Mynet 05.04.2012

İkizler burcu aylık yorumu (Nisan 2012)

Nisan ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

İkizler burcu aylık yorumu (Nisan 2012)

14 Nisan tarihine kadar geri hareketi devam edecek Mars, mükemmellik ölçünüzü yine test etmeye devam edecek. Özellikle ailevi ilişkiler, eviniz sınırları içinde, ruhsal anlamda belli kriterler çerçevesinde hareket edeceğinizi söyleyebiliriz. Oysaki hiçbir şey gerektiği kadar mükemmel değildir. Olması da mümkün değildir. Bazen detayların üzerinde durmak, bütünü işler hale getirmemizde etkili olabilir. Fakat bunun da bir ölçüsü mutlaka bulunmalıdır. Eğer siz başta kendinizi olmak üzere ailenizi ve sevdiklerinizi sırf sizin kıstaslarına uymuyor diye eleştiriyorsanız ne kendinizi ne de başkalarını huzurlu kılmanız mümkün değildir. Geri hareket dönemleri aslında bir tür ayıklama, pürüzlerin ele alınması, hedeflerinizin tekrar gözden geçirilmesi anlamında kıymetlidir. Zaten bu şekliyle dönemi geçirebilirsek hem çalışma hem ilişkiler yönünde nasıl bir amaç belirlememiz gerektiğini saptamış oluruz. Bu saptadıklarımızı da 14 Nisan sonrası Mars düz seyre geçtiğinde uygulamaya çalışırız. Bu dönemde eğer taşınmayı düşünüyorsanız acele etmeden şöyle bir araştırmanız gayet faydalıdır. Mars sağlık evinizin yöneticisi olduğu için, geri hareket döneminde yorgunluk, stres, saygı, endişe gibi durumlara rastlanabilir.

3 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs, 17 Nisan tarihine kadar yavaş seyir arzediyor. Bu tarihten sonra iletişim, arkadaşlık, hız, aktivite, popülerlik anlamında gücünüz yükselmeye başlıyor. Yani karşı cinsin gözü üzerinizde diyebiliriz. İlişkisi düzgün seyirde yürümekte olan çiftler için bu dönem, hayatın zevkli yanlarının tadına varılması, eğlence anlayışınıza göre keyifli bir dönem geçirilmesi anlamına gelebilir. Kısa seyahatlere çıkılarak yeni insanlarla tanışılabilir, farklı şeyler denenebilir yeni fikirler sahibi olunabilir, başka kişilerle veya bizzat tanıdığınız insanlarla bilgi alışverişinde bulunabilir. Yani ilişkinin duygusal boyutlarından ziyade, arkadaşlık bölümü çok daha ön plandadır. Her ne kadar bu enerji altında özgürlük ön planda olsa da, başta da belirttiğim gibi, ilişki eğer düzgün seyirde gidiyorsa, bu dönemi birlikte geçirmenin hiçbir eksisi yoktur. Çünkü her iki kişi de beraberliklerini çoktan oturtmuşlardır. Ama şu var ki, bireyselliğiniz öyle veya böyle kendini bazı anlarda hissettirecektir. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem, birbiriniz hakkında oldukça meraklı, tanımaya istekli heyecanlı bir sürecin işaretidir. Farklı dil veya din, farklı ülkelerden gelmiş olsanız da bu aşkın başlamasına hiçbir şey mani değildir. Belki uzun sürmeyecek diye en başından adını koyduğunuz bir aşktır veya yapınız gereği, uzun veya kısa ne farkeder, önemli olan eğlenmek ve hayattan keyif almak değil mi diye yüzeysel düşünüp adım attığınız bir ilişkidir. Uzak bir ihtimal ama, belki de doğum haritalarınızdaki kadersel olgular uzun bir aşkın ilk startını vermiş olabilir. Bütün bunlar bir yana, bir gerçek var ki, bu aşk bir ömür boyu, o ilk heyecanıyla hatırlanacak gayet hareketli ve hızlı bir dönemin işaretidir. Genelde Venüs transitleri veya doğum haritalarındaki Venüsün konumu, sevdiğimiz, bir ömrü beraber geçireceğimiz kişi ve tanışılan ortam, zaman hakkında bize değerli ipuçları sunar. İşte bu tarihler arasında tanışacağınız kişi, her ikinizin de haritasında aynı anlama geliyorsa, hakikaten önem taşıyacağı aşikardır. Genel anlamıyla sorarsanız Venüs İkizlerde derinlikten yoksun bir enerji olduğu için, ilişkinin kökleşmesi oldukça zordur. Bilirsiniz İkizler insanları zor aşık olur. En başında flörtçü bir yaklaşım sergiler. Aklı duygularını yönettiği için kolay kolay kendini bir başkasına adayamaz. Bir ömür boyu beraberlik yaşaması için, partnerinin hem çok yönlü hem de çok zeki olması gerekir. İşte bu özelliklerinizi de göz önüne alırsak, yaşayacağınız ilişkinin sağlam olması için, partnerinizle aranızda güçlü bir enerji akışı şarttır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemin anlamı, her ikinizin de öncelikle aranızdaki iletişimi güçlendirmeniz ve eskilerin tabiriyle yüzgöz olmamanızdır. Çünkü sinirli anlarda söylenen sözler yaralayıcı olduğu gibi, sonrasında değil problemi çözmek bir arada durmak bile mümkün olmayabilir. Bu dönemin altın sırrı, ılımlı, gerçekçi, mantıklı ve sağduyulu bir şekilde birbirinizi anlamaya çalışmak ve bu olgular çerçevesinde anlaşmaktır. Bir İkizler daima bir durumu tam anlamıyla kavramadan rahat duramaz. Neden, niçin sorularına devamlı cevap aramaya çalışır. Herhangi bir şeyi kafasının içinde oturtamadığında ne kendine ne de karşısındakine rahat yoktur. Bu inceleme, burgulama sürekli devam eder. Ta ki, cevaplar bulununcaya kadar. Eğer karşınızda sizi gerçekten anlayan biri varsa, sabretmek ve sizi rahatlatmak durumundadır. İşte bu tarihler arasında sabırsızlık fazlasıyla ön planda olduğundan, eğer ortada bir olay varsa, ılımlı bir iletişimde bulunmanız zor olabilir. Çünkü hakimiyet sizdedir ve partneriniz eğer inatçı biriyse sorunlar kaçınılmazdır. Ayrıca İkizler evlilik veya uzun süreli ilişkide kendini hiçbir zaman belli bir sınır içine hapsetmez. Bunu yapmaya çalışman kişiyle sonuna kadar mücadele edebilir. Ruhunun dinlenmesi, kendisinin büyümesi için, özgürlüğe ihtiyacı vardır. O özgürlüğün sınırlarını da kendi belirler. Bu sınırı geçen kişiyi canından çok sevse bile cezalandıracağı kuşkusuzdur. Siz beyaz dersiniz, İkizler inadına siyah diye tutturur. Ve bütün bu özellikler bu tarihler arasında iki misli artacağından, benim önerim ilişkinize değer veriyorsanız, sürdürmek istiyorsanız, el birliği içinde olmanız ve bu dönemi olumlu bir şekilde geçirmenizdir. Çünkü güçlü enerjinizle altından kalkamayacağınız hiçbir sorun yok.Venüs-İkizler burcu geçişinin etkili tarihleri: 6-8-9-12-13 Nisan olarak öne çıkıyor.

19 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Güneş anlamıyla huzur, maddi güvenlik, manevi anlamda rahatlama arzunuzun belirtecidir. İkizler gibi aktif bir burç mensubu için zorlu yanları olduğunu düşünsek bile, düzenleyicisi Venüs burcunuzda ilerlediği için sizin rahatsız edici bir dönem diyemeyiz. Kişi ilişkilerinde aktif olmayı sürdürür, aynı zaman da kendini rahatlatan aktivitelere de yönelir. Bu geçişin önemli tarihleri 22-24-28-29 Nisan olarak öne çıkıyor. Bu görünümlerin tümü hem ideallerinizi, hem hedeflerinizi, hem zayıf noktalarınızı hem de güçlenmeniz için size gerekli olan kuvveti sağlayıcıdır. Kişi hem geçmişe dönük tecrübelerini gözden geçirerek yeni kararlarını daha aklı başında vermeyi öğrenir hem de yaratıcı tarzda düşünerek her alanda kendisi için gerekli olanı elde etmeye çalışır. Güneş-Boğa burcu size, huzurlu yaşamanın, sağlıklı bir bedenin ne kadar önemli olduğunu tekrar anlamanızda rehberlik eder. Bu geçişin hepimize fiziksel ve ruhsal anlamda dinginlik getireceğini düşünüyorum. Tabii ki bu seyrin etkili olduğu Zodyak evini göz önüne alırsak size olan etkisini faydalı buluyorum. Hızlı kararlar verip pişman olmak yerine, sakinlikle her türlü durumu gözden geçirmenizde ışıklandırıcı olabilir.

İŞ VE KARİYER

19 Nisan tarihine kadar Koç burcunda ilerleyecek Güneş, 15 Nisan tarihinde geri hareketini sürdüren Satürn ile bir karşıtlık oluşturacak. Bunun sizler açısından anlamı, ileriye yönelik olarak düşündüğünüz hedeflerinizi yaratıcı ve keşfedici yanlarınızı ortaya koyarak ifade etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Sosyal hayatın içinde bireysel kimliğiniz ve duruşunuzla kendinizi ispat etmeye çalışırken, aşk hayatınızla ilgili meselelerde bencil hareket etmemeniz, yaşadığınız ilişkiye saygı duymanız gerekiyor. Yani siz kendi kafanızın içinde herhangi bir konuda karar alırken, eğer hayatınızda bir kişi varsa onunla bütünlük oluşturmanız son derece önemli. Yine bu oluşum altında, aşk hayatınızla ilgili meselelerde dengeyi iyi korumanız şart. Yani her ne kadar başkalarının gözünde popüler biri olsanız da, yaşadığınız ilişkide egonuzu geriye çekerek düşünmeniz şart. Özgür olmak, özgür hareket etmek düşüncesiyle hayatınızı sürdürürken, eğer çocuğunuz varsa onun sorumluluğunuz göz ardı edemeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Yani özgürlüğünüzün sınırlarını iyi çizmeniz lazım. Başka insanların sizi sevmesi, ilgi göstermesi ve pohpohlamasını gerektiğini düşünerek, gelir geçer aşklar yaşamak yerine, bir ilişkiyi sağlıklı nasıl yürütmeniz gerektiğini muhakkak düşünmeniz gerekiyor. Özgürleştiren ve sınır tanımayan özelliklerinizi sürekli vurgulamaya çalışırken, partnerinizin bundan rahatsızlık duyabileceğini hesap etmeniz son derece önemli. Olayları sadece kendi bakış açınızla ele alarak, ben haklıyım, benim dediğim doğru demek yerine, başkalarının da görüşlerini almanız ve sormanız gerektiğini muhakkak öğrenmeniz gerekiyor. İşte bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde bugünkü bu önemli oluşumu gayet faydalı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ben derim ki, bu Güneş-Satürn karşıtlığını iyi değerlendirin. 15 Ağustos 2012 tarihinde Mars, Satürn ile kavuşum yapacak. Hedefleriniz, aşk hayatınız, ileriye yönelik amaçlarınız, faaliyetleriniz, hayatın güzelliklerinin keyfine varma ihtiyacınız, çocuklarınız(çocuk sahibi olma arzunuz) gibi geniş alanda lütfen bir gözden geçirmede bulununuz. Eğer hedefleriniz ile yaşama biçiminiz arasında sağlıklı bir denge kurmak istiyorsanız çok iyi düşününüz. İnsanın bir amacı varsa, ona göre yaşamını kurgular. Benim yolum bu deyip, sonra o yolun tam tersi hareket ediyorsanız o zaman sorun var demektir. Bu konularda ciddi biçimde düşünün ki, Ağustos ayında sağlam temelli bir yol belirlemeniz kolay olsun.

4 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında mesleki konularda etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, hayalleri güçlendirici ve fakat gerçekleştirmek isterken kolayca etki altında kalmanız nedeniyle dikkatli olunması gereken bir süreçtir. Hedeflediğiniz konularda öncelikle zihninizi toparlamanız, dağılmamanız önemlidir. İşinizde sezgileriniz size rehber olabilir, fakat şairane bir havanız olduğu için, söyledikleriniz veya ifade etmeye çalıştıklarınız birileri tarafından fazla hayalci ve tuhaf karşılanabilir. Siz bir sanatçı iseniz, fikirlerinizi bu şekilde açıklamanız tabi ki beğeniyle karşılanır fakat bir iş adamıysanız ve önemli bir projeniz varsa, insanlara otoriter bir şekilde bunu anlatmanız ve inandırmanız gerekiyorsa böyle bir şairane anlatım tarzı komik olarak değerlendirebilir. Yani mesleki faaliyet alanınıza göre hareket etmek lazımdır. Örneğin bilimsel ve teknik alanda çalışanlar için gerçekler son derece önemlidir. Bunu hayali bir şekilde anlatmanız sakil durabilir. Ne yapmak gerekiyor. Tabii ki insanları yanıltıcı tarzda değil, inandırıcı tarzda konuşmaya çalışmalısınız. Ayrıca gerçekçi ve dürüst bir şekilde ifadelendirmelisiniz.

Merkür-Balık burcu geçişinin 12 Nisan tarihinde bir görünümü var. Bu görünüm hem iş hem aşk hayatınızla ilgili konularda yaşanan belirsizlikleri tekrar hatırlatıcı olabilir. Sakin olalım. Düzenlenmesi gerekenleri bilinçli bir şekilde birbirinden ayırırsak sıkılmamış oluruz. Bu geçiş ayrıca, 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında iş hayatınız veya herhangi bir konuda karşınıza çıkan, ancak karar vermekte zorlandığınız konuları, meseleleri tekrar gündem maddeniz haline getirebilir. Bilinçli bir şekilde duruma bakmakta yarar vardır.

14 Nisan-3 Temmuz tarihleri arasında düz seyirle Başak burcunda yoluna devam edecek Mars, hem geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi yürürlüğe koyma hem de bu geçişin etkilerini tekrar ele almamızı sağlıyor. Ne gibi yansımaları var, bunları beraber gözden geçirelim. Kişi böyle bir enerji geçişinde işini gücünü sever, elinden geldiğince ilerleme arzusu duyar. Karar vermeden önce doğal olarak enine boyuna düşünmek ister. Yaptığı işe, kendine güveniyorsa tabii ki karşılığında güzel bir şeyler olsun ister. Merkür, bu geçişin düzenleyicisi olarak 17 Nisan sonrası aktif hareket etmenizi sağlayıcıdır. Böylece Mars-Başak burcu geçişinin sizi zorlayan enerjisini düzgün bir şekilde kullanmanız, geçtiğimiz aylara göre mümkün hale geliyor. Ailenizle olan ilişkinizle veya evli iseniz eşiniz kaynaklı oluşan sorunlarınızla baş etmeye çalışma dönemidir. Bu ev içindeki ilişkilerinizi gözden geçirerek nasıl daha huzurlu bir hayat sürebilirsiniz, bu konuda üstünüze düşenler nedir bunları saptayabilirsiniz. Kendiniz ve geleceğinizle alakalı konularda hedeflerinize göre bir yol belirleyebilir, uygulamayı düşündüklerinizi dış dünyada sergileyebilirsiniz.

17 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Merkür sosyal ilişkileriniz, arkadaşlarınızla olan bağınız, hedeflerinizi gerçek hayatta uygulamaya çalışmanız ve kendinizi daha geniş bir çerçeveye tanıtımınızı kolaylaştırıcıdır. Hızlı düşüncelerinizi, çarpıcı fikirlerinizi çevrenizdeki insanlarla paylaşabilir, onlara liderlik yapabilir veya ortak çalışmalarda bizzat görev alabilirsiniz. Yalnız çok hızlı bir zihinsel akış sağladığından ayrıntılar gözden kaçabilir, dikkatli olursanız herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Herşeyi kontrol etmekte bu güçlü enerjiyi mantıklı bir şekilde dozunda kullanmakta fayda var. Merkür-Koç burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-25 Nisan.

YENİAY BOĞA BURCUNDA-21 Nisan saat 10:18

Sevgili İkizler, 21 Nisan saat 10:18 itibariyle Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, huzurlu bir yaşam sürme ihtiyacı, güvenliğiniz konularında düşünme, içe yönelerek kendinizi rahatlatma anlamında gayet olumlu görmekteyim. İnsan kimi zaman kalabalıklardan uzaklaşarak kendi başına olan biteni demlemek, süzgeçten geçirmek katıksız olana ulaşmak ister. Bundan doğal ne olabilir ki? Tabii ki aktif bir burcun mensubu olarak bu haliniz dikkatlerden kaçmaz. Ancak duyguların, düşüncelerle harmanlandığı yeniay zamanlarında insan özündeki asıl cevhere ulaşır. Yani ruhunu hisseder. Hangi konularda kendini ifade etmek hangi konularda geride kalmak isteyeceğini saptar. Yeniayın gerçekleştiği gün Ay-Neptün ve Ay-Pluto arasındaki olumlu görünüm, odaklanmayı, tutarlılık ve kararlılık içinde yol almak isteyen bireyi güçlendiricidir.

Yeniay, yaşamınızı ilgilendiren her konuda gücünüzü toplamak adına önümüzdeki iki hafta boyunca kendinizi gözden geçirişiniz anlamı taşıyabilir. Bu gözden geçirişte, henüz bitmemiş veya içinizin rahat etmediği işleri tekrar ele alabilir, düzene koyabilir, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca yeni girişimleriniz için de hazırlıklar yapabilirsiniz. Yavaş ve oldukça temkinli bir şekilde hareket etmeniz halinde, her türlü işin altından kalkabilir, problemleri sonuca bağlayabilir veya daha önceden adım attığınız konuları sağlam bir temele bağlayabilirsiniz. Duygusal konularda ise, gerçekleri daha sakin ve kontrollü bir şekilde ele alarak, içinde bulunduğunuz durumu net ve tarafsız bir şekilde düşünebilirsiniz.

PARA KONULARI

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA-6 Nisan saat 22:19

Sevgili İkizler 6 Nisan saat 22:19 itibariyle Terazi burcunda meydana gelecek Dolunay etkisi altında güne adım atıyoruz. Günümüz sadece bu oluşumla sınırlı değil. Venüs-Neptün ve Ay-Pluto karşıtlığını hesaba katarsak bize düşen sakin ve aklı başında hareket etmek. Çevrenizdeki insanların da bu enerjilerden etkilenebileceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Yoksa her şeyin sadece bize karşı olduğunu düşünürüz ki, bu kesinlikle yanlıştır. Bu Dolunay genel olarak ileriye yönelik olarak düşündüğünüz hedeflerinizi yaratıcı ve keşfedici yanlarınızı ortaya koyarak ifade etmeniz anlamına gelse de, yöneticiniz geri hareketini sürdürdüğü için, sosyal hayatın içinde bireysel kimliğiniz ve duruşunuzla kendinizi ispat etmeye çalışırken, aşk hayatınızla ilgili meselelerde bencil düşünmek yanlış olur. Yani siz kendi kafanızın içinde herhangi bir konuda karar alırken, eğer hayatınızda bir kişi varsa onunla bütünlük oluşturmanız son derece önemli. Yine bu oluşum altında, aşk hayatınızla ilgili meselelerde dengeyi iyi korumanız şart. Yani her ne kadar başkalarının gözünde popüler biri olsanız da, yaşadığınız ilişkide egonuzu geriye çekerek düşünmeniz şart.

Özgür olmak, özgür hareket etmek düşüncesiyle hayatınızı geçirirken, eğer çocuğunuz varsa onun sorumluluğunuz göz ardı edemeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Yani özgürlüğünüzün sınırlarını iyi çizmeniz lazım. Başka insanların sizi sevmesi, ilgi göstermesi ve pohpohlamasını gerektiğini düşünerek, gelir geçer aşklar yaşamak yerine, bir ilişkiyi sağlıklı nasıl yürütmeniz gerektiğini muhakkak düşünmeniz gerekiyor. Özgürleştiren ve sınır tanımayan özelliklerinizi sürekli vurgulamaya çalışırken, partnerinizin bundan rahatsızlık duyabileceğini hesap etmeniz son derece önemli. Yaşamınızı sadece dış dünyada aktif olacak şekilde planlamaya çalışırken, yeri geldiğinde sadece kendi kalıplarınız içinde yaşamak zorunda kalabileceğinizi hesap etmeniz yine son derece önemli. Olayları sadece kendi bakış açınızla ele alarak, ben haklıyım, benim dediğim doğru demek yerine, başkalarının da görüşlerini almanız ve sormanız gerektiğini muhakkak öğrenmeniz gerekiyor. İşte bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde bugünkü Dolunay size arzuladığınız bir aşkı armağan edebilir.

2012 Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

3 Nisan Venüs İkizler burcuna girişi
4 Nisan Merkür düz seyrine geçişi
10 Nisan Pluto geri hareket başlangıcı
14 Nisan Mars düz seyrine geçişi
17 Nisan Merkür Koç burcuna girişi
19 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 2-6-7-14-15-19-20-24-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-10-11-16-17-18
Aşkta En Şanslı Günler: 6-7
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 26-27-28
Yeniay: 23-24-25-26
(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 9-10-11
(Ay-Yay burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Nisan ayının sizlere her konuda şans, mutluluk, huzur, bereket ve güzellikler getirmesi dileğimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER