Habertürk 05.04.2011

Kova burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay kovalara, fikirleri karşısında duyacakları eleştirilere karşı sakin olmalarını öneriyor.

KOVA

Kova burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Kova Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkürün geri hareketinin başlamasından üç gün sonra Mars gezegeni güçlü olduğu Koç burcunda seyrine başlıyor. Ancak unutmayalım ki, Merkür 23 Nisan tarihine kadar geri hareketini sürdürecek. Bu durumda sizi itekleyen ve yeni bir başlangıçta bulunmanız için aktif hale getiren Mars gezegeninin sesine kulak vermeden önce kariyer hayatınız ve iletişim konularında sakin olmak lazım. Çünkü bugünlerde vereceğiniz keskin bir karar veya agresif bir tavır 23 Nisan sonrası tekrar düşünmenizi gerektirebilir. Sakin olalım, akıllı davranalım ve ne yapmak istiyorsak önce geniş manada bir gözden geçirelim. Acele işlerin sonuçlarıyla uğraşmak istemiyorsak bunu denemekte fayda var. 20 Nisan tarihinde başlayacak Güneş Boğa burcu seyri hem iç dünyanızda huzur ve güvenlik arayışınız hem ilişkinizle alakalı konularda kendinizi güvende hissetme arzunuzun simgesidir. Evinizi güzelleştirme ve hoş bir yaşam alanına çevirme anlamında değişimlerde bulunabilirsiniz. Özellikle konfor duygunuz oldukça yüksektir. Yemek yapmak en sevdiğiniz uğraşıların başında gelir. Ayrıca maddi ve manevi anlamda değerlerinize sahip çıkarak geleceğe umutla bakmak istersiniz. 21 Nisan tarihindeki Venüs Koç burcu seyri ilişki, iletişim, yakın çevre, tanıdıklarınızla alakalı konularda ateşli duygularınızı körükleyicidir. Mars ile aynı alanda ilerlemekte olan Venüs doğal olarak isteklerinizi ele geçirme ve elde etme anlamında size muazzam bir güç verir. 23 Nisan sonrası bu gücün oldukça yükselmesi mümkündür. Girişimcilik yönünüz bu tarih sonrası artış gösterir. Ayrıca bekleyen işler, yarım kalan çalışmalar, iş gücü verimliliğiniz, cesaretiniz yükselmeye başlar. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Mart-20 Nisan tarihleri iletişim ve haberleşme evinizden geçecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Güneş etkisinden önce genel yönleriyle söz edeceğim ardından Nisan ayında dikkat edilmesi gereken noktalara değineceğim. Bu zaman dilimi içinde, gerek konuşma şekliniz ve gerekse davranışlarınızla kendinizi dış dünyada ifade edişiniz dürüst ve son derece doğaldır. Yani birilerine kendinizi beğendirmek gibi bir arzunuz yoktur. Eğer ilişkinizde bir haksızlık, elinize batan bir diken varsa, sesinizi çıkarırsınız. Ayrıca isteklerinizi, fikirlerinizi kolaylıkla dile getirebilir, kimi zaman sözlerinizi bir silah gibi kullanarak partneriniz ve çevreniz üzerinde etkili olmaya çalışabilirsiniz. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidebilir, özellikle genç ruhlu veya genç yaşta kişilerle daha iyi anlaşabilirsiniz. Enerjinizin yüksek olduğu bu devrede, oldukça hevesli ve coşkunsunuz. Kovalar için özgürlük kavramı ve hızlılık son derece önemlidir. Fikirlerinizi, kendinizi ifade etmenizin önünde engel bırakmayan bu enerjiyi ben yine de, dikkatli olarak belirli dozlarda kullanmanızı öneriyorum. Sinirlilik, sürekli sizin gibi düşünülmesini bekleme şeklinde uygularsanız olumsuz durumlara yol açabilirsiniz. Dürtüsel davranışların ön planda olacağı bu enerjiler altında, karşı cinsle veya yakınlarınızla iletişimde bulunurken bu böyle olmalı, ben böyle olmasını istiyorum tarzında konuşmak yerine, ben şöyle düşünüyorum sen de istersen uygulayabiliriz şeklinde konuşmak gayet olumludur. Yüksek heyecan kimi zaman macera arzunuzu körükleyebilir. Gelelim dikkat edilmesi gereken yönlere. Nisan ayında bildiğiniz gibi ay sonuna kadar Merkür iletişim evinizde geri hareketini sürdürecek. Bu nedenle fikirlerimizi başkalarıyla veya partnerinizle paylaşırken çatlak sesler duymanız mümkündür. Birileri sizi eleştirmeye veya sizin inançlarınızı zorlamaya kalkışabilir. 4 Nisan tarihindeki Güneş-Satürn karşıtlığı bu zorlama karşısında elinizden geldiğince sakin ve kendinizden emin bir şekilde hareket etmenin önemini gösteriyor. Kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz. Ancak çatışmaya da kalkışmamakta fayda var kanaatindeyim. Kaldı ki sizler mantıklı insanlarsınız. Böyle şeylere pek pabuç bırakmazsınız.

21 Nisan-16 Mayıs tarihileri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs etkisini önce genel yansımalarıyla ele alacağım. Her Kova aynı durumları yaşamayacağı gerçeğinden yola çıkarsam dönemin etkilerini iki yönlü almak gayet mantıklı olacak. Siz Kovalar için genelde Koç burcu geçiş zamanları gayet aktif bir dönemin işaretidir. Yapınız gereği aşk yaşamaktan, aşkla coşmaktan ve macera duygusuyla hareket etmekten hoşlanan bir kişiyseniz, bu seyir işe yarayabilir. Koç burcunda içgüdüsel arzuları yoğunlaştıran bir titreşim yaratan Venüs aşk konusunda sorumluluk almak yerine arzularınızın tatminini daha fazla ön planda tutmanızı sağlayıcı olabilir. Bu yüzden de cinsel ağırlıklı kurulabilecek ilişkileri de gösterebilir. Daha önce de belirttiğim gibi bu süreçte yaşanan ilişkilerin temelinde tutkular ön planda olduğundan, beraberliğin uzun süreli olmasından ziyade, doyuma çabucak ulaşan istekler daha fazla önemsenebilir. Bu yüzden de, herhangi bir problemde sabır gösterilmesi mümkün olmayabilir. Ayrıca Venüs evliliklerle birebir alakalı bir gezegen olduğundan bu süreçte dikkatli olunması gerekebilir. Aşk hayatı açısından bu bir sorun oluşturmayabilir, sonuçta her iki kişi de belirli bir süreyi paylaşıp ayrılabilirler. Fakat konu evlilik ve ciddi ilişki olunca tabi ki dikkatli olmak gerekir. Çünkü böyle bir Venüs sorunlar karşısında sabırsız olmanıza, kırgınlık yaratılmasına ve koparıcı tarzda agresif tepkilerde bulunmanıza neden olabilir. Şimdi gelelim dikkatli olunması gereken noktalara. Venüs 21 Nisan tarihinde Koç burcunda seyrine başladığı sıralarda Merkürün iletişim evinizdeki geri hareketi devam ediyor olacak. Aşk evinizin yöneticisi olması sebebiyle ani başlayan aşkın yine aniden bitmesi mümkündür. Nitekim 23 Nisan tarihinde Venüsün Uranüsle olan kavuşumu, koparıcı bir etki yaratabilir. Bu tarihte benim tavsiyem, ister devam eden isterse başlayan bir ilişkide taraflar olarak birbirinizin özlük haklarına saldırmamanız, farklılıklarınıza saygı duymanızdır. Sonuçta hiç kimse kimseye benzemek zorunda değil. Bilinçli hareket etmek, mantıklı düşünmek, beraberliği gerçekçi bir şekilde ele alarak gözden geçirmek kanaatimce gayet olumludur. 27 Nisan tarihinde ise, Venüs-Pluto ile zorlu bir görünüm yapacak. Bu enerji ise özellikle gizli saklı ilişki yaşayanlar, ilişkisinde aradığını bulamayanlar veya beklenmedik nedenler yüzünden yaşanabilecek gerilimin işaretidir. Tutkular oldukça derindir hatta saplantı derecesinde yoğundur. Fakat iki tarafın da çok dikkatli hareket etmesi, bu ilişkinin hayatlarındaki yerini çok iyi tespit etmeleri gerekir.

İŞ VE KARİYER

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Kovalar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar), öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz), kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye, ev satın alma, kiralama, taşınma, ifade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz, günlük temaslarınız, iş gücünüz ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz, çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda geçişini sürdürecek olan Marsın öncelikle genel yansımalarından söz edeceğim ardından dikkat edilmesi gereken yönlerine değineceğim. Mars-Koç burcu transitlerini astrolojik olarak olumlu yönde kullandığımızda cesaret ve girişimcilik arzusu verdiği gibi, planlarınızı uygulamanız veya akıllı bir şekilde gözden geçirmenizde sizleri destekleyicidir. Bu sayede, hangi alanda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorsanız, o alanda başarılı olmanız mümkündür. Bu gücü yanlış kullanmanız halinde, sorunlarınız içinden çıkılmaz bir hal aldığı gibi, yeni problemler yaşamanız da mümkündür. Bir de bütün bunlara Nisan sonuna kadar devam edecek Merkür geri hareketini hesaba katarsak, zor bir dönem geçirebiliriz. Oysaki bu güçlü enerjiyi, yenilik anlamında düşündüğünüz konuları gözden geçirmede, insanlarla irtibata geçerek bilgi toplamada, öğrendiklerinizi iş veya istediğiniz alanlarda değerlendirmede kullanabilirsiniz. Şimdi birlikte bu dönemin, kişisel özellikleri farklı olan Kovalardaki etkisini birlikte gözden geçirelim.

İletişim konularında olgun, hoşgörülü ve gayet mantıklı bir şekilde hareket etmesini bilen Kovalar bu ay, planlarını gözden geçirerek eksiklerini tamamlayabilirler. İster ekip halinde çalışma olsun, isterseniz bireysel olarak girişimde bulunmayı düşünün, bu süreçte işlerinizi net olarak kafanızın içinde oturtabilir, hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. Eğer yeni bir çevre değişiminde bulunmak istiyorsanız, araştırmalarınızı sürdürmeniz gayet yararlıdır. Hızlı düşünüp hızlı karar verebilmenin mümkün olduğu bu süreçte benim önerim, Merkür geri hareketini asla devre dışı bırakmadan hareket etmenizdir. Yani Nisan ayı boyunca karşınıza aniden çıkabilecek teklifleri, beklemede kalarak incelemeniz çok daha yararlıdır. Çünkü bu teklifler geri hareket sonrası tekrar, düzenlenmiş haliyle karşınıza gelebilir. O nedenle ne kadar ateşli dürtüler içinde olursanız olun, iyice incelemeden, enine boyuna düşünmeden olur yanıtı vermeyiniz. Daha önceden kararlaştırılmış ve her türlü analizi yapılmış planların yürürlüğe konmasında bir sakınca yoktur. Fakat yenilik anlamındaki uygulamalar mutlaka beklemede kalınarak gözden geçirilmelidir.

Bu dönemde yakınlarıyla ilişkisinde sorun olanların dikkat etmesi gereken en önemli nokta, direkt, kırıcı, tartışmacı, kavgacı tarzda hareket etmekten uzak durmaları, kullandıkları sözcüklere dikkat etmeleri ve ilişkilerini bozabilecek uzlaşmazlıklardan olabildiğince sakınmalarıdır. Ayrıca yolculuklar konusunda da dikkatli olmak, güvenliğinizi azami oranda önemsemek gerekmektedir. Eğitim hayatında olanlar da aynı şekilde, bilgi ve deneyimlerini yükseltmek adına çevreleriyle iletişimde bulunabilir, konusunda uzman kişilere bilmediklerini sorarak öğrenmeye çalışabilirler. Bu süreçte, özellikle sosyal ilişkilerinize dikkat etmek, ılımlı yaklaşımlar içinde olmak son derece faydalıdır. Yeni insanlarla tanışmanızı sağlayan bu durum, özel yakınlaşmalar açısından da etkili olabilir. Fikirlerinizi, görüşlerinizi sağlıklı bir şekilde ifade etmeniz, sıcak ve dürüst yaklaşımlar içinde olmanız, karşı cins tarafından beğenilmenizi sağlayabilir. Bencil tavırlar göstermek yerine, anlamayı, dinlemeyi ve empatide bulunmayı ve hepsinden önemlisi gözlemde bulunmayı bilirseniz çok daha kalıcı ilişkiler yaşayabilirsiniz. Özellikle Merkürün gölgeli günlerinin bitim tarihi olan 30 Nisan sonrasına kadar bizlere düşen akıllı hareket etmek, bir yerine iki kez düşünmektir. Aslında Mars gezegeninin Koç burcu seyir zamanları aktif bir dönemin işaretidir. Ancak bu yıl ki geçişin aktif olan kısmı Mayıs ayının ilk haftalarına kadar uzayabilir. Nisan ayında üç önemli tarih Mars geçişinde önem kazanıyor. 3-11-18 Nisan. 3 Nisanda Mars-Uranüs kavuşum açısı yaşanacak. Bu etki altında hızlı kararlar alınır ve hızlıca uygulamaya çalışılır. Ancak dediğim gibi çok iyi düşünmek lazım. Değişim isteğiniz, yenilenme arzunuz sizi yoldan çıkarmasın. 11 Nisan tarihinde Mars-Pluto zorlu görünümü var. Bu görünüm altında güç arzusu, egemen olma ihtiyacı yoğundur. Kişi güce o denli açtır ki, yokluk veya olanaksızlıklar gerilim yaşamasına sebep olabilir. 18 Nisan tarihinde bir Dolunay gerçekleşecek. Aynı gün Mars-Satürn ile karşıtlık oluşturacak. Bu durumda disiplin ve iradeli hareket etmek şarttır. Kişi kendi çevresindeki hakimiyetini dış dünyada da sürdürmek ister. Fakat farklı görüşler onun üzerinde hakimiyet kurduğu için ileri adım atamamanın sancısı yaşar. Gördüğünüz gibi irademizin ön planda tutulması gereken bir Nisan ayına adım atıyoruz. Dikkatli olmakta fayda var.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Kovalar, 3 Nisan saat 17:32 itibariyle, Koç burcunda meydana gelecek Yeniayın gerçekleştiği gün, Mars ve Uranüs kavuşum yapacak ve Merkür ise geri hareketini sürdürüyor olacak. Bu iki önemli etki altında oluşacak Yeniayı daha dikkatli bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Yeniay hangi konular üzerinde etkili önce ona bir bakalım. Gündelik hayatımızda kullandığımız her türlü iletişim, haberleşme ve bağlantılarda bugün sakin, aklı başında ve hoşgörülü yaklaşımlarda bulunmamız şart. Dışarıdan gelebilecek gergin tepkiler veya isteklerimizi elde etmekte zorlanmamız halinde isyankar tavırlar içinde olmak yerine durumu ve insanları aklı başında değerlendirmemiz şart. Hani deyim yerindeyse köprüleri atmak yerine, birleştirici düşünmek gayet yararlı. Yakın akrabalarımızla ilişkimiz, çevremizle aramızdaki her türlü bağlantımızda kullandığımız sözcükler gayet kıymetli. Görüş ayrılıklarını, farklılıkları her zaman olduğu gibi uzlaşmacı tutumunuzla gidermeniz mümkün. Seyahatlerimiz, eğitim hayatımızdaki yeni gelişmeler, yazılı belgelerimiz ve kontratlarımız, Ticaret hayatımızla ilgili meselelerde acil kararlar vermemek, iyice bir gözden geçirmede bulunmak gerekiyor. Öğrendiklerimizi, bilgilerimizi, fikirlerimizi başkalarıyla paylaşmaya açık olmamız son derece güzel olabilir. Bunun yansıması bize artılar halinde dönebilir. Trafikle alakalı konularda dikkatli olmak gerekiyor. Hızlı araba kullanmak, kurallara uymak, güvenli araçları tercih etmek gayet önemli.

Eğer yeni bir ortamda bulunuyorsak, yeni insanlarla tanışma sürecinde ılımlı paylaşımlarda bulunmamız bizi sevimli kılabilir. Yeniay etkisi altında eğitim hayatımızla ilgili konularda yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olabiliriz, seçeneklerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Eğitmenlerimizle okul hayatımıza ait sorunları veya yeni gelişmeleri ılımlı bir şekilde konuşabiliriz. Merak ettiğimiz konularda internet ve benzeri yöntemler üzerinde bilgi sahibi olabiliriz. Sağduyulu davranabilir, bencil yaklaşımlardan uzak durabiliriz.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Kovalar 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi-Koç burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunayın etkisini tam olarak idrak edebilmek için gün içinde etkili olacak diğer geçişleri de anlamak gerekiyor. Saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay Düğümü ve saat 19:02 Mars-Satürn karşıtlığı ayrıca Merkürün geri hareketini sürdürüyor oluşu, bu Dolunayı son derece önemli kılıyor. Önemi, tabii ki dikkatli olmamız, tedbiri elden bırakmamamız, acele kararlar vermememiz şeklinde özetlenebilir. Dolunayın gerçekleşeceği hafta hızlılık anlamında gayet etkili. Fakat ben Nisan ayını sakin ve aklı başında geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Aylık yorumunuzu tümüyle gözden geçirdiğinizde göreceksiniz ki, yenilik arzunuz oldukça yüksek. Bir şeyler yapmak, genişlemek, dilediğiniz gibi yaşamınızı kurgulamak istiyorsunuz. Ancak şartlar hangi amaç üzerinde ilerlemek istiyorsanız o amaç adına ilişkilerinize dikkat etmenin önemini vurguluyor. Sözgelimi eğitim hayatınız veya mesleki kariyerinizle alakalı her konu, yurtdışı ve yabancılarla olan temasınız, yolculuklar ve araştırma konularınız, sizi ileriye götürebilecek ve geniş bir dünya görüşüyle hareket etmenizi sağlayacak her aktivitede uzlaşı ve politik hareket etmekte fayda var.

Çevrenizle temasınızı yüksek tutmanız, ağzınızdan çıkan söze dikkat etmeniz, mümkünse önünüzü göremediğiniz yollara sapmamanız gerekiyor. İşinizde uzmanlaşmaya, eğitim hayatınızla ilgili konulara önem vermeniz lazım. Hedefinizin farkında olduğunuzda dışarıdan size baskı uygulansa, önünüze engelle çıksa veya beklemede kalmanız gerekse dahi moralinizi bozmaz, akıllı ve kendinden emin durabilirsiniz. Güçlü insanlarla bağlantınızı sürdürün. Bilgilenmeye devam ediniz. Yolculuklarda dikkatli olunuz. Merkürün gölgeli günlerinin bitiminde tüm işlerin yavaş yavaş yoluna gireceğini düşünerek boş yere kendinizi üzmeyin. İşlerinizi sakinlikle yapın, normal rutininizi devam ettirin. Bu Dolunayın ışığından ürkmeyiniz, aksine onun ışığında aksaklıkları daha net gördüğünüzü fark edebilirsiniz.

PARA KONULARI

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs bu burçta astrolojik olarak yücelmiştir. Yani gücü oldukça yüksektir. Şimdi beraberce bu geçişin genel tesirlerini ardından dikkat edilmesi gereken noktalarını sizlere izah etmeye çalışacağım. Ancak her burca yazdığım gibi bir olumlu haberim var. Venüs bu yıldan itibaren her Balık geçişinde yöneticisi Neptün tarafından desteklenecek. Neptünün yönettiği Balık burcunda ilerlemesi tabii ki şifa, ılımlılık, şefkat ve empati duygularının öne çıkışı anlamına geliyor. Aşk ve ilişki kurma gücümüzü, bir başka insanın varlığını hayatımıza uyarlamamızı sağlayan Venüs-Balık burcu geçişi parasal konularda da destekleyicidir. Bir kova için özgürlük hayatın merkezidir. O, daima farklılıklarına, bireyselliğine, orijinal özelliklerine sahip çıkmalı ve sürüye dahil olmadan kendi ipleriyle hayata tutunmalıdır. İçinizdeki özgürlük kıvılcımını büyütecek olan en önemli koşul değişim rüzgarlarına doğru kendinizi ayarlamaktır. Eğer bunu yapamıyor iseniz bilin ki, başkalarının idaresi altında yaşamaya mecbursunuz. İşte Venüs Balık süreci sizin ham yeteneklerinizi güce dönüştürmenizi sağlayacak girişim ve yenilenme gücü getirebilir. Çevrenizle kurduğunuz özel ilişkiler size hem maddi hem de manevi açıdan zenginlik getirebilir. Karşınıza çıkacak fırsatlar gayet etkilidir ama dikkat etmeniz gereken konu, bunlardan zamanında yararlanmaktır. Maddi açıdan güçlenmeniz, yaptığınız bir çalışmanın karşılığını almanız, evlilik yoluyla paraya kavuşmanız mümkündür.

Bu süreçte kişinin artan maddi geliri, harcamaya yönelik tavırlarını düzenlemediği takdirde zorluklara da neden olabilir. İhtiyacınız olsun veya olmasın bütçenizi sarsacak alışverişler yapmak, sırf farklılık yaşamak ve zorluklardan uzak durmak amacıyla bütçenizi sarsabilecek durumlara karşı dikkatli olunuz. Hani deyim yerindeyse küpleri doldurma zamanı diyebiliriz. Fiziksel açıdan güçlenmek veya kendinizi güzel, çekici görmek isteğiyle, bol para harcarken bulmanız mümkündür. Bu konuda iradenizi devrede tutabilirseniz hiçbir sorun kalmayacaktır. Maddi açıdan daha rahat yaşamanızı sağlayacak ikinci bir iş şansı yakalama yüzdeniz yüksektir. Kimileriniz bu süreçte birlikte oldukları kişiden finansal anlamda faydalar görebilirler. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gereken tarihe. 18 Nisanda Terazi burcunda bir Dolunay ardından da saat 12:02 de Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlu görünümünü deneyimleyeceğiz. Bu tarihi olumlu yönde değerlendirmek için, öncelikle hedefleriniz ve gelirleriniz konularında dikkatli ve gerçekçi bir şekilde hareket etmelisiniz. Eğer bir amacınız varsa bu amacı gerçekleştirmek istiyorsanız aldığınıza verdiğinize, bütçenize dikkat ve özen göstermelisiniz. Hayali projeler peşinde koşmak yerine, gerçekçi bir hedef üzerinde yol almayı bilmelisiniz. Artık dış dünyaya açılıyorsunuz ve dış dünyada insanlarla irtibatta olacağınız için, sözünüze, kendinize, farklı görüşlere saygı duymanız lazım. İşte bunu yaptığınızda maddi açıdan geleceğinizi kurgulayabilecek hale gelirsiniz.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

Nisan-Ağustos döneminde kısa bir süreliğine yöneticisi olduğu Balık burcunda seyrini sürdürecek Neptünün asıl güçlü etkilerini 2012 sonrası hissetmeye başlayacağız. Ancak şu var ki şu kısacak süre bile tüm burçların farklı yaşam alanlarında hoş bir etki yaratıyor. Sizler açısından bu enerjinin anlamı, mali konularda rahatlatıcı ve kendinize olan inancınızı geliştirici olmasıdır. Neptün ideallerin, vizyonunun gezegenidir. Kişi böyle bir yansıma altında hayallerinde yarattığı dünyaya kavuşmak için yaratıcılık yönünü öne çıkarır ve bunun kendisine sağlayacağı olanaklar sayesinde kazanımlar elde edebilir. Dikkatli ve bilinçli hareket edildiğinde deyim yerindeyse su akarken kovasını doldurmayı başarabilirse hiç ummadığı kaynaklardan gelir elde eder. Ancak bu dediğim gibi kısa süreli bir geçiş. Özellikle dikkat edilmediğinde yanılmalar yaşatabilir. Özellikle yatırım konularında dikkatli olmak, piyasanın durumunu iyi bilmek lazımdır. Paranızı çarçur etmemeli bütçeniz sınırlarına taşmamaya da gayret gösterdiniz mi yavaş yavaş bu enerjiyi nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Şöyle düşünün ki, Neptün bu alanda önümüzdeki yıl itibariyle 2026 senesine kadar kalacak. Demek oluyor ki cüzdanınıza sahip çıkmalısınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-4-7-8-9-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-12-13-18-19

Aşkta En Şanslı Günler: 7-8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-27-28

Yeniay: 24-25-26

(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 12-13

(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Habertürk Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER