Habertürk 02.05.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay terazilere, madde elde etmek için çalışmanın, mutlu ilişki için sakin olmanın şart olduğunu söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

TERAZİ

Terazi burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Terazi Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkür geri hareketinin bitimi ardından partnerinizle ufak tefek pürüzleri atlatabilmek için el ele vermeniz tamamen ilişkinizin niteliğine bağlı. Eğer anlaşmaya gönüllü iseniz bunu yapmanız tabii ki kolay. 11-16 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Venüs, Merkür ve Mars gezegenleri sakin ve güvence peşinde hareket etmemizi sağlayan Boğa burcunda seyirlerine başladıklarında, tabii ki birlik ve bütünlük duygusu için mali ve manevi koşulların ve şartların gözden geçirilmesi gerekir. Bu enerjiler, kişinin derinliklerindeki güvence ve sahip olma duygusunu uyandırıcıdır. İnsan ister istemez elindekileri gözden geçirir, sevdiklerini paylaşamaz, tutkuları yoğunlaşır, esnek düşünmekte zorlanır. Ancak unutmayalım ki siz bir Venüs insanısınız. Bu dönemdeki enerjiler de Venüs idaresinde olduğu için insan isterse bu dönemi gayet aklı başında bir şekilde geçirerek bastığı yeri bilebilir. Madde elde etmek için çalışmak, ilişkide mutlu olmak için sakin kalmak şarttır. 21 Mayıs tarihinde iletişim ve haberleşmenin önemini vurgulayan Güneş İkizler burcu seyri, önünüzdeki şartlara göre yolculuk, haberleşme, harekete geçme, bilgilenme anlamında etkili bir tarihtir.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars ilişkinizle alakalı konularda hakim partnerin göstergesidir ve güç kullanımı fazlasıyla yüksektir. İlişki evinizden geçtiğine göre her iki tarafın da dikkatli olması gerekir. Kendinizi ortaya koyarken ve isteklerinizi birbirinize ifade ederken özen göstermek lazımdır. Aynı alanda 16 Mayıs tarihine kadar etkili olacak Venüs geçişini de hesaba katarsak hem kendi değeriniz hem de ilişkiniz hakkında ne düşündüğünüzü, nelere değer verdiğinizi mutlaka bilinçli bir şekilde saptamanız gerekir. Bazı çiftler bu dönemde uyumlu olma çabası içindedirler. Ancak sorunlar eğer çözümlenmiyorsa sırf ilişki sürsün diye hasıraltı ediliyorsa, bunlar bir gün bir başka transitte tekrar karşınıza çıkabilir. İlişkisi yeni başlayanların bu süreçte birbirlerine karşı tutkuyla bağlanmaları doğaldır. Çünkü karşıt burcunuzdaki Mars geçişi özellikle bayan haritalarında, karşılarına çıkacak erkeğin cinsellik gücü ve isteklerini elde etme biçimiyle sizleri yoğun bir şekilde uyarması anlamına gelir ki, bu durumda onu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz son derece önemlidir. Ayrılmaya karar veren çiftler açısından bu dönem oldukça zorlu geçebilir. Karşı taraf yani partner, bildiğini okumaya çalışabilir.

Mars-Koç burcu geçişindeki en etkili tarih, 1 Mayıs olarak dikkat çekiyor. Bu tarihte Mars-Jüpiter ile kavuşum yapacak. Artık yavaş yavaş Jüpiter ilişki evinizi terk etmek üzere. Bu son görünüm, aynı gün yöneticiniz Venüs ile Satürn karşıtlığına denk geliyor. Oldukça ilginç bir durum ve oldukça önemli. Şimdi Mars-Jüpiter kavuşumu ideallerin ve amaçların iyimserlik ve cesaretle ilişki adına ortak bir potada kavuşumu anlamına geliyor. Bu kavuşumun etkisi altında cinsel tutkuları yoğun olan çiftler doğal olarak bir arada olmayı düşünebilir. Özellikle partner bu konuda ısrarlı davranabilir. Ancak aynı gün gerçekleşecek Venüs-Satürn karşıtlığı üzerinizdeki baskı ve yoğunluk nedeniyle, burayı altını çizerek söylüyorum. Sadece yaşamsal sıkıntılarınız nedeniyle ilişkinizle alakalı mevzular üzerinde rahatsız hissedebilirsiniz. Bir yanınız dur gitme ve ne olursa olsun bu ilişkiyi sürdür derken, diğer bir yanınız hayatın yükü, bir türlü yerine oturmayan şartlar nedeniyle vazgeçmeye hazır gibidir. Jüpiter sayesinde bu ilişki son bir yıldır sürüyorsa, doğal olarak Haziran ayında Jüpiterin etkisi bu alanda sona erdiğinde gerçekler net olarak ortaya çıkar. Benim size tavsiyem ister yeni bir ilişki, ister sorunlu bir beraberlik olsun lütfen bilinçli bir şekilde düşününüz. Ortaklaşa hayatın ve yaşadığınız ilişkinin yaşamınızdaki önemini iyi saptayınız. Unutmayalım ki, Satürn 2012 ayına kadar hayatınız düzgün bir şekilde kurgulamanız adına size baskıda bulunacak. Ne kadar gerçekçi olursanız o denli doğru kararı verirsiniz. Jüpiter göz boyayabilir, ancak Satürn her zaman baskındır.

21 Nisan-16 mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, partnerin egosunun ön planda olması ve doğal olarak sizin isteklerinizle onun ilişkiye bakış açısı arasındaki farklılıkların su yüzüne çıkması anlamına gelebilir. Bir de aynı alanda Mars-Koç burcu etkisini göz önüne alırsak her iki tarafın da ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranması bu süreçte şart gözüküyor. Bu durum bir ipin her iki uçtan ayrı yönlere çekilmesi haline benzer. Oysaki her iki tarafta uçları bir araya getirecek şekilde işbirliği yapsa birlikten kuvvet doğar sözüne uygun şekilde düzenlemede bulunulmuş olur. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi bu dönemde ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan, güzellikler değil nedense hep ele göze batanlar ele alınır. Tabii ki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır.

İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin etkisi ise, kimliğinizdeki çarpıcı yanları ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapmanız gerekliliğidir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz. Yöneticiniz Venüs gezegeninin karşıt burcunuzdaki seyri, partnerinizin ilişki kurma biçimiyle sizinki arasındaki farkın net olarak ortaya çıkmasında, belirlenmesinde son derece faydalıdır. Kimliğinizin çarpıcı taraflarını ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapılması gerekmektedir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz.

İlişkisinde problem olanlar açısından bu dönemin en önemli etkisi her iki tarafın da egosunun yükselişe geçmesine neden oluşudur. Evet belki çoğu zaman kişinin kendi kimliğini öne sürmesi bazı durumlarda oldukça önemlidir, fakat konu ilişkiler olunca, bir de Merkür gezegeni geri hareket yapıyorsa, değil öne fırlamak beraberliğiniz adına esnek, ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranmalısınız demek durumundayım. Bu tarihler arasında sizin hayata bakış açınız ve bilinçli istekleriniz ile partnerinizin ilişkiye bakış açısı ve size karşı duruşu, bir ipin iki ucundan çekiştirmeye benzetilebilir. Her iki tarafta uçları bir araya getirecek şekilde işbirliği yapacağına sanki koparmak istercesine tavır içinde hareket edebilirler. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan, güzellikler değil nedense hep problemler göze batmaya başlar. Tabi ki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır. Bu enerji altında, ortaklık olgusu altında hareket etmek en doğrusudur. Yine bu süreçte bir başka konu, çiftler arasında oluşan yasal sorunlardır. Daha önceden boşanmış kişiler bu dönemde nafaka v.b konuları görüşmek için bir araya gelebilir, aksayan noktalar üzerinde konuşabilirler. Kimi çiftler ise bu enerji altında sorunlarını konuşarak çözüme kavuşturabilir, tekrar bir araya gelmeyi düşünebilirler.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında ilişki evinizde düz olarak yoluna devam edecek Merkür, partnerinizle aranızdaki iletişimin, zihinsel açıdan sakinliğin, karşınızdaki kişiyi dinlemenin önemi son derece büyük. Astrolojik olarak karşıt evimiz ilişkimizin kalitesi, bir eşte aradığımız özellikler ve bizim davranışlarımızın onun üzerindeki tesirini görebilmemiz anlamında değerlidir. Bu ev ayrıca kadim bilgilerde açık düşmanlarımızın evidir. Neden bazı çiftlerin anlaşmazlıklar neticesinde birbirlerine düşman kesildiklerini anlayabiliriz. İşte bu duruma düşmemek ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ancak son zamanlarda sorunlar yaşıyorsanız bu dönemde sakin ve ılımlı tarzda bir iletişimin yararlı olacağını biliniz. Çünkü o bu süre içinde sizinle gergin bir şekilde konuşabilir veya bu tarz tavırlar gösterebilir. Kendi düşüncelerinin illaki kabulü yönünde size dayatımlarda bulunabilir veya siz de aynen karşılık verebilirsiniz. Böyle bir enerjiyi ilişkinizde yenilikler yaratmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için kullanırsanız, bugüne dek bilmediğiniz yönlerinizi saptamak kolay olacaktır. Birlikte bulmacalar çözmek, internet üzerinden oyunlar oynamak, mesajlaşmak, birbirinize olan tutkunuzdan söz etmek, kısa seyahatlere çıkmak, sorunları tartışmak yerine uzlaşma içinde çözmek son derece önemlidir.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüsün güçlü yansıması ortak sevgi alışverişinin göstergesi olduğu gibi, çoğunlukla şehvet, tutku, isteklilik kısaca çiftleri bir araya getiren haz ve çekim duygusunun da simgesidir. İlişkisi uzun süredir mutlu sürmekte olan çiftler açısından bu enerjinin anlamı, cinsel açıdan birbirinize olan tutkunuz, bu tutkuyu en yoğun şekilde yaşama isteğiniz, varınızı yoğunuzu sevdiğiniz kişiyle paylaşmaya gönüllü oluşunuz şeklindedir. Böylesi çiftler bir arada olmanın lezzetini hiçbir şeye değişmedikleri gibi, en güzel zamanları birlikte geçirmekten fazlasıyla zevk alabilirler. Beraberliklerini güçlendiren bu enerji altında, aşk ve romantizm coşkusu ön plandadır fakat ondan daha çok cinsel paylaşımlar etkilidir diyebiliriz. Ayrıca bu dönemde gerek maddi ve gerekse manevi anlamda birbirinize destek olmanız mümkündür. Sen ve ben demek yerine biz olmayı en iyi şekilde başarmanız bu süreçte gayet kolaydır. Birlikte olmak zevklidir, çıkılacak bir seyahatte harika zamanlar geçirmeniz mümkündür.

İlişkisinde sorun olanlar açısından değerlendirirsek, bu enerji, küslüklerin giderilmesinde, tutkularınız kadar karşılıklı çıkarların da rol oynayabileceğinin göstergesidir. Yani problemlerin iki türlü çözüme ulaşması mümkündür. Birincisi, ya gerçekten birbirinizi seviyorsunuzdur fakat bazı nedenlerle çatışma halindesinizdir. Bir türlü ortak noktada buluşmanız mümkün olmuyordur. Doğal olarak bir müddet ayrı kalmaya karar vermişsinizdir. İşte böyle durumda olanlar, bu süreç başladığında, birbirlerine yoğun olarak çekim hissederler. Ne yapsalar da unutmak mümkün değildir. Çünkü tenleri birbirini istemektedir. Bir araya gelirler. İkincisi ise, sevgiden ziyade aranızda ortak menfaatler söz konusudur. Yani ayrılmanız her ikiniz açısından da pek iyi olmayacaktır. İşte bu iki durumda da, Venüsün Boğa burcundaki seyri imdadınıza yetişir. Geçici bir süreliğine olsa da çiftler bir araya gelir. Sorunlar bitmiş midir. Tabi ki hayır. Aslında burada yapılması gereken, hangi durumda olursanız olun, geçici değil, kalıcı çözümler bulmaktır. Bunun yolu ise, gerçekçi düşünmektir.

İlişkisi yeni başlayanlar açısında bu enerjinin önemi, gayet olumludur. Bir yolculuk veya tatil esnasında, uzak akrabalarınız veya bir aktivite esnasında başlayan bu ilişkinin temeli gayet kuvvetlidir. Eğer eşleşim haritanızda kadersel bir durum varsa ve her iki kişinin de transitleri bunu destekliyorsa, doğal olarak bu ilişki uzun ömürlü ve gayet ciddidir. Birbirinizle ilişki kurma biçiminiz, uyum ve paylaşım arzunuz oldukça yüksek, sevgi alış veriş yoğundur. Kimi zaman bu ilişkiler yüksek okul ortamında da gerçekleşebilir. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunuz arkadaş ortamında karşınıza çıkabilecek bu kişi, fikirleriyle sizi etkisi altına alabilir. Farklı din, inanç,ülke ağırlıklı bir kişiyle de tanışmanızda etkili olan bu enerji, kısa süreliğine gittiğiniz veya ülkenize ziyarete gelen bir kişiyle başlayan ilişkinin simgesi olabilir.

Hangi şekilde başlarsa başlasın, aşk ilişkilerinde genel olarak güvenilir ve kararlı olmaya özen göstereceğiniz bu süreçte yaşanan bir ilişki değerli olduğu kadar, geçici bir tensel yakınlaşmanın da göstergesi olabilir. Genelde Venüs etkisi altında başlayan beraberlikler uzun ömürlü olmasa da, Venüsün güçlü olduğu bu titreşim altında yaşanacak ilişkinin etkileyici olacağını söylemek mümkündür. Bu şekilde başlayan bir beraberlikte karşıt görüşlü olsanız dahi, ortak bir nokta oluşturabilir, birbirinizin hayati görüşlerine saygı duyabilir, birbiriniz sayesinde farkındalık geliştirebilirsiniz. Çünkü mantık ön planda olduğu gibi, girdiğiniz ilişkide sağlam bağlar kurmanız da o denli mümkündür. Ben bu dönemin genel anlamda Teraziler için etkileyici ve renkli olacağını söyleyebilirim. Venüsün bu seyri esnasındaki en etkili tarihler, 16, 20, 21, 23 Mayıs. Bu tarihlerin tümünde enerjileriniz özellikle cinsel anlamda son derece olumludur.

İŞ VE KARİYER

11 Mayıs tarihine kadar karşıt burcunuzda etkili olacak Mars-Koç burcu geçişi, gerek iş ortaklıkları ve gerekse hayata bakış açınız, istekleriniz ve beklentileriniz ve düşündüğünüz girişimler için daha fazla efor sarfetmeniz, mücadele etmeniz lazımdır. Bu sürede ipler sizin elinizde değildir. Yani başkaları sizin üzerinizde söz sahibi gibidir. Siz mücadele ederek savaşı kazanmaktan yanasınızdır. Fakat sürekli olarak karşınıza çıkan engeller sizi yormaktadır. Böyle bir durumda, dengeyi korumak için yapmanız gereken, başkalarıyla işbirliği ve uyumlu bir şekilde hareket etmeye çalışmaktır. Yeni sözleşmeler, ortaklık ilişkileri veya işinizle alakalı konularda özgür kararlar almanız zor olabilir. Bu durumda kendi yaşamınızla ilgili vereceğiniz kararlar için sakin olmanız şarttır. Çünkü bu sakinlik karşıt düşünen kişilerle olan her türlü irtibatınızda güç kaybetmeden ilerlemenizi sağlayabilir.

Bazı üst konumdaki kişilerle veya iş ortaklarınızla aranızda istenmeyen tartışma ve terslikler yaşanabilir. Bütün bunlar, bu dönemin yansımalarıdır. Her yaşananın bir tecrübe olduğunu unutmayalım. Demek oluyor ki sizler bu dönemde kendiniz gibi düşünmeyen kişilerle olan irtibatınız sayesinde bazı zorlu deneyimlerden geçebilirsiniz. Peki elimiz kolumuz bağlı mı, tabi ki hayır. Yapılması gereken ortama göre ayak uydurmak. Madem böyle bir enerjinin etkisi altındasınız. O zaman şimdiden, otoritelerle veya sizin üzerinizde hakimiyeti olan kişilerle, içinizden gelmese de, kızsanız da, sinirlerinizi bozulsa da, iyi geçinmeye çalışacak ve moralinizi bozmadan, hedefinizden kopmadan ama bu insanlara da belli etmeden, sanki onlarla çok iyi bir ilişki kuruyormuş gibi düşünerek hareket etmenizdir. Eğer bu şekilde hareket edebilirseniz hem gerilmemiş hem de enerjinizi boş yere sarfetmemiş hem de çıkarlarınız adına akıllıca davranmış olursunuz. Lütfen mantıklı düşünmeye çalışınız. Duygularınızla hareket etmeyiniz. Egonuzun sizi esir almasına izin vermeyiniz. Ortamdaki şartlarınızla uyum içinde olmaya özen gösteriniz. O zaman bu zorlu enerjinin size hiçbir güçlük çıkarması mümkün olmaz.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek yöneticiniz Venüs uygulanabilir ve kalıcılığı olan değerlere yönelmeniz anlamında gayet etkilidir. Bir Terazi olarak gitmek istediğiniz yön, varmak istediğiniz hedef önemli hale gelir. Belki duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Yani aklınız bir şey söylerken duygularınız başka bir yöne gitmeniz gerektiği hususunda sizi etkileyici gibi olsa da, seçim her zaman temeli güçlü olandan yanadır. Eğer işle ilgili sorunlarınız varsa veya iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız bu enerji ortaklaşa paylaşılan maddi-manevi değerler konusunda size yardımcıdır. Dışarıdan destek görmeniz mümkündür. Ayrıca güvence ihtiyacınız yoğundur, ihtiyaçlarınız, borçlarınız daha iyi bir hayat sürme arzunuzun tatmine ulaşması için kalıcı bir şeyler yapmak, bir düzen kurmak arzunuz bu güçlü enerjinin etkisi altında yoğunlaşır. İşte bu düzenin kurulması ise, ancak iyi bir tercih veya yapılacak düzenlemeler sayesinde gerçekleşebilir. Genelde yöneticinizin Boğa-Terazi-Balık geçişlerinde her zaman kısmetliliğiniz artar. Bunu da önemli bir not olarak size bildirmek isterim. Bu transitler esnasında kişi kendini daha rahat hisseder.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Güneş, yaşamsal enerjinizin yükselişe geçmesi anlamında oldukça yararlıdır. Dışa dönüklüğünüz ve sözel gücünüzle hem yakın hem de yeni tanışacağınız insanlar üzerinde etkili olabilirsiniz. Size ait fikirleri net olarak ortaya koyduğunuz takdirde güven duygunuzun ne kadar yükseldiğini siz de fark edebilirsiniz. Bu dönemde zekanız son derece parlak, bilmek ve öğrenmek isteğiniz güçlü, yabancı kişilerle iletişiminiz yerinde ve araştırma kabiliyetiniz de yüksek olur. Basın, yayın, edebiyat, felsefe, medya dünyası, yüksek eğitim, yabancılarla iş-özel ve ticari bağlar kurabilirsiniz. Kendinizi ilgilendiğiniz her konuda geliştirebilir ve girdiğiniz ortamlarda ne kadar kültürlü bir insan olduğunuzu gösterebilirsiniz. Yolculuklar konusunda da çok istekli olacağınız için gücünüzü toparlamanız açısından gezilere katılabilir, tatile çıkabilir veya hafta sonları turlara katılabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak ve onları yakından incelemek size keyif verecektir. Enerjinizden doğru bir şekilde istifade edebilmek için bazı hususlara dikkat etmeyi unutmayınız. Bunların başında sizi eleştiren kişiler nedeniyle sinirlenmemeniz, farklı fikirlere karşı tahammül etmenizdir. Ben bu dönemi sizler açısından son derece aktif bulmaktayım. Özellikle 22, 25, 27 Mayıs tarihleri Güneş-İkizler geçişindeki etkili tarihler olarak öne çıkıyor. 22 Mayıs Güneş-Neptün zorlu görünümü görünümü var. Bu görünüm altında bir yandan aktif bir şekilde bağlantılarda bulunurken, diğer yandan kendinizi akışa bırakabilirsiniz. Oysaki uyanık bir bilinçle hareket ederseniz, kimsenin sizi yönlendirmesine izin vermeden, hedefinizin üzerine gidebilirsiniz. Yani gerçekçi olmanız son derece önemli.

PARA KONULARI

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Teraziler 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, parasal konularda sizler açınızdan son derece olumlu bir etki. Girişimde bulunmayı düşündüğünüz diğer konularda da faydasını görebileceğiniz bu güçlü oluşum sayesinde, özgüven duygunuzu, öncü gücünüzle birleştirerek, maddi ve manevi konularda yaşamınızı düzene sokabilir, girişimlerinizi paraya çevirebilirsiniz. Finansal hayatınızı düzene sokabilecek bu enerjiyi olumlu anlamda kullanabilmek için dikkat edeceğiniz en önemli husus, riskli işlerden uzak durmanız, sabırlı, mantıklı bir şekilde hareket etmeniz, kazandığınız her bir kuruşun değerini bilmenizdir. Teraziler genelde hayatın lüks ve konforlu olan güzelliklerine hayrandırlar. Hoşlandıkları bir şey olduğu zaman para harcamaktan pek çekinmezler. Oysaki bu enerjinin size vereceği destekle elde edeceğiniz kazancınızı çoğaltmak sizin elinizde. Örneğin yatırım konusunda uzmanlara danışabilirsiniz veya belli bir bütçeniz varsa harcamalarınız konusunda temkinli davranabilirsiniz.

Yeniay enerjisinin siz Teraziler için olumlu bir diğer ortak gelirler konusunda sizi desteklemesidir. Yani eş, aile veya iş bağlantınız olan kişilerden destek görmeniz mümkün. Benim önerim önümüzdeki iki hafta süresince hedeflerinizi gözden geçirmeniz, kendi geliriniz dışında elde edebileceğiniz paralar hususunda akıllı bir incelemede bulunmanızdır. Bankalarla alakalı işler, hukuk yoluyla elde edilebilecek gelirler, aracılık yaparak alınacak komisyonlar, boşanma nedeniyle bağlanabilecek nafaka veya size ait mülk v.b yerlerden gelmesini beklediğiniz paralar konusunda sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Ayrıca rutin olarak ödenen kira veya kredi borçlarınız konularını gündeminize taşıyıcıdır. Eşinizle alakalı maddi gelirler konusunda etkilidir. Benim tavsiyem, bütçenizle ilgili mevzularda neler planlıyorsanız bunları bir şekilde organize etmeniz, üzerinde çalışmanızdır.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek, kazanç evinizin yöneticisi Mars, başta ortaklarınız olmak üzere, eş kaynaklı gelirlerin ortak bir potada birleştirilmesi anlamında gayet olumludur. Kazancınızı bölüşmek ilkesine dayalı hareket etmek önemlidir. Eğer parasal mevzulara zihninizi odaklayabilir, kazanmak adına bir amaca kendinizi adarsanız gerçekleştirme gücünüz oldukça yoğundur. Yeterli oranda tatmin olmanız için bu şarttır demek daha doğrudur. Paranın kuşkusuz son derece önemli olduğunu bu dönem, parasal mevzularda her şeyin kalbine inmek istediğiniz bilinmeyen durumları ortaya çıkarmak istediğiniz bu enerji altında istek ve heveslilik içinde paranızı korumaya çalışabilirsiniz. Bu enerji altında bir başka husus, özellikle sizin dışınızda bulunan kişilerin en az sizin kadar paranızı korumasının önemidir. Örneğin eşiniz veya iş ortağınızın size sormadan harcamalarda bulunması sorun teşkil etse de, yöneticiniz Venüsün, Marsla yapacağı işbirliği bu olasılığı ortadan kaldırıcı tam tersine eşinizden, sevgilinizden ve ortak paylaşımda bulunacağınız kişilerden destek görebileceğinizin işaretidir. Boşanma veya eşinizin bir miras işinin sonuçlanması, hukuksal bir konunun çözüme bağlanması, kredi alımı, bu dönemin enerjileri altında mümkündür. Burada esas olan eşit paylaşımdır. Yani kimsenin kimseden gizlisi saklısı olmamalı, yapılacak iyileştirmeler el birliği içinde çözüme kavuşturulmalıdır.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında başkalarıyla ortak paylaşım içinde olduğunuz maddi konularda etkili olacak Merkür-Boğa burcu seyri, değerleriniz ve dışarıdan elde etmeyi düşündüğünüz parasal konular üzerinde düşünmeyi sağlayan bir enerjidir. Çünkü güvenliğinizi her şeyden daha fazla önemsediğiniz bir zamandır. Pratik ve oldukça mantıklı bir şekilde, yapılması gerekenleri gözden geçirebilir, kafanızın içinde belirlediğiniz şekilde ilerlemeyi tercih edebilirsiniz. Aslında böyle düşünüyorsanız, bilin ki doğru yapıyorsunuz demektir. Çünkü gerek kendi kazancınız ve gerekse başkalarından talep edebilecekleriniz konusunda uyumlu ve dengeli bir şekilde hareket etmek bu tarihlerde son derece akıllıca olur. Gerginliğe düşmeden, ortam şartlarına göre hareket etmek gerekiyor. İşte parasal konularda da aynı şekilde beklentilerinizin oluşması için, esnek düşünmekte fayda var. Çekişmelere hiç gereke yok. Rasyonel bir akıl ve maddesel güvenliğe dönük hareket etmenizde sizi destekleyici bir faktördür. Uzlaşmacı olmak durumundasınız. Rahatınızı sağlamak ve muhafaza edebilmek için, iyi diyaloglar içinde olmak şart. Bunun yolu ise, başkalarıyla olan her türlü ilişkinizde, kendi kazancınızın selameti açısından ve destek görebilmeniz için politik davranmak durumundasınız. Ancak burada içinize bir su serpmek isterim. Merkür-Boğa burcu geçişini güçlendirecek Venüs etkisi altında bu yıl ki Merkür geçişi sizi çok fazla zorlamaz. Yani ılımlı bir şekilde hareket edilmesi mümkündür. 16, 19, 20 Mayıs tarihlerinde Merkürün özel görünümleri gayet olumludur. İş konularında önünüzü görmenizi sağlayıcıdır. Yeter ki, siz derinlemesine düşünün ve inatçı, takıntılı davranmayın.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Teraziler 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, doyuma ulaşmak ve huzur bulmak isteyen bireyin duygusal konularda yaşadığı karmaşanın simgesidir. Affetmek istemeyen yüreği, oyuncağı elinden alınmış bir çocuk misali tepki göstermektedir. Bu tepkinin nedeni, kendi duygularının fırtınalarında kaybolan ancak tek başına yolunu bulmaya çalışan bir kuşun gururlu kanat çırpınışına benzer. Bu güçlü duruşu belki kimseler görmez ancak o yeniden rotasını çizebilmek için son bir gayretle ilerlemektedir.

Peki kime ve neye karşı tepkilidir. Bağlılık ve arzularına, seks ve tabularına, güvenliği ve onu ayartan herşeye, imajı ve yaşadığı haksız krizlere karşıdır tüm tepkisi. Ve tüm çabası kendini onararak yola devam etmek, huzur bulmak, maddi ve manevi açıdan güven içinde yaşamaktır. İşte bugünkü Dolunay bir projektör gibi hem isteklerine hem de duygularına ışık tutmaktadır. Ne yapılmalıdır? Evet bu krizde yolu kaybetmemek için her şeyden önce kendi kendinize zarar verilmemelidir. Başkasının duygularıyla ilgilenmek yerine sadece ve sadece kendinize yapmak istediklerinize odaklanılmalıdır. Bir sorundan kurtulmak için sahip olduğunuz tüm değerleriniz yok sayılmamalıdır. O değerler ki, yeniden kendinizi oluşturmak için ihtiyacınız olan en önemli destek gücünüzdür.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 5-6-9-10-11-14-15-18-19-22-23

Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler: 22-23

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17

Yeniay: 14-15

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 1-27-28

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Habertürk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER