Habertürk 02.05.2011

Başak burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay başaklara, yaş tahtaya basmamak için adımlarını dikkatli atmalarını tavsiye ediyor. Detaylar için tıklayınız.

BAŞAK

Başak burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Başak Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

Yöneticiniz Merkürün geri hareketinin bitimiyle rahat bir nefes almak mümkün. Ancak bu tam anlamıyla rahatlık demek değil. Bazı pürüzler maddi konularda dikkatli olmanızı gerektiriyor. Yani yaş tahtaya ayak basmamak için adımlarınızı dikkatli atmanız son derece yararlı. 11-16 Mayıs tarihlerinde Mars ve Venüsün tutkulu Boğa burcunda ilerlemeye başlaması Mayıs ayının ortalarında şansınızı yükseltici bir etki yaratıyor. Yoğun bir finansal gündemin ardından sakinleşmenizi sağlayan bu enerjiler, güvencenin, sağlam düşünmenin ne kadar önemli olduğunu anlamanızda size yardımcıdır. Ayrıca bu etkiler altında huzur arayışınız fazlasıyla yoğundur. Dünyevi zevklere düşkünlüğünüz artabilir, sorunları sakin bir şekilde çözebilir, tutarlı hareket etmeye çalışabilirsiniz. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda seyrine başladığında iş konusunda sorunları olanlar yeni bir iş arayışına geçebilirler. Ancak dispozitör güç Merkür Boğa burcunda ilerlediği için yaş tahtaya pek ayak basmak istemezsiniz. İşle ilgili görüşmelerde parayı ve rahatlığı öne alarak düşünmeniz mümkündür.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan tarihinde başlayan ve 11 Mayıs tarihine kadar etkisi devam edecek olan Mars-Koç süresince ilişkisi sağlam temele dayanan çiftler duygusal ve ruhsal açıdan birbirlerine destek olarak, hayatın zorlukları karşısında tutunmayı başarabilirler. Yaşamda karşılarına çıkabilecek her türlü tersliği, birlikte göğüsleyerek, acılarını dindirebilir, cinsel yaşamlarını düzgün ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilirler. 1 Mayıs tarihinde Mars-Jüpiter ile kavuşum yapacak. Bu kavuşum anlaşan çiftlerin her türlü paylaşımında zenginleştirici ve aktif hale getirici bir enerjidir. Birbirini seven ve bir arada olmaktan haz duyan kişiler bu enerji altında bireysel isteklerini ortaklık duygusu içinde geliştirmeyi ve yaşamayı başarabilirler. Maddi konulardaki kazançları bir potada birleştirerek kullanabilir, borç ve alacakları söz konusu olduğunda, sen ve ben diye düşünmek yerine biz olmanın şartlarını yerine getirebilirler.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönemin anlamı, her şeyden önce cinsellik olgusunun fazlasıyla dikkat çekici olduğunu göstermekte. Yani ilişkilerin temelinde bu yöndeki paylaşımlar ön planda olabilir. Arzuların güçlendiği bu enerjiler altında sadece içgüdülerinizle harekete geçmekle kalmayıp, aynı zamanda partnerinizle ortak paylaşımlarda bulunmaya çalışmanız gayet yararlıdır. Bu paylaşımlar maddi ve manevi konularda da olabilir. Sözgelimi birbirinizin sıkıntılarında yanınızda olmaya çalışmanız, beraberliğinizin güçlenmesi adına etkilidir. Bu dönemde karşınızdaki kişinin size olan yaklaşım tarzı ve anlayışı, sıkıntılarınızda yanınızda olup olmadığı konusu gayet değerlidir. Sadece zevke dayanan bir ilişki uzun soluklu olmayacağı gibi, karşınızdaki kişi hakkında pek sağlam düşünmemeniz de mümkündür. Burada önemli olan birbirinize bütünleşmenizdir. Yani hayatın iniş ve çıkışlarında beraberce olmak, zorluklarda kenetlenmek ve her türlü varlığınızı birlikte olduğunuz kişiyle paylaşmaktan zevk almak. Eğer karşınızdaki kişide bu duygular yoksa, sadece kendi isteklerini ve sıkıntılarını önemsiyorsa, ilişkiniz hakkında oturup gerçekçi bir şekilde düşünmelisiniz. Yani 1 Mayıs tarihindeki Mars-Jüpiter kavuşumunda aşırılıklara kaçmadan, hoşgörüsüz ve dogmatik davranmadan ideallerinizi amaçlarınızı ortak bir potada birleştirmelisiniz. İşte o zaman ilişkiniz zengin ve doyurucu olur.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, cinsel, maddi ve manevi konularda yaşanan problemlerin altında yatan nedenleri bulup çıkarmanız açısından gayet etkilidir. Her iki taraf veya biriniz, eğer düşüncesiz ve fevri davranışlarda bulunmaya devam ediyorsa, her durumu sadece kendi çıkarları doğrultusunda ele alıyorsa, bu süreçte epeyce zorluklar yaşanması mümkündür. Güç ve kontrol arzusuyla birbiriniz üzerinde denetim ve baskı uygulamaya kalkarsanız, ilişkinizdeki sorunların çözüme kavuşması mümkün olamaz. Öfkeli, kızgın, kıskançlık dolu tepkiler, çatışma ve meydan okumalar bu enerjiler altında sıkça görülebilir. Bu durumda yapılması gereken bireysel hareket etmek yerine, birleşimci düşünmeye çalışmak ve biz olmanın tadına varmaktır. Genelde sert enerjiler sorunları tetikleyici bir güce sahip olduklarından, hasıraltı edilen ve bir türlü kabullenilmeyen problemler bu dönemde fazlasıyla ön plandadır. O nedenle her şeyden önce dikkatli hareket etmek, birbirinizin duygularına, ihtiyaçlarına, değerlerine saygı duyacak şekilde düzenlemelerde bulunmak en doğrusudur. Bu yapıldığı takdirde bu enerjiler gayet olumlu bir şekilde kullanılmış ve değerlendirilmiş olur. 1 Mayıs Mars-Jüpiter kavuşumu birbirinize olan duygularınızı bağlılıkla ve açık bir şekilde ifade edebilmeniz anlamında gayet etkilidir. Kendinizce haklı olduğunuz noktaları ılımlı bir şekilde birbirinizle paylaşırsanız zengin ve doyurucu paylaşımlarda bulunabilir, sorunlarınızı çözersiniz. Eğer tam tersine abartılı tepkilerde bulunarak, fanatik bir biçimde görüşlerinizi birbirinize kabul ettirtmeye kalkışırsanız olumlu bir sonuç almanız mümkün değildir.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, başkalarıyla paylaşım içinde olduğunuz değerler konusunda etkilidir. İlişkinizle alakalı konularda agresif tepkiler verebilir, kontrol kurmaya kalkabilir, gerginlik gösterebilirsiniz. Oysaki bu dönemdeki enerjinin kontrol edilmesi, kendi iç aleminizdeki duyguların gözden geçirilmesi gerekir. Çatışma içinde olmanın ne size ne de beraberliğinize hiçbir faydası yoktur. Düşmanca tavırların size zarar getireceğini bilmelisiniz. Aslında bu sürecin etkisiyle sizin verdiğiniz bu tepkilerin altında yatan asıl duygu kaybetme korkusunun getirdiği strestir. Oysaki daha ılımlı ve anlayışlı olmanız gerekirken, sevdiğiniz şeylere istemeden de olsa zarar vermeyi düşünmeniz, dönemin hissettirdiği gerilimli enerjilerin bir sonucudur. Bunun dışında maddi konularda da yine buna benzer tepkiler vermeniz doğaldır. Hakkınız olanı zorla istemek, almaya çalışmak, ortak kazançlar konusunda bencil dürtüler göstermek, sizin söylediklerinizin onaylanması beklemek gibi.

Evli olanlar ve eşiyle maddi paylaşımı olan kişilerde bu enerji, bütçenin sizin tarafınızdan idare edilmesi konusunda veya eşinizden, birlikte yaşadığınız insanlardan daha dikkatli davranmaları beklemek gibi dürtülere yol açabilir. İlişkilerinizde kuşkulu yaklaşımlar, otoritenin sürekli elinizde olmasını istemek gibi tavırların sıkça görülmesi mümkündür. Sizler mantıklı insanlar olarak, dönemin bu etkilerinin bilincinde olarak şimdiden ayarlamalar yapmanız gayet yerinde olacaktır. Başkalarından beklediğiniz maddi kaynaklar veya cinsellik konusunda daha sevgi dolu davranmaya çalışmanız son derece faydalıdır. Böylece kısa sürecek bu sert enerjinin sizi sonradan pişman olacağınız durumlar içine sokmamasını sağlamış olursunuz.

Mayıs ayında Venüs-Koç burcu geçişinin en etkili tarihleri, 1 Mayıs tarihindeki Venüs-Satürn karşıtlığıdır. Bu karşıtlığın yarattığı gerilimi hafifletmenin ve olumlu yönde kullanmanın sırrı, ilişkinizle alakalı paylaşımlarda birbirinize karşı dürüst davranmanızdır. Eğer ilişkinizde olgun ve hoşgörülü yaklaşımlar yoksa, sadakatten söz etmekten pek mümkün olmaz. Hayatın çetin yollarında birbirinize destek olamıyorsanız o zaman paylaşım konusunda da ihtilafa düşmeniz mümkündür. Ben bu karşıtlığın özellikle boşanmak üzere olan çiftler arasında geçmiş konuların tekrar ele alınması ancak ihtilafa düşülmemesi için çok dikkatli hareket edilmesi yönünde görüyorum. Derin ve iyileştirilmemiş içsel yaralar tekrar kanayabilir. Onunu için özellikle ihtilaflı ilişkisi olanların birbirleriyle ılımlı şekilde konuşmalarında fayda var. 11 Mayıs tarihindeki Venüs-Jüpiter kavuşumunu olumlu yönde kullanmanın sırrı, her iki tarafın da iyimser bir şekilde birbiriyle anlaşmaya çalışmasıdır. Yoksa ölçüsüz tavırlar, aşırı kendine güvenen karşı taraf, her şeyde kendini haklı gören insanlar olarak kibirli ve bencil davranışlar sergileyebilirsiniz. Bundan uzak durmakta fayda var.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Boğa burcu geçişi, burcunuzla gayet uyumlu bir enerji etkinliğidir. İlişkilerde tutkuyu yoğunlaştıran, sağlam ve sağlıklı bir ilişki yaşamanız için sizi güçlendiren bir etkidir. Venüs Boğa burcu seyirleri Başaklar için gayet olumludur. Her ne kadar ilişkilerinde kusursuzluk yani mükemmellik arasalar da, bu dönemde yine de sevdikleri kişiden, güven içinde yaşamaktan, sevilmekten asla vazgeçemezler. İlişkilerini güven, sevgi ve saygı açısından inceleyebilir, gerçeklerin gayet iyi farkında olabilirler ama eski alışkanlıkları öylesine değerlidir ki, yüreklerinin izini takip etmeye devam ederler. Yoğun arzular kimilerine binlerce kilometre yol yaptırırken, bazılarına ihtiraslı bir şekilde aşklarını yaşama zevki verebilir. Eğer ilişki düzgünse, bu tarihler arasında paylaşımda bulunmanın tadına doyum olmaz. Eğer sorunlu bir beraberlikse inatlaşılır, sen-ben çekişmesi yaşanır ama aşkın büyüsü yine sizi sarar. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu enerji oldukça sağlam bir beraberliğin ilk temellerinin atılması demektir ve gayet olumlu geçebilir.

Venüs Boğa burcu geçişinde etkili olduğunu düşündüğüm tarihler, 16, 20,21 ve 23 Mayıs. Bu tarihlerdeki enerjiler hem beraberlikteki bağlılığı güçlendirici hem sıkıntılarınızı giderici, hem aşkta tutkularını yükseltici ve hem de cinsel yönden arzularınızın tatmininde sizi destekleyicidir. Özellikle ilişkisi yeni başlayanların bu tarihlerde hakikaten huzur ve güvenli bir ilişkinin ne demek olduğunu anlamaları mümkündür. Ben, 16 Mayıs sonrası yaşamınızda yeni bir sayfa açma anlamında ve gerçek bir aşkın ilk temellerini atma anlamında sizleri şanslı görüyorum. Böylece yıllardır yaşanan ilişki problemlerinin izlerini yüreğinizden silebilecek bir aşka yelken açabilirsiniz. Şöyle arkanıza yaslanarak lütfen derin bir nefes çekin ve size doğru yönelecek güzellikleri ruhunuzda hissedin. İnsan hayata nasıl bakarsa, hayat ona o yönde rahmet sunar. Siz güzel bakın, güzel düşünün, güzellikler sizi bulsun.

İŞ VE KARİYER

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür, hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. Her şeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür.

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Başaklar 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Yeniay, ufkunuzu ve görüş açınızı gerek ruhsal gerekse fiziksel anlamda geliştirmek adına maddi manevi konularda zenginleştirici bir enerji sunabilir. Güçlü bir Yeniay kişiyi motive eden, itekleyen mükemmel bir destek güçtür. Yeniayda atılan tohumlar iki haftalık süreç içinde gelişip, serpilir. Boğa burcunda oluşacak Yeniay, Satürn gezegeninin geri hareket dönemine denk geldiği için, doğal olarak yenilik anlamındaki her türlü işin kökleşmesi için sabırlı olmak ve adım atmayı düşündüğünüz konularda dikkatli olmak faydalıdır. Boğa burcundaki Yeniay, maddi ve manevi değerlerinizi çoğaltmak adına hedeflerinizin peşine düşmenizi sağlar. Fırsatları yerinde, zamanında kullanmanız halinde zenginleştiricidir. Bu enerji size olumlu olarak katkıda bulunabilir.

Üzerinizdeki baskılarla mücadele edebilmenizde destek olur. Yaşamınızın bir anlamı olduğunun bilincini ve içinizdeki hedef duygusunun önemini kavramaya şimdiden hazır olunuz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı sıradan ve rutin hale getirmemek, bir takım saplantılı fikirlerle dar görüşlü bir insan haline gelmemek, prensipli davranmak ve emin olduğunuz her şeyi tekrar tekrar gözden geçirerek zaman kaybetmemek olmalıdır. Kendi kendinizi baskı altında tutmaktan, aşırı titiz davranmaktan ve çevrenizdeki insanları illa mükemmel olmaları için baskı altında tutmaktan uzak durunuz. Mantığınızı gereken yerde ve gereken oranda kullanmayı da ihmal etmeyiniz. Bu enerjiden yükseleni Başak olanlar da etkileneceklerdir.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında etkili olacak Mars-Boğa burcu seyri kimliğinizi dış dünyada gösterebilmek adına belirli bir sistem oluşturmak için aktif olmanız gerektiğinin işaretidir. Çünkü Mars Boğa burcunda 16 Mayıs tarihinde Venüsün güçlendirmesi ile son derece olumlu bir enerji haline gelecek. Gelişime açık olmak, görüş açınızı geniş tutmak, daha büyük bir dünya ile bağlantıya geçerek ilişkiler kurmaya gönüllü olmak gayet faydalı. İster eğitim hayatınız olsun, ister çevrenizle olan ilişkiniz, tümünde ilerlemeye hazır olmalısınız. Başaklar genel olarak kendini kusursuzlaştırmaktan hoşlanan kişilerdir, kendi yeteneklerini güçlü bir şekilde ifade edebilirler. İşte bu özelliğin bu dönemde bariz bir şekilde önde tutulması, maddi ve manevi değerler elde edebilmeniz, kaliteli ve konforlu bir hayat sürebilmeniz için gerekli olan şartlardan biridir.

Mars Boğa burcu süreci size, ektiğiniz tohumları yeşertmenizi, emeklerinizin karşılığını almanızı ve uzun süreli bir sistemi kurabilmenizi sağlamada yardımcıdır. Dönemi daha verimli geçirmenin bir başka yolu ise, dağılmanızın önüne geçmesidir. Çünkü Başaklar detaylara aşırı önem verdikleri ve mükemmeli arzu ettikleri için çoğu zaman ayaklarına gelen fırsatı kaçırabilir veya tek bir alana odaklanamadıklarından dağılabilirler. İşte Venüs tarafından dispozite edilecek Mars, kararlılık göstererek istediğiniz bir alana odaklanmanızda ve o alanda gelişime açık olmanız halinde maddi ve manevi değerler elde etmenize yardımcı bir kuvvettir.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında etkili olacak Merkür-Boğa burcu seyir etkinliğini sizler açısından olumlu yönde görmekteyim. Bunun birkaç nedeni var. En başta, toprak etkinliği içeren bir enerji oluşu. Yani sağlamlık, güvenlik ve pratik yaklaşımların ön planda olması. Bu durum mesleki konularda daha tutarlı ve geleceğiniz açısından daha güvenli hareket etmek adına kararlı olacağınızın göstergesi. Pratik yaklaşımlar ise, durumlar karşısında ortama uyum sağlamanız konusunda sizi destekleyici. Ayrıca kendinizden farklı düşünen kişilerle çalışma ortamınız içinde sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmeniz açısından da gayet olumlu bir önem anlamı taşıyor. Bu tarihler arasında, mesleğinizde daha iyi bir konuma gelebilmek adına akademik düzeyde eğitimden geçmek, uzman kişilerden ders almak, çeşitli sınavlara katılmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak, başka şehir ve ülkelerdeki iş imkanlarını araştırmak veya bizzat gidip yerinde görmek, araştırma ve keşif gezilerine katılmak, kurumlarla bağlantıya geçmek gibi bir çok aktivitede bulunabilir. Bütün bunların hepsi, toplumsal anlamda geleceğinizi belirleyecek meslekte ilerlemektir.

Bu tarihler arasında mesleki alanda gelişme adına öğrenme isteğiniz oldukça yoğundur. Ayrıca bu gördüğünüz eğitimler sayesinde gelişmeniz ve büyümeniz de mümkündür. Kimileriniz için bu dönemin anlamı ise çok daha farklı olabilir. Siz mesleğinizde belli bir noktaya gelmişsinizdir. Şimdiki amacınız ise, daha geniş kitlelere ulaşmaktır. Yani durağan bir işten ziyade, hızlı ve aktif olacağınız şekilde hayatınızı geçirmek istiyorsunuzdur. Farklı ufuklara açılmak maksadıyla girişimlerde bulunabilirsiniz. Amacınız bundan sonraki hayatınızı sürdüreceğiniz asıl konuma kavuşmaktır. İşte böyle bir etki altında kimileriniz sanatsal bir alana geçiş yapabilir. Örneğin hızlı ve aktif bir görevdeyken, daha sakin bir hayatı tercih etmek yine bu dönemin etkileri arasında yer alabilir. Emekli olmuşsunuzdur. Şimdi gönlünüzce yıllardır yapmak istediğiniz bir işe atılabilirsiniz. Bu alan memuriyet değil, tam tersine serbest hareket edebileceğiniz kimi zaman yolculuklar yaparak kendinizi geliştireceğiniz bir meslek veya hobi olabilir. Her ne olursa olsun bu dönem, mesleki konularda gelişim ihtiyacınızdır. Fakat bu uçuk kaçık bir şey olmaktan ziyade, sağlam temelli ve ileriye yöneliktir.

Bu tarihler arasında mesleki açıdan kendi değerinizi, kaynaklarınız üzerinde düşünmeyi sıkça yapabilirsiniz. Ne durumdayım, neler yapmalıyım veya daha rahat bir hayat sürmek için nasıl kararlar almalıyım cümlelerini sıkça kurabilirsiniz. Mesleki konularda maddi anlamda gerçekçi bir şekilde düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Denenmiş yöntemlerle çalışmak kadar, farklı mesleki alanlara olan ilginiz de artabilir. Kimileriniz ikinci bir işi hobi olarak sürdürebilir. Örneğin bir işte çalışıyorsunuzdur fakat imkanlarınız yeterli olmadığı için, bir de hoşlandığınız başka bir işi hobi anlamında sürdürerek hayatınızı sürdürmeyi tercih edebilirsiniz. Yine bu etki altında yaşanabilecek bir başka örnek, serbest çalışmayı gösterebilir. Yani bilginizi ve deneyimlerinizi veya iş alanında bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri özel eğitmenlik veya başkalarına danışmanlık hizmeti vererek sürdürmeniz olabilir. Ki bu da son derece ilginçtir. Başaklar genel olarak seçici insanlardır. Yani onlar yorulmadan hırsla çalışan, bencil düşünmek yerine insanlara faydalı olmaya çalışan kişilerdir. Merkür bildiğiniz gibi iletişim ve haberleşmeyle alakalı bir gezegen ve sizin yöneticiniz. Bu sebeple, her transiti sizler açısından önem kazanıyor. Boğa burcunda ilerlediği sürelerde ise, maddi ve manevi değerlerinize sahip çıkmak veya değerler kazanmak adına yapılan iletişimi gösteriyor. Fakat tabi ki Boğa burcu geçişlerinde sağlam adımlar atmak, risk almamak önemli. Görüyoruz ki, bu tarihler arasında sizler, mesleki konularda ve toplumsal aktivitenizde, kendinizi garanti altına almak için akıllı ve sağlam adımlar atmaya çalışabilirsiniz.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Başaklar 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle Akrep-Boğa burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay partnerinizin rahatına düşkün, kazanımlarına önem veren bir şekilde hareket etme arzusunun işaretidir. Buna karşın siz, doğal olarak kendi sınırlarınızı korumaktan yana bir kimlik sergileyebilirsiniz. Bu durumda, partnerinizin değerleriyle sizin arzularınız arasında bir ikilem oluşuru. Bir taraf sakinlikten yanadır, diğer taraf ise tam tersine kurcalamak ister.

Geçmişin tozlu sayfalarında yer alan anılarınız, onun şimdiki rahatlığı karşısında gerilim yaşamanıza sebep olmaktadır. Peki ne yapılmalıdır? Tabii ki anlaşma ortamı mutlaka sağlanmalı, her iki taraf da sabit düşünmeden bir araya gelerek sorunlarını konuşabilmelidir. Yoksa hiçbir problemin düzelmesi mümkün olmaz. Halledilmeyen problemler ise gelecekte mutlaka kendini yeniden hatırlatır. Bunun için akıllı hareket etmekte fayda var dostlarım.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında etkili olacak Güneş-İkizler burcu geçişi, aklın ve mantık gücünün yeteneklerinizle birleşerek toplum önündeki ifadesi yani ortaya koyulması anlamında destekleyicidir. Bu demek oluyor ki, hareketliliğiniz, iletişim kabiliyetiniz, insanlarla bağlantı kurabilme beceriniz size bu süreçte hem canlılık hem aktiflik hem de hızlılık kazandıracaktır. Benim tavsiyem eğer kabul ederseniz, aşırı detaycılığınızı makul bir seviyede tutarak ve aktif olmaya çalışarak, biraz da bencil düşünerek rakiplerinizden önce finiş çizginize varmanızdır. Güneş-İkizler geçişi, iş ve kariyer yaşamınız açısından etkili olabilecek önemli bir enerjidir. Akıl gücünüz, o muazzam gözlem yeteneğinizi akıl gücünüzle birleştirerek iletişimde bulunduğunuzda, bağlantılar kurduğunuzda biliniz ki, kariyer anlamında hakikaten arzu ettiğiniz atılımı gerçekleştirebilirsiniz. Girişimde bulunmaktan, kendinizi ortaya sürmekten asla vazgeçmeyiniz. Güneş-İkizler geçiş süresince en etkili tarihler, 22,25,27 Mayıs olarak öne çıkıyor. Özellikle 22 ve 27 Mayıs tarihlerinde başta iş ortaklığınız ve özel ilişkinizle alakalı konularda lütfen dikkatli olunuz. Bir sorun çıkmaması, için temkinli hareket etmeye gayret gösteriniz.

PARA KONULARI

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Koç burcu etkisi, bireysel isteklerinizin karşılanması adına hareket etmeniz ve ne olursa olsun elde etmek için hırslanmanız anlamındadır. Açıkçası ben danışmanınız olarak böyle bir enerjinin sizler açısından gayet faydalı olacağını düşünüyorum. Nedeni sizin her zaman kendinizden çok başkalarını düşünen bir yönünüz vardır. İşte bu etki altında şimdi önce ben diyebilir, kaynaklarınızı çoğaltmak veya elde etmek adına girişimci davranabilirsiniz. Tabi ki maddi konularda bazı belirsizlikler devam edebilir. Fakat bu dönemde çıkarlarınızı iyi kollamanız sayesinde en azından zor durumda kalmamanız mümkündür. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta, 16 Mayıs tarihine kadar dağılmamak, belli bir yön ve hedef belirlemek, doğru kişilerle ilişkide bulunmak ve kalıcı adımlar atabilmektir. Kendi kazandığınız paralar dışında, diğer insanlardan elde ettiğiniz gelirler varsa veya elde etmeyi düşündükleriniz, mesela banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir.

Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle şimdiden Mayıs ayının ortasına kadar, kredi konusunda çok iyi düşünülmesi gerekir. Ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Tam her şeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri veya bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için her şeyden önce bütçenizi her zamanki gibi iyice planlamalı, sizin haberiniz olmadan hareket edilmemesi için şimdiden uyarıda bulunmalısınız.

1 Mayıs, Venüs-Koç burcu geçişindeki en etkili ve dikkate alınması gereken tarihidir. Bu tarihte Venüs-Satürn karşıtlık etkisi meydana gelecek. Size tavsiyem, şu eski meseleleri bir daha bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz ve bütçeniz sınırlarının bilincinde olarak hareket etmeniz. Özellikle ortak paylaşımlar, banka borçları, kredi alımları, hisseli paralar, nafaka, hukuk konularında dikkatli olunuz. Önünü göremediğiniz bir borcun altına girmeyiniz ve tedbirli davranınız. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek, para evinizin yönetici gezegeni Venüs seyrinin sizlere olan en önemli yansıması, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için, bu güçlü enerji, başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihler arasında, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir. sözgelimi yazlık yörelerde yapılan dönemlik işler, ev veya otel işletmeciliği, yiyecek sektörü, insanlara hizmet amaçlı faaliyetler gibi. Bunlar belki geçici faaliyetler olabilir. Fakat sizin açınızdan para sahibi olmanızda faydalıdır.

Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, finansal anlamdaki gelecek kaygınızı belli bir sınırda tutmanız, kendinize güvenmenizdir. Çünkü bu dönemde ne kadar kazanırsanız kazanın yine de yeterli görmeyebilirsiniz. Durumu iyi olan veya bir kenarda parası olup değerlendirmek isteyenler bu enerjinin desteği altında, emlak ve arazi alımı, sezonluk yer kiralama, sezonluk iş için belli bir sermaye yatırımı gibi düşünceler içinde olabilirler. Ki bu durum gayet olumlu gibi gözükse de, benim önerim, muhakkak araştırma yapmanız, kendiniz için önce güvenli olanı sonrada para getirebilecek olanı tercih etmenizdir. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var.

Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sorumluluğunuz altında olan insanları düşünmeden hareket etmemek ve geleceğinizi güvence altına almadan, gereksiz yere paranızı savurmamaktır. Çünkü Venüs sadece parasal gelirleri göstermez, güzelliklere olan düşkünlüğünüz nedeniyle de elinizden para çıkabilir. Kimileriniz evlenmek için, bazılarınız tatil ve eğlence adına, çoğunluğunuz ise hoşlandığınız şeylere sahip olmak için para harcayabilirsiniz. Fakat benim düşüncem Başakların hesapsız hareket etmeyecekleri ve enerjinin Boğa burcunda gerçekleşiyor oluşu nedeniyle para konusunda dikkatli hareket edebileceğinizdir. Demek oluyor ki, bu dönemde elinizden para çıkması yerine para kazanma ihtimaliniz daha fazla. Son bir cümle. Bu dönemdeki enerjiler sayesinde başkalarına para konusunda yardımcı olabilir veya fiziksel manada destek verebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli tarih,

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-4-7-8-12-13-16-17-20-21-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-18-19-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 20-21

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 14-15

Yeniay: 12-13

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 24-25-26

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER