Habertürk 02.07.2011

Kova burcu aylık yorumu (Temmuz 2011)

Astrolog İrem Su bu ay kovalara, partnerlerine karşı açık ve dürüst davranmalarını tavsiye ediyor.

Kova Burcu-Temmuz Ayı Genel Değerlendirmesi

Kova burcu aylık yorumu (Temmuz 2011)

1 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda oluşacak Parçalı Güneş Tutulması iş hayatınızdaki eski sorunların çözüme kavuşturulması adına yapılan düzenlemelerin işaretçisi olduğu gibi, ilişkinizle alakalı mevzulardaki hassasiyetin de simgesidir. Ancak sabırlı olmak ve umduklarınızın gerçekleşmesi için alınganlık, aşırı hassasiyet veya ön yargılı düşünmekten uzak durmanız lazımdır. Çünkü bu tür düşünceler insanın içini bir virüs gibi kemirir. Oysaki etki altında kalmadan pozitif düşünmeniz gelişmelerin olumlu yönde gerçekleşmesini sağlayabilir. 2 Temmuz Merkür Aslan burcu seyri, aşk hayatınız veya uzun süreli ciddi ilişkinizle alakalı mevzulardaki iletişimin simgesidir. 4 Temmuz Venüs Yengeç burcu seyri, ailevi veya iş ilişkilerinizle alakalı mevzuların göstergesidir. Kişi ister istemez hayatı kendine yönelik tarafıyla ele alabilir. Çocuk meseleleri yine gündeme gelir. Özellikle alternatif tedavi usulleri denenebilir. Aile sağlığınız konusu değerlidir. 23-28 Temmuz Güneş ve Venüs gezegenlerinin Aslan burcu seyirleri tüm ilginizi partneriniz, ilişkiniz, ailevi meseleleriniz üzerinde toplar. Bu konularda hassas davranırsınız. Her şeyin kaliteli ve güzel olanını arzularsanız. Ayrıca ilişkinizde hiç bir şeyin sır olarak kalmasından hoşlanmazsınız. Bu dönemde çiftler birbirlerine karşı açık ve dürüst davranmalıdırlar. 28 Temmuz tarihinde Merkür güçlü olduğu Başak burcunda seyrine başladığında, ortak paylaşımların düzgün ve akıllı bir biçimde yönlendirilmesi maddi ve manevi konularda mantıklı düşünülmesi mümkündür.

Temmuz Ayı Astrolojik Takvimi

1 Temmuz parçalı Güneş tutulması 11:37-Yengeç burcunda
2 Temmuz Merkür Aslan burcuna girişi 08:38
4 Temmuz Venüs Yengeç burcuna girişi 07:17
23 Temmuz Güneş Aslan burcuna girişi 07:12
28 Temmuz Venüs Aslan burcuna girişi 17:59
28 Temmuz Merkür Başak burcuna girişi 20:59

AŞK VE İLİŞKİLER

3 Ağustos tarihine kadar etkisi devam edecek Mars İkizler burcu geçişi, iki yıl sonra tekrar sizi ziyaret edecek olan bir enerjidir. Aşk hayatınızla ilgili konularda, herhangi bir problemle karşılaştığınızda bulunduğunuz ortamdan kaçmak istemeniz gayet doğal. Çünkü bu dönemde sorun kaldıracak durumda değilsinizdir. Bilakis hayatın güzelliklerini elde etmek ve yaşamak isteğindedir. O nedenle esnek yaklaşımlar göstermeniz veya böyle yaklaşımlar içinde olan kişilere yönelmeniz mümkündür. Kimi zaman süreklilik ve değişim ihtiyacınızın yarattığı tatminsizlikler, yaşadığınız deneyimlerden zevk almamanıza yol açtığı gibi, elde edilen güzelliğin kıymetini bilmenizin önünde engeller oluşturabilir. Ciddi ve uzun süreli ilişkiden ziyade, günübirlik düşünmeniz bu dönemde mümkündür. Sanki yorulan bedeniniz ve ruhunuz bir çocuk gibi eğlenmek ve hayatı kucaklamak istiyordur. Yaşamın keyifli yanlarından söz ederken, özellikle yenilik anlamındaki her şey sizi kendisine çeker. Hani bir yerde sizi uzun zaman görmek imkansız desem en doğru cümleyi kurmuş olurum. Yeni yerler, yeni keşifler, eski veya yeni tanıdığınız insanlarla bir araya gelmek, hatta imkanınız varsa bir Avrupa seyahati yaşanabilecek yansımalar arasında yer almaktadır. Hangi tarihlerde dikkat etmek gerekiyor? Bana göre tek bir tarih: 22 Temmuz. Mars-Kuzey Ay düğümü karşıt etkisinden söze ediyorum. Tabii ki bunları günlük yorum köşenizde sizlere izah edeceğim. Ancak şu kadar bir bilgi vereyim. Yapılacak görüşmelerde veya siz kendi adınıza bir hedef belirlediğinizde mutlaka uzun vadeli olmasına ve sizin için gerçekten yararlı olup olmayacağını düşünerek hareket edin. Yüzeysel düşünmek veya fazla ince eleyip sık dokumak sakıncalı olabilir.

23 Temmuz tarihine kadar etkili olacak ciddi ilişki evinizin yöneticisi Güneş-Yengeç burcu seyri, gerek ciddi ilişkiniz ve gerekse sorunlu olan beraberliğinizle ilgili konularda değer taşıdığı için önemsiyorum. En dikkate değer noktası, geçmiş bazı meseleleri hatırlatıcı oluşudur. Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, bitmiş veya çoktandır sorunlu devam eden beraberliğiniz hakkında yüreğinizin içinde dürüstçe bir analizde bulunmanızdır. Eğer ilişkinizde anlaşmazlıklar, mutsuzluk ve belirsizlikler hakimse, ki bu dönemde belirsizlik sözcüğü daha fazla ön plandadır. Öncelikle şunu düşünün. Ben nasıl bir ilişki istiyorum, nasıl bir insanla sevgi, saygı ve güven olgusu içinde beraberlik kurabilirim. Bundan önce geçirdiğim tecrübeler veya şimdi yaşadıklarımdan bana kalan nedir?

Eğer sizin yanlışlarınız dolayısıyla bu noktaya gelindiyse gerekirse düzeltmek adına büyüklüğü siz gösterin, karşınızdaki kişi neden olmuşsa o zaman önünüze bakın. Size artık dert tasayla uğraşmak değil, mutluluk yakışır bunu lütfen unutmayın. İçinde bulunduğunuz hayatın sorumluluk dolu rutini içinde, huzurunuzu yeniden kazanmak ve hayatınızı kurgulamak, bir düzen kurabilmek için ihtiyacınız olan tek şeyin güvenlik içinde yaşamak olduğunu göz ardı etmeyin. Değişen koşullara uyum sağlamak için öncelikle geçmişinizle olan hesaplaşmalarınızı bitirin. Bu dönemde hala etkisinden kurtulamadığınız veya unutamadığınız bu kişiyle olan tüm anılarınızı gözden geçirin. Sonra mantığınızı ön plana alarak tekrar düşünün. Hala onunla alakalı yüreğinizde bir sıcaklık duyuyorsanız bunun gerçek bir sevgi mi yoksa alışkanlık mı olduğunu saptayın. İyice saptayın ki, Güneş-Aslan burcu seyir dönemini sorunsuz geçirmeniz mümkün olsun.

23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Güneş-Aslan burcu seyrini yaşayacağız. Bu süreç, öncelikle kendinizi, ilişkinizin hayatınızdaki önemini iyice belirlemeniz ve aynı şekilde sevdiğiniz kişiyi gerçekçi manada gözden geçirmeniz anlamında önem taşır. Her iki taraf da, eksiklerinin farkına vararak dürüst bir şekilde hareket ederse ve ilişkisine sahip çıkarken öz benliğini kaybetmeden, birbiriyle inatlaşmadan biz olmayı başarabilirse hakikaten faydalı bir dönem geçirilmiş olur. Burada bir önemli husus, partner adayının veya birlikte olduğunuz kişinin sizden farklı olan yönlerini tespit etmektir. O bu süreçte -Ben güçlüyüm, hakimim tarzında kendini ifade edebilir, hatta kabul ettirmeye çalışabilir. Ancak bunu yaparken, sizin de gücünüzü görmek isteyecektir. Birbirinizle ortak bir nokta ve duyguda buluşmanız için her ikinizin de birbirinize öğretecekleriniz olduğunu kabul etmeniz gerekir. Bu süreçte dengeleme son derece önemlidir. Eğer sizin beraberliğinizde bu dönemde böyle bir dengeleme oluşmuyorsa bir taraf adil davranmıyor demektir. O zaman oturup düşünmeli ve bir karara varılmalıdır.

YENİAY ASLAN BURCUNDA-30 Temmuz saat 09:17

Sevgili Kovalar 30 Temmuz saat 09:17 itibariyle Aslan burcunda oluşan Yeniay, ilişkinizi ilgilendiren konularda yenilenmekle eş değerdir. Bunun iki anlamı olabilir, eğer bu ilişki devam edecekse uyulması gereken kurallar vardır, eğer etmeyecekse zaten bitirilmesi en hayırlı yoldur. Şimdi olumlu anlamda düzenleme yoluna gitmek istiyorsak neler yapmalısınız ona bakalım. En önemlisi, gerçekçi gözlerle ilişkinizi analiz etmekle başlayın, bu beraberlikte kim daha otoriter davranıyor ve bunun sizlere olan zararı ve faydası nedir? Her ikiniz de birbirinizden onay almak veya ne kadar sevildiğiniz konusunda şüpheler içinde misiniz? Hanginiz daha fazla inat ederek kendi fikirlerini dayatmaya çalışıyor? Ve hanginiz daha boyun eğici davranarak karşısındakinin güçlenmesine neden oluyor?

Bütün bunlara rağmen ilişkiniz hala tutkuyla devam mı ediyor yoksa artık birbirinizi görmek dahi istemiyor musunuz? Öncelikle bunları saptayın. İlişkinin her zaman söylediğim gibi, bütünlük içinde ve her iki tarafın da kendini rahat ifade etmesine izin verecek kadar esnek olması gerektiğini unutmamak lazım. Böyle olmadığı takdirde bunu yapmaya gönüllü olmayan taraf, bu beraberliği sonlandırmak niyetinde demektir. Şimdi sizler için yeni bir karar aşamasına gelmiş bulunmaktasınız. Yeniay enerjisinin tazelenme gücünden yararlanarak siz de düşünmeye başlamalı ve yaşamınızın bu bölümü için yeni bir yol çizmelisiniz. Eğer doğru ve yerinde kararlar alabilirseniz, birlikte yola devam edersiniz veya artık tek başına aldığınız dersle yeni bir sayfa açabilirsiniz. İki hafta sonra, bugün verdiğiniz kararların sonuçlarını almanız mümkündür.

İŞ VE KARİYER

23 Temmuz tarihine kadar çalışma hayatınızla ilgili yaşam alanında etkisi devam etmekte olan Güneş-Yengeç burcu seyri mesleki konulardaki duyarlılığınızın simgesi olup, geçmiş tecrübelerden yararlanarak kendinizi yeniden keşfetme isteğinizin simgesidir. Bu etki altında güvenlik duygusu son derece önemlidir. İdealleriniz ve amaçlarınız sizi öyle bir noktaya eriştirmelidir ki, bağımsız ve yetişkin biri olarak hedeflerinize ulaşabilesiniz. İş hayatınızla ilgili konularda yapılması gereken, geçmiş koşullanmalar ve eski alışkanlıklarınızla mücadele ederek, değişen koşullara ayak uydurmak. Gelişiminiz için gerekli olan koşullara uyum sağlamak. Bunu yaparken ikilemler içinde kalmadan, günü saati birbirine uymayan bir kişi davranmamak gerekir. Kendinizi her şekilde gözden geçirerek nelerin sizi motive ettiğini bulmanız ve buna göre yeni bir yol çizmenizdir. Yani bütünlük sağlamak zorundasınız. Böylece bu dönemi ustalaşmayı öğrenerek, diğer insanlarla güçlü bağlar kurarak ve öncü gücünüzü açığa çıkararak faydalı bir alanda değerlendirmiş olursunuz. Yeniliklere ayak uydurmanın yolu, eskinin alışkanlıklarından kurtulmakla olur. Eğer takılıp kalırsanız büyümüyorum diye hayıflanmaya hakkınız yoktur.

YENGEÇ BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

1 Temmuz Saat: 11:37

Sevgili Kovalar 1 Temmuz saat 11:37 itibariyle Yengeç burcunda meydana gelecek Yeniay ve hemen ardından meydana gelecek Parçalı Güneş Tutulması iç huzurunuz ve duygusal güvenliğinizi hissedebilmeniz ve deneyebilmeniz adına size sunulmuş joker kartıdır. İçgüdüsel bir çalışma isteği verir ve girişimde bulunduğunuz konularda sizi güçlendirir. Yeni bir işe girebilir veya mevcut işinizde ilerleme kaydedebilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz nokta, muhakkak kendiniz için bir planlamada bulunmanızdır.

Eğer siz kendinizden eminseniz, çalışıp çabalayıp ter dökmüşseniz, akıllı seçimlerde bulunarak ilerliyorsanız karşınıza bir fırsat çıktığında ne yönde ilerlemeniz gerektiğinin farkındaysanız neden Tutulmalar sizi zorlasın ki? Gelişimin kilit unsurları olarak gördüğüm Tutulmaları ben, özellikle farkındalığınızı keşfetmeniz, kendinize çeki düzen vermeniz yolunda son derece yararı buluyorum. Unutmayalım ki, insan yaradılanların içinde en üstün varlıktır. Akıl, irade gücü bizi her türlü yanlış gidişattan ve kararlardan koruyucudur. Bu şekilde düşünüldüğünde bu tutulmanın ustalık geliştirmeniz gereken alanlarda size ışık ve başarı getireceğini düşünüyorum. Hayatınızda nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğunu saptayarak kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz. Eski olan herşeyi yenileştirmek adına size fırsat tanıyan bu Tutulma sorumluluk almaktan kaçınan veya korkan insanlar için fayda getirmez. Cesaretle ilerlemek için kendinize güven şarttır. Bu güveni size Yeniay ve Tutulma sağlayacaktır. Ancak onu doğru yönde kullanacak kişi sizsiniz.

4 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Yengeç burcu seyri, başta sağlığınız olmak üzere iş ortamınız, iş yerinizdeki konumunuz, hizmet verdiğiniz insanlarla olan ilişkiniz, ustalık ve çıraklığınız gibi mevzularda etkili olabilir ve sizin değerlerinize sahip çıkmanız açısından önemli bir süreç anlamı taşıyabilir. Her zaman özgür davranmaya ve orijinal fikirlerinizi hayata sunmaya çalışan sizler, şimdi hem eski tecrübelerinizi ön planda tutacak hem de yeniliklerde bulunmak adına dikkatli hareket etmeyi öğreneceksiniz. İşinizde verimli olmanın yolu bu dönemde, sahip olduğunuz bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmakla mümkün olacağından, detaylı ve yoğun işlerle karşılaştığınızda, bunun işiniz gereği olduğunu düşününüz. Bazı durumlar veya olaylar sizi geçmişe döndürerek zaman kaybettirici olabilir, eski işler önünüze yeniden gelerek çözümlemeniz gerektiği söylenebilir. Her ne olursa olsun yılgınlık göstermeyin, pürüzlerin üstesinden gelebilmek adına maneviyatınızı güçlü tutunuz. Kazancınızı iyi kontrol etmeyi, gereksiz riskler almamayı mutlaka başarmalısınız. Eski sağlık problemlerinizin tekrarlanma olasılığını göz önüne alarak kontrollerinizi yaptırmayı unutmayınız. Duygusal sorunlarınızın yol açabileceği stresle başa çıkabilmek için öncelikle moral gücünüze ve içinizdeki inanca sarılmayı unutmayınız.

Venüs-Yengeç burcu seyri, hem duyarlılık içermesi hem de güvenliğin ön planda olmasını sağlayıcı bir yansımadır. Çalışma hayatınızla ilgili konularda yavaşlama ve hareketsizlik anlamına gelse de, siz sırası geldiğinde orijinal çıkış yolları bulabilecek bir kişisiniz. Birçok kişinin sizin gibi yenilikçi düşünmesi, bulunduğu ortama değişim getirme gücü aynı değil. Kaldı ki bu süreçte geleneksel kurallar veya eski fikirler, risk almaktan uzak düşünen kişilerle bir arada çalışmak zorunda kalabileceğinizden öncelikle sakin olmanızı ve belirsiz durumlar karşısında gerginliğe düşmemenizi tavsiye ediyorum.

Kendi temellerinizi ve güvenliğinizi inşa etmek durumunda olduğunuzu ve kesinlikle bağımlılıklarınızın esiri olmamanız gerektiğini biliniz. Yani içinde bulunduğunuz sistem sizi yavaşlatmaya çalışsa da siz içten içe değişimlere açık olunuz. Sıkıntılarınız olabilir veya bazı şeyler size uymuyordur. Bunları dürüst bir şekilde açıklamaya çalışınız. Yani korkular baskılar nedeniyle kendinizi kısıtlamayınız. Çevrenizdeki insanlar sizin gibi düşünmeyebilirler. Böyle durumda başkalarının kusurlarını ve değişken hallerini yargılamaya kalkışmayınız. Bu boşuna zaman kaybı ve gereksiz yere gerilmeniz anlamı taşır. Siz sadece işinizle ilgili konulara odaklanın. Bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar. Yani rüzgar ekip fırtına biçmemeye dikkat edin. Oyunu kuralına göre oynamak bu süreçte önemli. Ne olursa olsun mütevazi düşünmeye çalışın. Yani kendinizi farklı görüp diğerlerinden izole etmeyin. Ne olursa olsun aynı iş yerinde veya ortamda berabersiniz ve yüzyüze bakmak durumundasınız. Huzurunuzu korumak için gerekirse rol yapınız. Bu süreçte detaylı çalışmalar ön plandadır.

DOLUNAY OĞLAK BURCUNDA- 15 Temmuz saat 09:40

Sevgili Kovalar, 15 Temmuz saat 09:40 itibariyle Oğlak-Yengeç burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay, sorumluluklarınızla bilinçli istekleriniz arasındaki dengenin kurulması halinde yaşamınızı düzenlemeniz adına gayet olumlu olabilir. İnsanın sağlıklı, huzurlu ve dengeli bir yaşam sürebilmesi için öncelikle bilinçaltındaki korkularıyla yüzleşerek kendini aşmaya çalışması, yaşamın tüm zorluk ve sıkıntıları karşısında yine de moral duygusunu güçlü tutarak hayata katılması gerekir. Bu durum onu gereksiz endişelerden koruduğu gibi, duygusal ve ruhsal anlamda da güçlendirecektir.

Bütün bunları yapabilmenin yolu ise inancınızı korumak ve öncelikle hayatın büyük bir sınav olduğu gerçeğini unutmamaktır. Yaşam sadece doğmak, büyümek ve nefes almakla sınırlı olmayıp, varoluşumuzun ardındaki gerçekleri de anlamak adına önem taşır. İnsan denilen yaradılan, kimi zaman karşısına çıkan bir insan veya yaşanan bir deneyimle sınanır. Burada önemli olan her yaşanılan zorluktan bir ders çıkarmak ve içinizdeki güveni kaybetmeden, moral duygunuzu ayakta tutarak yeniden hayata katılmaktır. İşte bu dolunay sizin yaşamınızda yeni bir sayfa açabilmek adına kendi gerçeğinize sahip çıkmanızı gerektiğinin işaretidir. Bunu yapmadığınız takdirde psikolojik açıdan karmaşaya düşebilir, kararsızlıklar içinde kalabilir, kendinize bir yön tayin etmekte zorluk çekebilirsiniz. Bu ise sağlıksız bir hayat, zihinsel açıdan dengesizlik ve depresyon demektir. Şimdi iyi düşünmeli ve düzenlemelerde bulunmalısınız.

PARA KONULARI

2 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında parasal konularda işbirliğine açık olmanız yararlıdır. Eşiniz, partneriniz, iş ortaklarınızla maddi konularda karşı karşıya gelebilirsiniz. Kişisel ayrıcalıklarınızı ne kadar ön planda tutmaya çalışsanız da, ortaklarınız veya maddi bağlantınız olan insanlarla anlaşmak güç olabilir. Gururlu tepkiler vermeniz mümkündür. Bütün bunların karşılığında siz, herşeyin demokratik yollardan çözülmesini istersiniz başkaları kendi egemenliklerini size kabul ettirmeye çalışabilirler. Üstünlüklerini kabul etmeniz baskı uygulayabilirler. Söz gelimi iş sözleşmelerinde, nafaka davalarında, hukuksal konularda kısaca maddiyat içeren tüm paylaşımlarda her iki taraf da birbiri üzerinde hakimiyet kurarak, çıkarlarını kollamak isteyebilir. Zorlu bir dönemdir. Yapılması gereken anlaşma zemini yaratmak ve ılımlı yaklaşımlarla sorunları çözmeye çalışmaktır.

Temmuz Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 7-8-11-12-15-16-17-20-21-22-25-26-27

Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-15-16-17-23-24-30-31

Aşkta En Şanslı Günler: 25-26-27

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 18-19

Yeniay: 15-16-17

(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 3-4-30-31

(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Temmuz ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER