Habertürk 02.02.2011

Oğlak burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında oğlaklara, işlerinde gelir artışı ve çocuklarla ilgili güzel gelişmeler olacağını müjdeliyor.

Oğlak Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Oğlak burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Merkür Kova burcunda seyrine başladığında hem iletişimsel anlamda hızlanırsınız hem de maddi konularda işinizle ilgili gelir artışıyla karşılaşırsınız. Yapılan görüşmeler aynı iş yerinde kalmanız ve sorumluluklarınızın artması anlamına gelse de, bunun karşılığını istediğiniz şekilde alabilirsiniz. Aynı gün burcunuzda ilerlemeye başlayan Venüs sizler açısından olumlu bir enerjinin, iş ortaklığı ve çocuklarınızla alakalı güzel gelişimlerin simgesidir. Kendinizi bir yaş daha olgunlaşmış, artık ne istediğini bilen bir kişi olarak ilişkilerini düzenlemeye çalışan bir kişi olarak hissedebilirsiniz. Ancak Satürn geri harekette olduğu için, iş ve aşk hayatınızla ilgili konularda biraz daha dikkat ediniz. 19-21-23 Şubat tarihlerinde Güneş ve Merkür Balık burcunda seyrine başladığında, yaratıcı yönlerinizi dış dünyada gösterme fırsatına kavuşur, başkalarına yardımcı olabilir, hayatı zorluklarına rağmen sevmeyi kabullenmeyi bilirsiniz. Güçlü inancınız sayesinde hem kendiniz hem de sevdiklerinize ışık olursunuz. Bu devrede mücadele konusunda daha sakinsinizdir. Yani sertlik, aşırı hırs veya illaki önde olayım gibi bir hırsınız yoktur. Derinden ve yavaş adımlarla amacınıza ulaşmaya çalışırsınız. Zaten böyle bir enerji altında büyüklük duygusu geride kalır.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ve aile evinizde transitine başlayacak Jüpiter ev sınırları içinde liderlik gücünüzün ve hakimiyet hırsınızın yoğunlaşmasını sağlar. Ev sınırları içinde problemsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürenler ise, ev içi tadilat, onarım ve güvenlik için önlemler alabilirler. Eğer kiracı iseniz ev sahibinizin yaşamındaki bir gelişme veya sizin değişim arzunuz nedeniyle evden çıkmanız anlamına gelebilir. Ancak burada iyi düşünmek lazım. Eğer böyle bir değişim düşünüyorsanız Mart ayını beklemekte fayda var. Çünkü Uranüs bu alanda 7 yıl boyunca etkili olacağından daha sonra verdiğiniz bu karardan pişmanlık duyabilirsiniz. Her anlamda ev içindeki yoğunluğun, aktivitenin işareti olan bu enerji, kimileriniz için çalışmalarınızı ev sınırları içinde sürdürmeniz anlamına da gelebilir.

Jüpiter ailevi ilişkilerde de değişimlere neden olabilir. Fikirlerinizi kabul ettirmek isteyebilir veya kendi istediğiniz doğrultuda hayatınızı yönlendirmekten hoşlanabilirsiniz. Bir başka gelişme ev, arsa gibi emlak alımının işareti olabilir. Evinizi satmayı düşünüyorsanız karşınıza bir anda alıcısı çıkabilir veya ve almak istiyorsanız beğendiğiniz ölçülerde bir mülk sahibi olmanız için karşınıza fırsatlar çıkabilir. Ancak belirttiğim gibi bu enerji kısa bir zamanı kapsar. Doğum haritanızdaki etkiler nispetinde bir çok Oğlak için yeni bir değişimin simgesi olabilir. Abartılı düşünmeden kafanızın içindekileri toparlanmanız yerinde olur.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında burcunuz üzerinde aşk evinizin yöneticisi Venüs seyrini yöneticiniz Satürn gezegeninin geri hareketi çerçevesinde ele alacağım. Benim öngörüme göre Şubat ayının en etkili enerjisi budur ve dediğim şekilde ele alınmazsa bir anlamı olmayacaktır. Venüsün burcunuz üzerinde ilk göze çarpan etkisi aşk hayatınızla ilgili konularda ciddi bir gözden geçirmede bulunma ihtiyacı duyurmasıdır. Bunda şaşıracak bir şey yok diyebilirsiniz. Ancak bu gözden geçirmenin geçmişle alakalı meseleler üzerinde olacağını söylersem beni daha iyi anlayabilirsiniz. 225 gün sonra burcumuz üzerinde geçişini yapan Venüsle yeni bir aşka yelken açmak varken, şimdi geçmişi deşelemenin ne anlamı var diye düşünebilirsiniz. Ancak hem Venüsü dispozite etmesi hem de yöneticiniz olması sıfatıyla Satürn gezegeninin geri hareketini devre dışı bırakarak bir yorumda bulunmam mümkün değil. Geçtiğimiz Ekim 2010 tarihinden bu yana olan meseleleri, ilişkinizde meydana gelen değişimleri veya aldığınız kararları tekrar düşünmenizi sağlayan geri hareket doğal olarak ilişkinizin temelini test etmeniz anlamında da önem arzediyor. Nelere dikkat etmek lazım. Öncelikle her zaman olduğu gibi beraberlik konusunda bilinçli ve gerçekçi olmak şart. Ayrıca aşktaki beklentilerinizi, beraberlikte nelerin sizin için önem arzettiğini kafanızın, yüreğinizin içinde oturtmanız gerekiyor. İlişkisinde sorun olanların özellikle bu ay daha dikkatli olması şart. Çünkü Venüs-Satürn arasında gerçekleşecek zorlayıcı görünüm, bu sorunların göz ardı edilmesine izin vermiyor. Aslında bu bir yerde gayet iyi. Neden? Çünkü çözülmemiş problemler bir şekilde kendini yeniden hatırlatabilir. O zaman bu geri hareket döneminde bunları şöyle bir çerçeve içine alarak neler yapabiliriz sorusuna cevap bulmak faydalı olabilir. Bu etki altında bir başka ilginç konu, Ekim döneminde veya daha da eskiden yaşanmış ancak bitmiş bir aşkın tekrar gündeme gelmesi. Böyle bir durumda yapılması gereken öncelikle neden bitmişti sorusunu kendinize bir daha sormanız. Çünkü bu sorunun cevabı, geri hareket döneminde tekrar karşınıza çıkan eski sevgiliyi akıllı bir şekilde değerlendirmenizde size yardımcı olabilir. Bir başka dikkat edilecek husus, beraberliğinizin sizin üzerinizdeki gerçek yansımasını keşfetmeniz. Siz hakikaten aşık mısınız? Partnerinizle ve yaşadığınız ilişkinizle bir bütün oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz? Hani şu eskilerin deyimiyle, varlıkta ve yoklukta yine onun yanında olurum diyebilir misiniz? Durun hemen cevap vermeyin. Çünkü bu cevap için 2 Mart tarihine kadar vaktiniz var.

İlişkisi olmayanlar için Venüsün burcunuzdaki seyahati, 225 gün sonra gelen bir şans olarak görülebilir. Ancak burada ince bir ayar gerekiyor. Karşınıza çıkacak olan kişiyi en azından 4 hafta boyunca enine boyuna incelemek ve Haziran ayı gelmeden ciddi kararlar vermemek. Önce belli bir mesafeyi korumak, önümüzdeki ay arkadaş olmak ve sonrasında sizde belli bir bağımlılık yaratıp yaratmadığı şeklinde yüzleşmede bulunmak. Unutmayalım ki, bu yıl Jüpiter Boğa burcunda ilerlemeye başladığında 12 yıl sonra büyük bir şans yakalayacaksınız. Onun için acele etmeden ilerlemenin önemi büyük. Yani zaten bu yıl aşk konusunda sağlam bir şekilde düşünebileceğiniz doğal bir rahmet sizinle beraber demek istiyorum. Şimdi Şubat ayında benim size tavsiyem hem yukarıdaki yazılanları bir daha okumanız ve hem de gayet kendinizden emin bir şekilde aşkı yüreğinizin içinde bir çiçek gibi sabırla büyütmeniz. Zamanı geldiğinde, ki bu çok yakın her şey hakikaten kalıcı anlamda değişecek. Onun için lütfen sabırsız davranmayın ve aşk konusunda hayattan umudunuzu kesmeyin. Demek oluyor ki, gerek devam eden ilişkiniz gerek eskiyle alakalı meseleler ve gerekse yeni bir ilişki hakkında karar vermeden önce enine boyuna düşünmek gerekiyor. Tabii ki işin ilginci, bütün bunlara rağmen, Venüsün burcunuzda ilerleyişinin olumlu yansımalarını inkar edemeyiz. Buna ihtiyacınız olduğunu da düşünüyorum. Ancak hayati bir karar alınacaksa beklemede kalarak durumların tatlı bir kıvama gelmesini veya gerçek yüzüyle bize görünmesini sağlayabiliriz.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş siz Oğlakların, iletişim haberleşme konularında ve düşüncelerinizde bilgiye yoğun bir önem vereceğinizin göstergesidir. Zihninizde kaba kuvvetten ziyade öğrenme açlığının getirdiği istek vardır. Herhangi bir şeyi gözünüzde canlandırma ve hayal etme gücünüz yüksek olacaktır. Başka insanların aklından geçenleri kolaylıkla sezebilirsiniz. Mistizm ve astroloji alanında ilerlemek, çalışmak adına gayet faydalı enerjilere sahipsiniz. Eğer doğum haritanızda böyle bir oluşumu destekleyen görünümler varsa, bu süreçte uğraşı alanınızda bu çalışmalar yoğun olarak görülecektir. Konsantrasyon gücünüz de artacaktır. Herhangi bir konu üzerinde her tür bilgiye sahip olacaksınız. Yakın çevreniz ve komşularınızla ilişkileriniz olumlu gelişecektir. Genel anlamda rüyalarınız inanılmaz bir şekilde gerçeğe yakındır. Düşünceleriniz derinden gelen çeşitli bilgiler aracılığıyla zenginleşir. İfade tarzınız canlı ve bilinenden farklı olmaya başlayacaktır. Düşünürken yazarken veya konuşurken ilham gücünüz yanındadır. Yakın çevrenizle mistik bir bağ kurabilirsiniz. İkna yeteneğiniz çok yüksektir. Fikirlerinizi karşınızdaki insanlara gayet kolaylıkla ifade edebilir ve onların da kabul etmesini sağlayabilirsiniz. İfadenizdeki güçlülük etrafınızdaki insanların sizi son derece güçlü görmesini sağlayacaktır. Romantizm duygularınızı sözel olarak da ifade edebilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında, geri harekette kalacak yöneticiniz Satürn, bu dönemde iş, özel hayat, ev yaşamı, kariyeriniz, mesleki itibarınızla ilgili konularda konular üzerinde gözden geçirmelerde bulunmanız ve içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde ele almanız anlamında önemlidir. Bugüne dek öğrendikleriniz, tecrübe ettikleriniz ve genel olarak yaşamınızla alakalı konularda yavaş yavaş zirveye yaklaşıyorsunuz. Bu zirvenin tadını çıkarmak için eksiklerinizi veya ileride yapmayı düşündüklerinizi lütfen bir kez daha derinlemesine gözden geçiriniz. Ani karar değişikliklerinde bulunmamalı, daha önceden verdiğiniz kararları gözden geçirmelisiniz. Bu dönemde engellemeler üst seviyede olabilir. Cesaretiniz azabilir veya kararsızlıklar yaşayabilirsiniz ancak kendinizden, yaptıklarınızdan ve yapmayı düşündüklerinizden eminseniz aklı başında ilerlemenizin önünde hiçbir şey engel değildir.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Ay düğümü geçişleri, çalışma hayatınızla ilgili konularda sürekli bilgiyi aramanız ve kendinizi geliştirme arzunuzun simgesidir. Ancak edindiğiniz bilgileri diğer insanlarla paylaşmakta kimi zaman güçlük çekebilirsiniz. Bu durum iş hayatınızda yüzeysel hareket etmenize neden olabilir. Meraklılığınız öylesine yoğundur ki, dikkatinizi bir nokta üzerinde toparlamakta zorlanabilirsiniz. Oysaki gerçekten bilgilenmek için, yavaş ve sindire sindire öğrenmeyi tercih etmelisiniz. Bu devrede geri planda sezgileriniz fazlasıyla yoğunlaşır. Gerçekleşen rüyalar görmeniz mümkündür. Hayata daha geniş gözlüklerle bakmayı öğrenmeniz gerekiyor. Tabii ki fazla çalışıyor olmak kimi zaman sizi yorabilir. Ancak bu devrede öğrendikleriniz hakikaten çok değerli bilgilerdir. Araştırma, mistik konularla ilgilenme, geri planda keşif ve ruhsal yolculuklar yapma bu dönemin etkili aktiviteleri arasında yer alır. Kişi edindiği tecrübeleri, deneyimleri hazmederek tekamülüne katkıda bulunur. Bu süreçte besinler kolayca yakılır. Kişi bu sayede fazlasıyla kilo verebilir. Aşırı çalışma, kişinin çalışarak kendini ve sıkıntılarını üzerinden atmaya çalışması mümkündür. Bu dönemin bir başka özelliği, insanın kendi iç dünyasında geleceğini, kimliğini, geçmişini, yaşananları sorgulayarak hayatın özünü idrak etmeye çalışmasıdır. Metafizik, din, okült konular üzerinde yoğunlaşmanın işareti olan bu dönem, sezgilerin oldukça yoğun çalışması sonucu astral dediğimiz ruhsal yolculuklar yapabilir. Zihinsel olarak kendini öylesine geliştirir ki, artık onun için görünenin arkasındaki gerçekler önemli hale gelir. Ben bu dönemin özellikle ruhsal bilgeliğe ulaşılması anlamında Oğlaklar için bulunmaz bir fırsat ve armağan olarak görmekteyim. Çünkü Kuzey düğümün geçiş yapacağı Zodyak alanı zaten ruhsal şifa ve arınma evidir. Böyle bir yaşam alanında ilerleyen Jüpiter karakterindeki düğüm, doğaldır ki bu konularla bizzat uğraşan, geri planda çalışan, araştıran, keşfetmekten yana olan her Oğlak için ruhsal bir yükselişin simgesi olarak önem taşıyacaktır.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrine başlayacak Merkür, çalışma hayatınızla alakalı konularda mantıklı düşünmenin ve hareket etmenin kimi zaman zor olabileceğini göstermekte. Görmek ve duymak istediklerimize, önümüzde duran gerçeklerden daha fazla önem verebiliriz. Yani sorunlar ele alınarak çözülecek yerde tam tersine kaçış göstermek mümkündür. Öğrenme, iletişim, algılama konularında yanılmalar yaşanabilir. Bizim umduklarımız ile ortadaki gerçekler arasında farklılıklar oluşabilir. Böyle bir durumda kendimizi ayarlamamız şarttır. Bu ayarlamada sezgileriniz ve çevrenizle olan güçlü ilişkileriniz, inancınız büyük rol oynar. Etrafınızdaki insanlardan destek görmeniz ve işinizle alakalı mevzularda size yardımcı olmaları mümkündür. İş hayatında beraber çalıştığınız kişilere destek olabilir, fikirlerinizi hoş bir şekilde açıklayabilir ve onlarla iyi geçinmeye çalışabilirsiniz. Bu süreçte, tarafsız ve objektif davranmaya çalışmanız faydalıdır. Çünkü bu sizi, hem iş hayatında yanılmaktan hem de ileri adımlar atarken, başkaları tarafından etkilenmekten koruyabilir. Birlikte aynı iş yerinde çalıştığınız kişilerle iletişiminizi mutlaka güçlü tutmaya çalışın. Mesleği sanat, mistizm, yazarlık(roman-edebiyat, senaryo), şiir, oyunculuk alanında olanlar için bu enerji verimlidir. Çünkü bu meslekler yaratıcılık ve psişik farkındalık içerir. Ayrıca pazarlama ve satış alanlarında da yardımcı olabilir. Malınızı satabilmek için belli bir abartıya veya gerçekliğin değişik şekilde ifadesine ihtiyaç vardır. Ürününüzü ne kadar iyi pazarlarsanız sonuç o denli başarılı olabilir.

Bildiğiniz gibi, son yıllarda kadınlarımız yaratıcılıklarını gerek kendi yeteneklerini hayata geçirerek gerekse dışarıdan edindikleri ürünlerin satışlarını bizzat kendileri yaparak evlerine ek bir katkıda bulunuyorlar. El işçiliği, güzellik ürünleri v.b gibi. Bu enerji altında düşüncelerin hayallerle süslenmesi ve bu süslemenin ortaya eser olarak çıkması mümkün olduğundan, eğer amacınız aile bütçenize katkı ise, Merkür Balık sürecinde bu işleri size önerebilirim. Çalıştıkları halde geçim derdinde olanlar da yine yukarıdaki tarzda işler yaparak ek kazanç elde edebilirler. Genel olarak bu seyir altında önem vermenizi istediğim en önemli husus, şartlarınızı göz önüne alarak düzenlemelerde bulunmanızdır. Yani sizi yanıltabilecek, aklınızı çelebilecek kişilerden uzak durmakta fayda var. Siz sadece kendi gerçeğinize kitlenmek için çaba sarfediniz. Birilerinin sizin kaderinizi şekillendirmesini değil, sizin bizzat kendi yaratıcılığınızı ortaya koyarak ekmeğinizi kazanmanız gerektiğini bilin. Bu son derece önemli. Duygusal düşünmekten ziyade mantığınızı hep devrede tutunuz. Hayata küsmek yerine dört elle sarılınız. Hayatın mucizelerle dolu olduğunu unutmayınız. Çevrenizle aranıza duvarlar örmeyiniz, bilakis çevrenizle yakın temasta bulununuz. Çünkü bu size kazanç getirebilir, rahatlatmanızı sağlayabilir. İş hayatınızda sorunlar varsa, bunları yetkili kişilerle mutlaka ele alın. Kendinizden fedakarlık edercesine çalışmayın, sağlığınızı mutlaka düşünün ama sorumluluklarınızın da farkında olun.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Mars süreci rahatlatıcı bir niteliğe sahiptir ve size hayallerinizi gerçekleştirmeniz için şans verir. Kafanızın içindeki planladığınız tüm düşüncelerin hayata geçirilmesi adına yoğun bir etkinlik gücüne sahip olacaksınız. Kendi fikirlerinize inanmak ve arkasında durmak, gerektiği yerde savunmak yönünde hareket etmeniz kolaylaşır. Pratiklik ve organizasyon kabiliyetiniz sayesinde etkili insanlarla tanışabilir ve ortak düşüncelerinizi eyleme dönüştürebilirsiniz. Yakın çevrenizdeki insanlarla aranızdaki sevgi bağınız güçlendiği gibi, yeni dostluklar kurabilir ve faydalar görebilirsiniz. Duygularınızı jestlerle ve mimiklerle göstermeniz kolaylaşacaktır. İçinizdeki umutların büyüdüğü bu dönemde hayatınızı yeniden şekillendirmek amaçlı girişimlerde bulunabilirsiniz. Yanlış yolda yürüyen, sahte dostluk gösterilerinde bulunanların veya tutarsız insanların yarattığı her türlü haksızlığa karşı mücadele gücünüz artarak, sizin desteğinize ihtiyacı olan kimselerin de yanında olabilirsiniz. Sezgilerinizin gücü sayesinde kötülüklerden korunabilir ve gerçeğe yakın gördüğünüz rüyalarla yolunuz aydınlanabilir. Savaşma gücünüzün artışı, hırs ve azminizin yüksekliği sayesinde ideallerinizi gerçekleştirmek için girişimde bulunabilir ve başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

PARA KONULARI

16 Ocak-23 Şubat Mars ve 20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında parasal kazanç evinizde ilerlemesini sürdürecek Güneş-Kova burcu seyirleri farklılıklarınızı ortaya koyarak yeniliklerde bulunmak ve kazanç elde etmek anlamında hızlı bir dönemin işaretçisidir. Kişi kazancını sıra dışı, inatçı ve bağımsız bir şekilde hareket ederek kazanmaya çalışabilir. Ayrıca parasal konularda kimseye hesap vermekten hoşlanmadığı gibi üzerinde denetim uygulanmasına da müsaade etmez. Biliyorsunuz Uranüs Mart ayına kadar Balık burcunda seyrini sürdürecek. Bu durum maddi konularda vizyon arayışınızın hala sürmekte olduğunu gösteriyor. Mars ve Güneş Kova burcu etkisi maddi anlamda inatçı ve bağımsız geleneklere uymayan tarzda hareket etmemizin işareti. Doğal olarak paramız söz konusu olduğunda bir parça asiyane düşünmemiz mümkün.

Ancak finansal açıdan oldukça hareketli günlerdesiniz. Burada dikkat edilecek nokta dalgalamalar olabileceğini de göz ardı etmeden, ani hareketler, kararlar vermeden özgür bir şekilde kendinize yeni bir sistem kurmanız. Artık borcunuz ne, alacağınız ne, denk bir bütçe nasıl hazırlanmalı, bundan sonra masraflarınız ve ihtiyaçlarınız konusunda nereye ne vermelisiniz bütün bunları netleştirmelisiniz. Bu dönemde eğer aklınızda bir hedef varsa kolaylıkla para harcamanız mümkün. Tabii ki bir Oğlak için savurgan kişi diyemeyiz. Ancak transit Güneş ve Mars bu alanda ilerlerken ekonomik düşünen Oğlaklar bile kendilerini frenlemekte zorluk çekebilirler. Ev yöneticiniz Mars olduğu için, bu süreç özellikle eviniz, ailenizle alakalı konularda yapılan elektronik alışverişlerin simgesi olabilir. Araştırma ve iletişim için gerekli araçlara para yatırabilirsiniz. Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak veya sizi mutlu edecek alışverişlerde bulunabilirsiniz. Bu süreçte para kazanmak için daha fazla istek duyabilirsiniz. Çünkü arzularınızı gerçekleştirmek için paraya olan ihtiyacınızın farkındasınızdır. Gelir sağlayacak yeni alternatif yollar bu süreçte deneyebilirsiniz. Benim bu enerjiler altında size tavsiyem para kazanmanızı sağlayabilecek fikirlerinizi ifade etmekten çekinmemenizdir. Ayrıca yeteneklerinizden şüphe duymamanızdır. Çünkü bu yeteneklerinizden emin olursanız bunları sergileyecek alanlarda kendinizi ifade etmeniz kolay olur. Sonuç? Yeni gelir kaynakları demektir.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar, 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay maddi-manevi değerleriniz, işinizden elde ettiğiniz geliriniz, refah düzeyiniz, yeteneklerinizi hayata geçirerek veya yatırımlarınız yoluyla para sahibi oluşunuz konularında destekleyici bir kuvvettir. Kimliğinizi gerçekçi bir bakış çerçevesi içinde yapılandırmanız konusunda etkili olup, hayatınızı daha iyi şartlarda geçirmek adına özgür hareket etmeniz anlamına gelmektedir. Burada anlıyoruz ki, parasal kazanımlar ve harcama konusunda şimdi daha bağımsız olabilirsiniz. Fakat bu enerjinin size vereceği gücü gereksiz yere tüketmek yerine, bilakis elde edeceğiniz gelir kaynaklarınızı olumlu alanlarda değerlendirerek sürekliliğini sağlamaya çalışınız. Ayrıca gizli kalmış ve bir türlü açığa çıkmamış yeteneklerinizi farkedeceğiniz bu enerji sayesinde yenilik anlamında adımlar atabilir, hayatınıza yeni bir yön çizebilirsiniz.

Yapmanız gereken umudunuzu asla yitirmemek, verilen bu şansı iyi değerlendirmek ve gelişime açık olmaktır. Eski tip düşünceler ve kavramlar yerine, çağa uygun şekilde hareket edebilirseniz mucizelere tanık olabilir, huzurlu bir dönem yaşayabilirsiniz. Yeniay bundan sonrası adına hayatınızda değiştirmeyi düşündüğünüz herşeyi kararlı, devamlı, sağlam ve dayanıklı kılabilmeniz adına size yardımcıdır. Gözünüzün gördüğünden çok daha fazlasına sahip olabilmeniz için, öncelikle mücadeleden vazgeçmemeli, hakkınız olan için savaşmalısınız. Potansiyel olarak sizde varolan becerilerinizi ortaya çıkaramanızı sağlayan Yeniay, yeni gelir alanları keşfetmenizde de bir ışık gibi yolunuzu aydınlatıcıdır. Kendi değerinize olan inancınızı güçlendiren bu etki sayesinde şimdi daha güvenli ve rahat bir hayat sürebilirsiniz.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay duygusal ve ruhsal anlamda güvenli bir yaşam sürme arzunuzun yoğunlaşması, hayatınızı şekillendirmek adına, ortak paylaşımlarda bulunulması veya ortak yaşam kararı alınması(iş veya özel)anlamında etkilidir. İlişkinizle alakalı mevzularda cinsellik ön plana geçebilir, tutkularınız yoğunlaşabilir ve beraberliğinizde hakimiyeti ele geçirme arzunuz yoğunlaşabilir. İşte bütün bu güçlü ifade tarzınız, parasal konulardaki kararları tek başınıza almanıza ve özgür hareket etmenize sebep olabilir.

Oysaki ortaklık bir bütünleşme demektir. Tarafların birbirinden saklısı ve gizlisi olmamalıdır. Dolunay etkisi altında bu durum sorunlara yol açabilir. Dolunay harcamalarınız, borçlarınız konusunda da etkilidir. Gereksiz harcamalardan uzak durulması gerekir. Öncelikle borçlarınızı temizlemeye çalışınız, elinize geçen parayı idareli kullanınız ancak ödemelerinizi hallettikten sonra kişisel isteklerinizi karşılamaya çalışınız. Yani elinize geçen parayı har vurup harman savurmayınız. Kimlerle parasal bağlantınız veya kiminle ilişkiniz varsa, bu kişilerle olan irtibatınızı tekrar gözden geçiriniz. Böylece hayal kırıklığı yaşamamış olursunuz. Bu Dolunay, hukuksal alacak davalarınız, çocuklarla alakalı paylaşımlarınız mevzularında da etkilidir. Ne kendinizi ne de başkasının sizi aldatmasına, kullanmasına izin vermemelisiniz. Bunun için ilişkinizle alakalı yeni düzeltmelere ihtiyaç varsa bunlar üzerinde sakince düşünmelisiniz. Ancak lütfen durumları subjektif değerlendirmemeye çalışınız.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek, başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi Güneşi olumlu yönde değerlendirmenin sırrı, çevrenizdeki insanlarla olan ilişkinize dikkat etmektir. Yani kazancımızın bir kısmını iletişim, eğitim hayatı, girişimler, yolculuklar, bağlantılar yoluyla elde etmeniz mümkün olduğu gibi kardeşleriniz, aileniz de geçici olsa da yardımcı olabilir. Yalnız bu etki altında dikkat edilecek husus, maddi konularda tarafsız hareket etmeye çalışmak ve her şeyi gerçekçi bir bakış açısıyla gözlemlemektir. Çünkü iyimser yaklaşımların yanıltıcı olması mümkündür. Bu durumu gözardı etmememiz gerekir. Biz temkinli olalım da gerisi kolay diyorum. Evet dediğim gibi size parasal açıdan yanaşan ve destek olacağını söyleyen veyahut herhangi bir teklifte bulunup hallederiz diyen insanlara dikkat edin. Bu kişiler sözlerinde ne kadar durabilirler. Bu son derece önemli. Karşınıza çıkabilecek işler veya bizzat başvurularınızda parasal konuları en başında konuşmak mantıklıdır. Ayrıca, yeni bir iş tam olarak kesinleşmeden eski işinizden ayrılmayınız.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek çalışma evinizin yöneticisi Merkür, kazancınızla ilgili konular üzerinde odaklanmanın işaretidir. Böyle bir geçişte insan hakkı olanın peşindedir. Ve bu hak öylesine önemlidir ki, kişi istediği miktarı elde ettiği zaman kendini yaratıcı bir şekilde ortaya koyacağını ve zihinsel anlamda daha iyi hissedeceğini, yaşamsal hedeflerine daha fazla kitlenebileceğini düşünür. Hani derler ya, aç açın halinden anlamaz diye. İşte Oğlaklar bu dönemde anlaşılmayı bekliyorlar desek yeridir. Merkür hızlı algılamanın ve sıra dışı düşüncelerin işareti olduğu için bu seyir altında kişi, elden geldiğince mantıklı düşünmeye çalışır. Şartlarının farkındadır ancak gelecekle ilgili beklentileri de ön plandadır. Tedirginliğe kolayca yatkın hale gelir. Beklenmedik tepkilerde bulunabilir. Çok zeki, hazır cevap ve zihinsel açıdan oldukça hızlı düşünür. Böyle düşündüğü için de, dışarıdan gelebilecek bir tepkiye karşı hassastır ancak altında kalmaktan yana değildir. Parayla alakalı ilişkilerinde dostane davranmaya çalışır, arkadaşça paylaşımlara açıktır. Hatta elinden geldiğince çevresine yardımcı olur. Ancak aklında tek önemli konu, maddi açıdan özgür hareket edebileceği seçimlerde bulunmaktır. Eğer işveren hakkı olanı verirse Oğlak için kriz sona ermiş demektir fakat takdir edilen miktar düşükse en sakin Oğlak bile buna tepki gösterebilir. Hatta bir anda ipleri koparan tarzda konuşabilir. Benim bu dönemde size tavsiyem bütünü görmeye çalışmanız ve kendinize güvenmekten inanmaktan vazgeçmemenizdir.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-6-9-10-11-18-19-22-23-26-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 7-8-14-15-20-21
Aşkta En Şanslı Günler: 9-10-11
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 2-3
Yeniay: 1-26-27-28
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 14-15
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER