Habertürk 01.08.2011

Koç burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Astrolog İrem Su bu ay koçlara, iş görüşmelerinde dikkatli olmalarını öneriyor.

KOÇ

Koç burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Koç Burcu-Ağustos Ayı Genel Değerlendirmesi

3 Ağustos Mars Yengeç burcu seyri ailenizi veya iç dünyanızdaki hassas meseleler üzerinde gerginlik yaratabilir. 8 Ağustos tarihine kadar iş, bu tarih sonrası aşk hayatınızla ilgili konularda acil kararlar vermeyiniz. Çünkü Merkür geri hareketi iki ayrı alanda etkili olacağından yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. İş görüşmelerinde dikkatli olunuz. 22-23 Ağustos Güneş ve Venüs gezegenlerinin Başak burcu seyri, uzun zamandır düşünüyorsanız diyete başlamak için uygun bir zaman. Temizlik konuları son derece önemli. Bakım kürleri güzelliğiniz açısından etkili olabilir. Etrafınızın düzenine özel önem verme ve yaşadığınız çevreyi koruma arzunuzun yükselişi. 27 Ağustos Merkür geri hareketinin bitişi ile kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade etme, aşk hayatınızla ilgili meseleler üzerinde olumlu kararlar verilebilir.

Tüm burçların 8-9-11-13-21-23-24-25-26 Ağustos tarihleri arasında bilinçli hareket etmeleri, aklı başında düşünmeleri, dolduruşlara gelmemeleri, gerçeklerin ışığı altında ve geçmişin tecrübelerini göz ardı etmeden önlerindeki durumu incelemeleri gerekiyor. Geri hareketin onarım süreci olduğunu unutmayalım. Eksiklerimizi net olarak tespit edelim, bunları tamamlamaya çalışalım ve hayatın bizlere sunulmuş bir armağan olduğunu unutmayalım. Aldığımız her nefesin kıymetini bilerek hayatımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirelim.

Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

3 Ağustos Mars Yengeç burcuna girişi 12:22
3 Ağustos Merkür Geri Hareket Başlangıcı 06:50
5 Ağustos Neptün Kova burcuna geri dönüşü 05:53
8 Ağustos Merkür Aslan burcuna girişi 12:46
22 ağustos Venüs Başak burcuna girişi 01:11
23 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi 14:21
27 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi 01:03
30 Ağustos Jüpiter Geri Hareket Başlangıcı 12:17

AŞK VE İLİŞKİLER

23 Temmuz - 23 Ağustos tarihleri arasında kısa süreli flört ve aşk evinizde seyrini sürdürecek Güneş yöneticisi olduğu Aslan burcunda son derece güçlüdür. Egonuzu yükselten bu enerji, isteklerinizi gerçekleştirme yolunda size cesaret ve güven aşılayıcıdır. Gerek tavırlarınız, gerekse ışıltınızla dikkatlerden kaçmanız mümkün değildir. Aslan burcunda ilerleyen Güneş, her yıl bu zamanlarda biz insanoğlunu kanatları altına alan güçlü bir yansımadır. Aynaya baktığınızda Güneş gibi parladığınızı kolaylıkla farkedebilirsiniz. Yaratıcı özellikleriniz ön plandadır, dolaysız, gayet içten halinizle sahnede olursunuz. Hayattan zevk almanızı sağlayan yetenekleriniz ön planda olduğundan, başka insanlara da zevk verecek şekilde hareket etmeniz mümkündür. Bu enerji aşk konusunda bencil davranışlar göstermenize de neden olabilir. Özellikle egosu güçlü olan Koçlarda bu durum daha net olarak görülebilir. Hakimiyet kurma, isteklerinizi ifade ederken diğerleri tarafından kabul edilme ve başkaları üzerinde kişisel olarak etkin olma isteğinizin altında yatan en önemli duygu, ne kadar güçlü olduğunuzu göstermek içindir. Bu son derece normaldir. Çünkü güneş bizim duygusal yanlarımızı değil, kendimize dönük bencil taraflarımızın simgesidir. Bu nedenle alttan almak zorunda olmadığınız gibi, bağımsız, spontan davranmanız gayet doğaldır. Beni kabul eden böyle etsin tarzında veya ben böyle istiyorum şeklinde bir duruşunuz olabilir.

Bu etki altında aşk için birilerinin peşinden koşmak veya birilerine aşk için eğilmek gibi bir durum kesinlikle yaşanmaz. Bilakis böyle bir istek duysanız bile, egonuz buna izin vermez. Aslında isteğiniz dikkat çekmek ve takdir edilmek, beğenilmektir. Bu istek karşılanmadığından veyahut arzu ettiğiniz gibi ilgiyi üzerinizde hissetmediğinizde belli etmeseniz de sıkılacağınız bir gerçektir. Bu tarihler arasında sıcak ve sempatik tavırların altında hep bu özlem yatmaktadır. Aşık olmaktan ziyade, aşık olunan kişi olmak, kendinizi gayet iyi hissetmenizi sağlayan bir durumdur. O dik duruşunuz, taviz vermez hallerinizin ardında, aslında beni sevin, benimle ilgilenin diyen bir çocuk vardır. Bunu hissedebilecek kadar duyarlı biriyle karşılaştığınızda gururunuz okşanır. Tam tersine egemenlik kurmaya kalkan biriyle burun buruna gelmeniz mümkündür. Oysaki size göre kral veya kraliçe olan sizsinizdir. Gördüğünüz gibi bu enerji, aşk konusunda kendinize dönük davranışların, bireysel isteklerin ön planda olmasını sağlayıcı gayet güçlü bir tarih aralığı olarak dikkat çekiyor.

28 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüsü genel yansımalarıyla incelemeden önce, Merkür geri hareketinin 8 Ağustos sonrası aşk evinizde etkili olacağını unutmamalıyız. Eski mevzuların gündeme gelmesi, bunlar üzerinde her iki tarafın da gururlu tepkilerde bulunulması, inatlaşılması mümkündür. Geri hareketten önce aranızın bozuk olduğu kişiler geri dönebilir veya siz bu konu üzerinde tekrar düşünme gereği duyabilirsiniz. Ancak ne amaçla geri dönmüştür. Eğer geri hareket süresince bir şeyler konuşulup yeniden denenecekse doğal olarak her iki tarafın da aklı başında hareket etmesi şart. Yok eğer aynı durumlar tekrar yaşanacaksa, temkinli olmakta fayda var. Genel anlamıyla bu enerji, sosyal yönden canlanmanın, sadece özel değil her anlamda diğer kişilerle irtibata geçerek ilişkide bulunmanın işaretidir. İlişkisi düzgün seyirde gidenler için birlikte tatil planı yapma, dostlarınızla bir araya gelme, varsa çocuklarınızla yakından ilgilenme, eğlenceli aktivitelerde bulunma anlamında destekleyicidir. İlişkisinde sorun olanlar bu süreçte Venüsün güçlü ışığı altında hangi konularda problem yaşıyorlarsa bunu dile getirerek çözüm bulmaya çalışabilirler. Partneriniz bu tarihler arasında sizi dinlemeye hazırdır. İlişkisi olmayanlar açısından bu süreç yeni bir aşkın yüreğinizde filizlenmesi anlamına gelir ki oldukça rahatlatıcıdır. Bir Koç her zaman aktif ve spontan hareket edebilen maskesiz bir insandır. O doğallığı ile dikkat çeker. Ruhundaki bencil isteklerini bile, karşısındaki kişiye içtenlikle ifade eder ve aşk konusunda içinden geldiği hareket etmekten hoşlandığı için bu özgüvenli hali onu çekici kılar. Kızarız ederiz ama ondan vazgeçmemiz de oldukça zordur . Bu süreç ise onun bu özelliklerinin daha fazla yoğunlaştığı ve daha fazla ön planda olduğu bir zamandır. O nedenle Koç sevgilisi olanların bu hususu göz önünde bulundurmalarını istiyorum. Paragrafın başında da değindiğim gibi, aşk evinizde Merkürün geri hareketi söz konusu. Ne olursa olsun tedbiri elden bırakmadan, aklı başında düşünmekte, seçimlerimizi yapmakta, olanları gözden geçirmekte fayda var dostlarım.

Merkür Geri Hareketi Hakkında Tüm Burçlar için Genel Not:

3 Ağustos-7 Ağustos Başak burcunda ve 8 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda olmak üzere iki ayrı yaşam alanında ve Merkürün yönettiği ev konularında etkili olacak geri hareket astrolojik olarak kısaca onarım süreci anlamı taşır. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konularda ve alanlarda temkinli olmanız lazım bunları akıllıca gözden geçirirsiniz. Önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından üzerinde düşünmek faydalıdır. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğumuzda irkiliriz. Oysaki hayat durmuyor. Her burç mensubu aşağıdaki GERİ HAREKETİN ETKİLİ OLACAĞI ALANLARI dikkatlice gözden geçirmeli ve yukarıdaki uyarılar ışığında bu dönemi mercek altına alarak günlük hayatını düzenlemelidir.

Merkür Geri Hareketinin Siz Koçlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

3-7 Ağustos tarihleri arasında:

-Günlük işleriniz, çalışma ortamınız ve birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz
-Sağlığınız
-Evcil hayvanlarınız
-İşinizde ustalaşma
-Beden ve zihin faaliyetleriniz
-Beslenme düzeniniz.

8-26 Ağustos tarihleri arasında:

-Eğlence hayatınız, keyif ve zevkleriniz
-Aşk, flört, cinsellik, erotizm, gönül ilişkileriniz
-Hamilelik ve doğum
-Çocuklarınızla olan ilişkiniz
-Borsa, spekülasyon, şans oyunları
-Sportif faaliyetleriniz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Geri hareket esnasında gelen yeni bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 3 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.

-Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 28 Temmuz tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 28 Temmuz 2011 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 3 Eylül 2011 tarihine kadar göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

23 Ağustos-23 Eylül arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Güneş, sağlıklı bir ilişkinin nasıl olması ve yaşanması gerektiğini gözden geçirme anlamında gayet faydalı. Geçmişte yaşanılanların süzgeçten geçirildiği günlerdeyiz. İnsan istemez neyin içinde yer alıyorum, neler istediğim gibi gitmiyor veya neler yapmam gerekiyor sorularına cevap bulmak için geriye çekilip incelemeyi tercih edebilir. Rahatına fazlasıyla düşkün bir Koç bile olsanız, Güneş-Başak burcu seyir etkisi altında, yaşadığınız ilişkiyi, çalışma hayatınızı mutlaka ince eleyip sık dokuyacağınız aşikardır. Kimi insan vardır. Sabah uyandığında mutludur, gülümser ve hayata sıkıca sarılarak işine gücüne bakar. Sevdiği yanındadır, huzuru yerindedir. Kimi insanlar ise bir takım nedenlerle sevdiklerinden uzakta bir yaşam sürüyor olabilirler. Bütün bunlar iş verimliliğinizi, hayata olan bakış açınızı tümüyle etkiler. Hele bir de genel olarak huzurunuz yerinde değilse, sizden randıman beklemek zordur. Burada önemli olan ilişkinizle alakalı konularda kendinizi nasıl hissettiğiniz sorusuna cevap bulmaktır. Özellikle mutlu ve huzurlu birlikteliği olanlar için sorun pek yoktur. Her iki kişi de mantığı ve duygularını nerde ve nasıl kullanacağını bildiğinden ilişkide bir sorun olsa dahi onu çerçeve içine alarak kolaylıkla çözebilirler.

İŞ VE KARİYER

DOLUNAY KOVA BURCUNDA-13 Ağustos 21:57

Sevgili Koçlar 13 Ağustos saat 21:57 itibariyle Kova-Aslan burç düzleminde meydana gelecek Dolunayın etki süresi geleceğe dönük her türlü plan ve projeleriniz, hedefleriniz, sosyal hayattaki aktiviteleriniz, belli gruplar içinde yer almanız gibi konular başta olmak üzere, yeni arkadaşlıklar kurabilme, güçlü pozisyonda olan kişilerle temasa geçme konusunda dikkatli ve sistemli bir şekilde hareket etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Dolunay etkisi genel olarak duyguların aşırı vurgulanması anlamına geldiğinden kendi istekleriniz konusunda aşır diretmek yerine, bağlı bulunduğunuz ortam veya görüştüğünüz insanların da onayını almanız gayet faydalıdır. Bu enerji sizin için ileriye yönelik hedeflerinizle ilgili konularda bencil hareket etmemeniz gerektiğinin göstergesidir. Aşk hayatınız ve yaratıcı ifade gerektiren konularda, varsa çocuklarınızla ilgili mevzularda nasıl bireysel hareket etmek istiyor ve sizi onaylamalarını bekliyorsanız, şimdi siz de, bulunduğunuz ortamlarda başkalarının görüşlerine yer vermeyi, işbirliği içinde olmayı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeyi öğreneceksiniz. Bu Dolunay sizin başka insanlarla eşit hak ve özgürlükler içinde ilişkide bulunmanız gerektiğinin göstergesidir. Eğer siz herşeyi kendi bakış açınızla yorumlamaya devam ederseniz, hayır ben önemliyim, grubun yararı veya diğer insanların ne düşündüğü benim için önemli değil derseniz, Dolunay enerjisi dostluklar konusunda kayıplar yaşamanıza, hedeflerinizi gerçekleştirirken kimseden yardım görmemenize, bulunduğunuz alan içinde yalnız kalmanıza neden olabilir. Yapmanız gereken kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye devam etmek fakat toplum içinde yaşadığınız gerçeğinden uzaklaşmadan diğer insanlarla da paylaşımda bulunmaya çalışmak olmalıdır.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, çıkarlarınız açısından akıllı olmanın son derece önemli olduğu bir süreçtir. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir.

Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir.

PARA KONULARI

28 Temmuz-22 Ağustos Aslan burcunda ilerleyecek parasal kazanım evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Aslan burcundaki seyri, sosyal yaşamın canlanmasını sağlayıcı bir etki yarattığından, farkında olmadan zevkleriniz için lüks harcamalarda bulunabilirsiniz. Hayattan ve kendinizden memnun kalabilmek, etrafınızdaki insanları etkilemek adına yaptığınız alışverişlerin daha sonra limitlerinizi oldukça aştığını görmek sizi etkileyebilir. Spekülatif konularda özellikle temkinli olunuz. Borsa, şans oyunları, yatırım konularında karşınıza bazı fırsatlar çıksa da, iyice incelemeden, sonunu tam olarak görmeden paranızı çarçur etmemelisiniz. Bu süreçte sanatsal konular aracılığıyla kazanımlarınız olabilir. Bunları tutmalı, gerekli yerlerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Gösteriş amaçlı veya aşk coşkunluğu altında yapılan harcamalar konusunda da dikkatli olmalısınız. Sizin eliniz oldukça açıktır biliriz. Lakin eğer bütçenizi aşacak olursanız, bundan en fazla sıkıntı çekecek kişi sizsiniz.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Venüs doğrular, yanlışlar, olması gerekenler konusunda fazla didikleyici ve eleştirel düşünmek mümkündür. Oysaki parasal kazanımlarınız, çıkarlarınız açısından akıllı olmak zorundasınız. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir.

Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir.

Ağustos Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:7-8-9-12-13-17-18-22-23-26-27-28

Zayıf Enerjili Günler:3-4-10-11-24-25-31

Aşkta En Şanslı Günler: 26-27-28

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 19-20-21

Yeniay: 17-18

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 5-6-31

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ağustos ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER