Habertürk 01.06.2011

Koç burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay koçlara, ayın ilk günlerinde eğitim, haberleşme ve girişim konularında yeni gelişmeler olabileceğini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Koç Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Koç burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran tarihindeki Merkür İkizler burcu etkinliği altında hazır cevaplılığınızla dikkatleri üzerinize toplarsınız. Haberleşme, yolculuklar, bilgilenme anlamında elinize kimse su dökemez. 2 Haziran tarihinde İkizler burcunda oluşan Güneş Tutulması eğitim, girişim, haberleşme konularında yeni gelişmelerin işaretçisidir. 9 Haziran Venüs İkizler burcu seyri, güzel konuşma ön plandadır. Ellerinizle güzellikler üretme(sanatsal konular), iletişimle kurulan ilişkiler ve yakın çevrenizle olan sözel bağlantılar dikkati çekecek derecede artar. 15 Haziran Ay Tutulması seyahatlerin sıkça yaşanması ve yakın çevrenizle sık sık bir araya gelme ihtiyacınızı simgeler. Başka bir şehre, ülkeye eğitim, iş veya duygusal bir konuyla ilgili yolculuk yapabilirsiniz. 21 Haziran sonrası ailevi ilişkiler, evinizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Aynı gün başlayan Mars İkizler kardeşiniz veya bir tanıdığınızın sorunlarıyla ilgilenmeniz anlamına gelebilir. Bazı problemler özellikle yakınlarınızla aranızda tatsızlıklar yaşanmasına sebep olabilir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran tarihine kadar etkisi devam edecek Venüs-Boğa burcu seyri, beraberlik konusunda ciddiyet ve sağlamlık içinde düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Sahip olduğunuz değerlerinize gerek maddi ve gerekse manevi anlamda önem vermeye yani yaşadığınız ilişkinin veya içinde bulunduğunuz durumun ne anlama geldiğini sorgulamaya çalışınız. Doğum haritanızdaki enerjiler bunun ne derece doğru şekilde yapılacağının göstergesidir. Temeli sağlam olan bir ilişkide bu dönemde sorunlar çıkmaz aksine birbirinize daha fazla kenetlenmeniz, ileriye yönelik yapmak istediklerinizi belirlemeniz kolaydır. Ancak sorunlu bir aşk yaşıyorsanız, iki misli tedbirli olmak ve gerçekçi düşünmek lazım. Karşılıklı olarak konuşmalı, aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Ayrıca görüşlerinizi inatçı bir şekilde kabul ettirmeye çalışmak yanlıştır. Partnerinize kendiniz kadar özen göstermeli veya ilişkinizin sorunlarını bahane ederek birbirinizi kırmamalısınız.

21 Haziran tarihine kadar etkili olacak Güneş-İkizler burcu seyri, genel olarak kısa süreli flört türü ilişkiler üzerinde etkili olup, karşı cinsle arkadaşça, zeki, konuşkan, çok yönlü, meraklı, sezgili ve oldukça mantıklı bir şekilde irtibatta bulunmamız anlamındadır. Birlikte olduğunuz veya yeni tanışacağınız kişiyi tüm yönleriyle incelemek istersiniz. Karşınızdaki kişinin hayata bakış açısı, kültür düzeyi ve nelerden zevk aldığı çok önemlidir. Eğer bütün bunlar sizin kafanızın içindeki kriterlere uyuyorsa o zaman paylaşımda bulunmak size fazlasıyla zevk verebilir. Anlaşmak bu zaman dilimi içinde gayet önemlidir. Ve her şeyden önemlisi arkadaşlık etmek. Kısa yolculuklara çıkmak, yeni insanlarla tanışmak size keyif katabilir. Yeni düşünceleri ve fikirleri öğrenip bunları dağarcığınıza katmak, daha sonra başkalarıyla paylaşmak onların bu konularda ne düşündüğünü öğrenmek zevkli olabilir.

Ben bu dönemin sizlere apayrı heyecanlar katabileceğini düşünüyorum. Bir Koç zaten bulunduğu ortamlarda daima sevilen, neşeli bulunan, hareketli yapısıyla ilgi uyandıran kişilerdir. O nedenle aşk eviniz bu tarihlerde oldukça canlıdır. Sizinle iletişimde bulunmak karşı taraf için oldukça zevklidir. Üzerinizde şeytan tüyü var desek inanın doğrudur. Bu süreçte rutinleşen bir ilişki veya ağır seyreden bir ilişki size pek zevk vermez. Ne kadar çok insanla temasa geçerseniz, ne kadar çok kişiyi tanırsanız o denli mutlu olursunuz. O yüzden bu sürecin uzun ömürlü bir aşk için yeterli olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa yaz aşkları dediğimiz türden birliktelikler yaşanabilir.

Gelelim bu geçişinin Haziran ayındaki etkili tarihlerine:1 Haziranda Güneş-Satürn arasındaki olumlu görünüm başta partner olmak üzere, iş ortağımızla yapacağımız görüşmeler anlamında önem taşıyor. Sorumluluklarınızın farkında olarak ılımlı konuşmak, birbirinize karşı anlayışlı olmak gayet faydalı. Bu hem temelinizi sağlamlaştırır hem de sorunların önüne geçer. 13 Haziran Güneş-Merkür kavuşumu. Bilgilenme ve bildiklerinizi paylaşma ayrıca zihinsel olarak hızlı öğrenmenizi destekleyici ve kendinizi ifade etme anlamında sizleri destekleyicidir. 15 Haziran Güneş-Kuzey Ay düğümü karşıtlığı geleceğiniz, düşündüğünüz yenilikler, yabancılarla görüşmeler, eğitim hayatınız ve bir başka şehir-ülkeye yerleşim anlamında yapılacak görüşmelerin, düzenlemelerin, araştırmaların işaretçisi olarak önem taşıyor.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs-İkizler burcu seyri genel anlamıyla etrafınızdaki dünya ile olan irtibatınızı hızlandırıyor. Kültürel yönde paylaşımlarda bulunmanız, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz yeni insanlarla tanışmanız yönünde destekleyici. Hatta bir çocuk gibi özgür hareket edebilir, aklınıza geldiği gibi konuşabilirsiniz. İlişkisi sağlam bir temel üzerine kurulmuş çiftler bu dönemde konuşmak, paylaşımda bulunmak, birlikte eğlenmek, gezmek, farklı yerler görmek isteyebilirler. Tatil programınızı bütçenize göre ayarlayabilirsiniz. İletişimin yoğun olduğu bu dönemde birbirinizin eğlenceli yönlerini yeniden keşfedebilir, dönemi keyifli geçirebilirsiniz.

-İlişkisinde sorunu olanların iletişim ve fikir alışverişinde bulunmayı mutlaka öne almaları gerekiyor. Tarafsız bir gözle olayları incelemeniz halinde her türlü güçlüğün altından kalkabilirsiniz.

-İlişkisi olmayanlar açısından bu dönemi değerlendirirsek, genel olarak sorunsuz, eğlenceli bir aşk tam size göredir. Bu dönemde karşınıza çıkacak kişiyi iyice incelemenizi öneriyorum. Çünkü hayatında bir başkasının bulunması veya evli olma ihtimali bulunabilir. Partneriyle sorunlu bir dönem geçirdiğinden dolayı bir arayış içinde olabilir. Bu etki altında başlayan bir ilişkinin uzun ömürlü olacağını söylemek zordur. Ancak her iki kişinin de doğum haritalarında etkili bir transit dönem yaşanıyorsa ve eşleşim uyumunuz yüksekse tabii ki durum değişir. Bu uzun bir ilişkinin ilk startı anlamına gelebilir.

Venüsün bu ay içindeki en etkili tarihleri 10, 13, 14,18, 28 Haziran. 10 Haziran gizli ilişki, gözden uzak kaçamak ve genel olarak beraberlik konusunda hayal kırıklığı yaratıcı olabilir. 13 Haziran beklenmedik bir aşkın işaretçisi olarak dikkat çekiyor. 14 Haziran beraberlikler açısından dikkatli olunması gereken bir gün. Sözler bıçaktan keskin olmamalı, dikkat edilmelidir. Eğer eşleşim haritasında kadersel temasınızda zorlu enerjiler söz konusu ise bu tarih bir ayrılık yaşanmasına sebep olabilir. 18 Haziran tarihinde ilişkideki eski sorunları oturup konuşmakta fayda var. Tatlıya bağlanması söz konusu olabilir. 28 Haziran ortak beraberliğinizin geleceği konusunda yapılacak önemli konuşmaların işaretçisi ve gayet önemli.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

Bu geri hareketin anlamı neydi? Birlikte inceleyelim. Öncelikle bizi ilişki mevzularında geçmişe sürükledi. Çünkü hala halledilmemiş mevzular bulunmaktaydı. Yavaşlama ve hazmetme süreci yaşadık. Satürn, dengeli bir ilişki nasıl olmalı ve tarafsız bir bakış açısı altında bir ilişki nasıl yaşanmalı, sen ve ben demeden biz olmayı nasıl başarmalı sorularına cevap aramamızı sağladı. Beraberliğimizi sorguladık. Hala büyük bir resmin tamamlanmayan parçalarını aradık. İlişkide BİZ olmak için Satürn, -içe yönel ve kendini gözden geçir diyen Satürnün sesini duymak zorundaydık. Geri hareket süresince yanlışları düzeltmek için önce kendimizle sonra partnerimizle sonra da ilişkimizle alakalı konular üzerinde önemle durduk. Çünkü bu son derece gerekliydi. Kısaca ikili ilişkiler, iş ortaklıkları, iş sözleşmeleri ve kontratlarınız konusunda geri hareket süresince bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunduk.

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında ise bu gözden geçirmelerin sonucunda elde ettiğimiz sonuçlara göre nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine karar verebiliriz. Devam eden ve temeli sağlam bir ilişkimiz varsa geri hareket süresince ileriye yönelik olarak düşündüğünüz konuları yürürlüğe koyabilirsiniz. Evlilik, çocuk sahibi olmak, birlikte iş kurmak gibi. Sorunlu bir ilişki yaşıyorsak geri hareket süresince edindiğiniz izlenime göre beraberliğinizi sürdürebilir veya sona erdirebilirsiniz. Diyelim ki ilişkiniz yok, geri hareket sonrası yeni bir beraberliğin başlaması mümkündür. Ancak ister geri hareket isterse düz seyir olsun Satürn-Terazi burcu seyrinde dikkat edeceğiniz en önemli nokta, evlilik veya uzun süreli ciddi beraberlik, iş ortaklığı konularında sabırlı olmak, bir arada yaşıyor olmanın zorluklarını ve sorumluluklarını güzellikleri gibi kabul etmek ve bu doğrultuda yaşanabilecek dersleri göz ardı etmemektir.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Merkür-Yengeç burcundaki seyri, ailenizi yakından ilgilendiren konular üzerinde duyarlı hale gelmenize neden olabilir. Ev alanı içindeki iletişimin sakin ve sabırlı olacak tarzda düzenlenmesi, dışarıdan gelebilecek etkilere karşı dikkatli olunması gerekir. Sorunlarınız ne olursa olsun aile birliğinizi muhafaza etmeye çalışmalısınız. Tepkisel davranışlarda bulunmamalı, eğer haksızsanız bunu kabul edebilecek kadar olgun ve çözüm bulmaya istekli olmalısınız. Yengeç burcunda ilerleyen Merkürün en zorlu yanı tarafsız düşünmeyi engellemesidir. Olaylara sadece kendi bakış açınızla yanaşabilir ve haklılığınız konusunda ısrar edebilirsiniz. Kısaca duygusal düşünmenin etkili olduğu bir süreçtir. Objektif düşünülerek ayarlamalar yapılırsa herhangi bir sorun çıkmaz. Bu dönemde evinizin, ailenizin güvenliği konusu önem arzeder. Sık sık bir araya gelmeniz, bütünlüğünüzü korumak adına dışarıya ser verip sır vermemeniz, kendi yağınızla kavrulmaya çalışmanız mümkündür. Geçmişte yaşanan ve ailenizi yakından ilgilendiren konular bu dönemde ev sınırları içinde görüşülebilir. Aslında bunların tümü sizi duygusallaştırıcıdır. Bu dönemi olumlu geçirmenin yolu, elbirliğinde bulunmak, ılımlı hareket etmek, olayları büyütmemektir.
Gelelim Merkür-Yengeç burcu geçişinde dikkate alınması gereken tarihler: 18, 19, 21 Haziran. Bu tarihlerde hem aileniz, hem partneriniz hem de genel olarak sağlığınızı düşünerek birbirinize karşı anlayışlı olmanız faydalıdır. Sen ve ben demek yerine biz olmanın güzelliğini muhafaza etmeye çalışınız. Güç ve kontrolü elde tutmak adına hoşgörüsüz tavırlar takınmak, sert konuşmalar, subjektif düşünmek dirlik ve düzenin bozulmasına neden olabilir.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yengeç burcu seyri, Merkür örneğinde olduğu gibi eviniz ve ailevi ilişkileriniz, duygusal güvenceniz ve huzur duygunuzun odak noktanız haline gelmesi anlamı taşır. Diyebiliriz ki, sizin için bir ay boyunca bu konular merkez noktanız olacaktır. Siz bu mevzularla ilgili parlamak, egonuzu doyurmak ve güvence elde etmek niyetinde olabilirsiniz. Bir koç her zaman kendi bildiği yolda ilerlemekten yanadır. O bir önderdir ve hiç kimsenin yaşamı üzerinde söz hakkı olmasını istemediğinden dolayı bu süreçte evinin güvenliği veya ev içindeki konumunun tam olarak belirlenmesi için, gerektiğinde her türlü savaşı verecektir. Bu yolda ilerlerken ateşli enerjinizi belirli bir amaç bütünlüğü içinde yönlendirirseniz bu dönem gerek maddi ve gerekse manevi açıdan yaşamınızdaki güven olgusunu oturtmanız kolaylaşır. Bu süreci olumlu manada değerlendirmek için dikkat etmeniz gereken en önemli husus, kontrol dışı durumlarla karşılaştığınızda öfkenize yenilmemektir. Bugüne dek yaşadığınız ailevi sorunlar, maddi yetersizlikler, yetişme ortamınızdaki zorluklar veya erken çağlarda güvence peşinde koşmanın sizde yarattığı etkiler ne olursa olsun, bunları olumsuz manada değil, bilakis size kattığı güç olarak görürseniz, bu dönem yuvanızdaki dirlik ve düzeni sağlamanız hatta yarınlarınızı garanti altına alacak girişimlerde bulunmanız da kolaylaşır. Kendinizi eksiksiz ve tam olarak ifade etmenin yolu, alışkanlıklarınızı düzene koymak, ev içindeki ilişkileri güçlü tutmak, sizden farklı görüşlere sahip olsalar da, birlikte yaşadığınız insanları koruyup, kollamaya çalışmaktır.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda seyredecek Mars, erkek haritalarında iletişimci bir dönemin işaretidir. Bayan haritalarında ise, kadının iletişimde bulunan, konuşan ve dinlemesini de bilen bir erkekten hoşlanmanın göstergesidir. Bu durumda anlıyoruz ki, beraberlikler güçlü bir iletişimle başlayabilir ve devam edebilir. Ancak duygular geri planda kaldığı için gayet hızlı gelişip, bir o kadar çabuk biten aşklar yaşanabilir. Karşı cins tarafından kolayca uyarılan zihin, tutarlılık ve süreklilik sağlanmadığı takdirde çabucak bitebilir. İlişkisi sağlam yürümekte olan çiftler açısında bu süreçte bir problem çıkmaz. Sonuçta bu çiftler anlaşma yolunu mutlaka bulabilirler. Çünkü birbirlerini gayet iyi tanıyorlardır. Fakat ilişkisi yeni başlayanların bu durumda dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü beraberliğin kökleşmesi için zamana olan ihtiyaç fazla. Özellikle 22, 28 Haziran tarihleri zorlayıcı gözüküyor.

İŞ VE KARİYER

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında güçlü olduğu İkizler burcunda seyrine başlayacak Merkür çalışma yaşamınızla alakalı her konuda iletişim, haberleşme, bilgi sahibi olma ve bilgiyi gerekli alanlarda kullanma dönemi anlamındadır. Bilgi ve tecrübenizi gerekli alanlarda ifade edebilirsiniz. İş sorununuz varsa, girişimde bulunarak çözmeye çalışabilirsiniz. Daima tetikte ve atak bir haliniz vardır. Zihniniz ve bedeniniz her türlü uyarıma açıktır. Sürekli faaliyet içinde oradan oraya koşturabilirsiniz. Ticaret, bilgi işlem, ulaşım, satış ve pazarlama, turizm, eğitmenlik, medya, yayıncılık, yazma ve konuşmanın geçerli olduğu her türlü meslekte becerikli ve ikna kabiliyetiniz yüksek bir şekilde bağlantılar kurabilirsiniz.

İş seyahatleri genel olarak bu dönemde yoğundur. Yeni iş girişimlerinde bulunabilir, başkalarına faydalı olabilirsiniz. Yetenekli olduğunuz konular üzerinde kendinizi geliştirme yoluyla ekmeğinizi kazanma, ustalaşma, bu enerji sayesinde kolaydır. Sağlıklı çalışmak için fiziksel form tutmak gündelik iş yaşamının stresini üzerinizden atabilmek için çalışma hayatınızla ilgili düzenlemelerde bulunmak, eğer serbest bir işiniz varsa farklı yöntemler deneyerek işinizi geliştirmek, kısaca yararlı olmaya çalışmak bu sürecin etkili sonuçlarından birkaçıdır. Yalnız belirttiğim gibi kısa seyirli olması sebebiyle ne kadar hızlı hareket ederseniz o denli yararlanabilirsiniz. Bu dönemde hedef bilinci çok önemli. Çeşitli kurslara katılma, staj görme, bir yandan çalışıp diğer yandan para kazanma gibi faaliyetler gayet yararlıdır. İlgilendiğiniz alanda derinleşmeli, sabır göstermelisiniz. Sağlıklı merak duygusu içinde, bir konunun her iki yönünü görerek, dinleyerek, hedefe yönelik bilgiler toplarsanız, bu bilgileri sözlü veya yazılı şekilde ifade ederek güçlenebilirsiniz. 3, 5, 14 Haziran tarihleri önemli. İletişim konusunda dikkatli olmakta fayda var.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Koçlar 2 Haziran saat 00:02 İkizler burcunda oluşan Yeniay ve ardından saat 00:16 da oluşacak Parçalı Güneş Tutulması, gerçek bilgiye ulaşma arzunuzu yükseltiyor. Konuşma ve yazı yazma, iletişimin geçerli olduğu alanlarla bağlantıya geçerek bilgi toplama arzunuzun da göstergesi. Böylece içinde bulunduğunuz çevre ve kendiniz arasında gerçekçi bir bağ kurabilmeniz mümkün oluyor. Yakınınızda bulunan genç yaştaki kişilerle ilgili önemli haberler alabilir, onlarla ilgilenebilirsiniz. (evlilik, doğum, mezuniyet, iş girişimi, sağlık, yolculuk gibi) Eğitim hayatının da simgesi olan bu Tutulma, yaşınıza göre yıllar sonra yarım kalan eğitiminize kaldığınız yerden devam etmeniz veya ilk olarak eğitim hayatına adım atarak gelişiminiz anlamına gelebilir. Çevrenizi değiştirmeniz, yeni bir yer veya ortamda çalışmanız yönünde etkileyici olabilecek bu tutulma seyahatleri simgelediğini söyleyebiliriz. Bu yolculuklar öylesine hızlı bir kararla yapılır ki, aslında hiç aklınızda böyle bir şey yoktur. Yurtiçi yapılan seyahatler bunların arasında yer alıyor. Ayrıca bir dil öğrenme yönünde de etkili olacağını düşünüyorum. Ticari konularda etkili olabilecek bu tutulma, yazılı her türlü belge ve kontratın yenilenmesi, oluşturulması yönünde de destekleyicidir. İletişim tarzınızda meydana gelen değişimler öğrenme, öğretme, mantıklı düşünme yönünde sizlere hız kazandırabilir. Şöyle bir toparlarsak bu Tutulma ile düşünce biçiminizden yakın çevrenize, konuşma biçiminizden faaliyetlere kadar bir çok alanda kendinizi aktif bir biçimde ifade edebilirsiniz. Kitap yayınlayabilir, iletişimle alakalı bir mesleğe adım atabilirsiniz. Bütün bu gelişmelerin hemen olmasını beklemeyiniz. Bunlar birkaç ay içinde gerçekleşecek gelişmelerdir. Hiç aklınızda olmayan yeniliklerin işaretidir. Ancak yeni bir kapı önünüzde aralanmıştır ve artık bu yeni gelişmelere kendinizi kapamanız, bunları reddetmeniz pek mümkün değildir. Evrensel yolculuğunuzda başlayacak iletişimsel ve çevresel gelişmelerin sizin için olumlu olacağını hissedin yeter. Bir şeyin bitip yeni bir şeyin başladığı Tutulmalar bana göre gelişimin işaretçisidir. Kaldı ki bu tutulmanın dispozitör gücü Merkürün İkizler burcunda seyrine başlaması da bu hızlılığın bir göstergesi olarak bize ışık sunmaktadır. Akışına bırakın kendinizi ve önünüze gelen gelişmeleri iyi izleyin, etrafınızla teması sürdürün, dinleyin ve başka fikirlere açık olun. Bu tutulma İkizler-Yay burç aksı üzerinde iki yıl boyunca devam edecek ve yaşamınızı çevresel anlamda değişime uğratarak size yeni yollar, insanlar, çevre edinmenizde yardımcı olacak.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Koçlar 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, akademik veya yüksek eğitimle alakalı konular, yabancı dil gelişiminiz, uzak bir ülke veya şehre iş, eğitim veya evlilik dolayısıyla yerleşiminiz, eşinizin akrabaları, gönül ilişkileriniz, hukuk ve yasalarla ilgili tüm işleriniz, danışmanlık konuları, geleceğinizle alakalı mevzularda yaşamınızı gözden geçirişiniz, din ve inancınızla alakalı her şey, yabancı ülkelere olan seyahatleriniz gibi geniş bir alanda etkili olması muhtemel meselelerle ilgilidir. Hayatınızı yakından ilgilendiren tüm meseleleri tekrar gözden geçirerek uygulamalarda bulunmaya hazır olacağınız bu oluşum sayesinde, kendinizi oldukça istekli ve cesur hissedebilirsiniz. Yapılması gereken, eksiklerin bilincinde olunarak tamamlamaya çalışmaktır. Kimileriniz bu dönemde yüksek okul sınavlarını kazanarak yaşamınıza yeni bir yön çizebilir, kimileriniz ise vatan borcunuz için yuvanızdan ayrılabilirsiniz.

Bazılarınız ise evlenmeyi düşünebilir. Her ne olursa olsun bunlar yaşamın gerçekleridir. Bu yoldan daha önce geçen diğer insanlar gibi simdi siz de, hayatınız adına bir karar vermek durumundasınızdır. Burada yapılması gereken, sizi hedeflerinize götürecek yol üzerinde sabır ve kararlılıkla yürümektir. Ancak bu yönde ilerlerken yakın çevrenizdeki insanların baskıları karşısında iletişimi kesmeden gerekli dengeyi sağlamaktır. Şunu unutmayalım ki, tercihlerimiz konusunda karar verecek olan biziz. Fakat doğru tercihi bulmak için etraflıca düşünmemiz de bizim iyiliğimiz icabı gereklidir.

16 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Yengeç burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Merkür, ailenizle alakalı işlerin göstergesi olduğu gibi, onlardan beklediğiniz desteğin de işaretidir. Çünkü bu enerji hassas düşünmeyi simgeler. Bu süreç bazı çalışanların yıllık izinlerine denk gelebilir. Göl veya denize yakın bir evde dinlenmek, ekolojik tatil yapmak, yaz kurslarına katılarak hobi edinmek gibi seçeneklerle zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Böyle durumda olan Koçlar için, bu iki haftalık tatil, dinlenmek olduğu kadar, iş hayatınızla ilgili bazı çalışmaların evde devam ettirilmesi anlamına da gelebilir. Yarım kalmış dosyalar gözden geçirilir, yazılar hazırlanır. Söz gelimi bir yazarsanız, bu tarihlerde kitap veya oyun hazırlığı içinde olabilirsiniz. Bu enerji altında yaratıcı düşünme tarzı ön planda olduğundan, duygularınızı sanatsal bir yolla ifade etmeniz gayet kolaydır. Yine buna benzer bir başka meslek, ev içinde yapılan çocuk bakıcılığı olabilir. Kısa bir müddetliğine bir bebeğin bakımını üstlenerek para kazanabilirsiniz. Ana okul öğretmenliği de yine bu dönemin bir başka yansıması olabilir. Veya oturduğunuz evi böyle bir iş için restore edebilirsiniz.

Yine başka bir örnek. İşinizle alakalı bazı sorunlar dolayısıyla bir süreliğine evde yaşamınız anlamına gelir ki, hassasiyetiniz yüksek olduğundan, gelişen olaylar iki yönlü düşünmenize neden olabilir. Bir yandan yeni bir iş bulmayı planlarken diğer yandan problemlerin bir süre sonra çözüme kavuşacağını düşünerek eski işinizde kalmayı tercih edebilirsiniz. Ben bu seçimde, bağımlılıklarınızın etken rol oynayacağını düşünmekteyim. Çünkü Merkür gezegeninin Yengeç burcu geçişlerinde, eskiyle alakalı konular gündeme gelebilir. Bu durumda ya daha önceden çalıştığınız bir şirketi veya şimdiki iş yerinizi tercih edebilirsiniz. Yapılması gereken öncelikle, kendinizi gözden geçirmek, sorunlarınızın altında yatan nedenlerin, nereden kaynaklandığını tespit etmek olmalıdır. Eğer bu durum sizin bilinçaltınızdaki bazı koşullanmaların yarattığı hassasiyetten ileri geliyorsa kendinizi, dış etkenler nedeniyle oluşuyorsa bundan sonra yapılması gerekenleri kafanızın içinde oturtarak gerçekçi bir karar verebilirsiniz.

Merkürün Yengeç burcu geçişindeki en etkili tarihler, 18,19,21 Haziran olarak göze çarpıyor. 18 Haziran Merkür-Uranüs zorlu görünümü altında gerek iş hayatınız gerekse ailevi konularda beklenmedik iletişim sorunları yaşanabilir. Dikkatli olmakta fayda var. 19 Haziran Merkür-Chiron olumlu görünümü iç dünyanızdaki gizli saklı sıkıntılarınıza çare bulmanız anlamında faydalıdır. Ancak aynı gün Merkür-Pluto karşıtlığı meydana geleceğinden mesleki, ailevi veya önemli konularda birilerinin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermemeniz, gerçekten bilmediğiniz, inanmadığınız konularda konuşmamaya dikkat ediniz. Bu etki altında çözemediğiniz problemler kafanızın içinde büyüyebilir. Böyle bir durumda psikolojik anlamda sizi rahatlatacak kişilerle konuşmanız veya bir danışmana gitmeniz faydalı olur. Lütfen hiç kimsenin dolduruşuna gelmeyiniz.

PARA KONULARI

9 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda ilerleyecek Venüs, maddi konularda gayet olumlu bir enerji olup, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim kanalıyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek için, farklı kaynaklar yaratmayı bilmeli ve bunları kullanıma sokmalısınız. Ne kadar çok para kazanırsak kazanalım, günümüz dünyasında ne yazık ki yeterli gelmiyor. İhtiyaçlarımız bitmiyor, hele tek başına mücadele ediyorsak işimiz daha da zorlaşıyor. Bu nedenle öncelikle gelir elde edebileceğiniz konularda iyi araştırmalar yapmak, elinizdekini paranızı uzun vadeli gelir getirici veya geleceğinizi güvence altına alıcı alanlara yatırmak riskten uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç almamak veya kimseye vermemek lazımdır. Ve her şeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Özellikle işbirliği veya ilişki içinde olduğunuz kişilerden destek görmeniz gayet mümkün.

21 Haziran tarihine kadar kazanç evinizde seyrini sürdürecek Mars, parasal konular üzerinde amaçlarınızı ve hedeflerinizi gözden geçirme, kaynaklarınızı endişeden uzak verimli bir şekilde değerlendirme anlamında etkilidir. Eş veya iş ortağınızla alakalı konularda daha dikkatli ancak bir o kadar da olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu enerji maddecilik ve kişinin kendi değerini sahip olduklarıyla ölçmesi şeklinde bir yansıma yaratabilir. Risk en aza indirgenir. Başarısız girişimlerin önüne geçilmesinin yolu, kişinin ne yapmak istediğini bilmesiyle mümkündür.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter, üretmek, maddi ve manevi değerlerinize sahip çıkmak, hayatın lezzetli yanlarını sağlam bir güvenlik çemberi içinde oluşturmak, devamlılığını sağlamak anlamında etkili bir dönemin işaretidir. Ayrıca maddi konularda şansınızı yükselticidir. Tabii ki bu iyiye işaret. Planlı ve programlı bir şekilde hareket ettiğiniz zaman, geleceğinizi güvence altına alabilecek yatırımlarda bulunmanız gayet mümkün. Boğa toprakla alakalı olduğuna göre, bu emlak ve toprak sahibi olmanızda da size yardımcı. Ayrıca uzak bir şehirde mülk sahibi olmanız ileriki yıllarlınızı orada geçirmeniz anlamına da gelebilir. Rahat bir yaşam sürebilmeniz için gelir düzeyinizi arttırabilecek bu enerjiyi, tutumlu, sistemli ve üretime dönük şekilde çalışarak yatırımlarda bulunmanız, bütçenizi ekonomik bir şekilde düzenlemeniz halinde gayet olumlu görmekteyim. Jüpiter Boğa burcunda öncelikle sizin için nelerin önemli ve değerli olduğunu iyice saptamanız yararlıdır. Eğer siz kendinizden ve sahip olduklarınızdan sağlıklı bir sınır çerçevesi içinde emin olursanız bunları korumak için de o kadar akıllı davranırsınız. Bu dönemi sadece parasal anlamda ele almayalım. Manevi değerlerimiz de böyle bir enerji altında kıymetlenir. Ailemize, ilişkilerimize özel önem verme huzurlu ve güvenli bir yaşam için sahip olduklarımızın kıymetini bilme yine bu dönemin etkili yansımaları arasında yer alır.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüsün seyrinde finansal konularda planlamalar yapmaktan hoşlanmazsınız. Özgür hareket etmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak şu var ki, bu enerji altında elinizdeki paraya göre hareket etme gücünüz yüksektir. Yenilikçi düşünmeniz kolaydır. Bu düşünce ise, doğal olarak insanın aklına, içinde bulunduğunuzu akıllıca gözden geçirerek bir şeyler yapabileceğiniz anlamına da gelebilir. Yine bu sürecin bir diğer yansıması, parayı güç aracı olarak görmenin getirdiği rahatlıktır. Yani madem param var, bununla ne istiyorsam alabilirim gibi. İşte bu bakış açısını da hesaba katmalıyız. Dikkat ederseniz iki yönlü hareket etmeniz de mümkün. Kaldı ki, İkizler burcu seyir zamanları bir Koç için rahat ve akışkan bir enerji anlamına gelir. Yani eğer iradenizi denetim altına alamazsanız farkında bile olmadan bütçenizi aşacak alımlarda bulunmanız mümkün. O zaman şimdiden bu sürecin bilincinde olarak kendinizi düzenlemeniz en doğrusu. Parayla olan ilişkinizi en iyi şekilde belirleyeceğiniz bu dönemde, akıllıca düşünüp karar vermek kolay. Bu süreçte hangi alanlar benim için uygun derseniz, yenilikçi işler, ticaret alım satım gibi, yeni trendleri takip etmek ve uygulamak, satış temsilciliği, yeni bir ürünü pazarlamak ve satışa sunmak, müşteri ilişkileri, yayıncılık, editörlük, seyahat, otomobil tasarımcılığı, dekorasyon, imalat, nakliye, ithalat şeklinde sıralanabilir. Haziran ayındaki bu geçişte öne çıkan tarihler: 10, 13, 14, 18, 28 Haziran. Bunların içinde 10, 14, 28 Haziran çok önemli. Acele kararlar vermemek, maddi konularda dağılmamak gerekiyor. Çünkü üzerinde düşünülmeden verilecek kararlar sonunda pişmanlık ve hayal kırıklığı yaratabilir.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:1-2-5-6-7-14-15-18-19-20-23-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler:3-4-10-11-16-17-30

Aşkta En Şanslı Günler: 5-6-7

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 26-27

Yeniay: 23-24-25

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 10-11

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER