Habertürk 05.04.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay terazilere, uygulamayı düşündükleri projelerini ay sonundan sonrasına ertelemelerini öneriyor.

TERAZİ

Terazi burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Terazi Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde Mars yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başladığında bir üst paragrafta ele aldığımız uzlaşmazlıklar körüklendiği gibi karşı tarafın inatçı tutumu kimi zaman sizi oldukça gerginleştirebilir. Ancak şunu da unutmayalım ki, Venüs idaresinde olan bir Terazi hakim bir partnerle yaşamaktan hoşlanıyorsa bu süreç aranızdaki cinsel yaklaşımın lezzetini de arttırabilir. Yani çekişen iki birey cinsellik olgusunun kendi içindeki acı lezzetinden zevk alabilir. Bir de unutmayalım ki, Merkür 23 Nisan tarihine kadar bu alanda geri hareketini sürdürmekte. Yapılması gereken, sakin ve aklı başında bir şekilde hareket etmektir. 20 Nisan tarihinde Güneş Boğa burcunda seyrine başladığında, ortak mali kaynaklar üzerinde kişisel anlamda durumunuzu gözden geçirme zamanıdır. 21 Nisan Venüs Koç burcu seyri, yorum başında belirttiğim gibi partnerinizin hakimiyet hırsı ve ilişkideki bencil yaklaşımlarının simgesidir. Ayrıca bu dönemin enerjilerini iş ortaklığı anlamında ele alırsak zorlayıcıdır ve her iki tarafın da karşılıklı olarak ılımlı hareket etmeleri gereken bir süreçtir. 23 Nisan tarihinde Merkür Koç burcunda ileri hareketine başladığında Mart sonundan bu yana olan gelişmeler son olarak gözden geçirilir ve kararlar sakin bir şekilde uygulanabilir. İletişimsel bozukluklar için tarafların akıllı ve bencil düşünmemesi şarttır. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında partner ve ilişkiler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş her yıl olduğu gibi beraberliğiniz açısından bir test süreci olarak son derece önemli. Bir ay boyunca, birbirinize ayna tutmuş gibi, farklı yönlerinizin birbiriniz üzerindeki etkisini daha yakından gözlemleme fırsatı bulacaksınız. Güneş kimliğinizdir özünüzdür ama partneriniz için de aynı anlama gelir. Karşıt burcunuzdan geçtiğinde o güne dek beraberliğinizde nasıl bir temel kurduysanız veya birbirinize karşı nasıl davrandıysanız işte bu dönemde bunların acı veya lezzetli meyvelerini toplamaya başlarsınız. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu, kendi kimliğiniz ve isteklerinizle, partnerinizin kimlik duygusu ve beklentilerini iyi anlamak olmalıdır. Dönemin ve bu enerjinin nasıl kullanılacağı ilişkinin niteliği ve aranızdaki bağ duygusunun sağlamlığına bağlı olarak değişir. Hani sevgi her türlü güçlüğü yener deriz ya, aynen öyle. İster aranızdaki bir problem olsun isterseniz bir çift olarak bazı güçlükler yaşıyor olun, sevginiz bütün bunları kolayca aşabilmenizi sağlayacak yegane kuvvetinizdir. Ancak tam tersine uzun süredir kişisel çatışmalar yaşıyor ve bir türlü huzur bulamıyorsanız bu dönemde çok dikkatli hareket etmeniz lazımdır. Yani problem yaşamak istemiyorsanız ılımlı düşünmenizde fayda vardır. Tam tersine her iki taraf da kendi adına hareket etmeye kalkar ve kendi isteklerini dayatmaya çalışırsa bilin ki durum pek iç acıcı değildir. Bu transit esnasında birlikte olduğunuz kişinin kendi bireyselliğini ifade etmekten ve size bazı dayatımlarda bulunmaktan hoşlanacağını düşünebiliriz. Çünkü size tam karşıdan bakmaktadır.

Kısaca ipler onun kontrolü altındadır diyebiliriz. Çünkü karşıt evinizdeki baskın enerjiler partnerinizin belirtecidir. Bu da gösteriyor ki, bu dönemde partneriniz sizin üzerinizde gerçekten kontrol sahibi. Bu durumda kişilik çatışmaları yaşanması muhtemel. Dengeyi kurabilmek adına, sevgi birliğinizi zedelememek adına ılımlı ve hoşgörülü davranmanız gerekmektedir. Çünkü siz bir Terazisiniz. Her zaman barış, huzur ve uyumdan yana olan ve her zaman karşılıklı ilişkilerde adil bir bakış açısı içinde davranması gereken, o zaman lütfen bu süreçte elinizden geldiği kadar birbirinize destek olun. Bu dönemde tabii ki en önemli nokta, ilişkinizin birbirinizin dünyasındaki öneminin belirlenmesidir. Eğer bu konuda olumsuz düşünüyorsanız o başka, fakat tam tersine düşünüyor ve ben bu beraberliği istiyorum diyorsanız, bu süreci olumlu manada geçirmek için, el birliği yapmak zorundasınız. Birbirinizin özgürlüğüne ve kişiliğine saygı duymanız gerekiyor. Anlayışlı olmak, biriniz sinirlendiğinde öbürünüzün susması veya problem ne ise birlikte çözüm bulmaya çalışmak lazım. O da aynı şekilde size karşı ılımlı davranmalı, hoşgörülü olmalı, takıntılı ve agresif tepkilerden uzak durmalı, gelişen olaylar karşısında olgun yaklaşımlar göstermeli, o bana böyle yaparsa ben de ona bunu yaparım tarzı düşünmemeli. Bütün bunlara dikkat edildiği takdirde bu dönem gayet düzgün, sevgili dolu hatta aranızdaki tutkunun büyüdüğü bir zaman aralığı olarak hatırlanır.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Teraziler, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, bir başka insanla dengeli paylaşımlarda bulunma adına yapılması gereken tüm düzenlemeler, evlilik hayatınız, uzun süreli ilişkiniz seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konular, ilişkideki eksiklerin saptanması ve bunların tekrar ele alınması, ayrılık sonrasıyla alakalı konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars etkisini önce genel hatlarıyla ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle izah etmeye çalışacağım. Karşıt burcunuz olan Koçtaki her gezegen seyri önem taşır. 2.5 günlük Ay geçişi bile. Kaldı ki, Mars astrolojik olarak hangi evden geçiş yapıyorsa, kişi o alanda daha fazla enerji sarfeder. Savaşma istekliliği çoktur ve güç kullanımı fazlasıyla yüksektir. İlişki evinizden geçtiğine göre her iki tarafın da dikkatli olması gerekir. Kendinizi ortaya koyarken ve isteklerinizi birbirinize ifade ederken özen göstermek lazımdır. Aynı alanda 21 Nisan sonrası Venüs de geçiş yapacağı için hem kendi değeriniz hem de ilişkiniz hakkında ne düşündüğünüzü nelere değer verdiğiniz mutlaka bilinçli bir şekilde saptamanız gerekir. Bazı çiftler bu dönemde uyumlu olma çabası içindedirler. Ancak sorunlar eğer çözümlenmiyorsa sırf ilişki sürsün diye hasıraltı ediliyorsa, bunlar bir gün bir başka transitte tekrar karşınıza çıkabilir. İlişkisi yeni başlayanların bu süreçte birbirlerine karşı tutkuyla bağlanmaları doğaldır. Çünkü karşıt burcunuzdaki Mars geçişi özellikle bayan haritalarında, karşılarına çıkacak erkeğin cinsellik gücü ve isteklerini elde etme biçimiyle sizleri yoğun bir şekilde uyarması anlamına gelir ki, bu durumda onu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz son derece önemlidir. Ayrılmaya karar veren çiftler açısından bu dönem oldukça zorlu geçebilir. Karşı taraf yani partner, bildiğini okumaya çalışabilir. Gelelim Nisan ayında dikkat edilmesi gereken tarihlere. 3 Nisan Mars-Uranüs, 11 Nisan Mars-Pluto ve 18 Nisanda Mars-Satürn zorlayıcı enerjileri altındayız. Bunların tümü ilişki anlamında sert etkilerdir. Günlük yorumlarda bu geçişleri geniş manada ele alacağım. Ancak şunu söylemeliyim ki, hem kişisel hem ilişki hem de iç dünyanızda gerilim yaşamanız mümkündür. Bilinçli bir şekilde hareket etmek durumundayız.

BURCUNUZDA OLUŞACAK DOLUNAY

Sevgili Teraziler 18 Nisan saat 05:44 itibariyle burcunuz üzerinde meydana gelecek Dolunayı değerlendirirken üç önemli enerji etkinliğini de göz önüne alarak yorumda bulunmak gerekiyor. Bildiğiniz gibi Merkür geri hareketi ciddi ilişki ve iş ortaklığı evinizde geri hareketini sürdürüyor. Diğer taraftan Dolunayın gerçekleştiği bu tarihte saat 12:02 de Venüs Kuzey Ay Düğümü ile zorlu bir görünüm oluşturacak ve saat 19:02 de Mars ve Satürn karşı karşıya geliyor. Bütün bunları göz önüne alarak Dolunayı değerlendirirsek, evliliğiniz, uzun süreli ciddi beraberliğiniz konularında çok daha hassas düşünmeniz mümkündür.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, partnerinizle işbirliği içinde olmayı ihmal etmemek ve ortaklık duygusu içinde hareket etmektir. İlişkinizle ilgili kararları verirken, bundan sonrası adına sorunlar karşılaşmamak için neler yapmanız gerektiğini bilmeniz lazım. Sorunlarınızı masaya yatırarak, her ikiniz de kendi payına düşeni gerçekleştirdiği takdirde, ömür boyu huzur içinde yaşamanız mümkündür. Evlilik yolunda adım atmayı düşünenlerin de, birbirlerinin özgürlüklerine saygı duymaları, dayatmada bulunmamaları şarttır. Aynı şekilde siz de, nezaket ve ılımlılığınızı ön planda tutarak, partnerinizle anlaşma yollarını güçlendirmelisiniz. Bunlara dikkat etmeniz halinde hayallerinizi birlikte gerçekleştirebilir, hayatı beraberce yaşanabilir hale getirebilirsiniz. Bu dolunay siz Teraziler için gerek ilişkiniz ve gerekse iş ortaklığınız, konularında etkili olup, beklediğiniz bazı sonuçların alınmasını sağlayıcıdır. Ayrıca evliliğinde sorun olanlar, bir araya gelerek, ılımlı bir şekilde konuşmaları halinde, yaşamınızda yeni bir sayfanın açılması mümkündür. Burada önemli olan, işbirliği yapmak ve egonuza yenilmeden ortak bir noktada buluşmaya çalışmaktır. İşte o zaman Dolunaydan çekinmenize, ürkmenize gerek yoktur. Bilakis onun ışığı altında ilerlemeniz çok daha kolay olur.

21 Nisan-16 mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, partnerin egosunun ön planda olması ve doğal olarak sizin isteklerinizle onun ilişkiye bakış açısı arasındaki farklılıkların su yüzüne çıkması anlamına gelebilir. Bir de aynı alanda Mars-Koç burcu etkisini göz önüne alırsak her iki tarafın da ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranması bu süreçte şart gözüküyor. Bu durum bir ipin her iki uçtan ayrı yönlere çekilmesi haline benzer. Oysaki her iki tarafta uçları bir araya getirecek şekilde işbirliği yapsa birlikten kuvvet doğar sözüne uygun şekilde düzenlemede bulunulmuş olur. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi bu dönemde ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan, güzellikler değil nedense hep ele göze batanlar ele alınır. Tabii ki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır.

İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin etkisi ise, kimliğinizdeki çarpıcı yanları ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapmanız gerekliliğidir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz. Yöneticiniz Venüs gezegeninin karşıt burcunuzdaki seyri, partnerinizin ilişki kurma biçimiyle sizinki arasındaki farkın net olarak ortaya çıkmasında, belirlenmesinde son derece faydalıdır. Kimliğinizin çarpıcı taraflarını ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapılması gerekmektedir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz.

İlişkisinde problem olanlar açısından bu dönemin en önemli etkisi her iki tarafın da egosunun yükselişe geçmesine neden oluşudur. Evet belki çoğu zaman kişinin kendi kimliğini öne sürmesi bazı durumlarda oldukça önemlidir, fakat konu ilişkiler olunca, bir de Merkür gezegeni geri hareket yapıyorsa, değil öne fırlamak beraberliğiniz adına esnek, ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranmalısınız demek durumundayım. Bu tarihler arasında sizin hayata bakış açınız ve bilinçli istekleriniz ile partnerinizin ilişkiye bakış açısı ve size karşı duruşu, bir ipin iki ucundan çekiştirmeye benzetilebilir. Her iki tarafta uçları bir araya getirecek şekilde işbirliği yapacağına sanki koparmak istercesine tavır içinde hareket edebilirler. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan, güzellikler değil nedense hep problemler göze batmaya başlar. Tabi ki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır. Bu enerji altında, ortaklık olgusu altında hareket etmek en doğrusudur. Yine bu süreçte bir başka konu, çiftler arasında oluşan yasal sorunlardır. Daha önceden boşanmış kişiler bu dönemde nafaka v.b konuları görüşmek için bir araya gelebilir, aksayan noktalar üzerinde konuşabilirler. Kimi çiftler ise bu enerji altında sorunlarını konuşarak çözüme kavuşturabilir, tekrar bir araya gelmeyi düşünebilirler. Benim tavsiyem hangi durumda olursanız olun, Nisan ayı boyunca temkinli hareket etmeye çalışmanız, nihai kararlar vermeden önce enine boyuna düşünmenizdir. Unutmayalım ki, Merkür ilişki evinizde Koç burcunda geri hareketini 23 Nisan tarihine kadar sürdürecek. Geri hareket zamanlarında zihinsel yönden içe dönük olacağımız için, algılama gücümüz fazlasıyla yüksektir. İşte bu durum, olayları daha net kavramanız açısından gayet yararlıdır.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında ilişki evinizde düz olarak yoluna devam edecek Merkür, partnerinizle aranızdaki iletişimin, zihinsel açıdan sakinliğin, karşınızdaki kişiyi dinlemenin önemi son derece büyük. Astrolojik olarak karşıt evimiz ilişkimizin kalitesi, bir eşte aradığımız özellikler ve bizim davranışlarımızın onun üzerindeki tesirini görebilmemiz anlamında değerlidir. Bu ev ayrıca kadim bilgilerde açık düşmanlarımızın evidir. Neden bazı çiftlerin anlaşmazlıklar neticesinde birbirlerine düşman kesildiklerini anlayabiliriz. İşte bu duruma düşmemek ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ancak son zamanlarda sorunlar yaşıyorsanız bu dönemde sakin ve ılımlı tarzda bir iletişimin yararlı olacağını biliniz. Çünkü o bu süre içinde sizinle gergin bir şekilde konuşabilir veya bu tarz tavırlar gösterebilir. Kendi düşüncelerinin illaki kabulü yönünde size dayatımlarda bulunabilir veya siz de aynen karşılık verebilirsiniz. Böyle bir enerjiyi ilişkinizde yenilikler yaratmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için kullanırsanız, bugüne dek bilmediğiniz yönlerinizi saptamak kolay olacaktır. Birlikte bulmacalar çözmek, internet üzerinden oyunlar oynamak, mesajlaşmak, birbirinize olan tutkunuzdan söz etmek, kısa seyahatlere çıkmak, sorunları tartışmak yerine uzlaşma içinde çözmek son derece önemlidir.

İŞ VE KARİYER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüs, günlük hayatın verimli bir şekilde planlanmasında, iş-sağlık-özel yaşamınızla ilgili gerekli ve gereksizlerin gözden geçirilmesinde, fedakarlıklarınız ve bağımlılıklarınızın ele alınmasında önem arzeder. Venüs Balık burcunda yüceldiği için doğal olarak kişi böyle bir etki altında şefkat ve merhamet duygularıyla hayata ve insanlara yaklaşır ve yaşamın zorluklarından kimi zaman kaçmak isteyebilir. Bu enerji sıradan dünyanın kuralları, yasakları ve karmaşasına rağmen içinizdeki yaşam sevincini ve inancını yükseltici bir etki yaratabilir. Huzur ve güvenliğinizi en fazla hissetmek istediğiniz alan iş ortamınızdır. Hem maddi hem de manevi açıdan yeni adım atacağınız veya devam eden ilişkilerinize dikkat etmeniz, özen göstermeniz halinde bir çok faydalar görmeniz mümkündür. İş hayatınızla ilgili konularda da etkili olan Venüs, sözgelimi birlikte görev yaptığınız aynı ortamda çalıştığınız insanlara karşı ılımlı, sevgi dolu olmanızı sağlayabilir. Sizi onların gözünde ılımlı bir kişi haline getirebilir. İçinizdeki sevgi gücü artacağından moral duygunuz da otomatik olarak yükselir ve eğer sağlık problemleriniz varsa bu dönemde azalmaya başlar. Daha önceden bir türlü anlaşma zemini bulamadığınız kişilerle, problemleri ortak olarak çözmeye çalışacağınız için, bu aranızdaki bir bağ oluşturabilir. Garip bir şekilde ve beklemediğiniz anlarda gelen ilahi yardımlar söz konusu olabilir.

Duygu dünyanız açısından da ilginç gelişmeler oluşabilir. Örneğin iş ortamınızda birlikte çalıştığınız bir kişinin size olan yaklaşımlarında daha özel tavırlar oluşabilir veya sizin bazı sıkıntılarınız bu kişi sayesinde azalmaya başlayabilir. Evliliğinizde sorunlar varsa bir başkasının ılımlı tavırları karşısında etkilenmeniz mümkündür. Yalnız her burcu yazarken belirttiğim gibi, Neptün idaresindeki Venüs bir göz boyayıcı olabilir. Yani her karşınıza çıkan teklif veya kişi göründüğü kadar olumlu olmayabilir. Bu nedenle dikkatli olmayı ihmal etmemek her zaman faydalıdır. Beslenme düzeniniz açısından önemlidir. Çünkü tat alma ve lezzetli yiyeceklere karşı yükselen bir iştah söz konusu olabilir ve siz farkında olmadan kilo alabilirsiniz. O nedenle çantanızın veya dolabınızın bir kenarında atıştırmalık yiyecekler bulundurmak faydalı bir yöntem olabilir. Staj görmekte olan kişiler için bu dönem diğer insanlara şefkat göstermek, yardımcı olmak gibi meslek dallarından birini kapsayabilir. Nisan ayında Venüs-Balık burcu geçişinde dikkat edilmesi gereken tarih, 18 Haziranda burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay ve aynı gün saat 12:02 de Venüsün Kuzey Ay düğümüyle yapacağı zorlu görünümdür. Bu görünüm hem çevrenizle olan iletişiminiz, hem kendiniz adına koyduğunuz hedefleriniz hem de iş hayatınız, sağlığınız konularında alacağınız kararlar anlamında etkilidir. Her şeyi dikkatlice gözden geçirmekte fayda var.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan-5 Ağustos tarihleri arasında kısa bir süre Balık burcunda ilerleyecek Neptünün etkisi, bundan sonraki yıllarda yaşanacak gelişmelerin ilk provası gibi. Neptün bu burçta yönetici olduğu için doğal olarak yansıması da o kadar güçlü kabul edilmekte. Çalışma evinizde ilerleyecek ve bir yandan da sağlık, iş verimliliği ve gündelik temponuz içinde uğraş verdiğiniz konular üzerinde etkili olacak Neptünü olumlu yönde kullanmak için bilinçli hareket etmekte fayda var. Sanatçılar veya kısaca soyut meslek sahipleri bu yansıma altında yaratıcı yönlerini diğer insanlara hizmet vererek gerçekleştirebilirler. Söz gelimi sinema, tiyatro v.b alanlarda kendilerini kurs ve benzeri aktivitelerle geliştirebilirler. Neptünün yaratıcılık etkisinden söz etmiştik. Bu demek oluyor ki, tasarlama, hayalleri yazıya ve tuvale yansıtma gibi elle yapılan işlerde de ben bu enerjinin olumlu yansıması olacağını düşünüyorum. Ayrıca hasta bakımı, şefkat ve merhamet gerektiren işleri de bu alanda sayabilirim. Sağlığınıza gelince özellikle bu konuda ihmalkar davranmamanız gerekiyor. Yaşınız icabı tıbbi kontrollerinizi yaptırmanızda fayda var. İlaç kullanımında aşırıya kaçmamak, ayrıca uyuşturucu, bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmak lazım. Bunlar başta hoş gibi gelir ancak daha sonra bedeli ağır ödenir.

PARA KONULARI

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Teraziler 3 Nisan saat 17:32 de, karşıt burcunuz Koç üzerinde oluşacak Yeniay, bir yandan Merkür geri hareketi diğer taraftan Mars-Uranüs kavuşumuyla aynı güne denk geleceğinden tabii ki temkinli hareket etmeyi ve bazı noktalara dikkat etmeyi gerektiriyor. Hangi konular üzerinde etkili önce ona bir bakalım. İlişkiniz, bir başka kişiyle olan ortak yaşamımız ve bu ortaklığın ciddiyetinin gerçekçi bir şekilde tespit edilmesi gerekir. İlişkideki sevgi ve paylaşımın adil olmayışı doğal olarak özellikle Mars etkisi altında taraflardan birinin veya her ikisinin ayrılmasına sebebiyet verebilir. Eğer sorunlar çok önceden beri varsa Yeniay ve ardından 18 Hazirandaki Dolunay fazlasıyla zorlayıcı geçebilir. Burada önemli olan, ilişkinin her iki kişinin de hayatındaki yerinin tespit edilmesi ve sağlıklı bir düzen yoksa mutlaka oturulup konuşulmasıdır. Madem geri hareket dönemleri geçmiş problemlerin ele alınmasında önemli o zaman bunu denemekte fayda var. Yeni bir ilişkinin doğuşu anlamında da etkili olan bu Yeniay, tarafların aralarındaki farklılıkları en başından ortaya koyabilmeleri yani dürüst davranabilmeleri anlamında önem taşır. Yeniay, anlaşmalarınız(iş-özel), açık düşmanlarınız(yani size muhalefet kişilerin belirlenmesi), evlilik konularının gündeme gelmesi(uzun zamandır düşünülüyorsa) anlamında da değer taşır. Ancak tekrar bir gözden geçirme yapılması faydalıdır. İş ortaklığı veya iş ortaklığının bozulmasıyla ilgili ortaya çıkan yasal davalarla ilgili, ani kararlar vermemek gerekir. Yeni başlayan bir ilişki ise Merkür geri hareketine kadar her iki tarafın da birbirlerini gözden geçirmeleri gayet yararlı olur. Peki Yeniayı olumlu yönde değerlendirmek için neler yapmalıyız?

İlişkinizi yeniayın ışığı altında yeniden gözde geçirebilirsiniz. Aranızdaki sorun, anlaşmazlık veya tartışmaların nedenleri üzerinde bilinçli bir şekilde düşünebilirsiniz.Yeni başlayan ilişkide partnerinizi gerçekçi bir şekilde inceleyebilirsiniz.İlişkinizde yolunda yürümeyen konuları elbirliği içinde konuşabilirsiniz.Beraberliğinizin sizin hayatınızdaki önemini yeniden sorgulayabilirsiniz.İlişkinizde her şey yolunda ise, el ele yürümenin ve yeni hedefler belirlemenin hazzını yaşayabilirsiniz. Eksikleriniz nedir, birlikte neler yapabilirsiniz, hayatı daha lezzetli hale getirmek için nasıl bir yol izlemeniz lazım bunları tespit edebilirsiniz.Yasal olarak boşanma süreci içindeyseniz(yani çoktan kopmuş iseniz) haklarınız konusunda daha dikkatli hareket edebilirsiniz.Yeni iş ortaklarınızla her konuda tekrar bir araya gelerek sözleşme maddelerini ele alabilirsiniz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 7-8-9-12-13-16-17-20-21-24-25-26

Zayıf Enerjili Günler: 2-3-4-10-11-22-23-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 24-25-26

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 22-23

Yeniay: 16-17

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 2-3-4-29-30

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Habertürk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER