Mynet 01.12.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Boğa Burcu Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Boğa burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması maddi kazancınızın artışı ve çift kısmetlilik anlamına gelir. Ancak bu yansıma Merkür geri hareketinin 14 Aralıkta bitişiyle sizin üzerinizde etkili olmaya başlar. Çünkü dispozitör güç olan Merkür, henüz durumların tam oturmadığının işaretidir. 14 Aralık sonrası yavaş yavaş işler yoluna girmeye başlar. 20 Aralıkta Venüs Kova burcunda ilerlerken, iş hayatında kalıplara sokulmaktan hoşlanmadığınız gibi, ilişkilerde belli bir mesafeyi korumaktan yana olabilirsiniz. Grup aktivitelerinden zevk alırsınız. Ancak liderliğinizi de kabul etmelerini beklersiniz. Yeni bir değişimin ilk sinyalleri gelmeye başlar. O nedenle ilişkilerinizde arkadaşça paylaşımlara önem vermek son derece yararlıdır.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, aşk hayatınızla ilgili konularda kararlar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi, böylece devam eden ilişkinizde veya yeni başlayacak beraberlikte bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. Ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik, detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması, mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirir hem de ilişkinin sağlam olmasını sağlar. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi gerçekçi gözlerle görebilmenizdir. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu enerjiyi doğru ve düzgün bir manada kullanacak ve bu dönemi gayet olumlu şekilde değerlendireceksiniz diyebiliriz. Ancak şu var ki, hepimiz aynı durumları yaşamıyoruz. Bazı Boğaların ilişkilerinde sorunlar bulunabilir. Sözgelimi uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız benim tavsiyem Merkür geri hareket döneminde aşk hayatınızı gerçekçi bir şekilde düşünmeniz, abartılı kararlardan kaçınmanızdır.

Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri 2-5-12 Aralık öne çıkıyor. 2 Aralık tarihinde her iki tarafın da kişisel farklılıklarını ve ilişkideki sorunları dikkatli bir biçimde gözden geçirmelerinde yarar var. 5 Aralık tarihinde Merkür geri hareketini sürdürdüğü için iletişim anlamında dikkatli olmak lazım. Aynı gün oluşacak bir başka enerji, ciddi bir şekilde konuşulması halinde ilişkideki sorunların, pürüzlerin düzeltilebileceğini gösteriyor. 12 Aralık tarihinde aranızdaki paylaşım ve beraberliğin gelişimi anlamında sıkıntılar yaşanabilir. Sabırlı olmakta yarar var.

14 Aralık tarihine kadar etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Merkürün geri hareketi, aşka yaklaşım tarzınızı aranızdaki enerji alışverişini, bu ilişkinin bugüne dek geçirdiği evreleri gözden geçirme anlamında etkilidir. İster ciddi isterse gelip geçici bir beraberlik olsun burada önemli olan birbiriniz için ne anlam taşıdığınızı, nasıl iletişimde bulunduğunuzu belirlemektir. Eğer bu devreyi aklı başında bir şekilde değerlendirirseniz ay sonuna doğru birlikte el ele devam edip etmeyeceğinize karar verirsiniz. Ancak o zamana kadar fevri ve fanatik çıkışlardan lütfen uzak durunuz. Yeni bir ilişkiye başladıysanız birbirinizle olan iletişime önem veriniz. Dürüst davranmanız ilişkinizin en başında ilkeniz olmalıdır. Tabii ki beraberlik kurmak, bunu sürdürmek, sorunların üstesinden gelmek öncelikle birbirinize karşı ne kadar açık davrandığınıza bağlıdır. Her iki taraf da, ister sorunlu, ister yeni, isterse devam eden bir beraberlik yaşıyor olsunlar hiç fark etmez burada önemli olan bu ilişkinin sağlam temellere oturtulması için ben haklıyım sen haksızsın türü yaklaşımlarda bulunmak, sabırsızlık göstermek yerine öncelikle bu beraberliğin sağlam temeller üzerine oturtulması için bu geri hareket döneminde birbirinizi tanımaya çalışmaktır.

Dikkate alınması gereken tarihler: 2-4-5 Aralık olarak öne çıkıyor. Merkür geri hareketini sürdürdüğü için, 2 Aralıkta zorlandığınız bir mesele olursa, 26 Aralık tarihini bekleyiniz. O tarihteki enerjiler ilişkinizle alakalı konularda önünüzü daha net görebilmenizi sağlar.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Merkür Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek. Geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi yürürlüğe koyma anlamında etkili gibi dursa da, Merkür-Yay burcunda astrolojik olarak zayıf bir enerjidir. Ne kadar iyimser düşünmeye ve konuşmaya çalışsanız da, konu ilişkinizle alakalı oldu mu, sözlerinizin tasdik edilmesini ve doğru bulunmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca geçmişle alakalı konuşmaktan hoşlanmaz, detayların üstünde durmak yerine, olan bitene bütün halde bakmayı tercih edebilirsiniz. Hatta kimi zaman sanki hiçbir sorun yokmuş gibi davranmanız da mümkündür. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanabilmek için tarafsız bir bakış açısı altında olayları değerlendirmeli, sorun yaratan noktaları derinlemesine düşünmeli ve düşündüğünüz her şeyi partnerinizle paylaşmalı, onun da fikrini alarak hareket etmelisiniz. İnatlaşmaların, ilişkinize pek bir yararı yoktur. 26 Aralık sonrası Merkürü dispozite edecek Jüpiterin burcunuzdaki geri hareketinin bitimiyle yavaş yavaş iletişim sorunları düzelmeye başlar. Aşk konusunda şansınız yükselir.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yöneticiniz Venüs Kova burcunda ilerleyecek. İlişkisi sorunlu çiftler açısından bu durum zorlayıcı olabilir. Kolay kolay taviz vermeyen Boğalar bu dönemde iki alanda zorlanabilirler. Bir yandan iş hayatınız ve toplum içindeki konumunuz nedeniyle zaten üzerinizde bir baskı vardır. Bununla mı uğraşacaksınız yoksa beraberliğinizdeki sorunları mı çözüme kavuşturacaksınız bir türlü karar veremezsiniz. Diğer yandan çiftlerin arasındaki farklılıkların su yüzüne çıktığı bir zaman olduğu için, bir Boğa sevgilisinin öncelikle ona destek olmasını ve toplum içinde onu iyi lanse etmesini bekler. Duygularını ortaya koymakta zorlandıkları için karşı tarafın anlayışlı olması gerekir. Eğer fikirleri dinleniyorsa ve de saygı gösteriliyorsa Boğanın morali yükselir ve eşine karşı bir yönelim yaşar. Tam tersine inatlaşmalar olursa, Boğa iki misli diretir. Bu dönemde problemleri gidermenin yolu esnek düşünmek ve hareket etmektir. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem sağlam bir dostluğa ve akıllı bir insana duyulan özlemin göstergesidir. Yani karşınızdaki kişinin öncelikle aklıyla sizinle flört etmesi ve ardından sorumluluklarınıza saygı göstermesi ve sonucunda duygularınızı illaki dile getirmeniz için zorlamaması gerekir.

Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık olarak öne çıkmakta. 21 Aralık ilişkide güvence olgusunun önemini göz ardı etmemek lazım. Ayrıca ilişkide ideallerinizi, neler beklediğinizi geçmişe dönük bir şekilde düşünmekte, acele etmemekte yarar görüyorum. Bu tarihte belki ayrılık olmaz, hatta sürpriz aşklar gündeme gelebilir. Fakat dediğim gibi tedbirli olmayı bilmek lazım. Tanımak gerekiyor karşımızdaki kişiyi veya beraberliğimizin bizim için anlamını.

İŞ VE KARİYER

20 Aralık tarihine kadar etkili olacak Venüs, Oğlak burcu seyir süresince ciddiyet ve sorumluluklar ön planadadır. İyimser hava azalır ve tam sizin arzu ettiğiniz şekilde, sağlam adımlar atmak için her şey gözden geçirilmeye başlar. Venüs Oğlak burcunda güçlü bir enerji olmadığı halde, bir Boğa için bu durum sıkıntı oluşturmaz. O zaten hayatın gerçeklerinin gayet iyi farkında olduğu için, Yay burcundaki Venüs sürecinin ardından gelen bu donuk atmosfere kolayca uyum sağlayabilir. Bu sürecin sizler için anlamı iş hayatınız ve mesleki sorumluluklarınızla alakalı ilişkiler kurmak, otorite konumunda bulunan kişilerle güçlü bağlar oluşturmaktır. Bu tarihler arasında güven olgusu daha fazla önemsendiği için, işinizdeki sorumluluklar açısından kendinizi gösterme, ifade etme dönemidir. Bir çok Boğa bu dönemde iş hayatıyla alakalı birebir ilişkiler kurabilir, konusunda uzman kişilerle görüşmelerde bulunabilir, görevi dolayısıyla evden ziyade iş ortamında bulunmak durumunda kalabilir. Kendinizi yetersiz bulduğunuz konularda daha fazla çalışarak açığınızı kapama arzunuz yükselebilir. Başarılı olmak adına görevler üstlenebilirsiniz veya sistem bir şekilde sizi başarılı olmanız adına itekleyebilir.

Neredeyse günlük hayatınızın tümünde, katıldığınız toplantı ve davetlerde bilinen konuşulan konuların başında iş hayatı gelmektedir. Seyahatler yoğun değildir. Daha ziyade mesleki gelişiminizle alakalı etkinlikler söz konusudur. Mesleki ihtisas alanınız olan konuda kendinizi geliştirmek adına belli bir programdan geçebilirsiniz. Bu dönemde iş hayatına yeni katılacaklar, bugüne dek edindikleri bilgi ve tecrübelerini gösterebilecekleri alanlarda görev almayı düşünebilirler. Özellikle yerleşmiş kökleşmiş firmaları tercih ederek risk almaktan uzak durmanız yerinde olabilir. İşinizdeki güvenilirlik ve sorumluluk gayet ön planda olduğundan, toplumsal ilişkilerinize dikkat etmek, özel hayatınıza itina göstermek, işinizde ilerlemeniz adına gayet önemli olabilir. İşinizle alakalı konularda maddi güvenliğinizin fazlasıyla önemlidir.

Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık. 1 Aralık tarihinde toplumsal ilişkileriniz, ileriye dönük olarak yapılacak yüzleşmeler, dış dünya üzerinde kontrol kurmak arzunuz yükselişe geçer. Hangi yolu tercih edeceğinizi ve hangi yöntemle yol alacağınızı kendiniz belirlemek istersiniz. Ancak iş konularında dengeli ve adil bir şekilde düşünmenizde yarar var. 18 Aralık tarihinde bir yandan yenilikler konusunda ciddi düşünmek, ilişkilerinizi düzenlemek durumundasınız diğer yandan şartlarınız sizi zorladığında işbirliğine açık olmak lazım. Bu yorucu gibi dursa da, kolaylıkla başarmanız mümkündür.

URANÜS GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketi sona ererek, düz seyre geçecek Uranüsün size olan etkisini bir kez daha hatırlayalım. Uranüs astrolojik manası gereği hızlı değişimlerin işareti. Doğum tarihimize bağlı olarak ve doğum haritamızdaki etkiler nispetinde hepimizin hayatında önümüzdeki 8 yıllık süreçte bir değişim meydana gelebilir. Bu gezegen genel doğası gereği beklenilmeyeni, beklenmedik bir zamanda önünüze getirebilir ancak kendi kararlarını, hedeflerini bilen kişi sürprizlere hazırlıklıdır. Ani gelişen olaylar oldukça şaşırtıcı, zorlayıcı ve kimi zaman güçlükler yaratarak manevi dünyanızı karıştırıcı olabilir. Özellikle gizlilik evinizde ilerleyecek Uranüsün etkisinden sakınmanın yolu, kendinizle ve yaşamınızla daha önceden olan ve şu andaki mevcut durumla yüzleşmeniz gerekiyor. Uranüs sayesinde dostunuzu düşmanınızı fark edebilirsiniz.

Yıllardır sizden gizlenenler önünüze gelir ve siz bunca zaman farkında olmadığınız bir çok şeyi keşfedebilirsiniz. Bunu kim istemez ki? Ancak işin asıl önemli kısmı, bütün bunlara ne kadar hazırlıklı olduğunuzdur. Bu geçiş süresinde sorunlarınızın ardındaki gerçekleri saptamanız kolaylaşır. Böylece aradığınız cevaplara ulaşabilirsiniz. Esnek düşünmek yeniliklere uyum sağlamanızda yardımcınızdır. Boğalar yeniliklere çabuk adapte olamazlar. Oysaki böyle düşünmenin size oldukça faydası var. Böylece özünüzde bulunan cesareti açığa çıkarabilirsiniz.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında kariyer hayatınızla ilgili konularda etkili olacak, iş evinizin yöneticisi Venüs-Kova burcu seyri, geleceğe yönelik konular üzerinde yenilikçi tarzda düşünmeniz ve ilişkiler kurabilmeniz açısından bu enerji gayet önemli. Belki uzun süre etkili bir enerji değil ancak şu var ki doğru manada değerlendirilmesi halinde size çok şeyler kazandırabilir. Bilirsiniz yeniliklere pek açık değilsinizdir. Güvendiğiniz ortamlarda ve güvendiğiniz insanlarla çalışmaktan hoşlanırsınız. Ancak şu var ki, bu tarihler arasında başkalarıyla olan düşünce alışverişleriniz, farklılıklara açık olmanız gayet faydalıdır. Ne gibi avantajlarınız olur? Uzun vadeli düşünmeniz kolaylaşır. Başkalarına karşı daha net ve açık davranabilirsiniz. Değişimlere açık olursunuz. Hayata geniş açıdan bakabilirsiniz. Akılcı yaklaşımlarınız sayesinde çevrenizdeki kişilerle güçlü bağlar kurabilirsiniz. Enteresan kişilerle tanışırsınız ve bu kişiler size farklı dünyaların kapılarını açabilir. Arkadaşlarınızdan yardım görebilirsiniz. Ortaklaşa projeler içinde yer alabilirsiniz. Peki zayıflıklarınız ne olabilir. Bunları bilirseniz önlem almanız kolay olur kanaatindeyim. Kendinizi sadece işe odakladığınız için özel hayatınızla ilgili paylaşımlarda duygusuz ve mesafeli bir tutum içinde olursunuz. Doğal olarak ilişkinizde sorunlar oluşur. Bilirsiniz özel hayatımızda ne zaman kendimizi rahatsız hissetsek verimli çalışmamız zorlaşır. Evinizle işiniz arasındaki dengeyi iyi korumanız halinde kafanızı başka bir yere takmadan işlerinizi kolayca görebilirsiniz. Bu etki altında kurallar, yönetmelikler bazı kişilere zorlayıcı olabilir. Ancak sizin işinize ne kadar düşkün olduğunuzu bildiğimden bu durumun büyük bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Fakat bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Eğer çevrenizdeki bazı kişilerle iş ilişkisi içindeyseniz ve belli bir esneklik içinde hareket etmeniz gerekiyorsa, ben buna uyamam veya benim dediğim olacak tarzında hareket etmeniz sakıncalı olabilir. Venüs Kova burcu süreci madem gelişim ve yenilikler açısından etkili neden inatlaşarak dönemin olumlu gelişmelerinden uzak kalalım ki? Yeri geldiğinde tamam demeyi bilmemiz gerekir. O zaman bu dönemi dar bir alana değil, geniş görüşlere ve düşüncelere açık bir şekilde geçirelim ve işlerimize odaklanalım. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 21 Aralık Venüs-Uranüs arasındaki olumlu enerji alışverişi iş konularında sıra dışı yeteneklerinizi ortaya çıkarabilmenizi sağlayıcıdır. 26 Aralık sonrası Jüpiterin burcunuzdaki geri hareketinin bitimiyle dış dünyada bu yeteneklerinizi değerlendirmeniz mümkün hale gelir. 31 Aralık geleceğe dönük kararlar alabilmenizde destekçinizdir.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında, dünyamızın ısı ve ışık kaynağı, astrolojik açıdan kendinizi ifade gücü ve yaratıcılığın en önemli belirteci olan Güneş Oğlak burcunda seyrine başlayacak. Bu etki altında, sizin gibi maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan, atacağı her adımın sonucunun gayet iyi farkında olan bilinçli kişiler için şimdi gerek mesleki ihtisas ve gerekse hayata bakışınız açısından daha ciddi hareket etme ve belli bir hedefe kitlenerek kendinizi gösterme zamanınızdır. Bir Boğa hedefine yavaş ve emin adımlarla gitmekten hoşlandığı için, Oğlak burcu sürecinde açıkçası çok fazla bunalmaz. Aksine bu etki altında yapması gerekenleri gayet iyi kafasında tasarlayarak emeğinin karşılık bulacağının bilincinde içinde beklemesini bilir. Bu süreçte eğitim hayatınızla alakalı konularda daha fazla sorumluluk alabilir, yüksek eğitiminizde kendinize yeni bir branş seçebilir veya uzmanlaştığınız alanınızda diğer insanlarla fikir ve görüş alışverişinde bulunarak kendinizi gösterebilirsiniz.

Bu enerjinin genel anlamı, dağın zirvesine tırmanırken, herşeyden önce karşınıza çıkabilecek engellerin farkında olmanız ve ne olursa olsun hedefinizden şaşmadan ilerlemenizdir. Ayrıca ilerlediğiniz yolda bilginiz yeterli mi, gerçekten tecrübeli misiniz, eksikleriniz var mı bütün bunları tespit ederek kendinize bilinçli bir yön çizebilirsiniz. Belki aktivite anlamında çok hızlı bir dönem olmayabilir. Fakat şunu biliniz ki, gayet sağlam adımlar atılması açısından gayet başarılı bir süreçtir. Sizlere azimli ve sorumluluk sahibi olmanız gerekir demek istemiyorum çünkü siz zaten bunun gayet iyi bilincindesiniz. Sadece gereken yerde öncü gücünüzü mutlaka gösteriniz. Kendi hayatınızın otoritesini elinizde tutarak kendi çevreniz dışındaki dünyayı tanımaya çalışınız ve özellikle yükselmenizde etkili olacak kişilerle ilişkinizi sağlam tutunuz. Mesleğinizde veya eğitim hayatınızda daha ileri noktalara gelmenizi sağlayacak her türlü aktiviteye katılınız. Bu dönem içinde görülecek bir başka yansıma ise, Güneşin aile evinizi yönetmesi dolayısıyla, sorumluluklarınızın artışı, daha iyi şartlarda yaşamak adına var gücünüzle çalışmanız mümkündür. Amacınız geleceğinizi güçlü bir şekilde kurmak ise, Güneşin Oğlak burcu süreci sizin açınızdan bilinçli bir şekilde ilerlemenin göstergesi olarak değer taşıyıcıdır. Yukarıdaki konular dikkate alındığında bu dönem sizler açısından gayet olumlu geçmeye adaydır.

Güneş oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri 22-23-29 Aralık olarak öne çıkıyor. 23 Aralık tarihinde işinizle alakalı konularda dış veya iç etkenler nedeniyle isyana yatkınlık görülebilir. Kimi zaman sabırsızlık, elde olmayan nedenlerle gerginlikler yaşanabilir. Eğer kendinizi kontrol edebilirseniz, önünüzdeki yolun gereklerine göre bilinçli düşünebilirseniz bugünü gayet olumlu geçirmeniz mümkündür. Tam tersi bir hareket sağlık ve iletişim anlamında sizi rahatsız edebilir.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

Sevgili Boğalar 24 Aralık saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda meydana gelecek Yeniay, mesleki uzmanlığınızla alakalı mevzulardaki yeniliklerin simgesidir. Bu yenilikler için bir sınav veya testten geçebilirsiniz. Bilginizi, tecrübenizi gösterebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Uzmanlık alanınızı seçebilirsiniz. Kendi alanınızda ihtisas yapabilirsiniz. Yabancı ülke veya şirketlerle irtibata geçebilirsiniz. İşinizle alakalı yolculuk veya görüşmelerde bulunabilirsiniz. Rehberlik hizmeti verebilirsiniz. Yayıncılık, medya faaliyetlerinde bulunabilirsiniz. Öğretim üyeliği, terfi, tayin, atama gibi konularda yeni adımlar atabilirsiniz. Belli bir zümre içinde kendinizi ispat etmek için otoritelerle bir araya gelebilirsiniz. İşinizi büyütebilir veya bulunduğunuz alanda iyi bir konuma yükseltilebilirsiniz. Hangi alanda olursa olsun yoğunluğunuz iki misli artabilir. Ancak sabırlı olmanız halinde ilerisi adına son derece önemli bir adımı atmış olursunuz. Yani burada günlük kaygılarınızı bir yana koyarak geleceğiniz adına düşünmeniz önemlidir. Kimileri yarım kalan yüksek okuluna devam kararı alabilir, bazıları birkaç ay sürecek yeni bir eğitimden geçebilir. Bütün bunların gelişiminiz, büyümeniz adına önemli olduğunu düşünerek lütfen sakin olunuz. Bir bakarsınız ummadığınız insanlardan mucizevi yardımlar görebilirsiniz. Ayrıca ilerisi adına yaşamınızla ilgili önemli bir karar alabilirsiniz. Bu karar bundan sonraki bir yılınıza damgasını vurabilir.

PARA KONULARI

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yay burcunda geçişi, maddi konular üzerinde iyice odaklanmak zorunda olduğunuzu gösteriyor. Derinlemesine düşünmediğinizde bazı önemli noktaları gözden kaçırabilirsiniz. Özellikle başkalarıyla ortak paylaşımda bulunduğunuz paralarla alakalı koşuşturmalarınız olabilir. Bunların tahsil edilmesi konusunda dikkatli olmak ve çıkarlarınızı iyi kollamak faydalıdır. Yay burcu geçişi süresi boyunca akıllı olmak, benzetme yerinde olursa atımızı sağlam kazığa bağlamak zorundayız. Ne fazla aceleci, iyi niyetli davranacağız ne de rehavet içinde olacağız. Güneş-Yay burcu süreçlerinde bir çok kişinin iyi niyeti nedeniyle daha sonra pişmanlık yaşadığına şahit olmuşumdur. O yüzden lütfen dikkatli olunuz. Önemli iki husus hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.

Güneş-Yay burcu geçişini yöneten Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle özellikle maddi ve manevi anlamda düşündüğünüz yenilikleri uygulama anlamında başkalarına uymak zorunda kalabilirsiniz. Ev-yatırım-miras-eski alacak ve borç davalarınız-nafaka sorunlarınız-kredi kartı borçlarınız-sigorta meseleleri-ortaklık ilişkilerinin maddi yönleri üzerinde yavaşlamalar görülebileceği gibi, bu mevzularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Merkürün Yay burcunda 14 Aralık tarihine kadar gerilemesi ise, yukarıdaki meseleler üzerinde yapılacak karşılıklı konuşmaların, eskiye ait meseleleri tekrar ele almanın işaretçisi olarak önem taşıyor. Ancak Aralık sonuna doğru işlerinizi yoluna koymaya ve rahatlamaya başlarsınız.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

İkizler burcunda ilerleyen Ay ile Yay burcunda ilerleyen Güneş arasında 10 Aralık saat 16:36 itibariyle oluşacak Ay Tutulması, dispozitör güç Merkürün gölgeli günleri dahil olmak üzere devam edecek geri hareket dönemi nedeniyle önümüzdeki 11 günlük süre boyunca özellikle maddi kazanımlarınız konusunda dikkatli hareket etmeye özen göstermeli, ani kararlar almamaya çalışmalı, detaylar konusunda özenli olmaya çalışmalısınız. Dolunay astroloji açıdan, ekilenlerin biçilme zamanı olduğundan, bu etki altında maddi konularda daha önce girişimde bulunduğunuz veya başlattığınız konularda sonuç almanız mümkün olabilir. Ayrıca gelişimleri takip etmek son derece yararlıdır. Parasal konularda eğer girişimde bulunmak istiyorsanız bir sonraki yeniayı beklemeniz gerekecektir. Şimdi ise eski işlerin çözüme kavuşturulması zamanıdır. Eğer doğru adımlar attıysanız, çaba sarf edip her şeyi iyi plandıysanız birkaç gün içinde elinize para geçmesi muhtemeldir. Tam tersi durumda ise, maddi bir kayıp söz konusu olabilir. Kredi veya borç konularında çok dikkatli olmalı ve mümkünse başvuruda bulunmayınız. Yakın çevreniz, kardeşleriniz nedeniyle para kayıpları yaşanabilir. Birileri kurnazca paranızı elinizden almaya çalışabilir, hilekâr kişiler tarafından dolandırılma durumunuz olabilir. Cüzdanınıza, çantanıza dikkat ediniz. Ticari konularda hesaplama hataları yapabilirsiniz. Yatırım konusunda beklemede kalınız. Bütçenizde açık meydana gelebilir.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Cinsellikle alakalı olan her şey (seksüel tecrübeler), kanuni işler, örgütlenmek, kalıcı değişiklikler (yaşamınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz), bitişler ve yeni başlangıçlar, mistik konular, hayat ve sağlık sigortası, gizli işler, merak ettiğiniz konularda iz sürme ve öç alma gibi kavramlar, bankalarla alakalı kredi girişimleri veya hukuksa borçlarınız, meslek olarak bankerler, yatırımcılar, muhasebeciler tüm hesaplarında ve işlerinde dikkatli olmaya çalışmalılar, ortak kazançları, evlilikle kanalıyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan finansal ilişkileriniz, vergiler, mirasla ilgili durumlar, değişimler, cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealleri içeren tüm meseleler.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında geri hareketi sona ererek düz seyre geçecek Merkür, maddi ve manevi paylaşım konularında hem geri hareket dönemi boyunca gözden geçirdiğiniz yenilikleri uygulama hem de içinde bulunduğunuz durumu görebilmeniz anlamında biraz daha ferahlatıcıdır. Ancak ben geri hareket sona erse de, 26 Aralık tarihi gelmeden tedbirli olmanızı tavsiye ediyorum. Çıkarlarınızı koruma dürtünüzün yükseleceği bu enerji altında, size destek olmayan veya zor gününüzde yanınızda yer almayan kişilere karşı abartılı tepkilerde bulunmayalım. İstekleriniz konusunda diretmeniz ve hatta vaaz verir gibi konuşmanız mümkündür. Merkür Yay burcunda abartılı düşünmeye neden olduğundan, doğal olarak hem geleceğinizi hem de şu anki durumunuzu risk altına alabilecek kararlardan uzak durmanız faydalıdır. Miras, hisseli paralarla ilgili hukuksal görüşmeleriniz olabilir. Merkür kazanç ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizle ilgili konularda da etkili olduğu için, para kazanma kapasiteniz bilgi dağarcığınızın yüksek oluşuyla birebir alakalı olabilir. Yani hangi konularda daha fazla tecrübeli iseniz, o alanlardan maddi kazanç elde etmeniz kolaylaşabilir. Güvenlik ihtiyacınız yoğundur, geçiminizi sağlamak için başkalarıyla iletişimde bulunabilir ve destek görmek isteyebilirsiniz. Kendi değer ölçülerinize göre hareket etme ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Hukuksal konularda iletişimde bulunarak hayatınızı kazanabilir veya çıkar elde edebilirsiniz. (Miras veya sigorta gelirleri gibi). Jüpiter 26 Aralık tarihinde burcunuz üzerinde düz seyre geçtiğinde, merkürün abartılı etkisini dengelemeye başlar. Böylece yukarıdaki konularda biraz daha rahatlarsınız.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-6-7-8-12-13-16-17-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler: 1-14-15-20-21-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 16-17
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 9-10-11
Yeniay: 6-7-8
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 20-21
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER