Mynet 01.03.2012

Koç burcu aylık yorumu (Mart 2012)

Mart ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Koç burcu aylık yorumu (Mart 2012)

20 Mart tarihine kadar devam edecek aşk evinizin yöneticisi Güneş-Balık burcu seyri, ilişkisi sağlam temellere dayalı bir Koç için, sevdiği kişiye karşı özverili davranma ve empatide bulunma dönemidir. Bunun tam tersi düşünen kişiler bu süreçte kendini ele vermez, karşısındaki kişide soru işaretleri uyandırmayı tercih edebilir. Hatta kimi zaman, gizli ve yasak olanın güzelliğine kapılarak, gelir geçer aşklar yaşayabilir. Partnerinin ne düşündüğü veya ne hissettiği bu kişiler için önemli olmayabilir. O doğasına uygun şekilde davranmaktadır ve kimliğini bu şekilde ifade etmekle kendini mutlu hissetmektedir. Bu tarihler arasında ilişkisinde sorun olan Koçların yapması gereken her şeyden önce geri planda kendilerini gözden geçirmeleri ve yanlışlarınızı dürüst bir şekilde ele almalarıdır. Beraberliği olmayanlar bu süreçte kısıtlanmaktan pek haz etmezler. Birlikte olduğu kişi, hesap sormamalı, cinsel anlamdaki paylaşımları merkez almalıdır. Mart ayı geçişinde etkili tarih 3 Mart. Hangi konuda olursa olsun akşam saatlerinde bir yandan fedakarca düşünür, kimseyi kırmamaya çalışırsınız ancak diğer yandan hedeflediğiniz şekilde hareket edemiyor olmak canınızı sıkabilir. Ancak bu görünüm, soru işareti uyandıran meselelerin özellikle eskiye ait konuların titizlikle ele alınmasında etkilidir.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında güçlü bir konumda olduğu Boğa burcunda seyrine başlayan partner evinizin yöneticisi Venüs, beraberlik konusunda ciddiyet ve sağlamlık içinde düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Sahip olduğunuz değerlerinize gerek maddi ve gerekse manevi anlamda önem vermeye yani yaşadığınız ilişkinin veya içinde bulunduğunuz durumun ne anlama geldiğini sorgulamaya çalışınız. Venüs Boğa burcunda yönetici olduğu için bu seyir, temeli sağlam ilişkilerin güçlenmesi, problemli beraberliklerin ele alınarak çözüm yolunun bulunması anlamında yararlı olabilir. Tabii ki burada önemli olan iki kişi arasındaki sevgi alışverişinin niteliğidir. Aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Ayrıca Venüs-Boğa burcunda beraberliğin maddi yönde tatmini anlamında da önem taşır. Kişi birlikte olduğu insanın gelir durumu hakkında bilgi sahibi olmak ister. Ne de olsa geleceğini kurgulaması yönünde bu kıstas önem taşır. Karşınızdaki kişinin kimlik özelliklerine kendiniz kadar saygı göstermeli veya ilişkinizin sorunlarını bahane ederek birbirinizi kırmamanız lazım. Yani her iki kişinin sakin bir şekilde değerlendirmelerde bulunması lazım.

Venüsün Boğa burcunda Mayıs ayındaki ilerleyişinde diğer gezegenlerle yapacağı görünümler tabii ki çok önemli. 6-11-14 Mart bu anlamda etkili gözüküyor. 6 Mart Venüs-Neptün arasındaki güzel akış, ilişkide hem romantizmi doruğa çıkarıyor hem de bağlılığı güçlendiriyor. Özellikle platonik ve yasak ilişkisi olanlar açısından bu tarih gayet hoş gözüküyor. Duygular gayet yoğun. 11 Mart Venüs-Chiron arasındaki görünüm gayet olumlu. Bu görünüm hem ilişkideki sorunları hem de geçmişte yaşanan problemlerin yarattığı acıları tedavi edici. Deyim yerindeyse bir merhem gibi düşünebiliriz. 14 Mart Venüs-Pluto arasındaki olumlu enerji, ilişkinin temellerini kuvvetlendirici bir yansıma. Ayrıca cinsel anlamda tutkuları yoğunlaştırıcı olarak gözüküyor.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrine başlayan aşk evinizin yöneticisi Güneşin yansımalarını önce genel olarak bir gözden geçirelim. Ardından Mart ayındaki geçişinin önemi üzerinde duralım. Güneş-Koç burcu geçişleri, aşk hayatınızla ilgili konularda kimliğinizi karşı cins üzerinde bütünüyle etkili kılma hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenin lezzeti anlamına geliyor. Tükenmez bir iyimserlikle, geniş yüreklilik ve cesaretle ilerleyeceğiniz bu süreçte flört türü maceraya yönelik birliktelikler sınırsız yaşandığı gibi hiçbir iz bırakmadan bitebilir. Aşk derken sadece karşı cins üzerinde düşünmemek gerekir. Kimi Koçlar için bu süreç aşklarının meyvesi olan çocukları için de değerlidir. Bu devrede onlarla yakından ilgilenmeniz, sıcak ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız hatta onların sıkıntılarında, sorunlarında yanlarında olmanız ve desteklemeniz mümkündür. Şimdi gelelim dikkat edilecek hususlara. Bu yılki geçiş, hem yöneticiniz Mars hem de Merkürün geri hareket dönemine denk geldiği için özellikle yeni bir aşk anlamında tabii ki dikkatli olmakta, zaman mevhumunu göz önüne almakta yarar görüyorum. Güneş-Koç burcu geçişinin önemli tarihleri: 21-24-28-29 Mart olarak öne çıkıyor. 21 Mart tarihinde Güneş, geri harekette olan Merkür ile kavuşum yapmakta. Üzerinde düşünülmemiş yeni bir kararı uygulamamak lazım. Genel olarak ani ve dürtüsel hareket etmemekte yarar var. 24 Mart Güneş-Uranüs kavuşumu hızlandırıcı gibi dursa da, geri hareket döneminde olduğumuzu unutmadan bilinçli bir şekilde durumu gözden geçirmek lazım.

İŞ VE KARİYER

14 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek Mars geri hareketi çalışma hayatımız, sağlığımızla ilgili konularda temkinli hareket etmenize, iş ve girişim konularında yavaşlamanıza, normal zamanlara göre fazla efor sarf etmenize neden olabilir. Gerginlik, endişe, huzursuzluklar karşısında elden geldiğince iki düşünüp bir hareket etmekte yarar var. Özverili çalışmanız, eleştirilere maruz kalmanız, aşırı yoğunlukla başa çıkmanız, detaylı çalışmaların önünüze gelmesi gibi geri hareketin neden olabileceği tesirlerle başa çıkabilmenin yolu, öncelikle fiziksel ve ruhsal anlamda kendinize dikkat etmenizdir. Planlanmış işleri yoluna koymakta kimi zaman güçsüzlük, isteksizlik, verim düşüklüğü yaşanabilir. Bu gibi durumlarda amacınızın farkında ve şartlara göre kendinizi ayarlayabilirseniz sorun çıkmaz. İş ortamınızda, iş ilişkilerinde bazı düzenlemeler söz konusu olabilir. Bu düzenlemeler size iki misli yorgunluk yaşatabilir. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Eksikleriniz var mı yok mu gözden geçiriniz. Yarım kalan işlerinizi tamamlayınız. Yeni bir hedef tayin edip uygulamak yerine, bunun size olabilecek artı ve eksilerini lütfen iyice hesap ediniz. Mars geri hareketinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 14-15-22 Mart olarak öne çıkıyor. 15 Mart tarihinde Mars-Kuzey düğüm arasında dikkate değer bir görünüm var. Bu görünüm, yenilik anlamında düşündüğünüz gelişmeler için sabırsız davranmamanız gerektiğini gösteriyor.

2 Mart-12 Mart tarihleri arasında burcunuzda seyrini sürdürecek Merkür, 12 Mart tarihinde başlayacak geri harekete dek, genel anlamıyla sözel ve zihinsel anlamda, net ve direkt olarak düşünmekten yana olacağınızın işaretçisidir. Ayrıca büyük bir heveslilikle, kararlı ve kendinizden emin bir şekilde fikirlerinizi öne sürebilmenizi sağlar. Bu enerjinin desteği altında, neyi isteyip neyi istemediğinizi saptayabilirsiniz. Olayları kimi zaman abartılı bir şekilde ele almanız mümkündür. Bu nedenle çevrenizle olan iletişiminizde dikkatli ve yerinde görüş alışverişlerde bulunursanız büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine bu etki altında, bağımsız düşünme ön plandadır. Kimsenin etkisi altında kalmadan bildiğiniz şekilde işlerinizi yapmak. Tabii ki bireysel olarak yeni girişimlerde bulunmayı istediğinizde gölgeli günlerin(geri hareketin başlama tarihinin bir hafta öncesi) olan 5 Mart itibariyle daha dikkatli bir şekilde hareket etmekte yarar var. Rutin olarak işlerinize devam edebilirsiniz. Ancak ani yeniliklerin mutlaka inceleme altına alınmasında yarar görüyorum. Kaldı ki, yöneticiniz Mars geri hareketi de devam etmekte. İnsanlarla çatışarak, işbirliğinden uzak sadece kendinize dönük düşünmek, sabırsızlık göstererek, tartışmaya her an hazır bir insan profili çizmek sakıncalıdır. Astroloji, enerjilerimizi doğru yer, doğru zaman kavramı içinde değerlendirebilmemiz demek olduğuna göre bize düşen zamana ve zemine göre hareket ederek kendimizi ayarlamaktır. Merkür-Koç burcu geçişinin, geri hareketinden önceki etkili tarihi:5 Mart. Hızlı düşünme ve hızlıca uygulama anlamında hevesiniz artabilir. Bir daha kontrol ederek, biraz daha düşünerek hareket etmek yararlıdır. Eğer yenilik anlamında bir teklif veya olanak karşınıza çıkarsa bunun tam olarak oturması Merkürün tekrar Uranüsle birleşeceği 22 Nisan 2012 tarihini bulabilir.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Koçlar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda oluşacak Dolunay, çalışma hayatınız, iş çevrenizde yaşanabilecek gelişmelerin simgesi olabilir. Sorumluluklarınız fazlasıyla ağır gelebilir. Üst konumda bulunan kişiler istekleri konusunda direnebilirler. Sistemin iyi bir şekilde işlemesi için düzenlemelerde bulunabilirler. Detaylı işlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Patronlarınızla ilişkinize dikkat etmeniz lazımdır. Ağır ve sıkıcı işlerin fazlalığı, başkalarıyla iyi geçinmek zorunluluğu bütün bunlar ön planda olabilir. Doğal olarak bu yoğunluk sizler açısından bunaltıcı gelebilir. Diğer taraftan kendinizi dinlemeye, istediğiniz gibi hareket etmeye engel durumlar oluşabilir. Hayatın güzel ve eğlenceli yanlarından ziyade sorumlulukların ağır basması söz konusu olduğundan en azından hafta boyunca daha dikkatli hareket etmeniz faydalıdır. Birlikte çalıştığınız insanlarla lütfen iyi geçinmeye çalışınız. Oluşabilecek değişimlerin güven duygunuzu sarsmasına izin vermeyiniz. Bu durumların sistemin yenilenmesi ve tam olarak yerine oturması adına oluştuğunu biliniz. İçinde bulunduğunuz koşullara gönüllü bir şekilde uyum sağlayınız. İsyan duygusundan uzak durunuz ve kendinize olan inancınızı muhafaza ediniz. Fiziki anlamda yaşanabilecek yorgunluk, keyifsizlik gibi durumlarda beslenmenize özen gösteriniz, kendinizin ve ailenizin sağlığıyla ilgili konularda daha dikkatli hareket ediniz. Ani ve sinirli tepkilerden uzak durunuz.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Riskli işlerden kaçınmalısınız. Aceleci ve hızlı düşünmek nedeniyle yanlış kararlar verebilirsiniz. Onun için lütfen neyin üzerinde yol aldığınızı iyi biliniz. Bu dönemde kişisel cesaretinizi ve gücünüzü ortaya koyacaksınız diye, kendinizi yanlış bir durumun içine sokmayınız. Birilerinin sizi onaylamaması, düşüncelerinizi yanlış bulması, gerginleşmenize sebep olabilir.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür iç dünyamızın derinliklerine dalarak olana biteni ruhsal manada gözden geçirmemizi sağlıyor. Halledemedikleriniz sizi yormasın. Her durumun mutlaka bir çıkış yolu vardır. Yeter ki, dağılmayınız ve sakin bir biçimde durduğunuz noktayı, yapılması gerekenleri bilinçli bir şekilde ele alınız.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak Geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, aksamalar ve gecikmeler oluşabilir. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş -Yıkılmadım ayaktayım cümlesine benzer. Kişi genel olarak fiziksel ve psikolojik anlamda güçlenmeye başlar. Ben buradayım imajı belirgin olarak öndedir. İlgi odağı olma isteğiniz artacağı bu süreçte, yönetici pozisyonuna yükselmek veya bu pozisyonda iseniz, ekibiniz içinde liderliğiniz gösterebilmek, kabul ettirmek istersiniz. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, size yeni hedefler kazandıracağı gibi, kafanızın içindekileri cesaretle ön plana çıkarabilmeniz de destekleyici olacaktır. Tabii ki bu zaman içinde kendinizi daha fazla ön planda tutmanız mümkündür. Kimi zaman bencilce hareket etmeniz çevrenizdeki insanlar tarafından hakkınızda yanlış düşünülmesine yol açabilir. Bu konuda kendinizi ayarlayabilirseniz, yeri geldiğinde dengeyi sağlamak adına ılımlı davranmaya çalışırsanız herhangi büyük bir sorun çıkmadan yolunuzda ilerlemeniz mümkündür. Güneş-Koç burcu seyrinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 21-24-29-29 Mart.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Koçlar 22 Mart saat 16:37 itibariyle burcunuzda ilerlemesini sürdüren Güneş ve Ay gökyüzünde kavuşmuş olacaklar. Bu yılki Yeniay, bir yandan burcunuz üzerinde gerilemekte olan Merkür diğer yandan yöneticiniz Mars geri hareket dönemine rastladığı için, bilinçli davranmanız, aceleci olmamanız, geçmiş tecrübeleri gözden geçirmeniz gayet yararlıdır. Risk almadan önce iyi düşününüz. Çünkü dönem itibariyle sabırsız davranabilirsiniz. Özgürlük arzusu sizi olur olmadık girişimlerde bulunmaya, yanlış kararlar almaya sevkedebilir. Önünüzü göremediğiniz hangi konuda olursa olsun beklemede kalarak resmin bütünü görmeye çalışınız. Kendinize olan aşırı güven duygunuzun nedeniyle boyunuzu aşan kararlar vermeyiniz. Yeni ve keşfedilmemiş alanlarda kendinizi ifade etmeye çalışırken, ne kadar bilginiz var, nerelerde zorluklar yaşayabilirsiniz bunları mutlaka gözden geçiriniz. Yeni başlangıçlarda bulunmadan önce varacağınız sonucu, önünüzdeki seçenekleri ve gücünüzü lütfen hesaba katınız. Kendinizden şüpheye düşmeyiniz ancak ileriyi hedeflemek ve başarmak için güçlü planlamalara ihtiyacınız olduğunu biliniz. Aceleci davranmadan ne yaptığını bilen bir insan olarak sistemli ve disiplinli bir şekilde hareket etmeye çalışınız.

PARA KONULARI

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs, maddi konularda gayet olumlu bir enerji olup, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim yoluyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Gelelim dikkat edilecek Uzun vadeli yatırımlara öncelik tanımak ancak dönem gereği riskten uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç almamak veya kimseye vermemek lazımdır. Ve her şeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Her ne kadar Mart ayında bazı alanlarda zorlanmak mümkünse de, Venüs-Boğa geçişinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Venüs-Boğa burcu geçişindeki en önemli tarihler :6 ve 11 Mart genel olarak olumlu etkilenmelerin olduğu tarihler. Parasal konularda hem yatırım hem de kazanç anlamında faydalı bir akış söz konusu. Şimdiden planlarınızı yapmakta fayda var. 14 Mart tarihinde olumlu iki görünüm var. Ancak aynı gün, geri hareketli Mars ile görünüm yapacak Venüs etkisi altında iş durumunuzu, gelirinizi mutlaka göz önüne alarak hareket etmekte yarar var. İş ve parasal konular üzerinde titizlikle ve ciddiyetle durabilirsiniz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-13-14-18-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-16-30-31
Aşkta En Şanslı Günler: 5-6
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 25-26
Yeniay: 22-23-24
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 9-10-11

(Ay-Terazi burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Mart ayının sizlere her konuda şans, mutluluk, huzur, bereket ve güzellikler getirmesi dileğimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER