Mynet 01.03.2012

Oğlak burcu aylık yorumu (Mart 2012)

Mart ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Oğlak burcu aylık yorumu (Mart 2012)

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyir halinde olacak aşk evinizin yöneticisi Venüs, güvenilir bir aşka duyduğunuz özlemin işaretçisidir. Bu süreçte cazibeniz oldukça yükselir ve karşı cins tarafından takdir görebilir ve saygınlık uyandırabilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişinin size karşı ilgisi, sevgisini artar, sadakat dolu davranabilir ve sizi daha fazla mutlu edebilmek adına kendine çekidüzen verebilir. Kimileriniz bu süreçte yeni bir aşkın soluğunu yakından duyabilir ve aradığı güven duygusunu karşısındaki insanda bulabilir, kimileriniz ise ilişkisindeki tüm pürüzlerin kaybolduğa tanık olur ve mutlanır. Her ne kadar Mars ve Merkürün geri hareket dönemine denk gelse de ben bu geçişin en azından yaşamınızın bir alanında faydası olacağını düşünüyorum. Ne de olsa güçlü olduğu bir burçta ilerlemekte. Venüs-Boğa geçişinin etkili tarihleri 6-11-14 Mart. 6 Mart tarihinde Venüsün Neptün ile olumlu bir görünümü var. Bu görünüm hem düşünceleriniz hem etrafınızla ilişkiniz hem de romantizm anlamında gayet olumlu. 11 Mart Venüs-Chiron etkisi, özellikle eşleşim haritalarında gölgeli görünümlere sahip çiftler açısından olumlu bir yansıma. Bir aşı, bir iksir gibi yaralarımızı tedavi etmekte. 14 Mart tarihinde 3 görünüm var. Hem güçlendirici hem de maddi-manevi anlamda destekleyici. Ancak Venüsün, geri hareketli Mars ile görünümü yeni tanışmalar veya eskiye dair bazı konular üzerinde tekrar gözden geçirme anlamında önem taşıyor.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında devam edecek edecek Güneş-Koç burcu seyri, Oğlaklar açısından mücadeleci bir yansımadır. Bu süreçte yuvadaki huzur, güvenlik ve bütünlüğün sağlaması, sorumlulukların yerine getirilmesi ve anlayışlı olunması gerekecektir. Birlikte yaşadığınız kişiler buna yanaşacak mı veyahut siz sakin olacak mısınız? Böyle bir etki altında tartışmak ve huzuru bozmak mı gerekiyor. Hayır. O zaman yapılması gereken özellikle evli kişilerin yaşadığınız ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki yerini iyi belirlemeniz lazım. Eğer bu noktaya gelene kadar türlü badirelerden geçmiş, bir temel oluşturmuş ve yüreğinizdeki sevgiyle yol almış iseniz elbirliğiyle bu süreci gayet güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun tam tersi durumda, kendi yapısı gereği zaten pasif biri ise, o zaman kızmaya hakkınız yok. Zaten en başından beri kişiliği bu diyerek olgunlukla karşılamak gerekiyor. Aslında süreci nasıl geçireceğiniz, tamamen aranızdaki paylaşımın niteliğine bağlı olarak şekillenecektir. Birbiriniz için ne anlam ifade ettiğinizi iyi bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Bu tespitin doğru şekilde yapılması için tabii ki gerçekçi ve tarafsız bir şekilde düşünmek gerekiyor. Yalnız yaşayanlar için bu dönem, evinizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşmanın işaretçisi olan bu seyir, genel olarak tek başına yaşamanın zorluklarıyla mücadele etme anlamında etkilidir. Aileleriyle yaşayanların da birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinde fayda var. Güneşi dispozitörü Mars bildiğiniz gibi geri harekette, Merkür de bu alanda 12 Mart sonrası gerileyecek. Görülüyor ki, huzur ve güvenlik anlamındaki konularda sakince gözden geçirmelerde bulunmakta, yeni bir yere taşınmışsanız zaman faktörünü göz önüne almakta, dış ülkede çalışan ancak yurduna dönmek isteyenlerin de aynı şekilde bilinçli bir şekilde düşünmelerinde yarar var.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 22 Mart saat 16:37 itibariyle itibariyle Koç burcunda meydana gelecek Yeniay, Merkür ve Mars geri hareket dönemine denk geldiği için, sabırsız ve taşkın hareketlere, düşünmeye neden olabileceğinden dikkatli olmamızı gerektiriyor. Yuvamız, yani içinde nefes aldığımız, dış dünyanın zorlukları karşısında sığındığımız yerleşim alamızla ilgili tüm konularda düşündüğümüz yenilikleri uygulamadan önce akıllı bir şekilde hesap kitap yapmak gerekiyor. Ailevi ilişkilerimiz son derece önemli. İster büyüklerimiz(anne-babamız) ister kardeşlerimiz, evladımız, eşimiz, değer verdiğimiz insanlarla aramızdaki sorunları sevgi birliği içinde çözmek, huzur içinde yaşamanın sırrıdır. İşte bu sırra ermek için anlayışlı, sabırlı hoşgörülü davranmaya çalışmalıyız. Emlak ve mülk alım, satım, kiralama işlerimiz, yeni bir eve taşınma arzumuz son günlerde yükselmiş olabilir. Bu durumda ani kararlar vermemek, araştırmak ve bütçemizi gözden geçirmek lazım. Bilinçaltımızdaki arzularımız, çocukluktan bu yana yüreğimizde birikenler, bastırdıklarımız kimi zaman olaylarla tetiklenir ve yüzeye çıkar.

Sabırsızlık, aşırı reaksiyon göstermek tabii ki insana dair ruh halleridir. Ancak gerek iş gerekse özel dünyamızda Yeniayın oluştuğu saatlerde akıllı ve mantıklı şekilde hareket etmek gayet faydalıdır. Yuvamız sınırları içindeki yerimiz, önemimiz ve yuvamızdaki şartların tekrar düzene oturtulması, iş-ev arası sorumluluklarımızın tekrar gözden geçirilmesi, aile birliğinin tekrar düzene kavuşturulması adına yapılacak görüşmeler son derece yararlıdır. Yaşamınızdaki sorumluluklar eğer kendinizi unutmanıza neden oluyorsa, bunları bir düzene koyarak kendinize yeniden sahip çıkabilirsiniz. Aile büyüklerinizin yuvanız üzerindeki etkileri ve bunların tekrar düzenlenmesi, evinizle alakalı sorumlulukların uygun bir plan içinde yeniden tasarlanması Yeniayı gayet olumlu bir şekilde değerlendirmenizde yarar sağlayabilir.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi süresince iş seyahatlerinizin amacınıza uygun şekilde gelişmeme riskini göz önüne alarak planlarınızı mutlaka tekrar kontrol etmenizde yarar görüyorum. Hedeflenen noktaya gelmek zaman alıcı olabilir. Siz rutin bir yaşamı seven bir Oğlaksanız bu dönemdeki detaylı işler ve çoğu zaman yaşanan hedefiniz dışı gelişmeler can sıkıcı olabilir. Belli bir zorlanma söz konusu olduğundan kendinizi başarısız hissetmeniz, dışarıdan birilerinin size karşı en ufak bir eleştirisi dahi sinirlenmenize yol açabilir. Oysaki fikrini söylüyor diyerek soğukkanlı davransanız büyük bir sorun çıkmaz. Ancak gelin görün ki Mars-Başak, iş evinizin yöneticisi Merkür-Koç burcunda geri harekette olacaklar. Endişeler bazen vesvese halini dahi alabilir. Kendi fikrinizi söylerken başkaları tam karşıt fikirle üzerinize gelebilir. İş hayatında beklediğiniz terfi, tayin, atama gibi konularda ertelenmeler oluşabilir.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş siz Oğlakların, iletişim haberleşme konularında ve düşüncelerinizde bilgiye yoğun bir önem vereceğinizin göstergesidir. Zihninizde kaba kuvvetten ziyade öğrenme açlığının getirdiği istek vardır. Herhangi bir şeyi gözünüzde canlandırma ve hayal etme gücünüz yüksek olacaktır. Başka insanların aklından geçenleri kolaylıkla sezebilirsiniz. Mistik uğraşılar, astroloji, edebiyat, sanat, sinema, psikolojik veya ruhsal danışmanlık, şefkat ve özveri gerektiren meslekler sizin için biçilmiş kaftandır. Eğer doğum haritanızda bunları destekleyen görünümler varsa, şansınız iki misli yükselir. Yakın çevrenizdeki akrabalarınız veya komşularınızla ilişkileriniz olumlu yönde gelişebilir. Genel anlamda rüyalarınız inanılmaz bir şekilde gerçeğe yakındır. Düşünceleriniz derinden gelen çeşitli bilgiler aracılığıyla zenginleşir. İfade tarzınız yumuşak, hoşgörülü ve sezgiseldir. Düşünürken yazarken veya konuşurken ilham gücünüz emrinize amadedir. Yakın çevrenizle mistik bir bağ kurabilirsiniz. İkna yeteneğiniz çok yüksektir. Fikirlerinizi karşınızdaki insanlara gayet kolaylıkla ifade edebilir ve onların da kabul etmesini sağlayabilirsiniz.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek çalışma evinizin yöneticisi Merkür, iş alanındaki kişilerle veya işinizle alakalı konularda bağımsız düşünce ve özgür ifade gücünüz yükselebilir. Üzerinizde denetim uygulanmasından hoşlanmadığınız için kimi zaman oldukça sert sözler, tartışmalar veya anlaşmazlıklar oluşması mümkündür. Çünkü zihniniz oldukça hızlı çalışır ve kimi zaman gerilimlerin sebebi de budur. Oysaki bir Oğlak daima düşünerek, planlayarak, ölçüp tartarak hareket etmeyi sever. Fakat bu etki altında işine karışılmasından veya yönlendirilmekten hoşlanmadığı için tepki gösterebilir. Bu durumda sorunlar yaşanması ihtimal dahilindedir. Çalışma hayatının günlük temposunda fazlasıyla yoğunluk oluşabilir. Hatta bu yoğunluk ev sınırları içinde sürekli çalışmaya, bu yüzden gerilim altında kalmaya neden olabilir. Kimi Oğlaklarda ise bu durum daha ciddi boyutlara ulaşabilir. İş hayatınızdaki yoğunluk, sağlık sorunları veya ev alanı içinde gergin tepkilerde bulunmanıza yol açabilir. Doğum haritasında, iş evi zorlu enerjiler altında olanlar için bu durum, işten uzaklaştırma veya bizzat sizin ayrılmanız, ihtar almanız gibi benzeri durumlara yol açabilir. Halbuki bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu özellikle iş çevrenizdeki insanlarla sakin ve ılımlı şekilde anlaşmaya çalışmak, iş girişimleriniz için araştırmalarda bulunmak, fikirlerinizi, planlarınızı girişimci davranarak çevrenizdeki insanlarla paylaşmak, bizzat iş girişimlerinde bulunmak, yetkili kişilerle görüşmeye çalışmak. Bu enerjiler gösteriyor ki, 12 Mart tarihinde Merkürün geri hareketi başlayana kadar yaratıcı gücünüzü ifade edebileceğiniz şekilde girişimlerde bulunabilir kendinizi ifade edebilirsiniz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 8 Mart saat 11:40 da Başak burcunda oluşacak Dolunay, eğitim hayatınız başta olmak üzere, mesleki ihtisas konularında, yayıncılık alanında, bulunduğunuz konumdaki yerinizi belirlemeniz adına yaşayabileceğiniz deneyimleri göstermektedir. Sizler bu etki altında yaşamınıza yeni bir yön çizmenizi gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. İş, eğitim veya gönül meselelerinizle ilgili mevzular üzerinde etkili olması muhtemel Dolunayı güce dönüştürmenin yollarından biri, öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmak ve seçimlerinizi geleceğiniz adına düşünerek yapmaktır. Hayattan asla kopmayınız. Hedefinize varabilmek için tüm gücünüzle gayret ediniz. İnandığınız yolda karşınıza çıkabilecek engellerde pes etmek yerine, amacınıza odaklanarak mücadelenizi sürdürünüz. Öyle seçimler yapınız ki, daha sonra pişmanlık duymanız mümkün olmasın. Yurtdışı faaliyetleriniz, seyahatleriniz, uzak şehirlerde bulunan yakınlarınız ve yabancılarla alakalı temaslarınız açısından bazı gelişmeler meydana gelebilir.

Şu anki durumunuz kafanızın içindeki gerçeklerle örtüşmüyor olabilir. Hatta bu kadar çalışmanıza, çaba sarf etmenize rağmen hala aynı noktada durduğunu düşünenleriniz olabilir. Fakat ne olursa olsun umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini bilmelisiniz. İletişiminizi güçlü tutunuz ve öncülük gücünüzü kaybetmeyiniz. Temaslarınızı sürdürünüz, güçlü insanlarla bir arada olmaya çalışınız, gereksiz isyanlardan ve sanki hiç umudunuz kalmamış gibi pes etmelerden uzak durunuz. Hiç kimse çaresiz değildir. Her gecenin bir sabahı olduğuna göre, her inişin de mutlaka bir çıkışı vardır. Yeter ki saplantılı düşünmeyelim ve inancımızı güçlü tutalım. Her şey yoluna mutlaka girecektir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu dönem genel olarak iş yoğunluğunun eviniz sınırlarını içine girecek oluşu, hani neredeyse nefes alacak vakit size bırakmayabilir. Ayrıca ev içinde iletişim anlamında mutlaka dikkatli olunması gerekir. Bazen gerginlikle söylenen sözler kırıcı olabilir. Kimi zaman yolculuk konuları, dışarıdan gelip gidenler ev içi düzeninizi bozabilir. Konuşmaların çoğunluğunda belli bir hız ve kimi zaman gerginlik yaşanabilir. Kiralama, satın alma gibi konularda acil kararlar vermemek lazımdır.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, genel olarak yeni girişimler konusunda daha dikkatli hareket etmemizi gerektiriyor. Özverili düşünmemiz beklenebilir. Etrafınızdaki insanların size sürekli derdini anlatması, yardım istemesi nedeniyle işlerinizi zamanında bitirmeniz pek mümkün olmayabilir. Eğitimle ilgili konularda daha dikkatli ve sistemli çalışmakta yarar vardır. Çabucak dağılma, dikkat dağınıklığı gibi hususlara karşı önlem almakta yarar görüyorum. Yolculuklara uykusuz çıkmamakta, alkol kullanımdan uzak durmakta yarar var.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

PARA KONULARI

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş, finansal konularda da etkilidir. Eğitim hayatı, girişimler, sanatsal konular ve yakın çevrenizden manevi ve maddi anlamda destek görebilirsiniz. Ancak paramızı bilinçli bir şekilde kullanmayı da bilelim. İyimser yaklaşımların yanıltıcı olması mümkündür. Bu durumu göz ardı etmememiz gerekir. Biz temkinli olalım da gerisi kolay diyorum. Size destek olacağını söyleyen veyahut herhangi bir teklifte bulunup hallederiz diyen insanlara dikkat edin. Bu kişiler sözlerinde ne kadar durabilirler. Bu son derece önemli. Karşınıza çıkabilecek işler veya bizzat başvurularınızda parasal konuları en başında konuşmak mantıklıdır. İşinizle ilgili sıkıntılarınızda ise, işinizi sağlama almadan ani kararlar vermeyiniz.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, maddi konulardaki harcamalara dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Evin ihtiyaçları veya evle alakalı konularda paraya ihtiyaç duyabilir veya yenilikte bulunacakların dışarıdan kaynak arayışına geçmeleri mümkündür. Bir aile büyüğünüzün desteğini görebilirsiniz veya eviniz sınırları içinde yapacağınız yeni uğraşılardan para kazanabilirsiniz. Ancak ben yine de tedbirli olunması gerektiğini söylemeliyim. Ne de olsa geri hareket dönemindeyiz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 7-8-11-12-16-20-21-25-26
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-23-24-30-31
Aşkta En Şanslı Günler: 25-26
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 18-19
Yeniay: 15-16-17
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 2-3-4-5-30-31
(Ay-Yengeç burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mart ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Herşey gönlünüzce olsun.

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER