Mynet 01.11.2012

Başak burcu aylık bruç yorumu (Kasım 2012)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Başak burcu aylık bruç yorumu (Kasım 2012)

29 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kısa bir süreliğine Yay burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür etkisini iki bölüm halinde incelemek lazım. Çünkü bu yıl, 7 Kasımda geri hareket başlıyor. Geri hareketin bir hafta öncesi gölgeli günlerdeyiz. Bu nedenle 29 Ekim-1 Kasım tarihlerinde neler yapabiliriz ona bir bakalım. Öncelikle sağlığımızla ilgili daha önceden yapılmış bir operasyonun sonuçlarını doktorumuzla konuşalım. Rahatladık mı yoksa hala sorunlarımız devam ediyor mu? veya sağlık konusunda şikayetlerimiz varsa, bu kısa günler içinde bir doktora gözükelim. Uygulamak istediğimiz işlerimiz varsa, devreye koyalım. Ancak 1 Kasım sonrasına kayacaksa, enine boyuna tetkik edelim. Ailemiz ve yuvamızla alakalı konularda yapılacak işleri yerli yerine koyalım. Yolculuğa çıkacaksak biletimizi alalım. Bir seyahatten dönmüşsek, evimizin ihtiyaçlarını tespit edelim ve alalım. Home ofis çalışıyorsak veya çalışmak istiyorsak piyasanın durumuna göre yenilikleri takip edelim, uygulayalım. Huzursuz, endişeli veya tam tersine fazla rehavet içinde olmayalım. Ev değiştireceksek bu zaman dilimini tercih edelim. Bilgilenelim, bildiklerimizi paylaşalım.

1-7 Kasım tarihleri arasında yukarıdaki konularda temkinli olalım, dikkati elden bırakmayalım. Aceleyle yanlış kararlar almayalım. İyice düşünelim.

17 Kasım tarihine kadar Yay burcunda ilerleyecek Mars, bir yandan gayet iyimser, hevesli, hayata karşı samimi, gerçeklerin peşinde olan ve farklı ufukları keşfetmek isteyen bir kişi gibi umut dolu davranmanızı sağlarken, diğer taraftan -Nasılsa hiçbir şey istediğim gibi olmayacak, ne kadar yol alsam da sonunda yine yalnızım diyerek pes etmenize. Tabii ki nasıl bir tavır takınacağınız öncelikle doğum haritanızda gizli. Fakat gerçek olan bir şey var ki, bu süreçte ilişki ve aşk konusunda güvenlik duygunuzun ön planda olacağını söyleyebiliriz. Sizler aslında yaşamı, herkesten daha çok sevmenize rağmen, mükemmelik arayışınız o denli yoğun ki, tatmin olmanız güçleşiyor. Aslına bakarsanız seçici davranmakta haklısınız. Çünkü Mars-Yay burcu sürecinin yöneticisi Jüpiter 4 Ekim, Merkür de, 7 Kasım tarihinde geri harekete geçti. O nedenle çok da abartmadan temkinli olmakta yarar görüyorum. Mars 17 Kasım tarihine kadar önemli bir görünüm yapmayacak. Bu paragrafta ele alınan konular üzerinde etkili olacaktır.

21 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerleyecek Güneş, eğitim hayatı, çevre ilişkileri, iletişim, kendinizi ifade edişiniz, yolculuklar, haberleşme, günlük koşuşturma, işlerinizin takibi, ticaret, kardeş ve yakın akrabalarınızla alakalı konuların gözden geçirilmesi ve bulunduğunuz durumun ciddiyet ve sorumluluk duygusu çerçevesinde ele alınması gerekebilir. Bir işi yapmak, bir düzeni oturtmak veya uygulamak yönünde mücadeleler verebiliriz. Sizin düşünce tarzınız, fikirleriniz, inandıklarınız, ifade etmeye çalıştıklarınız, başkaları tarafından dikkate alınabilir veya karşı çıkılabilir. Bir şeyi elde etmek, iletişimde bulunmak zorlaşabilir. Kararlarınızı tekrar gözden geçirmeniz söylenebilir. Bu süreçte çevrenizde bazı değişimler, düzenlemeler, yenilenmeler görülebilir. Bunlara adapte olmakta güçlük çekebilirsiniz. Ancak bunlar ilerisi adına önemli değişikliklerdir. Bir de bu açıdan bakmak lazım. Sorumluluklar artabilir, baskılar çoğalabilir. Bu baskılar aslında sizi geliştirici uyarılardır. İlk anda kızarız, söyleniriz ama bir bakarız ki, uzun vadede gerekliymiş. Yeni komşular, yeni arkadaşlar, yeni bir çevre edinebilirsiniz. Yakınlarınız başka bir yere taşınabilir, evlenebilir, sizden ayrılabilirler veya tam tersi yıllardır görüşmediğiniz akrabalarınızla bir araya gelebilirsiniz. Satürn ve Kuzey düğüm Akrep geçişleri de zaten yukarıda genel olarak izah ettiğim değişimlerin önümüzdeki yıllarda epeyce etkili olacağını gösteriyor. İşte bu değişimin ilk örnekleri, Güneş-Akrep burcu geçişinde görülebilir.

Güneş-Akrep burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 14, 17 Kasım.

17 Kasım-26 Aralık tarihleri arasında aşk hayatınız ve genel olarak yaşamınızla alakalı konularda etkili olacak, Mars-Oğlak burcu geçişi, aşk hayatınızla ilgili konularda ciddiyet kazandırıcı, sabır verici gayet olumlu bir konumdur. Kişi ne istediğini gayet iyi bilir. Ona göre seçimlerde bulunur. Pire için yorgan yakmaz. Bastığı yerin bilincinde olduğu için, yaşadığı ilişkisinin artı ve eksilerinin farkındadır veya bu süre içinde net bir şekilde tespit eder. Bu dönem seçimlerinizi doğru ve yerinde yaparak, hedefinize odaklanmanızda yardımcıdır. Eğer ilişkinizde mutlu iseniz, ufak tefek sorunları gözünüzde büyütmezsiniz. Karşımdaki insandan eminim, ona güveniyorum diyerek sabırlı davranırsınız. Ancak burada önemli olan buna değecek biri olmasıdır. Yoksa gelir geçer bir aşkın elinde oyuncak olunmamalıdır. Ki zaten bu enerji, bu durumun önüne geçer. Mars astrolojik olarak Oğlak burcunda gayet faydalı bir etki olduğu için, ben bu dönemde karşınıza çıkan kişinin istediğini bilen, dürüst, sabırlı ve çalışkan biri olduğunu söyleyebilirim. Belki biraz kafası karışık olabilir. Ancak öz niyeti güzeldir. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

MERKÜR YAY BURCUNDA GERİ HAREKET ve ETKİLERİ

7 Kasım(saat 01:04)-14 Kasım(saat 09:42) tarihleri arasında Yay burcunda gerileyecek Merkür: Yerleşim yerinin değişimi-kiralama-satın alma işleri, ailevi meseleler, birlikte yaşama kararı, bir ülkeye veya şehre yerleşmek(göç etmek) miras davaları, ailevi ilişkiler, ev-emlak-toprakla alakalı hukuki konular, konaklama, yolculuklar, bir davanın takibi, aile büyükleriyle alakalı konular, çocuklarla ilgili mevzularda etkilidir.

DİKKAT

Yorumunuzda söz edilen konularda: Yeni bir karar almamalı, dikkatli olmalısınız. Hedeflerinizi gözden geçirmelisiniz. Durumunuzu risk altına almayınız. Burcunuzun yorumunda belirtilen alanlarda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemelisiniz ve karar değişikliğinde bulunmamalısınız, bilinçli davranmalısınız. Abartılı düşünmemeli, sabırsız olmamalısınız. Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken dikkatli incelemek, analiz etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket etmekte yarar var. Rutin işlerinizi, hayatınızı, görevlerinizi yapmanızda sakınca yok. Bu süreçte, her meseleyi kendi içinizde ele alarak, durumunuzu gözden geçirebilirsiniz. Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

AKREP BURCUNDA GERİ HAREKET ve ETKİLERİ

14 Kasım (saat 09.42)-27 Kasım(saat 00.47) tarihleri arasında Akrep burcunda gerileyecek. Bu zaman süresi içinde yaşanması muhtemel gecikmeleri, yanlış anlaşılmaları, derinliklerinizde saklı olan problemlerin ortaya çıkmasını doğal karşılayınız. Çünkü bunlar gözden geçirmelerde bulunmanız, yüzleşmeniz ve ne yapacağınıza karar vermeniz için evrensel uyarılardır. Geri hareket dönemi onarım sürecidir. Geçmişin gözden geçirilmesini, geleceğin tanzim edilmesini sağlar. Korkmak yerine bilakis neler yapılmalı sorusuna bilinçli bir şekilde cevap aramakta yarar vardır. Geri hareket süresince yakın çevrenizle aranızda görünmez bir duvar oluşabilir. İletişim aksayabilir. Daha önceden yaşanmış olayların etkisi üzerinizde daha fazla büyür. Kafanız karışır, ne yapacağınızı tam olarak kestiremezsiniz. Bazen kin ve nefret duyguları üzerinizde hakim olur. Ancak lütfen keskin sirke küpüne zarar diyerek otokontrolünüzü yapınız. Karşınıza bir teklif çıktığında 27 Kasım tarihine kadar düşününüz. Enine boyuna araştırınız. Haberleşme, nakliye konularında güvenli firmaları tercih ediniz. Bilgisayarınızdaki önemli bilgilerin güvence altına alınız. Neyin altına imza attığınızı biliniz. Uzmanlardan bilgi alınız. Çevre değişimi için bu zaman dilimi yerine geri hareket sonrasını tercih ediniz. Daha önceden bir yere yerleştiyseniz, geri hareket bitene kadar sabırlı olunuz. Borç alarak mal sahibi olmayınız. Bekleyip fiyatları araştırınız. Eğitimden iş girişimlerine kadar her alanda aklınız başında, gözünüz açık olsun. Bazı meseleler tekrar karşınıza çıkabilir. Son duruma bir bakınız. Komşularınızla, akrabalarınızla gereksiz meseleler yüzünden karşı karşıya gelmeyiniz. Arabanızın, evinizin sigortasını yapınız. Vergilerinizi ödeyiniz.

AKREP BURCUNDA YENİ AY saat 00.08 ve TAM GÜNEŞ TUTULMASI saat 00.12

Sevgili Başaklar 14 Kasım saat 00:08 itibariyle Akrep burcunda oluşan Yeniay ve ardından saat 00:12 de meydana gelecek TAM GÜNEŞ TUTULMASI, yerleşim çevreniz, yakın akrabalarınız, yolculuklarınız, yetenekleriniz, yaşam stilinizle alakalı konular üzerinde etkilidir. Tutulmanın gerçekleştiği günkü astrolojik tablo, ailenizle ilişkinizi yakından ilgilendiricidir. Siz son zamanlarda iki konuda bir hayli meşgulsünüz. Kafanız karışık ve ne yönde karar vereceğinizi bilmiyorsunuz. O yüzden de hayal kırıklığı duymaktasınız. Burada yapılması gereken öncelikle sizin iyice düşünmenizdir. Çünkü hem içerdeki dağılma hem ilişkinizle ilgili yaşananlar doğru bir karar verilmesinin önüne geçebilir. Sözgelimi boşanmaya karar verirsiniz belki aileniz destek olmaz veya kardeşleriniz engel olur. Kimileri evlenmek ister ancak düzgün bir yerde ev tutmak, yerleşmek para ister. Ev sahibiniz durup dururken çık diyebilir, kısa sürede ev bulmak zor olur. Evlisinizdir. Eşinizin iş durumu değişir. Bu nedenle yeni bir çevreye taşınmak size zor gelir. Bu tutulma, önümüzdeki bir yıllık süre içinde özellikle çevresel konuların bir hayli önemli olduğunu gösteriyor. Evet bir şeyler yerli yerine oturacak ancak sabırlı olmak lazım. Değişime direnmek yerine, yeni açılan yola kendinizi adapte olarak mücadele vermenizde fayda var. Tutulmalar hızlandırıcıdır. Eğer doğum haritanızda tutulma derecesiyle oluşan kolaylaştırıcı bir görünüm varsa işler kendiliğinden yoluna girer. Böyle bir görünüm yoksa, zorlanırsınız. Ancak sonunda olması gereken değişim gerçekleşir. Bu değişim, hem çevresel hem de fikirleriniz, yaşam şekliniz üzerinde etkili olur.

MERKÜR AKREP BURCUNDA DÜZ SEYİR VE ETKİLERİ

27 Kasım(saat 00.47)-11 Aralık(saat 03:40) tarihleri arasında, Akrep burcunda düz seyre geçecek Merkür, 14-27 Kasım tarihleri arasındaki geri hareket süresince gözden geçirilen işlerin yürürlüğe koyulması anlamında etkilidir. Ayrıca bu tarihler arasında yaşanılanların tekrar ele alınmasını, düzenlenmesini sağlayıcıdır. Merkür-Akrep burcu düz seyir boyunca, kardeşleriniz, yakın çevreniz, öğrenim hayatınız, parasal meseleler üzerinde odaklanma gücünüz artar. Araştırma ve bilgilenme yönünde istekliliğiniz artar. Görünenle değil en doğrusu neyse onu öğrenmek istersiniz. Gündelik hayatta bu nedir nasıldır ne işe yarar, ne gibi faydası olur, zararı dokunur mu bunları bilmek istersiniz. Yüzeysel bilgiler edinmek yerine, daha derin bir şekilde öğrenmeye çalışırsınız.

Bazı konulara canınız sıkılırsa, iki şekilde tepki gösterirsiniz. Ya tümüyle içinize atarsınız veyahut sert bir dille eleştirirsiniz. Sizden bir şey gizlenmesinden hiç hoşlanmazsınız. Ancak işin ilginci siz de kendinize ait sırları dışa vermezsiniz. Onun için, çevrenizdeki kişilerle dikkatli bir şekilde irtibatta bulunmakta yarar var. Ticaret ve satış, medyayla alakalı bilgi alışverişleri, nakliye, gezi ve haberleşme alanıyla ilgili konular da gündeme gelecektir. Kimi zaman gerekli gereksiz bir yığın işle uğraşmak zorunda kalacak, bazen her uğraştığınız konuyu daha iyi anlamak adına odaklanmak durumunda kalacaksınız. Bu süreçte önemli olan, kararlılık göstermek, sessiz ve sakin bir şekilde düşünerek hareket etmek, yanlışlarınızı, eksiklerinizi gözden geçirerek tamamlamak, inatçı olmamak, yeri geldiğinde esnek düşünmektir.

Merkür-Akrep düz seyrinin Kasım sonuna kadar önemli bir görünümü yok.

Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık

PARA KONULARI

28 Ekim saat 15:04 - 22 Kasım saat 03:20 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Venüs, maddi ve manevi değerleriniz, uyum, güzellik ve dengeli paylaşımlara verdiğiniz önemin de göstergesidir. Rahatlık, estetik ve zevkli her şeyin ilginizi çektiği bu dönemde farkında bile olmadan fazla para harcamanız mümkündür. Rahata düşkünlük veren bu enerjinin sizin gibi sistemli ve mantıklı insanlar açısından büyük bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Ama yine de dikkatli olmanızı öneriyorum. Bu enerji, sanatsal çalışmalar, estetik ortamlar, halkla ilişkiler kültürel aktiviteler aracılığıyla para kazanmak açısından oldukça etkilidir. Kimileriniz ortaklık yoluyla gelir elde edebilirsiniz, kimileriniz yeni bir tanışma sayesinde maddi açıdan verimli bir dönem geçirebilirsiniz. Güzellikle alakalı meslekler kazandırıcıdır.

Venüs-Terazi burcu seyrinin önemli görünüm tarihleri: 2, 3, 9 Kasım. 2 Kasım tarihindeki Venüs-Uranüs karşıtlığı, kazancınızın yeterli olmadığı için alınan kredi veya bazı borçlarla ilgili yaşanabilecek sorunların işareti. Diyelim ki şu an için böyle bir problem sizin için mevcut değil. Ancak olmayacağını söyleyemeyiz. Madem ki böyle bir risk taşıyoruz. O zaman azami oranda iş ilişkilerimizden tutun da eşimizle olan maddi ve manevi paylaşımlarımıza kadar her şeye mantıklı bir şekilde odaklanacağız. Uranüs geri harekette olduğuna göre, demek oluyor ki daha önceki ortaklar veya işbirliklerinin size sorun yaşatması muhtemel. O zaman şimdiden önlemlerimizi alarak bu kişilerle olan her şeyi gözden geçirmemiz lazım. Artık paramıza sahip çıkmak ve olur olmaz harcamalardan uzak durmak, kredi, borç almak gibi konularda hesabımızı bilmek gerekiyor. Belki iyi niyetle veyahut sırf beraberiz diye birilerinin yüzünden kendimizi ateşe atmamak gerekiyor. Hesabımızı bilmemiz lazım. Kendi yağımızla kavrulmamız, sınırlarımız dışına çıkmamamız, elimizden geldiğince denk bir bütçe ile hayatımızı sürdürmemiz lazım. Bunu yapmadığımız takdirde ummadığımız kişilerden beklenmedik davranışlar görebiliriz. Atımızı sağlam kazığa bağlama vaktimiz geldiğini düşünüyorum. Seçimlerinizi lütfen iyi yapınız.

2012 Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

7 Kasım Merkür geri hareket başlangıcı

11 Kasım Neptün düz seyrine geçişi

14 Kasım Tam Güneş Tutulması

14 Kasım Merkür Akrep burcuna girişi

14 Kasım Chiron düz seyrine geçişi

17 Kasım Mars Oğlak burcuna girişi

21 Kasım Güneş Yay burcuna girişi

22 Kasım Venüs Akrep burcuna girişi

27 Kasım Merkür düz seyrine geçişi

28 Kasım Halkalı Ay Tutulması

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-5-8-9-13-17-26-27

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-15-21-22-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 17

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 11

Yeniay: 8-9-10

(Ay-Başak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 20-21-22

(Ay-Balık burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER