Mynet 01.12.2011

Başak burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Başak Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Başak burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması kariyer hayatınızla ilgili konuları vurgulamakta. Eğer işinizden memnun değilseniz benim tavsiyem sabırlı bir şekilde hareket etmenizdir. Çünkü Ay tutulmasının dispozitör gücü Merkürün 14 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdürecek oluşu nedeniyle hızlı verilen bir kararın sonucu olumsuz şekilde size yansıyabilir. Kaldı ki, 10 Aralık tarihinde Uranüsün düz seyre geçişi, bazı sürprizlerin karşınıza çıkabileceğinin işaretidir. Beklemenin yararını görebilirsiniz. 14 Aralık tarihinde Merkürün düz seyre geçişiyle iç dünyanızda gerçeklerden uzaklaşmadan düşündüğünüz yenilikleri uygulayabilir, ayrıca kendinize yeni hedefler tayin edebilirsiniz. 20 Aralık Venüs Kova burcu seyri, iş hayatınız veya yaşam stilinize göre gündelik hayatınızda hoşa gidecek değişimlerin işaretçisidir. 22 Aralık Güneş Oğlak burcunda seyrine başladığında hem aşk hem de sosyal hayatınızla ilgili konularda geleceğe dönük düşünür, yapmacık hareketlerden hoşlanmazsınız.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

22 Aralık tarihine kadar devam edecek Güneş-Yay burcu seyir etkinliği genel olarak, eviniz, aileniz ve içsel güvenlik duygunuzla alakalı konuları odak noktanız haline getirir. Yeni bir eve taşınma, satın alma veya kiralama mevzularında etkili olabilecek bu enerji altında, evinizdeki onarım çalışmaları veya değişimlerle ilgili bütçenizi sarsmayacak şekilde, hesabınızı iyi yapmakta yarar görüyorum. Yöneticiniz Merkürün 14 Aralık tarihine kadar ve Jüpiterin ay sonuna kadar devam edecek geri hareketlerini tedbirli olunması anlamında yararlı görüyorum. Tabii ki güzel gelişmeler de olacaktır. Ancak tam tersi durumlarda geri hareketleri unutmayalım. Ebeveynlerinizle ilişkiniz konusunda problemleriniz varsa bu kısa süreli titreşim sayesinde onlarla konuşma olanağı bulabilir, yuvanızdaki ahengin çoğaldığına tanık olabilirsiniz. Bu türden iletişimlerde elinizden geldiğince siz de anlayışlı olmaya çalışınız.

Mesleki konulardaki girişimler, yenilikler anlamında tekrar bir düşününüz. Otoritelerle olan sorunlarınızı sağlıklı bir şekilde çözmeye çalışınız. Eğitim hayatında olan kardeşlerimiz için bu enerjinin anlamı, ev sınırları içindeki yoğun çalışmaların göstergesidir. Bu anlamda Güneş-Yay burcu bilgilenmeyi sağlar ancak bu bilgiyi derinlemesine gözden geçirip, faydalı şekilde kullanmak bize düşer. İşte bu anlamda geri hareket dönemleri oldukça işinize yarar. Güneş astrolojide kişisel yaşama gücü ve kendini ifade etme dürtüsü olduğundan, siz Başaklar bu enerjinin etkisi altında, otoritenizi hissettirmekten ve kendi haklarınızı her türlü şekilde ispat etmekten hoşlanabilirsiniz. Bu durumu belli bir denge içinde sürdürmeniz önemlidir. Özellikle anne ve babanızla olan ilişkileriniz açısından etkili olan bu enerji, düşüncelerinizi ve isteklerinizi onlarla paylaşırken abartılı davranmaktan kaçınınız. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Venüs- Oğlak burcu seyri, her zaman olduğu gibi genel olarak aşk konusunda ciddiyet ve güvenilirliği önemsediğiniz, sadakat ve dürüstlük olguları çerçevesinde aşkı ele aldığınız bir süreçtir. Deneyimsel yani her önüne gelenle aşk yaşamak yerine, gerek yaşadığınız aşkı veya gerekse ilişkiniz yoksa karşınıza çıkabilecek kişiyi biraz önce saydığım nitelikler çerçevesinde kritik etmeniz mümkündür. Tabii ki her Başak burcu aynı düşünmeyebilir. Ancak mükemmeli arayan ve çoğu zaman aşkta kurban durumuna düşürülme riski taşıyan Başak burcu mensubu için Venüs-Oğlak burcu enerjisi, mantığını devrede tutmasını sağlayan faydalı bir yansımadır. Hatta bir beraberlik güven-saygı-sevgi üzerine kurulduğu zaman yaşanan cinselliğin birlikte keşfedilen fantezilerin lezzeti bir başkadır. Başak kadını ve Başak erkeği güvendiği insana hizmet etmekten, değer vermekten, maddi ve manevi anlamda destek olmaktan çekinmez. Ancak şartları vardır. Dürüstlük ve güvenilirlik.

İşte Venüs-Oğlak burcu sürecinde bir Başak ister istemez bazı sorgulamalar yaşayabilir. Kafasının içindeki sorulara cevap bulmaktan yanadır. Örneğin, ilişkinizin toplum içindeki imajı, gidişatı ve durduğu noktaya alakalı ciddi ciddi düşünebilirsiniz. Ayrıca Venüs Oğlak burcunda ilerlediği tarihlerde, aşk konusunda, mücadele ve istek gücünüz henüz çok fazla dışa açılacak kadar güvenli olmadığınızı ama umutlarınızın kimi zaman yükseldiğini göstermektedir. Evet sevgili Başaklar kendi içinde karmaşık gibi görünen bu sürecin kendinizle bir hesaplaşma ve yaşamınızı sadece aşk konusunda değil her alanda gözden geçirme dönemi olacağını söyleyebiliriz. Çünkü 14 Aralık tarihine kadar yöneticiniz Merkür geri hareketini sürdürdüğü için, özellikle yuvanız içinde, ailenizle olan iletişiminizde çok dikkatli olmak gerekiyor. Eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız, mutlaka gelir durumunuzu tetkik etmelisiniz. İç ve dış kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmak için el ele verebilecek bu çiftler için geri hareket onarım, sağlamlaştırma ve sırt sırta vererek birbirlerine güçlendirme dönemi olarak gayet olumludur. Çünkü zaten bu çiftler gayet dürüst ve olumlu bir paylaşımda bulunmaya hazır oldukları için dönemi verimli bir şekilde değerlendirebilirler. Eğer çalışmak zorunda olan bir Anne Başaksanız, çocuğunuza kimin bakacağı, nasıl bir ayarlamada bulunacağınızı geri hareket süresince düşünmenizde yarar var.

İlişkisi sorunları olan ancak birbirlerini seven çiftlerin bu dönemde dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, problemlerinin ne olduğunu gerçekçi bir şekilde dürüstçe ortaya koyarak, özdeğer duygularını kaybetmeden çözümlemeye çalışmalarıdır. Ayrılmak kolay bir çıkış yolu gibi gözükebilir. Ancak birbirlerini seviyorlarsa hayatın zorluklarının üstesinden el ele vererek gelebilirler. Bu çiftlerin de, 14 Aralık tarihine kadar iyice düşünmelerinde fayda var. Birbirinizi ne kadar seviyorsunuz veya problemleri beraberce çözmeye hazır mısınız? Bu dönemin bazı Başaklar için anlamı daha değişiktir. Hayatınıza giren insan size kuvvet ve güven vermektedir. Ancak maddi ve manevi anlamda bazı sorunları vardır. Böyle durumda olanların da ilişkilerini gerçekçi bir şekilde ele almaları, sevgi birliği tam ise, birbirlerine destek vermeleri 14 Aralık sonrasına kadar beklemeleri beraberliğin oturması açısından yararlı olur. Ayrıca şunu da belirteyim ki, maddi sorun sadece hayatınıza giren insan için değil sizin için de geçerli olabilir. Aynı şekilde karşı tarafın anlayış göstermesi yerinde olur.

İlişki olmayanlar bu süreçte, bir beraberlikten ne anladıklarını ve nasıl bir ilişkinin onları mutlu edebileceği yönünde fazlasıyla düşünceli olabilirler. Çünkü aradıkları her şeyden önce maddi ve manevi güvenliktir. Daha rahat bir yaşam sürmek, güzel ve refah bir yuvada yaşamak, çocuk sahibi olmak gibi doğal isteklerinin artık bir şekilde gerçekleşmesidir. Ayrıca sadece aşk anlamında değil, Başaklar bu süreçte yaşamın zevkli yanlarının tadına varmak için paranın ne kadar önemli bir güç olduğunun farkındadırlar. Yani cepleri dolu ise, üretiyor ve kazanmaya çalışıyorlarsa doğal olarak yaşama bakış açıları umut doludur. Kazanç yetersiz ise, bir güvence yok ise, zemin kaygansa tabii ki moral duyguları pek yüksek değildir. 14 Aralık tarihi sonrası kendinizi yavaş yavaş iyi hissetmeniz mümkündür. Merkür hareketi işte bu konularda Başakları zaman konusunda daha sabırlı olmaları için uyarır. Yani bize diyor ki, -Aralık ortasına kadar bütçene dikkat et, kazanmak için akıllı ol ve kazanç elde edebileceğin alan ve kişilerle olan ilişkine özen göster. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor.

22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında aşk evinizde ve Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, kendi bildiğiniz doğrultuda yaşamak arzunuzun göstergesidir. Doğal yapınızda bulunan mükemmeliyetçilik duygunuz bu dönemde yükselebilir. Bir yandan sabırlı ve sevgiye açık, diğer yandan ise, oldukça tutucu ve mesafeli olmanız mümkündür. elinizden geldiğince sabırlı ve dirençli bir şekilde birlikteliğinize sahip çıkabilir, diğer yandan sorgulamalarınızı sürdürebilirsiniz. Bütün bunların nedeni yanılmaktan korunmak ve beraberliğinizin temelini kuvvetlendirmektir. Eğer özgürlüğüne son derece düşkün bir kişiyle beraberseniz bu süreçte rahatsız olmanız mümkündür. Çünkü sizin bakış açınızla uyuşmayan davranışlara sahip bu kişiyi gözlemleyebilir, hatta yönetmeye kalkışabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı hemen hemen aynıdır. Aşkta ciddiyet, sorumluluk ve uzun süreli bir ilişki arzunuz vardır. Ayrıca değişkenliklerinize de göz yumacak kadar anlayışlı olması gerekmektedir. Ayrıca bu dönemde aşk hayatınızla alakalı konularda, üzerinde en fazla durduğunuz nokta karşınızdaki insanın ne kadar güvenilir olduğunu bilmektir. Bu enerji bazılarınız için, sorumluluklarınızın bilincinde olarak kendinizi ifade etme zamanınızın geldiğinin göstergesi olabilir. Tabii ki Oğlak burcunda ilerleyen Güneş, kendi ateşinden oldukça uzaktır. Kişiye ağırlık, ciddiyet ve tutarlılık kazandırarak, çevresindeki güçlü kişilerle işbirliği yapması gerektiğini söylemektedir. Özellikle ciddiyetin en yoğun hissedileceği ve olgun ifade tarzının en fazla görüleceği alan aşk hayatınızdır. Tabi ki aşk gibi hayatın zevkli yanlarının ne olursa olsun tadına varılmasını simgeleyen bir olgunun, böyle bir enerji altında, çerçevelenmesi, güvenlik ve sadakat hissi içinde yaşanılması adına baskı altına alınması son derece zorludur.

Aslında bir Başak doğal olarak bu durumdan pek şikayetçi olmaz. Çünkü o zaten toprak grubunun sağlamlık ilkesine, gelenekselliğine her zaman saygı göstermiştir. Durum böyle olunca aşkı aşk gibi kısa süreli veya maceraperest yaşamak yerine sorumluluk almaya gönüllü olarak yaşamayı tercih edecektir. Bu dönemde eğer birlikte olduğunuz kişi, değişken ruhlu, disiplinli bir ilişki yaşamaktan hoşlanmayan, hayatı anlık dürtülerine göre yorumlayan bir kişi ise, sizler açısından zorluklar meydana gelebilir. Tam tersi ilişkinizin temeli güçlüyse, kendi sınırlarını kabul etmiş ve yaşadığı ilişkiye saygı gösteren bir kişiyle beraberseniz bu dönem oldukça hoş geçebilir. Her iki taraf da gerek birbirine ve gerekse yaşamlarındaki sıkıntılara karşı beraberce göğüs gererek, beraberliklerini ciddiyet içinde sürdürmeyi başarabilirler. Bu dönemin bir önemli etkisi ise, platonik veya gizli olarak yaşanan bir aşkın sizin üzerinizdeki duygusal baskısı anlamına gelebilir. Bu baskı doğal olarak daha fazla ciddileşmenize ve beraberliğinizin sorumluluklarının farkında olarak düzenlemelerde bulunmanız anlamına gelebilir. Çocuk sahibi olmayı düşünen Başaklar veya hamile Başaklar için bu dönemin anlamı, doktor kontrollerinizi ihmal etmemeniz, eğer şikayetleriniz varsa bunları mutlaka dikkate almanızdır. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. 29 Aralık tarihini gayet olumlu buluyorum. Aşk hayatınızla ilgili konularda dönüşüm anlamında yeni gelişmeler yaşanması mümkündür. Bu gelişmeler ileriye dönük olarak sizi umutlandırıcı ve güçlendiricidir.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda meydana gelecek Yeniay tüm burçlar için farklı yaşam alanında oluşsa da, tazelenme, canlanma ve yapılanma anlamında şans demektir. Şimdi oluşacak yeniay enerjisi Oğlak burcunda ve aşk evinizde gerçekleşeceğinden sizler açısından ilişki konusundaki sorunların mantıklı bir şekilde çözümü, eski olayların tatlıya bağlanması ve uzun süreli bir ilişkinin başlangıcı anlamına gelebileceği gibi, sizin daha tutarlı, sorumluluk sahibi ve mantıklı bir şekilde seçimde bulunmanız adına da destekleyicidir. Bu enerjinin güçlü ışığı altında kendinizi, beraberliğinizi ve partnerinizi gözden geçirebilir net kararlar verebilirsiniz. Ayrıca kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayacak yeni hedefler belirleyebilir ve bu hedefler üzerinde çalışmalara başlayabilirsiniz. Bu etki önümüzdeki hafta da devam edecektir. Sakin bir şekilde düşününüz ve mantıklı bir şekilde hareket etmeye çalışınız.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars, temkinli dikkatli ve titiz bir şekilde isteklerinizin peşinden gitmenizi sağlayan bir kuvvettir. Astrolojik olarak Mars engellerle mücadele gücümüz, hedeflerimizin peşinden cesaretle gitme güdümüz kısaca savaşçı yanımızdır. Mars Başakta ilerlediği süreçlerde ise mantık ve analiz gücü delice cesaretin üstünü örter. Çünkü temkinli olmanız gereken bir zamandır. Detaylar öylesine kafanızın içinde dolaşır ki, doğal olarak akıllı seçimlerde bulunmak için hedef üzeride iz sürülür. Burnunuzun iyi koku alması gerekir. Sistemli ve pratik şekilde hareket edilmelidir. Ki bu Mars gibi bir gezegen için zorlayıcı bir durumdur. Hani deyim yerindeyse Mars bir küçük çocuk gibi terbiye edilmektedir. Ayrıca Marsı dispozite eden yöneticiniz Merkürün 14 aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketini hesaba katarsak planlarınızı gözden geçirmeye devam etmekte, yenilik anlamındaki girişimlerinizi beklemeye almakta veya tamamlanması gereken eksikleriniz var mı diye kontrol etmekte yarar görüyorum. Rutin çalışmalar ve uygulanmasında sakınca görülmeyen işleri yoluna koymanızda bir sorun yoktur. Ancak karar değiştirmeler, ansızın karşınıza çıkabilecek teklifleri değerlendirmek daha sonra zorlayıcı olabilir. Merkür yöneticiniz olduğu için, Mars-Başak burcu seyrini birebir etkileyici olan bir kuvvettir. Bu kuvvetin zayıflaması, istek gücümüzü, girişimlerimizi de durdurucu, yavaşlatıcı bir etki yaratabilir. Eğer bir görüşme veya çok acil halledilmesi gereken işleriniz varsa bunları 14 Aralık sonrası ele alabilirsiniz. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor. Biraz önce belirttiğim gibi ani kararlardan kaçınalım. Yalnız 5 Aralık tarihi olumlu gözükse de, geri hareketin devam etmesi nedeniyle bastığımız yeri bilmekte yarar var.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Evinizi veya ev yaşamınızla alakalı her türlü konu, aile, toplum, anne - baba konumundaki kişilerle olan ilişkileriniz ve birbirinize olan tutumunuz, derin duygularınız, bilinçaltı, gayrimenkul, çiftlik, maden, toprakla ilgili her şey, anayurdunuz, duygusal güvenliğinizle alakalı meseleler, ruhsal bağlılıklarınız, anneliğiniz, korunma ve sahip olunma ihtiyacınız ve hayatımızda temel teşkil edecek meseleler.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür genel anlamıyla eviniz sınırları içinde eğitim hayatınızla alakalı çalışmalarda bulunmanızı, yabancı kişilerle sözel ve yazı anlamında temasa geçebilmenizi, dünyayı keşif arzusu içinde hareket edebilmenizi sağlayıcı bir dönemin işaretidir. Fakat madalyonun ters yüzü gibi Merkür, Yay burcunda dikkatli olunması gereken önemli bir etkisi daha vardır. Abartılı düşüncelere neden olması. Bu nedenle bu süreçte özellikle ailenizle aranızda sorunlar oluşmaması için dikkatli hareket etmeye özen gösterirseniz faydalıdır. Merkür kariyer evinizin de yöneticisi olduğundan bu etki altında, ev dışından yönetilebilen uzmanlık dalları ve yazarlık konularında gayet etkilidir. Hatta mesleği yazarlık olan Başaklar için iyi bir süreçtir. Gezi, inceleme, araştırma, tercümanlık, bilgi işlem gibi mesleki konularda ilerlemeler sağlanabilir.

Örneğin ev ortamınızı ofis haline getirmeniz veya evden işinizi yürütmeniz yine bu dönemin etkileri altında yer alabilir. Yazışmalarda bulunabilir, eğitim hayatınızla ilgili tez hazırlayabilirsiniz. Gördüğünüz gibi oldukça yoğun bir trafik sizi bekliyor gibi. Kurban Bayramı süresince bazılarınız hem dinlenmek hem de yarım kalan işlerini evlerinde tamamlayabilirler. Kimileriniz internet yoluyla yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Ayrıca bu enerji altında, eviniz ve ailenizle olan ilişkinizi düzgün tutmaya çalışmanız faydalıdır. Eğer aile birliğiniz kuvvetli ise, bu etki altında ebeveynleriniz veya eşinizden destek görmeniz mümkündür. Eviniz güvenliğinizin kalesi gibidir. Tam tersi durumda ise, abartılı reaksiyonlar gösterebilirsiniz. Genel olarak bu süreçte halledilmemiş, bir türlü yoluna koyulmamış işleriniz için üzülmeyin. 14 Aralık sonrası bu işleri yoluna koyma anlamında olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak yenilik anlamında karşınıza çıkabilecek teklif veya benzeri gelişmeleri mercek altına almakta yarar görüyorum. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Bu tarihte ailenizle olan ilişkiniz, iş konularında yeni gelişmelerin startının verilmesi yönünde olumlu görüyorum.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemeyecek Venüs, çalışma hayatınızla ilgili konularda gerek sağlık alanında, gerekse iş konusunda, diğer insanlara yardımcı olma, toplumsal olaylara hassasiyet gösterme, sizinle aynı amacı ve hedefi paylaşan kişilerle ortak bir birlik içinde gönüllü çalışma gibi durumlar da yine bu dönemin etkili faaliyetleri arasında yer alabilir. Halkla ilişkiler, reklamcılık sektörü, yaratıcılık gerektiren aktiviteler, part-time işler, sosyal faaliyetler, alternatif tıp ve bilişim sektörü içinde yer alabilir, bu konularla ilgili kurslara katılabilir, mesleğinizde daha fazla ilerleme imkanı bulabilirsiniz. Sosyal ilişkilerinize önem vermeli, gereksinimlerinizin ve amacınızın farkında olmalısınız. Çalışma hayatınızla ilgili konularda bağımsızlık arzunuzun yüksek olduğu bu ay, sıradışı işler, daha özgür bir şekilde hareket edebileceğiniz bir iş ortamı size kendinizi iyi hissettirebilir. Başkalarından farklı, kendinize özgü yönlerinizi ve yeteneklerinizi sağlıklı bir biçimde ortaya koymaya çalışmanız yararlıdır. Ancak bunların maddi anlamda size getirisi fazla olmayabilir.

İş hayatınızda beklenti ve planlarınızı hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan gerçekleştirmek isteyeceğiniz bu dönemde, kimseye taviz vermeden kişisel özgürlüğünüzü ve bireyliğinizi ön planda tutarak çalışmaktan yanasınızdır. Kendi hayatınızı biçimlendirmek konusunda direniş gösterebilir, aradıklarınızı tam olarak bulamadığınızda isyan edebilirsiniz. Bu durum sizin doğanıza son derece aykırıdır. Fakat içinde bulunduğunuz şartlarda böyle davranmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Gelişimsel hedefiniz, gerçek amacınızı belirlemekle mümkündür. Bu ay, iş yaşamınızla ilgili mevzularda benim tavsiyem ne olursa olsun düzenlemelerde bulunmanız ve gereksiz yere tartışmalardan uzak durmaya çalışmanızdır. Kendinizi tam olarak ifade etmekte yaşadığınız sorunlar iş verimliliğinizi düşürücü bir etki yaratabilir. El altından başka iş arayışlarınız olabilir. Ancak bunların tam olarak yürürlüğe girmesi için sabırlı olmak lazımdır. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. Bu iki tarihten biri olan 31 Aralık günkü enerjileri siz Başaklar açısından gayet olumlu buluyorum.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması özellikle mesleki konularda acil kararlardan kaçınılması gerektiğinin göstergesidir. Tutulmanın dispozitörü Merkürün gölgeli günleri ve Jüpiterin geri hareketini hesaba katarsak 26 Aralık tarihine kadar bir sonuç almamız pek kolay olmayabilir. İş hayatınızı ilgilendiren önemli bir girişimin sonucunu almakta sabırsız davranılmamalıdır. İş hayatı ve evinizle ilgili sorumluluklarınız arasındaki çizgiyi iyi belirlemeli ve özellikle aşırı çalışma ve stresten uzak durmaya özen göstermelisiniz. Yaşı genç olanlar ise, büyükleriyle aralarındaki ilişkiye dikkat etmeli, ani tepkilerden uzak durmaya çalışmalıdırlar. Gelecek hedefleriniz, mesleki saygınlığınız, yetenekli olduğunuz alanlar ve otoritelerle ilişkiniz konularında da etkili olacak Tutulma esnasında beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili son derece önemli bir fırsat karşınıza çıkabilir. Patronunuzla aranızda beklenmedik bir olay meydana gelebilir. İşinizle ilgili bir sınavdan geçebilirsiniz. Sorumluluklarınızın bilincinde olmanız ve bilgi sahibi olmadığınız konularda abartılı konuşmalar yapmanız pek hoş karşılanmayabilir.

PARA KONULARI

URANÜS GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketi son erip düz olarak seyrine devam edecek Uranüs, güçlü ve hızlı bir etki olarak tüm burçlar açısından önemli değişimlerin simgesi. Değişim konusunda bir toprak burcu olarak güvenliğinize her zaman değer verdiğinizi, cesur meydan okumalara alışık olmadığınızı biliyoruz. O zaman şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur. Çünkü önümüzdeki yedi yıllık süreçte en fazla hız kazanacağınız konu parasal meseleler. Bir yandan Satürn Terazi burcu etkisi altında kazanımlarınız konusunda dikkatli olmanız gerekiyor diğer yandan Uranüs nedeniyle finansal konularda yaşanabilecek krizler için mücadele etmeniz. Ne olursa olsun bu dönemde o muhteşem akıl gücünüze fazlasıyla ihtiyacınız var. Beklenmedik parasal dalgalanmalardan korunmanızın yolu, dikkatli bir bütçe hazırlamak ve harfiyen uymakla mümkün. Yatırım veya iş ortaklığı konularında öncelikle önünüzü görmeye çalışınız. Ben Uranüsün Koç burcu seyri sırasında eş veya ortaklarınızın size yaşatabileceği finansal sorunlara karşı tedbirli olmanızdan yanayım. Bankalar(kredi borçları) konusunda lütfen bilinçli davranmaya çalışınız. Çünkü güvenerek çıkacağınız bir yolda yalnız kalmanız mümkün. Risk kelimesi artık sizin için ikinci bir isim gibi olmalı. Bir adım atarken bunun doğurabileceği sıkıntıları önceden görmeniz gerekiyor. Sağlam temeli olmayan hiçbir borcun altına girmeyiniz. Eşinizle olan paylaşımlarınızda yaşanabilecek duygu fırtınalarına yakalanmamak için dikkatli olun. Eğer evli değilseniz seçiminizi yaparken şu anki durumdan ziyade ilerisini gözetmeye çalışın.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında, kazanç evinizin yöneticisi Venüsün Kova burcundaki etkinliği başlayacak. Kazancınızı başkalarının faydası adına kullanabileceğinizin göstergesi olduğu gibi, bir işte ustalık kazanmak adına belli bir kurstan geçmek anlamına da gelebilir. Yani siz kazandıklarınızı işinizde yetenek geliştirmek için kullanabilirsiniz. Kimileriniz bu etki altında, ufak bir iş yeri açarak, ek gelir sahibi olmayı düşünürken, bazılarınız, ikinci bir gelir elde etmek için part-time çalışabilirsiniz. İlginç ve sıradışı işlerden para kazanmanız mümkündür. Elektrik, elektronik, buluşçuluk, gruplarla ilişki, dostlarınız arkadaşlarınızla ortak işler, özel ilişkiler, teknoloji, hız ve aktivite içeren konulardan gelir sahibi olmanız mümkündür. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 6-7-8-12-13-16-17-20-21-24-25-26
Zayıf Enerjili Günler: 2-3-9-10-11-22-23-29-30
Aşkta En Şanslı Günler: 24-25-26
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 18-19
Yeniay: 16-17
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze
Dolunay:2-3-29-30
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER