Habertürk 05.04.2011

Başak burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay başaklara, ilişkilerinde hem kimliklerini olduğu gibi ortaya koyacaklarını hem de duygusal yönden partnerleri tarafından tatmin edileceklerini söylüyor.

BAŞAK

Başak burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Başak Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde Mars güçlü olduğu Koç burcunda seyrine başladığında birileriyle para yüzünden çatışmamak için dikkatli olmakta fayda var. Kendinizi savunmak zorunda kalabilirsiniz. İçinizdeki ateşli güç, her konuda haklı olduğunuz, eylemlerinizle ilgili kimseye hesap vermek zorunda olmadığınız yönünde düşünmenize yol açabilir. Mutlaka girişimde bulunarak çıkarlarınızı elde etmek isteyebilirsiniz. Ancak bu sert enerjiyi dikkatli ve dozunu aşmayacak şekilde kullanmak gerekir. Bildiğiniz gibi Merkür bu alanda geri hareketini sürdürdüğünden astarı yüzünden pahalıya gelecek yatırımlardan hareketlerden kaçınmak lazımdır. 20 Nisan tarihinde Güneş Boğa burcunda ilerlemeye başladığında sakinleşerek olayları mantıklı bir şekilde gözden geçirmeniz mümkündür. 21 Nisan tarihinde Venüs Koç burcunda tutkularınızı yeniden alevlendirebilir. İlişki ve para konularında hırslılık görülebilir. 23 Nisan Merkür düz seyre geçtiğinde mali konulardaki durgunluklar sona erse de, 16 Mayıs tarihine kadar lütfen dikkatli olunuz. Bu alanda ilerlemekte olan Jüpiterin size abartılı kararlar aldırmasına izin vermeyiniz. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs etkisini önce genel anlamda inceleyeceğim. Ardından dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duracağım ve son olarak Nisan ayında hangi tarihlere dikkat etmek gerekiyor bunlardan bahsedeceğim. Sevgiyi başka bir insanla paylaşım anlamında etkili olan Venüs astrolojik olarak Balık burcunda yücelir. Bir başak için mükemmellik duygusu her zaman ön plandadır. O aşık olsa dahi, mantığını devreden çıkarmadan duygularını denetim altına almayı başaran bir burçtur. Venüs her ne kadar karşıt burcunuzda ilerlese de, Balık burcunda güçlü olduğu için aşka bakış açınızı her ikiniz adına dengelemeniz adına size gayet olumlu enerjiler sürebilir. İlişkisi olanlar bu dönemde karşılıklı olarak sevgi birliğini sağlamlaştırmak, sorunları birlikte çözüme kavuşturmak için el ele verebilirler. Ancak yine de gerçekçi davranmayı ihmal etmemek lazımdır. Bu enerjinin olumlu olabilecek yanlarından birisi de, hem kendi kimliğinizi olduğunuz gibi sergilemeniz hem de partneriniz aracılığıyla duygusal yönden tatmin olmanızdır. Böyle bir enerji altında birbirinizin ruh eşi olduğunuzu bile düşünebilirsiniz. Ayrıca Venüsü dispozite eden Neptün 4 Nisan tarihinde Balık burcunda ilerleyeceği için doğal olarak bundan böyle Venüsün her Balık geçişinde olumlu tesirleriyle karşılaşmanız mümkün. Yorumun başında da değindiğim gibi her enerjinin olumlu ve dikkat edilecek tesirlerini iyi bilmek lazım. Neptün hayal dünyasının kapılarının ardına açılması ve gerçek dünyanın üstüne bir sis perdesinin gelmesi gibi bir etkiye sahiptir.

Yani partneriniz size bağımlı gibi dursa da veya gerçekten kendini size ve ilişkinize karşı böyle hissetse de, aslında ne yaptığını bilmez bir halde de olabilir. Siz kimi zaman bunun farkına varabilirsiniz kimi zamansa gözleriniz boyandığı için gerçeği fark edemeyebilirsiniz. O nedenle olumlu geçecek bu süreci yaşarken dikkatli olmayı da ihmal etmemek lazım. İlişkimizi şöyle hakikatleri göz önüne alarak bir analiz etmekte fayda var. Bu sizi yanılmaktan koruyabilir. İlişkiniz yoksa bu süreçte karşınıza oldukça etkileyici birinin çıkma ihtimali yüksektir. Bu kişi başınızı döndürebilir ve aradığınız sevgiyi size sunabilecek bir kişi gibi görünebilir. İlginç bir ilişkidir, fakat kalıcılığını iyi irdelemek gerekir. Evli veya uzun süredir ilişkisi devam edenler bu süreçte ömür boyu beraber yaşama kararı alabilirler. Eğer bugüne dek ilişkiniz birçok badireden geçmiş ise ve temeliniz gerçekten güçlüyse bu kararı vermenizde belki sakınca yoktur ama her detayı partnerinizden ziyade sizin mercek altına almanız faydalı olabilir. Nisan ayında Venüs-Balık burcu geçişinde dikkat edilmesi gereken tek tarih 18 Nisan. Dolunay saat 05:44 de oluştuktan sonra saat 12:02 de Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlu görünümü bizleri etkileyeceğinden, hem ilişkinizi geleceğe taşımada, hem iç dünyanızda yapmak istediklerinizi yerine oturtma anlamında düşünmelisiniz. Bu ilişki gerçekten sizin için doğru mu? Birbirinizi seviyor musunuz, bir ömrü birlikte geçirebilecek kadar saygı-güven-sevgi üçlüsüne sahip misiniz? İlişkisi yeni başlayanlar ve sorunlu çiftlerin de bunu çok iyi analiz etmesi lazım.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars etkisini önce genel sonrasında dikkat edilmesi gereken yönleriyle sizlere izah edeceğim. İlişkisi sağlam temele dayanan çiftler bu dönemde, duygusal ve ruhsal açıdan birbirlerine destek olarak, hayatın zorlukları karşısında tutunmayı başarabilirler. Yaşamda karşılarına çıkabilecek her türlü tersliği, birlikte göğüsleyerek, acılarını dindirebilir, cinsel yaşamlarını düzgün bir çerçevede sağlıklı bir şekilde yaşayabilirler. Nisan ayında Venüs ve Mars Koç burcunda ilerleyecekleri için, tutkular fazlasıyla ön plandadır. Herkes kendi payına bencilce davranabilir. Oysaki birbirini seven ve bir arada olmaktan haz duyan kişiler bu enerji altında bireysel isteklerini ortaklık duygusu içinde geliştirmeyi ve yaşamayı başarabilirler. Maddi konulardaki kazançları bir potada birleştirerek kullanabilir, borç ve alacakları söz konusu olduğunda, sen ve ben diye düşünmek yerine biz olmanın şartlarını yerine getirebilirler. Şunu unutmamalıyız ki, sevgi birliğini gerçekleştirmiş hiçbir çiftin, ne sert enerjiler ne de geri hareketler nedeniyle etkilenmeleri söz konusu değildir. Yıldızların hareketleri ancak ve ancak problemli durumları ortaya çıkarabilir. O nedenle bu satırları okuyan mutlu çiftlerin, bu dönemde olabilecek sorunları da kolaylıkla çözebileceklerini söyleyebiliriz. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönemin anlamı, her şeyden önce cinsellik olgusunun fazlasıyla dikkat çekici olduğunu göstermekte.

Yani ilişkilerin temelinde bu yöndeki paylaşımlar ön planda olabilir. Arzuların güçlendiği bu enerjiler altında sadece içgüdülerinizle harekete geçmekle kalmayıp, aynı zamanda partnerinizle ortak paylaşımlarda bulunmaya çalışmanız gayet yararlıdır. Bu paylaşımlar maddi ve manevi konularda da olabilir. Örneğin birbirinizin sıkıntılarında yanınızda olmaya çalışmanız, beraberliğinizin güçlenmesi adına etkilidir. Bu dönemde karşınızdaki kişinin size olan yaklaşım tarzı ve anlayışı, sıkıntılarınızda yanınızda olup olmadığı konusu gayet değerlidir. Sadece zevke dayanan bir ilişki uzun soluklu olmayacağı gibi, karşınızdaki kişi hakkında pek sağlam düşünmemeniz de mümkündür. Burada önemli olan birbirinize bütünleşmenizdir. Yani hayatın iniş ve çıkışlarında beraberce olmak, zorluklarda kenetlenmek ve her türlü varlığınızı birlikte olduğunuz kişiyle paylaşmaktan zevk almak. Eğer karşınızdaki kişide bu duygular yoksa, sadece kendi isteklerini ve sıkıntılarını önemsiyorsa, ilişkiniz hakkında oturup gerçekçi bir şekilde düşünmelisiniz. Ayrıca yöneticiniz Merkürün geri harekette olduğunu düşünürsek zaten yapılması gereken de budur. Yani ilişkiniz hakkında ileriye yönelik düşünmeden önce, nasıl bir beraberlik yaşıyorsunuz bunu etraflıca gözden geçirmeniz lazımdır. Yine bu dönemin bir başka etkisi, sevme, sevilme, sahiplenme, değer verme fonksiyonlarının gözden geçirilmesidir. Yani ilişkiniz sağlıklı bir çerçevede mi devam ediyor yoksa bir bağımlılık mı? bunun mutlaka tespit edilmesi gerekmektedir. Eğer bu bağımlılığın altında cinselliği kullanarak birbiriniz üzerinde baskı kurmak gibi durumlar varsa durum daha da vahim olabilir. Benim tavsiyem Nisan ayı boyunca partnerinizi, kendinizi ve beraberliğinizin özünde yatanları net olarak ortaya koymanız ve ancak ondan sonra kalıcı bir ilişki olup olmayacağına karar vermenizdir.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, cinsel, maddi ve manevi konularda yaşanan problemlerin altında yatan nedenleri bulup çıkarmanız açısından gayet etkilidir. Her iki taraf veya biriniz, eğer düşüncesiz ve fevri davranışlarda bulunmaya devam ediyorsa, her durumu sadece kendi çıkarları doğrultusunda ele alıyorsa, bu süreçte epeyce zorluklar yaşanması mümkündür. Güç ve kontrol arzusuyla birbiriniz üzerinde denetim ve baskı uygulamaya kalkarsanız, ilişkinizdeki sorunların çözüme kavuşması mümkün olamaz. Öfkeli, kızgın, kıskançlık dolu tepkiler, çatışma ve meydan okumalar bu enerjiler altında sıkça görülebilir. Cinsellikte şiddet, bir tarafın diğeri üzerinde denetim uygulayarak özgürlüğüne kastetmesi, düşüncesizce söylenen sözler ve özellikle sert tavırlar Venüs ve Mars gezegenlerinin Koç burcu seyir süreçlerinde sıkça yaşanmaktadır. Bu durumda yapılması gereken bireysel hareket etmek yerine, birleşimci düşünmeye çalışmak ve biz olmanın tadına varmaktır. Genelde sert enerjiler sorunları tetikleyici bir güce sahip olduklarından, hasıraltı edilen ve bir türlü kabullenilmeyen problemler bu dönemde fazlasıyla ön plandadır. O nedenle her şeyden önce dikkatli hareket etmek, birbirinizin duygularına, ihtiyaçlarına, değerlerine saygı duyacak şekilde düzenlemelerde bulunmak en doğrusudur. Bu yapıldığı takdirde bu enerjiler gayet olumlu bir şekilde kullanılmış ve değerlendirilmiş olur.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan-5 Ağustos tarihleri arasında kısa bir süreliğine Balık burcunda ilerleyecek Neptün, 2026 yılına kadar yaşanacakların ön provası gibi. Neptün bu dönemde ilişki veya evlilik konusunda ideallerinizi, beklentilerinizi ve hayallerinizi besliyor. İnsan ister istemez ruh eşini arıyor veya hayatındaki kişinin ruhunu tamamlamasını bekliyor. Kaldı ki bu enerji belki bu yıl kısa bir süre sizinle ancak 2012 sonrası biliniz ki, hayatınıza girecek kişinin sizin öbür yarınız olmasını arzulayabilirsiniz. Devam eden ilişkinizdeki sorunları tabii ki yine ciddi bir biçimde ele almak lazım. Bu dönemde ne kadar bilinçli tercihler yaparsanız o denli huzur bulmanız mümkün. Her Başak aynı durumları yaşamayacağı gerçeğinden yola çıkarsak Neptün bu dönemde ruh eşinizi bulmanızda destekleyici olurken kimileriniz için her türlü soruna rağmen ilişkinizi sürdürme anlamında bir yanılsama yaratabilir. Ancak benim tavsiyem en azından bu yıl yukarıdaki tarihlerde nasıl bir ilişki yaşamak istiyorsunuz ve nasıl bir tercihte bulunmanız gerekiyor sorusuna bilinçli bir şekilde cevap aramanızdır. Böylece önümüzdeki yıl itibariyle o doğru kişiye rastlayabilirsiniz. Ağustos-Kasım arasında Neptün Kova burcuna gerileyecektir. Bu dönemde gerek iş hayatınız, gerek sağlığınız ve gerekse gündelik temponuzda kendinizden şüphe etmeden bilinçli yaratıcı özelliklerinizi ön plana almaya çalışınız. Tercihlerde bulunurken lütfen daha dikkatli hareket ediniz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, başkalarıyla paylaşım içinde olduğunuz değerler konusunda etkili olacaktır. Ancak Venüs 18-23-27 Nisan tarihlerinde üç önemli ve sert görünüm yapmakta. Bir yandan da yöneticiniz Merkür geri hareketini sürdürmekte. Bütün bunları göz önüne alarak dönemi incelediğimde, ilişkinizle alakalı konularda agresif tepkiler verebilir, kontrol kurmaya kalkabilir, gerginlik gösterebilirsiniz. Oysaki bu dönemdeki enerjinin kontrol edilmesi, kendi iç aleminizdeki duyguların gözden geçirilmesi gerekir. Çatışma içinde olmanın ne size ne de beraberliğinize hiçbir faydası yoktur. Düşmanca tavırların size zarar getireceğini bilmelisiniz. Aslında bu sürecin etkisiyle sizin verdiğiniz bu tepkilerin altında yatan asıl duygu kaybetme korkusunun getirdiği strestir. Oysaki daha ılımlı ve anlayışlı olmanız gerekirken, sevdiğiniz şeylere istemeden de olsa zarar vermeyi düşünmeniz, dönemin hissettirdiği gerilimli enerjilerin bir sonucudur. Bunun dışında maddi konularda da yine buna benzer tepkiler vermeniz doğaldır. Hakkınız olanı zorla istemek, almaya çalışmak, ortak kazançlar konusunda bencil dürtüler göstermek, sizin söylediklerinizin onaylanması beklemek gibi.

Evli olanlar ve eşiyle maddi paylaşımı olan kişilerde bu enerji, bütçenin sizin tarafınızdan idare edilmesi konusunda veya eşinizden, birlikte yaşadığınız insanlardan daha dikkatli davranmaları beklemek gibi dürtülere yol açabilir. İlişkilerinizde kuşkulu yaklaşımlar, otoritenin sürekli elinizde olmasını istemek gibi tavırların sıkça görülmesi mümkündür. Sizler mantıklı insanlar olarak, dönemin bu etkilerinin bilincinde olarak şimdiden ayarlamalar yapmanız gayet yerinde olacaktır. Başkalarından beklediğiniz maddi kaynaklar veya cinsellik konusunda daha sevgi dolu davranmaya çalışmanız son derece faydalıdır. Böylece kısa sürecek bu sert enerjinin sizi sonradan pişman olacağınız durumlar içine sokmamasını sağlamış olursunuz.

İŞ VE KARİYER

Merkür Geri Hareketi

Sevgili Başaklar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan kariyer evinizin yöneticisi Merkür, geleceğinizi garanti altına alabilecek her türlü para meselesi, hayat ve sağlık sigortası, bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız, yatırımlar, tüm hesap işleri, ortak kazançlar(iş veya özel ilişkiler), evlilik veya ilişki yoluyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan her türlü finansal bağlantılar, vergiler, mirasla ilgili konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür, hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. Her şeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür.

PARA KONULARI

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin Koç burcu seyri başkaları vasıtasıyla elde etmeyi düşündüğünüz destekler konusunda ateşli ve öncü bir enerjinin sizi sarıp sarmalamasıdır. Bir Başak her zaman mantığını kullanarak ve her olguyu iyice analiz ederek düşündüğünden bu süreçte bazı olumsuz durumlarla karşılaşsanız bile ben sizin gerekli ayarlamayı yapacağınızı düşünüyorum. Şimdi bu enerjinin parasal anlamda ne gibi etkileri olabilir onu inceleyelim. Öncelikle kendi kazandığınız paralar dışında, diğer insanlardan elde ettiğiniz gelirler varsa veya elde etmeyi düşündükleriniz, mesela banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir. Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle şimdiden kendinizi ayarlamanız iyi olabilir. Bu sürecin bir başka etkisi ise, başvuruda bulunduğunuz kredi gibi durumlarda çok iyi düşünülmesi ve hesap edilmesi gereken süreç olmasıdır. Yine bu dönem ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Unutmayalım ki, Nisan ayının sonuna kadar Merkür geri hareketini sürdürüyor olacak. Tam her şeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri veya bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için her şeyden önce bütçenizi her zamanki gibi iyice planlamalı, sizin haberiniz olmadan hareket edilmemesi için şimdiden uyarıda bulunmalısınız. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Başaklar, 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay bu yıl yöneticiniz Merkürün geri hareketi ve Mars-Uranüs kavuşumu nedeniyle dikkatli olmamızı gerektiriyor. Peki hangi konularda nelere dikkat etmeliyiz ki, bugünü bilinçli bir şekilde değerlendirmemiz mümkün olsun. En başta maddi veya manevi değerlerimize özen göstermeli ve bunların hayatımızda önemini göz ardı etmemeliyiz. Tabularımızın, tutkularımızın asla vazgeçemediklerimizin üzerimizde yarattığı tesiri şöyle bir ele alarak bunlar yararlı mı, yoksa bizi durdurucu bir etkiye sahip mi? tekrar düşünmeliyiz. Vergilerimiz, borçlarımız, başkalarından elde ettiklerimiz(maddi-manevi), ortak bölüşülen her şey(cinsellik, aşk), dürtülerimiz, içgüdülerimiz, kuşkularımız, endişelerimiz ve korkularımızın hayatımızdaki önemini sorgulamalıyız.

Başka neler yapabiliriz? İlişkide sen ve ben demek yerine biz olma yolundaki eksiklerimizi belirleyebiliriz.Karşımızdaki kişi ile aramızdaki farkları bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz. Yeni bir yaşam kurma konusunda korkularımız nedir? bu soruya cevap arayabiliriz.Partnerimize duyduğumuz hislerin kökeninde ne yatmakta? Bunu kendimize sorabiliriz. Maddi konularda kimlerle işbirliği yapıyoruz ve bu kişilerle aramızdaki son durum nedir sorusunu bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz.Sevdiğimiz kişileri kaybetmenin ve onlardan uzakta olmanın hayatımızdaki önemini bir kez daha düşünebiliriz.Kendimizi yeniden yaratabilmek için elimizdeki her doneyi gözden geçirebiliriz.Kendi değer yargılarımızla karşımızdaki kişinin farklı yönleri arasındaki ince çizgiyi yeniden belirleyebiliriz.Kendi karanlıklarımızla yüzleşerek, artık kurtulmamız gereken davranışlarımızın tespitini yapabiliriz.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Başaklar 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi burcunda oluşacak Dolunay, bir yandan Merkür geri hareketinin devam etmesi, diğer yandan saat 12:02 de Venüsün Kuzey Ay Düğümü ile arasındaki zorlu görünüm ve son olarak saat 19:02 de Mars ve Satürnün karşıt bir görünüm oluşturması nedeniyle gayet dikkatli ve temkinli olmayı gerektiriyor. Bütün bunları göz önüne alarak Dolunayı yorumlamak lazım. Çünkü tam tersi bir yorum eksik ve yanlış olur. Öncelikle kendi kazanımlarınız dışında elde etmeyi düşündüğünüz her türlü parayla alakalı sakin olmanızı, acele kararlar vermemenizi tavsiye edebilirim. Gereksiz yere bir borcun altına girmek, hem kendi kazancınızı riske atmak hem de sonunda zorluklar yaşamanız anlamına gelebilir. Başkalarıyla olan her türlü irtibatınızda sakin ve olgun yaklaşımlar içinde olmanız son derece önemli. Eğer çıkarlarınızı korumak ve kollamak istiyorsanız, ayrıca kazancınızı çoğaltmak ve daha refah yaşamak niyetindeyseniz öncelikle kendi yeteneklerinizi ön plana çıkaracak girişimlerde bulunmanız gerekiyor.

Yine bu oluşum altında iş ve parasal konuları ön plana alarak düşünmeniz faydalıdır. Bu sizi, olabilecek yanlış kararlardan koruyabilir. Eğer yeni bir iş girişiminde bulunacaksınız, en başından her şeyi en ince detayına kadar konuşunuz. Gelir ve gider dengenizi bozmayacak şekilde harcamalarda bulununuz. İlişkinizle alakalı konularda bencil hareket etmek yerine, karşınızdaki kişinin inandığı değerleri de göz önüne alarak hareket ediniz. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde, finansal açıdan kendi ayaklarınızın üzerinde duracak gelişmelerle karşılaşabilir, parasal konularda yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Tam tersi durumda ise, ödeme sorunları ve beklenmedik giderlerle karşılaşabilir, dışarıdan destek bulmakta zorluklar yaşayabilirsiniz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:5-6-10-11-14-15-18-19-22-23-

Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-9-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler: 22-23

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17

Yeniay: 14-15

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 1-27-28

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER