduysa emin olunuz ki sizi elde etmek için elinden geleni yapabilir. Mantıklı düşünce tarzı, bazen nazik ve alçak gönüllü halleriyle, size yardımcı olmasıyla, ihtiyacınız olduğunda hizmetkar tavırlarıyla size gayet çekici gelebilir. Giydiklerini üzerine yakıştırması bilen partneriniz, evlilik konusunda aceleci davranmaz. Aradığı mükemmelliktir. Siz nasıl onu gözlüyorsanız o da aynı sizi mercek altına alır. Birde şunu söylemeliyim ki, son derece önemli. Mars-Başak burcu etkisi ileri ve sonra geri hareketiyle Temmuz 2012 tarihine kadar sizinle. Bu oldukça uzun bir seyir. Onun için lütfen acele kararlar vermeyiniz. Kimdir, neyin nesidir, nasıl bir hayat sürmektedir, işi gücü var mıdır, ailesiyle arasındaki iletişim nasıldır bunların tümü üzerinde durunuz.

2 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Merkür dispozitör gücü Jüpiterin Aralık ayı sonuna kadar geri harekette olması nedeniyle ilişkinizle alakalı sorunlar veya genel olarak ilişkiye bakışınızı ciddiyete teşvik edici ve maddi-manevi anlamda geleceğinizi garanti altına alma arzunuzu yükselticidir. Yani öyle her önünüze geleni gönlünüze kabul etmeniz mümkün değildir. Ayrıca ilişkisinde sorun olanlar beraberliğin devamı açısından mutlaka konuşmalıdırlar. Ancak bu konuşma 24 Kasım sonrasına bırakılmamalıdır. Bu seyir süresince, yaşamsal anlamda bir dönüşümde bulunulması için, abartılı ifadelerden kaçınmak ve kendinizi en düzgün bir şekilde ifade etmek ve gerekirse toplumsal hayatınız açısından da bu ilişkinin artı ve eksilerini iyice hesap edilmelidir. Boşanmaya veya ayrılmaya karar vermiş çiftler verdikleri bu kararın ailelerine açılması ve onların göstereceği tepki veya aile birliğinin dağılması sonucu, gerek mesleki ve gerekse toplumsal imajınız açısından yaşanması muhtemel zorluklar hesap edilmelidir. Tabii ki gönlümüz ilişkilerin veya bunca zaman yaşanmışlıkların sona ermesi değil. Fakat madem Astroloji, gezegensel hareketlerin insanlar üzerindeki olabilecek olumlu ve olumsuz tesirlerine göre aydınlanma ve ona göre düzenlemelerde bulunmamıza yarayan bir ilimdir, o zaman biz insanoğluna düşen bu ilimden yararlanmak için aklı selim hareket etmektir. Öncelikle benim bu enerjiyi olumlu yönde kullanmanız adına tavsiyem, gerçekçi düşünmenizdir. İster sorunlu isterse bağımlılık nedeniyle sağlıksız bir şekilde ilişkisini sürdürenlerin artık bazı şeyleri hasır altı ederek ilerlemeleri pek mümkün değildir. 24 Kasım sonrası geri hareket başladığında yukarıdaki konular tekrar gözden geçirilmelidir. İlişkisi olmayanlar bu tarih sonrası karşılarına çıkabilecek kişiyi inceden inceye tanımaya gayret etmelidirler.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda seyredecek Venüs, Merkür geri hareket dönemine denk geleceği için, sosyal aktiviteler, birebir ilişkiler açısından belli bir disiplin, ciddiyet altında davranmanızı gerektirmektedir. İçinde bulunduğunuz durumu gayet düzgün ve net bir şekilde görmeye çalışmalısınız. Sosyal faaliyetlerinizde otorite konumundaki kişilerle ilişkilerde ılımlı hareket etmekte yarar görüyorum. işinizdeki konumunuzu önemsemeli, etrafınızda bulunan kişilerin disiplinli, güvenilir ve düzgün kişiler olup olmadığına dikkat ederek tedbirli davranmalısınız. İş organizasyonlarında bulunmak, seminerlere katılmak, terfi yada konumunuz açısından a dan z ye herşeyinize dikkat etmelisiniz. Duygu dünyanızla ilgili konularda bu dönemde, partnerinizle sevgili olmaktan ziyade dostluğu tercih edebilir ve onu şimdi daha gerçekçi gözlerle değerlendirmeye çalışabilirsiniz. İlişkisi olmayan Balıklar için bu süreç iş dünyasında bir yer edinmiş, kendi kimliğini oluşturmuş, hayatta başarılı olmayı kendine düstur edinmiş kişilerin tercih edilmesi anlamına gelebilir. Ancak bu kişiyi inceden inceye gözlemleyiniz. Ani kararlar vermeyiniz. İster yeni bir ilişki, ister sorunlu bir beraberliğiniz olsun veya hayatınızda kimse olmasa da, siz bilinçli düşünmeye çalışmalısınız. Çıkarlarınızı kollamanız, ancak bencil davranmamanız, sizi tedirgin eden konuları galeyana gelerek sertlikle yanıtlamanız konusunda dikkatli olunuz.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım tarihine kadar devam edecek Mars-Aslan burcu seyri, Kasım ayında da önemini koruyor. Geçtiğimiz Ekim ayında olduğu gibi bu ay çok daha dikkatli bir şekilde, işyerinizle alakalı konularda gerginliklerden uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz ve abartılı tepkilerde bulunmaktan kaçınmanzıda yarar var. Çünkü bu dönemde Mars sağlık evinizle de birebir alakalı olduğundan, hırslı çalışma ve yoğun iş temposu size rahatsızlık verebilir. Otorite konumundaki kişilerle yaptığınız işe göre maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşmeler yapabilirsiniz. Bu görüşmelerde sert tepkilerde bulunmamalı, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını alacağınızı umut ettiğinizi belirtmelisiniz. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Liderlik gücünüzü ortaya çıkaran ve güç arzunuzu çoğaltan bu enerji genel olarak balıklar için zorlayıcı olabilir. Mars-Aslan burcu geçişinin en etkili tarihi 7 Kasım. Bu tarihin birkaç gün öncesi ve sonrasında etkisini hissedeceğimiz Mars-Neptün arasındaki kutuplaşma gösteriyor ki, yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklıklarına oldukça açığız. İş ortamında bazı kişilerin veya bizzat siz,,kendi bildiğinizi okumak, idealleriniz doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. Ancak evdeki hesabın çarşıya uymaması halini göz ardı etmeyelim. Neptün geri hareketini sürdürmekte ve bu Mars ile olan son düellosu. Yani Kasım ayı, öyle risk alabileceğimiz bir ay değil. Bilinçli düşünmemizde, hareket etmemizde fayda var dostlarım.

DOLUNAY BOĞA BURCUNDA-10 Kasım saat 22:16

10 Kasım saat 22:16 itibariyle, Boğa burcunda meydana gelecek Dolunay iletişim evinizde meydana geleceğinden, yakın çevrenizle olan ilişkinizde son derece dikkatli olmalı, sizi gerginleştirebilecek kişi ve ortamlardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Kardeşleriniz, komşularınız, yeni çevrenizle alakalı olabilecek sorunlar karşısında, olgun ve mantıklı bir şekilde çözüm bulmaya çalışmanız faydalıdır. Bazı gelişmeler umduğunuz gibi gitmediğinde, bunu tüm hayatınıza uyarlamamalı, sorunu belirli bir çerçeve içine alarak halletmeye çalışmalısınız. İletişim, haberleşme ve yakın diyaloglarda olabilecek yanlış anlaşılmalarda, olayı bir bütün halinde değerlendirerek geniş bir açıdan görmeye çalışmalısınız. Yolculuklar konusunda güvenli firmaları tercih etmeli, ani kararlar vermemelisiniz. Eğitim hayatınızla ilgili konularda, eğitmenlerinizle diyalogunuza dikkat etmeli, disiplinli bir şekilde çalışmalısınız. Dolunay zamanları genelde, derinlerde yatan problemleri ön plana getiricidir. Bunlar zamanında çözülmediği için doğal olarak yüzeye çıkabilirler. Bu ise belli bir gerilim anlamına gelebilir. Siz kendi adınıza hareket etmek isterken, başkaları buna karşı çıkabilir. Böyle durumlarda olgun yaklaşımlarda bulunmak gayet faydalıdır. Şimdi gelelim Kasım ayının umutlandırıcı enerjilerine.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında devam edecek Güneş- Yay burcu seyri, gerek mesleki konularda gerekse toplumsal hayatınızla ilgili konularda yoğunlaşma süreci anlamı taşır. Kişi ne olursa olsun yenilikten yanadır. Eskiyi silmek, yeni bir sayfadan hayata bakmak için öncelikle iş-güç sahibi olmak ister. Eğer çalışıyorsa zirveye çıkmak için yeteneklerini geliştirir ve kendini iş hayatına adar. Genel anlamıyla ele aldığımızda bu enerji, ileriye yönelik umutlarınızı güçlendirici yeni olanaklarla karşılaşmanız ve girişimlerde bulunmanız anlamında destekleyici gibi durur. Ancak 24 Kasım tarihinde başlayacak Merkür geri hareketi sadece sizi değil, tüm burçları durdurucu, tekrar düşünmeye sevkedici ve bilinçli davranmaya yönelticidir. Farkındalığınızı ortaya koyabilmeniz, yeni ortamlara girerek kendinizi ifade etmeniz, ilginç ve sıradışı güzellikleri keşfetmeniz için iki misli efor sarfedebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili sorunlarınızı mantıklı bir şekilde ele almalı, karşınıza aniden çıkabilecek teklifleri değerlendirmeden önce durup şöyle bir düşünmelisiniz. Bunun yarar ve zararı olabilir mi diye mercek altına almalısınız.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar, otoritelerle olan ilişkiniz (patronlarınız, ebeveynleriniz), sosyal itibarınız (statünüz), kader niteliğinde meslek (yazgınız), işverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız, yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz ve profesyonel girişimlerinizle alakalı konular.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

PARA KONULARI

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars Güneşinizle karşıtlık etkisi altında olduğundan tabii ki dikkatli olunması gerekir. Ortaklık evinizde yer alışı dolayısıyla parasal konularda ne olursa olsun iş sözleşmelerinizden tutun da, başkalarıyla alakalı maddi alışverişlere kadar şöyle bir temkinli, inceleyici tarzda hareket etmenin faydalı olacağını göstermektedir. Belki her şey yolunda gibi gözükebilir veya öyle de olabilir. Ancak eskilerin deyimiyle kulağınıza kar suyu kaçırmak isterim. Eşinizle alakalı gelirler konusunda da aynı durum geçerli. Evinize giren para ve harcanan miktar arasında bir dengesizlik var mı? Organize işlerde de gözümüz açık olsun. Birlikte iş yaptığımız diğer insanlarla parasal konularda sağlam düşünmeye çalışalım. Özelikle Marsı güçlendirici olan Merkürün 24 Kasım sonrası başlayacak geri hareketi gösteriyor ki, maddi konularda özellikle bu ay mücadele fazlasıyla yüksek olduğu gibi, durgunluk, yanlış anlaşılma, abartı, ben bilirim diyen insanlarla anlaşmaya çalışmak, aşırı derin düşünmek de o kadar yoğun gözüküyor. Sizlere bu ay maddi konularda özellikle 12 Kasım tarihinde dikkatli olmanızı öneriyorum. Eş, iş ortaklığı, sözleşmeler, parayla alakalı mevzularda bilinçli düşünmenizi, kimseyle çatışmadan hareket etmenizi tavsiye ediyorum. İki tarih olumlu gözüküyor. 17 ve 23 Kasım. Belki o gün, farklı alanlarda zorlanabilirsiniz. Ancak en azından girişimleriniz konusunda biraz daha mantıklı hareket etmeniz, paranıza sahip çıkmanız mümkün gözüküyor. 24 Kası sonrası ise paramıza sahip çıkıyoruz, acil kararlar vermiyoruz, tutum davranmaya çalışıyoruz.

Kasım Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-9-10-14-15-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 11-12-13-19-20-25-26
Aşkta En Şanslı Günler : 14-15
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 6-7-8
Yeniay : 4-5
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 19-20
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kasım ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER