Habertürk 05.04.2011

Koç burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay koçlara, acil, geri dönülmesi zor ya da pişmanlık uyandırabilecek kararlar almaktan uzak durmalarını öneriyor.

KOÇ

Koç burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Koç Burcu-Nisan Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars, ateşleyici ve aktif hale getirici bir yansımadır. Hedefinize varma, ele geçirme ve kendinizi ortaya koyarak isteklerinizi elde etme arzunuz yoğundur. Ancak unutmayalım ki, Merkür geri hareketini sürdürmekte. 23 Nisan tarihinde düz seyre geçene kadar girişim anlamında hızlı ve plansız hareket etmekten kaçının. 20 Nisan tarihinde Güneş Boğa burcunda ilerlemeye başladığında parasal konularda sahip olduklarınızı koruma, kendinizi maddi anlamda sağlama alma ihtiyacınız yoğundur. Bütçenize göre hareket etmeniz yararlı olur. 21 Nisan Venüs-Koç burcu seyri karşı cinsin ilgisini çekebilmeniz anlamında olumludur. Aşkta ateşli dürtüleriniz ön plandadır. 23 Nisan sonrası Merkürün geri hareketinin bitişiyle iletişimsel manada kendinizi ve yapmak istediklerini daha rahat ifade edebilirsiniz. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrine başlayan aşk evinizin yöneticisi Güneşin yansımalarını, Nisan ayının tümünde etkili olacak görünümler doğrultusunda ele almak gerekiyor. Önce genel etkileri bakımından, ardından dikkat edilmesi gereken yönlerine bakalım. Burcunuzdaki Güneş, aşk hayatınızla ilgili konularda kimliğinizi karşı cins üzerinde bütünüyle etkili kılma hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenin lezzeti anlamına geliyor . Güneşin her yıl burcunuzda ilerlediği günler, girişim anlamında gayet olumlu bir enerjidir. Hem enerjik ve hem de hevesli olacağınız bu süreçte sizi durdurmak neredeyse imkansız hale gelebilir. Tükenmez bir iyimserlikle, geniş yüreklilik ve cesaretle ilerleyeceğiniz bu süreçte flört türü maceraya yönelik birliktelikler sınırsız yaşandığı gibi hiçbir iz bırakmadan bitebilir. Aşk derken sadece karşı cins üzerinde düşünmemek gerekir. Kimi Koçlar için bu süreç aşklarının meyvesi olan çocukları için de değerlidir. Bu devrede onlarla yakından ilgilenmeniz, sıcak ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız hatta bizzat onlar adına girişimde bulunmanız, desteklemeniz mümkündür. Gelelim dikkat edilmesi gerekenlere. Yeniayın gerçekleştiği 3 Nisan tarihindeki Mars-Uranüs kavuşumu ile Dolunayın gerçekleştiği 18 Nisan tarihindeki Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlu görünümü ve Mars-Satürn karşıtlığını göz önüne alırsak, Güneşin enerjisini Nisan ayında dikkatlice ele almakta fayda var. Bu tarihlerdeki zorlu görünümlerin Merkür geri hareketine rastlaması nedeniyle iki kez dikkatli olmalısınız. Bir şeyleri koparıp atarken daha sonra bu meselelerin zihinsel olarak kafamızın içini kurcalayabileceğini unutmayalım. Bunları sırasıyla aylık yorumunuzda ele alacağım.

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Venüsün etkisini her zaman olduğu gibi olumlu ve dikkatli olunması gereken yönleriyle size izah etmeye çalışacağım. Venüs Balık burcunda astrolojik olarak yücelim gücü kazanır. Bu burçta güçlü pozisyonda olduğundan etkileri de doğal olarak rahatlatıcıdır. Neptünün dispozitör güç olarak 4 Nisan tarihinde Balık burcunda ilerlemesiyle bundan böyle Venüs-Balık burcu geçişlerini çok daha olumlu yönde değerlendirmemiz mümkündür. Genel anlamda sürece bakarsak, sizler için gizlilik dolu güçlü bir sevgi anlayışının hakim olacağı bir dönem olarak görebiliriz. İlişkiniz olsa dahi sizler bu dönemde fantezilerinizi paylaşmaktan, beraberce sakin, sessiz ortamlarda bulunmaktan hoşlanabilir ve beraberliğinizi özel, özgün tarzda yaşamak isteyebilirsiniz. Bu arada gizli bir ilişkiniz varsa veya saklı olarak yaşanması gerekiyorsa bu dönem bu gibi durumlarda oldukça etkilidir. Yalnız bunun ailevi sorunlara veya kendi aranızda bir takım problemlere yol açmamasına dikkat etmek gerekiyor. Yine bu dönem platonik aşklar bakımından ilginç bir süreç olabilir. Her ne kadar bir koç için ele geçirmek önemli olsa da, erişilmesi mümkün olmayan veya önünde engeller bulunan bir kişi dikkat çekici olabilir. Eğer böyle bir ilişkiniz varsa yine bu dönemde birbirinizle paylaşım isteği özel anları yaşamak zevki, gözlerden uzak bir yerlere gitmek gibi aktiviteler sizi cezbedebilir. Çünkü bu süreçte hassasiyetiniz artabilir. Genel yapınız gereği her zaman dik durmayı, güven içinde görünmeyi seven kişiler olarak bu süreçte içsel anlamda sevilmek, korunulmak ve içinizdeki çocuğun, karşınızdaki kişi tarafından keşfedilmesi hoşunuza gidebilir.

Gerçek hayatın karmaşası içinde Venüsün Balık burcu seyri bir tür rahatlama duygusunun hakimiyeti anlamı taşıyabilir. Yalnız tabi ki hayat devam ediyor, ihtiyaçların karşılanması ve diğer alanlardaki sorunları da düşünürsek yine de sorumluluklardan kaçış yok gibi. Ben bu dönemi duyguların gizlilik ve saklılık içinde sürdürülmesi adına önemli ve ilginç bir zaman dilimi olarak görüyorum. Kaldı ki Neptün Balık burcu seyri bunun bir göstergesi olarak bu yılın birkaç ayında ve 2012 sonrası etkili gözüküyor. Şefkatliliğiniz ve duyarlılığınız ön planda. Tabi ki bunun bilinmesini istemeyecek ve kimsenin sizin bu hassas duygularınızı anlamasını arzu etmeyecek olabilirsiniz. Fakat yüreğinizin içinde sevgiyle sarıp sarmalanmaya olan ihtiyaç bu süreçte öylesine sizi ele geçirir ki, ister istemez baştan çıkarıcı ve oldukça derin bir aşka özlem duyabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar için bu dönem, dışarıdaki dimdik duruşunuza rağmen, ilginç ve oldukça romantik, cinsel yönden arzularınızın doruğuna varmanızı sağlayan, fakat bir o kadar yumuşak niteliklere sahip bir kişinin özlemini duyuyor olmanızdır.

Venüs Balık burcu seyrinde erotizm duygusu romantizm ile beraber arkadaşlık eder. Partnerinizle olan her türlü paylaşımınızda bu durum özellikle ön plandadır. İçinizi hoş eden, yasak ve şehvetli bir şekilde yaşanan her türlü paylaşım sizi kendinizden geçirebilir. Bu etki altında partnerinizin özellikle hoş ortamlar yaratması sizi büyülemeye çalışması garip bir gizemlilik içinde sizi kendinizden geçirmesi oldukça hoşunuza gidebilir. Kaba saba tavırlardan ziyade, size oldukça değer veren, yaşamı güzelleştirmeye çalışan hatta bir araya gelmenizin mümkün olmadığı birine aşık olmanız da olasılıklar dahilindedir. Bu kişi kendisini size istetmeyi, özletmeyi mutlaka başarmalı ve kendine has bir çekiciliği, büyüsü bulunmalıdır. Ancak unutmayalım ki, enerjiler bununla sınırlı değil. Venüsün bu geçişinde en önemli tarih 18 Nisanda gerçekleşecek Dolunay. Dolunayın gerçekleştiği gün saat 12:02 de, Venüs-Kuzey Ay düğümü ile zorlu bir görünüm yapacak. Bu nedenle ilişki konusunda gerçekleri göz ardı etmeden ve rehavete kapılmadan düşünmekte ve hareket etmekte fayda var. Karşınızdaki kişiyi lütfen iyi gözlemleyiniz. Gerçekten doğru bir kişi mi, ileriye dönük bir beraberlik yaşanır mı veya şu anda yaşadığınız ilişki geleceğiniz açısından ne kadar etkileyici bunu lütfen iyi düşününüz. Bu konuda Merkür geri hareketi size yardımcı olabilir. Deyim yerindeyse gözleri dört açmakta fayda var.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticiniz Mars, burcunuzda seyrine başladığında, 21 Nisan sonrası Venüs de Koç burcuna giriş yapacağı için, doğal olarak aşk hayatınızla ilgili konularda cinsellik ve tutku çok daha fazla ön planda olmaya başlar. Yani, tensel arzularınızın sizi yönlendirmesi mümkündür. Bu tarih itibariyle başlayan ilişkilerin özünde erotizm ön plandadır. Özellikle ilişkisi olmayanlar kısa seyirli ve cinsel ağırlıklı beraberlikler yaşamaktan zevk alabilirler. İlişkisinde sorun olanlar, yöneticinizin bu güçlü desteğiyle, partnerinizle cinsel yönden paylaşımlarda bulunarak, problemlerinizi, ilişkinizin niteliğine göre çözme imkanı bulabilirsiniz. Çünkü bazen taraflar fikirsel olarak çatışsalar bile, birbirlerine duydukları tutku, sorunların aşılmasında kolaylaştırıcı olmaktadır. Mars Koç burcunda daima yenilikten yanadır. Yani isterseniz bu enerjiyi üç şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi ilişkinizi gözden geçirerek yeni düzenlemelerde bulunursunuz. İkincisi bunu yapmak yerine tam tersine yeni bir ilişkiye başlamayı tercih edebilirsiniz. Üçüncüsü haklılığınız konusunda inatçı davranır ve kendi bildiğiniz şekilde hareket etmeyi sürdürürsünüz. Nasıl değerlendireceğiniz tabi ki öncelikle kişisel haritanızdaki etkilere, partnerinizle aranızdaki uyuma ve beraberliğinizin sağlam temelli olup olmadığına göre değişecektir. Benim önerim ise, sakin ve mantıklı şekilde düşünmeniz, kibirli, bencil ve sabırsız davranmamanızdır. 3-11-18 Nisan tarihleri arasında Mars gezegeninin sırasıyla Uranüs, Pluto ve Satürn ile yapacağı zorlu görünümler sert tavırlar ve keskin uçlu kararlar alınmasına neden olabilir. Merkür geri hareketi ise geçmişin gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor. O nedenle sakin bir şekilde durumları ele almak yararlıdır.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi-Koç burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ardından saat 12:02 de, Venüs-Kuzey Ay Düğümü zorlu açısı ve saat 19:02 de gerçekleşecek Mars-Satürn karşıtlığı güne damgasını vuruyor. Bu oluşum 3 Nisan tarihinde almış olduğunuz kararların ve o günden bu yana meydana gelen gelişmelerin geldiği noktayı görebilmeniz anlamında da önem taşıyor. Yani, bireysel olarak hedeflediğiniz ve ortaya koymak için kararlı olduğunuz girişimleri, hem özel hem iş ortaklığınız anlamında da gözden geçirmek lazım. Bu Dolunay, benlik düşüncenizin bizliğe dönüşmesi anlamı taşıdığından, öncelikle kendi başınıza olmadığınızı, ister partneriniz isterse iş ortağınızın da fikirlerini ve durumunu hesaba katmak gerektiğini gösteriyor. Eğer ilişkinizde sorunlar varsa bu Dolunay, problemleri aydınlatıcı bir etki yarattığından, her ikinizin de elbirliği içinde bunları ele alarak neler yapılabilir bunları düşünmeniz gayet yararlı.

Eğer ilişkiniz yoksa, bundan sonrası adına seçimlerinizi daha doğru bir biçimde yapabilmeniz adına bu Dolunay etkilidir. Eski bir ilişkinin derlenip toparlanması yolunda bir gelişim yaşatabilir. Özellikle 23 Nisan sonrası bu konuda olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Eğer boşanmak üzereyseniz, akıllı davranmanız ve partnerinizle çatışmak yerine uzlaşmaya çalışarak veda etmenin, çıkarlarınızı korumanız adına önemli olduğunu bilmelisiniz. Aynı şekilde iş ortaklığı açısından da durum budur. Tek başınıza yol almak isteseniz de bastığınız yeri iyi görmeniz lazım.

20 Nisan- 21 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yönetici gezegeni Güneş sizleri kişisel anlamda, yavaşlatan ve ayaklarınızı sağlam olarak yere basmanızı sağlayıcı bir etki gibi gözükse de, Venüsün 21 Nisan tarihinde başlayacak burcunuzdaki güçlü yansıması ve Merkür geri hareketi kafanızın içini karıştırabilir. Bireysel açıdan şöyle bir düşündüğünüzde, alıştığınız koşulları sürdürmeniz gerektiğini düşündüğünüz halde, aşk söz konusu oldu mu, deneyimsel hareket etmeyi tercih edebilirsiniz. Yani mantığınız, dur ve düşün, sağlam hareket etmelisin dese de, bencil yönleriniz ister istemez baskın olabilir. Sahip olduğunuz değerlerinizi korumak ve kollamak taraflısı düşünmeniz gerekirken, egonuzu böylesi ön planda tutmanız aşk hayatınızla ilgili konularda ikilemde kalmanız anlamına gelebilir. Kimileriniz bu etki altında, güven ve huzuru bulduğu ilişkisine sahip çıkarken, bazılarınız inatçı bir şekilde deneyimsel olmayı sürdürebilir. Koçlar yapıları gereği, Güneş gezegeninin Boğa sürecinde duygusal açıdan zorlanma yaşayabilirler. Çünkü onlar bu dünyaya keşif ve yenilikler yaşamak, kendilerini bir şekilde ifade etmek için gelmişlerdir. Doğalarının gereği olan davranışlarını kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur. Bu nedenle Güneşin Boğa burcu seyrinin yavaşlatıcı ve ciddileştirici etkisinden ziyade, Venüsün burcunuzdaki ateşli, ben merkezci gücünden yararlanmayı daha fazla tercih edebilirsiniz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüsü genel ve dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele alalım. Bu enerji aşkta çiçek açacağınız bir dönem olarak gayet aktif geçmeye adaydır. Venüs Koç burcu süreçleri diğer burçlar üzerinde zorlu bir enerji sunmasına rağmen, sizler için gayet keyifli bir dönem anlamı taşımaktadır. Bu enerjinin sizler için anlamı öncelikle hayata yaklaşım tarzındaki açık sözlülük başta olmak üzere aşkta liderlik yapmak ve isteklerinizi elde etmek yönündedir. Bir Koç her zaman belirttiğim gibi dilediğini yapmak, uzanıp almak niyetindedir. Onun için beklemek, sabretmek veya uzun süre sürdürmek gibi kavramlar doğası gereği zordur. O nedenle istediğini istediği anda ele geçirmek ister. İşte bu tarihler arasında da sosyal hayatın içinde birebir girişkenlik enerjisiyle donatılacak Venüs kendinizi ilişkinizle alakalı olduğu gibi çevrenizle olan her temasınızda da güçlü bir şekilde yansıtma kuvvetini bulmanız adına destekleyecektir. Güzelliklere karşı hevesli olacağınız bu süreçte yoğun tutkulu tavırlar göstererek biraz da sert bir şekilde karşı cins üzerindeki hakimiyetinizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Son derece açık, dürüst ve yalın bir şekilde davranacağınız için, karşınızdaki kişinin sizin bu rahat hallerinizi ve güvenli duruşunuzu beğenmemesi mümkün olmayabilir. Fakat bu transit oldukça kısa süreli olduğundan başladığınız bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce sabır gösterilmesi gerekecektir. Sizin ise duracak zamanınız pek yok gibidir. Bu dönemde eğer hali hazırda bir ilişkiniz varsa ve uzun yıllardır devam ediyorsa, oldukça renkli, birbirinizle tutku dolu bir zaman geçirmeniz mümkündür. Dürtüsel isteklerinizi sosyal çekiliğinizle birleştirerek hem sevdiğiniz üzerinde etkili olmaya devam edebilir hem de başka gözleri üzerinizde hissedebilirsiniz. Çünkü bu dönem Venüs gezegeninin cinselliğe dönük ve tatmin üstüne kurulu olan titreşimleri bir radar işlevi görebilir. Siz arzularsanız sizi elde ederseniz siz isterseniz ve siz elde edebilirsiniz. Bunu yaparken de kimseye hesap vermek zorunluluğu duymazsınız. Bu süreç erkek Koçlarda çapkınlığın üst seviyeye çıkması Bayan Koçlarda ise çekiciliğin artması nedeniyle oldukça renkli geçebilir. Venüs gezegeni siz Koçların ciddi ilişkiler yaşam evinizin yöneticisi olduğundan, partnerinizle olan ilişkiniz açısından çok daha anlamlıdır. Siz bu dönemde kendi isteklerinizle pek meşgul olacağınız için sorunlarla uğraşmak yerine beraberliğin keyifli durumlarıyla çok daha meşgul olabilirsiniz. Bu durumda partnerinizin ses çıkarması veya sizi eleştirmeye kalkması sizin açınızdan kaçış için bir bahane anlamına gelebilir.

Etrafınızdaki seçeneklerin artması sonucu pek naz niyazla uğraşmak gibi bir niyetiniz yoktur. Açıkçası birlikte olduğunuz kişinin oldukça anlayışlı davranması gerekecektir. Genel anlamda Venüs burcunuzdan geçtiği sürelerde erotizm gücünüz oldukça yüksektir. Mars denetimindeki Venüs tutkularını doyurmaktan yana olduğu için, duygusal olmaktan ziyade baştan çıkarmak ve etki altına alarak doyuma ulaşmaktan yanadır. Bu durum doğal olarak bağ kurmak konusunda pek istekli olmadığınızın göstergesidir. Tanı ve tat, dokun ve kaç tarzı durumlar ön plandadır ve bu sizin bu süreçteki eğilimlerinizin de genel adıdır. Bu süreçte dikkatli olunması gereken en önemli husus birbirinize karşı özenli, ilgili ve sevgi dolu davranmak ve karşılıklı olarak dengenin sağlanması adına gönüllü olmak gerekebilir. Çünkü sizin ilişki kurma tarzınızla onun kimliği arasındaki farklılık bu süreçte daha yoğun bir şekilde belirlenebilir. İşte bu farklılık özellikle18-23 ve 27 Nisan tarihlerindeki sert etkiler nedeniyle beraberliğinizle ilgili konularda ayrılıklara, kopukluklara, birbiriniz üzerinde güç denemelerine neden olabilir. Çok dikkatli olmakta fayda var. Enerjinizin güzel taraflarının keyfini çıkarın ancak zorlu yönlerini de gözden kaçırmayalım.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan itibariyle Balık burcunda ilerleyecek Neptün Ağustos-Kasım 2011 tarihleri arasında geri hareket yaparak Kova burcuna tekrar dönüş yapacak. Neptünün Balık burcundaki seyrini bu yıl tam olarak fark etmeyebilirsiniz. Ancak 2012 sonrası siz Koçlar için bu yansıma oldukça ilginç ve ruhsal açıdan zenginleştirici uhrevi bir etki yaratabilir. Maddi dünyanın gerisinde maneviyatın, inancın ne kadar değerli olduğunu, insanın önce kendisini tanıması gerektiğini ancak ve ancak insanın kendisini bilmekle dışarıdaki dünya ile mücadelesinde başarılı olabileceğini söylüyor. Neptün geçişinde asıl önemli nokta Koçların yaşam hakkında tevekkül dediğimiz dayanmak, güvenmek anlamındaki ruhsallığa ulaşmalarını sağlayacak oluşudur. Neptünün etkisini idrak edebilmek için biraz daha sufi bir bakış açısıyla düşünmek gerekiyor. Geçtiği yaşam evi, zodyakta farklı bir yere sahip. 12.ev olarak bilinen bu alan, ruhsallığın ve bilgeleşmenin evi olarak kabul ediliyor. Burası Neptünün öz evi olduğu için, ben bu geçişin, Koçların hayatında hakikaten ruhsal olarak çok büyük değişimlere yol açabileceği kanaatindeyim. O sabırsız, her istediğini istediği anda yapmaktan hoşlanan sizler, bu seyir esnasında kendi özünüzü ve yaşamda durduğunuz yerin önemini, evrendeki farkındalığınızı çok daha iyi algılamış olacaksınız. Hayatın mücadeleci, karmaşık hatta bazen çileden çıkarıcı yanlarını farklı açılardan ele alarak sakinlik içinde gözden geçirebilme kuvveti kazanabilirsiniz. Adanmışlık nedir? Fedakarlık kavramının kökünde ne yatar, teslimiyet içinde amaca ulaşmak nasıl gerçekleşir bütün bunları öğrenebilirsiniz. Neptün enerjisini bu alanda kullanmak için etrafınızdaki dünyayı tüm benliğinizle kucaklamanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için sevgi olgusunu yüreğinizin içinde bir çiçek gibi büyütmelisiniz. Çünkü sevgi tüm kirlilikleri ve sahtelikleri ortadan kaldıran bir duygu. Hayatın kendi içindeki zorluklar, insafsızlıklar, kavgalar, maddi hırslar, egomuz bizi diğerlerini sevmekten çoğu zaman uzaklaştırıyor. İşte Neptün geçişinde yüreğinizin içindeki o saf çocuğu ortaya çıkarabilirsiniz. Hani o kirlenmemiş, bozulmamış, bir takım nedenlerle yok edilmemiş olan kısmınızla temasa geçebilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

21 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş sizler için yaşam gücünüz, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz ve kişisel meseleler için yoğun bir enerjiye sahip olmanız açısından son derece destekleyicidir. Kim olduğunuzu dış dünyada ifade etme arzunuz yükselir. Kendinize olan güven duygunuz sağlamlaşmaya başlar, daha özgür kararlar almanız mümkün olur. Güneş kişinin yaşam gücünün de simgesi olduğundan burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla fiziksel açıdan çok daha kuvvetlenir, kendinizi zinde ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Hayatınızın tüm iplerini ele alma arzunuzun yoğun olduğu bu enerji altında serbest, direkt, çalışkan, bağımsız oldukça kendinizden emin bir şekilde, Ben buradayım imajı yaratabilirsiniz. İlgi odağı olma isteğiniz artacağı bu süreçte, yönetici pozisyonuna yükselmek veya bu pozisyonda iseniz, ekibiniz içinde liderliğiniz gösterebilmek, kabul ettirmek kolay gibi gözükebilir. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, size yeni hedefler kazandıracağı gibi, kafanızın içindekileri cesaretle ön plana çıkarabilmeniz de destekleyicidir. Tabii ki bu zaman içinde kendinizi daha fazla ön planda tutmanız mümkündür. Ancak burcunuzda ilerlemesini sürdüren Merkür geri hareketini ve Nisan ayının özel görünümlerini göz önüne alarak bencilce hareket etmeniz çevrenizdeki insanlar tarafından hakkınızda yanlış düşünülmesine yol açabilir. Bu konuda kendinizi ayarlayabilirseniz, yeri geldiğinde dengeyi sağlamak adına ılımlı davranmaya çalışırsanız herhangi büyük bir sorun çıkmadan yolunuzda ilerlemeniz mümkündür. Ayrıca bir sonraki paragrafta ele alacağımız Merkür geri hareketi son derece önemli. Demek oluyor ki, yukarıdaki durumlar 9 gün boyunca etkili olsa da yine de dikkatlice hareket etmekte fayda var. Şimdi beraberce geri hareketi gözden geçirelim.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Koçlar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürecek olan Merkür, fiziksel görünümünüz ve dış dünyada nasıl görünmek istediğiniz(imajınız), kendiniz ifade biçiminiz(dışarıdan görünen), yaşam enerjiniz(canlılığınız), mizacınız, kendinizi ortaya koyma gücünüz, insanlara yaklaşım biçiminiz, yeni girişimleriniz(başlangıç yapmak istediğiniz durumlar), davranışlarınızdaki kararlılığınız, kimlik duygunuz, cesaretiniz, yaşam bilinciniz, genel sağlık durumunuz, baskın davranışlarınız, girişimleriniz konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp, terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz:

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında, burcunuzda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Mars etkisini genel olarak incelediğimizde keşif, isteklerinizi saptama ve bu isteklerin peşinden gidebilmeniz konularında sizleri destekleyici son derece önemli bir kuvvet olduğunu söylemek mümkündür. Tabi ki, yönetici gezegeniniz olması dolayısıyla Mars, ancak Merkür geri hareketinin bitimimin adından özellikle Mayıs ayında epeyce etkili olmaya başlar yani bu enerjinin gücü o tarihlerde fazlasıyla açığa çıkar. Mücadelenizi sürdürme ve isteklerinizi elde etmek sizin için bir bonus anlamı taşımakta. Kendinizi öne sürme gücünüz bu tarihlerde yoğun olduğu için, hedefleriniz konusunda fazlasıyla ısrarcı bir havanız olabilir. Davranışlarınızdaki netlik ve kararlılık öylesine hakimdir ki, dışarıdan size müdahalede bulunulması mümkün olmadığı gibi, durdurmak da neredeyse imkansızdır. Amaçlarınızı gerçekleştirmek için var gücünüzle öne atılabilir, meydan okumalarda bulunabilir, cüretkar ve rekabetçi bir tarzda hareket edebilirsiniz. Bu gücü daha olumlu yönde kullanabilmeniz adına size tavsiyem, kafanızın içindekileri belli bir amaç doğrultusunda derleyip toparlamanız ve bu amaca yönelik bilinçli düzenlemelerde bulunmanızdır. Bilirsiniz bir söz vardır. Kontrolsüz güç, güç değildir diye. O zaman yapılması gereken, gücü mantıklı bir şekilde kullanmaktır. Bunun yolu ise, gerçekçi düşünmek ve fevri hareketlerden kaçınmakla olur. Mars, Nisan ayında 3-11 ve 18 Nisan tarihlerinde zorlayıcı görünümler yapacaktır. Bu görünümler günlük yorumlarınızda detaylı bir şekilde ele alınacak. Ancak şunu söylemeliyim ki, değişim, dönüşüm ve ilişkinizle alakalı konularda lütfen dikkatli olunuz ve önünüzü göremediğiniz meselelerde acil kararlar vermekten uzak durunuz.

KOÇ BURCUNDA YENİAY

Sevgili Koçlar 3 Nisan saat 17:32 itibariyle burcunuzda ilerlemesini sürdüren Güneş ve Ay gökyüzünde kavuşmuş olacaklar. Astrolojik olarak bu son derece güçlü bir enerji yansımasıdır. Ancak bu yılki Yeniay, bir yandan burcunuz üzerinde gerilemekte olan Merkür diğer yandan Mars-Uranüs kavuşumu ile aynı günde oluştuğu için son derece dikkatli olmayı gerektiriyor. Bilinçli davranmanız, detaylara önem vermeniz, planlamalarda bulunurken geçmiş tecrübeleri gözden geçirmeniz gayet yararlıdır. Risk almadan önce iyi düşününüz.

Enerjiler nedeniyle sabırsız davranabilirsiniz. Özgürlük arzusu sizi olur olmadık girişimlerde bulunmaya, yanlış kararlar almaya sevkedebilir. Önünüzü göremediğiniz hangi konuda olursa olsun beklemede kalarak resmin bütünü görmeye çalışınız. Kendinize olan aşırı güven duygunuzun nedeniyle boyunuzu aşan kararlar vermeyiniz. Yeni ve keşfedilmemiş alanlarda kendinizi ifade etmeye çalışırken, ne kadar bilginiz var, nerelerde zorluklar yaşayabilirsiniz bunları mutlaka gözden geçiriniz. Yeni başlangıçlarda bulunmadan önce varacağınız sonucu, önünüzdeki seçenekleri ve gücünüzü lütfen hesaba katınız. Kendinizden şüpheye düşmeyiniz ancak ileriyi hedeflemek ve başarmak için güçlü planlamalara ihtiyacınız olduğunu mutlaka düşününüz. Başkaları ne kadar güçlü bir insan olduğunuzu onlara ispat etmek için olur olmaz hareketlerde bulunmayınız. Aceleci davranmadan ne yaptığını bilen bir insan olarak sistemli ve disiplinli bir şekilde hareket etmeye çalışınız.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona eren ve tekrar düz olarak seyrine devam eden Merkür, hem geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi uygulama hem de gerek sözel ve gerekse zihinsel anlamda, açık ve direkt olarak düşünmekten yana olacağınızın işaretçisidir. Ayrıca büyük bir heveslilikle, kararlı ve kendinizden emin bir şekilde fikirlerinizi öne sürebilmenizi sağlar. Bu enerjinin desteği altında, neyi isteyip neyi istemediğinizi saptayabilir ve müdahalede bulunabilirsiniz. Olayları kimi zaman abartılı bir şekilde ele almanız mümkün olduğundan çevrenizle olan iletişiminizde dikkatli ve yerinde görüş alışverişlerde bulunursanız büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine bu etki altında, bağımsız düşünme ön plandadır. Yani kimsenin etkisi altında kalmadan bildiğiniz şekilde işlerinizi yapmak. Tabii ki bireysel girişimlerde bu gayet faydalıdır. Fakat konu çalışma hayatı olunca, siz de takdir edersiniz ki paylaşımda bulunmak ve ekip halinde düşünmek lazımdır. Yani burada dikkat edeceğimiz husus, enerjinin olumlu yönlerini iş hayatınızla alakalı konularda girişim ve başarı adına kullanmak, zararlı olabilecek yönlerinin de farkında olarak ilişkilerinizde dikkatli olmak. Bu enerji sayesinde, dış dünyada kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade ederek olumlu kararlar alabilir, ilerleme kaydedebilirsiniz veya tam tersine insanlarla çatışarak, işbirliğinden uzak sadece kendinize dönük yaşayabilir, sabırsızlık göstererek, tartışmaya her an hazır bir insan haline gelebilirsiniz. Astroloji, enerjilerimizi doğru yer, doğru zaman kavramı içinde değerlendirmemiz anlamına geliyorsa, o zaman size önerim bu süreci bilinçli bir şekilde geçirmenizdir.

PARA KONULARI

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüsün seyrinde, hayal kırıklığı yaşamamak için her şeyden önce gerçekçi davranmanız gerekiyor. Çünkü bu süreçte görmek istediğimiz şekilde olayları ele alabiliriz. Yani kafanızın içinde belli bir gelir düşüncesi oluşabilir fakat bunların dış hayatta oluşması veya oluşma ihtimalinin içinde bulunduğunuz durumun hakikatleri doğrultusunda ele alınması lazımdır. İnancınız bu dönemde güçlüdür. Yani kötümser bir ruh hali etkili değildir. Fakat dediğim gibi bunun gerçeklerle örtüşmesi lazımdır. Maddi konularda kendinizi aşma arzunuz yine bu dönemde yükselebilir. Bunun söylememdeki maksadım kazanımlar konusunda herhangi bir sınırlanmadan hoşlanmayacağınız yönündedir. Yani gönlünüzce hareket etmek isteyebilirsiniz. Fakat bu mantıklı düşünmekten sizi alıkoyabilir, dikkatli olmak gerekebilir. Çünkü kimi zaman paranızı tutmanız gerektiğini düşünürken kimi zaman hayırseverliğiniz veya başka nedenlerle döküp saçmanız da mümkündür. Parasal konularda bu dönemde esnek düşünebilirsiniz. Bu bakış açısı ise, temkinli olmanız gereken durumlarda, nasılsa halledilir bakış açısı içinde hareket etmeniz anlamına gelir ki, bu durum sorunlara neden olabilir. Öncelikle parasal kazanımlarınızla alakalı konularda bu süreçte elinizin açıklığını her anlamda kontrol altına almalı, pratik hareket etmeye çalışmalı, duygusal davranmaktan ziyade gerçekçi olmalı. Özellikle 18 Nisan tarihindeki Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlayıcı görünümü yabancılarla olan ilişkinizde, bir karar vermeden önce çok iyi düşünmeniz gerektiğinin göstergesidir. İyi niyetinizi kimsenin suistimal etmemesine özen gösteriniz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasıda burcunuzda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Venüsün seyri, girişimcilik gücünüzün ön plana gelmesi anlamı taşıdığından, para kazanma konusunda itekleyici bir faktör olarak etkili gözüküyor. Ancak bu enerjinin bir de dikkat edilmesi gereken bir özelliği var. Harcamalar. Evet, farkında olmadan bütçenizin sınırlarını aşabileceğinizden söz ediyorum. Çünkü bu enerji diğer konularda olduğu gibi maddi açıdan da özgürce hareket etmek arzusu içinde, kendinize sınır koymakta zorlandığınıza çoğu kere şahit oluyoruz. Koç astrolojik olarak zodyaktaki afacan çocuksu yanlarımızın simgesidir. Doğum haritasında Koç burcu hangi yaşam alanında konumlanmışsa orada özgürlük var demektir. Siz bir Koç olarak doğal yapınız gereği zaten kısıtlanmaktan pek hoşlanmazsınız. Eliniz açıktır. Dostunuza, can bildiğiniz insanlara, sevdiklerinize maddi ve manevi anlamda destek olursunuz. Ancak dikkat ederseniz ne zaman sıkışsanız yanınızda çok az insan bulursunuz. O nedenle ben para evinizin yöneticisi Venüsün burcunuzda ilerleyeceği bu süreci, kazancınızı arttırmak amaçlı faaliyetlerde bulunmanız, ancak savurganlıktan uzak bir şekilde geçirmeniz şeklinde değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

Bir de önemli bir konu daha var. Mars biliyorsunuz 2 Nisan tarihinde burcunuzda ilerlemeye başlayacak. Böylece hayatın lezzetli yanlarının tadına varma ve ele geçirme istekliliğinizi öne çıkarmaya başlıyor. Ancak 23-27 Nisan tarihleri arasındaki Venüs-Uranüs ve 27 Nisan tarihindeki Venüs-Pluto zorlayıcı görünümlerini düşünecek olursak finansal açıdan kendinizi frenlemeniz epeyce zor olabilir. Bu durumda düşünmeden hareket edebilir, kelimenin tam anlamıyla har vurup harman savurabilirsiniz. Benim tavsiyem bu tarih itibariyle kazanımlarınız konusunda daha dikkatli hareket etmeniz ve ne olursa olsun risk taşıyan girişimlerde bulunmadan önce durup iki kez düşünmenizdir. Yani geleceğinizi düşünerek hareket etmeniz son derece faydalıdır. Yani dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:2-3-4-7-8-9-12-13-20-21-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler:10-11-16-17-22-23

Aşkta En Şanslı Günler: 12-13

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 5-6

Yeniay: 2-3-4-29-30

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 16-17

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Nisan ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER