Habertürk 01.02.2011

Başak burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında başaklara, ilişkilerindeki duygusallığın yoğunlaşacağı ve sorunların giderilebileceğini söylüyor.

Başak Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Başak burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Merkürün Kova burcunda seyrine başlamasıyla zihinsel temaslar önemli hale gelir. Herhangi bir konuda neyin gerekli neyin gereksiz olduğu yönünde geleceğe yönelik düşünmekten yanasınızdır. Kimi zaman dengeyi tutturmakta zorlanabilirsiniz, ancak amaçlarınıza kendinizi adayabilirsiniz. Yine aynı gün başlayacak Venüs Oğlak burcu seyri, aşk hayatınızla ilgili konular üzerindeki hakimiyetinizi göstermektedir. Yavaş ama düzgün bir şekilde ilişkinizi sürdürmekten yanasınızdır. Yeni başlayan bir ilişkilerde belli bir mesafeyi koruyabilirsiniz. 19-21 Şubat Güneş ve Merkür Balık burcunda ilerlemeye başladığında, özellikle ilişkilerdeki duygusallığı yoğunlaştırır. Sorunlar varsa bilinçli bir çaba ile giderilebilir. Çatışmalar pek yaşanmaz. Çünkü her iki taraf da pek zora gelemez. 23 Şubat tarihinde Mars Balık burcunda ilerlemeye başladığında partnerinizin etki altında kalarak çabuk yön değiştirmeye müsait olduğunu söyleyebiliriz.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Venüsü öncelikle genel yansımaları şeklinde ele alacağım. Ardından dispozitör gücü Satürn geri hareketiyle olan etkileşiminden söz edeceğim. Genel olarak Venüs-Oğlak burcu seyri siz Başaklar için, aşk konusunda ciddiyet ve güvenilirliği önemsediğiniz, sadakat ve dürüstlük olguları çerçevesinde aşkı ele aldığınız bir süreçtir. Deneyimsel yani her önüne gelenle aşk yaşamak yerine, gerek yaşadığınız aşkı veya gerekse ilişkiniz yoksa karşınıza çıkabilecek kişiyi biraz önce saydığım nitelikler çerçevesinde kritik etmeniz mümkündür. Tabii ki her Başak burcu aynı düşünmeyebilir. Ancak mükemmeli arayan ve çoğu zaman aşkta kurban durumuna düşürülme riski taşıyan Başak burcu mensubu için Venüs-Oğlak burcu enerjisi, mantığını devrede tutmasını sağlayan faydalı bir yansımadır. Hatta bir beraberlik güven-saygı-sevgi üzerine kurulduğu zaman yaşanan cinselliğin birlikte keşfedilen fantezilerin lezzeti bir başkadır. Başak kadını ve Başak erkeği güvendiği insana hizmet etmekten, değer vermekten, maddi ve manevi anlamda destek olmaktan çekinmez. Ancak şartları vardır. Dürüstlük ve güvenilirlik.

İşte Venüs-Oğlak burcu sürecinde bir Başak ister istemez bazı sorgulamalar yaşayabilir. Kafasının içindeki sorulara cevap bulmaktan yanadır. Örneğin, ilişkinizin toplum içindeki imajı, gidişatı ve durduğu noktaya alakalı ciddi ciddi düşünebilirsiniz. Ayrıca Venüs Oğlak burcunda ilerlediği tarihlerde, aşk konusunda, mücadele ve istek gücünüz henüz çok fazla dışa açılacak kadar güvenli olmadığınızı ama umutlarınızın kimi zaman yükseldiğini göstermektedir. Evet sevgili Başaklar kendi içinde karmaşık gibi görünen bu sürecin kendinizle bir hesaplaşma ve yaşamınızı sadece aşk konusunda değil her alanda gözden geçirme dönemi olacağını söyleyebiliriz. Şimdi gelelim dispozitör güç Satürnün sahiplik evindeki geri hareketinin Venüs-Oğlak burcu seyriyle olan ilişkisine. Her zaman olduğu gibi her Başak aynı olayları yaşamadığı gerçeğinden yola çıkarak, önce beraberliği olumlu yönde ilerleyen ve temeli güçlü çiftler açısından duruma bakalım. Bu durumda olan Başaklar Venüs Oğlak burcu seyir döneminde öncelikle Ekim 2010 tarihinden bu yana olan durumları şöyle bir gözden geçirerek maddi ve manevi anlamdaki durumları ele alabilirler. Her iki kişi de çalışıyorsa doğal olarak kazançları konusunda bütçelerini tekrar gözden geçirmeliler. Eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorlarsa, mutlaka gelir durumlarını tetkik etmeliler. İç ve dış kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmak için el ele verebilecek bu çiftler için geri hareket onarım, sağlamlaştırma ve sırt sırta vererek birbirlerine güçlendirme dönemi olarak gayet olumludur. Çünkü zaten bu çiftler gayet dürüst ve olumlu bir paylaşımda bulunmaya hazır oldukları için dönemi verimli bir şekilde değerlendirerek Haziran sonrası kararlarını yürürlüğe koyabilirler.

İlişkisi sorunları olan ancak birbirlerini seven çiftlerin bu dönemde dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, problemlerinin ne olduğunu gerçekçi bir şekilde dürüstçe ortaya koyarak, özdeğer duygularını kaybetmeden çözümlemeye çalışmalarıdır. Ayrılmak kolay bir çıkış yolu gibi gözükebilir. Ancak birbirlerini seviyorlarsa hayatın zorluklarının üstesinden el ele vererek gelebilirler. Kaldı ki, Venüsü dispozite eden Satürnün de bizlere verdiği mesaj budur. Birbirinizi ne kadar seviyorsunuz veya problemleri beraberce çözmeye hazır mısınız? Bu soruya evet diyenler için Haziran ayına kadar vakit var. Umarım üstesinden gelirsiniz. Yine bu dönemin bazı Başaklar için anlamı daha değişiktir. Hayatınıza giren insan size kuvvet ve güven vermektedir. Ancak maddi ve manevi anlamda bazı sorunları vardır. Böyle durumda olanların da ilişkilerini gerçekçi bir şekilde ele almaları, sevgi birliği tam ise, birbirlerine destek vermeleri en azından Haziran ayına kadar beklemeleri beraberliğin oturması açısından yararlı olur. Ayrıca şunu da belirteyim ki, maddi sorun sadece hayatınıza giren insan için değil sizin için de geçerli olabilir. Aynı şekilde karşı tarafın anlayış göstermesi yerinde olur. Diyelim ki, sizin için para çok önemli, ancak partnerinizin durumu zor. O zaman karşıt evinizde Balık burcunda seyreden gezegen etkinliğinde hayale kapılmadan, bağımlılıklarınızın esiri olmadan gerçekçi düşünmeniz yerinde olur.

İlişki olmayanlar bu süreçte, bir beraberlikten ne anladıklarını ve nasıl bir ilişkinin onları mutlu edebileceği yönünde fazlasıyla düşünceli olabilirler. Çünkü aradıkları her şeyden önce maddi ve manevi güvenliktir. Daha rahat bir yaşam sürmek, güzel ve refah bir yuvada yaşamak, çocuk sahibi olmak gibi doğal isteklerinin artık bir şekilde gerçekleşmesidir. Ayrıca sadece aşk anlamında değil, Başaklar bu süreçte yaşamın zevkli yanlarının tadına varmak için paranın ne kadar önemli bir güç olduğunun farkındadırlar. Yani cepleri dolu ise, üretiyor ve kazanmaya çalışıyorlarsa doğal olarak yaşama bakış açıları umut doludur. Kazanç yetersiz ise, bir güvence yok ise, zemin kaygansa tabii ki moral duyguları pek yüksek değildir. Satürn geri hareketi işte bu konularda Başakları zaman konusunda daha sabırlı olmaları için uyarır. Yani der ki, -Haziran ayına kadar bütçene dikkat et, kazanmak için akıllı ol ve kazanç elde edebileceğin alan ve kişilerle olan ilişkine özen göster demektedir.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Başaklar, 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğüm geçişini bir cümle ile özetlemek mümkündür. İş-ev arasındaki dengeyi mutlaka iyi sağla ve kendine güven duymaktan asla vazgeçme şeklindedir. Kuzey düğümün ev ve ailevi ilişkiler üzerindeki genişletici etkisi doğal olarak yuvanız sınırları içindeki meselelere daha derin bir şekilde bakabilmenizi sağlayıcıdır. İş konularında genel olarak bir kararsızlık, yüzeysellik veya kendinizi odaklayamamanız gibi durumlar oluşması mümkündür. Kişi hangi alanda ilerlemesi gerektiği hususunda dikkatle düşünmeli, sorumluluklarını yerine getirmek için gereğinden fazla kendisine yüklenmemelidir. Burada önemli olan dış dünyada görevlerinizi yerine getirmeye çalışırken evinizi ihmal etmemektir.

Yay-İkizler Ay düğümleri ekseni açık sözlü iletişim ve kendini geliştirme ve hayata bakış açınızı geniş tutmayla ilgilidir. Burada ruhun amacı, yüzeysellikten uzak durarak derin düşünmeyi başarmak şeklindedir. Kişi sürekli olarak toplumsal kariyerini hedef aldığı için evini ve ailesini ihmal etmiş olabilir. Bu yüzden de şimdi zamanını ailesiyle ilgilenerek geçirmeyi öğrenecektir. İkizler düğüm noktası kişinin kariyer konularındaki meraklılığının ve bilgi edinme çabasının işaretidir. Bu konulara ağırlık vermediği zaman kendini rahatsız hissedebilir. Toplum içindeki yeri onun için son derece önemlidir ve otoriteyle olan ilişkisini her şeyden daha üstün tutabilir. Yani kariyeri onun için kıymetlidir. Eğer işim gücüm iyi olursa daha düzgün bir aile yaşamım olur diye düşünebilir. Ancak unutmamalıdır ki, ihmal edilen ev yaşamı daha sonra sorun oluşturabilir. Zaten Güney Düğüm İkizler size arzu ettiğiniz kariyeri getiricidir. Yarınlarınızı garanti altına alabileceğiniz fırsatlarla bu süreç içinde karşılaşmanız mümkündür. Ancak benim burada söz etmeye çalıştığım, sadece bu alana odaklanarak kendinizi ihmal etmemenizdir.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Başaklar 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, duygusal ve ruhsal anlamda geçmişte yaşadığınız olayları ve durumları gözden geçirme arzunuz son derece yoğundur. Özellikle mahremiyetiniz altında olan ve kimsenin bilgisi dahilinde olmayan gizli saklı bazı mevzular bugün ön plana gelebilir. Kafanızın içini kurcalayan veya sizi baskı altına alan bazı durumlara yeter artık diyerek müdahalede bulunmak isteyebilirsiniz. Kendi içinizde yargılamalara giderek hakimiyetinizi tekrar ele almak ve özellikle bazı kişiler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışabilirsiniz. Bu kişilerin sizin arkanızdan işler çevirdiğini düşünebilir bunları açığa çıkarmak için araştırmalarda bulunabilirsiniz. İşte bu araştırma sonucunda bir takım bilgiler edinebilirsiniz. İşte tam bu noktada ani tepkiler vermeden önce iyi düşünmelisiniz. Bu bilgiler ister iş isterse özel yaşamınızı ilgilendirsin farketmez lütfen sakin olunuz. Durumu iyice anlamadan, soruşturmadan kararlar vermeyiniz. Sizi baskı altına alan bu durumları düzenlemek adına fevri hareketlerde bulunmayınız. Sağlığınıza dikkat ediniz. Herşeyin netleşmesini bekleyiniz. Ayrıca kimseye sırrınızı vermeyiniz, sağlam bir karar verebilmek için acele etmeyiniz.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş, bir ay boyunca kendi kimliğiniz, eğilimleriniz, bakış açınız ve ilişkinizle alakalı konulardaki tavırlarınızın, birlikte olduğunuz kişi aracılığıyla yansıması anlamı taşır. Yani siz bugüne dek ilişkiniz konusunda nasıl davrandıysanız şimdi karşınızdaki kişi bundan ne anladığını davranışlarıyla, düşünceleriyle, sözleriyle dile getirmeye çalışacaktır. İşte bu durum, ilişkinizin bir dengeye oturtulması açısından veya ilişkiniz yoksa sizin bundan sonra kuracağınız bir beraberlik için kendinizdeki eksikleri veya davranışları tamamlamanız ve düzenlemeniz açısından bir süreç geçireceğinizin göstergesidir. Burada önemli olan sen veya ben demek yerine biz diyebilmeyi başarmaktır. Karşınıza çıkan kişi veya birlikte olduğunuz kişi ile bütünleşmeyi, paylaşım içinde olmayı bilmeli, kişisel kaprisler veya bencillikler nedeniyle ilişkinizi zorlamamalısınız.

Sizce her Başak burcu mensubu aynı olayları yaşayabilir mi? hayır dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. O zaman ilişki tiplerine göre diğer olasılıkları da gözden geçirmemiz lazım. Karşıt evinizde ilerleyecek Güneş, sizin hayata bakış açınız, ilişkinize verdiğiniz önem, partnerinizin göstereceği tepkinin işareti demektir. Güneş Balık burcu geçişinin bazı Başaklardaki etkisi şu olabilir. Bu dönemde her ikiniz de kendi arzularınız ve egonuz gereği davranışlar sergileyebilir, gereksiz sorunlar yaşayabilirsiniz. İşte tam bu noktada eğer ilişkiniz sağlamsa, tutarlı ve dengeliyse, hatta kökleşmiş ise, hiçbir sorun çıkması mümkün değildir. Güneş Balıkta ilerlerken sorunlu olan ilişkilerin tüm ele batan yönleri ortaya çıkar. Çünkü Güneş astrolojik açıdan tetikleyici özelliğe sahiptir. Partneriniz eğer ilişkisine değer veriyorsa sizin bakış açınıza karşı saygı ve sevgisini ihmal etmeyecek hatta size daha fazla bağlanacak, özverili davranmaya çalışacak, ilişkinizdeki birlik ve beraberliği muhafaza edebilmek adına yeri geldiğinde ödün bile verebilecektir. Bu durum sizin için de geçerlidir. Tabi her ikiniz de beraberliğinize önem veriyorsanız.

Yani siz ileriye yönelik ciddi bir beraberlik mi düşünüyorsunuz yoksa bu ilişkide sevgi ve güven faktörü en başından beri tartışılır bir durum mu? Evli olanlar da aynı şekilde eşleriyle aralarındaki ilişkinin durumunu net olarak gözlemlemeleri gerekiyor. Bu tam olarak tespit edildiği zaman, karşıt evinizde meydana gelecek bu enerjinin tesirlerine göre davranmak gayet mümkün. Öncelikle Güneş astrolojik olarak kişisel canlılığımız ve bilinçli isteklerimizin, kimliğinizin göstergesi. Karşıt eviniz ise partnerinizin size olan tavırları ve kimliği hakkında bize bilgi vermekte. Bu süreci mutlu ve huzurlu geçirmek istiyorsanız elbirliğinde bulunmak ve eşinizle anlaşmak adına, sorunları ortak bir şekilde çözümlemeye çalışmanız son derece önemli. Yani ben demek yerine biz demeyi bilmek lazım. Güneş bu tarihler arasında bize gösteriyor ki, eşiniz sevecen, cana yakın ve duyarlı bir ruh hali içinde olsa da, zaman zaman kendini acındıran, değişken davranışlar göstermeye müsait, bazen romantik bazen de istekleri olmadığında kolayca incinip küsebilir. Peki bir Başak nasıl davranmalı. Böyle bir durumda ince eleyip sık dokumaya devam eder, eşini eleştirmeye kalkar veya yeni başlayan bir ilişkide karşısındaki insana bu tarz yanaşımlarda bulunursa sonuç pek olumlu olmayacak. Yapılması gereken ona duyduğunuz sevgi ve ilgiye göre esneklik göstermek ve onu olduğu haliyle kabul etmek. Yani bu dönemde birlikte olduğunuz kişiyi değiştirmek için uğraşmak kesinlikle sonuç vermez. Onunla konuşmaya çalışmak, üzüldüğünüz noktaları paylaşmak, beklentilerinizi açıklamak, empatide bulunmak kesinlikle şart. Çünkü bu enerji nedeniyle onun size karşı, bağımlıymış gibi durması fakat bütün bunlara rağmen kendini hapsolmuş gibi hissetmesi de mümkün. Yargılamadan birbirinizi anlamaya çalışırsanız bir ruhsal danışman gibi karşınızdaki kişiyi algılamak için destek olursanız, onun da size karşı daha nazik, elinden geleni yapmaya çalıştığını farkedebilirsiniz. Bütün bunlara dikkat etmeniz, karşıt burcunuzda ilerleyen Güneşin yarattığı fiziksel cansızlığın üstünüzden azalmasını ve sevdiğinizle ortak bir noktada mantıklı insanlar gibi anlaşmanızı sağlayabilir.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda yani partner evinizde seyrini sürdürecek Merkür, zihninizde canlandırdığınız veya inanmak istediklerinizden ziyade gerçeği en saf haliyle görmeye çalışmanın doğru olacağını söylemektedir. Aslında gerçekçi olarak düşündüğünüzde aradığınız ilişki türü aynı ortak ilgileri paylaşacağınız hayata aynı açıdan bakarak mutlu olacağınız bir eş olmalıdır. Ancak Merkür-Balık burcu enerjisi altında, farklı bir bakış açısı bazılarınızı etkisi altına alabilir. Onunla olan iletişiminizde daha merhamet dolu, daha anlayışlı olma gereği duyabilirsiniz. Sorunlar olduğu halde onunla paylaşmak veya düzeltmeye çalışmanın sanki fayda olmayacağı için ortaya getirmek istemezsiniz. Aradığınız kültürlü, zeki, bilgili düşüncelere sahip kişidir. Onunla iletişim kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve bilgilenmek ihtiyacınız vardır. Ama ilişkinize baktığınızda bu mümkün görünmemektedir. İlişkisi sağlam ve sorunları olmayanlar ise bu dönemde birbirlerine karşı anlayışlı davranabilirler fakat yine de bu sürecin etkisi olarak her şeyi gerçekçi şekilde ele almak ve çözümlemek gerekir. Çünkü Balık burcunda ilerleyen Merkür, tarafsızlığınızı ve gerçekçi düşünce tarzınızı engelleyecek enerjiler yayabilir. Akılla ve mantıklı bir şekilde açıklanması mümkün olmayan şeylere karşı bir meyil oluşturabilir. Sezgilerinizin gücüyle veya iç sesinizle hareket etmekten yana olabilirsiniz. Böyle bir durum hissedenlerin lütfen aşk ve ilişkiler paragrafı altında ele aldığım tüm enerjileri bilinçli bir şekilde gözden geçirmeleri iyi olur kanaatindeyim. Çünkü bu ay gördüğünüz gibi ben yazarken, siz okurken kafanızı kurcalayacak enerjiler altındayız. Bilinçli olmak, acil kararlar vermemek gerekiyor.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında ciddi ilişkiler evinizde seyrini sürdürecek, Mars partnerinizin yanıltıcı tarzda davranmasına yol açabilir. Sadakat konusunda garip bir tutumu vardır. Aslında ilişkisini sürdürmek istiyordur, sizden vazgeçemiyor gibidir. Fakat beraberliğin gereklerini yerine getirmesi gerektiğinde, buna yanaşmayabilir. Konuşmaya çalıştığınızda size bazı cevaplar verebilir. Fakat bunlar pek tutarlı değildir. Burada yapılması gereken, yorumun en başında söylediğim gibi, ilişkinizin niteliğini anlamaktır ve gerçekçi saptamalarda bulunmaktır. Yani karşınızdaki kişi doğru bir kişi mi, bu ilişkide neler yanlış gitmekte bunun mutlaka oturtulması gerekiyor. Kaldı ki, Mars geçişini dispozite eden Jüpiterin Koç burcunda ilerleyişi, aranızdaki tutkunun, ateşin ve heyecanın işaretidir. Demek oluyor ki, ilişkinizde sorunlar nedeniyle cinsel paylaşımlarınızda kimi zaman birbirinize çekildiğinizi hissederken kimi zaman birbirinizden oldukça kopuk, uzak durabilirsiniz. Kimi çiftler bu dönemde ortaya çıkacak keyifsiz durumları cinsel açıdan paylaşımlarda bulunarak aşmaya çalışabilir, bazılarınız ise sevginiz sayesinde elele vererek problemleri çözebilir, geri kalan çiftler ise, bu süreçte bitirme kararı alabilirler. Nasıl sonuçlanacağı eşleşim haritanızdaki(ilişki haritası) güce, birbirinizle olan paylaşımınıza, yüreğinizdeki sevgiye ve ilişkinizin kalitesine göre değişebilir. Yapılması gereken çatışmak yerine uzlaşmaya çalışmak, birbirinize destek olmak ve değişken tavırlar göstermemektir.

İş ve Kariyer

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında çalışma hayatınızla alakalı konularda etkili olacak Mars Kova burcu seyri önem taşıyor. Çalışma hayatınızla alakalı konularda titiz bir şekilde yapmanız gerektiği halde kimi zaman hızlılık ve heyecan bazen kendi bireyliğinizi ortaya koymada aşırıya kaçma, özgür çalışma arzunuzu ve üzerinizde denetim uygulanmasından hoşlanmadığınızı gösterebilir. Belli bir amacınız varsa bunu disiplinli bir şekilde çalışarak gerçekleştirmek gerekir. Oysaki Mars gezegeninin Kova burcundaki seyri, inatlaşmalarda bulunabileceğinizin ifadesidir. Bunun nedeni iş hayatınızdaki belirsizlikler olabilir. Yani iş ortamınız veya iş durumunuzda netlik olmadığı için doğal olarak bu tepkiyi verebilirsiniz. Bazılarınız ise, daha hızlı ve çabuk bir şekilde çalışmayı ve yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak adına mücadele etmeyi tercih edebilirler. Fakat şu var ki, her zamankinden daha farklı bir tutum gösterdiğinizi söyleyebiliriz. Enerjilerinizi kullanırken rutin iş hayatının kendi içindeki yoğunluğuna uymakta zorlanmanız mümkündür. Etrafınızdaki insanlarla olan iletişiminizde ise, tarafsız yaklaşımlar göstermeniz akıllıcadır. Yani ne olursa olsun söyleyecekleriniz eğer durumunuzu zora sokacaksa mantıklı düşünerek hareket etmek en faydalı yoldur. Çevrenizle olan bağınızı güçlü tutmaya çalışmanız son derece önemlidir. Sizin fikirlerinize uymasa dahi, eğer karşınızdaki kişiyle bir arada çalışıyorsanız belli bir esneklikte düşünmeye çalışmanız faydalıdır. Bu enerjileri doğru bir biçimde kullanmanın yolu, diyaloglarınızı güçlü tutmak, iş sorunlarınızı ılımlı bir yaklaşım içinde çözmeye çalışmak, pratik olmaktır. Astrolojik açıdan Mars gezegeninin iş hayatınızla ilgili aktivitelerde öne geçmenizde gerekli bir kuvvettir. Fakat yanlış şekilde kullanıldığında hem huzursuzluklara hem de agresif tepkilere neden olabilirler. Bu enerjiyi değerlendirirken, bulunduğunuz alanda veya çalışma ortamınızda ne kendinizden fedakarlık edecek kadar özveride bulunun ne de özgürlüğünüzün sınırlarını işyeri ortamının düzeniyle bağdaşmayacak şekilde genişletin. Gerçekçi tespitlerde bulunmanız en doğrusudur.

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Güneş siz Başakların, aileniz ve toplumun sizden mesleki anlamdaki beklentileri ile, sizin kendinizle ilgili ne gibi hedefler belirlediğinizin altını çizen bir süreç olması dolayısıyla gayet önemlidir. Burada önemli olan kendi bireyliğinizden taviz vermeden, hayatınızın kontrolünü elinize almanızdır. Bilirsiniz Başaklar bağımlılıklarına düşkün kişilerdir ve o nedenle öyle radikal kararlar vermekte zorlanırlar. Aslında inanılmaz fikirleri vardır, zekaları parlaktır ve bulundukları ortama düzen ve disiplin getirebilen kişilerdir. Fakat durum kendileriyle alakalı olduğunda değişim konusunda oldukça zorlanırlar. Hatta sırf bu yüzden aynı konumda yıllarca görev alabilirler. Oysaki Kova burcunda ilerleyen Güneş geçişi, gayet etkili, faydalı ve değişim için uygun zamanlardır. Peki bu değişimi yapabilir mi? bu sorunun cevabı her Başağın kendi haritasında gizlidir. Fakat genel anlamda bir Başak için bu süreçte bir değişim uygulamak zor olabilir.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Başaklar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay, günlük hayatta uğraş verdiğiniz her türlü iş, görev ve sorumluluklarınızı başarılı bir şekilde yerine getirmeniz anlamında destekleyicidir. Çalışma ortamınızda meydana gelecek gelişmeler sayesinde durumunuzu saptayabilir, kendiniz için yeni bir yön tayininde bulunabilir, farklılığınızı ortaya koyabilir, yeteneklerinizi değerlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz. İşinizle ilgili özgür seçimlerde bulunmanızı sağlayan bu yansıma, liderlik gücünüzü öne çıkararak üst kadroda yer alabilmeniz anlamında yardımcınızdır. Ustalık geliştirmeniz adına da etkili olan bu enerji sayesinde kimseye boyun eğmeden ilerleyebilirsiniz. Sağlığınızı tehdit eden fiziksel ve ruhsal rutin şikayetlerinizden yeni bulunan bazı yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Tıptaki son buluşlar, teknolojik gelişmeler size destek olabilir.

Beden ve zihniniz arasındaki denge, çalışma verimliliğiniz ve gündelik yaşamınız açısından gayet kıymetlidir. Yeniayın güçlü yansıması altında güven duygunuz yükselttiği gibi, geçerliliğini çoktan yitirmiş olan meseleleri geride bırakabilmeniz anlamında size yardımcıdır. Projeleriniz üzerinde yenilikçi bir şekilde düşünebilir, ekip halinde çalışabilir veya bir ekibin liderliğini üstlenebilirsiniz. Sizinle aynı düşüncede olan kişilerle veya işinizle alakalı son yeniliklerle yakından ilgileniniz. Ne durumda olursanız olun hayattan kopmamaya özen gösteriniz.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek yönetici gezegeniniz Merkür etkisi altında, kariyeriniz ve geleceğinizi ilgilendiren konularda etrafınızdaki insanlarla anlaşmaya gönüllü bir haliniz vardır. Sizin isteğiniz kendinizi aşmak ve kişisel olarak farklı olan yönlerinizi ortaya çıkarmaktır. Fakat bu etki altında kimi zaman etrafınızdaki insanlarla aranıza aşırı bir sınır koyarken kimi zamansa sınırları tümüyle ortadan kaldırabilirsiniz. Bu ise çevrenizdeki insanların şaşırmasına yol açabilir. Aslında gayet nazik ve özverilisinizdir. Fakat değişken tepkiler verdiğiniz görülebilir. Eğer işinizde sorunlar varsa doğal olarak bu enerji altında kendinizi çaresiz bir kurban durumunda hissedebilirsiniz. Eğer sorunlarınız yoksa kendinizi korumak amaçlı güdüsel hareketlerde bulunabilirsiniz. Bazen iş hayatınızın gündelik temposu içinde fedakar davranışlarınız daha fazla ön plandadır. İşinize dört elle sarılır ve mücadele edersiniz. Fakat çoğunlukla hırs ve başarıya olan tutkunuz gerilerde kalmış gibidir. Yani ne varsa onu yapayım, akşam olunca evime gideyim. Bunu yaşınıza göre de yorumlayabiliriz. Herkes iş hayatında değil çünkü. Okuldaki dersleriniz ve sorumluluklarınız olarak da ele alabilirsiniz.

Evdeyseniz ona göre de yorumlayabilirsiniz. Genelde durumunuzu özetleyecek olursa bu tarihler arasında dağılmamaya, hedeflerinizden şaşmamaya, içinde bulunduğunu koşullar ne olursa olsun kararsızlıktan uzak durmaya çalışınız. Şunu unutmayınız ki, varlığınız son derece önemli. Sorumluluklarınızın farkında olarak hareket ederseniz, hem size ihtiyacı olan kişilere destek olursunuz hem de kendi gerçeğinizi yaratabilirsiniz. Kaldı ki karşıt eviniz iş sözleşmelerini içermektedir. Doğum haritanızdaki etkiler nispetinde, bu kimileri için yeni bir iş bağlantısının simgesi olabilir. Ancak maddi açıdan tam bir doyum için Haziran ayına kadar beklemeniz gerektiğini söyleyebilirler.

PARA KONULARI

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter eş, ortak, aile veya diğer yollarla edinilecek gelirlerin simgesi olduğu gibi, parasal konularda sadece kendi adınıza değil, başkalarıyla ortak hareket etmeniz gerektiğinin de işaretidir. Jüpiter geçtiği burca zenginlik katan bir gezegendir. Koç burcunda ilerlemesi Koç niteliklerinin yükselmesi demektir. Bu da gösteriyor ki, başkaları kendi egolarını ve isteklerini öne alarak düşünebilirler. Bizim diğerleriyle nasıl bütünleştiğimizi gösteren zodyaktaki 8.evde ilerleyen Jüpiter tabii ki hem parasal hem de ilişki konularında dikkatli olunması gereken bir alandır. Sen şunu önemsiyorsun, ben bunu, nasıl bir ortak nokta bulabiliriz sorusunu sorma zamanımız geldi. Jüpiter Koç burcu etkisi altında kimlerle parasal iş birliği yapıyorsanız karşınızdaki kişinin önce kendisini düşüneceğini sakın unutmayınız. Sadece para değil, cinsellik anlamında da bu enerji etkilidir. Kişinin kendini yeniden keşfetmesini sağlayabilir.

Ancak şunu da unutmayalım Uranüs gezegeni Mart ayında Jüpiterle birlikte bu alanda ilerleyecek. Partneriniz, iş ortağınız veya dışarıdan ne yolla maddi ve diğer olanaklara sahip oluyorsanız size bunları sağlayanlarla aranızdaki ilişkiye lütfen çok dikkat edin. Abartılı bir borcun altına girmeyin, hatta bu eşiniz dahi olsa maddi açıdan sizi zor durumda bırakmaması için bilinçli olun. Yaşadığınız ilişkilere dikkat edin. Size haz veren, büyümenizi gelişmenizi sağlayan fırsatlara hemen atlamayın. Tedbirli olmaya çalışın. Dünyanın binbir türlü hali olduğunu göz ardı etmeden büyümenizin önünde oluşabilecek engelleyici faktörleri temizlemeye çalışın. Dediğim gibi, Jüpiteri yazarken geçtiği yaşam alanı sebebiyle Uranüsle olan arkadaşlığını istesem de devre dışı bırakarak yazamıyorum. Çünkü Jüpiter bu alanda çok uzun soluklu kalmayacak. Belki birlikte olduğunuz kişi veya bankalar, dış destekli borçlar veya yasal davalarınız yoluyla edindiğiniz paralar Jüpiter Koç burcu sayesinde önümüzdeki süreçte rahatlatıcı gibi görünebilir. Ancak özellikle şubat ve mart ayında lütfen önünüzü görmediğiniz alışverişler içine girmeyiniz. 8. ev cinsel ilişki anlamında da etkilidir. Kişi böyle bir enerjinin yansıması altında ilişkilere kolayca girebilir ancak seçimlerini doğru yapmadığı takdirde hayal kırıklığı yaşayabilir.

SATÜRN GERİ HAREKETİ

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında gelir gider dengenizi iyi kurgulamanız, karşınıza çıkacak teklif ve yeniliklerde dikkatli olmanız, iyice gözden geçirmeniz şarttır. Maddi açıdan dikkatli olma zamanıdır. Duygusal, ruhsal ve manevi açıdan durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele alma zamanınızdır. Kimi zaman iş veya özel ortaklığınızı aşırı derecede savunurken, bazen de dengesiz davranmak mümkündür. Kazanımlarınız konusunda yalnız başınıza olmanız gerektiğini düşünerek, paylaşımda bulunmaktan çekinebilirsiniz. Aşırı kontrol veya tümüyle kontrolsüzlük gibi durumlar oluşabilir. Böyle dönemlerde hayati kararlar vermeden önce iyi düşünmek, sorunları mantıklı bir şekilde ele almak gerekir. İlişkinizde ve iş ortaklığınızda aksama yaratan durumları bu süreç içinde gözden geçirebilir, neler yapmanız gerektiğini saptayabilirsiniz. Bu saptamaları geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-9-10-11-14-15-18-19-22-23-26-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-6-12-13-24-25
Aşkta En Şanslı Günler: 1-26-27-28
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 20-21
Yeniay: 18-19
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 4-5-6
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER