Mynet 01.11.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

İkizler Burcu-Kasım Ayı Genel Değerlendirmesi

İkizler burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayı oldukça yoğun. 2 Kasım tarihinde Merkür ve Venüs Yay burcunda seyre başlıyorlar. İlişkisinde sorun olanların birbirlerine karşı hoşgörülü davranmalarında yarar vardır. İlişkisi olmayanlar bu süreçte yeni biriyle tanışabilirler. Ancak bu etki altında başlayan bir ilişkinin kökleşmesi için her iki tarafın da sabırlı olması lazımdır. Yurtdışı bağlantısı olan biriyle beraberlik yaşanabilir. 11 Kasım Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Mars, iş konularının ev sınırları içinde sürekli konuşulur hale gelmesi ve ailevi mevzularda yapılacak düzenlemelerin, onarımların işaretidir. 25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması yolculukların simgesi. Ayrıca ani bir evlilik kararı verilebilir. Fakat unutmayalım ki, 24 Kasım günü Merkür Yay burcunda geri harekete başlıyor. İyi düşünülmemiş planların yürürlüğe konması sakıncalı olabilir. 26 Kasım Venüs Oğlak burcu seyri, maddi konular üzerinde bütçenin gözden geçirilmesi ve iş hayatınızla alakalı mevzularda gözden geçirmelerin yapılması anlamında önemlidir. İlişkinizde güven olgusunun önemi ortaya çıkar.

Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

2 Kasım Merkür Yay Burcuna Girişi 18:54
2 Kasım Venüs Yay Burcuna Girişi 10:51
9 Kasım Neptün Düz Seyrine Geçişi 20:54
11 Kasım Mars Başak Burcuna Girişi 06:15
11 Kasım Chiron Düz Seyrine Geçişi 01:14
22 Kasım Güneş Yay Burcuna Girişi 18:08
24 Kasım Merkür Geri Hareket Başlangıcı 09:19-Yay Burcunda
25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması 08:20-Yay Burcunda
26 Kasım Venüs Oğlak Burcuna Girişi 14:36

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Venüs, Yay burcunda seyrini sürdürecek. Bu süreci önce genel yansımaları ardından Kasım ayındaki etkili görünümleri anlamında sizlere izah etmek istiyorum. Ciddi ilişkiniz, evliliğiniz ve her türlü sözleşme, kontrat ve iş ortaklığı konularının gündeminizde yer alması anlamı taşıyor. Burada esas olan duygu, partnerinizle aranızdaki farklılıkların gözden geçirilmesidir. Sizin kimliğinizle partnerinizin ilişki kurma biçimi arasındaki dengenin sağlanması gereken bu dönemde, onun olayları inceleme biçimi, ilişkisi hakkındaki derin düşüncelerine saygı göstermeniz ve hayatın anlamını birlikte keşfetmek için istekli olmanız şarttır. O, bu süreç içinde detaylı düşünebilir ve fikirleri, kararları konusunda taviz vermeyen bir tarzda davranabilir. Böyle davranırken asla agresif değildir. Yumuşak bir şekilde ve ölçülü bir nezaket içinde, ben böyle düşünüyorum diyebilir. Hatta kimi zaman, yargılayıcı ve prensiplerini kabul etmeniz yönünde tavır alıcı şekilde davranması da mümkündür. Yani gülümsemesinin ardında gayet ustaca gizlenmiş bir kararlılık vardır. Kendi değerini fazlaca önemseyebilir ve sizin de buna saygı göstermenizi bekleyebilir. Siz ise onun kadar derin düşünmekten hoşlanmadığınız için, bu davranışlar karşısında, onu dinler gibi yaptığınız halde, kendi bildiğiniz şekilde davranmayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir çekişmede her iki taraf birbirine karşı sert olmasa da, belli bir mesafe koymayı tercih edebilir. Yapılması gereken, her ikinizin de ayrıldığınız noktalar üzerinde medeni bir şekilde konuşmanız ve ortak bir nokta oluşturmanızdır.

2 Kasım-23 Kasım tarihlerinde etkili olacak ve 24 Kasım günü geri hareketi başlayacak olan Merkür-Yay burcu seyrinin önce genel yansımalarını ardından etkili görünümlerini sizlere izah edeceğim. Ciddi ilişki evinizde devam edecek Merkür-Yay burcu seyri genel etkisi itibariyle, partnerinizin kendi bildiği yönde hareket edebileceğini gösterir. Kimi zaman oldukça iyimser ve kimi zamansa abartılı bir şekilde aşırı güven dolu bir kişi profili çizebilir. Birbirinizden farklı görüş yapısı içinde bir çiftseniz ve çoğunlukla aranızda bu nedenle sorunlar yaşanıyorsa, bu gezegenlerin etkinliği altında, problemler yüzeye çıkabilir. Belki çok sert nitelikte enerjiler değil gibi görünebilir, fakat sen ve ben kavramının baskın bir şekilde sergilendiği, her iki tarafın da, sanki ortada bir şey yokmuş gibi nezaket dolu hareket etmelerine rağmen, inatlaştıkları bir dönemdir. Yani bireyler kendi istekleri ve kimlikleri doğrultusunda hareket etmekte kararlıdırlar. Oysaki bu dönem istenirse gayet olumlu bir şekilde geçirilebilir. Çünkü bahsi geçen gezegenler, Jüpiter denetiminde olduğu için, inanç, bolluk, genişleme, bağışlama ve geleceğe doğru ilerleme olguları ön plandadır. O zaman sizlere düşen, bu süreci, birbirinizi yeniden keşfetmek adına kullanmanızdır. Ayrıca bu enerjilerin yaratacağı iyimser havayı, var olan sorunlarınızı çözebilmek adına kendinize yakıt ederseniz, üstesinden gelemeyeceğiniz sorun olmadığı gibi, birbirinize daha fazla şefkatli davranmanız mümkündür.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Güneşin sizler için anlamı, öncelikle ciddi ilişkiniz, evliliğiniz konulardaki etkin bir zaman dilimi ve iş ortaklığı, hukuksal konulardaki yoğunluk anlamındadır. Güneş her yıl Yay burcunda ilerlerken, astrolojik açıdan karşıt evinizden geçmektedir. Bu durumu, sorunlu çiftler açısından ele alırsak, aralarındaki bakış açısı farklılıkların daha fazla ön planda olması anlamındadır. Burada size düşen, partnerinizle ilişkiniz hakkında ortak bir payda sağlanması adına istekli olmak, birbirinizin değerleri ve kişisel kimlik farklılığına saygı göstermek ve beraberliğinizi güçlendirmek adına neler yapabileceğinizi saptamaktır. Bu bir ay boyunca eşiniz veya birlikte olduğunuz kişi size karşı iyimser yaklaşımlarda bulunduğu gibi, kimi zaman oldukça abartılı tepkilerde verebilir. Ne olursa olsun aranızdaki farklılıkları hoş ve ılımlı bir iletişimle çözümlemeye çalışmak faydalıdır.

Öncelikle birbirinizin özgürlüklerine sahip çıkmayı, ortak amaçlar ve idealler belirlemeyi bilmelisiniz. İşte bu saptamalar sizi birbirinize daha fazla kenetleyebilir ve ilişkinizi güçlendirebilir. Tartışmaların çekişmelerin anlamı olmadığına göre, bu dönemin manevi zenginlik getiren ruhsal etkilerinden yararlanmayı bilmek çok daha akıllıcadır. Size düşen en önemli görev sakin olmak ve aranızdaki gönül birliğini bozabilecek agresif tepkilerden kaçınmaktır. Bilinçli, hoşgörülü ve olgun davranmaya özen göstermeli, birbirinizin gereksinimleri konusunda hassas olmalısınız. Ayrıca bu süreçte iş ortaklığı, sözleşme ve kontrat konularında dikkatli olmayı elden bırakmamalı, her türlü teklif konusunda iyice araştırmadan adım atmamaya özen göstermelisiniz. Bu süreç, ilişkisi uzun süredir devam eden sağlam temelli çiftler için evlilik konusunun gündeme geldiği, konuşulduğu bir zaman olması açısından önemlidir. Yeni tanışmalar ilgi çekici olabilir. Karşınızdaki kişinin kendi inancına, görüşlerine sıkı sıkıya sahip çıkması mümkündür. Daha derin düşünmeyi ve yaşamı sizinle sorgulamayı isteyebilir.

24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında ciddi ilişki evinizde etkili olacak Merkür geri hareketi son derece önemlidir. İlişkisi sağlam zemin üzerine inşa edilmiş şanslı çiftler için bu tarih aralığı genel olarak büyük bir problem çıkarmaz. Merkür hem ailevi ilişkiler eviniz hem de doğal yöneticiniz olması sebebiyle, hayatın anlamını birlikte keşfetmek isteyen mutlu çiftler, açık kalpli bir şekilde birbirleriyle düşüncelerini paylaşarak yol alabilirler. Geri hareket dönemi onlar için geçmişin gözden geçirilmesi ve aksayan bazı ufak tefek sorunlar varsa bunların ele alınması şeklinde geçebilir.

İlişkisinde sorunlar bulunan çiftler açısından bu dönem gayet önemli. Geri hareket dönemlerine onarım zamanı olarak yorumluyorum. Bu süreçte hedefiniz bu ilişkiyi sürdürmek ve anlamlı hale getirmekse yapılması gereken düzeni yeniden sağlamak adına gözden geçirmelerde bulunmak olmalıdır. Şöyle bir düşünürsek hayatımız tüm gelişigüzelliğine rağmen kendi içinde büyük bir düzen saklar. Bu düzen günlük yaşam içinde oluşabilecek tersliklerle birlikte mücadele edilmeye gönüllü olunduğu takdirde kolaylıkla devam eder gider. Ancak sevgi birliği çoktan bozulmaya yüz tutmuşsa tabii ki bu geri hareket işimizi zorlaştırıcıdır. Birbirinizden farklı düşünceleriniz açık kalpli bir şekilde iletişimde bulunmayı güçleştirir. Merkür Yay burcunda doğası gereği abartılı düşünmeye yol açan bir enerjidir. Buna bir de geri hareketi katarsak her iki kişi de ilişkilerini düşünmeden arkasına saklandıkları fikir ve görüşlerini birbirlerine karşı bir koz olarak kullanmaya başlarlar. İşte bu durum geri hareketi onarım değil tümden bozmak süreci olarak kullanacaklar demektir. Oysaki bu dönemde yapılması gereken lütufkar, kibirli yaklaşımlar yerine gerçek bir yakınlaşma ile karşılıklı olarak anlaşmak ve ilişkinizi yeniden ele almak olmalıdır. Bunu başarabilen çiftler geri hareket dönemi pürüzlerin düzeltilmesi anlamında olumlu değerlendirilmiş olur.

İlişkisi bu tarihler arasında başlayacak veya geri hareket başlamadan kısa bir süre önce ilişkiye adım atmış kişiler açısından bu geri hareket dönemi, çiftlerin birbirlerini tanımaları anlamında son derece etkilidir. İlişkinin kökleşmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşanması için geri hareket dönemlerinde içe yönelerek her iki kişinin de kendilerini gözden geçirmeleri yararlıdır. Hayata nasıl bakmaktalar, nasıl algılamaktalar ve bu ilişkinin yaşamlarındaki yeri ne olabilir, birbirleri hakkında ne düşünmekteler ve bu beraberliği ileriye götürme arzuları var mı gibi bir çok soruya cevap arayabilirler. Ancak bütün bunlar tam olarak cevap bulmadan geleceğe dönük yeni bir karar almak, hatta işi aceleye getirerek deyim yerindeyse abartılı düşünerek evlilik, nişan gibi bağlayıcı sözler vermek sakıncalı olabilir. Birbiriniz hakkında öğrendiklerini hazmetmeniz, bir ilişkide ne gibi arayış içindesiniz bunları tespit etmeniz en doğru yöntemdir. Benim de tavsiyem bu yönde hareket etmenizdir. Peki nelere dikkat etmeliyiz şimdi bunları maddeler halinde gözden geçirelim.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Venüs partnerinizle aranızdaki en mahrem paylaşımlardan tutun da ortaklaşa verilmesi, hareket edilmesi gereken konulara kadar her şeyin ele alınarak gözden geçirilmesi ve bu alandaki belirsizliklerin, sorunların dengeye kavuşturulması veya çözümlenmesi adına önem taşımaktadır. Venüs Oğlak burcu seyir zamanları sizin gibi aktif kişiler için durdurucu ve düşündürücüdür. Kaldı ki bir de yöneticiniz Merkürün 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında ilişki evinizde geri harekette olduğunu düşünürsek Venüs-Oğlak burcu dönemi, her zamankinden önemli hale gelir. Öncelikle bu dönemde acil kararlar almamak, aranızdaki paylaşımın kalitesini ortaya koymak, sadece kendi çıkarlarınız doğrultusunda değil bizlik olgusu içinde düşünmek gerekir. Bu süreçte, birbirinize duyduğunuz sadakatin belli bir çerçeve içine alınarak gözden geçirilmesi şarttır. Eğer siz birbirinize destek veren, ortaklaşa hareket edebilen bir çift iseniz tabii ki bu süreçte sorun çıkması pek mümkün değildir. Çünkü Venüsü dispozite eden Satürn beraberlikte problemlerin konuşularak çözümlenmesini sağlar. Ancak tam tersi durumda, ilişkide eşitsizlik söz konusu ise, abartılı tepkilerde bulunularak işin içinden çıkılması zor hale gelir.

Biriniz siyah derken öbürü beyaz diye tutturabilir. Birinizin verdiği karara öbürü karşı çıkabilir. Bu durumda partneriniz ilişki hakkındaki düşüncelerini tekrar gözden geçirebilir. Duygusal bağımlılığını yapılandırmaya ve belli bir çerçeve içinde hareket etmeye çalışabilir. Yani eskisi kadar verici ve cömert davranmayabilir. Bu durumda aranızdaki her türlü alışverişin dengeye kavuşturulması gerekecektir. Bunun için şapkalarını öne konularak düşünülmesi lazımdır. Biz gerçekten neleri bölüşüyor, hangi konularda ayrılıyor veya hangi meselelerde çatışıyoruz. Bu soruların doğru manada cevaplanması için yüzeysel tarzda düşünmek ve bencil hareket etmek kesinlikle yanlıştır. Keseri sürekli kendi tarafınıza yontan birisiyseniz bu enerji altında, eşinizin size karşı gardını alacağı kesindir. Hadi bakalım buraya kadar, biraz da al ver gülüm şeklinde ilerleyelim diyebilir. Bu sizi rahatsız etmesin. Çünkü sonuçta aynı hayatı paylaştığınıza göre sizin de taşların altına elinizi sokmanız gerekebilir.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım tarihine kadar Aslan burcunda ilerleyecek Mars, kararlılık, azim ve güven duygusuyla çevrelenerek hedefinizin üzerine gitmeniz anlamında sizi desteklemeye devam ediyor. Sanatsal konularda sizi yeni bir çevrede kendinizi ifade etmeniz, yeteneklerinizi göstermeniz yönünde itekler. Belirli bir yön konu üzerinde gayet net bir şekilde odaklanmanızı desteklediği için, başarısız sonuçlar almanız pek mümkün değildir. Yaratıcı yönlerinizi eserlerinizi insanlara sunabilir, takdir edilebilirsiniz. Artistik kabiliyetiniz hakikaten görülmeye değerdir. Önemli kişilerle görüşmelerde bulunabilir, bağlantılar kurabilirsiniz. Konuşmalarınız genel olarak kendinize dönüktür. Etrafınızdaki insanların sizi dinlemesini, pohpohlamasını beklersiniz. Liderlik gücünüzün kabul edilmesini beklediğiniz için, buna karşı çıkılması halinde aşırı gururlu tepkilerde bulunabilirsiniz. Ailenizin geçimi ve huzuru için elinizden geleni yaparak ekmeğinizi kazanmaya çalışırsınız. Bu tarihler sizin hedef olarak belirlediğiniz zirve için kendinizi gösterme zamanıdır. Giyiminizle dikkatleri üzerinize çekebilir, tavırlarınızla ve mağrur duruşunuzla her girdiğiniz ortamda dikkatleri üzerinize toplarsınız. Size tek bir tavsiyem, her durum ve olayda kendinizi sürekli haklı görmek yerine, başkalarının da fikirlerini dinlemeyi bilmenizdir. Özellikle 7 Kasım tarihindeki Mars-Neptün karşıtlık etkisi altında iş konularında hedefinize uygun gelişmelerle karşılaşmadığınızda veyahut görüşleriniz birileri tarafından desteklenmediğinde, bir yenilik düşündüğünüz halde bunu gerçekleşmemesi halinde canınız sıkılabilir. Bu sıkıntı özellikle iç dünyanızda, eviniz sınırları içinde tepkili davranmanıza sebep olabilir. Dikkatli olmakta yarar görüyorum.

22 Kasım tarihine kadar çalışma evinizde etkisi devam edecek Güneş-Akrep burcu seyri, genel anlamıyla dönüşüm ve yenilenme konularında etkili olup, gayet hırslı bir şekilde çalışmanızı, isteklerinizi elde etmek için azami çaba harcamanızı sağlayıcı önemli bir kuvvettir. Bu süreçte Pluto idaresinde olan Güneş doğal olarak liderlik gücünü ortaya koymak isteyen kişinin, kimi zaman karşısındaki insanları çıkarları doğrultusunda kullanmasına neden olabilir. Bu etki altında, negatif her şeyden kaçarak, pozitif bir şeyler yapma içgüdünüz yoğunlaşabilir. Söz gelimi iş değiştirmek isteği veya yarım gün çalışma tarzı bir iş kurmanız mümkündür. Şimdiye kadar kullanmadığınız kaynaklarınız ve yetenekleriniz, durumunuzu geliştirerek ileri gitmenize yardımcıdır. Görünenlerden ziyade, her mevzunun geri planındaki bilgilere ulaşma isteğiniz size derinlik kazandırabilir. Sezgileriniz güçlenir. Kurnazlık, çıkarlarınızı iyi kollayarak ilerlemeye çalışmanız mümkündür. Yalnız şunu belirteyim. Bu tarihler arasında en çok nerede ve hangi konuda çabalamanız gerekiyorsa enerjinizi o yönde kullanmaya bakın. 20 Kasım tarihinde Güneş-Neptün arasında oluşacak zorlayıcı görünüm, iş anlamında zorlayıcıdır. Çevrenizdeki insanlarla anlaşmakta zorluk çekebilirsiniz. Yurtdışı veya başka şehirle alakalı işleriniz, eğitim, ticari faaliyetleriniz yönünde ilerlemeniz kolay olmayabilir. Kendi istekleriniz gerçekleşmediğinde öncelikle yaşanan durumun ardında neler saklı veya sizin için anlamı nedir diye düşünmek yararlıdır.

BOĞA BURCUNDA DOLUNAY-10 Kasım saat 22:16

10 Kasım saat 22:16 itibariyle Boğa-Akrep burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay etkisi altında, maddi ve manevi konularda yaşadığınız veya yaşayabileceğiniz sıkıntılar karşısında inancınızı asla kaybetmeyiniz. Kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutarak, sağlığınıza önem vererek, her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğinize inanınız. Herşey biz insanlar içindir bunu unutmayalım. Tabi ki, inişler çıkışlar olacaktır. Böyle durumlar karşısında çökmek, baskılar altında yılmak sizin gibi zeki ve çevresi oldukça geniş, sevilen kişiler için atlatılması kolay durumlardır. Her güçlükte bir kolaylık vardır derler. O zaman size düşen, sıkıntılarınıza neden olan durumları şöyle bir gözden geçirerek, bundan sonrasında daha dikkatli adımlar atmaktır. Siz kendinize güvenir, hayatınızın kontrolünü kaybetmeden azimle ilerlerseniz, gerek iş hayatınızda ve gerekse diğer konularda oluşan tüm zorlukların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Bugünlerde özellikle etrafınızda olan ve sizde güven duygusu hissettirmeye kişilere karşı temkinli olunuz. Ayrıca beraber çalıştığınız kişilere dikkat ediniz. Kontrolünüz dışında oluşabilecek durumlar karşısında soğukkanlılığınızı kaybetmeden mücadelenizi sürdürmeye devam ediniz.

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars bu burçta özellikle kendi doğal yapısındaki aktif ve ateşleyici gücünü kaybettiği için doğal olarak belli bir miktar ağırlık yaratıcıdır. Ancak buna karşı olumlu yönleri de az değildir. Kişi böyle bir etki altında, belki kolay kolay yorulmayabilir, işini gücünü sever, elinden geldiğince ilerleme arzusu duyar. Karar vermeden önce doğal olarak enine boyuna düşünmek ister. Yaptığı işe, kendine güveniyorsa tabii ki karşılığında güzel bir şeyler olsun ister. İki yıl sonra etkili olan Mars-Başak burcu geçişi bir yanıyla da, çocukluktan itibaren veya başka nedenlerle bilinçaltınızda oluşan, korkularınızla, ebeveynlerinizle olan ilişkinizle veya evli iseniz eşiniz kaynaklı oluşan sorunlarınızla baş etmeye çalışma dönemidir. Bu ev içindeki ilişkilerinizi gözden geçirerek nasıl daha huzurlu bir hayat sürebilirsiniz, bu konuda üstünüze düşenler nedir bunları saptayabilirsiniz. Kaldı ki, Mars geçişini dispozite edecek olan yönetciniz Merkürün geri hareketi 24 Kasım itibariyle bu anlamda gayet yararlı olabilir. Evli iseniz, yuvanız sınırları içinde sizi mutsuz eden şartları, eşinizle aranızdaki farklılıkları veya yuvanızla alakalı düşündüklerinizi ciddi bir biçimde analiz edebilirsiniz. Kimilerinizin eşi başka bir şehirde çalışıyordur bu yüzden yuvanızda huzursuz olabilirsiniz, kimileriniz ise eşinizin iş sorunları nedeniyle yuvanızdaki ahenkten yoksun kalabilirsiniz. Bazılarınız eşiyle aralarındaki anlaşmazlıkların evlerinde probleme yol açtığını düşünebilir veya yaşanmış acı bir tecrübe, bir kayıp nedeniyle siz üzüntülüsünüzdür. Hangi durum olursa olsun, durumunuzu mantıklı bir şekilde gözde geçiriniz. İsyan etmek, sabırsız davranmak bağları koparıp atmak çözüm değil, bilakis aynı şeylerin tekrar yaşanması anlamı taşır. Yapılması gereken olayların asıl kaynağına inerek sorunları çözümleyecek ortamı yaratmak, bilinçli düşünmek ve kendiniz açısından, yuvanız için en doğru kararı alabilmektir.

24 kasım-14 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Yay burcundaki Merkür geri hareketi, iş ortaklığınız ve paylaşımla alakalı konuları üzerinde de etkili olacağı için, lütfen ani kararlar vermeyiniz. Bu geri hareket esnasında, umutsuzluğa veya hayal kırıklığına kapılmadan, içinizdeki korkuları bir tarafa bırakarak kendinize özgü olan asıl yolu bulmak için her şeyi şöyle bir çember içine alarak tek tek gözden geçiriniz. Ancak bunları yaparken kendinize güvenmekten vazgeçmeyiniz. Geri hareket dönemlerinde iş konusunda ortaklarınızla veya kimlerle temas halindeyseniz bu kişilerle tamir edilmesi, konuşulması ve çözüme kavuşturulması gereken meseleler üzerinde bilinçli, ılımlı bir şekilde düşününüz. Durum ne olursa olsun ümitsizliğe düşmek, karamsarlaşarak hayata küsmek, kendinizi yerden yere vurmak yanlıştır. Geri hareket bir moladır. Yani kişinin eksiklerini görebilmesi ve bunları düzenletebilmesi, tamamlaması anlamındadır. Tam tersine kendinizle veya diğerleriyle bağlantınızı kesmek demek değildir. Öncelikle paylaşım anlamında kimlerle temas halinde iseniz, bu kişilerle aranızdaki münasebeti tekrar gözden geçiriniz. Ancak keskin uçlu konuşmalardan çekininiz. İşin daha verimli hale gelmesi adına neler yapabilirsiniz bunlar üzerinde düşününüz. iş ortaklığı, sözleşmeler, yasal sorunlar, kontratlar anlamında önem taşıyor. Bu süreçte ise, muhataplarınızla aranızdaki durumu ele alırken, sizden farklı düşünmelerini normal karşılayınız. Ilımlı yaklaşımlarda bulununuz ancak abartılı bir iyimserlikten de kaçınınız. Bu tarihler arasında stratejinizi belirlemek doğru bir harekettir. Kendiniz dışındaki insanlara uyum sağlama anlamında sorunlar yaşanabilir veya yaşanıyorsa bunların arkasındaki nedenler üzerinde düşününüz. Boyunuzu aşan kararlar almayınız. Bazen insan herşeyi bildiğini sanır ve hatta kibir denilen olumsuz duygunun esiri olur. Oysaki bu dönem, akışa ayak uydurmak benzetme yerindeyse taşların arasından yavaşça süzülerek denize ulaşmaya çalışmanın zamanıdır. Yeni işe başlayanların sözleşme konularında dikkatli olmaları gerekir. Eski iş sözleşmenizin yenilenmesi anlamında maddeleri gözden geçirme zamanıdır. İş arayanların araştırma ve kendilerine uygun olanı saptamaları anlamında yararlı bir süreçtir. Dönemi, izah etmeye çalıştığım şekilde dikkatlice geçirdiğiniz zaman geri hareket sonrası saptadığınız durumları veya uygulanmasında hiçbir sakınca olmayan kararlarınızı yürürlüğe koyabilirsiniz.

PARA KONULARI

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında ortak kazançlar(iş-eş), sigorta gelirleri, bankalarla alakalı krediler gibi konularda etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyrini yöneticiniz Merkürün 24 Kasım tarihinde başlayan geri hareketi çerçevesinde ele aldığımızda, maddi konularda gayet dikkatli, temkinli ve ciddi şekilde düşünmek gerektiğini söyleyebiliriz. Bu temkinlilik aslında parasal işbirliği içinde olduğunuz insanların düşüncelerine önem vermenizden kaynaklanabilir. Yani tepkide bulunursam maddi açıdan yararıma olmaz diye düşünebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte parasal açıdan gelir geçer tarzda düşünmek yerine, uzun süreli hatta belki de bir ömür boyu rahatlayacak şekilde düzenlemelerde bulunmak için durumunuzu iyice bir tartmak gerekiyor.

Venüs-Oğlak döneminde, başkalarıyla olan tüm maddi ve manevi paylaşımlarınızı mercek altına almak lazım. Dikkatli olmanız ve adımlarınızı bilinçli bir şekilde atmanız gerekir. Zor şartlar altında iseniz, dışarıdan kaynak bulmak amacıyla, kredi başvurusunda bulunurken, ölçüp biçmeniz, iyice hesap etmeniz faydalıdır. Ani kararlardan uzak durmak kesinlikle şart. İçinde bulunduğunuz duruma göre davranmanız yararlıdır. Bu dönem içinde ortaklık ilişkisinde bulunduğunuz insanlarla olan maddi paylaşımlarınızda ciddiyet, sağlamlık ve güvenlik olgusunu ön planda tutmanız faydalı olabilir. Maddi güvencenizle ilgili en ufak bir noktayı dahi önemsemeniz sizi olabilecek zor durumlardan koruyabilir. Finansal konularda sizi daha temkinli olmaya yöneltecek bu enerjinin desteğiyle bugüne dek yaptığınız yanlışların farkına varabilir, bundan sonrası adına çok daha kontrollü bir şekilde hareket etmeyi öğrenebilirsiniz. Ortaklarınızla(eş-iş ortağı) olan ilişkinizi Merkür geri hareket döneminde gözden geçirmeyi lütfen unutmayın.

Kasım Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-11-12-13-16-17-18-21-22-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-19-20-25-26
Aşkta En Şanslı Günler : 21-22
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 14-15
Yeniay : 11-12-13
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 25-26
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kasım ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER