Habertürk 01.08.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Astrolog İrem Su bu ay ikizlere, ilişkilerine dikkat etmelerini, uzun uzun düşünmelerini öneriyor.

İKİZLER

İkizler burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

İkizler Burcu-Ağustos Ayı Genel Değerlendirmesi

Ağustos ayı oldukça yoğun enerjilere ev sahipliği yapıyor. 3 Ağustos tarihinde Merkür Başak burcunda kısa süreli geri hareketine başlıyor. Bu geri hareket 8 Ağustos tarihinde Aslan burcu üzerinde etkili olacak. Bu iki burç üzerindeki geri hareket, gerek iş ve gerekse kendinizi ifade anlamında yavaşlamalara neden olabilir. Bu durum sizin gibi aktif kişiler için sıkıntı vericidir. Oysaki bu süreci iniş dönemi gibi değerlendirme yerine, zihninizi sürekli çalışmasından yararlanarak tekrar organize etme, tekrar ilişkilerinize dikkat etme ve uzun uzun düşünme anlamında geçirirseniz süreci gayet olumlu yönde değerlendirmiş olursunuz. Böylece 27 Ağustos sonrasında geri planda düşündüğünüz konuları güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Tüm burçların 8-9-11-13-21-23-24-25-26 Ağustos tarihleri arasında bilinçli hareket etmeleri, aklı başında düşünmeleri, dolduruşlara gelmemeleri, gerçeklerin ışığı altında ve geçmişin tecrübelerini göz ardı etmeden önlerindeki durumu incelemeleri gerekiyor. Geri hareketin onarım süreci olduğunu unutmayalım. Eksiklerimizi net olarak tespit edelim, bunları tamamlamaya çalışalım ve hayatın bizlere sunulmuş bir armağan olduğunu unutmayalım. Aldığımız her nefesin kıymetini bilerek hayatımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirelim.

Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

3 Ağustos Mars Yengeç burcuna girişi 12:22
3 Ağustos Merkür Geri Hareket Başlangıcı 06:50
5 Ağustos Neptün Kova burcuna geri dönüşü 05:53
8 Ağustos Merkür Aslan burcuna girişi 12:46
22 ağustos Venüs Başak burcuna girişi 01:11
23 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi 14:21
27 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi 01:03
30 Ağustos Jüpiter Geri Hareket Başlangıcı 12:17

AŞK VE İLİŞKİLER

23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında dünyamızın ısı ve ışık kaynağı astrolojinin en güçlü fenomeni Güneş yöneticisi olduğu Aslan burcundaki seyrine başlayacak. Güneş bu dönemde güçlü ışığını siz İkizler burcu mensupları için de cömertçe sunacaktır. Özellikle yakın çevrenizle olan ilişkinizde güçlü bir ifade tarzına sahip olmanızı sağlayıcı olduğundan parlamanız, canlı bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür. Yaz tatilini bu dönemde geçirmek isteyen kişiler açısından son derece etkilidir. Birçok yeni insanla tanışabilir, kendinizi her zaman olduğu gibi net bir şekilde ifade edebilir, çevrenizdeki insanları etkiniz altına alabilirsiniz. Girişimleriniz açısından olumludur. İş veya özel konularda kafanızın içinde planladıklarınızı hayata geçirmenizi sağlayabilir. Bilgi ve tecrübelerinizi kolayca dile getirebilir, yapmak istediklerinizi yaşamınız adına uygulayabilirsiniz. Eğitim hayatınız, gündelik deneyimleriniz, yetenekleriniz konusunda tecrübe sahibi olmanızda, daha olumlu adımlar atmanızda, moral duygusu içinde hareket etmenizde destekleyicidir.

Çevrenizde bir kral veya kraliçe gibi yönetici olmanızı, becerikliliğinizle her işin üstesinden gelmenizi sağlayabilir. İfade gücünüz son derece etkili olacağından gündelik temaslarınızda sorunları kolayca çözebilir, öne çıkarak liderliğinizi gösterebilir, kuracağınız bağlantılar sayesinde ileriye yönelik planlar yapabilirsiniz. Etrafınızda olan biteni daha kolay algılayacağınız bu dönemde zekanızla, konuşma yeteneğinizle ve canlılığınızla takdir toplamanız kolaydır. İnandırıcılığınızı yükseltici bu enerji, fikirlerinizi, projelerinizi kabul ettirmenizde de faydalıdır. Daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz, boş zamanlarınızı olumlu bir şekilde değerlendirmeniz size birçok yeni fırsat kapıları açabilir. Yolunda gitmeyen işleriniz düzelmeye, mesleki faaliyetleriniz yoluna girmeye başlayabilir. Paylaşımcılığınız, cömertliğiniz, sıcaklığınız, yüzeysel olmaktan ziyade daha derinlikli düşünmeye çalışacağınız bu sürecin siz İkizler mensupları için hakikaten gayet faydalı geçeceğini ve kısa süreli de olsa bu tarihler arasında yapacağınız girişimlerin temelinin güçlü olabileceğini söyleyebiliriz. Yalnız bildiğiniz gibi Merkür geri hareketinin etkili olduğu bir zamandayız. Yenilik anlamındaki uygulamalarda dikkatli olmak, zaman olgusunu önemsemek gerekiyor.

28 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Venüs, karşı cinsle ilişki kurma ve hayatın keyifli yanlarını hissetmede astrolojik açıdan gayet önemli bir enerji. Her şeyden önce kişinin ifade gücünü yükselten bu enerji hem fiziksel açıdan hem de çevre ilişkilerinizde sizi dikkat çekici hale getirebilir. Yeni insanlarla tanışmanız açısından destekleyici olan bu enerji aşkta egonuzu yükseltici bir enerji olduğundan doğal olarak ilişkide ipleri kendi elinizde tutmaktan hoşlanacağınız kesindir. Kısa süreli aşklar yaşanabilir, yeni kişilerle tanışılabilir, fazla emek harcamadan popülerliğinizin yükseldiğini hissedebilirsiniz. Fakat etkisi çok hızlı ve gelip geçici tarzdadır. Yaşadığınız özel duygunun kalıcı olması için hem çaba göstermek hem de karşınıza çıkan kişiyi iyi tanımak önemlidir.

İfade gücünüzü yükselten bu enerji, yakın çevre ilişkilerinde, iletişim ve haberleşme alanında da etkisini hissettirir. Ancak bu alanda Merkürün geri hareketini hesaba katarsak 8 Ağustos sonrası dikkatli olmakta fayda var. Kendi düşüncelerinizi önemli sayma nedeniyle problemler yaşamamak için yeri geldiğinde ayarınızı mutlaka tutturmalısınız. Tanıştığınız insanlara dikkat etmeli, güvenilir olup olmadıklarına iyice anlamalısınız. Tabii ki, İkizler burç mensupları kendilerine göre hareket etmeyi tercih edecektir. Bu etki altında malum yaz sezonu olduğundan aşk açısından kısa süreli de olsa coşkunluk yaşadığınızı hissedebilir, öyle fazla emek harcamadan popülerliğinizi yükseldiğini hissedebilirsiniz. Bu kimi zaman yaz aşkı denilen türde olabileceği gibi herhangi bir iletişim kanalı yoluyla tanışmaların da göstergesi olabilir. Fakat etkisi çok hızlı ve gelip geçici tarzdadır. Yaşadığınız özel duygunun kalıcı olması için hem çaba göstermek hem de karşınıza çıkan kişiyi iyi tanımak önemlidir.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Venüs, aile hayatınız başta olmak üzere yuvanızın sınırları içinde yer alan ve her şeyden önemlisi sizin kendi içinizdeki güven olgusuyla alakalı konularda mükemmellik olgusuna verdiğiniz önemin göstergesidir. Venüs Astrolojide sadece aşk hayatımızla ilgili konularda değil, hayatın her alanındaki uyum duygumuzun simgesidir. Venüsün titreşimi, doğum haritamızdaki bir noktaya temas ettiğinde, oranın mutlak bir şekilde huzura ve dengeye ihtiyacı var demektir. Venüs karşınızdaki kişinin artı ve eksilerinden ziyade, nasıl bir araya gelebilirsiniz sorusuna cevap aramamızı sağlar. Başak burcunda ilerleyen Venüs ise, eleştireldir. O kusursuza ulaşmak istediği için doğal olarak elindeki her şeyi evirip çevirmeye neresinde aksaklık var görüp saptamaya çalışır.

Ancak bu incelemeyi yaparken, karşımızdaki insanı kırıyor, gücendiriyor, yerin dibine sokuyorsak doğaldır ki bu durum hüzne, mutsuzluğa ve tatsızlığa neden olur. Sizler de bu süreç içinde yazılanları dikkate alarak, lütfen ailevi ilişkilerinizde, evinizle alakalı her konuda güzelliklere ulaşmak adına biraz daha anlayışlı olmaya çalışınız. Büyükleriniz, eşiniz veya eviniz alanı içindeki insanlarla daha bir esnek ve ılımlı bir şekilde bağlantı kurunuz. Bu süreçte evinizde ve ailenizle olan ilişkinizde ayrıca duygu dünyanızla ilgili konularda sakin olmaya çalışınız.

İŞ VE KARİYER

Merkür Geri Hareketi Hakkında Tüm Burçlar için Genel Not:

3 Ağustos-7 Ağustos Başak burcunda ve 8 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda olmak üzere iki ayrı yaşam alanında ve Merkürün yönettiği ev konularında etkili olacak geri hareket astrolojik olarak kısaca onarım süreci anlamı taşır. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konularda ve alanlarda temkinli olmanız lazım bunları akıllıca gözden geçirirsiniz. Önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından üzerinde düşünmek faydalıdır. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğumuzda irkiliriz. Oysaki hayat durmuyor. Her burç mensubu aşağıdaki GERİ HAREKETİN ETKİLİ OLACAĞI ALANLARI dikkatlice gözden geçirmeli ve yukarıdaki uyarılar ışığında bu dönemi mercek altına alarak günlük hayatını düzenlemelidir.

Merkür Geri Hareketinin Siz Koçlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

3-7 Ağustos tarihleri arasında:

1-Ailevi Konular
2- Ciddi ilişkiniz ve Evliliğinizle ilgili konular
3-İş ortaklığı, sözleşme, anlaşma, yasal kontratlarınız
4-Adli davalarınız
5-Güvenceniz, ailevi meseleleriniz
6-Gelecekle alakalı planlarınız
7-Geçmiş sorunlarınız
8-Eviniz sınırları içindeki egemenliğiniz
9-İlişkinizdeki görüş farklılıkların yarattığı sorunlar

8-26 Ağustos tarihleri arasında:

-Eğitim hayatınız
-Yakın çevrenizle alakalı her türlü aktivite ve kardeş, komşu, yakın akraba ilişkileri
-Bilgi toplama ve bilgiyi yayma(medya, yayıncılık, haberleşme, internet) konuları
-İfade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz
-Günlük temaslarınız ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz
-Çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konuları
-Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar)
-Öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz)
-Kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye,
-Trafik, Ulaşım
-Ticaret (Alış-Satış)

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Geri hareket esnasında gelen yeni bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 3 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
-Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 28 Temmuz tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 28 Temmuz 2011 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 3 Eylül 2011 tarihine kadar göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

DOLUNAY KOVA BURCUNDA

Sevgili İkizler, 13 Ağustos saat 21:57 itibariyle Kova-Aslan burç düzlemi üzerinde meydana gelecek Dolunay tüm burçlar üzerinde olduğu gibi sizin için de bazı ayarlamalar yapabilmeniz açısından önem taşıyor. Olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim. Öncelikle yolculuklar başta olmak üzere, mesleki ihtisaslaşma, dini inancınız ve farklı bir dünyanın kapılarını aralamanız, yeni bir konumda hayatınızı tekrar düzenleyebilmeniz için öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli nokta geçmişte yaşanılanların etkisi altında kalmadan, hayata bakış açınızı yeniden düzenlemenizdir. Bugüne dek kendi yakın çevreniz üzerinde fikirlerinizi nasıl kabul ettirmeye çalıştıysanız, başarılı girişimlerde bulunarak kendinizi ifade etmeye çalıştıysanız, bundan böyle farklı bir ortamda ve farklı bir yaşam çizgisi içinde, diğer insanlarla bütünlük içinde hareket etmeye çalışmanız gerekiyor. Kendinize anlamlı bir yaşam kurabilmeniz ve yeni bir pencereden hayata bakabilmeniz için öncelikle bencil düşünmeden başkalarıyla bölüşüm içinde hareket etmeniz lazımdır. İnancınız bu yolda size rehber olacağından, kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutarak değişime kollarınızı açabilmelisiniz. Yani artık yeni bir çevrede, yeni insanlarla bir araya gelerek kendinizi geliştirmeniz, başka görüşlere de açık olmanız son derece faydalı.

Kimileriniz evlilik, kimileriniz eğitim, seyahat v.b yollar kanalıyla büyümeğe başlıyorsunuz. Yeni davranış biçimleri geliştirebilecek, hayata farklı bir perspektiften bakabilecek, kendi kimlik duygunuzu yeniden oluşturmanızı sağlayacak deneyimlerle karşı karşıyasınız. Şimdi size düşen bu yeni ortam ve yeni şartlara adapte olmak, başkalarıyla paylaşım içinde hareket etmektir. Bu durumda herşeyi kendi bildiğiniz usullerle yapmaya devam eder, başkalarının düşüncelerine yer vermez, hayata dar bir açıdan bakmaya devam eder, kısaca kendi bildiğinizi okumaya devam ederseniz gelişimez, büyüyemez, toplum dışı kalabilir hatta kayıplarla karşılaşabilirsiniz. Şimdi önemli olan ortak olmayı başarmak, yeniliklere açık olmaktır. Herkesin iyiliğine olacak şekilde hareket etmeniz size faydalar sağlayabilir.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda geçişini sürdürecek Güneş, eviniz alanı içinde düzenli ve sistemli bir şekilde hareket etmenizi sağlayacak düzenlemelerde(tadilat-bakım-onarım v.s) bulunabilirsiniz. Hareketli kıpır kıpır bir burcun mensubu olarak bu seyir kimileriniz için evinizde yapılacak el işi veya hizmetle alakalı aktivitelerin de göstergesi olabilir. Örneğin ev hanımı olan İkizler mensupları bu enerjinin desteği altında bebek bakabilirler, elle yapılan işler yoluyla aile bütçelerine katkıda bulunabilirler. Kimileriniz bir hasta yakınınızla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz bazılarınız ise, yaklaşan bayramı aile büyüklerinizle bir arada geçirebilirsiniz. Özverili bir şekilde hizmette bulunabileceğiniz bu dönemde işlerinizi evden sürdürmek isteyenleriniz çıkabileceği gibi evinizle alakalı yapacağınız bir değişim için emek sarfetmeniz de görülebilecek etkiler arasında sayılabilir. Bu yıl kardeşi veya evladı ilkokula başlayacak burç mensuplarımız için bu enerji belli bir koşuşturmanın işareti olduğu gibi, yeniden eski bilgileri gözden geçirme, öğrenme veya öğretme dönemi olabilir. İş hayatına atılanlar için ev alanı içinde konuşmaların özellikle işinizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşması görülmesi muhtemel bir başka etkidir. Dikkat edilmesi gereken bir noktayı da belirmek isterim. Bu enerji, genel olarak her şeyin fazlasıyla üzerinde durulduğu ve analiz edildiği zamanlardır. Ailenizle olan ilişkiniz açısından daha ılımlı hareket etmek, mükemmellik arayışınız nedeniyle eleştirel davranmamak huzurlu bir zaman geçirmeniz açısından gayet önemlidir. Sevgi duygusunda belirli bir mesafe oluşturan bu enerjinin farkında olarak ne olursa olsun sempatik tavırlar içinde sorunlarınızı çözmeniz son derece faydalıdır.

PARA KONULARI

3 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Mars, maddi konularda düşündürücü olabilir. Çünkü İkizler aktif olmaktan ve özgür hareket etmekten yanadır. Fakat parasal konularda zayıflatıcı, durdurucu ve elindekileri korumaya dönük hareket eden Mars etkisi altında ikizler sıkılabilir. Bir yengeç gibi yan yan yürümeye başladığınızı, isteklerinizi direkt olarak öne sürmek yerine, kulağınızı tersinden göstererek dolaylı şekilde hareket ettiğinizi söyleyebiliriz. Bu enerji altında kişi bir yandan kendi doğasına uygun şekilde hareket ederek çıkarlarını korumak isterken, diğer taraftan ya kaybedersem diye düşünebilir. Kendini maddi konularda tam olarak gösteremeyebilir. Şunu istiyorum yerine, şu benim olsa diyerek iç geçirebilir. Koruma ve kollama dürtüsü yoğundur. Bu nedenle bağlantıda olduğu insanların gereksinimlerine duyarlı hale gelir. Fiziksel dürtüler duygusallaştığı için doğal olarak, yaptığı her şey hakkında fazlaca hassas olabilir. Tarafsız olması zordur. Eleştirildiğinde sinip kalabilir, huysuzlaşabilir veya kızabilir. İşlerinde terslikler olduğunda bunu en yakınındaki kişilere hissettirir. Para konusunda taviz vermek istemeyen doğal yapısına karşılık, dönemin enerjileri onu bunu yapmaya zorlayabilir. Güvence duygusu ön plandadır. Ailesi, sevdiği kişinin desteğine fazlasıyla ihtiyaç duyabilir. Bu durumda yapılması gereken öncelikle korkularını, etkilenirliğini belli bir dengeye oturtmasıdır. Sanki dünyanın sonu gelmiş gibi mal ve paraya aşırı tamah etmek, bazen de sırf sevdikleri için döküp saçmak yanlıştır.

Özgüven duygunuzda düşüş olabilir, şüpheye düşebilir, sanki her şey olumsuz sonuçlanacak gibi hissedebilirsiniz. Yine bu geri hareket esnasında maddi konularda bazı sıkıntılar yaşanabilir ve siz agresif tepkilerde bulunabilirsiniz. İşinizden kazandığınız geliriniz veya yatırımlarınızla ilgili konularda yavaşlamalar, gecikmeler veya plan dışı harcamalar meydana gelebilir, bu giderlerin çoğunluğu yuvanızla alakalı konular, ebeveynlerinizle ilgili veya bizzat ilişkiniz nedenli olabilir. Sakin ve mantıklı şekilde davranmalı, kontrollü ve sabırlı bir şekilde ilerlemeli, harcamalarınıza dikkat etmelisiniz.

Ağustos Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-12-13-17-18-22-23-26-27-28-31

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-7-8-9-14-15-16-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 3-4

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 24-25

Yeniay: 22-23

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 7-8-9

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ağustos ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER