Habertürk 01.08.2011

Başak burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Astrolog İrem Su bu ay başaklara, kafalarının içindeki düşünceleri toparlayabileceklerini söylüyor.

Başak Burcu-Ağustos Ayı Genel Değerlendirmesi

Başak burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

3 Ağustos tarihinde Burcunuz üzerinde gerilemeye başlayacak Merkür, ince eleyip sık dokuyarak doğru ile yanlışı, faydalı ile zararlıyı birbirinden ayırmanız için geriye çekilmeniz anlamına gelebilir. 8 Ağustos tarihinde Aslan burcuna kadar gerileyen Merkür, hem kafanızın içinde düşünceleri toparlamanız hem de yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için geri planda kalmanız anlamında. Aslında zorlayıcı bir geri çekiliş gibi dursa da, egonuzu parlatmak için gayet faydalı. Buradan güçlü bir biçimde çıkmak 27 Ağustos tarihine kadar beklemede kalmak en iyisi. Belki de bu devrede bir çok şeyin daha iyi farkına varabilirsiniz. Geri hareketin bitmesine beş gün kala Venüsün burcunuzda seyretmeye başlaması iyiye işaret. Bu da gösteriyor ki, geri harekette eğer akıllı davranır, sessizliğinizi koruyabilirseniz, ilişki sorunlarında şans ibresi sizden yana dönebilir.

Tüm burçların 8-9-11-13-21-23-24-25-26 Ağustos tarihleri arasında bilinçli hareket etmeleri, aklı başında düşünmeleri, dolduruşlara gelmemeleri, gerçeklerin ışığı altında ve geçmişin tecrübelerini göz ardı etmeden önlerindeki durumu incelemeleri gerekiyor. Geri hareketin onarım süreci olduğunu unutmayalım. Eksiklerimizi net olarak tespit edelim, bunları tamamlamaya çalışalım ve hayatın bizlere sunulmuş bir armağan olduğunu unutmayalım. Aldığımız her nefesin kıymetini bilerek hayatımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirelim.

Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

3 Ağustos Mars Yengeç burcuna girişi 12:22
3 Ağustos Merkür Geri Hareket Başlangıcı 06:50
5 Ağustos Neptün Kova burcuna geri dönüşü 05:53
8 Ağustos Merkür Aslan burcuna girişi 12:46
22 ağustos Venüs Başak burcuna girişi 01:11
23 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi 14:21
27 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi 01:03
30 Ağustos Jüpiter Geri Hareket Başlangıcı 12:17

AŞK VE İLİŞKİLER

3-7 Ağustos tarihleri arasında burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürecek yöneticiniz Merkür, bizzat davranışlarınız, geleceğe dönük kararlarınız, beraberliğiniz, hayata bakış açınız üzerinde etkilidir. Kısa bir süre gibi dursa da, gölgeli günlerinin 28 Temmuz tarihinde başladığını düşünürsek 10 günlük bir dönemi kapsamaktadır. Yaşamınızla ilgili her konuda, gerekli olan gereksizi, faydalı olanla olmayanı birbirinden gerçekçi bir şekilde ayırabilmek, geçmişte yaşadıklarınızı ve bundan sonra yapmak istediklerinizi gözden geçirebilmek adına Geri hareket döneminde beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde ele alabilirsiniz. İlişkisinde sorunları olanlar dışarıdan gelen tüm seslere kulaklarınızı kapatarak düşünmeye çalışınız. Bu ilişkinin sizin için anlamı, hayatınızdaki yeri, ne kadar mutlu veya mutsuz olduğunuzu mantıklı bir şekilde ele alınız. İlişkisi sorunsuz devam edenler ilerisi adına düşündükleri yenilikleri gözden geçirdikten sonra geri hareketin bitiminde bunları yürürlüğe koyabilirler.

Geri hareket süreci bana göre, onarım anlamındadır. Bu onarım ister beraberliğinizi daha sağlam hale getirmek veya isterseniz kendi yaşamınızı daha sağlıklı yaşamak adına yapılabilir. Eğer bu ilişkinin siz ve partneriniz açısından önemi varsa, el ele çözümler bulabilirsiniz. Tek taraflı sürdürüyor ve mutsuz iseniz o zaman kendinize daha fazla eziyet çektirmemeniz için yapılması gerekenleri tespit edersiniz. İkiniz için de bitmiş ise bundan sonrası adına yapılacakları kendi dünyanızda belirlersiniz. İlişkisi olmayanlar ise bu geri harekette bizzat kendilerini, geçmişte yaşadıkları deneyimleri göz önüne alarak, bundan sonraki seçimlerinde daha dikkatli olmayı öğrenebilirler.

28 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek Venüs, ilişkinizle alakalı konularda veya genel olarak aşk hayatınızla ilgili meselelerde yöneticiniz Merkürün burcunuz üzerindeki geri hareketini hesaba katarsak bir iç hesaplaşmanın işaretçisidir. Bu öyle bir ruh halidir ki, beraberliğinizin muhasebesi yapılır ve bundan sonrası adına nasıl kararlar alınmalı, kendinizi nasıl güçlü ifade etmelisiniz, düzgün bir ilişki nasıl yaşanmalı, partnerinizle aranızdaki farklılıklar nedir? Bütün bu sorulara cevap aranır. Çünkü kişi gurur duyacağı bir aşkın özlemini çekmekte olabilir. Geri planda kalış, aşktan soğumak veya aşkı reddetmek demek değildir. Bilakis daha güçlü bir ilişki yaşamak için kendini gözden geçirmek anlamına gelir. Tabii ki her Başak aynı olayları yaşamadığından bazılarınız için bu geri çekilişin anlamı daha farklıdır. Öyle bir aşk arzularsınız ki, bu dünyanın koşulları ve kuralları içinde yaşanması ve rastlanması pek mümkün değildir. Kafanızın içinde yarattığınız fanteziler ve aşk hakkındaki düşüncelerinizin dış dünyada kabul görmesi zordur. Hatta bunları kimseyle paylaşmak dahi istemeyebilirsiniz.

Doğum haritanızdaki enerjiler ve yükselen farklılıkları sebebiyle Venüs-Aslan burcu seyri kimileriniz için, yasal olmayan bir beraberlik nedeniyle gizliliğin ön planda tutulması anlamına geldiği gibi, platonik bir aşkın işareti de olabilir. Tutkularınız oldukça yoğundur ancak bunları karşınızdaki kişiye söylemeniz halinde onu kaybedeceğinizi düşünebilirsiniz. İkincisi taraflardan biri evlidir ve doğal olarak ilişkinin gözlerden uzak yaşanması gerekmektedir. Ancak şu var ki, bu beraberlik oldukça ateşlidir. Üçüncüsü ilişkinizde maddi ve manevi konularda görüş ayrılıkları vardır. Doğal olarak bu süreçte yalnız başınıza kalarak veyahut partnerinizin ilgisini çekmek için bir takım oyunlar düzenlemeniz de mümkündür. Amacınız otoritenizi karşı tarafa kabul ettirmektir. Ancak dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bunun bedelini ağır ödeyebilirsiniz. Bu süreçte yaşanabilecek diğer bir gelişme sevdiğiniz kişinin başka bir şehirde yaşıyor olması halidir. Doğal olarak birbirinizi görememenin yarattığı sıkıntılar söz konusudur. Bütün bu örnekler enerjinin kendine has doğasında vardır. İç dünyanızın zenginleşmesi, egonuzun yükselişi ve sevgi alış verişinizin farklı hale gelişi gibi.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek Venüs yaşamınızı yakından ilgilendiren konularda kendinizi, ilişkinizi, eğilimlerinizi, davranışlarınızı tekrar bir gözden geçirip neler yapabilirsiniz, nasıl düzenlemelerde bulunursanız huzurlu bir aşk hayatına kavuşursunuz bunların tespit edilmesi anlamında yararlıdır. Bu seyir başladığında yöneticiniz Merkür geri hareketini sürdürüyor olacak. İç dünyanızda bazı durumları ve aşk hayatınızı gözden geçiriyor olabilirsiniz. Kendinize çok fazla yüklenmeden hayatı kendinize zindan etmeden bu süreci geçiriniz. Bilirsiniz aşk denilen olgu, kurallara, yasaklara veya sınırlamalara gelmez, kendi doğasında akar ve gideceği yeri bulur. Ancak siz, -Şunu yaparsan doğrusun bunu yaparsan yanlışsın gibi yargılamalarda bulunmayınız. O zaman bırakın bu dönemde her şey kendiliğinden akıp gitsin,

İŞ VE KARİYER

Merkür Geri Hareketi Hakkında Tüm Burçlar için Genel Not:

3 Ağustos-7 Ağustos burcunuz üzerinde ve 8 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda olmak üzere iki ayrı yaşam alanında ve Merkürün yönettiği ev konularında etkili olacak geri hareket astrolojik olarak kısaca onarım süreci anlamı taşır. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konularda ve alanlarda temkinli olmanız lazım bunları akıllıca gözden geçirirsiniz. Önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından üzerinde düşünmek faydalıdır. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğumuzda irkiliriz. Oysaki hayat durmuyor. Her burç mensubu aşağıdaki GERİ HAREKETİN ETKİLİ OLACAĞI ALANLARI dikkatlice gözden geçirmeli ve yukarıdaki uyarılar ışığında bu dönemi mercek altına alarak günlük hayatını düzenlemelidir.

Merkür Geri Hareketinin Siz Koçlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

3-7 Ağustos tarihleri arasında:

- Kendinizi ortaya koyma gücünüz
- Dünyaya yaklaşım tarzınız
- Kişisel girişimleriniz ve cesaretiniz
- Sağlığınız
- Girişim kabiliyetiniz
- Yeni girişimleriniz
- Kararlılık gücünüz
- İmajınız
- Yaşam enerjiniz
- Baskın davranışlarınız, eğilimleriniz
- İnsanlara yaklaşım biçiminiz.
- İlişkiniz

8-26 Ağustos tarihleri arasında:

1-Gizli ilişkiniz, kaçamaklarınız
2-Geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler
3-Dünyadan uzaklaşma isteğiniz(inziva), kaçışlarınız,
4-Gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular,
5- İlaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi)
6-iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi)
7-zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,
8-şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,
9- Sağlık durumunuz. Gizli görüşmeleriniz,
10-Sırlarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Geri hareket esnasında gelen yeni bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 3 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
-Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 28 Temmuz tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 28 Temmuz 2011 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 3 Eylül 2011 tarihine kadar göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

3 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesi devam edecek Mars, değerleriniz ve sahip olduklarınızın gözünüzdeki önemi fazlasıyla büyür ve her şeyde kendinizi güven içinde hissetmek için dışarıdaki insanlarla işbirliği yapmakta zorlanabilirsiniz. Bir korku ve çekingenlik içinde olduğunuz için, her an bir zarar göreceğinizi düşünebilir ve tersliklerle karşılaşmamak için adım atmakta zorlanabilirsiniz. Bu durum mükemmellik isteğinizin daha da fazla büyümesine yol açarak, karamsar olmanıza bile yol açabilir. Bildiğiniz gibi Merkür geri hareketinin etkili olduğu bir dönemdeyiz. Her burç farklı alanlarda gözden geçirmelerde bulunmalı. Siz de hedeflerinizle ilgili olarak kendinizi eksiklerinizi, yapmayı düşündüklerinizi şöyle gerçekçi bir şekilde ele alırsanız zamanı gayet olumlu şekilde değerlendirmiş olursunuz. Gecikmeler veya arzu ettiğiniz gibi kendinizi ifade edemiyor olmak sizi yıldırmasın. Bazen her şeyin olumlu yönde gelişmesi ve başarıyla sonuçlanması için durup şöyle bir kendimize bakmamız, etrafı bir kolaçan etmemiz, eksiklerimizi tamamlamamız faydalıdır. Rutin işlerinizi veya sağlam bir temel üzerine inşa ettiğiniz planlarınızı yürürlüğe koymanızda sakınca yok. Ancak yine de dönüp iyice kontrol etmekte fayda var. Yavaşlarken aslında en büyük desteğiniz içe yönelen zihninizin size sağlayacağı analiz gücüdür. Bu güç hem maddi hem de amaçlarınız konusunda yaş tahtaya ayak basmanızı önleyebilir. Yani çaresiz değiliz. Sadece dönemin etkilerine göre enerjimizi yönlendirmemiz gerekiyor.

DOLUNAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Başaklar, 13 Ağustos saat 21:57 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay enerjisini bir tahterevalliye benzetebiliriz. Burada önemli olan her iki ucun da eşit ağırlıkta salınması ve dengenin sağlanmasıdır. Şimdi bu benzetmeden yola çıkarak neler yapılmalı onları birlikte inceleyelim. Öncelikle yaşamınızla ilgili gereksinim duyduğunuz en önemli olguyu saptamak ve bu olguyu çalışma hayatı içinde geliştirerek hedefinize varabilmektir. Bunun yolu kendinizi tanımaktan geçiyor. Siz nasıl bir dünya kurmak istiyorsunuz ve şu anda önünüzde ne gibi engeller bulunmakta. Bu engelleri sistemli bir şekilde hareket ederek aşabilmeli ve diğer insanlara faydalı olabilecek şekilde iş hayatının içinde yer alabilmelisiniz. Kendinize güven duygunuzu ve inancınızı güçlü tutarak, inatçı tavırlardan uzak durarak dış dünyada başarılı olmayı hedeflemelisiniz.

Birlik ve beraberlik ruhu içinde, sizinle aynı sistem içinde yer alan kişilerle çalışmaya, bir araya gelmeye özen göstermeniz halinde, daha büyük bir grup içinde yer alabilir, konumunuzda ilerleyebilir ve arzuladığınız hedefe ulaşabilirsiniz. Mesleki konularda çağa uygun tekniklerden yararlanmayı, konumunuzda en iyi noktaya gelmeyi ve günümüz dünyasında geçerli olan alanlarda ihtisas yapmayı hedeflediğiniz takdirde büyük bir bütünün önemli bir parçasını oluşturabilirsiniz. Ne olursa olsun mesleki konularda staj, eğitim, usta öğrenci ilişkisi, kurs gibi geliştirici her türlü eğitimi almaya çalışmalı, pratiğinizi geliştirmelisiniz. Bütün bunlara açık olmanız halinde gelişebilir, büyüyebilir arzu ettiğiniz noktaya en kısa sürede varabilirsiniz. Tam tersi bir durum ise başta sağlığınız olmak üzere iş hayatınızla alakalı konularda kayıp ve sıkıntılar oluşturabilir.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında burcunuz üzerinde etkili olacak Güneş, özellikle geri hareket ve gölgeli günlerin bitiminden sonra(3 Eylül) olumlu yanlarını hissedeceğiniz kıymetli bir enerji. Dış dünyada kendinizi güçlü bir şekilde göstermenizi sağlayacağı gibi, ifade gücünüzü yükselterek girişimlerde bulunmanızda da destekleyicidir. Son zamanlarda gözlerden uzak kalmış geçmişle alakalı her konuyu aşk, iş ve her anlamda gözden geçirirken, yaşadığınız ilişkide veya karşılaştığınız insanlarda mesafeli bir kişi izlenimi uyandırmış olabilirsiniz. Güneş her sene bu zamanda burcunuzda ilerlemeye başladığında karanlıklardan aydınlığa çıkmak gibi bir duygu hissederseniz, güven duygunuz yükselişe geçtiği için her durumu bilinçli bir şekilde ele alarak, kendinizi öne sürebilirsiniz. Kimlik duygunuzu çevrenizdeki insanlara gösterme ihtiyacınız, ben buradayım diyebilme gücünüz öyle yükselir ki, sizi durdurabilecek tek neden sadece siz olabilirsiniz. Benim tavsiyem şimdi atılımda bulunmayı düşündüğünüz her konuyu fazla ince eleyip sık dokumadan yerine getirmenizdir. Öyle bir planlamada bulunun ki, bu gücü gerekli alanlara yönlendirerek kim olduğunuzu ne yapmak istediğinizi ve ne kadar özel biri olduğunuzu insanlar göstermeniz mümkün olsun.

PARA KONULARI

Maddiyatla alakalı yaşam evinizin yöneticisi olan Venüs seyirleri siz Başaklar için daima önemlidir. U yıl Merkür geri hareketiyle örtüşen Venüs-Aslan seyri dikkatli olmamızı gerektiren bir süreç olarak kıymet taşıyor. 28 Temmuz itibariyle başlayan bu seyir, parasal konularda risk altına girmeden, dikkatli bir şekilde bütçenizi gözden geçirmeniz anlamına geliyor. Gurur denilen olgu öylesine etkili ki, kendinden hoşnut olmak isteyen birey, maddi konulardaki durgunluğu, gündelik işlerin getireceği kazancın düşüklüğünü gözünde büyütebilir. Ağustos ayı boyunca neredeyse gölgeli günleri dahil olmak üzere 3 Eylül tarihine kadar etkili olacak Merkür, elinizde olmayan bir takım nedenlerle verimli çalışmanın önüne geçtiğinden, kişi maddi konularda da gerçekçi düşünmekte zorlanabilir. Yeterli oranda kendini güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışırken, geri planda kalıyor olmanın sıkıntısını yaşayabilir. Tam olarak kafasının içinde oturmayan iş şartları, duygusal hayat, ilişki sorunları kazanç konusunda kendine olan güven duygusunu azaltabilir. İnisiyatif almakta zorlanabilir. Tabii ki temkinli davranarak bütçenizi aşan yatırım veya harcamalardan kaçınmak mutlaka faydalıdır. Sanki bir yerde kısılmış, durmak zorunda gibidir. Burada şöyle düşünmek sizi rahatlatabilir. Bir yavaşlama sürecinden geçiyorum. En azından dikkatli olayım, maddi açıdan kendimi şöyle bir gözden geçireyim, hesabımı bileyim. İşte bu düşünce tarzı gayet olumludur. Eğer bir yatırım düşünüyorsanız bu dönemde şöyle bir araştırmanız, bunun fayda ve zararlarını tespit etmeniz akıllıca olur.

22 Ağustos-15 Eylül sürecinde Venüs burcunuzda seyrine başladığında, Merkürün geri hareketi devam ediyor olacak. Ancak gölgeli günlerin bitiminin ardından yani 3 Eylül sonrası Venüs maddi konularda sizi teşvik etmeye başlar. Böylece sakin olup, aklı başında hareket edenler güçlü bir şekilde girişimde bulunmaya başlarlar. Ayrıca iş hayatınızla ilgili konularda kendinizi ve maddi yöndeki isteklerinizi öne sürmeniz kolaylaşır. Demek oluyor ki, 3 Eylül tarihine kadar temkinli olacağız, kendimize sahip çıkacağız ve tutumlu davranacağız.

Ağustos Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:1-2-5-6-10-11-19-20-2124-25

Zayıf Enerjili Günler: 7-8-9-14-15-16-22-23

Aşkta En Şanslı Günler: 10-11

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 3-4-31

Yeniay: 1-2-29-30

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 14-15-16

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ağustos ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER