Habertürk 01.09.2011

Başak burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Astrolog İrem Su bu ay başaklara, verilmiş sözleri, alınmış kararları uygulama fırsatı bulacaklarını söylüyor.

BAŞAK

Başak burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Başak Burcu-Eylül Ayı Genel Değerlendirmesi

9 Eylül tarihinde yöneticiniz Merkür Başak burcunda seyrine başladığında olumlu girişimlerde bulunmak ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek mümkün hale geliyor. Böylece Temmuz sonundan beri üzerinde düşünülmüş konuları yürürlüğe koyabilirsiniz. Sözleriniz ve verdiğiniz kararları uygulama fırsatı bulabilirsiniz. Herhangi bir konuda fikrinizi söylediğinizde insanların kabul etmemesi pek mümkün değil. İş konusunda da titiz çalışabilir, akıllı girişimlerde bulunabilirsiniz. 15 Eylül tarihinde Venüs güçlü olduğu Terazi burcunda seyrine başladığında parasal konularda şans ibreniz yükselişe geçiyor demektir. Bir yerlerden veya ilişkileriniz kanalıyla maddi güç elde edebilirsiniz. İstediğiniz ve ihtiyacınız olan gereksinimlerinizi satın alma gücünüz yükseliyor. 19 Eylül tarihinde Mars aslan burcunda seyrine başladığında, başladığınız bazı işleri bitirmek için sıkı çalışmalısınız. Geri planda yapılan çalışmalar daha sonra başarılı bir şekilde size geri dönebilir. 23-26 Eylül tarihlerinde finans evinizde transitine başlayacak Güneş ve Merkür, maddiyat konularında zevkinize olan düşkünlüğün işareti. Ancak bütçeniz ve ilişki konularında dengeli davranmaya özen gösteriniz.

Eylül Ayı Astrolojik Takvimi

9 Eylül Merkür Başak burcuna girişi 08:58
15 Eylül Venüs Terazi burcuna girişi 05:40
16 Eylül Pluto düz seyrine geçişi 21:24
19 Eylül Mars Aslan burcuna girişi 04:51
23 Eylül Güneş Terazi burcuna girişi 12:05
26 Eylül Merkür Terazi burcuna girişi 00:09

AŞK VE İLİŞKİLER

15 Eylül tarihine kadar burcunuz üzerinde etkili olmaya devam edecek olan Venüs geçtiğimiz aya göre Eylülde gayet olumlu. Özellikle 9 Eylül-15 Eylül arası ışığından yararlanabilirsiniz. Dış görünümünüz üzerinde etkili olan bu ışık, güzelliğiniz ve çekiciliğinizin her zamankinden çok daha ön planda olmasını sağlayabilir. Bu size olmadık kısmet kapıları açabilir. Sözleriniz, tavırlarınız, davranışlarınız bu enerji altında her zamankinden çok daha nazik, uzlaşmadan yana ve inceliklerle doludur. Şımartılmış bir çocuk kadar şirin olacağınız bu dönemde, bağlanma arzunuz yoğundur lakin bu enerjinin etkisi altında derinleşemeyen duygular yüzeyde kalabilir. Popülerliğiniz artış gösterdiği bu zaman diliminde, girişimleriniz konusunda önünüzde açılabilecek kapılardan bilinçli bir şekilde girmenizi ve geçici değil kalıcı bir şeyler oluşturmak adına emek vermenizi tavsiye ediyorum. Önceki ay, yöneticinizin geri hareketi sebebiyle, bir çoklarınız zorlanmış olabilir. İşte şimdi Venüs sizi aydınlatmak, canlandırmak ve gülümsetmek adına yanınızda. Bir tek 6 Eylül tarihinde dikkatli olunuz. Tabii ki her Başak aynı olayları yaşamıyor. Yükselen burç farklılığı nedeniyle kimi Başaklar aşkta oldukça titiz davranabilirler. Seçiciliğin ön planda olduğu bu devrede, kolay kolay hiçbir söz veya durumun sizi etkilemesine izin vermeden yaşadıkları ilişkiyi inceden inceye analiz edebilirler. Ne kadar mutluyum ve ne yöne gidiyorum sorularının cevabını bulmak isterler. Bu durumda olanlar için, 12 Eylül tarihindeki Dolunay rahatsız edici olabilir. Mantıklı düşünmelerini tavsiye ediyorum.

19 Eylül tarihine kadar etkisi devam edecek olan Mars-Yengeç burcu seyri, geçmişle alakalı konuları hatırlatıcı olabilir. Bir çok Başak, kendince önemli olan hususlarda yaş tahtaya ayak basmaktan çekinir. Çünkü aşkta ne kurban olmak ister ne de köle. Kendi kendinin efendisi olmak için daha akıllı seçimlerde bulunması gerektiğinin bilincindedir. Eğer sağlam temelleri olan bir ilişkiniz varsa, sadece son aylarda sorunlar yaşıyorsanız 9 Eylül sonrası bunları yavaş yavaş çözmeye başlarsınız. 19 Eylül sonrası geri planda halledilecek işleri bitirmeye çalışınız.

15 Eylül-9 ekim Venüs Terazide bilinçli veya bilinçsiz olarak sakinleşme, huzur bulma hayatın güzellikleri, lüksü ve konforu yaşamaktan yana olduğunuzu gösteriyor. Maddiyat bu konuda önemli hale geliyor. Çünkü herşeyin paraya endeksli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Eğer gelir düzeyiniz veya işinizden elde ettiğiniz gelirinizde bir sorun varsa tabi ki insanın aşkı hissetmesi veya aşkın tadına varması zor. İşte bu yüzden öncelikle hayatınızı bu anlamda düzene koymaktan yanasınızdır. Tartışmak, çekişmek veya uyumsuzluk canınızı sıkabilir. Durum böyle olunca ilişkinize gösterdiğiniz özen veya ilişkinizle alakalı problemleri çözme ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Yani ne olursa olsun düzenimi sürdüreyim görüşünü savunabilirsiniz.

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Mars-Aslan burcu seyrinde, tutkularınız yüreğinizde büyümeye başlar. Aşkta liderliğinizi ortaya koymak adına epeyce hırslanırsınız. Ancak isteklerinizi elde etmekte zorlanabilirsiniz. Bir yandan hayranlık toplamaya ve gücünüzü kabul ettirme çalışırsınız, diğer yandan elinizin kolunuzun bazı nedenlerden dolayı bağlı oluşu sizi rahatsız edebilir. Durum böyle olunca gururlu ve kibirli hareketler, ben haklıyım demeler hem kendinizin hem de beraberliğinizin zorlanmasına neden olabilir. Oysaki huzur arıyordunuz. Peki ne oldu? Olan şu. Dışa karşı mutlu ve ihtiyaçları konusunda dikkatli olan siz, kimseye belli etmeseniz de yüreğinizin içinde savaş halindesiniz.

Eğer gerek siz ve gerekse partneriniz gerçekten huzur ve güvenliği önemsiyorsanız veya başka bir alternatifiniz yoksa, ilişkiyi sürdürmekten yana olursunuz. Tutkular ve fanteziler ağır basabilir. İki kişi de beraberliklerinin kendileri için ne anlama geldiğinin farkındadırlar. Yani buna danışıklı döğüş diyebiliriz. Venüs sayesinde maddi konularda sağlanan iyileşme problemleri es geçmenize neden olabilir.

İlişkisi düzgün seyirde gidenler ise bu dönemde maddi açıdan güçlenmeleri sayesinde düşündükleri bazı projeleri için hazırlıklara girişebilirler. Örneğin evlenmeye karar verebilirler. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte tutkulu bir beraberliğe adım atabilirler. Özellikle Bay Başaklar cinsel yönden oldukça isteklidirler. Bu ilişkinin temelinde erotizm yüksek olabilir. Fakat biri diğerine oranla kendini gizlemek taraftarıdır. Her iki kişi de birbirine aniden aşık olur. Ancak içinde bulunduğunuz şartlar veya farklı görüş yapınız, sağlıklı bir ilişki yaşanmasının önünü tıkayabilir. Ancak aranızdaki çekim gücü öylesine yoğundur ki, kopmak zorlaşır.

JÜPİTER GERİ HAREKETİ

Sevgili Başaklar 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek olan Jüpiter, gerek iş gerekse kendinizi geliştirme anlamında daha dikkatli adımlar atmaya ve yapacağınız görüşmelerde aklı başında hareket etmeye çalışmanın önemini gösteriyor. Jüpiterin haritanızda geri hareketini sürdürdüğü alanda pek hızlı hareket edemememize yol açtığını ancak buna rağmen her şeyi şansa bıraktığımızı görüyoruz.Madem böyle bir etkisi söz konusu. O zaman eğitim hayatınızdan-kariyerinize kadar, yurtdışı faaliyetlerinizden uzmanlaşmaya kadar olan her alanda abartıdan uzak durmak, bilinçli bir şekilde yaşamınızı düzenlemekte fayda var. Özellikle maddi-manevi konularda değerlerinize sahip çıkınız. Ancak kişisel görüşleri ne olursa olsun, insanları sevgiyle kucaklayınız. Eğer önemli bir girişimde bulunmak istiyorsanız iş yapacağınız kişilere dikkat ediniz.

İŞ VE KARİYER

YENİAY BAŞAK BURCUNDA-29 Ağustos

29 Ağustos saat 06:04 itibariyle burcunuzda oluşan Yeniay. Ayrıca güzel haberlerim bununla da kalmıyor. Bildiğiniz gibi yöneticiniz Merkürün geri hareketi sona erdi. Bu da gösteriyor ki, Yeniayın arkasında gayet güçlü bir enerji barınmakta. Bir gezegensel oluşumun arka planında duran güce aşırı derecede önem veririm. Çünkü bu güç, oluşumun hızlı ve gayet verimli bir şekilde bizlere destek olmasında etkili bir kuvvettir. Merkür de, yeniayın dispozitör gücü olarak yönettiği burçta ise, değmeyin keyfinize.

Yeniay iki alanda oldukça etkili. Birincisi, son haftalarda iç dünyanızda kendinizi rahatsız ve sağlıksız hissetmenize neden olan durumları düzenlemenizde yardımcı oluyor. İkincisi, ki son derece önemli. Dış dünyada kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade etmenizde destek oluyor. Hani aklınızın sandığınızdan çok daha hızlı çalıştığına tanık olursanız hiç şaşırmayın derim. Şimdi düşünün ve düşündüğünüzün gerçekleştiğine tanık olun dersek abartmamış olurum. İki tarih aralığı şeklinde etkili olacak Yeniay, 9 Eylüle kadar gizli düşmanlarınız veya size rakip olan insanların, sizi çileden çıkaran kişilerin önüne cesaretle çıkarak, bütün forsunuz buraya kadar diyebilmeniz mümkün. Geri planda 8 Ağustos tarihinden bu yana yapmış olduğunuzu çalışmaları 9 Eylül Merkür Başak burcunda ilerlemeye başladığında gayet verimli bir şekilde hayata geçirebilir ve kabul ettirebilirsiniz. Ben bu tarih sonrasını gayet olumlu buluyorum. Hatta yeniayın asıl kuvvetli yansımalarının 9 Eylül sonrası sizinle olacağından kuşkunuz olmasın diyerek de sizlere şimdiden müjde vermek istiyorum. İş girişimleri konusunda şansınız oldukça yüksek. Sizi sinirlendiren, baskı altına alarak çileden çıkaran nedenleri temizleyip ayıklayabilirsiniz. Yeni girişimlerde tercih edilecek kişi siz olabilirsiniz. Umarım keyfiniz yerine gelmiştir dostlarım.

23 Eylül tarihine kadar burcunuz üzerinde etkili olacak Güneş, dış dünyada kendinizi güçlü bir şekilde göstermenizi sağlayacağı gibi, ifade gücünüzü yükselterek girişimlerde bulunmanızda da destekleyici olacaktır. Son zamanlarda gözlerden uzak kalmış geçmişle alakalı her konuyu aşk, iş ve her anlamda gözden geçirirken, yaşadığınız ilişkide veya karşılaştığınız insanlarda soğuk bir havanız olduğu yönünde etki uyandırmış, tam anlamıyla kendinizi, düşüncelerinizi, isteklerinizi tam olarak ifade edemeyenleriniz olmuştur. Eğer siz de o Başaklardan birisi iseniz, işte şimdi artık kontrol elinize geçmeye başlıyor. Güneşin bir haritada etkisiz kaldığı zamanlar kendini gösterebilmeniz, sağlıklı bir şekilde ifade edebilmeniz zordur. Venüs karşınızdaki kişiyle irtibat kurmanızı sağlayabilir fakat cesaretle kendinizi ifade edebilmeniz için Güneşe ihtiyaç vardır. Güneş her sene bu zamanda burcunuzda ilerlemeye başladığında karanlıklardan aydınlığa çıkmak gibi bir duygu hissederseniz, sanki her şey şimdi daha halledilebilir gözükür. Kimlik duygunuzu çevrenizdeki insanlara gösterme ihtiyacınız, ben buradayım diyebilme gücünüz öyle yükselir ki, sizi rahatsız edebilecek bir durum yok. Özellikle 9 Eylül sonrası gayet olumlu. Yöneticiniz Merkür dış dünyada kendinizi duruşunuzla, aklınızla, çalışma hayatınızdaki başarınızla takdir edilmeniz anlamında destekleyicidir. Hedefinizi kitlenir, duygularınızın esiri olmadan ilerler, başkalarının ne dediğiyle uğraşıp dert etmek yerine kendinize dikkat ederseniz gayet olumlu bir şekilde Eylül ayını değerlendirirsiniz.

9 Eylül-25 Eylül tarihleri arasında düz olarak yoluna devam edecek olan Merkür, tabii ki sizler açısından iletişim anlamında yılın en iyi zamanı. Merkür geri hareket sonrası, yavaş yavaş toparlanacaksınız. İçsel anlamda yenileşmiş, neler yapabileceğinizi tasarlamış olmalısınız. Sizin için mantıklı hareket etmek, kusursuzluğu bulabilmek için durmadan çalışıp didinmek diğer burç mensuplarına göre şimdi kolay. Dış dünyada kendinizi güçlü, güvenli bir şekilde ifade edebilmenizde gayet güçlü bir titreşim yayabilir. Merkür Başak burcu süreçlerinde akıllıca planlar yaparak mantıklı bir şekilde olayları yönlendirdiğiniz takdirde iş hayatında aktif olabilirsiniz. Metotlu çalışmak, işinin ehli olmak için faydalı ve faydasız olanı birbirinden ayırmak kesinlikle en mantıklı harekettir. İtibarınız yükselmeye başlar, kendinizi geliştirir ve kusursuz işler çıkabilirsiniz. Ancak dikkat edeceğiniz tek nokta, lütfen dostunuzu düşmanınızı iyi biliniz. 19 Eylül sonrası parasal konularda kimseye güvenmeyiniz. 27-28 Eylül tarihine dikkat ediniz.

PARA KONULARI

15 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında güçlü olduğu Terazi burcunda seyrine başlayacak Venüs, maddi ve manevi değerlerinizle alakalı konularda uyum, güzellik ve dengeli paylaşımlara oldukça ihtiyaç duyduğunuzdur. Rahatlık, estetik ve zevkli herşeyin ilginizi çektiği bu dönemde farkında bile olmadan fazla para harcamanız mümkündür. Rahata düşkünlük veren bu enerjinin sizin gibi sistemli ve mantıklı insanlar açısından büyük bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Ama yine de dikkatli olmanızı öneriyorum. Bu enerji, yaratıcı sanatsal çalışmalar, estetik ortamlar, halkla yakından ilgili meslekler, kültür çalışmaları, arabuluculuk ve eş kaynaklı konular aracılığıyla para kazanmak açısından oldukça etkilidir. Kimileriniz ortaklık yoluyla gelir elde edebilirsiniz, kimileriniz yeni bir tanışma sayesinde maddi açıdan verimli bir dönem geçirebilirsiniz. Ayrıca bu dönemde başkalarından gelir elde etmek sizi destekleyen insanlardan faydalar görmek mümkündür. Arabuluculuk, kadınlar sayesinde elde edilecek faydalar, güzellikle alakalı her konu, para kazanımlarınız açısından gayet etkilidir. Bu süreçte manevi değerleriniz de baş sıradadır. Sevdiklerinize karşı daha ince, nazik davranabilir, hatta şımartabilirsiniz. Venüs transiti açısından üzerinde durulması gereken tarih 17 Eylül. Özellikle maddi konularda tedbirli olmakta fayda var.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Güneş bildiğiniz gibi astrolojik olarak, kimlik duygumuzu ifade etmek ve bilinçli isteklerimizi elde etmek dürtümüzle birebir alakalıdır. Güneş Terazi burunda ilerlerken bir yandan yaşamın güzellikleri ve kaliteli olan şeylerine sahip olmak isteğiniz artar, diğer yandan içinde bulunduğunuz duruma göre bütçenizin kontrolünü iyi yapmanız lazımdır. Yani mantığınız ön planda olmak zorundadır. Bu etki altında, maddi ve manevi değerler konusunda birebir ilişkilerin önemli hale geleceğinin göstergesidir. Bu durumda sizin kendi içinizde mutlu ve huzurlu olmak için herşeyden önce güvencenizin sağlanması gerekecektir. Bu durum iki ayrı duygu oluşturabilir. Paranız varsa kendinizi mutlu ve rahat hissedersiniz tam tersi durumda ise geçimsiz ve anlaşmaya yanaşmayan bir profil çizerek iletişiminizi kesebilirsiniz. Güneşin Terazi burcundaki güçsüz konumu, finansal anlamda tam olarak kendi yeteneklerinizin değerinin anlaşılmamasına neden olabilir. Yeni bir dönemin başlayacak olması ve eksiklerinizi görmek bakımından da etkili olacak bu süreçte, daha fazla sosyal olmak ve daha fazla insanla bir araya gelerek kendinizi tanıtmanız oldukça yararlıdır. Fakat kurulan ilişkilerin bu dönemde yüzeysel kalması da ayrı bir durumdur. Bunun bilincinde olarak kendinizi ayarlamalı, verilen sözlerin yerine gelip gelmeyeceği konusunda iyice araştırmada bulunmalı ve tam olarak emin olmadığınız durumlarda güvencenizi sarsacak riskler almaktan uzak durmalısınız. Kazanımlarınızı değerlendirmek konusunda da, ne olursa olsun önünüzü göremediğiniz harcamalar yapmak yerine daha tutarlı hareket etmek önemlidir. Ayrıca bir dip not olarak, bu bir aylık süre içinde, sorunlarınızı ve sizi rahatsız eden durumları, ılımlı ve hoşgörülü bir şekilde, nezaketle çözmeye çalışmanız faydalıdır.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerlemesini sürdürecek yönetici gezegeniniz Merkür yeteneklerinizi hayata geçirerek maddi alanda kendinizi ifade etmeniz anlamındadır. İşinizden elde edeceğiniz gelir, ortaklık konuları(iş) veya eş kaynaklı gelirleri gündeme getirecektir. Bilginizi sergileyeceğiniz iş alanları yaratarak, akıl gücünüz, detaylı düşüncenizle pratik olarak hareket etmeniz halinde çok büyük kazançlar olmasa da, en azından şu süreci ferah olarak geçirmeniz mümkün olacaktır. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu, size maddi getiri sağlayacak kişilerle aranızdaki bağı güçlü tutmaktır. Bunun anlamı, illa uyum sağlamak için yanlışa doğru demek değil, gerektiği yerde düşüncelerinizi izah etmek, gerektiği yerde onların isteklerini gözden geçirmek ve aradaki dengeyi çok iyi korumaktır. Kararlarınızı iyice gözden geçirin fakat emin olduğunuz konularda kesinlikle kararsızlığa düşmeyin. Terazideki Merkürün en negatif etkisi budur. Siz yaptığınız işten gayet eminsinizdir fakat nedense öyle bir hava eser ki, acaba doğru mu? diye bir çelişkiye düşürür insanı. Artık bu etkinin bilincinde olduğunuza göre umarım gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

YENİAY TERAZİ BURCUNDA-27 Eylül

Sevgili Teraziler saat 14:10 itibariyle Terazi burcunda oluşacak Yeniay, gerek duygusal gerekse maddi anlamdaki kaynaklarınızı yeniden yapılandırmak adına ve verimli kullanımı için, taze enerjiler anlamı taşımaktadır. Kendi yeteneklerinizin farkına vararak, bunu dış dünyada güce dönüştürmeniz için size gereken cesareti sunacaktır. Gerçekçi bir bakış açısı altında, durumunuzu gözden geçirerek, bundan sonrası adına nasıl bir bütçe düzenlemeniz gerektiğine karar verebilir ve kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek adına kendinizi gözden geçirebilirsiniz. Öz değer duygunuz yükselir ve kendinize olan güveninizin artışı sayesinde yaşama çok daha sıkı ellerle sarılabilirsiniz. Sahip olduğunuz değerlerinizi gözden geçirerek maneviyatınızı güçlendirebilirsiniz. Bugüne dek kendinizde fark edemediğiniz özel yeteneklerinizi ortaya çıkarıcı etki yaratan bu enerji sayesinde ileriye dönük hedefleriniz için de, maddi açıdan fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ayrıca kendinizden kuşku duymak, özgüven eksikliği sonucu oluşan psikolojik sıkıntılarınızın da, önüne geçebilir, para harcama alışkanlıklarınızla ilgili kendinizi yeniden düzenleyebilirsiniz.

Eylül Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-3-6-7-15-16-17-20-21-22-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 4-5-10-11-12-18-19

Aşkta En Şanslı Günler: 6-7

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 27-28

Yeniay: 25-26

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 10-11-12

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Eylül ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER