Habertürk 01.06.2011

Kova burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay kovalara, verilen kararların sonuçlarını görme anlamında olumlu etkilerin devrede olacağını söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Kova Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Kova burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran tarihinde aşk evimizde oluşan İkizler burcundaki Parçalı Güneş Tutulması çocuk sahibi olmak isteyenler için hakikaten yeni bir kararın, atılan adımların işaretçisidir. Bu adımlar iki hafta sonra meyvesini verebilir. Ayrıca ilişkisi olmayanlar için yeni bir aşkın habercisidir. İleride ciddiyete dönüşebilecek bu aşk üzerinde düşünülmeyi gerektirecek kadar önemli olabilir. Belki en başında bu denli etkili olmasını beklemezsiniz. Ancak zaman geçtiğinde iş ciddiyete dönüştüğünde bu tutulmayı hatırlamanızı isterim. 4 Haziran tarihinde Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter bir çok Kova için yeni bir ev satın alma, kiraya taşınma veya toprak sahibi olma anlamında oldukça etkili. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizler burcunda seyrine başladığında, evinizle alakalı konularda iletişim trafiğiniz yoğunlaşır. Ayrıca yapacağınız bir yolculuk, eğitim hayatınızla alakalı bir olumlu gelişim keyfinizin yerine gelmesini sağlar. Çift kısmetlilik bu olsa gerek. 15 Haziran tarihinde Yay burcunda oluşan Ay Tutulması, Güneş Tutulması sırasında verilen kararların sonuçlarınızı görme anlamında olumludur. 21 Haziran Güneş Yengeç burcunda seyrine başladığında partneriniz veya sizinle ilgili sağlık konuları gündeme gelir. Ayrıca bu enerji altında hassasiyetiniz fazlasıyla yüksektir. Aynı gün başlayan Mars İkizler burcu seyri aşk, çocuk, iş hayatınızla ilgili haberleşme, gelişme ve görüşmelerin işaretçisi olduğu gibi, bu konularda verilen mücadelenin de simgesidir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Güneş- İkizler burcu seyri Haziran ayında da bizlerle beraber. Cemiyet hayatının vazgeçilmezi, sıra dışı yönleriyle sohbetinden zevk alınan hümanist ruhlu Kovalar için şanslı bir dönemin işaretidir. Yenilikçi düşünceleriyle, farklı ışıltısıyla her zaman dikkat çeken Kovalar, karşı cins üzerinde daima etkili olmuşlardır. Hakkınızda konuşulur, bağımsız ruhunuzdan söz edilir, sizinle aşk yaşanmasının zorlukları dile getirilir. Ancak bir gerçek vardır ki, Kova kadını ve erkeği daima caziptir. Giyim stili kimseye benzemez, sürüye boyun eğmediği için rakibi yine kendisinden başka kimse değildir. Güneşin bu dönemdeki iletişimci gücüyle şahlanan Kovalar güçlerinin doruğundadırlar. Aşkın peşinden koşmaktan hoşlanmayan Kovalar bir de Terazi, İkizler, Koç, Yay burcu yükselene sahipseler pırıltılarını hissetmemek mümkün değildir. Ömür boyu fiziksel açıdan formunu koruyan bir Kova, yaşı ilerlemiş olsa dahi bu enerjinin etkisi altında ilgi uyandırmayı bilir ve çevrenizdeki insanların da canlanmasını sağlar. Zaten sizin olduğunuz yerde rutinleşmeye izin yoktur.

Bu geçiş aşk hayatınızla ilgili oldukça aktif bir dönemin simgesidir. Çok yönlülüğünü yaşadığı veya yaşayacağı ilişki içinde sergilemek ister. Zihnen öylesine hızlı çalışan bir mantık gücü vardır ki, onu durdurmak veya onu kandırmaya çalışmak imkansızdır. Eğer kafaca anlaşabileceği birisi karşısına çıkarsa Kova, bunu kesinlikle hissederek değerlendirmeye alacaktır. Bu süreçte, yeniliklerde bulunmak ve yaşamak dürtünüz yüksek olduğundan, dikkatinizi çekebilecek birine rastlamanız mümkündür. Bu kişinin kalbinizin derinliklerine inmesi için, karşısındaki kişinin fikirlerini, düşüncelerini net bir şekilde ifade etmesi, duruşuyla güven duygusunu size hissettirmesi lazımdır. Değişik konularda konuşan, konuşmakta zorluk çekmeyen ve anlama gücü olan insanlar sizi kazanmaya aday kişilerdir. Son derece sosyal ve enerjik olduğunuz bu dönemde, afacan çocuklar gibisinizdir. Hatta bir romanın kahramanı çalıkuşuna benzersiniz. Aşkla cıvıldayan ağlayan gülen ama ele geçirilme aşamasında zorlayıcı kalkanları olan. Bu dönemde yeni bir aşk, yeni bir beraberliğe başlamak gayet kolay olduğu gibi, devam etmekte olan ilişkinizde veya yeni başlayacak birlikteliğinizde aradığınız en önemli koşul, sizi kıskandırmaya kalkmayan, şüphelenmenize neden olmayan, açık davranan, sevmesini bilen, sevginin değerinin farkında olan kişidir.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Kovalar 2 Haziran saat 00:02 itibariyle İkizler burcunda bir Yeniay oluşacak ve ardından saat 00:16 da, Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Bir Kova için İkizler burcunda oluşan bir tutulmanın son derece faydalı değişimleri işaret edeceğini belirtmek isterim. Dispozitör güç olan Merkürün İkizler burcunda seyrine başlamasını da hesaba katarsak önümüzdeki iki yıllık sürecin, aşk hayatınızdan tutun da çocuk sahibi olmaya kadar bir çok değişimin, iletişimin işaretçisi olduğunu biliniz. Artık sosyal yaşamda sizleri popüler kimliğinizle kendinizi ifade ederken, bağlantılarda bulunurken görebiliriz.

Dikkatleri üzerinize çekmek için pratik, akıllı ve çekici olan tüm yönleriniz ortaya çıkıyor. Tez canlılığınızla yaşamın tam da merkezinde yer alabilirsiniz. Eğlence hayatının içinde sizi görebilmek, el sanatlarında becerilerinizi izlemek ne de keyifli olacaktır. Akıcı konuşmanız size yeni dostlar kazandırdığı gibi, sorunlar karşısında kolayca çözüm üreten aklınızla takdir edilebilirsiniz. Bu Tutulma arkadaş çevrenizi, aşka bakış açınızı, varsa çocuklarınızla olan ilişkinizi hızlı bir değişimin içine çekiyor. Artık daha aktif, daha özgür ve risk alabilecek kadar cesursunuz. Ellerinizle yaptığınız sanat eserleri, ses ve dil kabiliyetinizle gösteri dünyasında yer alabilirsiniz. Müzik, şiir, sinema, tiyatro ve festivallerde isminizi duyurmak gayet kolay.

İkiz bir bebek sahibi olabilir, aşk hayatınızda kısmetliliğinizle adınızdan söz edebilirsiniz. Eğlenceli ve hızlı bir yaşam sizi kendi içine çekeceği için, hem ev sınırlarınız içinde huzur ve güvenliğin hem de aşk hayatınızda aktifliğin tadını çıkarabilirsiniz. Flört anlamında epeyce hızlı aşklar kapınızı çalabilir. Aynı anda iki ilişkiyi sürdürebilir ancak hangisinde karar kılacağınızı bilemeyebilirsiniz. Eğlence hayatından söz ederken gazetecilik, radyo sunuculuğu, Televizyon, bir tatil köyünde animatörlük, reklamcılık, sanatçı danışmanlığı, oyunculuk kısaca iletişim, haberleşme, yolculuk, aktivite içeren her yerde sizi görebileceğimiz iki yıllık tutulma dönemi başlıyor.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında aşk evinizde seyrini sürdürecek Merkür, yeni tanışmalar, iletişimde bulunarak yeni insanlarla karşılaşmak açısından etkili zamanlardır. Kimileriniz için bu dönem, yazışma, internet dünyası, haberleşme ağı, yolculuklar, sosyal aktiviteler açısından oldukça renklidir. Kimileriniz kısa sürecek özel veya iş amaçlı seyahatlerde ilginç insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bir şeyler öğrenmek adına en istekli olunan süreçtir. Katıldığınız bir program, kurs veya benzeri bir çalışma size yeni deneyimler yaşatabilir. Merkür haberleşme ve iletişimle alakalı konuların temsilcisidir. İşte bu süreçte, internet dünyasında arkadaşlıklar kurulabilir, tanışma sitelerinde yeni yüzlerle karşılaşılabilir. Fakat bunların çoğu arkadaşlık ölçüsündedir, uzun süreli olması çok zordur. Aynı anda birden fazla kişiyle görüşebilir, mesajlaşabilir, ilginç insanlarla neşeli ve aktif bir şekilde paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bu süreçte iletişim konusu son derece ön planda olacağından, kendinizi ifade etmek açısından gayet renklisinizdir. Her zaman arkadaşlık, dostluk ve sosyal ilişkileri önemsediğiniz için, ben bu dönemin zihinsel açıdan dinamik, her yeni insandan bir şeyler öğrenmenizi sağlayan, bağlantılar kurabilen bir kişi olarak hareket edeceğinizi düşünmekteyim. Yalnız bu etki atında yazının başında da belirttiğim gibi, duygusallık aramak veya karşımıza çıkan kişilerde bu özelliği bulmak neredeyse imkansızdır. Evet bir araya gelinir, sohbetler edilir, gezilir, tozulur, bilgi paylaşılır fakat bu kadarla kalınır. Aşk açısından havailiğin yüksek olduğu zamanlardır. Eğer ciddi ilişkinizde sorunlar varsa, kendinizi biraz olsun eğlendirmek için sosyal hayata katıldığınız, çeşitli hobilerle veya insanlarla tanışarak sohbet ettiğiniz bir dönem olabilir. 3, 5, 14 Haziran tarihleri dikkatli ve tedbirli olunması gereken zaman olarak öne çıkıyor.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ve aşk evinizde transitini sürdürecek Venüs, aradığınız özgürlük ve arkadaşlık duygusunu tadabileceğiniz yeni bir kişi anlamına gelebilir. Özellikle hayatın keyifli ve eğlenceli yanlarını hissetmeniz bu dönemde gayet kolay olacağından uzun süredir yorulan bilinciniz ve üzgün yüreğiniz güç bulabilir, canlanabilir. Bu enerji altında, yeni insanlarla tanışmak, farklı bakış açıları ve fikirleri olan kişilerle bir araya gelmek mümkündür. Yine bu dönemde ilişkisi olanlara benim tavsiyem, öncelikle arkadaşlık olgusunu önemsemeniz, birlikte eğlenmeyi ve gezmeyi, aşkınızı yeniden canlandırırken duygusal davranmamayı bilmenizdir. Çünkü bu süreç bağımlılık ve hassasiyet içinde olmaktan ziyade ortak ilgi alanlarını paylaşmayı gerektirmektedir.

Partnerinizi sınırlamamak, özgür bırakmak, arkadaşı olmak, baskı uygulamamak, üstüne çok düşmemek gerekir. Şimdi romantizm ve hassasiyet değil, bilakis rahat davranmak, hayatın keyfine varmak zamanıdır. Bu süreçte bazılarınız, ilişkinizdeki sorunlarını çözümlemeye çalışırken diğer yandan karşınıza çıkabilecek bir başka kişi nedeniyle aklı karışabilir. Kimi Kovalar ise, yeni bir aşka adım attığı halde, eskiyi hala unutamamış olabilir. Bu ve buna benzer durumların dışında genel olarak ben bu dönemin kısa sürse de size keyif vereceğini düşünüyorum. Yalnız şunu unutmayınız ki, Venüs etkisi altında başlayan bir ilişki uzun soluklu değildir. Bunun için ortak haritalarınızın güçlü enerjiler içeriyor olması gerekir. Ayrıca bu süreçte tekrar bir araya geleceğiniz eski aşkınızla her şeyi tekrar konuşmanız ve bundan sonrası adına bir sorun yaşamamak için mantıklı kararlar almanız yerinde olur.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Kovalar, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, arkadaşlıklarınız, her türlü organizasyon veya grup faaliyetleriniz, platonik ilişkileriniz, dernek çalışmaları, insanlığa yararlı olabilecek her türlü hizmetleriniz, patronunuzun finansal geliri(bu durum sizin maddi geliriniz açısından önemlidir), kazanç sağladığınız alanlar, liderlik kabiliyetiniz, bireysel kimliğiniz, geleceğe dönük hedefleriniz, hayallerinizle alakalı konularda şu anda içinde bulunduğunuz durumu her yanıyla gözden geçirmek ve değiştirmek adına istekli olduğunuz bir gündesiniz. Yapmanız gereken, arzu ettiğiniz ve düşlerini kurduğunuz bir gelecek için mevcut şartlarınızı yapılandırmak ve aksayan kısımları düzeltmek için mücadele etmektir.

Doğal olarak yenilere yer açabilmek için eskinin bir şekilde devreden çıkması gerekmektedir. Bu alan yenileştirmek adına reform hareketlerinin görüldüğü yerdir. Yenilenme gücünüz size rehberdir. Liderlik gücünüzü gösterebileceğiniz alanlara yönelmek, tek başınıza gücünüzün yetersiz kaldığı konularda, sizinle aynı şekilde düşünen insanlarla bir araya gelerek faaliyetlerinde bulunmayı düşünebilirsiniz. İleriye yönelik hayallerinizi gerçekleştirmek adına girişimde bulunmak veya size destek olabilecek insanlarla bir araya gelmek, eksiklerinizi saptamak ve yanlışlarınızla yüzleşerek dönüşümü kabul etmek sizi başarıya ulaştırabilir.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında Mars İkizler burcunda seyrini sürdürecek. Bu iki yıl sonra tekrar sizi ziyaret edecek olan bir enerji. Aynı Venüs enerjisi gibi sizleri harekete geçirici ve aktif hale getiricidir. Aşk hayatınızla ilgili konularda, herhangi bir problemle karşılaştığınızda bulunduğunuz ortamdan kaçmak istemeniz gayet doğal. Çünkü bu dönemde sorun kaldıracak durumda değilsinizdir. Bilakis hayatın güzelliklerini elde etmek ve yaşamak isteğindedir. O nedenle esnek yaklaşımlar göstermeniz veya böyle yaklaşımlar içinde olan kişilere yönelmeniz mümkündür. Kimi zaman süreklilik ve değişim ihtiyacınızın yarattığı tatminsizlikler, yaşadığınız deneyimlerden zevk almamanıza yol açtığı gibi, elde edilen güzelliğin kıymetini bilmenizin önünde engeller oluşturabilir. Ciddi ve uzun süreli ilişkiden ziyade, günübirlik düşünmeniz bu dönemde mümkündür. Sanki yorulan bedeniniz ve ruhunuz bir çocuk gibi eğlenmek ve hayatı kucaklamak istiyordur. Yaşamın keyifli yanlarından söz ederken, özellikle yenilik anlamındaki her şey sizi kendisine çeker. Hani bir yerde sizi uzun zaman görmek imkansız desem en doğru cümleyi kurmuş olurum. Yeni yerler, yeni keşifler, eski veya yeni tanıdığınız insanlarla bir araya gelmek, hatta imkanınız varsa bir Avrupa seyahati yaşanabilecek yansımalar arasında yer almaktadır. Hangi tarihlerde dikkat etmek gerekiyor? 22 ve 28 Haziran. Bunları günlük yorumlarda sizlere geniş bir şekilde sunacağım.

İŞ VE KARİYER

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Mars-Boğa burcu seyri mesleki konularda home ofis tarzı bir çalışmayı gösterebileceği gibi, size aşina gelen ve kalıcılığı olan bir ortamda çalışmayı tercih etmeniz anlamına da gelir. Burada belli bir zamanın geçmesi ve tasarlanan işin olgunlaşması lazımdır. Yani işinizde uzmanlaşmanız için veya işinizden gelir elde edebilmeniz için, bir müddet bildik bir ortamda (eviniz v.b) çalışmanız lazımdır. İş hayatınızla ilgili her türlü mevzuda, gerek duygusal ve gerekse maddi açıdan güvenceye fazlasıyla ihtiyaç duyabileceğiniz bu süreçte, güçlü ve sabırlı olmanız son derece önemlidir. Böyle durumlarda kişinin inancı, onu her türlü zorluk karşısında koruyabilir. O zaman benim de önerim, hangi yol ayrımında olursanız olun veya neye karar vermişseniz asla yılmadan, olumsuz düşünmeden ilerlemeniz, emek sarfetmenizdir. Kimileriniz kendi ayakları üstünde durabilmek için yeni bir iş kararı alabilir, bazılarınız ev içinde yeteneklerini değerlendirmeye kalkışabilir. Bu süreçte verimlilik olgusu gayet değerlidir. Oturup düşündüğünüzde şu an varmaya çalıştığınız yolun sonunda gerçekten rahat edeceğinize inanıyorsanız, o zaman kendinizi boş yere tedirgin etmeyiniz. Yanlış bir seçim yaptığınızı düşünüyorsanız, tekrar kendinizi gözden geçiriniz.

İstekli ve sabırlı bir şekilde ilerlemeniz gerektiğinde söz etmiştim biraz önce. Bunun anlamı, geleceğinizi garanti altına alabilmek için, karşınıza çıkabilecek her türlü zorlukla mücadele edebilecek kadar güçlü olmanızdır. Dışarıdaki dünya üzerinizde baskılar kurmaya kalkışsa da, siz kendinizden ve yapacaklarınızdan eminseniz, kimsenin sizi durdurması mümkün olamaz. Yeter ki doğanızda bulunan yenilik ve sıradışılık gücünüz açığa çıkarın. Gerisi zincir halkaları gibi birbirine bağlanacak ve başarı kendiliğinden oluşabilecektir. Bu tarihler arasında dikkat edilmesi gereken bir başka nokta, ayağınızı sağlam olarak yere basmaktır. Fakat bir daha kaldırmayacak şekilde değil. Yani her adım bir başka adımı takip etmeli ve ileriye doğru gidilmelidir. Eğer sağlam olsun diye bastığınız yerde beklemeye devam ederseniz, zaman kaybetmiş olursunuz. Bunun ince ayarını mutlaka yapmalısınız. Benim bu etkiler altında size önerim, derin bir şekilde kendinizi gözden geçirerek, işin kolayına kaçmadan, gerekli dönüşümü gerçekleştirmenizdir.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda seyrini sürdürecek Jüpiter, ailevi yaşamınız, ilişkileriniz, yuvanızla alakalı konularda etkili olup inancınızı, güven duygunuzu büyütücü olumlu bir tesirdir. Jüpiter bu alanda seyrini sürdürürken aile yaşamınızla ilgili konularda yapmayı istediklerinizi kendi kaynaklarınıza güvenerek üretme ve çoğaltma arzusu duyacaksınız. Kendi değerinizin, öz kaynaklarınızın ve sahip olduklarınızın farkında olduğunuz zaman, kendiniz için neyin gerekli olduğunu bilirsiniz. İşte bu gereklilik aklı başında kararlar almanızı sağladığı gibi Jüpiterin size sunacağı olanakları yerinde ve zamanında değerlendirmenizde de etkili olur. Sözgelimi bir ev satın mı almak istiyorsunuz, yoksa hayatınızı biriyle sürdürmek niyetinde misiniz veyahut evinizi restore etmek büyütmek onarmak mı istiyorsunuz, şehir dışında bir ev satın alarak hafta sonları biraz olsun şehir karmaşasından uzaklaş niyetinde misiniz. İşte Jüpiter bu konuda oturup planlarınızı gerçekçi bir şekilde yapmanızda size destek. Siz yeter ki, paranıza ve hedefinize sahip çıkın. Bazılarınız home ofis tarzı çalışmayı düşünebilir. Yani evinden işini yürütmek isteyebilir. İşte Jüpiter bu konuda da size destek. Eski bir mülkünüzü satışa çıkarmak niyetinde misiniz yine Jüpiter aklı başında bir müşteriyi karşınıza çıkarabilir. Dediğim gibi, Jüpiterden yararlanmanın yolu sizin kendinize ve kaynaklarınıza ne kadar önem verdiğinizle birebir alakalı.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak seyrini devam ettirecek olan Satürn, başta yüksek eğitim konularında etkili bir dönem olup, gerek ülkenizde veya gerekse yurtdışında akademik eğitim almanız, uzmanlaşmanız açısından son derece olumludur. Dünya görüşünüzde değişimler yaratacak bu seyir, kendiniz dışındaki insanlarla ortaklaşa hareket edebilmeniz anlamına gelir. Bu dönemde eşit haklar çerçevesinde ilişkiler kurabilmenin, uyum ve güzellikleri paylaşabilmenin yolu, öncelikle kendi kimliğinize sahip çıkmak olduğu kadar, diğer kişilerin de isteklerini ciddiye almakla mümkündür. Yani artık ben değil biz olmak olgusu ön plandadır. Satürn gezegeninin bu destekleyici enerjisi altında bütün bunlar gayet kolaylıkla başarılabilir. Eşitlik olgusu bu sürecin en etkili sırrıdır. Bunu başarabildiğiniz oranda gelişip büyüyebilirsiniz. Özgürlük kavramının temsilcileri olarak, bu enerji altında yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Başka bir ülkede kendinizi her alanda ifade etmeye, göstermeye çalışabilirsiniz.

Yabancı uyruklu veya yabancı ülkede yaşayan biriyle evlilik yapabilirsiniz. Akılcı ve kararlı şekilde planlarınızı yaptığınız zaman başarılı olmanız mümkündür. Sorumluluk konusu bu dönemde bir başka faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Yani sadece kendiniz adına değil, birlikte olduğunuz kişi veya kişiler adına da düşünmek, hareket etmek durumundasınız. Bu süreçte otorite konumunda bulunan kişilerden, eşinizden, ailenizden destek görmeniz kolaydır. Bu destek hem finansal açıdan hem de ilerisi adına bir temel atabilmenizi sağlayan önemli bir kuvvettir. Yurtdışında yaşayanlar bu süreçte evlilik veya başka yollarla orada oturma müsadesi alabilir, hayatlarını sürdürebilirler. Ahlaki, dini, yaşamsal bakış açınızda değişimler meydana gelebilir. Farklı görüşte olan kişilerle ortak işler yapabilir, mesleki ve özel hayatınızda yeni sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Başkalarıyla olan iyi ilişkileriniz sayesinde mesleki alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında, çalışma hayatınızla ilgili yaşam alanında etkili olacak Güneş-Yengeç burcu seyri, mesleki konulardaki duyarlılığınızın simgesi olup, geçmiş tecrübelerden yararlanarak kendinizi yeniden keşfetme isteğinizin simgesi gibidir. Bu etki altında güvenlik duygusu son derece önemlidir. İdealleriniz ve amaçlarınız sizi öyle bir noktaya eriştirmelidir ki, bağımsız ve yetişkin biri olarak hedeflerinize ulaşabilesiniz. İş hayatınızla ilgili konularda yapılması gereken, geçmiş koşullanmalar ve eski alışkanlıklarınızla mücadele ederek, değişen koşullara ayak uydurmak. Gelişiminiz için gerekli olan koşullara uyum sağlamak. Bunu yaparken ikilemler içinde kalmadan, günü saati birbirine uymayan bir kişi davranmamak gerekir. Kendinizi her şekilde gözden geçirerek nelerin sizi motive ettiğini bulmanız ve buna göre yeni bir yol çizmenizdir. Yani bütünlük sağlamak zorundasınız. Böylece bu dönemi ustalaşmayı öğrenerek, diğer insanlarla güçlü bağlar kurarak ve öncü gücünüzü açığa çıkararak faydalı bir alanda değerlendirmiş olursunuz. Yeniliklere ayak uydurmanın yolu, eskinin alışkanlıklarından kurtulmakla olur. Eğer takılıp kalırsanız büyümüyorum diye hayıflanmaya hakkınız yoktur.

PARA KONULARI

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Merkür, parasal mevzularda bağımlılıklarınızın altını kalın bir çizgiyle belirleyicidir. Bu durum, ek gelirleriniz konusunda, aileniz, yuvanızla alakalı maddi güvence arayışlarınızda ihtiyaçlarınızı karşılamak adına hassas davranacağınıza işarettir. Ayrıca bu dönemin bir başka etkisi, bazı Kovaların aile, anne, alışkanlıklar ve geçmişle bağlarını koparma arzularının da göstergesi olabilir. Çünkü bu alışkanlıklar nedeniyle özgürlüğünüz neredeyse kısıtlanmış haldedir. Kendi başınıza bir karar almanız güçtür. Çünkü maddi açıdan sizi destekleyen bu kişiler, üzerinizde hak iddia etmektedirler. Bundan kurtulmanın yolu ise, bir an evvel kendi kazancınızı elde edebilecek güce kavuşmaktır. Bu enerji altında, güçlü duygusal güvenlik ihtiyacının altında yatan en önemli olgu kimileriniz için paradır. Bir yandan esnek düşünmeye çalıştığınız halde diğer yandan teslimiyetçi tarzda duruşa sahip olabilirsiniz. Kararsızlık genel olarak maddi konularda kendi kabuğunuz içinde yaşamayı tercih etmeniz anlamına gelebilir. Yani bazı durumları değiştirmeye kalktığınızda, elinizdekileri kaybedeceğinizi düşünebilirsiniz. Bu durum ise, şikayetçi olduğunuz halde aynı şekilde yaşamaya çalışmanız demektir. Oysaki bir Kova özgür olmalı, kimsenin tekeli altına girmemelidir. Borçlar da, borcu veren kişilerin idaresi altına girmek olduğuna göre bu dönemde daha dikkatli olmanız faydalıdır. 18, 19, 21 Haziran tarihlerinde tedbirli olmakta fayda var.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-10-11-14-15-18-19-20-23-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-7-12-13-18-19-20-26-27

Aşkta En Şanslı Günler: 1-2-28-29

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 24-25-26

Yeniay: 18-19-20

(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 5-6-7

(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER