Habertürk 01.06.2011

Başak burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay başaklara, ev yaşantısı ya da aile ile ilgili gelişmeler yaşanabileceğini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Başak Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Başak burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Haziran ayı tüm burçlar için etkili enerjiler altında başlamakta. Merkürün yönettiği burç İkizlerde 2 Haziran tarihinde seyrine başlaması doğal olarak sizler açısından maddi konular üzerinde zeki düşünmenin işareti. Şimdi artı ve eksileri gayet net ve akıllıca tespit etmeniz mümkün. 2 Haziran bir önemli gökyüzü oluşumunun daha işareti. Parçalı Güneş Tutulması maddi konularda meydana gelebilecek hızlı bir gelişmenin işaretçisi. Hem Merkür hem de tutulma kariyer hayatınızla ilgili konuları öne çıkarıyor. Hareketlilik, hızlılık, iletişim fazlasıyla yoğun. Seyahatler bilgilenmeniz anlamında faydalı. İş görüşmelerinde insanları ikna gücünüz yüksek. Tutulma joker kartı gibidir. Eğer bazı konularda çıkmazda iseniz tutulma sayesinde bu durumu rahatlıkla çözebilirsiniz. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizlerde seyrine başlıyor ve ardından 15 Haziran tarihinde Yay burcunda Ay Tutulması gerçekleşiyor. Bu durum ev yaşamınız veya ailevi konularda yaşanabilecek gelişmelerin işareti. Ancak çatışmalar yaşanmaması için dengeli ve uyumlu hareket etmeniz şart. Bazı olaylar iş hayatınız ile ailenizle ilgili meseleler arasında kalmanıza neden olabilir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran tarihine kadar devam edecek Venüs-Boğa burcu geçişi, tutkuyu yoğunlaştıran, sağlam ve sağlıklı bir ilişki yaşamanız için sizi güçlendiren bir etkidir. Venüs Boğa burcu seyirleri Başaklar için gayet olumludur. Her ne kadar ilişkilerinde kusursuzluk yani mükemmellik arasalar da, bu dönemde yine de sevdikleri kişiden, güven içinde yaşamaktan, sevilmekten asla vazgeçemezler. İlişkilerini güven, sevgi ve saygı açısından inceleyebilir, gerçeklerin gayet iyi farkında olabilirler ama eski alışkanlıkları öylesine değerlidir ki, yüreklerinin izini takip etmeye devam ederler. Yoğun arzular kimilerine binlerce kilometre yol yaptırırken, bazılarına ihtiraslı bir şekilde aşklarını yaşama zevki verebilir. Eğer ilişki düzgünse, bu tarihler arasında paylaşımda bulunmanın tadına doyum olmaz. Eğer sorunlu bir beraberlikse inatlaşılır, sen-ben çekişmesi yaşanır ama aşkın büyüsü yine sizi sarar. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu enerji oldukça sağlam bir beraberliğin ilk temellerinin atılması demektir ve gayet olumlu geçebilir.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs, ilişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından en önemli etkisi, her ikinizin de birbirinize, kariyer ve mesleki konularda destek oluşunuz şeklinde özetlenebilir. Hangi alanda ilerlemeniz ve neler yapmanız gerektiği konusunda uyarılar getirebilir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Uyarılarda bulunarak yönlendirebilir, iş sorunlarınız veya iş hayatınızla ilgili konularda el birliğinde bulunabilirsiniz. Bu uyarım doğal olarak, teşvik edici ve yapıcı olduğundan, başkalarının gözüne çarpmadan yanlışlarınızı düzeltebilirsiniz. Amacınız, toplum içinde iyi bir çift izlenimi yaratmak ve geleceğinizi garanti altına alacak seçimlerde bulunmaktır. Yaşamınızın yönünü belirlemek adına, birbirinize güç vermeye çalışacağınız bu tarihler arasında, ilişkinizi ailenize açabilirsiniz. Bireysel arzularınızla partnerinizin isteklerini aynı potada birleştirebileceğiniz bu dönemin, mutlu çiftler açısından besleyici ve büyütücü olacağını düşünmekteyim. Çünkü fazlasıyla ortak noktanız vardır. Birbirinizi kolaylıkla uyarabilirsiniz. Herhangi bir konuda ortak fikir birliğinde bulunmanız mümkündür. Yaşamsal hedefleriniz için her ikiniz de elinizden geleni yapar, ilişkinizi güçlendirmek adına hareket edebilirsiniz. Tabii ki bunun sağlanmasında en önemli etken, birbirinize duyduğunuz sevgi, saygı ve güvendir. Ben bu dönemin böyle çiftler açısından gayet olumlu geçeceğini söyleyebilirim.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi incelersek, öncelikle dikkatinizi kendinize çevirmelisiniz. Yaşamdaki hedefinizi, şu anki konumunuzu, bundan sonra yapmak istediklerinizi iyice belirlemelisiniz. Ardından nasıl bir ilişki istiyorsunuz, partnerinizle aranızdaki sorunlar nedir, hayata aynı gözlerle bakıyor musunuz, birinizin hedefi, diğeriyle örtüşüyor mu. Bu soruların ardından, partnerinizi ve onun yaşamsal istek ve hedeflerini düşünmeye çalışınız. Eğer, bu hedefler birbirinden farklıysa, bakış açılarınız birbirinizle uyumsuzsa doğal olarak bu beraberliğin anlamını ve önemini mantıklı bir şekilde belirlemeniz lazımdır. Bu belirleme yapıldıktan sonra her ikiniz de, gerçekçi bir şekilde oturup konuşunuz. İlişkinizin, sizler için önemini, birbirinizle olmanın sizin için ne anlam ifade ettiğini saptayınız. Bunu beraberce yaptıktan sonra, hala anlaşmanız güç ise, analiz gücü yüksek bir insan olarak kendinize yeni bir sayfa açmanız en doğrusudur. Bu enerji altında ve bu tarihler arasında, genel olarak ilişkilerde mantıklı düşünmek gayet kolaydır. Bir yandan hayatın kendi içindeki zorlukları, bir yandan mesleki olarak kendinize bir gelecek hazırlama kaygısı derken, eğer hayatınızı paylaştığınız kişinin size desteği yoksa veya ideallerinizi ortaklaşa bir paydada birleştiremiyorsanız, bu ilişkinin geleceği hakkında bir şeyler söylemek için kahin olmak gerekmez. Yapılması gereken, öncelikle kendinizi tanımak, kendi kaderinizi ellerinizle şekillendirmektir.

İlişkisi yeni başlayan veya başlayacak kişiler açısından dönemi incelersek, genelde tanışmalar, karşılaşmalar iş ortamında meydan gelebilir. Karşınızdaki kişinin hoş ve sevimli davranışları, kariyerindeki yükselişi ve popülerliği dikkatinizden kaçmaz. Çevresindeki insanları incelediğinizde veya onlarla konuştuğunuzda, hep güzel şeyler duyabilirsiniz. Size karşı sevgi ve dostça yaklaşım tarzı vardır. Bu hali, tabi ki ilginizi kolaylıkla çekmesini sağlar. Ses tonu güçlü, kendine olan güveni ortadadır. Hedefleri hemen hemen sizinle aynı gibidir. İkiniz de, mesleki alanda ilerlemek ve yaşamınızı kurmak niyetindesinizdir veya kurmuşsunuzdur. Statü ve gücü fazlasıyla önemsemektesinizdir. Aşk ve romantizm konularında kültürel, duygusallıktan ziyade paylaşımların altını çizen bu enerji, gönül meselelerinde dikkatli olmanızı da sağlayabilir. Daha önceden yaşadığınız ilişkinin üzerinizde bıraktığı izler, daha önceki partnerinizle ilgili hayal kırıklığınız nedeniyle, bu süreçte karşınıza çıkacak kişiye hemen alışmanız güç olabilir. Fakat şu var ki, bu kişinin donanımlı, farklı, akıllı biri oluşu da gözünüzden kaçmaz. Bu durumda yapılması gereken, ilişkiye ciddi manada başlamadan önce onu tanımak, arkadaş olmaktır. 10, 14, 28 Haziran tarihlerinde dikkatli, tedbirli olmakta, gerçekçi düşünmekte fayda var.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Başaklar, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulmasını, bilinçli düşünürsek olumlu şekilde değerlendirebiliriz. Nelere dikkat edilmeli, hangi konular üzerinde durmalıyız? Başta, eş, anne,babanızla olan ilişkileriniz veya aynı evi paylaştığınız insanlar, tek başına yaşıyorsanız evinizle alakalı her türlü konu, emlak alım-satım, evinizi yenileme (değiştirmek veya tadilat), ileride yaşamayı düşündüğünüz yuvanızla ilgili şartlar, duygu dünyanızla ilgili güvence gibi konularda mevcut durumunuz gözden geçirmeli, neler yapılabilir, bunları kafanızın içinde şekillendirmelisiniz. Söz gelimi, belirli bir yaşa geldiğiniz halde hala ailenizle birlikte mi yaşıyorsunuz? O zaman değişime direnmeden bir yuva kurmak adına öncelikle sorumluluk almaya istekli olun. Sürekli onlarla yaşayacaksınız ilişkilerinizi yeniden gözden geçirerek, kendinizle alakalı yanlışları saptayın veya sizin görüşlerinizle onların beklentileri arasında denge sağlamaya çalışın.

Şu an yaşadığınız ortam sizi rahatsız ediyorsa, yeni bir yer arayışı için maddi şartlarınızı gözden geçirerek girişimde bulunun eğer şartlarınız elverişli değilse içinde yer aldığınız durumu nasıl güzelleştirebilirsiniz bunu düşünün. Yuvanızda ailevi sorunlar yaşıyorsanız eşinizle sizin aranızdaki problemleri gerçekçi bir şekilde ele alarak konuşmayı deneyin ve gerekirse birbirinize kalıcı sözler verin. Kiracınız veya evsahibinizle sorunlar yaşıyorsanız kontratınızı yenilemek veya gözden geçirmek üzere bir araya gelin. Bütün bunları yaparken, yeniden yapılandırma sürecinin kendi içindeki sancılarını baştan kabul ederek, sonunda varacağınız noktanın güzelliklerini düşünün. Dış veya iç etkenli baskılar olsa dahi, eğer siz kararlı olursanız, her türlü güçlüğün altından kalkabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

21 Haziran tarihine kadar etkisi devam edecek Mars-Boğa burcu seyri kimliğinizi dış dünyada gösterebilmek adına belirli bir sistem oluşturmak için aktif olmanız gerektiğinin işaretidir. Gelişime açık olmak, görüş açınızı geniş tutmak, daha büyük bir dünya ile bağlantıya geçerek ilişkiler kurmaya gönüllü olmak gayet faydalı. İster eğitim hayatınız olsun, ister çevrenizle olan ilişkiniz, tümünde ilerlemeye hazır olmalısınız. Başaklar genel olarak kendini kusursuzlaştırmaktan hoşlanan kişilerdir, kendi yeteneklerini güçlü bir şekilde ifade edebilirler. İşte bu özelliğin bu dönemde bariz bir şekilde önde tutulması, maddi ve manevi değerler elde edebilmeniz, kaliteli ve konforlu bir hayat sürebilmeniz için gerekli olan şartlardan biridir. Mars Boğa burcu süreci size, ektiğiniz tohumları yeşertmenizi, emeklerinizin karşılığını almanızı ve uzun süreli bir sistemi kurabilmenizi sağlamada yardımcıdır. Dönemi daha verimli geçirmenin bir başka yolu ise, dağılmanızın önüne geçmesidir. Çünkü Başaklar detaylara aşırı önem verdikleri ve mükemmeli arzu ettikleri için çoğu zaman ayaklarına gelen fırsatı kaçırabilir veya tek bir alana odaklanamadıklarından dağılabilirler. İşte Venüs tarafından dispozite edilecek Mars, kararlılık göstererek istediğiniz bir alana odaklanmanızda ve o alanda gelişime açık olmanız halinde maddi ve manevi değerler elde etmenize yardımcı bir kuvvettir.

21 Haziran tarihine kadar etkili olacak Güneş-İkizler burcu geçişi, aklın ve mantık gücünün yeteneklerinizle birleşerek toplum önündeki ifadesi yani ortaya koyulması anlamında destekleyicidir. Bu demek oluyor ki, hareketliliğiniz, iletişim kabiliyetiniz, insanlarla bağlantı kurabilme beceriniz size bu süreçte hem canlılık hem aktiflik hem de hızlılık kazandıracaktır. Benim tavsiyem eğer kabul ederseniz, aşırı detaycılığınızı makul bir seviyede tutarak ve aktif olmaya çalışarak, biraz da bencil düşünerek rakiplerinizden önce finiş çizginize varmanızdır. Güneş-İkizler geçişi, iş ve kariyer yaşamınız açısından etkili olabilecek önemli bir enerjidir. Akıl gücünüz, o muazzam gözlem yeteneğinizi akıl gücünüzle birleştirerek iletişimde bulunduğunuzda, bağlantılar kurduğunuzda biliniz ki, kariyer anlamında hakikaten arzu ettiğiniz atılımı gerçekleştirebilirsiniz. Girişimde bulunmaktan, kendinizi ortaya sürmekten asla vazgeçmeyiniz.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Başaklar 2 Haziran saat 00:02 de, İkizler burcunda bir Yeniay doğacak ve ardından saat 00:16 itibariyle Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma, iletişim, haberleşme, ulaşım, medya faaliyetleri kısaca aktivitenin ve hızlılığın artık kariyer hayatınızla ilgili konularda etkili olacağının göstergesidir. Başaklar gözlem gücü ve analiz yeteneği güçlü olan kişilerdir. İkizler sizin yöneticilerinizin ortak olması sebebiyle kardeş burcunuz gibidir. Sizler çoğu zaman fırsatları değerlendirme anlamında geride kalırsınız. Herkes sayenizde ilerler siz ise ikinci planda kalarak hizmet etmeyi tercih edersiniz. Şimdi işler değişiyor. Artık iletişimci, girişimci, akılcı ve aktif olmayı öğreniyorsunuz. Sosyal statünüz, işverenlerinizle iletişim biçiminiz ve ikna kabiliyetiniz yükseliyor. Konuşmak, yazı yazmak, bağlantıya geçmek, bilgilenmek ve bildiklerinizi iş alanında gösterebilecek hale geliyorsunuz. Artık ikinci sınıf rollerin değil, bilakis zirvenin peşinden koşmaya başlıyorsunuz. Karar alma sürecinde duygular değil, zekanız işlerlik kazanıyor. Birden fazla alanda oradan oraya koşturabilir, ekmeğinizi kazanabilirsiniz. Yeni olanaklar sizi şu andaki konumunuzdan çok daha aktif bir alana sürükleyebilir. Durmak, yavaşlamak size göre değil. Yaptığınız işin hakkı olan parayı, yine hakkınız olan işi kapmanız mümkün. Önümüzdeki iki yıl sonra bugüne göre çok daha aktif bir görevde sizi görmek mümkün, hem de hevesli bir şekilde koştururken sizi hayal ediyorum. Medya yayıncılık sektöründe bir numara olabilirsiniz. İnternet eliniz, kolunuz gibi. Konuşmak işinizin bir parçası, insanları ikna etmeniz, becerilerinizi göstermeniz için yaşam sizi hızlı bir yöne doğru itekliyor. Kabul edemem demek yerine başarabilirim diyerek bu yola adımınızı atarsanız bence kendinize iyilik etmiş olursunuz. Hatta bu yazıyı ajandanıza yerleştirin. İkizler-Yay burç aksı üzerindeki bu tutulmalar iki yıl sürecek bir dönemin işareti. İki yıl sonra geriye dönüp baktığınızda iş hayatında geldiğiniz nokta sizi şaşırtmasın. İremSU söylemişti dersiniz.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında yöneticisi olduğu İkizler burcunda seyrine başlayacak Merkür, sizler açısından son derece aktif, yenilikçi düşünebileceğiniz, ince eleyip sık dokuyarak zaman kaybetmek yerine, fırsatlar yaratabileceğiniz bir süreç olarak önemli gözüküyor. Bu durumun sadece iş anlamında olmayıp, kendinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade etmenizde de önemi büyük. Ne de olsa Merkür yaşam boyu arkanızda destek güç. İkizlerde ilerleyişi bu gücü ikiye katlıyor. Kıvrak zekanız, analiz yeteneğiniz, iş bilirliğiniz bu enerji altında gayet mümkün. Çok yönlü yeri geldiğinde esnek, iletişime açık ve gayet zeki, kültürlü ve kendisini ifade edebilen, kısaca genç ruhlu ve hayat dolu bir kişi olarak, gerek dış dünyada gerekse mesleki konularda, ben de varım diyebilmeniz gayet mümkün gözüküyor. Ayrıca yeniliklere ve sıra dışı olaylara açık olabileceğiniz bu süreçte, yaşamınızda farklılık arayışınız yükselebilir. Aynı anda birden fazla projeyle uğraşmak mümkün olduğu gibi, daha fazla bilgi sahibi olmak, iş alanında kendinizi uzmanlaştırmak adına öğrenme isteğiniz de yükselebilir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğinin gayet iyi farkındasınız. Yapacağınız yeniliklerin size artı olarak dönmesi için, bu enerjiden olabildiğince yararlanmanız gerekiyor. Bu nasıl olur?

Öncelikle bu tarihler arasında, mesleki konularda kendinizi geliştirmeniz, çevrenizle birebir bağlantılarda bulunmanız, tanıdığınız her insanın potansiyel olarak size faydalı olabileceğini düşünerek güçlü bağlar kurmakla mümkündür. Fikir alış verişi dönemsel bu enerjinizin size olan bir armağanıdır. Bundan muhakkak yararlanınız. Kendinizi, potansiyel enerjinizi ön planda tutmaya çalışınız. Araştırmacı, akademisyen tarzda ilerlemeye çalışın. Ne kadar farklı biri olduğunuzu, özel yetenekleriniz olduğuna önce kendinizi sonra çevrenizde bulunan insanları inandırınız. Çünkü hakikaten bir Başak oldukça yüksek gözlem gücüne sahip ve sorumluluklarının farkında olarak pratik şekilde çalışabilen özel bir kişidir. Hizmet duygusu öylesine gelişmiştir ki, tek sorunu birinciliğe oynamamasıdır. Oysaki İkizler burcunda ilerleyen Merkür bu süreçte sizi liderliğe taşıyacak yansımayı gönderecektir. O zaman size düşen bu yansımanın ışığı altında ilerlemek ve daha da ileriye gitmektir. Bugüne dek öğrendiklerinizi, tüm bilgi birikiminizi gösterebileceğiniz bir alanda çalışıyorsanız o zaman durmayın yeniliklerde bulunun. İşsizlik sorununuz varsa, girişimlerde bulunmaya gayret gösterin. Geleneksel kurallarla çevrelenmeden, yeniye yer açmak için, ya eskiyi restore edin veyahut radikal bir karar alarak yeni bir alanda kendinizi ifade etmeye çalışın. Mümkün olduğunca bu enerjiden istifade etmeye çalışın. Çünkü yöneticiniz Merkür başarılı olmanız için sizi bir gölge gibi izliyor olacaktır. Hangi tarihlerde dikkatli olmak gerekiyor. 3, 5, 14 Haziran. Tedbirli olmamızda, konuştuğumuzu bilmemizde, söylenen sözlere dikkat etmemizde yarar var.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek Jüpiter, gerek iş gerekse kendinizi geliştirme anlamında daha dikkatli adımlar atmak için yapılacak görüşmelerin, seyahatlerin işareti. Jüpiterin ilerleyeceği bu alan zodyakta kendi evi olduğu için kişinin geliştirmesi gereken kendi değerleri, yetenekleri ve kendi kaynaklarıdır. Bu alanda Jüpiter inancı ve güveni besler. Bu olumlu besleyiş insan için gayet faydalıdır. Hayattan umudunu kesmez, nasılsa bir şekilde hallederim diyerek yol alır. Burası yüksek eğitim evi olduğu için bu dönem bir çoğunuz için imtihanı kazanmanız veya uzmanlık dalınızla ilgili ihtisas yapmanız anlamında itekleyici olur. Kişi geçmişini, geleceğini bilmek, ayaklarını sağlam olarak yere basmak ve güven içinde yaşamak ister. Bugüne dek hiç görmediği uzak akrabalarıyla bir araya gelir. Eşinin ailesiyle olan ilişkisini çözüme kavuşturur. Bilmediği konular üzerinde kafa yorar ve nasıl daha rahat yaşarım sorusunun cevabını bulmak ister. Boğa maddi ve manevi değerlerimizle birebir alakalı bir burçtur. Bu demek oluyor ki bu dönemde size ait herşeyi sahiplenecek ve kaybetmemek için dikkatli olacaksınız. 30 Ağustos-6 Aralık tarihlerinde Jüpiter Boğa burcunda geri hareketine başladığında arzuladığınız gelişmelerle karşılaşabilir ayrıca durumunuzu gerçekçi bir şekilde gözden geçirebilirsiniz.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs, mesleki konularda geleceğiniz adına yeni girişimlerde bulunmak için güçlü insanlarla ilişki içinde olmanızı ve becerikli olduğunuz alanlarda bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri göstermeniz anlamındadır. Kimi zaman kafanızda iki seçenek, kararsızlık ve bu kararsızlığın yarattığı sıkıntılar oluşabilir. Fakat ne olursa olsun Venüs hayatın lüksü ve zevkidir. Geçtiği yaşam alanı toplumsal hayatınızla birebir alakalı olduğundan sizlerin de kariyerinizle ilgili konularda sosyal ilişkilerinize önem vermeniz gerektiğinin işaretidir. Örneğin bu süreçte ihtisas alanınız olan konularda her türlü seminer, sosyal faaliyet, bilişim, internet dünyasıyla alakalı teknolojilerden yararlanmaya çalışmalı, kendinizi işinizle alakalı alanlarda göstermeli, bağlantılar içinde olmalı, tanıştığınız insanlarla bu bağı sürdürmelisiniz. Tarafsız bir şekilde hareket ederek, mantıklı bir şekilde düşünerek bilginizi ifade etmeniz sizin açınızdan son derece etkili olabilir. Tabii ki bir başak için düzen son derece önemlidir. O bir işletmenin beyni olduğundan, kimi zaman karşısına fırsatlar çıksa bile bulunduğu alanı tercih edebilir. Bu tercih ise kimi zaman, onun bulunduğu konumda ikinci kişi olarak kalmasına neden olur. Benim tavsiyem ise, eğer buna benzer bir sorun nedeniyle yıllardır bir atakta bulunamıyor ve hep aynı kadronun içinde asgari bir ücretle görevinizi sürdürüyor ve zor şartlar altında yaşamak zorunda kalıyorsanız, karşınıza iyi bir fırsat çıkarsa, olumlu bir teklifle karşılaşırsanız bunun size getirilerini ve geleceğiniz adına artılarını göz önüne alarak kabul ediniz. Sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmalı, ben buradayım diyebilmelisiniz. Şimdi gelelim dikkat edeceğiniz tarihlere: 10, 14, 28 Haziran. Bu tarihlerde yukarıdaki hususları göz önüne alarak tedbirli olunuz.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Merkür, hedef alanınız içinde olan konuları geçmişten ders alarak, bir kez daha düşünecek, gözden geçirecek, güvenliğinizi sağlamak ve kontrolü ele geçirmek adına kullanabileceksiniz. Siz bu süre içinde aileniz, içinde yer aldığınız grup, arkadaşlarınızla olan ilişkiniz ve sosyal hayatınızla ilgili her konuya hassasiyetle eğilmeli, fakat yenilikte bulunmaktan vazgeçmemelisiniz. Geleceğinizle alakalı plan ve projelerinizi hayata geçirilmek için öncelikle dış dünyada kendinizi ifade etmekten çekinmemelisiniz. Ürkeklik veya hassasiyet göstermeniz, geçmişte olanlara saplanıp kalmak gibi duygularınızı şimdi bir kenara koyarak ilerlemeye çalışınız. Bunların size bu dönemde faydası olmadığı gibi, duraklamanıza da sebep olabilir. Sizi amacınıza ulaştırabilecek kişilerle ilişkilerinizi bu süre zarfında özellikle güçlü tutmaya çalışınız. Konusunda deneyimli insanlarla bir araya gelmeye çalışınız. Sosyal hayatın içinde gruplarla temasa geçiniz, kendini yenilemeyi bilen insanlardan öğüt almayı ihmal etmeyiniz. Ailenizle, eşinizle veya dostlarınızla olan her türlü irtibatınızda veya önemli konular üzerinde düşünürken, plan yaparken her zamanki analiz gücünüzden yararlanınız, mantıklı düşünmeye çalışınız. Dikkat edilmesi gereken tarihler: 18, 19, 21 Haziran. Aşırı alınganlıktan, duygularımızı esiri olmaktan uzak durmalı, gerçekçi düşünmeye çalışmalıyız.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek mücadele ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars plan ve projeleriniz üzerinde çalışma konusunda aktif bir süreçtir. Durmadan dinlenmeden, her çeşit uğraşı ve aktiviteyle meşgul olabilir, hepsiyle aynı oranda ilgilenmeye çalışabilirsiniz. Nereye varmak istediğinizi ve amacınızı gayet iyi tespit edebileceğiniz bu süreç sizin için hazırlık dönemi gibi bir şey olabilir. Zeki ve becerikli oluşunuz, size yeni kararlar aldırabilir. Hedeflerinizi kafanızın içinde iyi belirlediğiniz için, ona göre ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Fakat burada dikkat edeceğiniz husus, dağılmamaktır. Çünkü Mars İkizler sürecinde, zihinsel açıdan fazla aktif oluşunuz, iş yaşamınızla ilgili konularda destekleyici olduğu kadar, yorgunlukların belirgin artışı anlamına da gelebilir. Benim önerim, öncelik sırasına göre işleriniz tanzim etmektir. Bunu başarmanın yolu ise, deneyim ve soru sormakla mümkün olabilir. Merak duygusu size gideceğiniz yön üzerindeki ipuçlarını toplamanızda yardımcıdır. Konusunda deneyimli insanları dinlemek, uzun yolunuzu kısaltabilir. Bu dönemin dikkat edilmesi gereken bir başka noktası, amacınızı iyi belirlemekten geçer. Bunu başaranlarınız olduğu gibi, başarmakta, seçmekte zorlananlarınız da olabilir. Böyle durumda olanlar yeteneklerini göz önüne alarak karar verirlerse, gerçekleştirmede zorluk çekmezler.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında, burcunuzla uyumlu görünüm yapacak Güneş bu süreçte Yengeç burcunda ilerleyecektir. Her yıl Kuzey Yarım Kürenin aydınlık ve sıcaklığa kavuşmasını sağlayan bu geçiş sosyal hayatın içinde yer alarak yaşamınızın güvenliği ve mutluluğu adına çaba sarfetmek anlamına gelen bu dönemde ekip çalışmaları, organize faaliyetler ve yeni kurulacak dostlukların da içeriğinde hep bu iki olgu yer almaktadır. Bir Başak daima çalışkan, analizci ve özverili çalışabilen kişidir. Güneş Yengeç burcunda ilerlediği süre içinde o, öncelikle hedef duygusunun ve ihtiyaçlarının ne olduğunu saptamakla işe başlayabilir. Arınmak ve huzuru bulabilmek adına karanlıklardan çıkması gerektiğinin bilincindedir. Bugüne dek ne olduysa olmuştur ama bundan sonrasında mutlaka başarılı olmak zorunluluğu vardır. İşte bu nedenle eski dostları, eski aşina ortamları, eskiden beri tanıdığı insanları kısaca geçmişe ait ne var ne yoksa heybesine koyarak yeniye doğru koşmayı tercih edebilir.

Sevdikleriniz için son derece özverili davranacağınız bu dönemde yardımseverliliğiniz ve iyi niyetinizle herkesi kucaklayabilirsiniz. Sorumluluklarınızın her zaman olduğu gibi bu dönemde de farkındasınızdır. Bu yüzden de başarılı olmak için geçmiş tecrübelerinizden yararlanmak gerektiğinin bilincindesinizdir. Kimileriniz için bu süre ailenizi yönlendirmek adına her türlü zorunluluğu gönüllü kabul etmenizdir, kimilerinize göre yeni bir aile düzeni kurabilmek adına girişimci olmanızdır. Her ne olursa olsun faydalı ve verimli geçeceği muhakkaktır. Bu dönemi olumlu geçirebilmenin yolu, ekip halinde çalışmayı kabul etmek, sizinle aynı amacı taşıyan insanlarla buluşmak ve uzun yıllardır hedefiniz olan herşeyi gerçeğe dönüştürmek olmalıdır.

PARA KONULARI

9 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda seyredecek, para evinizin yöneticisi Venüs seyrinin sizlere olan en önemli yansıması, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için, bu güçlü enerji, başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihe kadar, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir. sözgelimi yazlık yörelerde yapılan dönemlik işler, ev veya otel işletmeciliği, yiyecek sektörü, insanlara hizmet amaçlı faaliyetler gibi. Bunlar belki geçici faaliyetler olabilir. Fakat sizin açınızdan para sahibi olmanızda faydalıdır.

Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, finansal anlamdaki gelecek kaygınızı belli bir sınırda tutmanız, kendinize güvenmenizdir. Çünkü bu dönemde ne kadar kazanırsanız kazanın yine de yeterli görmeyebilirsiniz. Durumu iyi olan veya bir kenarda parası olup değerlendirmek isteyenler bu enerjinin desteği altında, emlak ve arazi alımı, sezonluk yer kiralama, sezonluk iş için belli bir sermaye yatırımı gibi düşünceler içinde olabilirler. Ki bu durum gayet olumlu gibi gözükse de, benim önerim, muhakkak araştırma yapmanız, kendiniz için önce güvenli olanı sonrada para getirebilecek olanı tercih etmenizdir. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var.

Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sorumluluğunuz altında olan insanları düşünmeden hareket etmemek ve geleceğinizi güvence altına almadan, gereksiz yere paranızı savurmamaktır. Çünkü Venüs sadece parasal gelirleri göstermez, güzelliklere olan düşkünlüğünüz nedeniyle de elinizden para çıkabilir. Kimileriniz evlenmek için, bazılarınız tatil ve eğlence adına, çoğunluğunuz ise hoşlandığınız şeylere sahip olmak için para harcayabilirsiniz. Fakat benim düşüncem Başakların hesapsız hareket etmeyecekleri ve enerjinin Boğa burcunda gerçekleşiyor oluşu nedeniyle para konusunda dikkatli hareket edebileceğinizdir. Demek oluyor ki, bu dönemde elinizden para çıkması yerine para kazanma ihtimaliniz daha fazla. Son bir cümle. Bu dönemdeki enerjiler sayesinde başkalarına para konusunda yardımcı olabilir veya fiziksel manada destek verebilirsiniz.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek para evinizin yöneticisi Venüs, gerek kendi kazanımlarınız ve gerekse başkalarından elde edeceğiniz gelirler açısından, finans ve güvence arayışınızın ön planda olduğunu görüyoruz. Bu bakış açısı düşüncelerinizin şekillenmesinde de önemli bir etki olarak göze çarpmakta. Yani amacınızın ne olduğunu bildiğiniz için, kazanmak adına hangi alanlara yönelmeniz gerektiğini kolayca tespit edebilirsiniz. Parayla olan ilişkinizde becerikliliğin söz konusu olduğu bu dönemde, diğer insanlarla olan ilişkinizde akıllı hareket edebildiğiniz oranda, çıkarlarınızı koruyabilirsiniz. Yani kiminle konuşmanız, ilişkide bulunmanız, hangi hedef üzerinde kitlenmeniz gerektiğini iyi tespit etmelisiniz. İşte bu tespit, size artı kazanç getirebilir. Genellikle para kazanma konusunda ne yapacağını bilen bir insan süreci olumlu şekilde değerlendirebilecektir. Özellikle, otoriteyle olan ilişkinizde dikkatli olunuz. Sözleriniz, tavırlarınızla gerektiğinde politik davranmayı unutmayınız. Çünkü bu kişilerin gücü elinde bulundurduklarını unutmamak gerekiyor.

İlginizi ve meraklılık gücünüzü, size güvence sağlayan alanlara kaydırdığınız zaman, hem paranızı gayeti iyi idare edebilir hem de kurnazca hareket ederek amacınıza ulaşabilirsiniz. Bir Başak tahlil gücü son derece yüksek bir burcun insanıdır. Fakat çıkarları söz konusu olduğunda bir İkizler kadar aktif olması kimi zaman zordur. Sadece yapmanız gereken, hızlı, yerinde ve doğru alan üzerinde kitlemektir. Yani yavaş, aşırı temkinli, kararsız, dağınık bir şekilde ilerlerseniz, bunun size faydası olmadığı gibi, zamanın boşa akmasına da neden olabilir. Bu süreçte ilişkiler, maddi yönde destekleyicidir demiştik. Kimileriniz için bu, yaşınız icabı aile büyüklerinizdir, bazılarınız için işvereninizdir, çoğunluğunuz için dış dünyada girişimlerdir. Hangisi olursa olsun, uyanık olmak şarttır. Girişimci olmalı, bilginizi, tecrübelerinizi paraya dönüştürecek şekilde hedefler belirlemesiniz.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

Bildiğiniz gibi 26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Satürn geri hareketini sürdürmüştü. Ne yapılmalıydı? Gelir gider dengenizi iyi kurgulamanız, karşınıza çıkacak teklif ve yeniliklerde dikkatli olmanız, iyice gözden geçirmeniz gerekiyordu. Maddi açıdan dikkatli olma zamanıydı. Duygusal, ruhsal ve manevi açıdan durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele almanız faydalıydı. Kimi zaman iş veya özel ortaklığınızı aşırı derecede savunurken, bazen de dengesiz davranabilirdiniz. Kazanımlarınız konusunda yalnız başınıza olmanız gerektiğini düşünerek, paylaşımda bulunmaktan çekinmeniz yine yaşanabilecek etkiler arasında yer alıyordu. Aşırı kontrol veya tümüyle kontrolsüzlük gibi durumlar oluşabilir. Böyle dönemlerde hayati kararlar vermeden önce iyi düşünmek, sorunları mantıklı bir şekilde ele almak gerekir demiştim. İlişkinizde ve iş ortaklığınızda aksama yaratan durumları bu süreç içinde gözden geçirebilir, neler yapmanız gerektiğini saptayabilirsiniz. Bu saptamaları geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz diyerek bitirmiştim.

13 Haziran-7 Şubat tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak seyrini sürdürecek Satürn iş veya özel ilişki yoluyla maddi ve manevi alanda güçlenmeniz ve yeni ortaklıklar kurabilmeniz adına destekleyicidir. Bu tarihler arasında, yaşamınızda en çok neyin değerli olduğunu anlamanızı sağlayan deneyimlerle karşılaşabilirsiniz. Eş veya ortak ilişkileri yoluyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, kimi zaman bu gelirlerin sizi kısıtladığını, disiplin altına aldığını farkedebilirsiniz. Ortaklık ilişkisi ister evlilik isterse iş anlamında kurulmuş olsun, öncelikle kimle beraber olduğunuzu iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde sizin haliniz vaktin yerindeyse, birlikte olduğunuz kişi üzerinde parasal denetim uygulayabilirsiniz. Bu ise karşı tarafın sıkılmasına neden olabilir. Tutumluluk bu sürecin etkili yansımalarından biridir. Kendinizi güvende hissetmek için en gerekli ihtiyaçlarınızı bile karşılarken aşırı dikkat sarfedebilirsiniz. Maddi konularda sistemli ve planlı şekilde hareket etmeniz gereken bu dönemde, birikimlerinizi değerlendirirken dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle evli Başaklar bütçeleri konusunda hassas davranmalıdırlar. Yeteneklerinizi maddi kazanç sağlamak adına yönlendireceğiniz bu zamanda, düzenli bir gelir için, disiplinli çalışmak esastır. Ortaklık teklifleriyle karşılaştığınızda, kimlerle iş yaptığınızı iyi bilmelisiniz. Eğer ortaklaşa işlerde bir eksiklik ve engel oluşursa açık ve net bir şekilde sıkıntınızı dile getirmelisiniz.Kimileriniz bu dönemde aşkı parayla karıştırabilir, maddi gücü yerinde olan bir kişiyle evlilik yapmayı düşünebilirler. Sizden yaşça büyük veya kariyer sahibi insanlar dikkatinizi çekebilir. Ne durumda olursanız olun bu enerji altında dikkat edeceğiniz husus, kendi değerinizi para, şöhret, güzellik ve karizmatik görünümünüzle eş değer görmek değerlerinizi sağlam bir şekilde oluşturmaya gayret etmelisiniz.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:3-4-8-9-12-13-16-17-26-27-30

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-14-15-21-22-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 16-17

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 10-11

Yeniay: 8-9

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 21-22

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER