Mynet 01.12.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

İkizler Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

İkizler burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde burcunuzda oluşacak Ay Tutulması, sizi sosyal bir kelebek haline getirebilir. Dış dünyada canlı, aktif, meraklı, sempatik tavırlarınızla ilgi uyandırabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışabilir, ilgi uyandırabilirsiniz. Yaşanacak yeni gelişmelerin işareti olan Ay Tutulması imajınızın yükselmesi anlamında da değerlidir. 20 Aralık tarihinde Venüs Kova burcunda ilerlemeye başladığında monotonluktan hiç hoşlanmazsınız. Aktif olmak, yeni arkadaşlar edinmek, kendinizi dış dünyada gruplar içinde ifade etmek, alternatif yollarla amacınıza ulaşmaktan yana olursunuz. Orijinal herşey dikkatinizi çeker. Bireysel davranabilirsiniz ancak bir o kadar da sosyalliğe önem verirsiniz. 22 Aralık tarihinde Güneş Oğlak burcunda transitine başladığında, mali konulardaki işlerinizi iyi bir plan çerçevesinde organize etmeniz yararlı olur. Özel ilişkilerde ise duygularınızı aşırı kontrol altına almanız mümkündür. Eğer kendi hayatınızı yönlendirmekte zorluklar yaşıyorsanız bir başkası üzerinde baskı kurmanız tabii ki yanlış olur. Çünkü evdeki hesabın çarşıya uymaması halini gözardı etmemek lazım.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecek Mars bu burçta özellikle kendi doğal yapısındaki aktif ve ateşleyici gücünü kaybettiği için doğal olarak belli bir miktar ağırlık yaratıcıdır. Ancak buna karşı olumlu yönleri de az değildir. Kişi böyle bir etki altında, belki kolay kolay yorulmayabilir, işini gücünü sever, elinden geldiğince ilerleme arzusu duyar. Karar vermeden önce doğal olarak enine boyuna düşünmek ister. Yaptığı işe, kendine güveniyorsa tabii ki karşılığında güzel bir şeyler olsun ister. İki yıl sonra etkili olan Mars-Başak burcu geçişi bir yanıyla da, çocukluktan itibaren veya başka nedenlerle bilinçaltınızda oluşan, korkularınızla, ebeveynlerinizle olan ilişkinizle veya evli iseniz eşiniz kaynaklı oluşan sorunlarınızla baş etmeye çalışma dönemidir. Bu ev içindeki ilişkilerinizi gözden geçirerek nasıl daha huzurlu bir hayat sürebilirsiniz, bu konuda üstünüze düşenler nedir bunları saptayabilirsiniz. Kaldı ki, Mars geçişini dispozite edecek olan yönetciniz Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi, evli iseniz, yuvanız sınırları içinde sizi mutsuz eden şartları, eşinizle aranızdaki farklılıkları veya yuvanızla alakalı düşündüklerinizi ciddi bir biçimde analiz edebilirsiniz. Kimilerinizin eşi başka bir şehirde çalışıyordur bu yüzden yuvanızda huzursuz olabilirsiniz, kimileriniz ise eşinizin iş sorunları nedeniyle yuvanızdaki ahenkten yoksun kalabilirsiniz. Bazılarınız eşiyle aralarındaki anlaşmazlıkların evlerinde probleme yol açtığını düşünebilir veya yaşanmış acı bir tecrübe, bir kayıp nedeniyle siz üzüntülüsünüzdür. Hangi durum olursa olsun, durumunuzu mantıklı bir şekilde gözde geçiriniz. İsyan etmek, sabırsız davranmak bağları koparıp atmak çözüm değil, bilakis aynı şeylerin tekrar yaşanması anlamı taşır. Yapılması gereken olayların asıl kaynağına inerek sorunları çözümleyecek ortamı yaratmak, bilinçli düşünmek ve kendiniz açısından, yuvanız için en doğru kararı alabilmektir. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor. 2 Aralık civarında ilişkinizle alakalı konularda düzenlenmesi gereken durumları bilinçli bir şekilde ele alınız. Birbirinizin farklılıklarını göz önünde alarak hareket etmeye çalışınız. 12 Aralık ilişkinizin geleceği konusunda bazı pürüzler yaşanabilir. 5 Aralık tarihinde ciddi bir şekilde beraberliğinizi gözden geçirebilirsiniz.

14 Aralık tarihine kadar geri hareketi ciddi ilişki evinizde etkili olacak Merkür, ilişkisi sağlam zemin üzerine inşa edilmiş şanslı çiftler için bu tarih aralığı genel olarak büyük bir problem çıkarmaz. Merkür hem ailevi ilişkiler eviniz hem de doğal yöneticiniz olması sebebiyle, hayatın anlamını birlikte keşfetmek isteyen mutlu çiftler, açık kalpli bir şekilde birbirleriyle düşüncelerini paylaşarak yol alabilirler. Geri hareket dönemi onlar için geçmişin gözden geçirilmesi ve aksayan bazı ufak tefek sorunlar varsa bunların ele alınması şeklinde geçebilir.

İlişkisinde sorunlar bulunan çiftler açısından bu dönem gayet önemli. Geri hareket dönemlerine onarım zamanı olarak yorumluyorum. Bu süreçte hedefiniz bu ilişkiyi sürdürmek ve anlamlı hale getirmekse yapılması gereken düzeni yeniden sağlamak adına gözden geçirmelerde bulunmak olmalıdır. Şöyle bir düşünürsek hayatımız tüm gelişigüzelliğine rağmen kendi içinde büyük bir düzen saklar. Bu düzen günlük yaşam içinde oluşabilecek tersliklerle birlikte mücadele edilmeye gönüllü olunduğu takdirde kolaylıkla devam eder gider. Ancak sevgi birliği çoktan bozulmaya yüz tutmuşsa tabii ki bu geri hareket işimizi zorlaştırıcıdır. Birbirinizden farklı düşünceleriniz açık kalpli bir şekilde iletişimde bulunmayı güçleştirir. Merkür Yay burcunda doğası gereği abartılı düşünmeye yol açan bir enerjidir. Buna bir de geri hareketi katarsak her iki kişi de ilişkilerini düşünmeden arkasına saklandıkları fikir ve görüşlerini birbirlerine karşı bir koz olarak kullanmaya başlarlar. İşte bu durum geri hareketi onarım değil tümden bozmak süreci olarak kullanacaklar demektir. Oysaki bu dönemde yapılması gereken lütufkar, kibirli yaklaşımlar yerine gerçek bir yakınlaşma ile karşılıklı olarak anlaşmak ve ilişkinizi yeniden ele almak olmalıdır. Bunu başarabilen çiftler geri hareket dönemi pürüzlerin düzeltilmesi anlamında olumlu değerlendirilmiş olur.

İlişkisi bu tarihler arasında başlayacak veya geri hareket başlamadan kısa bir süre önce ilişkiye adım atmış kişiler açısından bu geri hareket dönemi, çiftlerin birbirlerini tanımaları anlamında son derece etkilidir. İlişkinin kökleşmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşanması için geri hareket dönemlerinde içe yönelerek her iki kişinin de kendilerini gözden geçirmeleri yararlıdır. Hayata nasıl bakmaktalar, nasıl algılamaktalar ve bu ilişkinin yaşamlarındaki yeri ne olabilir, birbirleri hakkında ne düşünmekteler ve bu beraberliği ileriye götürme arzuları var mı gibi bir çok soruya cevap arayabilirler. Ancak bütün bunlar tam olarak cevap bulmadan geleceğe dönük yeni bir karar almak, hatta işi aceleye getirerek deyim yerindeyse abartılı düşünerek evlilik, nişan gibi bağlayıcı sözler vermek sakıncalı olabilir. Birbiriniz hakkında öğrendiklerini hazmetmeniz, bir ilişkide ne gibi arayış içindesiniz bunları tespit etmeniz en doğru yöntemdir.

Merkür geri hareketinin Aralık ayında etkili olacak tarihleri: 2-4-5 Aralık olarak öne çıkıyor. 2 Aralık tarihinde ilişkinizle alakalı yaşanılanları şöyle bir geriye dönük olarak düşünür ve bundan sonrası adına bir karar vermek isteyebilirsiniz. Ancak ben bu tarihte yapılan konuşmaların ancak 26 Aralık tarihinde net olarak ele alınabileceğini belirtmek isterim. Çünkü o gün, Merkür düz seyirle, Kuzey düğümle buluşacağı için, partnerin ne düşündüğünü veya tutarlı olup olmadığını ancak o tarihte anlayabiliriz.

22 Aralık tarihine kadar devam edecek, Güneş-Yay burcu seyri, genel anlamıyla ciddi ilişkiniz, evliliğiniz konulardaki etkin bir zaman dilimi ve iş ortaklığı, hukuksal konulardaki yoğunluk anlamındadır. Güneş her yıl Yay burcunda ilerlerken, astrolojik açıdan karşıt evinizden geçmektedir. Bu durumu, sorunlu çiftler açısından ele alırsak, aralarındaki bakış açısı farklılıkların daha fazla ön planda olması anlamındadır. Burada size düşen, partnerinizle ilişkiniz hakkında ortak bir payda sağlanması adına istekli olmak, birbirinizin değerleri ve kişisel kimlik farklılığına saygı göstermek ve beraberliğinizi güçlendirmek adına neler yapabileceğinizi saptamaktır. Bu bir ay boyunca eşiniz veya birlikte olduğunuz kişi size karşı iyimser yaklaşımlarda bulunduğu gibi, kimi zaman oldukça abartılı tepkilerde verebilir. Ne olursa olsun aranızdaki farklılıkları hoş ve ılımlı bir iletişimle çözümlemeye çalışmak faydalıdır.

Öncelikle birbirinizin özgürlüklerine saygı duymayı, ortak amaçlar ve idealler belirlemeyi bilmelisiniz. İşte bu saptamalar sizi birbirinize daha fazla kenetleyebilir ve ilişkinizi güçlendirebilir. Tartışmaların çekişmelerin anlamı olmadığına göre, bu dönemin manevi zenginlik getiren ruhsal etkilerinden yararlanmayı bilmek çok daha akıllıcadır. Size düşen en önemli görev sakin olmak ve aranızdaki gönül birliğini bozabilecek agresif davranışlardan kaçınmaktır. Bilinçli, hoşgörülü ve olgun hareket etmek, birbirinizin gereksinimleri konusunda hassasiyet göstermek gayet yararlıdır. Ayrıca bu süreçte iş ortaklığı, sözleşme ve kontrat konularında dikkatli olmayı elden bırakmamalı, her türlü teklif konusunda iyice araştırmadan adım atmamaya özen göstermelisiniz. Bu süreç, ilişkisi uzun süredir devam eden sağlam temelli çiftler için evlilik konusunun gündeme geldiği, konuşulduğu bir zaman olması açısından önemlidir. Yeni tanışmalar ilgi çekici olabilir. Karşınızdaki kişinin kendi inancına, görüşlerine sıkı sıkıya sahip çıkması mümkündür. Daha derin düşünmeyi ve yaşamı sizinle sorgulamayı isteyebilir. Şimdi iki husus çok önemli. Yöneticiniz Merkürün 14 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdürecek oluşu, gerek siz ve gerekse partneriniz bu beraberliğin güvenilirliği ve uzun vadeli olup olmadığı yönünde yüzleşmelerde bulununuz. Ayrıca elinizde olmayan ancak dikkatli olmanızı gerektiren durumlar için birbirinize yardımcı olmaya çalışın. 26 Aralık tarihini bekleyiniz.

20 tarihine kadar devam edecek Venüs-Oğlak burcu seyri, Merkürün 14 Aralık tarihine kadar ilişki evinizde geri hareketi nedeniyle, acil kararlar alınmaması, aranızdaki paylaşımın niteliğinin anlaşılması, sadece kendi çıkarlarınız doğrultusunda değil bizlik olgusu içinde düşünülmesi gereken zaman dilimidir. Bu süreçte, birbirinize duyduğunuz sadakatin belli bir çerçeve içine alınarak gözden geçirilmesi şarttır. Eğer siz birbirinize destek veren, ortaklaşa hareket edebilen bir çift iseniz tabii ki bu süreçte sorun çıkması pek mümkün değildir. Çünkü Venüsü dispozite eden Satürn beraberlikte problemlerin konuşularak çözümlenmesini sağlar. Ancak tam tersi durumda, ilişkide eşitsizlik söz konusu ise, abartılı tepkilerde bulunularak işin içinden çıkılması zor hale gelir.

Biriniz siyah derken öbürü beyaz diye tutturabilir. Birinizin verdiği karara öbürü karşı çıkabilir. Bu durumda partneriniz ilişki hakkındaki düşüncelerini tekrar gözden geçirebilir. Duygusal bağımlılığını yapılandırmaya ve belli bir çerçeve içinde hareket etmeye çalışabilir. Yani eskisi kadar verici ve cömert davranmayabilir. Bu durumda aranızdaki her türlü alışverişin dengeye kavuşturulması gerekecektir. Bunun için şapkalarını öne konularak düşünülmesi lazımdır. Biz gerçekten neleri bölüşüyor, hangi konularda ayrılıyor veya hangi meselelerde çatışıyoruz. Bu soruların doğru manada cevaplanması için yüzeysel tarzda düşünmek ve bencil hareket etmek kesinlikle yanlıştır. Keseri sürekli kendi tarafınıza yontan birisiyseniz bu enerji altında, eşinizin size karşı gardını alacağı kesindir. Hadi bakalım buraya kadar, biraz da al ver gülüm şeklinde ilerleyelim diyebilir. Bu sizi rahatsız etmesin. Çünkü sonuçta aynı hayatı paylaştığınıza göre sizin de taşların altına elinizi sokmanız gerekebilir. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. Bunların içinde 18 Aralık tarihi önemlidir. İlişkinin sağlam bir zemin üzerinde ilerlemesi anlamında her iki taraf da gerekli çabayı gösterirse, anlaşmaya gönüllü iseler kökleşmek mümkündür. Yoksa her iki taraf da kendince olayları ele almaya kalkışırsa durum pek iç açıcı olmaz.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle burcunuz üzerinde oluşacak Ay Tutulması, yöneticiniz Merkürün gölgeli günleri de dahil olmak üzere 11 gün boyunca dış dünyadaki eylemleriniz, girişimleriniz, ifade gücünüz ile ilişkinizle alakalı konularda meydana gelebilecek tersliklere karşı dikkatli olmanız son derece faydalıdır. Başkalarının sizin üzerinizde hâkimiyet kurması mümkündür. Baş kaldıran tavırlarınız partnerinizle aranızda problemlere neden olabilir. Kişisel girişimleriniz konusunda da aynı şekilde dikkatli olmak gerekebilir. Etrafınızdaki insanlarla gereksiz münakaşalardan kaçınmanızda fayda vardır. Evlilik ve iş ortaklığınız konularında ani gelişmeler meydana gelebilir. Eğer beraberliğinizde sorunlar varsa mutlaka ele alınmalı ve sakin bir şekilde halledilmelidir. Gerginlik ve tatsızlıkların, ben haklıyım tarzı yaklaşımların bugünlerde hiçbir olumlu karşılığı yoktur. Ayrıca bu Tutulma esnasında partnerinizin yaşamıyla ilgili bir gelişim meydana gelebilir. Bu durum beraberliğinizin gidişatını tümden değiştirebilir. Kimle olursa olsun takışmayınız. Elinizden geldiğince karşınızdaki insanı dinlemeye çalışınız. Fazla meraklı olmayınız. Kimsenin hayatıyla ilgili yorumda bulunmayınız. Kötü niyetli insanlar tarafından gelebilecek her türlü davranış ve harekete karşı, lütfen dikkatli olunuz.

URANÜS GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketi bitip düz seyre geçecek Uranüs etkisini bir kez daha hatırlayalım. Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Uranüs, umut, hedef ve amaçlarınızla ilgili konulardaki yüksek potansiyel gücü demektir. Yeni ve farklı bir hayat şekli bu tarihler arasında görülmeye ve hissedilmeye başlar. Kişi kendine yeni bir stil kazandırmak ve toplum içinde kendini güçlü bir şekilde ifade etmek ister. Hani bir deyim vardır, on ikiden vurmak diye. Aynen öyle. Gruplar içinde kendini göstermek ve liderlik gücünü dış dünyada kabul ettirmek yoluyla hız kazanmak amacındadır. Kişisel yönden gerek fiziksel gerekse davranış olarak görülmemeniz pek mümkün değildir. Yani başkaları üzerindeki etkiniz fazlasıyla yoğunlaşır. Yeni dostluklar kurmak, yeni çevrelere girmek, sizinle aynı amaçta olan kişilerle irtibata geçmek bu enerjinin gücü sayesinde daha kolaydır. Uranüs Koç burcunda orijinal olan her şeye karşı sempati beslemenizi sağlar. Bugüne dek uğraştığınız konuların dışında farklı aktivitelerde bulunabilme şansı tanır. Özgürlük kelime olmaktan çıkar, hayatınızın baş köşesine oturur. İdeallerinizi gerçekleştirmek için daha hırsla çalışmanızda yanınızdaki güçtür. Eğer bulunduğunuz ortam ve kişilerle olan irtibatınız gelişiminizin önünde set oluşturuyorsa artık yeni bir alanda farklı kişilerle bağlantıya geçme arzunuz yüksektir. Bu arzu ister istemez sizi yeni hedefler belirlemeye iter. Ancak şunu unutmayalım ki, Uranüs baş kaldırmanın, isyanın da gezegenidir. Yani eskilerin deyimiyle kontrolsüz güç, güç değildir ilkesini aklınızdan çıkarmamanız lazımdır.

Öyle bir amacınız olsun ki, bu amaç peşinden koşulmaya ve değişimlerde bulunmaya değsin. Onun için ne zaman kendinizi yoldan çıkmış gibi hissetseniz hemen dengenizi sağlıklı bir şekilde kurmak için çaba sarfedin. Yeniliklerden uzak kalmayınız. Hayatınıza giren yeni insanlar veya karşınıza çıkan yeni projelere hazırlıklı olunuz. Bu projeleri uygulama safhasında etrafınızdaki insanlarla bağlantınızı kesmeyiniz. Hayallerimizi gerçekleştirmek ve onlara ulaşmak ne güzel bir şeydir. Ancak hayallerimizin de gerçeklik sınırı olmalı. Büyüklerimiz olmayacak duaya amin demeyin derler. Doğrudur. O zaman yapılması gereken arkasından koştuğunuz hedefin olasılık hesabını iyi yapmanızdır. Uranüs gezegeninin Koç burcu seyri aklın hızlı çalışması anlamına gelir. Fakat Koç burcunda ilerlemesi, bir konuyu, bir durumu incelemeden hemen atlamak demektir. Bundan lütfen sakınınız. Önünüzdeki duruma odaklanınız, hesabınızı yapınız. İlerisini düşününüz. Baktınız ki sizin için son derece olumlu. O zaman Uranüsün destek gücünü arkanıza alarak ilerlemekten korkmayınız. Bir de unutmadan şunu eklemek isterim ki, Uranüs kollektif ilerlemenin gezegenidir. Yani ekip çalışmalarını mutlaka önemseyiniz. Birlikten kuvvet doğar atasözünü kulağınıza küpe yapınız.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında düz olarak seyrine devam edecek Merkür süresi partnerinizin kendi bildiği yönde hareket edebileceğini gösterir. Kimi zaman oldukça iyimser ve kimi zamansa abartılı bir şekilde aşırı güven dolu bir kişi profili çizebilir. Birbirinizden farklı görüş yapısı içinde bir çiftseniz ve çoğunlukla aranızda bu nedenle sorunlar yaşanıyorsa gerileme süreci olumlu yönde değerlendirilmemiş demektir. Belki çok sert nitelikte enerjiler değil gibi görünebilir, fakat sen ve ben kavramının baskın bir şekilde sergilendiği, her iki tarafın da, sanki ortada bir şey yokmuş gibi nezaket dolu hareket etmelerine rağmen, inatlaştıkları bir dönemdir. Yani bireyler kendi istekleri ve kimlikleri doğrultusunda hareket etmekte kararlıdırlar. 26 Aralık sonrası Jüpiterin düz seyre geçmesiyle, Merkür-Yay burcu seyrini ilişkinizin sağlamlığı anlamında lütfen bir daha ele alınız. Burada özellikle gizli ilişki yaşayanlar veya gizlilik içinde beraberliğini sürdürmekte olanların son söylediğim cümleyi daha dikkatli ele almaları gerekiyor. Merkür-Yay burcu seyrinin önemli tarihleri. 2-4-5 Aralık olarak öne çıkmaktadır. 2 Aralık tarihinde ileriye dönük karar alacakların biraz beklemede kalmalarını, 26 Aralık tarihindeki Merkür-Kuzey düğüm kavuşumunu beklemelerini öneriyorum. Böylece geri hareket döneminde konuşulan ancak bir türlü yerine oturmayan durumlar bu tarihte daha net olarak saptanabilir.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs seyri, özgür hareket etmekten hoşlanmanız anlamına gelmekte. Nitekim 10 Aralık sonrası Venüsü dispozite eden Uranüsün düz harekete geçişiyle üzerinizde denetim uygulanması canınızı sıkabilir. Beraberliğinizde veya kuracağınız ilişkilerde özgürlük olgusunu ön planda tutabilirsiniz. İlişkinizi ve sevgilinizi sahiplenmekten ziyade, birbirinizin farklılıklarına saygı duyulmasını beklersiniz. İlişkisinde sorun olmayanlar için bu durum sevgilinizle dostça paylaşımın göstergesidir. Her iki taraf da birbirini gayet iyi tanıdığından bu dönemi rahatça geçirebilirler. Fakat sorunlu ilişkisi olan çiftlerde, eğer sevgiliniz duygusal bir kişiyse bazı problemlere neden olabilir. Aslında kötü bir niyetiniz yoktur ancak enerjiler gereği kendinizi rahat bir şekilde ifade etmek ve serbestçe hareket etmekten yanasınızdır. Arkadaşlıktan doğan aşklar, kısa sürede kıvılcımlanan tutkular fakat göz açıp kapayıncaya kadar biten ilişkiler bu dönemde sıkça görülür. İlişkisinde sorun olan ancak birbirlerini seven çiftlerin Biz olgusunu ön planda tutmaları faydalıdır. Çünkü bireysel tavırlar öylesine yükselir ki, kimsenin nazını niyazını çekecek haliniz yoktur. Genel olarak Venüs Kova burcu geçiş olduğu için belki büyük bir sorun yaratmaz. Ancak unutmayalım ki, geçtiğimiz yıllara göre durum farklılaşmaya başladı. Venüsü dispozite eden güç Uranüs artık Balık burcuna geri dönmeyecek ve düz seyirle Koç burcunda ilerleyecek. Onun için beraberliğinizi çok iyi gözden geçiriniz. Deyim yerindeyse bir kaşık suda fırtına koparmayınız. Burada eşinizin, sevgilinizin size baskıda bulunmaması, sabırlı olması gerekebilir.

Beraberliği olmayanlar ise bu süreçte sıra dışı ilişkiler yaşamaya istekli ve kendi dünya görüşlerine uygun kişilerle bir arada olmaya özen gösterir bir tavır içinde olabilirler. Genelde görüşülen kişilerin kendi ülkeniz veya şehriniz dışında yaşaması mümkün olabileceği gibi, başka bir şehirde bulunmak zorunda da kalıyor olabilir. Kısaca bu dönem belirli bir mesafenin korunduğu öyle fazla sıkı fıkı olunmayan, kültürel veya başka zevklerin paylaşılacağı, geleneksel bir bakış açısıyla ilişki kurmaktan ziyade, kuralların dışına çıkılmaya istekli olduğunuz ilişki biçimlerine daha açık olabilir.

İŞ VE KARİYER

24 kasım-14 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Yay burcundaki Merkür geri hareketi, iş ortaklığınız ve paylaşımla alakalı konuları üzerinde de etkili olacağı için, lütfen ani kararlar vermeyiniz. Bu geri hareket esnasında, umutsuzluğa veya hayal kırıklığına kapılmadan, içinizdeki korkuları bir tarafa bırakarak kendinize özgü olan asıl yolu bulmak için her şeyi şöyle bir çember içine alarak tek tek gözden geçiriniz. Ancak bunları yaparken kendinize güvenmekten vazgeçmeyiniz. 14 Aralık tarihine kadar iş konusunda ortaklarınızla veya kimlerle temas halindeyseniz bu kişilerle tamir edilmesi, konuşulması ve çözüme kavuşturulması gereken meseleler üzerinde bilinçli, ılımlı bir şekilde düşününüz. Durum ne olursa olsun ümitsizliğe düşmek, karamsarlaşarak hayata küsmek, kendinizi yerden yere vurmak yanlıştır. Geri hareket bir moladır. Yani kişinin eksiklerini görebilmesi ve bunları düzenletebilmesi, tamamlaması anlamındadır. Tam tersine kendinizle veya diğerleriyle bağlantınızı kesmek demek değildir. Öncelikle paylaşım anlamında kimlerle temas halinde iseniz, bu kişilerle aranızdaki münasebeti tekrar gözden geçiriniz. Ancak keskin uçlu konuşmalardan çekininiz.

İşin daha verimli hale gelmesi adına neler yapabilirsiniz bunlar üzerinde düşününüz. İş ortaklığı, sözleşmeler, yasal sorunlar, kontratlar anlamında önem taşıyor. Bu süreçte ise, muhataplarınızla aranızdaki durumu ele alırken, sizden farklı düşünmelerini normal karşılayınız. Ilımlı yaklaşımlarda bulununuz ancak abartılı bir iyimserlikten de kaçınınız. Bu tarihler arasında stratejinizi belirlemek doğru bir harekettir. Kendiniz dışındaki insanlara uyum sağlama anlamında sorunlar yaşanabilir veya yaşanıyorsa bunların arkasındaki nedenler üzerinde düşününüz. Boyunuzu aşan kararlar almayınız. Bazen insan herşeyi bildiğini sanır ve hatta kibir denilen olumsuz duygunun esiri olur. Oysaki bu dönem, akışa ayak uydurmak benzetme yerindeyse taşların arasından yavaşça süzülerek denize ulaşmaya çalışmanın zamanıdır. Yeni işe başlayanların sözleşme konularında dikkatli olmaları gerekir. Eski iş sözleşmenizin yenilenmesi anlamında maddeleri gözden geçirme zamanıdır. İş arayanların araştırma ve kendilerine uygun olanı saptamaları anlamında yararlı bir süreçtir. Dönemi, izah etmeye çalıştığım şekilde dikkatlice geçirdiğiniz zaman 14 Aralık sonrası saptadığınız durumları veya uygulanmasında hiçbir sakınca olmayan kararlarınızı yürürlüğe koyabilirsiniz. Merkür geri hareketi süresince etkili olacak tarihler: 2-5-12 Aralık. Bu tarihlerde gerek sözleşmeler gerek iş ortaklığı ve gerekse aktif olmanızı gerektiren konularda belli bir zorlanma veya tam tersine hızlı gelişmeler olursa lütfen beklemede kalınız ve 26 Aralık sonrasını bekleyiniz.

PARA KONULARI

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında ortak kazançlar(iş-eş), sigorta gelirleri, bankalarla alakalı krediler gibi konularda etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri,14 Aralık tarihine kadar dikkatli, temkinli ve ciddi şekilde düşünmek gerektiğini gösteriyor. Bu temkinlilik aslında parasal işbirliği içinde olduğunuz insanların düşüncelerine önem vermenizden kaynaklanabilir. Yani tepkide bulunursam maddi açıdan yararıma olmaz diye düşünebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte parasal açıdan gelir geçer tarzda düşünmek yerine, uzun süreli hatta belki de bir ömür boyu rahatlayacak şekilde düzenlemelerde bulunmak için durumunuzu iyice bir tartmak gerekiyor.

Venüs-Oğlak döneminde, başkalarıyla olan tüm maddi ve manevi paylaşımlarınızı mercek altına almak lazım. Dikkatli olmanız ve adımlarınızı bilinçli bir şekilde atmanız gerekir. Zor şartlar altında iseniz, dışarıdan kaynak bulmak amacıyla, kredi başvurusunda bulunurken, ölçüp biçmeniz, iyice hesap etmeniz faydalıdır. Ani kararlardan uzak durmak kesinlikle şart. İçinde bulunduğunuz duruma göre davranmanız yararlıdır. Bu dönem içinde ortaklık ilişkisinde bulunduğunuz insanlarla olan maddi paylaşımlarınızda ciddiyet, sağlamlık ve güvenlik olgusunu ön planda tutmanız faydalı olabilir. Maddi güvencenizle ilgili en ufak bir noktayı dahi önemsemeniz sizi olabilecek zor durumlardan koruyabilir. Finansal konularda sizi daha temkinli olmaya yöneltecek bu enerjinin desteğiyle bugüne dek yaptığınız yanlışların farkına varabilir, bundan sonrası adına çok daha kontrollü bir şekilde hareket etmeyi öğrenebilirsiniz. Ortaklarınızla(eş-iş ortağı) olan ilişkinizi 14 Aralık tarihine kadar gözden geçirmeyi lütfen unutmayın. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında devam edecek Güneş-Oğlak burcu seyri altında ciddiyet ve sorumluluk dolu hareket etmenin önemi ortaya çıkıyor. Bu seyir altında ise, çevrenizde bulunan yakın akrabalar, kardeşleriniz veya eşiniz dostunuzun size yardımcı olmaları için onlarla olan bağınızı da güçlü tutmaya çalışmanızda fayda var. Hem kendinizin hem hedeflerinizin farkında olmalı, hem de, yeri geldiğinde esnek düşünmeyi başarmak lazım. Bu seyir siz İkizler için ayaklarınızın yere sağlam basması adına, maddi ve manevi her konuda durduğunuz noktayı gerçekçi bir şekilde saptamanız açısından son derece önemlidir. Ruhsal ve duygusal güvenliğinizi tam olarak oturtmanız için bu şart. Belli noktalarda kuşkularınız olabilir, yani kişisel açıdan kendinizi canlı bir şekilde ifade etme konusunda kimi zaman hissettiğiniz baskılardan kurtulmak adına tepkili davranırken, çoğu zaman elinizdekileri korumanız gerektiğini düşünerek yavaşlayabilirsiniz. Otorite konumunda bulunan hayatın bizzat kendisi veya dışarıdaki dünyada gücü elinde bulunduran kişilerin sizi belli bir çerçevede hareket etmeye zorlayabilir. Kafanız karışık olabilir. Güneş astrolojik açıdan kendini ifade gücünün en önemli belirtecidir. Fakat Oğlak burcu sürecinde bu ifadenin altında tamamen geçmişin izleri ve duygusal tortuları ön plandadır. Neler yaptınız ve bugüne dek neler yaşadınız. Şu anda durduğunuz nokta size doyum hissi veriyor mu yoksa hala mutsuz musunuz? Güneş şimdi size, çevrenizde bulunan insanlar, ortaklarınız veya başka kişiler aracılığıyla, yükümlülüklerinizi hatırlatarak, hadi şimdi tekrar kendini gözden geçir, bilinçli ol ve kararını ver. Artık kimseden bir şey beklemeden sadece ve sadece yalnızmış gibi kendini düşünerek hareket etmeye başla diyebilir. Güneş astrolojik açıdan yakın çevrenizle temas, iletişim ve haberleşme evinizle birebir alakalı olduğundan bu süreçte eski meselelerin çevrenizdeki konuşulması, bazı kişiler tarafından kendinizi baskı altında tutuluyormuş gibi hissetmeniz doğaldır. Burada son kararı vererek kendinize bir yön çizecek olan sizsiniz. Bu süreç sizin kendi derinliklerinizi keşfetmeniz ve yüreğinizin içindeki gerçek hazineyi ortaya çıkarmanız adına gayet faydalıdır. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. 29 Aralık tarihini sizler açısından gayet olumlu bulmaktayım.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeniay ortak paylaşımlar konusunda yani maddi ve manevi anlamda sadece kendiniz adına değil, birlikte olduğunuz kişilerin de çıkarları adına hareket edebilmenin göstergesidir. İş ortaklarınızla bir araya gelerek, işinize ait konularda kararlar alabileceğiniz bu enerji, Oğlak burcunda oluştuğundan öncelikle sorumluluk duygusu içinde hareket etmeniz gerektiğini göstermektedir. Duygusal ve ruhsal güvenliğinizle alakalı konularda da etkili olacak bu enerji, istikrarlı davranmanın önemini göstermektedir. Duygusal konularda kıskançlık, nefret ve öfke gibi kavramlardan uzak durmanızı sağlayan bu enerji ilişkinizle alakalı konularda oluşan sorunları sakin, mantıklı ve sadakat duygusu içinde ele almanızı, birbirinize karşı daha adil davranmanızı sağlayabilir. Güç ve kontrol elde etme konusunda da etkili olan bu enerji özellikle iş yaşamınızla alakalı konuları aydınlatıcı olacağından disiplinli, özverili çalışmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşılmasını sağlayabilir. Yeniay, parasal veya ilişkinizle alakalı her türlü paylaşımda ciddiyet içinde hareket etmenizi, sorumluluklarınızın farkında olmanızı, yüzeysel düşünmekten ziyade daha ciddi hareket etmenizi teşvik edici olması açısından gayet yararlıdır. Eş, aile veya iş ortaklarınız kanalıyla elde ettiğiniz gelirlerin işareti olabilir. Maddi anlamda kurulacak bağlantıları gösterebilir. Söz gelimi uzun süredir uğraştığınız bir nafaka davası sonuçlanabilir. Ortaklaşa kullanılan her türlü para, gayrimenkul veya gelir getirici her ne varsa bunlarla ilgili olan yeni gelişmeleri işaret edebilir. Eğer bugüne dek vergileriniz konusunda ihmalkar davrandıysanız bunları ödemeniz gerekebilir. Yalnız bu ödeme belli miktarlarda taksitlendirme şeklinde gerçekleşebilir.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-9-10-11-14-15-18-19-27-28-31
Zayıf Enerjili Günler: 2-3-16-17-22-23-29-30
Aşkta En Şanslı Günler: 18-19
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 12-13
Yeniay: 9-10-11
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 22-23
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER