mynet 05.04.2010

Koç burcu aylık yorumu (Nisan)

Nisan'da merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeni bir bakış açısıyla bakmak yararlı olacaktır.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler

10 Mart-6 Haziran arasında aşk evinizde ilerlemesini sürdüren yöneticiniz Mars gezegeninin etkisinden geçtiğimiz ay sizlere söz etmiştim. Nisan ayı boyunca bu enerji yine aynı şekilde önemini korumakta. Hatırlarsanız ne demiştik? Mars istek gücümüz ve mücadele hırsımızdır. Aslan burcunda ilerlerken, karşı cins üzerinde etkili olma arzunuz yoğundur. Hayatın güzel yanlarını ve keyifli olan kısımlarını tadabilmek, zorluklarından olabildiğince uzak durmak isteği bu enerji altında oldukça yüksektir. Son derece güçlü bir yaşam enerjisine sahip olacağınız için sizi birilerinin yönlendirmesi, yönetmesi mümkün olmadığı gibi, gittiğiniz yolun yanlışları veya hatalı kısımları hakkındaki uyarılara kulak asmamanız normaldir. İçinizdeki çocuk o denli doyurulmaya aç ve davranışlarınız o denli saftır ki, sizin bu halinizden etkilenmemek mümkün değildir. Aşkta yaratıcılık enerjiniz yüksektir, ateşliliğiniz bilinçli isteklerinizle uyum içindedir ve güçlü seks dürtüleriniz doyurulmayı beklemektedir. Bu güçlü enerji, Nisan ayında Boğa burcunda ilerleyen Venüsle 90 derecelik bir açı oluşturacak. Bu durum bir yandan tutkularınızı yükseltirken diğer yandan aşkta güvenliğinizi ve değerlerinizi herşeyden daha çok sahiplenmenizi sağlayacak. Bu anlamda Mars Aslan burcu seyrinin Nisan ayında etkili olduğunu görüyoruz.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Güneş gezegeni, hem kimliğinizi karşınızdaki kişi üzerinde bütünüyle etkili kılma hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz anlamına gelmekteydi. Ancak Nisan ayı geçtiğimiz aya göre Boğa burcunda ilerleyen Venüs, Merkür gezegenlerinin ciddiyete teşvik edici enerjisi ve hepsinden önemlisi Satürn gezegenin geri hareketi nedeniyle Koç burcunda ilerleyen Güneşin aktif enerjisinden yararlanmamızı güçleştiriyor. Yani sarı ışıkta durma zamanımız. Kimliğimizi gösterme hevesimiz, isteklerimizin peşinden gitme arzumuz ne kadar yoğun olsa da, bu ay yaşadığınız veya yaşanması muhtemel beraberlik konusunda hakikatler ışığında yol almak gerekiyor. Bu da gösteriyor ki, geçtiğimiz ay olduğu gibi coşkulu hareket etmek mümkün olmayabilir. Ancak şu var ki Güneş son derece önemli bir astrolojik göstergedir. Burcunuzda ilerlediği için güven duygunuzu ayakta tutmanızı sağlayabilir. Bunun size faydası muhakkak ki olacaktır.

31 Mart-24 Nisan tarihleri arasında güçlü bir konumda olduğu Boğa burcunda seyrine başlayan partner evinizin yöneticisi Venüs gezegeni beraberlik konusunda ciddiyet ve sağlamlık içinde düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Sahip olduğunuz değerlerinize gerek maddi ve gerekse manevi anlamda önem vermeye yani yaşadığınız ilişkinin veya içinde bulunduğunuz durumun ne anlama geldiğini sorgulamaya çalışınız. Bu sorgulamayı yaparken aşk evinizde ilerleyen Mars ve burcunuzda ilerlemekte olan Güneş gezegenlerinin coşkulu enerjisi sizi şaşırtmasın. Ayaklarınızı sağlam olarak yere basmanız gerekiyor. Nitekim Venüs Boğada yönetici olduğundan zaten ister istemez yaşadığınız beraberliğin hayatınızdaki önemini sorgulama gereği duyacağınız için bu coşkunluk belli bir dengede kalabilir diye düşünüyorum. Tabii ki doğum haritanızdaki enerjiler bunun ne derece doğru şekilde yapılacağının göstergesidir. Venüs Boğa burcu etkisi altında, temeli sağlam olan ilişkiler açısından sorun olmadığı gibi aksine birbirinize daha fazla kenetlenmeniz, ileriye yönelik neler yapmak istediğinizi belirlemeniz, eksiklerinizi tamamlamaya çalışmanız kolaydır. Ancak sorunlu bir aşk yaşıyorsanız, iki misli tedbirli olmak ve gerçekleri göz önüne alarak düşünmek lazım. Karşılıklı olarak konuşmalı, aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Fakat bunu yaparken ani ve dürtüsel hareket etmemek gerekiyor. Çünkü henüz tam olarak bir adım atmak mümkün değil. Ayrıca kendinizi ve fikirlerinizi ilişki içinde, inatçı bir şekilde kabul ettirmeye çalışmak yanlış olabilir. Karşınızdaki kişinin kimlik özelliklerine kendiniz kadar saygı göstermeli veya ilişkinizin sorunlarını bahane ederek birbirinizi kırmamanız lazım. Yani her iki kişinin sakin bir şekilde değerlendirmelerde bulunması lazım.

Nisan ayının bir başka dikkat edilmesi gereken tarafı, Venüs gezegeninin Neptünle yapacağı kare( iki gezegen arasındaki 90 derecelik açı) görünümdür. Çünkü bu enerji aşk konusunda hayallere dalma ve gerçekçi olunmadığı için yanılgılar yaşama ihtimalini güçlendirebilir. Eğer bu tarihte yeni bir aşka yelken açarsanız ileriye dönük düşünmeden önce durunuz ve özellikle dikkatli olunuz. Arkadaşlık merkezli bir şekilde ilerleyiniz. Bunun ötesine hemen geçmeyiniz. Çünkü kurulan hayaller gerçekleşmeyebilir. Ben demiyorum ki bu böyle olacak. Astroloji kesinkes şu ve bu olur demez. Ancak enerjilerin olumlu ve olumsuz etkilerini bilerek ona göre seçimlerde bulunmanızı sağlar. Mademki bu tarihte böyle bir risk faktörü söz konusu ise, o zaman bize düşen bilinçli hareket etmek, yeni başlayan veya devam eden beraberliğimizde gerçekçi hareket etmektir. Bir de şunu söyleyeyim. Ocak ayından bu yana Satürn ciddi ilişki evinizde ilerlediği için ne olursa olsun bir denetçi gibi sizi ciddi düşünmeye sevkediyordu. Oysaki Nisan ayında Satürn geri hareketle ilişki evinizden ayrılacak. Bu nedenle rehavete kapılmak, karşımızdaki insanı hayatımızın merkezi gibi görmek veya yeni başlayan bir aşkı ileriye dönük diye nitelendirmek Temmuz sonrası sizi de, birlikte olduğunuz kişiyi de fazlasıyla düşündürebilir. Hele bir önünüzü görün ondan sonra kararınızı verin. Tabii ki seçim sizin, ben ancak öneride bulunabilirim.

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında ikizler burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni sizler açısından hareketlendirici ve ilişki konusunda yenilikçi bir bakış açısıyla hareket etmeye teşvik edici olabilir. Bir yandan Venüsün Boğadaki ciddileştirici diğer taraftan Satürn gezegeninin çalışma evinizdeki geri hareketi ve para evinizdeki Merkürün geri devinimini düşünecek olursak Venüs İkizler burcu seyri rahatlatıcı olabilir. Hayatın güzel ve eğlenceli yanlarının keyfini çıkarmanızı sağlar. İlişki sorunlarda kaçışlar göstermeniz anlamına gelir. Çevrenizle olan iletişim oldukça güçlüdür. Yolculuklar gündeme gelebilir. Bunlar kimi zaman parasal bazen de aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olabilir. Ancak ani kararlar alma ve bu kararları uygulama anlamında dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu tarihlerde Merkür hala geri hareketini sürdürüyor olacak. Bu durum ilişki konusunda yapılacak konuşmaların önemli olduğunu fakat bu konuşmaların sonunda radikal bir karar alınmasının henüz erken olduğunu göstermektedir. Süreci güzel bir şekilde geçirin, gezin, haberleşin, birlikte olun. Buna sözümüz yok ancak dediğim gibi temkinli olmayı, açık kapı bırakmayı da ihmal etmeyin. Ne zamana kadar derseniz, Merkürün gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayısta etkisi bitene kadar. Ancak o zaman bahsi geçen Venüs İkizler burcu seyrinin sizin için anlamını biraz daha algılamış oluruz.

İş ve Kariyer
20 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş sizler için yaşam gücünüz, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz ve kişisel meseleler için yoğun bir enerjiye sahip olmanız açısından son derece destekleyicidir. Kim olduğunuzu dış dünyada ifade etme arzunuz yükselir. Kendinize olan güven duygunuz sağlamlaşmaya başlar, daha özgür kararlar almanız mümkün olur. Güneş kişinin yaşam gücünün de simgesi olduğundan burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla fiziksel açıdan çok daha kuvvetlenir, kendinizi zinde ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Hayatınızın tüm iplerini ele alma arzunuzun yoğun olduğu bu enerji altında serbest, direkt, çalışkan, bağımsız oldukça kendinizden emin bir şekilde, Ben buradayım imajı yaratabilirsiniz. İlgi odağı olma isteğiniz artacağı bu süreçte, yönetici pozisyonuna yükselmek veya bu pozisyonda iseniz, ekibiniz içinde liderliğiniz gösterebilmek, kabul ettirmek çok daha kolaydır. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, size yeni hedefler kazandıracağı gibi, kafanızın içindekileri cesaretle ön plana çıkarabilmeniz de destekleyici olacaktır. Tabii ki bu zaman içinde kendinizi daha fazla ön planda tutmanız mümkündür. Kimi zaman bencilce hareket etmeniz çevrenizdeki insanlar tarafından hakkınızda yanlış düşünülmesine yol açabilir. Bu konuda kendinizi ayarlayabilirseniz, yeri geldiğinde dengeyi sağlamak adına ılımlı davranmaya çalışırsanız herhangi büyük bir sorun çıkmadan yolunuzda ilerlemeniz mümkündür. Ancak aşk ve ilişkiler bölümünde de belirttiğim gibi Nisan ayındaki enerjiler nedeniyle geçtiğimiz aya göre biraz daha sakin olmak gerekiyor. O nedenle Güneşin burcunuzdaki bu etkisini aşk hayatınızla olduğu gibi iş hayatınızla ilgili meselelerde gerçekçi düşünerek kullanmak lazım.

2 Nisan-17 Nisan tarihleri Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek çalışma evinizin yöneticisi Merkür gezegeni, 15 günlük süre içinde özellikle işinizle alakalı gelirler konusunda etkileyicidir. Bu konuya para bölümünüzde değineceğim. Merkür iletişim, haberleşme ve zihinsel algılamamızla, gerekli ile gereksizi birbirinden ayırabilmemizde son derece etkili olan astrolojik gücümüzdür. Boğa burcu sahip olunan maddi ve manevi değerlerin çoğaltılması, korunması anlamına gelmektedir. Bu ikisi birleştirdiğimizde anlıyoruz ki, bu tarihler arasında çalışma hayatınızla ilgili konuları etraflıca gözden geçirmeniz, olasılıkları iyi hesaplamanız ondan sonra karar vermeniz lazım. Kaldı ki Merkürün birazdan izah edeceğim geri hareketini düşünürsek ince eleyip sık dokuma akıllıca ilerleme yani şöyle bir frene basarak etrafınıza bakmak gerekiyor. Her ne kadar Güneş, Mars aktif olmanız adına sizi iteklese de, iş evinin yöneticisi Merkürün geri hareketi, bir de Satürn gezegeninin çalışma evinize geri döneceğini hesap edersek ateşli Koçun çocukça veya şöyle söyleyeyim iyimserlik altında verdiği kararları, gittiği yolu tekrar bir geriye dönerek gözden geçirmesi gerekiyor. Her şey bütün ayrıntılarıyla düşünülürse eksik bir şey kalmaz, hata yapma olasılığınız ortadan kalkar. Tek dikkat edilecek nokta trafikte olduğu gibi sarı ışıkta durarak etrafınıza bir bakmak olmalıdır.

17 Nisan akşamı itibariyle geri hareketine başlayacak ve 11 Mayıs tarihine kadar geri hareketi devam edecek Merkür gezegeni hem parasal konularda hem de iş hayatınızla ilgili mevzular üzerinde etkili. Maddi konulardaki etkisinden biraz sonra söz edeceğim. Çalışma hayatınızla ilgili mevzulardaki en önemli etkisi, geçmişin değerlendirilmesi anlamında önem taşıyor. Çünkü sizi halledemediğiniz veya bir türlü yerine oturmayan şartlarınızla ilgili olarak tekrar düşünmeye sevkediyor. Bu sevkedişte aile sağlığınız başta olmak üzere bilhassa kendi sağlık durumunuz konusu önem taşıyor. Neleri ihmal ettiniz veya nelere dikkat etmiyorsunuz. Çalışma koşullarınız nasıl, bundan sonrası adına neler yapmanız gerekiyor, sorunlarınız neler, bütün bu soruların cevabı için geri hareket döneminde oturup iyice bir düşünmek lazım. Geri hareket dönemleri onarım zamanlarıdır. Bir şeyi onarmazsanız ne olur, ileride başınıza sorun açar. Benim tavsiyem eksikleri hem Satürn hem de Merkür gezegeninin geri hareketleri esnasında gözden geçirmenizdir. Şimdi gelelim Nisan ayında başlayan ve uzun soluklu olan Satürn gezegeninin geri hareketini izah etmeye.

Çok Önemli
7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Satürn, 30 Mayıs-22 Temmuz tarihleri arasında düz seyirle yoluna devam edecektir. Bu geri hareket Başak burcunda son kez meydana geliyor. Şimdi bizlere düşen son 2,5 yıl önce başlayan süreci, yaşanan durumları, alınan kararları, gelişmeleri ve içinde bulunduğunuz şartları son kez gözden geçirmek olmalıdır. Her geri hareket dönemi kişinin ne kadar güçlü olduğunun ve nerelerde eksikleri olduğunun belirleme zamanlarıdır. Ağır gezegenlerin geri hareketleri uzun aylar devam eder. Ancak ben tüm geri hareketleri daima onarım süreci olarak görmüşümdür. Yani daha güzele ve daha iyiye uzanmak için durup ne var ne yok diye şöyle bir hayatınıza bakmak son derece yararlıdır. Bu tarihler arasında çalışma koşullarınızla ilgili zorluklar ve artan iş yükünün getirdiği sıkıntılar tekrar önünüze gelebilir. Üstü sıvazlanan, görmezden gelinen veya yapmak istediğiniz halde bir türlü başarılı olunamayan işler üzerinde bu sefer çok daha ciddi bir biçimde düşünmeniz gerekmektedir. Söz gelimi kurs veya staj gören öğrenciler son kez eksiklerini tamamlamak için Mayıs sonuna devam eden Başak burcu etkinliğinden azami oranda istifade etmeyi bilmeliler.

Eğer bu devreyi iyi değerlendirirseniz Temmuz sonu ne kadar faydalı olduğunuzu görebilirsiniz Çalışma hayatında olanlar da aynı şekilde bulundukları iş şartları çerçevesindeki sorunlarını, isteklerini ve bundan sonrası adına düşündüklerini gözden geçirmeli ve bilinçli bir şekilde hareket etmeye özen göstermelidirler. İş başvurularında bulunanlar eksiklerini, yeteneklerini ve yapmak istediklerini kafalarının içinde derleyip toparlamalıdırlar. Ben geri hareket dönemlerini her ne kadar engelleyici diye nitelendirilse de her zaman olumlu bulmaktayım. Çünkü insanın derlenip toparlanmasını sağlıyor. Mayıs sonuna kadar devam eden geri hareket esnasında tarafsız bir bakış açısı çerçevesinde kendinizi gözden geçirir, düzenlemelerde bulunursanız, Satürn Mayıs sonunda düz olarak Başakta yoluna devam ederken, geri harekette düşündüklerinizi yoluna koyabilirsiniz. Böylece Temmuz sonunda Başak burcundan ayrılacak Satürn size ödülünüzü vererek yoluna devam eder. Ayrıca bu dersi iyi başaranlar Satürn Terazi burcuna yani ilişki evinize girdiğinde oradaki dersleri de daha kolay halledebilirsiniz.

Para Konuları
31 Mart akşamı Boğa burcunda ilerlemeye başlayan Venüs gezegeni bu seyrini 24 Nisan tarihine kadar sürdürecektir. Ancak unutmayalım ki bu ay para evinizde Merkür geri harekete başlıyor. O nedenle bu enerjiyi aylık yorumunuzdaki diğer enerjileri göz önüne alırsak temkinli ve akıllıca kullanmakta fayda var. Genel olarak maddi konularda gayet olumlu bir enerji olan Venüs Boğa burcu seyri, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim kanalıyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek için, farklı kaynaklar yaratmayı bilmeli ve bunları kullanıma sokmalısınız. Ne kadar çok para kazanırsak kazanalım, günümüz dünyasında ne yazık ki yeterli gelmiyor. İhtiyaçlarımız bitmiyor, hele tek başına mücadele ediyorsak işimiz daha da zorlaşıyor. Bu enerjiden olumlu bir şekilde yararlanmak için, öncelikle gelir elde edebileceğiniz konularda iyi araştırmalar yapmak, elinizdekini paranızı uygun alanlara yatırmak (sanat, emlak, arazi, otomobil v.b) borsa gibi riskli konulardan uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç istememek veya kimseye vermemek lazımdır. Ve herşeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Özellikle işbirliği veya ilişki içinde olduğunuz kişilerden destek görmeniz gayet mümkün.

2 Nisan-17 Nisan akşamına kadar parasal kazanımlar evinizde düz olarak seyrini sürdürecek Merkür gezegeni, finansal konularda zihinsel açıdan sağlam ve mantıklı kararlar almaya dönük olduğunuz veya olmanız gereken bir zamandır. Yapacağınız görüşmeler hem aile bütçeniz açısından etkili hem de gerçekçi düşünerek kararlar almanız açısından etkili gözükmekte. Ayrıca bu süreçte ailesiyle beraber oturan genç koçlar onlardan destek görebildikleri gibi, kendileri de idareli davranarak onları rahatlatabilirler. Üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olacağınız için zorlanmadan maddi güvenliğinizle ilgili kararlar alabilir, mantıklı düşünebilir hatta uzun zamandır böylesine tutumlu olmadığınızı düşünebilirsiniz. Ayrıca bu etki altında parasal kaynaklarınızı çoğaltmanızı sağlayacak görüşmelerde, hep ileriyi düşünerek ve rahatınızı ön plana alarak kararlar verebilir, etkin sonuçlar alabilmek için var gücünüzle çalışabilirsiniz.

Merkür Geri Hareketi Hangi Konular Üzerinde Etkili?

17 Nisan akşamı-11 Mayıs tarihleri arasında maddi kazanımlar evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni, Yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal), duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz (bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız, zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri, değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir. Parasal konularda özellikle Nisan ayının son derece önemli olduğunu söyleyebilirim. Venüs her ne kadar güzel bir enerji sunsa da, ay içinde Neptünle yapacağı zorlayıcı görünüm, parasal konularda gayet dikkatli olmanız gerektiğini göstermektedir. Lütfen bu tarihte rehavete kapılmayınız, her şeyi dikkatlice inceleyiniz. Paranızı olur olmaz şeylere sarfetmeyiniz. Yaşanabilecek hayal kırıklığı riskine karşı uyanık olunuz.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda

İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz
Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Güneş gezegeninin Boğa burcuna geçişi sizler için kemerleri sıkma ve paranızı idareli kazanabilmek açısından oldukça etkili. Bir koç için bu durum her ne kadar keyifsizlik verse de, bu seyir esnasında bilinçli olarak gelir gider dengenizi kurmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Çocuklarınız, eğlence hayatı, borsa, sanat, güzelleştirme, dekorasyon, spekülasyon, şans oyunları yoluyla kazanmak mümkün olabileceği, yaratıcı yönlerinizi ön plana çıkaran aktiviteler yoluyla da maddi kazanç sağlamanız da mümkündür. Sahip olduğunuz değerleri elinizde tutabilmek için paranızı daha dikkatli bir şekilde harcamaya, ekonomik hareket etmeye çalışmanız son derece faydalıdır. Hani eskilerin deyimiyle ak akça kara gün içindir sözü bu dönemin en etkili cümlesidir. Benim önerim ne olursa olsun bu dönemde kendi doğal yapınızın bilincinde olarak birkaç kuruş bir kenara koymanız veya en azından denk bir bütçe içinde hareket etmenizdir. Ayrıca sağlık açısından 23 Nisan-4 Mayıs arası dikkatli olmanızı öneriyorum. Bedensel yorgunluklar daha fazla hissedilebilir. Psikolojik açıdan da keyifsizlik baş gösterebilir. Sakin olunuz ve tedbirli davranınız.

Nisan Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-8-9-13-14-17-18-22-23-30

Zayıf Enerjili Günler : 5-6-7-19-20-21-26-27

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :15-16

Aşkta Şanslı Günler :22-23

Yeniay :13-14
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :26-27
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER