Habertürk 01.03.2011

Boğa burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Astrolog İrem Su, Mart ayında boğalara, iş hayatı ve sosyal yaşantılarında belli bir hareketlilik yaşayabileceklerini söylüyor.

BOĞA

Boğa burcu aylık yorumu (Mart 2011)

Boğa Burcu Mart Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Mart tarihinde Venüs Kova burcunda seyrine başladığında hem iş hayatınız hem de sosyal ilişkilerinizde belli bir hareketlilik başlayabilir. Çabalarınız karşılık görebilir. İşbirliğinde bulunmanın faydası büyüktür. 9-12-21 Mart Koç burcu gezegen yoğunluğu iç dünyanızı harekete geçirici, yenilik hevesinizi çoğaltıcı ancak sistemsiz hareket etmeniz halinde zorlayıcı bir dönemin işaretidir. Ne olursa olsun bastığınız adımın sağlamlığına dikkat ediniz. 27 Mart Venüs Balık burcu seyrinde duygusal konularda şansınız yükselmeye başlar. Ancak 30 Mart Merkür geri hareketi geri planda yapılacak düzenlemelerin ve hareketliliğin işaretidir. Geçmiş bazı mevzular önünüze gelebilir. Hareket ve aktivite anlamındaki durgunluk rahatsız edici olsa da, kişisel sırlarınızı kimseyle paylaşmamanız faydalıdır.

Mart Ayı Astrolojik Takvimi
2 mart Venüs kova burcuna girişi 04:39
9 mart Merkür Koç burcuna girişi 19:47
12 Mart Uranüs Koç burcuna girişi 02:49
21 mart Güneş koç burcuna girişi 01:21
27 mart Venüs balık burcuna girişi 09:53
30 mart Merkür Geri Hareket Başlangıcı 23:48 Koç burcu

AŞK VE İLİŞKİLER

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Mars, beraberliğinizle ilgili konularda ileriye dönük düşünmekte, karar vermekte zorlanmanız anlamına gelebilir. Sorunları sırf huzurunuz kaçmaması için göz ardı edebilirsiniz. Aslında hayalleriniz son derece güçlüdür. Sezgileriniz size rehberdir. Partnerinizi ve beraberliğinizi, kafanızın içinde belli bir noktada tutmak arzunuz yoğundur. Gördüğünüz eksiklere rağmen bunları çözümlemek için güç kullanmaktan yana değilsinizdir. Hani şu her şeyi oluruna bırakmak hali vardır ya. Bu enerjinin hissettirdiği duygu da aynıdır. Dürtüleriniz son derece yumuşaktır. İlişkinize duyduğunuz güven ve kendinizi motive etme eksikliği yaşamanız mümkündür. Duygusal konularda kontrolünüz zayıf olabilir. Fanteziler ön planda olduğu için, karşınızdaki kişiyi olduğu haliyle kabul etmeyi tercih edebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, karşı cinsle paylaşımda bulunmaya ihtiyaç duymanız anlamındadır. Bir yandan ileriye yönelik hedefler belirlemeye çalışırken, diğer yandan problemli bir aşkla uğraşacak haliniz pek yoktur. Karşınıza çıkacak kişinin anlayışlı olması, sevecen yaklaşımlara sahip olması, sorun çıkarmaması en önemli isteğinizdir.

2 Mart-27 Mart tarihleri arasında yönetici gezegeniniz Venüs Kova burcunda ilerleyecek. İlişkisi sorunlu çiftler açısından bu durum zorlayıcı olabilir. Kolay kolay taviz vermeyen Boğalar bu dönemde iki alanda zorlanabilirler. Bir yandan iş hayatınız ve toplum içindeki konumunuz nedeniyle zaten üzerinizde bir baskı vardır. Bununla mı uğraşacaksınız yoksa beraberliğinizdeki sorunları mı çözüme kavuşturacaksınız bir türlü karar veremezsiniz. Diğer yandan çiftlerin arasındaki farklılıkların su yüzüne çıktığı bir zaman olduğu için, bir Boğa sevgilisinin öncelikle ona destek olmasını ve toplum içinde onu iyi lanse etmesini bekler. Duygularını ortaya koymakta zorlandıkları için karşı tarafın anlayışlı olması gerekir. Eğer fikirleri dinleniyorsa ve de saygı gösteriliyorsa Boğanın morali yükselir ve eşine karşı bir yönelim yaşar. Tam tersine inatlaşmalar olursa, Boğa iki misli diretir. Bu dönemde problemleri gidermenin yolu esnek düşünmek ve hareket etmektir. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem sağlam bir dostluğa ve akıllı bir insana duyulan özlemin göstergesidir. Yani karşınızdaki kişinin öncelikle aklıyla sizinle flört etmesi ve ardından sorumluluklarınıza saygı göstermesi ve sonucunda duygularınızı illaki dile getirmeniz için zorlamaması gerekir. Mart ayı ilişkiler açısından hakikaten etkili bir dönem. Sakin gitmekte fayda var.
9 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda seyrine başlayacak Merkür, 30 Mart tarihindeki geri hareketine kadar, aşk hayatınızla ilgili mevzulardaki düşüncelerinizi, dış dünyada ifade etmek yerine içinize atabileceğinizi ve bu içe atmanın da doğal olarak öfkeyi, kızgınlıkları büyütebileceğini gösteriyor. Şöyle bir düşünürsek, Merkür gibi fikirlerinizi insanlarla paylaşımın işareti olan bir gezegeninin Koç gibi öncü ve ateşli bir burçta ilerlemesi hızlı, keskin ve güçlü bir şekilde isteklerinizi söylemeniz, ifade etmeniz demektir. Fakat bu süreçte bunları birileriyle paylaşmanızın önünde engeller oluştuğu için sıkıldığınız veya sizi tedirgin eden herşeyi kendi yüreğinizde, kafanızın içinde çözümlemek zorunda kalabilirisiniz. Yani ne kadar gergin olursanız olun düşüncelerinizi gizlemeye çalışabilir, sözcükleri seçerken kimi zaman çelişkili kimi zamansa kesin kararlı bir şekilde konuşabilirsiniz. Yeni birşeyler yapmak, yaşamak isterken bir takım engeller nedeniyle bunları kendi içinizde durdurmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu zorlu bir enerjidir. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda birçok şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Karar vermeye dönük düşünseniz bile beklemede kalmanız faydalıdır. Ayrıca yeni bir adım atabilmek için öncelikle geçmişte yaşananların hesabını kendi içinizde bitirmeniz gerekir. Önyargılı bir düşünce biçiminiz olabilir. Hatta olayları fazlasıyla abartabilirsiniz. Örneğin aşk konusunda bir çocuk gibi sabırsız olabilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışırken aslında kendi kendinizle kavga ediyor gibisinizdir. Bunu bir örnekle açıklayayım. Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var. Bunları çözümlemek dururken siz kendi kendinize gerilir fakat dile getirmeye çalışırken asıl düşündüklerinizi söylemek yerine saman alevi gibi çabucak parlayabilirsiniz. Bir başka örnek ise, aşkı şiddetle istiyorsunuzdur, yani yeni bir insan hayatınıza girsin ve tutkulu bir şeyler yaşansın. Fakat içinizde hala bitmemiş bir eski hesap varken, gelecek insana şans veremeyeceğinizi veya verseniz bile eski yaşanmışlıklar nedeniyle bu insanı üzebileceğinizi bilmelisiniz. Unutmayalım ki, bir de ay sonunda geri hareket başlıyor. Gölgeli günleri hesaba katarsak 23 Mart itibariyle yavaş yavaş sakinlikle durumunuzu gözden geçirmenizde fayda var.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Boğalar 19 Mart saat 20:11 de Başak burcunda yani aşk evinizde oluşacak Dolunay, beraberliğinizde sorunlar varsa, kendinizi mutsuz hissediyorsanız, bu güçlü yansıma altında ilişkinizin kalitesi ve geleceği konusunda tepkisel düşünmeniz, eleştirel yönde hareket etmeniz mümkündür. Dolunay günlerinde gerilim yüksektir. İnsanın bilinçaltındaki bastırılmış olanlar yüzeye çıkarak rahatsızlık vermeye başlar. İşte tam bu noktada bardağın dolu tarafından ziyade boş olan tarafı önemsenir. Bir yandan özverili davranmak diğer yandan aradığınızı bulamadığınızı düşünmek zorlayıcıdır. Tabii ki dolunayın ne gibi reaksiyonlara sebep olduğu, öncelikle ilişkinizin niteliğiyle birebir alakalıdır. Bu yansımayı aşk hayatınızla ilgili konulara çevrilmiş bir projektör olarak kabul ediniz. Bu ışık birçok güzelliğin veya olumsuzluğun net olarak görülmesi açısından gayet yararlıdır.

Gerçekten tatmin olmak ve huzura kavuşmak istiyorsanız karmaşık durumların mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini biliniz. Yani birilerini mutlu etmek için kendinizden ödün vermeyiniz veya tam tersine yanlış yapan siz iseniz buna bir son veriniz. Aşk zulüm çekmek değildir. Aşk duyguların lisanını iyi konuşabilmek ve bir başka insanla el ele yürümek demektir. Eğer bunu başarmaya gönlünüz varsa Dolunay kendinize gelebilmeniz açısından destekçinizdir. İlişkisi olmayanlar açısından bu Dolunay, aşk hakkındaki görüşlerinizi titizleştirici, ince eleyip sık dokurken kendinizi garanti altına alma ihtiyacınızı yükseltici bir oluşumdur. Ne istediğinizi iyi düşünün. Çünkü Dolunay bir sayfanın kapanıp diğerinin açılması anlamına gelir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ-Koç Burcunda-30 Mart-22 Nisan

Merkür Geri Hareketi Hangi Konularda Etkili:

Gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz(inziva), kaçışlarınız, kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler, edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), rüyalar, kaçışlarınız(televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, uyuşturucu, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi), meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi), yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz, fizikötesi deneyimleriniz(mistizm, huşu, arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz, hastahane ile ilgili durumlar, gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız kısaca kendinizi yeniden gözden geçirmeniz ve kurtulmak için çaba sarfettiğiniz konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 29 Nisan tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.
Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

İŞ VE KARİYER

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında, Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, kimlik duygunuzu en iyi şekilde ifade ettiğiniz alanın, arkadaşlık ilişkileriniz ve oluşturduğunuz grup içi faaliyetleriniz olduğunu gösteriyor. Ortak bir amaç çerçevesinde yeni arkadaşlıklar kurabilir ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Siz, sahip olduğunuz her şeyi fazlasıyla önemsediğiniz için, dikkat ettiğiniz en önemli şey, en başından güvenilir ve sağlam adımlar atmak, verdiğiniz mücadeleye değecek faaliyetlerde bulunmaktır. Çünkü herhangi bir şeyi elde etmenin kolay olmadığını ve bu yüzden de risk almamak gerektiğini en iyi bilen kişi sizsiniz. Ve siz bu tarihe kadar, birlik ve beraberlik adına, rahatınızdan ve zamanınızdan fedakarlık ederek, elinizden geleni yapmaktan kaçınmazsınız. Çünkü dost eli uzattığınız kişilerin bir gün sizin için de bu yardıma koşacaklarının bilincindesiniz. Ayrıca, yapınızda bulunan üretkenliği çevrenizdeki insanların görmesi size haz duygusu yaşatabilir. Bu dönemde hedeflerinizin üstüne sabırla yürümeli, yılmadan yorulmadan çalışmalısınız. Size ilerde desteği olabilecek insanlarla tanışmak ve yakın görüşmelerde bulunmak, bir yardımlaşma ağı kurmak daha sonra size artı faydalar olarak geri dönebilir. Sosyal hayatınızla bütünleşmek, sevgi, şefkat ve merhamet duyguları altında diğer insanları kucaklamak ihtiyacı duyabilirsiniz.

Balık süreci genel olarak kendini aşmakla alakalı olacağından, kendinizdeki eksikleri, sınırları aşarak yeni düzenlemelerde bulunmanız gerekebilir. Dostlarınız, güçlü pozisyonda bulunan insanlar, sizinle ortak amacı paylaşan önemli kişilerle nazik, düşünceli, özverili ve mütevazi şekilde anlaşma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu süreçte ilişkilerinizde hassas davranmak, yaşamınızda olan bitene seyirci kalmak, sanki hiçbir şeyi umursamıyormuş gibi bir izlenim yaratmak kesinlikle yanlış olabilir. Net bir kimlik duygusu geliştirmeli, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeyi bilmelisiniz. Şimdi gelelim bu seyir esnasında dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle böyle bir enerji altında hayalci yaklaşımlar ve ütopik fikirlere bolca rastlamaktayız. Burada durup mutlaka mantıklı bir şekilde düşünmeniz lazım. Amaçlarınız konusunda ne kadar kararlısınız. Yani gerçekten değişimden yana mısınız yoksa birilerinin gelip sizi kurtarmasını mı bekliyorsunuz? Bu çok önemli. Yoksa kolayca dağılır, hedefinizden uzaklaşırsınız. Oysaki kararlı olmak ve ben bu yolda şu şekilde ilerlemeye söz verdim demeniz gerekiyor. Böylece Güneşin enerjisini doğru manada kullanmış olursunuz. Hangi yönde ilerlediğinizi, kimlerle çalıştığınızı, ne gibi değişimler uygulamak istediğinizi kafanızın içinde, çok iyi belirlemek gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman ona göre bilinçli hareket edebilir, hayal kırıklığı yaşamadan yolunuzda ilerleyebilirsiniz.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında ileriye yönelik hedefler ve gruplarla temas evinizde etkisi devam etmekte olan Merkür hayalleri güçlendirmeye ve aynı zamanda duyarlılığınızı yükseltmeye devam ediyor. Eğer bu enerji doğru şekilde kullanılmazsa, tembellik, yavaştan almalar, kaygısızlık, iş yaparken isteksizlik gibi durumlar oluşabilir. Çalışma hayatınızda ileriye dönük düşünmek geri planda kalmaya başlayabilir. Oysaki yapılması gereken tam tersine hareket etmek ve geleceği düşünerek girişimci olmaktır. Fakat Balık burcunda ilerleyen Merkür kişiyi bağımlılıkları yönünde etkilediği için, aynı noktada saymanız mümkündür. Ruhsal sağlığınız ve sinirleriniz özellikle zayıf olduğundan, girişim ve cesaret arzusu tam anlamıyla geri planda kalır. Oysaki bundan önceki iki bölümde azimli ve yeniliklere açık olmanızı sağlayan bir zaman dilimi geçirmiştiniz. O zaman yapmanız gereken Merkür Balık burcu seyrinin sizi etkilemesine izin vermeden bu enerjiyi pozitif bir şekilde değerlendirmektir. Ne yapmanız lazım. Öncelikle umutlarınızı kaybetmeden yenileşmeye açık olmanız, isteklerinizi uygulamaya dökerek yeni adımlar atmanızdır. Sezgileriniz bu devrede sizi teşvik edicidir. Ayrıca sözlerinizle güven duygunuzu diğer kişilere hissettirmeli, kimsenin etkisi altında kalmadan ilerlemeyi bilmelisiniz. Bildiğiniz gibi Mars gezegeni de 23 Şubat tarihinden bu yana Merkürle beraber aynı yerde seyrini sürdürüyor. Bu durum hedeflerinizi gerçekleştirmeye çalışırken, tam olarak ne istediğinizi veya ne amaçla harekete geçmeniz gerektiğini bilememeniz anlamına gelebilir. Oysaki yapılması gereken, hayallerinizi gerçekleştirmek için kararlı olmak ve cesaret duygunuzu ön planda tutmaktır.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Mars-Balık burcu geçişinin deneyimleriyle karşı karşıyayız. Geleceğe dönük umutlarınızı ve isteklerinizi gerçekleştirmeniz yolunda kararlılığın önemli olduğu bu dönemde, kendinizden ve yapmayı düşündüklerinizden emin olunuz. Çünkü çelişkiler altında ilerlemeniz, fırsatları değerlendirmeniz zor olabilir. Mars astrolojik olarak savaşçı yönümüzün, mücadele hevesimizin ve hedefe kilitlenerek elde etme dürtümüzün işaretidir. Balık burcunda ise oldukça düşük bir enerjidir. Burada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Her koşulda ve her zorlukta geri çekilmemek, hedeflerinizin üzerine gitmek, yetersizlik veya beceriksizlik duygunuzu yenmeye çalışarak ilerlemektir. Etrafınızdaki dünyayı iyi gözlemlemeye çalışınız. Olanı biteni, kimlerle iş birliği yaptığınızı, nelerin etkisi altında kaldığınızı veya bağımlılıklarınızı gözden geçiriniz. Bütün bunlar daha hırslı bir şekilde ilerlemenizde size yardımcınızdır.

2 Mart-27 Mart tarihleri arasında kariyer hayatınızla ilgili konularda etkili olacak, iş evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Kova burcu seyri, geleceğe yönelik konular üzerinde yenilikçi tarzda düşünmeniz ve ilişkiler kurabilmeniz açısından bu enerji gayet önemliydi. Belki uzun süre etkili bir enerji değildir ancak şu var ki doğru manada değerlendirilmesi halinde size çok şeyler kazandırabilir demiştim. Bilirsiniz yeniliklere pek açık değilsinizdir. Güvendiğiniz ortamlarda ve güvendiğiniz insanlarla çalışmaktan hoşlanırsınız. Ancak şu var ki, bu tarihler arasında başkalarıyla olan düşünce alışverişleriniz, farklılıklara açık olmanız gayet faydalıdır. Ne gibi avantajlarınız olur? Uzun vadeli düşünmeniz kolaylaşır. Başkalarına karşı daha net ve açık davranabilirsiniz. Değişimlere açık olursunuz. Hayata geniş açıdan bakabilirsiniz. Akılcı yaklaşımlarınız sayesinde çevrenizdeki kişilerle güçlü bağlar kurabilirsiniz. Enteresan kişilerle tanışırsınız ve bu kişiler size farklı dünyaların kapılarını açabilir. Arkadaşlarınızdan yardım görebilirsiniz.

Ortaklaşa projeler içinde yer alabilirsiniz. Peki zayıflıklarınız ne olabilir. Bunları bilirseniz önlem almanız kolay olur kanaatindeyim. Kendinizi sadece işe odaklandığınız için özel hayatınızla ilgili paylaşımlarda duygusuz ve mesafeli bir tutum içinde olursunuz. Doğal olarak ilişkinizde sorunlar oluşur. Bilirsiniz özel hayatımızda ne zaman kendimizi rahatsız hissetsek verimli çalışmamız zorlaşır. Evinizle işiniz arasındaki dengeyi iyi korumanız halinde kafanızı başka bir yere takmadan işlerinizi kolayca görebilirsiniz. Bu etki altında kurallar, yönetmelikler bazı kişilere zorlayıcı olabilir. Ancak sizin işinize ne kadar düşkün olduğunuzu bildiğimden bu durumun büyük bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Fakat bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Eğer çevrenizdeki bazı kişilerle iş ilişkisi içindeyseniz ve belli bir esneklik içinde hareket etmeniz gerekiyorsa, ben buna uyamam veya benim dediğim olacak tarzında hareket etmeniz sakıncalı olabilir. Venüs Kova burcu süreci madem gelişim ve yenilikler açısından etkili neden inatlaşarak dönemin olumlu gelişmelerinden uzak kalalım ki? Yeri geldiğinde tamam demeyi bilmemiz gerekir. O zaman bu dönemi dar bir alana değil, geniş görüşlere ve düşüncelere açık bir şekilde geçirelim ve işlerimize odaklanalım.

BALIK BURCUNDA YENİAY

Sevgili Boğalar 4 Mart saat 22:46 da, Balık burcunda meydana gelen Yeniay, ileriye yönelik hedefleriniz adına sizi destekleyici ve umutlandırıcıdır. Dostlarınız, can bildikleriniz ve sizin için önemi olan insanlarla bir araya gelmenizi ve ilişkilerinizi güçlendirmenizi sağlayan bu oluşum altında, sevgi, merhamet ve ilginizle onları kucaklayabilir, elinizden gelen desteği verebilirsiniz. Gelecek amaçlı planlarınız, gruplarla olan temasınız ve toplumla yakından alakalı işlerinizle ilgili de sizi rahatlatacak yeniay enerjisi, kafanızın içindekileri uygulamanız adına size manevi bir güç olabilir. Belki bütün bunlar bir günde ortaya çıkmayabilir. Bunu toprağa ekilmiş bir tohum gibi düşünerek sabırla takibini yapmalısınız. Sizler açısından bu tohum, grup faaliyetleri, arkadaşlık ilişkileri, sıra dışı girişimler, toplumsal etkinlikler, başka insanların sizi desteklemesi, sosyal çevreniz ve bu çevre içindeki rolünüz, özgürlüğünüz, ortak hedeflerinizle ilgili konularda etkili olup ayrıca zihinsel yaratıcılığınızın yükselişi anlamına gelmektedir. Boğalar için bu yeniayın bir başka güçlü etkisi, dışa açılmayı yani sosyalleşmeyi sağlaması ve yenilikleri daha rahat bir şekilde kabullenmenizi desteklemesidir. Başka insanlar sizi dinlemeye hazırdır, hatta hayallerinizi gerçekleştirmeniz için yardımcı olabilirler.

Yeniay, kişiyi olumlu bir şekilde motive edici ve içten içe sarıp sarmalayıcıdır. Tazelik ve ferahlıktır, motive edicidir. Balık burcunda gerçekleştiği için sınırları ortadan kaldırıcı ve üzerinizdeki baskıları hafifletici bir gücü vardır. Bu sayede plan ve projelerinizin önündeki engelleri aşabilir, kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Kendinize gerçekçi ve belirli bir yön, plan çizmeniz halinde yeniay enerjisi önceliklerinizi belirlemenizde ve bunları diğer insanlarla paylaşmanızda size ışık olabilir. Kişisel hedefinize uygun kişilerle sizi bir araya getirebilir ve hedefinizi gerçekleştirmenizi sağlayabilir.

URANÜS KOÇ BURCUNDA

12 Mart-10 Temmuz tarihlerinde Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin ikinci yöneticisi Uranüs seyrinin 7 yıl süreceğini düşünürsek ne kadar önemli olduğunu siz de anlarsınız. Uranüs astrolojik manası gereği hızlı değişimlerin işareti. Ancak bu değişimler hemen 2011 yılında sizin yaşamınızda etkili olacak diye bir durum yok. Doğum tarihimize bağlı olarak ve doğum haritamızdaki etkiler nispetinde hepimizin hayatında önümüzdeki 7 yıllık süreçte bir değişim meydana gelecek. Bu gezegen genel doğası gereği beklenilmeyeni, beklenmedik bir zamanda önünüze getirebiliyor. Ani gelişen olaylar oldukça şaşırtıcı. Kimi zaman insanı zorlayıcı ve kimi zaman güçlükler yaratarak manevi dünyanızı karıştırıcı. Özellikle gizlilik evinizde ilerleyecek Uranüs bu gizlilikleri birdenbire aşikar kılarak yüzleşmeniz için sizi zorluyor. Ancak bunun şöyle bir faydası var. Dostunuzu düşmanınızı anlayabiliyorsunuz. Yıllardır sizden gizlenenler önünüze geliyor ve siz bunca zaman farkında olmadığınız bir çok şeyi öğrenebiliyorsunuz. Bunu kim istemez ki? Ancak işin asıl önemli kısmı, bütün bunlara ne kadar hazırlıklı olduğunuzdur. Yine bu enerjinin etkisi altında sorunlarınızın ardındaki gerçeklere ulaşmanız mümkün. Böylece kafanızın içinde soruların bir kısmı cevap bulabiliyor. Yaşanan bazı gelişmeler direkt olarak bilinçaltınızı etkiliyor. Etkilenen bilinçaltı doğal olarak kişiliğiniz üzerinde gelişmelere neden oluyor. İster istemez kendinizi geliştirmek ve yeni oluşan durumlara hazırlamak durumundasınız. Ne olursa olsun esnek düşünmeniz gerekiyor. Bu Boğa gibi sabit bir burç mensubu için oldukça zor. Ancak madem ki böyle düşünmenin faydası var. O zaman denemekte fayda var. Bu bakış açısı sayesinde uzun yıllar sonra cesur ve yenilikçi yanlarınızı keşfedebileceksiniz.

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında, kişisel kararlarınızı uygulama veya kafanızın içinde düşündüklerinizi yürürlüğe koyma anlamında etkili olması muhtemel Güneş-Koç burcu seyri, eylemsel olmaktan ziyade geri planda kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu durum sizin gibi sağlam adımlar atmayı seven kişiler için zorlu bir süreç olmaktan ziyade, kendinizi yeniden düzenlediğiniz, yapacaklarınızı kafanızda kurgulayacağınız bir dönem olarak geçebilir. Çünkü siz herhangi bir şeye adım atmadan önce uzun uzun düşünmeyi her zaman benimsemiş bir insansınız. Bu dönemde düşündüğünüz işlerde, daha önce başarılı olmuş kişilerle ilgili araştırmalar yaparak onların hangi yöntemleri izlediklerini öğrenebilirsiniz. Güneşin Koç burcunda ilerlediği bu tarihler, aileniz, yuvanızla alakalı konularda gizlilik içinde ancak aktif olarak hareket edebileceğinizin göstergesidir. Bunun anlamını açarsak, ev içi aktivitelerinin fazlalaşması, fakat bunların dış dünyada pek görülmesini istememeniz anlamına gelebilir. Yalnızlığı tercih edeceğiniz bu süreçte aslında kendinizi gözden geçirerek neler yapabileceğinizi tasarlıyor olabilirsiniz. Yani sizin bir takım planlarınız vardır ve siz bunların bilinmesini istemediğiniz için paylaşmaktan yana olmazsınız. Bu içine kapanık bir dönemmiş gibi gözükse de, aslında hiç öyle değildir. Sadece projeler üzerinde çalışılması gereken bir aylık bir süreci gösterebilir. Dış dünyada kişi sessiz ve sakin gibi gözükse de, iç aleminizde müthiş bir aydınlanma ve güç kazanımı söz konusudur.

Çünkü Güneş Koç burcunda son derece güçlüdür. Bir Boğa bu güçlü enerjinin etkisi altında bocalayabilir. Enerjinin bir şekilde boşaltılması gerekmektedir fakat bu oldukça zordur. İşte bu nedenle gerilim yaşamak bu dönemin yansımaları arasında yer alabilir. Ne yapılması gerekir, tabii ki sakin olmak, bilinçli ve mantıklı bir şekilde hareket etmek, ruhsal yönden inancınızı sürekli ayakta tutmak ve yaşamınızla alakalı yüzleşmelerde muhakkak bulunmaktır. Gizli ve bilinmeyen bazı düşmanlıklarla karşılaşmak olasıdır. Bütün bunların farkında olarak çevrenizde bulunan insanlara dikkat etmeli, özel ilişkiniz dahil olmak üzere size ait önemli şeyleri güvenmediğiniz insanlarla paylaşmamalısınız. Sizi tedirgin eden veya kafanızın içini kurcalayan konularda lütfen hoşgörülü ve ılımlı davranmaya çalışınız. İçsel öfkelerin sizi esir almasına izin vermeyin. Bu enerjiyi hedeflerinizle alakalı konularda araştırmalar yaparak, çalışarak, kendinizi gözden geçirme anlamında kullanabilirsiniz. Sizin için anlamını çoktan yitirmiş bazı kişi veya olguları devre dışında bırakabilirsiniz. Derinliklerinize çekilerek kendinizi yeniden gözden geçirebilir eksik kaldığınız durumlar için kendinizce önlem alabilirsiniz. Kendinizi aşma anlamında alternatif yollar arayabilir, nasıl daha başarılı olabileceğinizi yine bu süreçte belirmeye başlayabilirsiniz. Ne kadar çok şeye sahip olursanız o kadar güç sahibi olacağınızı düşünebilir, maddi durumunuzu güçlendirmek adına strateji geliştirebilirsiniz. Bundaki amacınız prestij sağlamaktır. Bazı burç mensupları damak zevkleri ve yemek alışkanlıkları nedeniyle bu dönemde aşırı bir kilo alabilir ve verebilmek için tıbbı bir kontrolden geçebilirsiniz.

PARA KONULARI

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında para evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Balık burcu seyri altında finansal konularda ideallerinize uygun ve hayallerinizi gerçekleştirmek adına başkalarıyla iletişiminizi güçlü tutmaya çalışmanız önemli. Çünkü bu enerji, para konusunda size güçlü bir tahmin duygusu verebilir. İç sesiniz ve sezgileriniz gayet yoğundur fakat dikkatli bir şekilde ilerlemek esastır. Yani risk almak yerine incelemelerde bulunmak, kısa yoldan para kazanmak adına temeli sağlam şekilde ilerlemek önemlidir. Hayallerinizin sizi çepeçevre saracağı bu tarihler arasında karar vermeden önce iki yönlü düşünmek, durumların olabilirliği veya imkansızlığı konusunda mantıklı hareket etmek lazımdır. Yani siz kazanç sağlamak üzere aldığınız duyumların etkisi altında kalmak yerine bunların gerçekle ne kadar bağlantılı olduğunu iyice anlamanız gerekir. Kimi zaman maddi konularda başkalarıyla alışverişte bulunurken karşınızdakini etkilemek adına, gereğinden büyük sözler verebilir veya konuşabilirsiniz. Fakat bunları yerine getirmek daha sonra mümkün olmayabilir. Onun için dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Bu seyir özellikle mesleği sanatla alakalı olanlar için etkili ve kazançlıdır. İlginç kişilerle tanışmak mümkündür. Bir konuda daha sizi bilgilendirmek isterim. Bu tarihler arasında para konusunda görüşeceğiniz veya bağlantı içinde olduğunuz insanlara dikkat ediniz. Akılla mantıkla açıklanmayacak durumların içinde yer almayınız. Geleceğe yönelik plan ve projelerinizi kazanca dönüştürmek için, farklı insanlarla temasa geçiniz, düşünce alışverişinde bulununuz fakat son noktayı koymadan önce iyi düşünmeye çalışınız. Çevrenizdeki insanlara maddi anlamda destek olurken, bu insanların ne denli dürüst davrandıklarını iyice anlamaya çalışınız. Zevkleriniz ve hayalleriniz için gücünüzü aşan paralar harcamayınız. Sınırlarınızı iyi çiziniz ve kimsenin iyi niyetinizi kullanmasına izin vermeyiniz ve özellikle bağımlılıklarınızın esiri olmayınız.

9 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek parasal kazanç evinizin yönetici gezegeni Merkür astrolojik açıdan zorlu bir yaşam evinden geçmesi sebebiyle anlıyoruz ki, bu tarihler arasında maddi konularda dikkatli hareket etmek gerekiyor. Mademki durum temkinli olmayı gerektiriyor, o zaman gelin bu dönemin olabilecek etkileri hakkında sizi bilgilendireyim ki, neden bu dönemde tam bir verimlilik elde edemeyeceğiniz hakkında bilginiz olsun. Bir kere Merkür dış dünya ile iletişimde bulunmamızı sağlayan astrolojik bir güç. Fakat Koç burcunda ilerlerken çevremizle olan ilişkilerimizde esneklik göstermemiz zor oluyor. Yani yerine ve zeminine göre hareket edemiyoruz. Her şeyden önce heves dolu ve isteklerinin peşinden giden bir enerji. Bu yanıyla iyi gibi gelebilir fakat sabırsız bir enerji ve keyfi düşünmeye açık. Kavgacı ve tartışmadan yana. Ayrıca görüşlerinizi alaycı bir şekilde açıklamanıza yol açacak kadar rahat. Ayrıca geçtiği yaşam evi nedeniyle bütün bunları dış dünyada ifade edemeyecek kadar hayalci bir özelliğe sahip oluyor. Sizin de kolayca anlayacağınız gibi böyle bir Merkür enerjisi altında girişimde bulunmak epeyce zor ve bir Boğa için bu enerji içsel öfkeye ve kendiyle karmaşaya düşmesine neden olacağından epeyce yorucu. Bu durumda verilecek kararlar pek sağlıklı değil. Bu durum arenaya çıkmış bir boğanın durumuna benziyor. Müthiş bir güç var ama sadece belirli bir alanda kendinizi göstermek zorunda. oysaki dışarı çıkabilse yeri göğü inletecek gibi. Demek oluyor ki, tam anlamıyla parasal kazanç sağlamak için beklemek gerekiyor. Gözden geçirmeler için 30 Mart tarihindeki Merkür geri hareket dönemi etkileyici olabilir.

Mart Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-5-13-14-17-18-26-27-31

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-15-16-21-22-28-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 17-18

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 11-12

Yeniay: 8-9-10

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 21-22

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mart ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER