Habertürk 01.02.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında terazilere yeni tanışmalar, karşı cins üzerinde etkili olma, iş yaşantısında sakin davranışlar sergileme ve gelir gider tablosuna dikkat etmeyi öneriyor.

Terazi Burcu-Şubat 2011 Genel Değerlendirmesi

Terazi burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Merkür Kova, ardından aynı günün sabahı başlayan Venüs Oğlak burcu seyri birbirinden farklı enerjilerdir. Merkür Kova burcunda özgür ve buluşçu düşünen zihnin işaretidir, Venüs Oğlakta sorumluluklarınızı işaret eder. Yani birey olarak yenilikçi düşünürken size sorumluluklarınızı hatırlatan aile içi ilişkilerinize özen göstermeniz gerekir. Kimi zaman bu içsel bir baskı yaratabilir. Şöyle ki, insan dilediği gibi hayatını yönlendirmeyi düşünürken birileri ve hayatın bizzat kendisi baş köşeye kurulur ve size önce şunu yapmalısın sonra onu diyebilir.

19-21-23 Şubat tarihleri arasında Güneş, Merkür ve Mars Balık burcunda seyrine başladığında, pek zora gelmekten hoşlanmazsınız. Kolay etki altında kalabilir, mecburen şartlara göre kendinizi ayarlamanız gerekir. Duygu dünyanızda ikilemler oluşabilir, kolayca harekete geçmekte zorlanabilirsiniz. Buna rehavet hali diyebiliriz.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri
3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş Balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat Mars Balık burcuna girişi 03:06

Aşk ve İlişkiler

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda yani aşk, çocuklar evinizde seyrini sürdürecek Güneş etkisi Şubat ayının neredeyse üç haftalık bölümünde sizlerle beraber. Bu enerji hakkında geçtiğimiz Ocak ayında sizleri bilgilendirmiştim. Şimdi o satırları tekrar hatırlayalım. Güneş astrolojik anlamıyla da, kişinin odak merkezi yani yaşam canlılığı demektir. Transit olarak doğum haritanızda hangi alanda ilerliyorsa, önünüzdeki bir ay boyunca o konular odak noktanız haline gelir. İşte Kova burcunda ilerlemeye başlayan Güneş aşk hayatınız, yaratıcı ifade gücünüz, varsa çocuklarınız veya sizin için önemli olan her ne varsa o noktayı aydınlatıyor. (örneğin anne Teraziler için bu yavruları olabilir).

Güneş Kova burcu seyri altında hızlı ve çarpıcı biçimde başlayan ilginç ve sürpriz aşklar gündeme gelebilir ve kendinizi bu sayede gayet özgür bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu enerji yükselene de olumlu bir görünüm yaptığı için, fiziksel anlamda da, karşı cins üzerinde etkili olacağınızı söylemek mümkündür. Güneş Kova burcu seyrinde sosyal hayatınız canlandığı için, yeni tanışmalara yeşil ışık yakacağınızı söylemek mümkündür. Kendinizi yaratıcı bir biçimde ortaya koyabilmenizde ve ifade edebilmenizde, hayattan zevk ve keyif alabilmenizde son derece etkili olan bu kuvvet, aşk hayatınızla alakalı her konuda özgür kararlar verebilmenizi de sağlayacak önemli bir gelişmedir. Bu enerji aşk hayatı sorunlu olanların bundan sonrası adına daha olumlu seçimlerde bulunmasını sağladığı gibi, kendinize özgü niteliklerinizi saptamak ve bunları etrafınızdaki dünyayla paylaşarak ilerlemeniz açısından da etkileyici bir enerjidir. Yeni bir aşk ilişkisinin işareti olan bu oluşum hayatınıza girecek bu kişi sayesinde kendi içinizdeki özü yakalamanızı ve birlikte uzun bir serüvene yol almanızı destekleyicidir. Sıra dışı gelişmelerin işareti olan bu tutulma, gizli kalmış ve bugüne dek keşfedemediğiniz yönlerinizi de ortaya çıkarıcıdır.

Dikkat edeceğiniz nokta egonuzun esiri olmadan bir başka insanla var olmanın tadına varmak ve başladığınız ilişki ne kadar güzel gelişirse gelişsin karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımak baştan herşeyi detaylı bir şekilde konuşmaktır. Yani başınız hiç dönmesin. Bu kişiyi muhakkak iyi gözlemleyin. Bu oluşum kova burcunda meydana geldiği için doğal olarak sıra dışılık ve hızlılık içermektedir. Bu hızlılıkta gözünüzden bir şey kaçabilir. Bunu da önemli bir not olarak eklemek isterim.

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Jüpiter, Mart 2011 tarihinde Uranüsle arkadaşlık etmeye başlayacak. O nedenle Jüpiter ve Uranüs gezegenlerinin seyirlerini bir arada düşünerek yorumlamamız gerekiyor. Kaldı ki Jüpiter burada sadece 6 ay kalacak Uranüs ise 7 yıl. Jüpiter astrolojik olarak himmet kaynağıdır. Yani geçtiği yaşam alanını genişletir, büyütür, rızıklandırır. Ancak Jüpiter hangi burçta ilerlemektedir bunu es geçerek bir yorum yapılırsa, yani Jüpiter evlilik evinizden geçiyor bu büyük şans diyerek yorumlamaya kalkışırsak kesinlikle eksik ve yanlış olur.

Jüpiter Koç burcunda cesaret aşılayıcıdır. Karşınıza çıkan partner oldukça çarpıcı (Uranüs Koç), aktif, hayata hızlı bakan, ateşli, cömert kimlikte olabilir. Bu kişinin kendine özgü inancı, güveni ve ben hallederim tarzı tavırları, sözünü sakınmayan, hevesli, özgüveni yüksek halleri dikkat çekebilir. Bir de unutmayalım ki, Satürn burcunuzda Şubat 2012 tarihine kadar etkili. Yani karşınızdaki kişinin orijinal yapısı, özgür tavırları bir zaman sonra sizin ilkelerinizle ters düşmeye başlayabilir. Onun için lütfen var olan ilişkinizi veya bundan sonra karşınıza çıkacak kişileri çok iyi analiz ediniz. En başından birbirinize açık ve dürüst davranmakta fayda var kanaatindeyim. Ayrıca bir de şunu eklemek istiyorum. Gerek Satürn, Jüpiter ve gerekse Uranüs seyirleri gösteriyor ki, artık ilişkilerde akılcı ve yeniliklere açık, şekilde düşünmek lazım. Yani ortaklıklara olan bakış açınızı yenilemek gerekiyor.

SATÜRN GERİ HAREKETİ VE YANSIMALARI

Sevgili Teraziler 26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu nedenle aşağıda bahsi geçen konularda, engellenmeler veya sorumluluklar artabilir. Her şeyin gerçekçi bir şekilde gözden geçirilme zamanıdır. Ani yenilik veya durumlar karşısında hesabınızı iyi yapmanız lazımdır. Bu tarihler arasında vereceğiniz acele bir kararın uzun yıllar sonra sizi zorlayabileceğini unutmayınız. Geri hareket dönemlerinde içe yönelerek durumları ele almak faydalıdır. Bu sizin doğru kararlar vermenizi sağlayabilir. Öncelikle Satürn geri hareketi, burcunuz üzerinde gerçekleşeceği için sizler açısından çok daha önemlidir.

Dış dünya ile olan her türlü paylaşımınızı güçlendirici olan Satürn, gerek iş hayatınızla ilgili konularda dengelerin yerine oturması ve gerekse ilişki kapsamındaki konuları yeniden düzenlemesi adına ders vericidir. Olgunlaşmanın işaretçisi olan Satürn gezegeni, sorumlulukları yükseltici yönüyle bir Terazi için kimi zaman rahatsız edici olabilir. Kişi bugüne dek nasıl bir sistemde yaşadıysa, şimdi bu sistemin aksayan yönleriyle karşılaşarak bunları düzenlemeye çalışmalıdır. Satürn bir öğretmen gibidir. Hayatınızın düzgün şekilde yerine oturması için sizi seçimlerinizle, bakış açınızla ve yaklaşımlarınızla imtihana tabi tutar. Eğer evliyseniz ve bazı sorunlarınız varsa bunları yok saymak yerine düzene kavuşturmanız adına sizi uyarır. İş hayatında problemleriniz varsa geleceğinizi kurabilmeniz için baskıda bulunur. Bütün bunları gönüllü bir şekilde kabul edip, düzenlemelerde bulunduğunuzda sizi ödüllendirir, hayatınızı düzene koymanız için destekler. Şimdi üzerinize düşen, hayatınızı sağlam bir temel üzerine inşa etmek için durumunuzu hakikatlerin ışığı altında değerlendirmektir.

Bekar Terazilerin evlilik, evli olanların ise beraberlikleri hakkında yeniden gözden geçirmeleri faydalıdır. Bu tarihler arasında hayatınızda her anlamda değişimler meydana gelmeye başlar. Ortaklaşa hareket etmek, elbirliğinde bulunmak, sen ve ben demek yerine biz olmak için çaba sarfedilmeli, eğer sorunlar varsa bunların çözümü adına neler yapılması gerektiği belirlenmelidir. Yürümeyen bir çok beraberlik geri hareket döneminde sona erebilir veya her iki taraf da gönüllü ise onarılır ve yola devam edilir. Ancak üstüne bir kez daha basarak söylüyorum ki, bilinçli bir şekilde düşünülmesi gerekir. Sorumluluklar kimi zaman üzerinizde fazlaca baskın olabilir. Bunları göz ardı etmek artık mümkün değildir. Geri hareket dönemi mevcut resme dönüp bir daha yakın gözlüğü takarak bakmak demektir. Böylece işlemeyen her durum not edilir ve geri hareket sonrası verilen karar uygulamaya dökülür. Bu kararların uygulanması, doğum haritanızdaki 7.evin yöneticisinin derecesi ve Satürnün bu dereceye olan açısal görünümü nispetinde bu yıl veya önümüzdeki sene gerçekleşebilir.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri


İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Teraziler 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay kendinizi yaratıcı bir biçimde ortaya koyabilmenizde ve ifade edebilmenizde, hayattan zevk ve keyif alabilmenizde etkilidir. Aşk hayatınızla alakalı her konuda özgür kararlar verebilmenizi sağlayan bu etki altında, olumlu bir şekilde devam eden ilişkiniz daha da güçlenebilir ve birbirinizin farklı özelliklerinin lezzetine varabilirsiniz. Aşk hayatı sorunlu olanların bundan sonrası adına daha olumlu seçimlerde bulunmasını sağlayan bu etki altında öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, kendinize özgü niteliklerinizi saptamak ve bunları etrafınızdaki dünyayla paylaşarak ilerlemek olmalıdır.

Yeni bir aşk ilişkisinin işareti olan bu oluşum hayatınıza girecek bu kişi sayesinde kendi içinizdeki özü yakalamanızı ve birlikte uzun bir serüvene yol almanızı destekleyicidir. Sıra dışı gelişmelerin işareti olan bu tutulma, gizli kalmış ve bugüne dek keşfedemediğiniz yönlerinizi de ortaya çıkarıcıdır. Dikkat edeceğiniz nokta egonuzun esiri olmadan bir başka insanla var olmanın tadına varmaktır. Bu oluşum Kova burcunda meydana geldiği için doğal olarak sıra dışılık ve hızlılık içermektedir. Yani bugüne dek gizli kalmış ve olanaksız gördüğünüz meseleler çözüme kavuşabilir. Ancak çelişkili hareket etmemeniz, kendinizden emin olmanız, yenilikleri takip etmeniz gerekiyor. İşte bu sayede ilerleyebilir, hayalini kurduğunuz zirveye ulaşabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek yönetici gezegeniniz Venüs, sadece aşk yaşamınızla alakalı olmayıp, aileniz, yuvanız ve ebeveynlerinizle olan ilişkinizin iç dünyanızdaki önemini göstermekte. Bu dönemde sizin için bu konular o denli önemlidir ki, bu alanda en ufak bir sorun veya anlaşmazlıkta gerilim altına girmeniz mümkündür.

Evli iseniz eşiniz, ailenizle yaşıyorsanız anne ve babanız kısaca sizin için önem taşıyan kişilerle olan bağınızı güçlü bir şekilde devam ettirmeye çalışmanız yerinde olacaktır. Bu dönemde eskiyle alakalı sorumluluklarınız veya yeni yaşamınızla ilgili problemlerinizle baş etmek durumunda kalabilir, eviniz içindeki zorunluluklarınızı yerine getirirken disiplinli olmanız gerekebilir. Kimileriniz evi ile işi arasında oldukça sıkıntılı günler geçirebilir, hatta neredeyse birinden birini tercih etmesini gerektirecek durumlar yaşayabilirler. Bu enerji altında eğer iyi bir planlama yapar ve mücadele verdiğiniz alanlarla ilgili iyi bir organizede bulunursanız hem işinizde hem de evinizde huzur bulmanız mümkündür. Yine bu süreçte aile büyüklerinizin evinizde yaşaması veya evinizle alakalı konularda düzenleyici rol oynaması görülebilecek etkiler arasında yer alır. Oldukça yoğun bir temponuz varsa ve bir de çocuk sahibi iseniz bir büyüğünüzün desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Fakat kimi kişiler bu durum nedeniyle oldukça zorlanabilirler. Sakin olmak, mantıklı düşünmek gerekebilir. Böyle yapmanız halinde ilişkilerinizde sorun yaşanmaz ve siz huzurlu bir şekilde kafanızın içindekileri gerçekleştirebilirsiniz.

Eşinizle veya birlikte olduğunuz kişiyle aynı evi paylaşmak nasıl ortak bir sorumluluk duygusu altında hareket etmeyi gerektiriyorsa, yaşamınızın zorlukları karşısında birbirinize destek olmanız da o kadar önemlidir. Dargınlıklar, küslüklerin son bulması adına herkes kendi payına düşeni yapmalı ve barış yanlısı davranmalıdır.

Oğlak burcunda ilerleyen Venüs etkisi tabii ki her Terazi için doğum haritalarındaki etkiler gereği farklılık arzeder. Sonuçta hepimizin yaşam stili, inandıkları, değer yargıları birbirinden değişiklik arzediyor. Ancak şu var ki, Venüs Oğlak burcu süreci genel olarak sorumluluk olgusu içinde hareket edilmesi gerektiğinin simgesidir. Venüs bu burçta güçsüz konumda olduğundan, ayrıca dispozitör gücü Satürn 26 Ocak tarihinde geri harekete başladığı için Haziran ayına kadar soğukkanlı bir şekilde hareket etmek, düşünmek, Ekim ayından bu yana olan gelişmeleri izlemek, ayrıca ani karar değişikliklerinde bulunmamak lazımdır. Satürn bu geri hareketi sürdürürken bize düşen hem maddi hem de ailevi hem de güvence konularında mantıklı bir şekilde hareket etmemektir. Fevri davranışlar kazandırıcı değil kaybettiricidir. Zaman mevhumu burada önemli. Kaldı ki, bazılarınız işin pişmesi anlamında beklemek zorunda olabilir. Onun için lütfen sakin olunuz. Genel olarak Venüs Oğlak burcu seyirlerinde, bazılarınız izin alıp evinizde dinlenmeyi veya yoğunluk nedeniyle bazı çalışmaları evde tamamlamayı düşünebilirsiniz. Bir sürecin bir başka anlamı ise, otorite konumunda bulunan patron, işveren ve farklı görevleri olan söz sahibi kişilerin, üzerinizde oluşturabileceği baskılardır. Bu baskı ve ağırlık doğal olarak kimi Teraziler için rahatsız edici olabilir.

Yorumları okuyan yaş grubumuz gereği, iş hayatıyla alakalı konulardan söz ederken, genç yaştaki kardeşlerimiz için bu durum, aile ve okul yaşamlarının göstergesi olarak ele alınmalıdır. Bu açıdan baktığımızda baskılı bu dönemin okulda eğitmenleriniz, ailenizde ebeveynleriniz tarafından oluşturulacağını söylemek mümkün. Ancak ben her zaman şunu söylerim. Olayları değerlendirme biçimimiz, yaşanabilecek gelişmelerin göstergesidir. Onun için lütfen sakin olunuz ve bu süreci eksiklerinizi tamamlama, düzenleme anlamında geçirmeye çalışınız.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Teraziler 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğüm geçişi, yakın çevreniz (kardeş-komşu-tanıdık), eğitim hayatınız (orta-lise), kısa gezileriniz, bilgi sahibi olmanız, daha derinlemesine düşünmeniz ve kendinizi geliştirmeniz şeklinde özetlenebilir. Yani şimdi dış dünyadan ziyade içe yönelerek gözlerinizi biraz daha yakınlarınıza odaklamanız yerinde olur.

Kuzey Ay düğümünün Yay geçişinde öğrenmeniz gereken en büyük ders, hayatın anlamını keşfetmek ve pozitif düşünmeye çalışmaktır. Ancak bu pozitif düşünme olayları abartma ve sadece kendinizin bildiğini doğru sayma anlamında değildir. Değişik düşüncelere saygı gösterme, yabancılardan ziyade kendi insanına daha fazla önem verme şeklinde olmalıdır. Hani bazen sürekli olarak yeni birileriyle tanışmak, yeni dünyalar keşfetmek isteriz fakat burnumuzun ucundaki gerçeği görmezden geliriz. İşte Kuzey düğüm Yay burcu geçişi sizlere uzaklara değil, yakına bak demektedir. Ticarette bunun anlamı, hem iç hem de dış piyasa şartlarına eşit ağırlıkta önem vermekle mümkündür. Başkalarının ne düşündüğü konusunda fikir yürütmek yerine, açık sözlü bir iletişimde bulunarak dinlemeye çalışmak yararlı olur. Bu geçiş, bilgi deneyimleri yoluyla kendinizi oluşturmanız, uzmanlaşmanız, deneyime açık olmanız gerektiğini göstermektedir. Sınıf bilincinizi geliştirecek Kuzey düğümün etkisi altında lütfeder tarzda davranmanın işaretidir. Ancak bu durum sizi başkalarının gözünde itici kılabilir. Gerçek cömertliğin tevazu içerdiğini unutmamalısınız. Her şeyi bildiğinizi sanarak, kibirli davranmaktan uzak durunuz.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Teraziler, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle, Aslan-Kova burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, liderlik gücünüzün yükselmesini sağladığı gibi, hayallerinizi gerçeğe dönüştürme arzunuzu da yoğunlaştırır. Amaçlarınızı gerçekleştirmek ve hayatınıza yeni bir yön çizebilmek için kendi içinizde kararlar alabilir ve düşüncelerinizi ifade etmek isteyebilirsiniz. Yaratıcılık gücünüz öylesine yoğundur ki, cesaretle öne atılabilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz. Artık durduğunuz yer size dar gelmeye başlamıştır. Farklılıklarınızı bir şekilde ortaya koymak ve hayatınızı ellerinizle şekillendirmek isteyebilirsiniz. Sosyal hayatın içinde bir fert olarak yerinizi sağlamlaştıracak kararlar almak ve ben buradayım diyerek saygınlık kazanmak niyetindesinizdir. Fakat bugünkü oluşumlar gerek aşk ve gerekse kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek istediğiniz konularda dikkatli olmanızı gerektiricidir.

Tabii ki hedefleriniz konusunda cesaretli olmayı sürdürün fakat hayati kararlar almadan önce içinde bulunduğunuz şartları iyi kontrol edin. Özellikle çocuk sahibi olmayı düşünenler, yeni bir ilişki yaşamak isteyenler veya ilişkisinde sorun olanların bilinçli hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi tozpembe görmek veya tam tersine agresif tarzda hareket ederek köprüleri yıkıp geçmek çözüm değildir. Öncelikle yaşadığınız hayatın, sizin gerçeğinizle örtüşüp örtüşmediğini lütfen bir düşünün. Bu şekilde ilerlemeniz halinde geleceğiniz noktayı şöyle bir kafanızın içinde hayal edin. Tamam budur istediğim diyorsanız o zaman kararlılıkla ilerleyin, hayır diyorsanız o zaman kendinize uygun bir seçimde bulunun.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında mesleki konularda etkili olacak Güneş-Balık burcu gündelik hayatınızın temposu içindeki zorunluluklarınız, sağlık ve çalışma koşullarınızla alakalıdır. Kişisel isteklerinizin, kendinizi geliştirme ve yaratıcı özelliklerinizi dış dünyada ifade edebilme gücünüzü simgelemektedir. Bu süreçte bir çok Terazi, hayatın gerekliliklerini, zorunluluklarını kabul edici tarzda düşünürler. Yani faturaların ödenmesi, iş hayatında yaşanabilecek sorunlar veya iş arkadaşlarınızla olan her durum kendi akışı içinde değerlendirme altına alınır. Kişi şartları çerçevesinde hareket ederek karmaşadan uzak durmak arzusundadır. Egomuz böyle bir etki altında devre dışındadır. İçinde bulunduğumuz durum gereği, etrafımızdaki insanlara yardımcı olmamız, şefkat göstermemiz, hizmet duygumuzu ön planda tutmamız, toplumsal yaşamda sakin ve ılımlı hareket etmemiz doğru bir seçenek olacaktır.

Güneş Balık burcunda bağımlılıklarımızın etkili olduğunu gösterir. Yani kaybetmekten korkabilir, halim selim bir kişi profili çizebiliriz. Ancak ne olursa olsun, bu sakin bakış açısı, kişisel haklarınızın elinizden alınması veya bazı kişilerin üzerinizde denetim kurması anlamına gelmez. Gerektiği hallerde sınırlarınızı belirlemek, bunu aşmalarına izin vermemek lazımdır. Hayal gücü bu süreçte sizi besler. Başarıya giden yolda sizi destekler. Ancak ütopik fikirler, boş oturup sadece düş kurmak da yanlıştır. Bu süreç tasarım, mistizm, edebiyat, sanat kollarında çalışan kesim için gayet faydalıdır. Güneş Balık burcu seyir süresince sizlere tavsiyem, disiplinli çalışmanız, kendinize inanmaktan vazgeçmemenizdir. Ayrıca sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli, sigortasız çalışmamalı, zararlı bağımlılıklarınızı mutlaka kontrol altına almalısınız.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesi devam edecek Merkür, hayale kapılmadan ham gerçeğe önem vermeniz gerektiğinin işareti olarak, biraz önce Güneşin etkileriyle ilgili paragrafta ele aldığımız durumların benzeridir. İş yerinizde bazı gelişmeler, iş ortamınızda değişimler meydana gelebilir. Baştan bu yana belirlediğiniz hedeflerinizde yanılmalar oluşabilir. Bu durumda sakın yılmayınız. Bugüne dek olan bilgi ve tecrübe birikiminizden yararlanarak her şeyi gerçekçi bir değerlendirme içinde ele alın. Etrafınızdaki insanlara dikkat edin ve özellikle tanımadığınız insanlardan gelebilecek tekliflere karşı uyanık olmayı ihmal etmeyin. Sizin için gerçekten olumlu sandığınız bir işin, bir bakarsınız ki size söylenen haliyle hiç alakası yoktur. O nedenle acil kararlar vermeden önce veya mantıklı olmayan durumlarla karşılaştığınızda iradenizi kullanın, hedeflerinizden şaşmayın ve bildiğiniz en doğru yolu takip edin. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin. Diyetinize özel önem verin. Bunların ruh ve beden sağlığınız için önemli olduğunu unutmayın.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında devam edecek istek ve mücadele gücünün astrolojik temsilcisi Mars gezegeninin Balık burcu seyri, Güneş seyrine göre çok daha önem arzediyor. Çünkü Mars hem ortaklık evinizin yöneticisi hem de mücadele gücümüzün astrolojik işareti. Ancak Mars Balık burcunda, savaşçı gücümüzü yavaşlatıcı ve kararlılık gücümüzü azaltıcı bir etki yaratmakta. Nelere dikkat etmemiz lazım? İşinin ehli bir kişi olduğumuzu ve kendimize güven duyduğumuzu, amaçlarımızı elde etmek için canla başla çalışmamız gerektiğini bilmeliyiz. Ancak Marsı dispozite eden Jüpiterin ortaklık evinizdeki Koç burcu etkinliği, bazı Terazilerin özellikle iş ortaklığı konularında güçlü birine duydukları ihtiyacın göstergesidir. Böyle hallerde, iş ortağınızla uyum içinde bir çalışma dönemi geçirmek için, birbirinizle hedefleriniz konusunda konuşmalı, dürüst yaklaşımlarda bulunmalı, aksayan noktaları mutlaka görüşmelisiniz.

Hangi durumda olursak olalım, bu süreçte işimizde ustalaşmaya çalışalım. Daha üst noktalara gelmek için bilgimizi sürekli test edelim. İşbirliğine açık olalım ancak kendimizden ödün verecek veya kurban durumuna düşürülecek kişi haline gelmeyelim. Sosyal haklarımızın farkında olalım. Eğer kendimizden eminsek, bunu duruşumuzla, bilgi ve tecrübemizle ortaya koymaya çalışalım. Hani bir söz vardır. Ağlamayana meme vermezler diye. Kendimize güven duyuyorsak, fikirlerimize inanıyorsak azimle ilerlemekten de vazgeçmeyelim. Bir de unutmamamız gereken bir nokta var. Satürn gezegeni Haziran ayına kadar burcunuz üzerinde geri hareket yapmakta, Venüs Oğlak burcunda yuvanız sınırları içinde sorumluluklarınızın ağır basabileceğini göstermekte ve bir de karşıt burcunuzda önümüzdeki ay ilerlemeye başlayacak Uranüs geçişini düşünürsek, Mars-Balık burcu seyir etkinliğinde, eş veya iş ortaklığı konularında karşınıza çıkabilecek kişilerin kendilerine özgü tarzda davranma ihtimalleri yüksek görünüyor. Böyle durumlarda bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmak ve şartlar sizi zorladığında, önünüze engeller çıkarıldığında panik olmak yerine, neler yapılabilir bunları tespit etmek çok daha yararlıdır.

PARA KONULARI

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Mars, burcunuzla olumlu bir görünüm oluşturması, mücadele gücünüzü kendi içinizde kolayca bulabilmenizi sağlayıcıdır. Bu durum iki türlü yansıma yapabilir. Ya para konusunda kayıtsız bir havanız olur veya gerçek bir özgürlük için paranın ne denli önemli olduğunun bilincindesinizdir. Tabi ki biz ikinci şekilde düşünmenizin çok daha yararlı olduğunu söyleyebiliriz. O zaman bu yönde hareket edebilmek için, öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, amacınızın farkında olmak. Bu enerji altında tabi ki amacınızın altını çizen en önemli olgu para olduğuna göre sizin de bu doğrultuda akıllıca hareket etmeniz lazım.

Örneğin gruplarla temas etmek. Yani diğer insanlarla iyi ilişkiler sürdürmek. Bu yeri geldiğinde aşk bile olabilir. Güçlü biriyle olmak kendinizi maddi anlamda ifade etmenizin yolunu açabilir. Kazanımlar açısından bu etki altında, liderlik gücünüz açığa çıkabilir. Yani siz diğer insanlarla birlikte hareket ederek bir amaç etrafında toplanır, harekete geçebilir, son derece sıra dışı usullerle para kazanmaya çalışabilirsiniz. Yalnız burada paranın kazanılma yöntemleri orijinal olduğu kadar (düşünülmeyeni düşünmek) harcama biçiminizde bir o kadar hızlı olabilir. Burada dikkatli olmak gerekliliği vardır. Bir başka yansıma ise, zevk aldığınız yollarla para kazanılması halidir. Yani zorunluluk yoktur. Hoşunuza giden bir hobi veya önemli bir yeteneğiniz size para kazandırabilir. Hatta bunu bulunduğunuz bir grubun içinde sergileme yoluyla veya diğer insanlara bizzat kendiniz de sunarak gelir elde etmeniz mümkündür. Hayatta kalma mücadelesi veren biz insanoğlu isterse neler yaratmaz ki. İşte bu enerji altında önemli olan sizin kendini ortaya koyma biçiminizdir. Bu öyle akıllıca yapılmalı ki, size artı değerler kazandırabilsin. Projeler bu enerjinin altında yaratıcı bir biçimde hayata sunularak gelire dönüşebilir. Çocuklarınız da sizin ifade biçiminizdir. İşte bu dönem kimileriniz için onlar vasıtasıyla kazanç elde etmeniz anlamına gelebilir. Her Terazi çalışma hayatının içinde olmadığına göre tabi ki bazı kişilerin evlatlarından destek görmeleri mümkündür. Hatta bu etki altında bebek bakmak veya çocuklarla ilgili bir aktiviteden gelir elde etmek mümkündür.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Venüsün maddi konulardaki etkisi sadece ve sadece başkalarından elde ettiğiniz gelirlerle alakalıdır. Yani sizin birebir iş yaparak kazandığınız paralarla alakalı değildir. Venüsün dispozitör gücü Satürn 26 Ocak tarihinde geri harekete başladığı için yuvanız sınırları içindeki giderler veya evle alakalı ödemeler, taşınma, kiralama veya satın alma gibi durumların yarattığı masraflar, eskiye ait borçlar gibi konular gibi durumlar tekrar önünüze gelebilir. Ve en çok bu konular üzerinde zorlanmanız mümkündür. Tabii ki hepimiz evli barklı değiliz. Henüz yaşı genç olup, aileleriyle yaşayan kardeşlerimiz var. Onların da bu dönemde masrafları konusunda ebeveynlerine yardımcı olmaları şarttır.

Toprakla alakalı her türlü yatırım konusunda ise, yani ileride oturacağınız alan veya yatırımlarınızı bir ev alarak değerlendirme konusunda bir adım atılacaksa somut ve belirli bir çizgi üzerinde düşünülmesi, gelirinize göre geri ödemelerin tanzim edilmesi gerekecektir. Yani risk altına girmemek bu dönemde son derece önemli. Bankalarla alakalı kredi veya elden borç alma gibi mevzularda dikkatli olmanızı öneriyorum.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-12-13-16-17-20-21-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-14-15-26-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 2-3
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 22-23
Yeniay: 20-21
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 7-8
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER