Habertürk 02.02.2011

Balık burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında balıklara, kendilerini iyi hissedecekleri ve maddi açıdan olumlu gelişmeler yaşayabilecekleri müjdesini veriyor.

Balık Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Balık burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Merkür Kova burcunda seyrine başladığında Ocak yorumunuzun sonunda yazdığım gibi, yenilikçi bakış açısı çerçevesinde ilerlemek son derece önemlidir. İşte bunun için geriye çekilerek hem ilişki hem aile yaşamınız hem de geçmişte yaşadıklarınızı şöyle bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz inanın ki oldukça işinize yarayabilir. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu seyri, maddi ve manevi paylaşım içinde bulunduğunuz kişilerle olan ilişkinizi öne çıkarıcıdır. Hedef birliğinde bulunmak, sorumluluk hissiyle hareket etmek gerekir. Özellikle ilişki meselelerinde sağlam temeller üzerine binanızı inşa etmek için seçimlerinizi iyi yapmalısınız. Eğer karşınızda duran kişi, belirlediğiniz hedef sizi yansıtmıyorsa biliniz ki, başarılı olmanız kolay değildir. Bu enerjiler sizi güçlendiricidir, hayattan uzaklaştırıcı değil. Bunu lütfen unutmayınız. 19-21-23 Şubat tarihlerinde Güneş, Merkür ve Mars burcunuzda seyrine başladığında kendinizi hem kimlik hem iletişim hem de mücadele anlamında gayet iyi hissedebilirsiniz. Bu enerjilerin dispozitör gücü Jüpiter para evinizde seyrini sürdürdüğü için maddi açıdan olumlu bir akış meydana gelebilir.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

Aşk ve İlişkiler

16 Ocak-23 Şubat Mars ve 20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesine devam edecek Güneş etkisi Şubat ayında da bizlerle beraber. O zaman nelere dikkat etmemiz gerekiyor bir daha hatırlayalım. İlişkinizi tarafsız bir bakış açısı çerçevesinde gözden geçirmeli ve aksayan noktaları ele alarak çözümlemeye çalışmalısınız. Bütün bu düzenlemeler için fazlasıyla vaktiniz var. İster yaşadığınız ilişkide olsun, isterse bundan sonraki seçiminizde, kendinize uygun ve hayata ayrı noktalardan baksanız bile ortak bir nokta oluşturabileceğiniz bir kişiyi tercih etmeniz lazımdır. Yani eskisi gibi, fazla fedakarlıkta bulunmak, onun yerine düşünmek, onun isteklerini merkez almak gerekmiyor. Çünkü bu bakış açısının, üzülmek dışında bir yarar getirmediğini, yaşadığınız tecrübeler dolayısıyla anlamış olmalısınız. Zaten bu enerji, bir türlü karar veremediğiniz konularda da etkili olacağından şimdi çok daha mantıklı bir şekilde durumları gözden geçirerek kendinizi düşünmeyi öğrenebilirsiniz. Bu dönemde, sevdiğiniz kişiye karşı bir süre belli bir mesafe koymanız mümkündür. Bireyselliğinizi korumak isteyebilir, ilişkinizin sorunlar yüzünden zarar görmemesi için, soğuk bir tutum sergileyebilirsiniz. Aslında yapılması gereken, egonuzu güçlendirmektir. Çünkü bir Balık beraberliğinde genel olarak, elindekini paylaşmaktan yanadır. Hatta bu paylaşım duygusu bazen öyle ileriye gider ki, Balık kendinden ziyade, karşısındaki kişi olup çıkar. Oysaki kendini de düşünmesi şarttır. İşte sizler bu enerjinin etkisi altında öncelikle eşit hak ve sorumluluklar içinde ilişkisini sahiplenen kişilere doğru yönlenebilir, ilişkinizde ise, bu olgunun ön planda olmasına önem verebilirsiniz. Çünkü sizler özel haklara sahip olması gereken kişilersiniz. Bu enerji altında eski bir arkadaşlığın gizlice sürdürülmesi mümkündür. Bu ilişki son derece özgür paylaşımlardan oluşabilir. Yani her iki taraf da, süresi konusunda ısrarlı davranmayabilir. Amaç, ortak fikirlerin paylaşımı ve biraz olsun sorunlardan uzaklaşmak olabilir. Özgürlük konusu bu dönemde çok önemlidir. Aileniz içinde sağlık veya başka bir problemle ayrı mekanlarda yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yardımseverlik hisleriniz bu enerjinin etkisi altında yoğunlaşabilir.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında etkili olacak ilişki evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyrini olumlu manada kullanmak için Şubat ayında üzerinde duracağınız en önemli nokta, bağımlılıklarınızı, bir türlü çözüme kavuşturamadıklarınızı gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek. Balık burcunda ilerleyen Merkür astrolojik olarak pek güçlü bir enerji değildir. Çünkü mantığı devre dışı bırakır ve olayları subjektif yönde görmenize sebep olur. Oysaki yapılması gereken, hem geçmişi önünüze koyup olan bitene bakmak hem de gelecek için kendinize yeni bir yön çizmek. İlişki evinizin yöneticisi olan Merkür seyrinde genel olarak insan bağlandığı ve kendisinin saydığı hiçbir şeyden kolay kolay vazgeçemez. Aklı duygularına teslim olan kişi ister istemez güvendiği limana sığınır. Eğer hayatında hiç kimse yoksa masallardaki gibi bir aşkın hayalini kurmaya başlar. Kimi Balıklar kendilerince yaşananları, bugüne dek geçirdikleri tecrübeleri, hatta acıları hayat heybelerinin içine koyarak bundan sonrası adına akıllı seçimlerde bulunmaya çalışırken, bazılarınızın bunu yapmaya bile cesareti olmayabilir.

Balık söz konusu olduğunda bu med-cezirler gayet doğaldır. Ancak bir ileri iki geri giden bir ilişkinin kime ne faydası vardır. Tabii ki bu ay Satürn geri hareketinin etkisini her burç farklı alanlarda yaşamakta. Ancak bize düşen hiç bir şeye teslim olmadan yeniye yer açmak için hazırlıkları tamamlamaktır. Ayrıca iletişimsel olarak partnerinizle veya yeni başlayabilecek ilişkinizle alakalı konularda herşeyi baştan konuşmakta fayda var. Abartısız, fazla iyimser düşünmeden ne varsa direkt olarak ortaya koymak. Artık kimse için kendinizden vazgeçmemek veya çekilenleri unutmadan geleceğinizi düşünmek. Çünkü zaman hakikaten hızlıca geçip gidiyor. Bir bakıyoruz ki yolu yarılamak üzereyiz. İyi niyetin sınırlarını kalın bir çizgiyle belirlemek lazım. Şuraya kadar tamam ama burayı aşarsan ben de yokum diyecek kadar yürekli olmak lazım. Bazen iyi niyetli düşündüğümüz bir şey aslında kendimize yaptığımız eziyetten başka bir şey değildir. Onun için lütfen gerçekçi düşünmeyi ihmal etmeyiniz. Böylelikle bu dönemi kolayca atlatabilirsiniz.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, sosyal aktiviteler, birebir ilişkiler açısından belli bir disiplin, ciddiyet altında davranmanızı sağlayıcıdır. Bu enerji sayesinde çok daha mantıklı kararlar alabilir, içinde bulunduğunuz durumu gayet düzgün ve net bir şekilde görebilirsiniz. Sosyal faaliyetlerinizde otorite konumundaki kişilerle ilişkilerde bulunmayı tercih edebilir, işinizdeki konumunuzu daha fazla önemseye başlayabilir, etrafınızda bulunan kişilerin disiplinli, güvenilir ve düzgün kişiler olmasını tercih edebilirsiniz. İş organizasyonlarında bulunmak, seminerlere katılmak, terfi yada konumunuz açısından a dan z ye herşeyinize dikkat etmek gereği duyabilirsiniz. Duygu dünyanızla ilgili konularda bu enerji altında partnerinizle sevgili olmaktan ziyade dostluğu tercih edebilir ve onu şimdi daha gerçekçi gözlerle değerlendirmeye çalışabilirsiniz. İlişkisi olmayan Balıklar için bu süreç iş dünyasında bir yer edinmiş, kendi kimliğini oluşturmuş, hayatta başarılı olmayı kendine düstur edinmiş kişilerin tercih edilmesi anlamına gelebilir. Yeni iş olanaklarıyla karşılaşma olasılığınız yüksek olduğu bu süreçte, karşınıza çıkacak teklifleri Satürn geri hareketini göz önüne alarak maddi anlamda değerlendirme altına almalısınız. Sizler gibi kendinden ziyade karşısındaki insanı düşünmek taraflısı olan kişiler için, Venüsün oğlak süreci biraz daha kendi çıkarlarınızı kollamak, sizi tedirgin eden konuları objektif bir şekilde çözümlemek adına gayet yararlı bir dönem olarak görmekteyim.

İş ve Kariyer

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Balıklar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay, siz Balıkların özünüzü yeniden keşfetmenizde, bütün sınırlamalardan kurtulmanızda, gizli sırları çözümlemenizde, Yüce Yaradanın varlığını yüreğinizin içinde hissetmenizde, seçimlerinizi, tavırlarınızı, hayatınızın yönünü, isteklerinizi, zorunluluklarınızı tekrar ele alarak kendinize yepyeni bir dünya kurmanızı sağlayan içsel bir kuvvettir. Balığın astrolojik sembolünü gözünüzün önüne getirin. İki balık ayrı yönlere doğru yüzmektedir. İşte bu kendi içimizdeki çatışmayı çok güzel ifade eder. Bir yandan kendimizi aşmak, yaşamın sıkıntıları karşısındaki endişelerden kurtulmak isterken diğer yandan karmaşalar, şüpheler, endişeler sayesinde içimizdeki özümüzü keşfederiz. İyiliğin kötülükle, güzelliğin çirkinlikle, artının eksiyle, doğrunun yanlışla bütünleşmesi halidir bu. Sanki biri yoksa öbürünün anlamı yokmuş gibi. İşte bu yüzden Balıklar evrenle bütünleşme peşinde olan burç mensuplarıdır. Onun değişkenliğinin altında yatan sebep de budur.

Böylesine bir derinliğe sahip insanların, hem bu dünyanın gereklerini yerine getirmeleri hem de, kendi hayallerinin peşinden giderek yeni bir dünya kurmaları tabii ki kolay değildir. Fakat bir Balık bunları yapabilecek sezgi gücüne sahiptir. İşte bu Yeniay ne kadar farklı bir kişi olduğunuzu keşfederek, yaşamınıza yepyeni bir yön tayin edebilecek gücü kendi içinizde bulabilmeniz anlamında kıymetlidir. Düşüncelerinizi yeniden şekillendirmeniz, dünyanın tüm zorluklarına karşılık ben buradayım diyebilmeniz için, eskiyi geride bırakma ve yeniye yer açma zamanı gelmiştir. Nitekim ikinci yöneticiniz Jüpiter ve yakında başlayacak Uranüs-Koç burcu seyirleri maddi konularda hızlandırıcı bir yansımadır. Eğer bilinçli bir şekilde kendinizi gözden geçirirseniz biliniz ki, yeni gelir kaynakları yaratabilir, elde ettiğiniz paranıza sahip çıkarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Merkür etkisinin iş yaşamınızla ilgili konulardaki etkisinden bahsetmek istiyorum. Bu enerji siz Balıkların öncelikle var olan sezgi gücünüzü yoğun bir şekilde kullanımınızı sağlayıcıdır. Kendi iç dünyanızda yalnızlık isteğiniz çoğalabilir. Ancak Orijinal ve sıra dışı fikirlerinizi gerek maddi alanda gerekse insan ilişkilerinde devrede tutmanız yerinde olur. Bilinçaltınızdaki çözülemeyen sorunları bir an önce kafanızdan çıkarmalısınız. Evhamlarınızı yenmeli ve gerçek hayatla uzlaşmaya çalışmalısınız. Dünya hayatının gereği olan maddi kazanımlar için atak olmaya gayret göstermelisiniz. Kendinizi kontrol mekanizmanızı güçlü eylemlerinizde devrede tutarak ama yeri geldiğinde de aktif davranarak hayatınızın kontrolünü elinizde tutmalısınız. Özgürlük ve bağımsızlığınızı, yaşamınızın gereklerini yerine getirerek elde etmelisiniz. Çevrenizdeki insanların sizi sürekli olarak kullanmalarına ve sömürmelerine izin vermeden öncelikle kendinizi düşünmeye çalışmalısınız. Psikolojik sorunlarınızı makul bir sınırda tutarak hayalci olmaktan ziyade, hedefleriniz için düzenlemeye çalışmalısınız. Sizi sürekli baskı altına almaya çalışan kişilere yeri geldiğinde DUR demeyi bilmelisiniz. İnsanlara yetenekleriniz doğrultusunda yardımcı olmalı ve ışığınızdan yararlanmalarını sağlamalısınız. Gizli ve saklı ilişkilerinizde dikkatli olunuz. Sizin yaşamınıza yön vermenizi sağlayan girişimlerde durdurmaya çalışan insanlara gerekli zamanda dur demeyi bilmelisiniz. Artık hayatınızın iplerini elinize almanız gerektiğini bilerek adımlarınızı sağlam ve sağlıklı atmaya çalışınız. Ve lütfen sağlığınıza dikkat ediniz.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Balıklar, 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde ilerleyecek Kuzey ve Güney düğüm geçişleri, kişinin mesleki kariyeri, toplum içindeki yeri, otoritelerle olan alışverişi, kısaca kendini tanıtmasının, başkalarına ifade etmesinin işaretidir. İnsan bu süreçte ne olursa olsun gelişmek, büyümek ister. Özgürleşmesinin önüne geçen kim veya hangi olgu olursa olsun mücadele etmeye hazırdır. İşte bu mücadelede başarılı olmak için gereğinden fazla çaba sarfeder, bilmediklerini öğrenmeye gayret gösterir, eksiklerini giderir, kendini kabul ettirmeye çalışır. Bunu ister eğitimle ister iş hayatında deneyim sahibi olarak yapmış olsun fark etmez. Burada önemli olan kendini bir birey olarak kabul ettirme çabasıdır. Bu çaba ister istemez evinin dışında bir hayat sürme arzusunu, bilindik yuvasının baskı ve sorumluluklarından uzak durma ihtiyacına yol açabilir. Ancak eğer buna izin verilmezse dış dünyada kendini geliştiremeyen birey, içerde gerginlik yaratır. Onun içindir ki, büyümek, gelişmek isteyen birey dışa açılmalıdır. Zaten dışa açılarak bilgi sahibi olan kişi evinde de huzurlu olacaktır. Demek oluyor ki, bu süreçte kendinizi geliştirmek için gereksiz boş muhabbetlerle ve yüzeysel uğraşılarla zaman geçirmek yerine çabalamalı, bilgilenmeli, meşguliyet içinde olmalı, hayatınızı kazanmalısınız. Yay-İkizler burç aksı, zodyakta bilgilenme, araştırma ve zihinsel faaliyetler, öğrenme ve öğrendiklerini pekiştirme evlerinin doğal burçları olduğu için, bizlerin de Yay Kuzey düğüm ve İkizler Güney düğüm geçişinde, mesleki konularda sabırlı olmalı, mücadele etmeli ve hayatı öğrenmeliyiz. İşte bu yolda bilgeleşen kişi, yuvasında da mutlu ve huzurlu başarır.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün, burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Balıklar 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay başta çalışma hayatınız, sağlığınız, beraber görev aldığınız iş arkadaşlarınız, iş yeri ortamınız, hizmet konularınız kısaca rutin yaşamınızla alakalı mevzularda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme arzunuzu yükselticidir. Sorunlarınızla başa çıkmak ve bir an önce çözüm bulmak niyetiyle ani ve dürtüsel hareket edebilirsiniz. Hakimiyeti elinize almak ihtiyacınız fazlasıyla ön plandadır. Değişimde bulunma arzunuz yüksektir. Tabii ki bütün bunlar gayet yararlıdır. Fakat burada dikkat edeceğiniz nokta, elinizde olmayan ve sizin müdahalede bulunamayacağınız mevzularda kendinize yüklenmemeniz, sakin olmanızdır. Ayrıca ani kararlar almamalı, içinde bulunduğunuz şartları net olarak gözlemlemelisiniz. Sağlığınız konularında da dikkatli olunuz. Stres, heyecan gibi durumların yaratabileceği rahatsızlıklarınızı es geçmeyiniz. Sakinleştirici, motive edici, pozitif düşünmenizi sağlayıcı uğraşılarda bulununuz. Acele davranmayınız işlerinizi düzgün bir biçimde yapmaya gayret gösteriniz. Sıkıştığınız konularda alternatif yollar deneyiniz. Yedek bir planınız mutlaka olsun. Böylece herhangi bir gelişmede çabucak harekete geçmeniz kolay olur.
19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerlemeye başlayacak Güneş dış dünyada kendinizi ifade etme anlamında güçlü bir yansımadır. Bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak kendinizi ortaya koyabilmeniz kolaylaşır. Bu süreç içinde fiziksel görünümünüzdeki çekicilik karşı cins üzerinde etkinizi arttırabilir ve size girişimde bulunacağınız tüm konularda joker kartı gibi destekler. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesur olmayı bilmek gerekiyor. Kaldı ki, Güneşi dispozite eden ikinci yöneticiniz Jüpiter artık Koç burcunda ilerliyor. Bu derinliklerde yüzen ve bilgeleşen Balığın yüzeye çıkarak ben buradayım demesini sağlıyor. Böylelikle bunca yıldır edindiğiniz tecrübeleri kazanca dönüştürmeniz daha kolay.

Nerelerden geçtiniz, nelerle karşılaştınız ve hangi olaylarla mutlu oldunuz hangileriyle dibe vurdunuz. Fakat şu bir gerçek ki o derinlerde ancak sizin gibi güçlü insanlar soluk alabilirdi. Bu da siyah beyaz kadar gerçek bir durum. Güneşin bu seyri fiziksel açıdan da güçlenmeniz anlamına geliyor. Çünkü Güneşin her yıl, burcunuz üzerinden geçişi, parlamanız ve dikkat çekmeniz anlamına geliyor. Bu ister ilişki konusunda olsun isterse bireysel girişimlerinizde, size ayrı bir güç katacağı şüphesizdir. Tabii ki Şubat ayı boyunca dikkatli olmanızı gerektiren enerjileriniz de var. Ancak ne olursa olsun ay ortası itibariyle Güneş, altın ışıklarıyla sizleri taçlandırıcıdır.

Para Konuları

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiterin güçlü etkisi en başta maddi kazancınızla alakalı konuları gündeminize taşıyor. Bu kazanç birilerinden size ulaşan yardımlar anlamında değil. Bilakis sizin kendi çabanızla, karşınıza çıkacak fırsatlar aracılığıyla kazanacağınız alın terinizin karşılığıdır. Jüpiter ayrıca özgür yaklaşımların simgesi, hızlı gelişmelerin göstergesi olarak dikkat çekici. Kişinin özgürlük ateşini hem maddi hem de manevi açıdan körükleyeceğinden şüphem yok. Bir çoğunuz artık, gökyüzündeki enerjilerin tek başına bir resmin bütününü görmeniz anlamına gelmediğini biliyorsunuz. Gezegenler öncelikle birbiriyle görünüm oluşturmakta ardından da doğum haritanızla açı oluşturarak, olayları ve gelişmeleri kozmik dalgalar halinde bizlere yansıtıyorlar. Bunları nasıl kullandığımız ise sadece bize bağlı. Kimileri kadersel diyor, bazıları insan aklı seçimlerini doğru düzgün yapabilecek kadar güçlüdür diyor. Bize düşen kendimizi geliştirmek ve yaşamamızı astrolojinin ışığı altında şekillendirmekse tabii ki düzgün şekilde kullanmak şart oluyor. İşte Jüpiter Koç burcu seyrinin size getireceği fırsatları akıllı bir şekilde değerlendirdiğinizde cüzdanınızın kabardığını farkedebilirsiniz. Ancak burada en önemli husus harcama alışkanlıklarınızdır. Eğer kendinizi terbiye edemezseniz deyim yerindeyse su akarken testini doldurmayı bilmezseniz bu 6 ay sürecek enerji bir rüzgar gibi size nimetleri getirir ve aynı hızla hayatınızdan çıkıp gidebilir. Para eğer büyük bir güç ise bu dönemde elinize geçecek paranızı lütfen doğru yatırımlarda ve doğru şekilde değerlendiriniz. Biliyorum ki yıllardır çabalıyorsunuz. Bir çok şeyden maddi anlamda mahrum kaldınız. Ancak gökyüzünün rahmeti, ne gariptir ki, bizi sınava çeken enerjileri kadar uzun sürmüyor. Bu da demek oluyor ki biz insanoğlunun geleceğini düşünmesi lazım. Tabii ki doğum haritanızdaki etkiler nispetinde Jüpiterden yararlanacağınız bu sürecin 12 yıl sonra gelen bir şans olduğunun farkında olursak sanırım bu dönemi doğru bir şekilde değerlendirir nimetlerinden yararlanabiliriz.

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında, neredeyse yılın yarısını geri harekette geçirecek olan Satürn etkisi, birazdan düz seyirle ilgili paragrafta ele aldığım konular üzerinde tabii ki dikkatli olmayı gerektiricidir. Gelişmelerin yavaş oluşu veya istediğiniz doğrultuda ilerlemeyişi, başkalarından elde ettiğiniz gelirler, bankalarla alakalı işleriniz, cinsel yaşamınız, geçmiş bazı mevzuların kendini tekrar hissettirmesi her ne kadar canınızı sıksa da, 2011 yılına genel olarak baktığınızda maddi konuların ön planda olduğunu görüyoruz. Geri hareket tarihleri arasında özellikle dış kaynaklı gelirler anlamında lütfen sakin olunuz ve en ufak bir gecikme veya terslikte hayattan umudunuzu kesmeyiniz. Borçlarınız veya alacaklarınızı tahsil etmekte zorluklar yaşayabilirsiniz veya zorluklarla mücadele etmek için adil ve tarafsız düşünmek mecburiyetinde kalabilirsiniz. Ancak bunlar büyük felaketler değildir. Belki hesabınızı bilmemenin veya yanlış kişiler yüzünden iyi niyetinizin suistimal edilmesinin, yaptığınız işlerin sonucunu almanın zamana gebe kalışının yarattığı sıkıntılardır. Şunu unutmayınız ki, hayata nasıl bakıyorsanız hayat size onu verir. Lütfen kendiniz için güzellikler düşününüz. Ne olursa olsun inancınızı muhafaza ediniz. Bu inancın sizin etrafınızda oluşturacağı kalkanı göremeseniz de biliniz ki o sizi koruyucudur. Kendi içinizdeki güveni kaybetmedikçe zamanı gelen güzellikler sizi bulacaktır. 13 Haziran-7 Şubat tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak seyrine devam edecek Satürn, duygusal ilişkilerinizin yapılandırılması ve ortak ilişkide bulunduğunuz kişi veya kişilerle alakalı her türlü meselenin dikkatle gözden geçirilerek bir düzene oturtulması açısından son derece önemlidir. Finansal, cinsel ve duygusal konularda partnerinizle ortaklaşa hareket etmeniz gereken bu dönemde, benim isteklerim yerine bizim arzularımız demenin vaktidir. Bireysel istekleriniz konusunda bencil olmanız, davranmanız sonucunda zorluklar yaşanabileceğini biliniz. Öncelikle kendinizi, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz.

Bu dönemde ne kadar sakin, kararlı olursanız o denli mutlu olmanız mümkündür. Ortaklaşa iş veya özel ilişkilerde, yatırım ve girişimlerinizde, parasal tüm konularda yepyeni olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz husus, gizli saklı hareket etmemek, şüphe ve endişeli davranmamak, kendinize güvenmektir. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaratıcı gücünüzün açığa çıkabileceği bu dönemde hedefinizi iyi saptarsanız neler yapabileceğinizi de gayet iyi bilirsiniz. Bankalarla alakalı borçlarınız, kredi girişimleriniz kısaca başkaları vasıtasıyla elde edilecek her türlü parasal konularda dikkatli olunuz. Kimileriniz maddi açıdan eşiyle nafaka konularında çıkmazlar yaşayabilir. Böyle durumlarda uzlaşmacı hareket etmek son derece önemlidir. Yani çıkarlarınızı düşünerek hareket ediniz. Vergi, miras, hukuk konuları, ortak iş ve eş kazançları mevzularında zorluklar yaşanabilir. Bu mevzularda önleminizi almalı, ılımlı şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Destek gördüğünüz insanların kayıp ve kazançlarında yanlarında olmak durumunda kalabilirsiniz.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi? Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-6-9-10-11-14-15-22-23-26-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 12-13-18-19-24-25
Aşkta En Şanslı Günler: 14-15
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 7-8
Yeniay: 4-5-6
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 18-19
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER