Habertürk 01.02.2011

Koç burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında koçlara, fikir uyumlu yeni arkadaşlıklar ve iş yaşantısında ciddi ilişkiler kurulacağı müjdesini veriyor.

Koç Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Koç burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat Merkür Kova burcu süreci fikirleri sizinle uyuşabilecek arkadaşlıklar kurabilmeniz anlamında olumlu. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu seyri iş çevrenizde kurulan ciddi ilişkilerin işaret olduğu gibi güzellik denge ve uyum olgularını iş hayatınızda önemseme zamanı. 8 Şubat Chiron Balık süreci sizi gizli düşmanlarınızdan koruyucu ve bilinmeyen sıkıntıların önüne geçici bir yansıma olarak olumlu gözükmekte. 19-21 Şubat Güneş ve Merkür Balık burcu süreçleri duygusal ve ruhsal düzeyde arınmanızı sağlayan ılımlı düşünmenizde etkili enerjiler olarak rahatlatıcı. 23 Şubat Mars Balık zarar görme endişesi içinde kendinize ait olan her şeyi özenle saklama ve gerekirse sessiz ve derinden ilerleme anlamına geliyor.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

Şubat ayına adım atarken aşk hayatınızla ilgili konularda geçtiğimiz Ocak ayında başlayan iki enerji etkinliği devam etmekte. Önce onları bir hatırlayalım.

16 Ocak-23 Şubat Mars ve 20 Ocak-19 Şubat Güneş-Kova burcu seyirleri, sosyal hayatın canlanması ve yeni arkadaşlıklar kurulması anlamında hala önemini korumakta. Bu enerjiler altında özgür yaklaşımlar sergileme, bireyselliğinizi ön planda tutma ve kendinizi sıra dışı bir şekilde ifade etme arzunuzun ön planda olduğunu görüyoruz. Yani üzerinizde denetim kurulması mümkün olmadığı gibi, sınırlanmaktan da hiç hoşlanmayabilirsiniz. Sizin arzunuz yaşam stilinizden düşüncelerine kadar sosyal hayatın içinde birebir yer almak, eskinin yerine yenisini koyarak hayatınıza heyecan katmak. Tabi ki bu durumda yansımalar da farklı şekilde gelişebilir. Şimdi olabilecek etkilere bir göz atalım.

İlişkisi olmayan Koçlar için bu enerjinin anlamı, farklı ve sıra dışı bir aşk yaşama arzusudur. Fakat bu aşk bağlayıcı, sınırlayıcı olmaktan ziyade, her iki kişinin de, ilginç paylaşımlarda bulunacağı, birbirleriyle hem aşkı hem de arkadaşlığı doyasıya yaşayacakları, çeşitli aktivitelere birlikte katılacakları, birbirlerine gerektiği zaman özgürlük tanıyacakları ama bir o kadar da, sosyal hayatın içinde görünecekleri tarzda olmalıdır. Değişik ortamlarda birlikte görünmeli, insanların dikkatini çekmeli ve başkaları tarafından gıptayla izlenilmelidirler. İşte bir Koç için aşkın tanımı bu süreç içinde böylesine bireyselliğe dönüktür. Bu süreçte genel olarak tanışmalar, bir grup aktivitesinde, bir davette, bir arkadaş aracılığıyla veya sıra dışı bir tarzda başlayabilir. Kabul edilme arzusu içinde yanıp tutuşulmaz, hatta ne kadar ani bir aşk olursa, bir koç için o kadar lezzetlidir. Hani bazen insan birdenbire sırılsıklam aşık olmak ister ya, işte bu süreçte arzulanan da aynen böyledir.

İlişkisi olanlar açısından bu enerjinin anlamı ise, beraberliğinizde tutkularınızı, isteklerinizi direkt olarak ifade etmekten hoşlanabilir, ortaklaşa düşünmekten ziyade kendi arzularınızı daha fazla ön plana alabilirsiniz. Tabii ki bu durum beraberliğiniz açısından son derece sakıncalı. Ayrıca eğer ilişkinizde sorunlar varsa, böyle bir enerji altında, ister istemez dediğim dedik tarzı yaklaşımlarda bulunmanız mümkün. Sizin arzunuz partnerinizin tamamen size ayak uydurması, renkli ve sıra dışı davranması, gerektiğinde sizi özgür bırakması ve beraberliğin sorunları ve gerekleri konusundaki kayıtsızlığınıza sabır göstermesi. Takdir edersiniz ki bu karşı taraf için oldukça zor bir durum. Ayrıca bu enerji altında karşı cins tarafından ilgi çekiyor oluşunuz ve sosyal hayatınızın renklenmesi, sizi ilişki konusundaki sorumluluklardan alıkoyabilir. Astrolojik olarak Güneş Kova burcu geçişlerinde bencil düşünemeyiz. Tam tersine başkalarıyla işbirliği içinde hareket etmek mecburiyetimiz vardır. Ancak bu demek değil ki, kendimizden, ilkelerimizden taviz vereceğiz. Yeri geldiğinde kendimizi korumayı da bilmemiz lazımdır.

SATÜRN GERİ HAREKETİ BAŞLADI

Sevgili Koçlar, 26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek olan Satürn, öncelikle ilişki(iş veya özel) mevzularında bizi geçmişe sürüklüyor. Çünkü hala halledilmemiş mevzular bulunmakta. Yavaşlama ve hazmetme sürecindeyiz. Ortalama altı ay süren bu dönemde, ister yeni bir ilişki isterse bitmeye çoktan yüz tutmuş bir beraberlik isterseniz hala aradığınız kişiyi bulamadığınızı düşünen biri olun, hiç farketmez. Satürn, dengeli bir ilişki nasıl olmalı ve tarafsız bir bakış açısı altında bir ilişki nasıl yaşanmalı, sen ve ben demeden biz olmayı nasıl başarmalı sorularına cevap aramanızı isteyecektir. Jüpiterin güçlü enerjisi sayesinde yenilik hevesimiz, bencil yüreğimiz kendi isteklerinin peşinden gitmemizi söylerken, Uranüs Mart ayında değişimin ilk start zilini çalarken, Satürn geri hareketinde beraberliğimizi sorgulayacağız. Hala büyük bir resmin tamamlanmayan parçalarını arayacağız. Çünkü biliyoruz ki, eğer bu yolu yalnız yürümek istemiyorsak BİZ olmayı başarmak zorundayız. İşte bunu başarmamız için Satürn bize -içe yönel ve kendini gözden geçir diyecek. Geri hareket süresince yanlışları düzeltmek için önce kendimizle sonra partnerimizle sonra da ilişkimizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu son derece gerekli. Çünkü ileride bir gün, geriye dönüp baktığınızda Satürn-Terazi burcu seyrinde verdiğiniz kararların sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Onun için lütfen ikili ilişkiler, iş ortaklıkları, iş sözleşmeleri ve kontratlarınız konusunda bu devrede bilinçli düşünmenizde fayda var. Bu gözden geçirmeler 13 Haziran-7 Şubat tarihleri arasında Satürn düz olarak yoluna devam ettiğinde ilişkiniz hakkında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini anlamanız mümkündür.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım.

Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi? Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri, ilişkinizin toplum içindeki yeri, konumu, ciddiyeti, taşıdığı misyonu değerlendirmeniz ve sorumluluklarınız konusunda daha ciddi hareket etmeniz şarttır. Duygular ciddileşir, ilişkideki saygınlık baş köşeye oturtulur. Yani ilişkinin önemi her iki kişi içinde ne anlam ifade etmektedir sorusuna cevap aranır. Özellikle evli veya uzun süredir bir arada olan çiftlerin aralarındaki ilişkinin niteliğine göre gözden geçirmelerde bulunmaları faydalıdır. Aranızda sorun yaratan maddiyat, sorumluluk, saygınlık, toplumsal durumunuz, beraberliğin sağlamlığı gibi konular ciddi bir biçimde ele alınmalıdır. Eğer aranızda problemler varsa doğal olarak bunların belli bir sıkıntı yaratacağı açıktır. Çünkü amaçlarınız birbirinizden ayrı ise sonuçta izleyeceğiniz yol da farklı olacaktır. İşte bu gibi durumlarda eğer eski sorunlar oturulup güzelce konuşulursa ve ilişkinin düzgün bir şekilde sürdürülmesi adına her iki taraf da kendince önlemler alabilirse tabii ki gayet olumludur. Kaldı ki, Venüs-Oğlak burcu seyrinin bir başka önemli tarafı dispozitör güç Satürnün,

26 Ocak tarihinde ortaklık(iş-özel)evinizde geri hareketine başlayacak oluşudur. Bu durumda tabii ki bastığınız yere dikkat etmeniz mutlaka şarttır. Her geri hareket bir mola olduğuna göre, şimdi sizler de ilişkilerinizi tekrar ele alarak neler eksik, neler yürümüyor, neler yapmak lazım, geçmişte yaşanılanları da göz önüne olarak süzgeçten geçirmelisiniz. Bu geçirme esnasında ne kötümser düşünün ne de nasılsa düzelir diyerek rehavet içinde olun. Olana bitene deyim yerindeyse yakın gözlüğünüzü takarak, mercek altında alarak bakmaya çalışın. Böylece süreci gayet olumlu bir şekilde değerlendirmiş olursunuz.

18 Şubat-DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Koçlar, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, aşk hayatınız, varsa çocuklarınız, sanatsal faaliyetlerinizle alakalı konularda dışa karşı kendinizi güçlü bir şekilde gösterme ve liderlik özelliklerinizi kabul ettirme anlamında baskın tavırlar sergilemenize yol açabilir. İçgüdüsel olarak bilinçaltınızdaki duygularınız sizi yönlendirmeye başlar. Ben önemliyim, benim bakış açım doğru, isteklerim kesinkes kabul edilmeli tarzı bir havanız vardır.

İşte bu güçlü duruş, hedeflerinizi gerçekleştirme, ileriye yönelik kararlar alma konusunda özgür hareket ederek, bir an önce sonucuna gitmeniz, yaşamınıza yeni bir yön çizmeniz anlamında sabırsız davranmanıza neden olabilir. Ancak bu noktada dikkatli olmak gerekir. Çünkü bu Dolunayın almış olduğu bazı özel görünümler, sosyal ilişkiler, organize faaliyetler, arkadaşlıklar, ileriye yönelik düşündüğünüz konularda, gerçekçi hareket etmenizin, düşünmenizin önüne geçici bir yanılsama yaratabilir. Olumlu diye nitelendirdiğiniz işler veya önünüze çıkan fırsatlar göründükleri gibi olmayabilir. Bu yüzden doğruluğu konusunda bilgi sahibi olmadığınız konularda temkinli hareket etmek ve iyice araştırmak lazımdır. Yenilikte bulunmak için acele etmemeli, hedefleriniz konusunda içinde bulunduğunuz şartları net olarak saptamaya çalışmalısınız.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında devam edecek aşk evinizin yöneticisi Güneşin Balık burcundaki seyir etkinliği altında, egonuzu geriye çekerek, kendi ihtiyaçlarınızdan ziyade karşınızdaki kişiye göre hareket etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Tabi ki doğanız gereği öncü ve ateşli bir kimliğe sahip olduğunuz için bu şekilde hareket etmeniz ve düşünmeniz kimileriniz için oldukça zordur. Bu zorluk nedeniyle, bu dönemi farklı şekilde ele almanız ve değerlendirmeniz mümkündür. İlişkisi sağlam temellere dayalı ve partneriyle mutluluğu yakalamış bir Koç bu dönemi, sevdiği kişiye karşı özverili davranarak, ona yardımcı olmaya çalışarak ve gerekirse kendi isteklerinden fedakarlık ederek geçirebilir. Bunun tam tersi sadece bireysel arzularını temel almaktan hoşlanan ve açıkçası ilişkisi pek umrunda olmayan bir Koç ise geriye çekilerek, kendini ele vermekten ziyade karşısındaki kişide soru işaretleri uyandırmayı tercih edebilir. Hatta kimi zaman, gizli ve yasak olanın güzelliğine kapılarak, uzun süreli olmasından ziyade, gelir geçer türü aşklar yaşayabilir.
Aşkın elinde tutsak olmak yerine güzelliklerini ve keyfini çıkarmak isteğiyle dolu olduğu için, partnerinin ne düşündüğü veya ne hissettiği onun için önemli olmayabilir. O doğasına uygun şekilde davranmaktadır ve kimliğini bu şekilde ifade etmekle kendini mutlu hissetmektedir. Bu tarihler arasında ilişkisinde sorun olan Koçların yapması gereken herşeyden önce geri planda kendilerini gözden geçirmeleri ve yanlışlarınızı dürüst bir şekilde ele almalarıdır. Fakat Güneş Balık burcunda ilerlediği için kimi Koçların bunu yapmak yerine problemlerin üstünü sıvazlamaları mümkündür.

Beraberliği olmayanlar açısından bu dönemin anlamı ise çok daha farklıdır. Aşk konusunda kısıtlamalar, endişelerden ziyade romantik paylaşımlarda bulunabileceğiniz, size farklı bir dünyanın kapılarını açabilecek, sizi kısıtlamaktan ziyade kendisine bağlayabilecek kişileri tercih etmenizdir. Bu kişi bireysel egonuzu törpülemeli size yoğun hisler beslemeli fakat asla hesap sormamalı, bugüne dek yaşamadığınız özel duyguları hissettirmeli ve cinsel anlamda uç noktalara çıkarabilmelidir. Gördüğünüz gibi bu tarihler arasında Güneşin yani öz benliğinizin ifade tarzı gizli kapaklı hareket etmeye yönelik ve aşk konusunda değişkenlik arzetmekte.
Güneş astrolojik yapısı gereği kişinin yaşam gücü, odak noktaları ve kişisel istekleriyle birebir alakalı olduğu için, Balık burcundaki seyrinin bazı Koçlar için anlamı yukarıdaki şekilde olabilir.

Diğer taraftan 22 Ocak tarihinde başlayan Jüpiter-Koç burcu etkisini de hesaba katmak gerekiyor. Çünkü Güneşi dispozite eden güç olarak önem arzediyor. Durum böyle olunca doğum haritasındaki etkiler nispetinde kimi Koçlar bu yıl kendilerini daha fazla düşünebilir, yeri geldiğinde Satürn-Terazi burcunun yarattığı sabırlı ol çağrısına –Yeter artık diyerek cevap verebilirler. Ancak yine de geri hareket döneminde sizi geçmişe doğru çeken veya bilhassa partnerinizin üzerinizde baskı kurarak sizi elinde tutmaya çalışması da mümkündür. Ben burada genel etkilerden söz etmek durumundayım. Ancak her Koç aynı durumu yaşamıyor. Onun için bu olasılıkları da bilmemiz lazım.

İŞ VE KARİYER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek yöneticiniz Mars iki konuda etkili. Birincisi ileriye yönelik hedefleriniz, ikincisi ise parasal konularda. Bu bölümde öncelikle üzerinde duracağımız konu hedefleriniz. Bu tarihler arasında burcunuzla uyumlu görünüm yapacak olan Mars sayesinde hedeflerinize bilinen klasik usullerle ulaşmak yerine sıra dışı ve orijinal olan yönlerinizi yani farklılıklarınızı ortaya koymak son derece önemli. Tabi ki bir Koç her zaman için kendi bildiği yol ve yöntemlerle ilerlemekten yanadır. Durum böyle olunca bireysel hareket etmesi mümkündür. Fakat bu dönemde dikkat edilecek en önemli nokta amacınızı gerçekleştirirken ekip halinde hareket etmektir. Eğer Mars bu süreçte tek başınıza hareket etmenizi gerektiren bir yaşam alanından geçiyor olsa da, o zaman size, ne yapın edin istekleriniz konusunda bencil davranın ilerleyin diyebilirdim. Fakat organize olmanızı gerektiren bir yaşam alanında ilerlediği için doğal olarak, etrafınızla işbirliği yapmanız gerektiğini söylemem lazım. Yalnız bu demek değildir ki birilerine uymanız gerekiyor. Tabi ki hayır, sadece akıllıca bir strateji uygulamak lazım. Kaldı ki Mars Kova burcu seyir zamanları ister istemez birlikte harekete geçmek anlamı taşımaktadır. Hatırlarsanız Jüpiter 22 Ocak tarihinde Koç burcunda ilerlemeye başladı. Zaten isteseniz de yerinde durmanız pek mümkün değil. Ancak ben yine de yapıcı davranmanız, eşit hak ve adalet duygusu içinde işlerinizi planladığınız zaman altından kalkamayacağınız bir durum yok. Yeni ve bilinmedik yöntemler bu süreçte oldukça işinize yarayabilir.

Bu tarihler arasında dikkat edeceğiniz bir başka husus ise, enerjinizi doğru ve gerektiği alanlarda zamanında kullanmak. Yani sabırsız ve kararsız davranmamalısınız. Bu enerji siz Koçlar için keşfetme dürtüsü sağlaması açısından da gayet olumlu. En azından bir hedef üzerinde yürürken alternatif yolları deneyerek de sonuca ulaşabilir. Demek oluyor ki, siz Koçlar bu süreçte Kova burcunda ilerleyecek Güneş ve Mars ardından burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Jüpiter sayesinde hem arkadaş çevreniz hem grup deneyimleri, hem de ekip çalışmaları yoluyla farklılıklarınızı ortaya koyarak ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirme gücü bulabilirsiniz. İş sorunları olan kişilerin de aynı şekilde, bireysel farklılıklarınız gösterebilecekleri alanları tercih etmeleri, arkadaşları, dostları vasıtasıyla iş konusunda girişimde bulunmaları gayet olumludur.

JÜPİTER KOÇ BURCUNDA

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında burcunuzu ziyaret ede$cek Jüpiterin sizler açısından önemi oldukça büyük. Eğer bir transit gezegen, burcumuz üzerinde ilerlemeye başladıysa ve bu gezegen Jüpiter gibi astrolojik anlamı itibariyle yarar sağlayan şanslı bir etki olarak kabul ediliyorsa, bir de aynı noktaya 12 yıl sonra temas ediyorsa, fırsatların kendiliğinden size ulaşabileceği zaman gelmiş demektir. Gelişim ve büyüme arzusunun açığa çıktığı ve kişinin kendini özgür bir biçimde ortaya koyarak yaşamına yenilikler getirme hevesinin yükseldiği böyle bir transit Jüpiter bile olsa doğru bir şekilde değerlendirilmelidir. Jüpiter yapısı gereği inancın sembolü. Koç burcu ise, hareketlilik ve içinden geldiği gibi davranma. Bu iki anlamı birleştirdiğimizde bu enerjinin sizler için yeni bir başlangıçta bulunmaya heveslilik hali şeklinde özetleyebilirim. Öncelikle burcunuz üzerinde canlandırıcı, tazelendirici, heveslendirici bir yansıma yaratacağı kuşkusuz. Gençleştirici, hatta kimi zaman kendinizi bir çocuk gibi özgür hissetmenizi sağlayıcı. Daha iyimser düşünmek, girişimlere açık olmak, kendinizden yana hayata bakmak, ben diyebilmek, özgürüm diyerek haykırmak mümkün gözüküyor. Bunu bir projektör gibi düşünerek, aydınlatıcı yanlarından yararlanarak önünüze dikkatle bakmak gerekiyor. Fırsatları iyi görebilmek, zamanında değerlendirebilmek için, ne yapmak istediğinizi hangi amaç üzerinde ilerlemekten yana olduğunuzu şimdiden kafanızın içinde belirlemeniz lazım. Jüpiter astrolojik olarak genişlemek, hayata katılmak, her alanda büyümek için ilahi bir yardım demek. Ancak ateşli ve sabırsız Koç burcunda ilerleyen Jüpiter, elinize geçen şansı yanlış değerlendirmenize de yol açabilir. Benim tavsiyem öncelikle hoşgörüsüz yaklaşımlarda bulunmaktan sakınmanız, düşüncelerinizi insanlar üzerinde baskı kurmadan ifade etmeniz, her şeyi ben biliyorum edasıyla dolaşmamanızdır. Liderlik gücünüzü açığa çıkaran bu enerjiyi, ufkunuzu genişletmek, kendini geliştirmek, bilgi dağarcığınıza yeni öğretiler kazanmak, cesaretle yol alarak hedeflerinize ulaşmak, yenileşmek amacıyla kullanmanız gayet faydalıdır. Aşırı güvenin yarattığı tuzaklara dikkat etmek gerekiyor. Evet, insan böyle bir devrede kendini her şey zannedebilir, yapabileceğinin üstünde düşünebilir, hatta yaptığı her şeyde hakkı olduğunu bile sanabilir. Oysaki bu fırsatların ne kadar garantili ve geleceğe dönük olduğu gerçeğini bilinçli bir şekilde gözden geçirilmelidir.

SATÜRN GERİ HAREKETİ BAŞLADI

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Terazi burcunda geri hareketini sürdürecek Satürn, sadece ilişkinizle alakalı konularda değil, mesleki konularda da son derece önemli olduğunu söylemeliyim. Özellikle iş ortaklığınızla ilgili meselelerde veya sözleşmelerinizle ilgili mevzularda sorunlar yaşanabileceği bu ay, yenilenmek ve dönüşümde bulunmak güç olabilir. Yerleşik kurallar ve henüz yerine oturmamış durumlar tam olarak önünüzü görmekte zorlanmanıza neden olabilir. Durumunuz gerçekçi bir şekilde ele almanız, içinde bulunduğunuz sisteme göre ayarlamalar yapmanız en doğrusudur. İşinizde sorunlarınız varsa, bu tarih itibariyle girişimlerde bulunarak veya görüşmeler yaparak kendinize yeni bir düzen kurmaya çalışabilirsiniz. Çalıştığınız sektördeki gelişmeler sizi direkt olarak ilgilendirebilir. Otorite konumundaki kişiler veya yaşamınız üzerinde söz sahibi olduğunu düşünen kişiler tarafından engellenebilirsiniz. Söz gelimi iş ortaklığınızda problemler yaşanmaya başlar veya eşiniz iş konusunda size baskı uygulayabilir. Hangi çeşit engel olursa olsun, gelişiminizin önünde duvar oluşturabilir. Bir yandan sorumluluklarınız diğer yandan dış baskılar sizi oldukça rahatsız edebilir. Yapılması gereken her şeyi gözden geçirmek ve düzeltilmesi gerekenleri tespit etmektir. Yaratıcı faaliyetler bu dönemde olumludur. Değişik insanlarla tanışabilir, çeşitli gruplarla temasa geçebilirsiniz. Fakat sözleşme ve iş akdi gibi konularda dikkatli olmak gerekir. Şimdi iş hayatı açısından sizleri rahatlatabilecek diğer kısa seyirleri beraberce gözden geçirelim.

KOVA BURCUNDA YENİAY-3 Şubat 2011

Sevgili Koçlar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay, başta idealleriniz olmak üzere, geleceğinizle alakalı düşündüğünüz ve gerçekleştirmek için uzun zamandır planlar yaptığınız her konuda yeni bir adım atabilme, hayatınızı yeniden şekillendirme gücünü kendi içinizde bulabilmenizi sağlayacak kuvvetli bir enerjidir. Bu etki altında şu an bulunduğunuz konum ve içinde yaşadığınız şartlar ne olursa olsun farklılıklarınızı ortaya koyarak, kendinize özgü olan tüm özelliklerinizi hayata geçirerek daha büyük bir bütünün içinde yer alabilirsiniz. Bunu başarmanın yolu sizin dışınızdaki dünyayla işbirliği yapmak, ittifak kurmak, gruplarla birleşerek projelerinizi hayata geçirmektir. Yani tek başınıza hareket etmekten ziyade, sizinle aynı amacı paylaşan diğer kişilerle bağlantıya geçmektir.

Bunu başarabilmek için, yaşamınızla ilgili önceliklerinizi saptamalı, kendiniz için hedefler belirlemeli ve bu hedefi gerçekleştireceğinize dair inancınızı güçlü tutmalısınız. Organizasyonlar, birlikler, sosyal ilişkiler, siyasi idealler, beklentileriniz konusunda kendinize güvenmeli, sistemin içinde yok olmak yerine, sistemin bir parçası olduğunu kabul ederek hareket etmelisiniz. Bu tutulmanın hedefleriniz konusunda çoktandır üstünde durmadığınız hatta olmaz diyerek belki de unuttuğunuz durumları yeniden ortaya çıkarması sayesinde yaşamınıza yön verebilirsiniz.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek iş evinizin yöneticisi Merkür, özellikle iş hayatınızın gündelik temposu içinde ekip çalışmalarının ve ileriye dönük düşünmenin önemini gösteriyor. Demek oluyor ki, çalışma ortamınızda bulunan kişilerle olan iletişiminize dikkat etmeniz ve bencil düşünmek yerine, beraber hareket edecek şekilde düzenlemelerde bulunmanız lazım. Ayrıca iş hayatınızla ilgili konularda organize işler son derece önemli. İşinizin tanımı çok önemli. Gruplarla faaliyette bulunmanız halinde ve her şeyden önemlisi, geleneksel düşünmek yerine, özgün çalışmalarına ağırlık vermeniz halinde, geri kalmanız diye bir durum söz konusu olamaz. Sözel açıdan kuracağınız irtibatlar, mantıklı ve stratejik hareket etmek son derece önemli. Öğrendiğiniz ve bildiğiniz her şeyi diğer insanlarla paylaşım içinde olmanız da sizi başarıya götürebilecek yöntemlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca işinizle ilgili konularda yenilikleri takip etmeye çalışın ve başkalarının sesine ve fikirlerine de kulak vermeyi ihmal etmeyin.
Yani el elden üstün sözünü unutmamak gerekiyor. Sakın ola ki, kendi fikirleriniz konusunda inatçı olmayınız. Ben haklıyım demek yerine, başkalarına danışmayı onların düşüncelerini almayı ihmal etmeyin. Bu davranış hem hedeflerinizi gerçekleştirmenizde hem de sorunlarınızdan kurtulmanızda önem taşıyor. Ve önemli bir hatırlatmada bulunayım. 19 Şubat tarihinde Balık burcunda ilerlemeye başlayacak.

Güneş gezegeni, kendi doğası gereği siz Koçların geri plana çekilmenizi ve mücadele etmek yerine, her şeyin ayağınıza gelmesini bekleyebilirsiniz. Nasılsa bir isteğim olmuyor veya işler umduğum gibi gitmiyor diyerek kendinizi dış dünyadan soyutlamayın. Unutmayın siz cesaretin simgesi bir burcun temsilcilerisiniz. Eğer iş sorunlarınız varsa ve atılımda bulunmak istiyorsanız bu enerjiden yararlanmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü düşünceleriniz ve sözel ifadenizdeki hızlılık, orijinallik ve sıra dışılık size plan ve projelerinizi açıklamanızda yardımcıdır. İş başvurularında bulunurken, ne kadar özel yetenekleriniz olduğunu ifade edebilir veya tecrübelerinizden yararlanabilirsiniz.

KUZEY AY DÜĞÜMÜ YAY BURCUNDA

Sevgili Koçlar 13 Şubat 2010-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde devam edecek Kuzey-Güney düğüm geçişi başta yüksek eğitim hayatınız olmak üzere, yabancı ülkelerle ilişkili ve yolculukları kapsayan konular üzerinde kendinizi geliştirebilmeniz anlamında faydalıdır. Seçimlerinizde kendiniz adına en doğru olanı saptamanızda başarılı olmanızı sağlar. Yayıncılık, öğretmenlik, satış, tercümanlık, reklamcılık, hukuk, eğitim görevlisi, danışmanlık, turizm alanında söz sahibi olmanızı ve inandığınız bir dava uğruna verdiğiniz mücadelede başarılı olmanızı kılar. Bilinç aydınlığı, sezgi gücü sağlayan bu geçiş, açık ve net bir iletişimde bulunmanız adına destekleyicidir. Başkalarının ne söylediğini merak etmek yerine, sizin bizzat yükselen sezgileriniz yoluyla bilinmeyenleri öğrenmenizi sağlar. Birileriyle iyi geçinmek için onların sizden beklediği sözleri söylemek yerine, sizin ne düşündüğünüzün önemli olduğunu hatırlatır ve size bunu öğretir. Projeler hazırlamak, yazım ve konuşma yeteneklerinizi geliştirmeniz için sizi teşvik eder. Hedeflerinize erişmenizi sağlayan ruhsal aydınlanmanızda kilit rolü üstlenir. Bu aydınlanma doğal olarak başarılı olmanızı sağlar. Kimseye bağımlı kalmadan kendi yolunuzu çizmenizi destekleyen Kuzey düğüm yeni çevrelere girmenizde, ufkunuzu genişletmenizde destektir. Burada önemli olan sizin kendi kendinize telkinde bulunarak kararlılık göstermenizdir. Ne istediğinizi biliyorsanız, onu nasıl elde edeceğinizi bu geçiş sırasında öğrenmeniz ve hedefinize varmanız kolaylaşacaktır. Sizin gibi düşünmeyen kişilerle tartışarak zaman kaybetmemeniz son derece önemlidir. Gelecek konusunda umutlarınızı arttıran Kuzey düğüm, olumsuz düşüncelerden sizi uzaklaştırarak içsel güveninizi yükseltir. Bu geçişte başarılı olmanın yolu, kendinize güvenmek, dürüst yaklaşımlarda bulunmak , sabırsızlıktan uzak durmaktır. Bunu başardığınızda geleceğinizi olumlu manada çizebilmeniz gayet kolay olur.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansımaları ele alınmıştır.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş, yaratıcılık gerektiren tüm sanatsal konularda etkili olduğu gibi çocuklarınız ve aşk hayatınızla alakalı mevzularda da rahatlamak, biraz daha kendinizi sakinleştirmek yada sessizlik, dinginlik içinde yaşamak isteğinizi yükseltebilir. Günümüz dünyasının stresi ve mücadelesi derken her burç gibi sizin de biraz yüklerinizi atmaya ihtiyacınız olduğunu göstermekte. Bu süreç yaşam savaşının öncüsü olan sizler için gerilimli tüm durumlar karşısında içinizdeki inancın artışı söz konusu olabilir. Kimileriniz ilişkiniz, kimileriniz çocuklarınız kimileriniz ise yeniden toparlanmak, güç kazanmak isteğiyle biraz köşeye çekilerek rahatlamak, sıkıntılardan uzak kalmak isteyebilirsiniz. Yalnız tabii ki gerçekler her an yanıbaşımızda. O nedenle bu pasifize halin sizi esir almasına da izin vermemek gerekiyor. Evet rahatlayınız, yüklerinizi atınız ama bu arada amaçlarınızdan, hırslarınızdan da vazgeçmemeniz yerinde olacaktır. Bu enerjinin size en önemli faydası, kendi içinizdeki özü ortaya çıkarması ve nelere sahip olduğunuzu göstermesidir. Bu süreçte yapmanız gereken, hem yaşamın güzelliklerinin keyfini çıkarmak hem de tüm benliğinizle hedeflerinizi gerçekleştirmek adına hazırlıklı olmaktır. İçinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmek, eksik kalan noktaları saptamak, neler yapmanız gerektiğini düşünmek anlamında etkili olabilir.

21 Şubat-19 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür,
sınırların belirsizleştiği, geriye çekilerek neler yapmanız gerektiğini düşüneceğiniz zihinsel açıdan sakin bir süreç olarak dikkat çekiyor. Etkilenmelere açık oluşunuz, çevrenizdeki kişilerin ruh hallerini bir sünger gibi kendinize çekmeniz, kimi zaman anlaşılmaz ve alıngan bir kişi gibi düşünmeniz mümkün. Ayrıca dış dünyadaki olayları kendi içinizde süzgeçten geçirme arzunuz bu dönemin etkileri arasında yer almakta. Bu süreç şairler, yazarlar, edebiyatla uğraşan kişiler için biçilmiş kaftan gibidir. Çünkü bu tarzda ifadelere öncülük eden bir enerji. Yalnız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, gerçeklerden uzaklaşmamak, hayalci davranmamak olmalı. Çünkü böyle bir düşünce sizin gibi atak bir kişinin aynı noktalar üzerinde takılıp kalması demek olacağından sakıncalıdır.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Mars mücadele tarzınızda yumuşama, işbirliğine yanaşma, kendinizden ziyade başkalarını düşünme anlamında etkilere yol açabilir. Yalnız bir Koç için bu enerji nedeniyle, doğası gereği zorlanabilir. Çünkü bu etki altında isteklerinizi hayata geçirmek için iki misli çaba sarfetmek gerekir. Çünkü savaşma ve elde etme gücünüz bu tarihler arasında düşüktür. Mars astrolojik anlamı olarak hedefinize kilitlenme ve ne pahasına olursa olsun elde etmenin temsilcisidir. Balık burcundaki Mars sürecinde ise, geriye çekilme ve çevrenizdeki olaylardan etkilenme yoğun olduğundan savaşmak yerine hedeflerden vazgeçilmesi, atak olmak yerine pasif tepkiler verilmesi mümkündür. Başarılı olmak, en tepeye çıkmak veya amaçlarınızın peşinde koşarak, bu benim bana ait olmalı diyebilmek zordur. İlla birilerinin size yardımcı olmasını bekleyebilir, hangi iş için hangi yolu aşmanız gerektiğini saptamanız zor olabilir. Bu arada Güneş Balık burcu seyrinin başlamış olduğunu da düşünürsek, kişisel anlamda rehavete kapılmanız mümkündür.

PARA KONULARI

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek olan Mars, parasal kazanç evinizin yöneticisi Venüs ile olumlu bir etkileşimde bulunacağından, ekip çalışmaları, topluca gerçekleştirilen işler, arkadaşlık ilişkileri, gruplarla olan aktiviteleriniz ve geleceğe yönelik projelerinizden gelir elde etmeniz mümkün gözüküyor. Liderlik gücünüz sayesinde kendinizi dış dünyada ifade ederken diğer yandan sizinle aynı doğrultuda hareket eden insanlarla aktivitelerde bulunabilirsiniz. Yani parasal konularda yeni ve bilinmedik yöntemler bulmak, takım çalışması yapmak, ileri teknolojilerden yararlanmak sizlere artı gelirler kazandırabilir. Bu enerjilerden olumlu manada yararlanmak için yapılması gereken fevri hareketlerden, kararlardan uzak durmak ve bilinçli şekilde hareket ederek gücünüzü paraya dönüştürecek girişimlerde bulunmaktır. Bu girişimlerde de tek başına düşünmek yerine ilişkilerinize önem vermek ve birlikte hareket ederek güce ulaşmaktır. Yani bütünlük duygusu son derece önemli. İşin ayağınıza gelmesini beklemek yerine bizzat ilişkiler aracılığıyla siz işin üstüne giderek kazancınızı sağlamaya dikkat etmelisiniz.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs bütçenizin sınırları çerçevesinde hareket etmenin, sorumluluklarınızın farkında olarak avucunuzdaki parayı idareli kullanmanın önemini göstermektedir. Kaldı ki, Venüsün dispozitör gücü Satürn geri harekette olduğuna göre, sakinliğinizi korumanız, görevlerinizi hakkıyla yerine getirmeniz, iş ilişkilerinizi ılımlı tutmaya çalışmanız, çatışmalardan, tartışmalardan uzak durmanız, geçmişte yaşanmış dersleri unutmamak gerekiyor. Öncelikle kendinize güvenmeniz, seçimlerinizi doğru bir biçimde yapmanız, karşınıza çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmek için güven duygunuzu ayakta tutmanız lazım. Artık bir yetişkin olduğunuzun bilincinde hareket etmek mutlaka gerekiyor. Maddi konularda verimli ve etkili olabilmek için öncelikle köklerinizin sağlam olması yani işinizin garantili olması şarttır. Hedefiniz doğru gittiğin yol düzgünse hiç kimseye hesap vermezsiniz. İç dünyanızla uyum içinde olduğunuz zaman hem eviniz sınırları içinde hem de mesleki konularda gerek eski gerekse bugününüzle alakalı daha bilinçli gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz. Sakın kendinize güvenmekten vazgeçmeyiniz. Siz belki birilerinin size yardımcı olmaması veya onların desteği olmaması halinde ayaklarınızın üzerinde duramayacağınızı düşünüyorsunuz. Ancak hiç de öyle değil. Ne kadar güçlü durursanız o denli başarılı olmanız mümkün. Paranızı değerlendireceğiniz doğru zamanı ve hangi alanlarda değerlendirmeniz gerektiğinin hesabını iyi yapmalısınız.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars, başkalarıyla ortak paylaşımlarınız konusunda daha barışçı, bölüşmeye hazır olmanızı sağlayacak yönetici gezegeniniz Mars içgüdüsel olarak paranın öneminin farkında olmanızı ve ihtiyaçlarınızın ne olduğunu bilmenizi sağlayıcıdır. Hayal gücünüz gayet yoğundur. Ve bu güç, çıkarlarınız doğrultusunda veya çıkar demeyeyim gereksinimlerinizle ilgili başka insanlarla anlaşma yoluna gitmeniz halinde, kafanızın içindekileri gerçekleştireceğinize dair bir inanç geliştirmenizi sağlar. Kişisel egonuz gereği elde etmeye, çıkarlarınızı kollamaya alışık bir insansınız bu tarihler arasında paylaşımda bulunmak size zorlayıcı gelebilir. Fakat tam tersi bir kişilikte ise, bu enerji hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek, parasal açıdan güçlenmek adına size zengin bir düş gücü sağlayabilir. Yani elde edilmek istenen her şey önce kafanızın içinde şekillenir ve daha sonra elele gerçeğe dönüştürebilir. İşte bu süreci olumlu açıdan kullanmanız asıl özü de budur. Parasal konularda kimi zaman inişler ve çıkışların olabileceği bu dönem kimi günlerde sizi yanıltıcı olabilir. Yani para elinize geçince plansız bir şekilde harcamalarda bulunursanız zor durumda kalmanız mümkündür. Tam tersi kötümser düşmeniz ise cesaretinizi kırıcı bir durumdur. Bunun ortalaması ise düzgün bir şekilde hareket etmek, duyarlılığınızı dengede tutmak, akıllıca paylaşımlarda bulunmak ve bilinçli hareket etmekten uzak durmamaktır.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-7-8-12-13-16-17-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 1-14-15-20-21-26-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 16-17
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 9-10-11
Yeniay: 7-8
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 20-21
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER