Habertürk 01.06.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay terazilere, yaşamlarını ilgilendiren kararları uygulamaya dökebileceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Terazi Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Terazi burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Haziran tüm burçlar için oldukça yoğun enerjilere ev sahipliği yapıyor. 2 Haziran tarihinde İkizler burcunda oluşacak Parçalı Güneş Tutulması uzak yolları işaret ettiği gibi, eğitim hayatındaki değişimlerin, yeniliklerin işareti. Yüksek okul sınavlarında başarılı olmaktan tutun da, başka bir ülkeye yerleşim, yolculuklar yaparak kendinizi geliştirme, rutin yaşama veda etme ve özgürce hareket, araştırma konularında başarılı olmaya kadar geniş bir alanda değişimler meydana gelebilir. Bu tutulma önümüzdeki bir yıl boyunca etkisini sürdürür. 2-9 Haziran tarihlerinde Merkür ve Venüs İkizler burcunda seyrine başladığında hızlı bilgilenme çabucak ilişki kurma ön plandadır. Satürn gezegeninin 13 Haziranda burcunuzda düz seyre geçmesiyle ortaklaşa konulardaki tıkanıklar açılır ve yaşamınızı ilgilendiren mevzularda kararlarınızı uygulamaya dökebilirsiniz. Tabii ki sorumluluk duygusu içinde. Çünkü bunu umursamadığınızda yenilikleri uygulamanız pek mümkün değildir. 15 Haziran tarihinde Yay burcunda oluşacak Ay Tutulması, çevre değişikliklerin ve yeniliklerin uygulanması anlamında etkili olduğu gibi hızlı bir trafik akışının simgesi. Yani hareketlilik fazlasıyla ön planda. Yolculuklar, görüşmeler son derece önemli. 21 Haziran tarihinde Güneş Yengeç burcunda seyrine başladığında, kendinizi duygusal anlamda güven içinde hissetme ihtiyacınız yoğun. Eski anılar, eskiye ait her şey sizi hüzünlendirici. Ben bunu yeni gelişmelere adapte olmaya çalışan bireyin hassas dönemi olarak görüyorum. Aynı gün başlayan Mars İkizler enerjisi ise, hızlı mücadelenin hem sözel hem iletişimsel anlamda yükselişidir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Venüs, sizden farklı düşünen kişilerle sağlıklı bir iletişim kurabileceğiniz, kendinize özgü yollarla doğruyu bulabileceğiniz, karşınıza çıkan kişiler aracılığıyla hoşgörü geliştireceğiniz, hayatın anlamı hakkında doğru ve akıllıca tespitlerde bulunacağınız bir dönemdir. Kendiniz dışındaki dünyayı algılama ihtiyacınız ve bu dünyayla bağlantı kurma gücünüz oldukça yükselebilir. Bir çok alanda aynı anda yer almaktan hoşlanan ruhunuz, değişik insanlar tanımaktan da oldukça zevk duyacaktır. Denemeyi ve paylaşmayı sevdiğiniz bu dönemde, iletişim beceriniz sayesinde, ülkeniz dışında veya başka şehirlerde bulunan kişilerle kolaylıkla bağlantı kurabilirsiniz. Birçoğunuz için tatil anlamı taşıyan bu dönemi, her Terazinin aynı olayları yaşamayacağı gerçeğinden yola çıkarak, ilişki tiplerine göre inceleyelim.

-İlişkisi düzgün seyirde gidenler açısından bu dönemin anlamı, uzun veya kısa seyahatlerin göstergesi olarak göze çarpıyor. Birlikte çıkacağınız yeni keşiflerde bulunabileceğiniz bu süreçte, hayatı farklı açılardan birlikte görebilmeniz, tespitlerde bulunmanız mümkündür. Bir durum üzerinde düşünmek, neden ve niçin sorularına birlikte cevaplar bulmak, dışarıdaki hayatın güzelliklerinin tadını beraberce çıkarmak bu enerjilerin size sağlayabileceği olanakların en başında gelmektedir. Akıl, gerçek ve ruh sanki bütünlük oluşturmuş ve sizin bedeninizde hayat bulmuş gibidir. Bavulunuz kapınızın arkasında hazır bir çift olarak, bütçeniz çerçevesinde değişik ve ilginç yerlere seyahatler yapabilir, eğer bu olanağınız yoksa hafta sonları kısa gezilerle stresinizi üzerinizden kolayca atabilirsiniz. 21 Haziran sonrası Mars aynı alanda seyrine başladığında karşınızdaki kişiyle aynı amaç üzerinde ilerlemenin göstergesi olarak değerlidir. Bu güç birliği, her şeyi sanki ilk kez yapıyormuşsunuz gibi, merakla ve her açıdan ele alarak incelemenizi sağlayabilir. İnsanın tek başına zevk alamayacağı, yanında sevdiği kişinin oluşuyla lezzetinin tadına varacağı bir çok aktivite vardır.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından dönemin enerjilerini değerlendirirsek, her ikinizin de tarafsız ve mantıklı olmanız gerektiğini, yeri geldiğinde birbirinizin sınırlarına sert bir şekilde dayandığınızda, sevgi ve şefkat hislerinizi devreye sokarak durumu dengeye kavuşturmanızın gayet olumlu olacağını söyleyebilirim. İlişki ne de olsa, iki kişinin sevgi ve hoşlanma hisleriyle kurulmuş güçlü bir ortaklıktır. Zamanında sizi birbirinize yakınlaştıran bu hoşlanma, zaman içinde yaşanan olaylar ve hayatın zorlukları nedeniyle zayıflamış olabilir. Ama bu kopması gerektiğini göstermez. Sadece biraz daha anlayışlı olmak ve birbirinizin kimliklerinize saygı duymakla yeniden alevlendirilebilir. Bu süreç özgürlük olgusunu ve sorunlardan kaçış isteğinizi gösterdiği için bir bakıma zor bir zaman dilimidir. Fakat bunun da çaresi, güçlü bir iletişimden geçer.

-Bu dönemin ilişkisi olmayanlar ve her yaş grubu için genel olarak anlamı, sosyal hayatın içinde birçok yeni insanla temas etmenizde ve ilişkiler kurmanızdaki kolaylaştırıcı etkisidir. Bir Terazi olarak her zaman yenilikte bulunmaktan, hoşa gitmekten, aşk konusunda titizlenmeden bağlantı kurmaktan yanasınızdır. Şimdi sizler için biçilmiş kaftan olacak bu dönemde yabancılarla temasınız kolaylaşabilir, ilginç insanlarla tanışabilir, maceralar yaşayabilirsiniz. Özellikle yakın çevreniz, başka bir şehir veya ülkede bulunan bir kişiyle yakınlaşmanız mümkündür. Bu durumda yolculuklar fazlasıyla gündeme gelebilir. Fakat şunu da belirteyim ki, bu etki altında başlayan bir ilişki çok uzun soluklu olmaktan ziyade, yüzeysel ve çabucak geçmeye adaydır. O nedenle gönül ilişkilerinde mantıklı düşünmeyi de elden bırakmayınız. Kafanızın içi karışsa da, hatta karşınızdaki kişi aklınızı başınızdan alsa da, ciddi anlamda bir şeyler yaşamak için erken olduğunu biliniz. Aynı anda iki seçenekle birden ilgilenmeniz mümkündür. Bir yandan normal işlerinizi sürdürürken diğer yandan farklı konulara ilgi duyabilirsiniz. Böyle bir durumda yapmanız gereken kendi bilgi ve deneyiminize göre tercihinizi belirlemektir. Çünkü bu süreçte karşılaşacağınız insanlar iki yönlü davranabilir, karar verdiğiniz konu iki şık içerebilir, bir olay iki yönde ilerleyebilir. Bunların bilincinde olarak hareket etmeniz faydalıdır. Bu dönem için son söz olarak benim size tavsiyem hayatın eğlenceli, keşifçi yönünü hissetmeniz, en azından bu süreçte moralinizi yükseltecek şekilde hareket ederek, hayatı sevmeye çalışmanızdır.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

Sevgili Teraziler 13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında düz olarak Terazi burcunda seyrini sürdürecek yapılanma ve olgunlaşma gezegeni Satürn, 2011 yılının ilk 6 ayında geri hareketiyle hayatımızda daha fazla etkili oldu. Yavaşlama, zorlanma ve baskı altında kaldık. Peki bu dersler bitti mi? Düz olarak seyrini sürdürecek Satürn bize neler söylemekte? Tekrar hatırlamakta fayda var. Sizler açısından öncelikle bireysel kimliğiniz açısından etkili olan Satürn seyri, dış dünya ile olan her türlü paylaşımınızı güçlendirici, iş hayatınızla ilgili konularda dengelerin yerine oturmasını sağlayıcı ve birebir ilişkilerinizi yeniden düzenlemeniz adına ders vericidir. Olgunlaşmanın işaretçisi olan Satürn gezegeni, sorumlulukları yükseltici yönüyle bir Terazi için kimi zaman rahatsız edici olabilir. Kişi bugüne dek nasıl bir sistemde yaşadıysa, şimdi bu sistemin aksayan yönleriyle karşılaşarak bunları düzenlemeye çalışacaktır. Satürn bir öğretmen gibidir. Hayatınızın düzgün şekilde yerine oturması için sizi seçimlerinizle, bakış açınızla ve yaklaşımlarınızla imtihana tabi tutar. Eğer evliyseniz ve bazı sorunlarınız varsa bunları yok saymak yerine düzene kavuşturmanız adına sizi uyarır. İş hayatında problemleriniz varsa geleceğinizi kurabilmeniz için baskıda bulunur. Bütün bunları gönüllü bir şekilde kabul edip, düzenlemelerde bulunduğunuzda sizi ödüllendirir, hayatınızı düzene koymanız için destekler. Şimdi üzerinize düşen, hayatınızı sağlam bir temel üzerine inşa etmektir. Bu tarihler arasında hayatınızda her anlamda değişimler meydana gelmeye başlar. Bekar Terazilerin büyük bir çoğunluğu bu süreçte evlenebilir, evli olanlar yuvalarının huzur ve dengesini yeniden gözden geçirmeye başlar. Ortaklaşa hareket etmek, elbirliğinde bulunmak, sen ve ben demek yerine biz olmak için çaba sarfedilir. Bu konuda sorunlarınız varsa bunlar gözden geçirilerek tamir edilir. Kendi yolunuzu mücadele ederek çizebilmenizi sağlar. Kişiliğinizin zayıf ve işlemeyen, size faydası dokunmayan kısımlarını onardığınızda bireysel açıdan güçlendiğinizi farketmeniz mümkündür. Sorumluluklar bu dönemde fazlasıyla artabilir. Bunları gözardı etmek artık mümkün değildir. Kısaca bu dönem bittiğinde artık olgunlaşmış, hayatı kavramış, yaşadıklarınızla değişime uğramış fakat eski yıllara göre ciddileşmiş olacaksınız. Size tavsiyem sabırsız olmanız, kişisel gelişiminizi önemsemeniz, hayatın bir oyun olmadığını anlamanız ve kendinizi tümüyle gözden geçirmenizdir.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

İŞ VE KARİYER

9 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda etkili olmayı sürdürecek Venüs, uygulanabilir ve kalıcılığı olan değerlere yönelmeniz anlamında gayet etkilidir. Bir Terazi olarak gitmek istediğiniz yön, varmak istediğiniz hedef önemli hale gelir. Belki duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Yani aklınız bir şey söylerken duygularınız başka bir yöne gitmeniz gerektiği hususunda sizi etkileyici gibi olsa da, seçim her zaman temeli güçlü olandan yanadır. Eğer işle ilgili sorunlarınız varsa veya iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız bu enerji ortaklaşa paylaşılan maddi-manevi değerler konusunda size yardımcıdır. Dışarıdan destek görmeniz mümkündür. Ayrıca güvence ihtiyacınız yoğundur, ihtiyaçlarınız, borçlarınız daha iyi bir hayat sürme arzunuzun tatmine ulaşması için kalıcı bir şeyler yapmak, bir düzen kurmak arzunuz bu güçlü enerjinin etkisi altında yoğunlaşır. İşte bu düzenin kurulması ise, ancak iyi bir tercih veya yapılacak düzenlemeler sayesinde gerçekleşebilir. Genelde yöneticiniz Venüsün Boğa-Terazi-Balık geçişlerinde her zaman kısmetliliğiniz artar. Bunu da önemli bir not olarak size bildirmek isterim. Bu transitler esnasında kişi kendini daha rahat hisseder.

21 Haziran tarihine kadar etkili olacak Güneş-İkizler burcu seyri, yaşamsal enerjinizin yükselişe geçmesi anlamında oldukça yararlıdır. Dışa dönüklüğünüz ve sözel gücünüzle hem yakın hem de yeni tanışacağınız insanlar üzerinde etkili olabilirsiniz. Size ait fikirleri net olarak ortaya koyduğunuz takdirde güven duygunuzun ne kadar yükseldiğini siz de fark edebilirsiniz. Bu dönemde zekanız son derece parlak, bilmek ve öğrenmek isteğiniz güçlü, yabancı kişilerle iletişiminiz yerinde ve araştırma kabiliyetiniz de yüksek olur. Basın, yayın, edebiyat, felsefe, medya dünyası, yüksek eğitim, yabancılarla iş-özel ve ticari bağlar kurabilirsiniz. Kendinizi ilgilendiğiniz her konuda geliştirebilir ve girdiğiniz ortamlarda ne kadar kültürlü bir insan olduğunuzu gösterebilirsiniz. Yolculuklar konusunda da çok istekli olacağınız için gücünüzü toparlamanız açısından gezilere katılabilir, tatile çıkabilir veya hafta sonları turlara katılabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak ve onları yakından incelemek size keyif verecektir. Enerjinizden doğru bir şekilde istifade edebilmek için bazı hususlara dikkat etmeyi unutmayınız. Bunların başında sizi eleştiren kişiler nedeniyle sinirlenmemeniz, farklı fikirlere karşı tahammül etmenizdir. Ben bu dönemi sizler açısından son derece aktif bulmaktayım.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Teraziler 2 Haziran saat 00:02 de, İkizler burcunda Yeniay doğacak ve ardından saat 00:16 da Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Artık önünüzde iki yıl sürecek anlamlı bir dönem başlıyor. Bu dönem yurtdışı temaslarınızı güçlendiriyor, eğitim hayatınızı kariyer anlamında geliştirmeniz yönünde sizi destekliyor. Ben bu Tutulmanın enerjisine alışık olduğunuzdan eminim. Uzun bir yol var önünüzde. Kimi zaman yorucu gelebilir ancak geriye dönüp yavaşlayacağım demeniz mümkün değil. Bu yol sizi gelecekte zirveye taşıyabilir. Korkularınızdan arının dostlarım ve uzağa bakın. Görebildiğiniz kadar uzağa. Haberleşerek bilgi toplayın, ulaşarak yerinde görün, temaslarda bulunarak kendinizi geliştirin, çabalayın. Çünkü bütün bunlar size gerekiyor. Öyle bir ufku düşleyin ki, artık bundan sonra kendi dar çerçevenizde kalmanın, değişime gözlerinizi kapamanın ne kadar anlamsız olduğunu fark etmeniz kolay olsun. Ana dilinizin yanında en az bir hatta iki dil öğrenmek için vaktiniz var. Temmuz ayında son bir Yengeç-Oğlak tutulması var. O sizi zorlayabilir. Ancak bahsettiğim İkizler-Yay aksı üzerindeki bu tutulmalar artık önemli. Takılıp kalmak yerine dışa açılmanızı tavsiye ediyorum. Satürn 13 Haziranda geri hareketini bitirdiğinde son aylardaki kararsızlıklarınızdan eser kalmaz. Gitmek istediğiniz yönü belirlemeniz mümkün olur. O yol sizi dışa çağırıyor. Farklı kültürleri, insanları tanımaya, kısaca kendi gölünüzden çıkıp okyanusa açılıyorsunuz. Bu okyanusu ister hayata bakış açınızdaki yenilikler olarak görün isterseniz gerçek anlamda değişim olarak düşünün fark etmez. Artık eski mahalleniz, çevreniz size dar gelebilir. Satürn size bedavadan bir şey gelmediğini iki yıldır öğretiyor. Tutulmalar ise kendini aşmaya hazır olman halinde yeni fırsat kapılarının önünde açılacağını vaat ediyor. Seçim sizin tabii ki. Ancak bilin ki Tutulmalar sizin ne düşündüğünüzden ziyade, sizin için hangisinin iyi olacağını söyler ve esen rüzgar pusulanızın yönünü tayin eder. Siz isteseniz de istemeseniz de o değişim önünüzde belirir.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında yöneticisi olduğu İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, iletişim, zihinsel faaliyetler ve haberleşme açısından yoğun bir gündem geçirmenizi sağlayıcıdır. Bu süreçte kendinize olan inancınızı yeniden oluşturmanız ve sözel olarak ta etrafınızdaki insanlarla paylaşmanız olasıdır. Mantıklı bakış açınızı devrede tutarak size ait fikirleri karşınızdaki insanlara açıklamaya çalışır ve egonuzun başkaları tarafından yönetim altına alınmasına izin vermeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Yaşam karşısındaki görüşleriniz doğrultusunda hayatınızı kendi isteklerinize göre düzenlemek istersiniz. Başkalarının size yönlendirmesine izin vermeden ve kimseye hesap vermeyecek şekilde hayatınızı geçirme isteğiniz vardır. Bu durumda ilişkiniz veya başka sebeplerle size ayak bağı olacak her şeyden uzaklaşma meyli gösterebilirsiniz. Bu süreçte iletişim ve haberleşme özellikle yabancı ülke bağlantılı işlerde daha fazla görülebilir. Uzun seyahatlere çıkabilir ve birçok insanla tanışma olanağı bulursunuz. Özellikle genç ruha sahip insanlarla bir arada olmak size keyif katacaktır. Zekanız kıvrak ve sözel olarak kendinizi ifade edişiniz kolay olacaktır. Dikkatli olunması gereken tarihler: 3, 5, 14 Haziran. Mantıklı düşünmeniz, kendinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz son derece önemli.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Teraziler, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, başta eğitim, iletişimle alakalı her konu, kısa yolculuklar (iş,özel), düşünmek, okumak ve araştırmak, yakın çevreniz, kardeşleriniz, anlaşmalar, kontratlar, halkla ilişkiler, teklifler(iş), ulaşım, nakliye ve yakın çevreniz gibi geniş bir yelpazeye dağılan konularla bizzat ilgilenmek zorunda kalışınız anlamına gelebilir. Yaşamınızı yeniden düzenlemek, eksiklerinizi ve neler yapabileceğinizi ele almalı ve içinde bulunduğunuz şartları yapılandırmak adına sorumluluk üstlenmelisiniz. Yüksek eğitimine devam edenler veya etmeyi düşününler bilgilerini tekrar gözden geçirmelidirler.

Kimileriniz ise yakın çevresini veya kardeşleri, komşularıyla alakalı sorunları veya yapmayı düşündüklerini ele alabilir. Belki bulunduğunuz çevrede mutlu değilsiniz ve yenilik yapmak arzusu duyuyorsunuz. O zaman bugün neler yapabileceğinizi gözden geçirebilirsiniz. Kariyer hayatınızı etkileyecek yeni bir iş sözleşmesi arifesinde olanlarınız varsa Ay Tutulmasının yansımaları altında önünüzdeki koşulları ayrıntılı bir şekilde ele alabilirsiniz. Burada önemli olan değişim ve yeni bir yaşam için mücadeleye kendinizi hazırlamaktır. Eğer siz buna razı olmazsanız, yaşadığınız olaylar bütün bunları size hatırlatıcı olabilir.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında meslek evinizde ilerleyecek Merkür Yengeç burcu seyri, hassasiyeti arttırıcı ve subjektif düşünmeye yöneltici olduğundan, hedeflerinizin bilincinde olmanız, tembellikten uzak durmanız mutlaka mantıklı ve ileriye yönelik düşünmeye çalışmalısınız. Bu dönemde dikkatleri üzerinizde toplamaktan pek hoşlanmasanız da, eskiyle alakalı her türlü girişiminizi tekrar gözden geçirerek sorumluluklarınızın farkında olarak hareket etmeniz gayet faydalıdır. Yaşadığınız tecrübeler size rehber olabilir. Eğer aynı hataları yinelerseniz o zaman eskiye bağımlı kalabilir, gelişemezsiniz. Kazançlı yatırımlarda bulunmak için her şeyden önce geçmişin acı deneyimlerini göz önüne almak, ileriye doğru adım atarken daha fazla dikkatli olmak gereğiniz vardır. Bu süreçte pasif davranmamalı, yarınlarınızı düşünmeli, yeteneklerinizi sergileyeceğiniz alanlarda boy göstermelisiniz.

Aşırı hassasiyet göstermemeli, değişken tavırlar içinde olmamalı, alınganlıklardan uzak durmalısınız. İş hayatı içinde kimi zaman oldukça kırıcı sözler veya ters durumlar oluşması normaldir. Siz bu durumdan fazlasıyla etkilenerek tepkisel davranır veya tümüyle içinize kapanarak kendinizi ezdirirseniz bu dönemin zor geçmesi mümkündür. Her ne olursa olsun subjektif düşünmek yerine gerçekçi olmaya çalışmalı, kendi kabuğunuz içine saklanmamalı, öncelikle ihtiyaçlarınıza göre bir yön çizmeli ve o yön üzerinde ilerlemeye çalışılmalıdır. Sizi rahatsız eden konuları es geçmemeli, bu mevzular üzerinde durmayı ihmal etmemeli fakat ılımlı bir tarzda bunları izah ederek hakkınız olanı almaya çalışmalısınız. Aile işlerinden gelir elde etmeniz veya ailevi ilişkiler aracılığıyla yeni bir iş sahibi olmanız bu dönemde mümkündür. Kimileriniz aile ocağından ilk kez uzaklaşarak yeni bir işe girebilir, kimileriniz evde üretken olarak kendinize geçim kaynakları yaratabilirsiniz.

Eskiye aşinalık, yaşamınızla ilgili her konuda bu dönemde etkilidir. Yabancı ortamlar ve yabancı insanlar yerine daha önceden bildiğiniz yer ve tanıdığınız çevre sizin için önemli hale gelebilir. Bu süreçte bazılarınız mesleki olarak kendi ülkeniz sınırları içinde kalmaya özen gösterirken, bazılarınız bir başka ülkede olsanız da kendi anayurdunuzla temasta olmaya özen gösterebilirsiniz. Kimi Teraziler içinse bu dönemin anlamı, yeni ailenizle ilgili sorumluluklarınızın yoğunlaşması sonucu istesiniz de hayatın keyifli yanlarının tadını çıkaramamanız anlamına gelebilir. Oysaki gelişmeniz için atak ve cesur olmanız lazımdır. Patron konumundaki insanlarla olan iletişiminize dikkat etmeniz gereken bu dönemde girişimcilikten vazgeçmemeli, eğer maddi ve manevi yönden güçlü olmak istiyorsanız risk almaya gönüllü olursanız bu risk size sorumluluk duygusu vereceğinden faydalı olabilir diyerek bitirmiştim. 18, 19, 21 Haziran tarihlerinde özellikle iş hayatınız, yerleşim konularında lütfen duygusal düşünmek yerine gerçekçi olunuz. Düşünmeden ani bir karar almayınız. Geçmiş tecrübelerinizi lütfen unutmayınız.

21 Haziran-23 Temmuz arasında kariyer hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş Yengeç burcunda ilerleyeceği için, sahip olma, korunma ve kollanma, güvenlik, ailenizin geçimi kısaca sorumluluk duygusu fazlasıyla ön plandadır. İş yaşamınızla ilgili mevzularda hassasiyet, kırılganlık ve duygusallık ön planda olabilir. Hedefinize direkt olarak gitmek yerine, henüz düşünme safhasında oluşunuzun ürkekliği veya belli olan hedefinizin etrafında dolaşmak gibi durumların yaşanması mümkündür. Çünkü içinde bulunduğunuz şartları kafanızın içinde oturtmaya çalışıyor olabilirsiniz. İşte bu düşünce şekli, doğal olarak ihtiyatlı hareket etmek, güvenli girişimler için sabırlı olmak anlamındadır. Eğer sonunu göremediğiniz ve adım atmanız halinde yanılabileceğiniz bir durum söz konusu ise, karşınıza çıkan teklif ne kadar olumlu olsa da, düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Astrolojik anlamda Teraziler öncü karakteristiğe sahip burç mensuplarıdır. Bu nedenle liderlik özelliklerini içlerinde taşırlar. Bu özelliğiniz, Yengeç burcunda ilerleyen Güneşin güvence talebiyle karşılaşınca doğal olarak sizler, hem güvenlik hem de bulunduğunuz alanda iyi bir konumda olacağınız işleri tercih etmekten yana düşünebilirsiniz. Eğer isterseniz sadakat ve sorumluluk duygusuyla her başladığınız işin sonunu getirebilirsiniz demek mümkündür.

Tabii ki bütün bunların yazılan şekilde gerçekleşmesi için dengenizi iyi korumanız, ne yöne gitmek istediğiniz net olarak saptamanız lazımdır. Bu sürecin bir farklı yansıması ise ailenin kişiyi koruyucu bir şekilde sarmalaması, desteklemesi veya seçimlerinde baskı unsuru olmasıdır. İşte böyle bir durum oldukça sıkıcıdır. Fakat bu enerjinin olabilecek etkileri arasında yer aldığı için belirtmek durumundayım. Kimileriniz bu baskı karşısında ya eski işinizde kalmayı sürdürebilir veya çoktan ayrıldıysanız yine eski işinize dönebilirsiniz. Çünkü Yengeç geçmişin simgesidir. Yeni işe başlayacak olanlar açısından duruma baktığımızda, aşina gelen ortamları, tecrübe ve bilgi sahibi olduğunuz, uzmanlaştığınız alanları tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz. Ayrıca bu süreç yaz mevsimine denk geldiğinden kimileriniz otelcilik sektöründe geçici bir süre çalışabilir, yiyecek ve içecek, gıda, emlakçılık, denizle alakalı meslekler, çocuk bakıcılığı, eğitmenlik(kurs) hemşirelik, doktorluk gibi alanlarda da hizmet vermek söz konusudur. Part-time işler, sezonluk aktiviteler de bu dönemin etkili yansımaları arasında yer almaktadır. Dönemin kısa özet cümlesi, olanı muhafaza et, güvenliğini düşün, kabuğunu özenle koru, temkinli hareket et şeklinde olabilir.

PARA KONULARI

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Mars-Boğa burcu seyri, başta ortaklarınız olmak üzere, eş kaynaklı gelirlerin ortak bir potada birleştirilmesi anlamında gayet olumludur. Kazancınızı bölüşmek ilkesine dayalı hareket etmek önemlidir. Eğer parasal mevzulara zihninizi odaklayabilir, kazanmak adına bir amaca kendinizi adarsanız gerçekleştirme gücünüz oldukça yoğundur. Yeterli oranda tatmin olmanız için bu şarttır demek daha doğrudur. Paranın kuşkusuz son derece önemli olduğunu bu dönem, parasal mevzularda her şeyin kalbine inmek istediğiniz bilinmeyen durumları ortaya çıkarmak istediğiniz bu enerji altında istek ve heveslilik içinde paranızı korumaya çalışabilirsiniz. Bu enerji altında bir başka husus, özellikle sizin dışınızda bulunan kişilerin en az sizin kadar paranızı korumasının önemidir. Örneğin eşiniz veya iş ortağınızın size sormadan harcamalarda bulunması sorun teşkil etse de, yöneticiniz Venüsün 9 Haziran tarihine kadar Marsla yapacağı işbirliği bu olasılığı ortadan kaldırıcı tam tersine eşinizden, sevgilinizden ve ortak paylaşımda bulunacağınız kişilerden destek görebileceğinizin işaretidir. Boşanma veya eşinizin bir miras işinin sonuçlanması, hukuksal bir konunun çözüme bağlanması, kredi alımı, bu dönemin enerjileri altında mümkündür. Burada esas olan eşit paylaşımdır. Yani kimsenin kimseden gizlisi saklısı olmamalı, yapılacak iyileştirmeler el birliği içinde çözüme kavuşturulmalıdır.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda seyrini sürdürecek olan Jüpiter, özellikle kendi kazanımınız dışı elde edilecek gelir anlamında etkilidir. Kişi bu yansıma altında çıkarlarını öne alabilir ve yere sağlam basmak isteyebilir. 12 yılda bir gelen ve çoğunlukla şans olarak değerlendirilen Jüpiter konusunda ben yine de temkinliyim. Nedeni, Jüpiterin Boğa burcu geçişinin bu evde abartılı kullanım riskidir. Kişi gelişmek ve büyümek amaçlı düşünerek ödemeyeceği bir kredi borcunun altına girebilir. Çok kazanacağını düşünür. Evet belki doğrudur. Ancak plansız bir borç yükü kazançtan ziyade yük oluşturabilir. Bu şansı öyle değerlendirelim ki, işimize yarasın. Ayrıca Jüpiterin geçeceği bu alan başkalarıyla bütünleşme evidir. Oysaki Jüpiter Boğa kendine dönük düşünür. Kişi iş ortağıyla yolunu ayırmak isteyebilir ve tek başına işini sürdürmek isteyebilir. Böyle bir durumda bunun için sermaye durumunuz yeterli mi veya bir borç altına girerek yalnız yola devam etmek için gücünüz var mı sorularına bilinçli bir şekilde cevap aramak lazım. Eşinizin parasal gücünü yükseltici olan bu enerjiyi lütfen olumlu bir bütçe çerçevesinde düzenleyiniz. Jüpiter Boğa burcundayken insan kendi değer yargılarına göre hareket etmek ister. Olumlu manada bu enerji kişinin kendi kazanma yeteneğine güvenmesi anlamına gelir ancak bir yandan da bu güven abartılı bir şekilde yükselirse kendini dev aynasında görmesi mümkündür. Kaynaklarını çarçur eden kişi haydan gelen huya gider misali bu altı ayın nasıl geçtiğini bile anlamayabilir. Benim tavsiyem gücünüz varsa yatırım yapmanız, ev, emlak gibi. Gücünüz yeterli değilse ekonomik şekilde yaşamaya çalışınız. Eğer kredi ihtiyacınız varsa faiz oranları bütçenize uygun bir borcun altına girin. Bu konularda gözden geçirme anlamında 30 Ağustos-6 Aralık tarihleri arasındaki geri hareket işinize yarayabilir.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Mars, kazanımlarınızda kısa veya uzun soluklu gezilerin, değişik insanlarla irtibatta bulunmanın, bilgi ve tecrübelerinizi ifade etmenin son derece etkili olacağının göstergesidir. Kendinize özgü yollarla, sizin için en gerekli olanı tespit edebileceğiniz bu enerji sayesinde, yabancılarla kuracağınız ilişkiler, size yeni kazanım alanları yaratabilir. Özellikle iletişim gücünüz, yabancı diliniz ve popülerliğiniz sayesinde, hem sınırlarınızı genişletebilir hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Kültürel bilgi alışverişleri, yeni insanlarla yapılacak işbirlikleri, verimli kazanım alanları oluşturabilir. Kısa süreli fakat etkili olan bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu, yüzeysel hareket etmemek, derinlemesine incelemelerde bulunmak, çıkarlarınızı koruyan ve sizi ön planda tutan girişimlerde bulunmaktır. Kimileriniz için bu enerjinin anlamı geçici bir süreliğine kurulan özel ilişkinin size maddi açıdan fayda getirici oluşudur. Bazılarınız için eşinizin bir seyahati yoluyla edinilecek bir paranın göstergesidir. Bu süreçte dikkat edeceğimiz tarihler: 22, 28 Haziran. Yurtdışı faaliyetleriniz, eğitim hayatınız, yabancılarla alakalı işler, kurulacak bağlantılar, aşk hayatınızla ilgili meseleler üzerende lütfen akıllı, mantıklı ve gerçekçi düşünmeye çalışınız.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-5-6-7-10-11-14-15-18-19-20-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 3-4-16-17-23-24-25-30

Aşkta En Şanslı Günler: 18-19-20

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 12-13

Yeniay: 10-11

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 23-24-25

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER