Mynet 01.08.2012

Yay burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

Ağustos ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Yay burcu aylık burç yorumu (Ağustos 2012)

23 Ağustos tarihine kadar devam edecek Mars-Terazi burcu geçişi, aşk evinizin yöneticisi olması sebebiyle, ilişkiniz hakkında net bir görüş elde etmenizi, kendi içinizde ayarlamalarda bulunmanızı gerektiriyor. İlişkide beklenmeyen sıra dışı gelişmeler görülmesi ve bu gelişmelerin kafanızın içindeki hedefler açısından öneminin gerçekçi bir şekilde ortaya konması gerekiyor. Bu enerji, hem kendinizi güçlü bir şekilde aşkla ifade etmenizi sağlarken, benlik duygusunu bizliğe dönüştürmeniz anlamına da geliyor. Mars Terazi burcunda harekete geçmek ve belli bir konuda karar vermek konusunda zorlayıcı bir pozisyonda olduğundan doğal olarak akışa ayak uydurmak mantıklı. Çünkü şartlarınız gereği belirli bir mesafe içinde kalmak ve ilişkinizin kalitesini belirlemek gayet faydalı. Bu arada Mars terazi burcunda tutkuların fazlasıyla yumuşamasına ve ihtirastan ziyade halim selim bir şekilde ifade edilmesine neden olduğundan doğal olarak çok aktif bir dönem olarak geçmese de, sizin kendi gücünüzü ve ilişkiye bakış tarzınızı belli kriterler üzerine oturtmak isteğinizin göstergesidir.

8 Ağustos tarihine kadar etkili olacak ilişki evinizin yöneticisi Merkürün geri hareketi, gölgeli günlerini hesaba katarsak 15 Ağustosa kadar tedbirli olmamızı gerektiriyor. Sorunları olan çiftlerin durumlarını mutlaka gözden geçirmelerinde yarar var. Tarafsız düşünmeniz oldukça zor. Taraflardan biri veya her ikisi liderliğini kabul ettirmeye çalışırlarsa bu dönemi onarım süreci gibi, ayrılık dönemi gibi kullanırsınız. Oysaki bundan uzak duralım. Bu ilişkide ne ise kafanızı karıştıran oturup şöyle adamakıllı gözden geçiriniz. tespitlerde bulununuz. İlişkisi bu süreçte başlayan Yayların, partnerlerini mutlaka tanımaları lazım. Birbirinizin fikirlerini, hayata dair düşüncelerini, hal ve tavırlarını, daha önceki ilişkilerini öğrenin. Ancak bunu bir koz olarak kullanmak adına değil, bu kişi ileride nasıl tavırlar gösterir, sorun yaşar mıyız anlamında öğrenin. Geri hareket sonrası devam edip etmeyeceğine karar verirsiniz.

KOVA BURCUNDA DOLUNAY-2 Ağustos saat 06.28

Sevgili Yaylar, 2 Ağustos saat 06:28 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, sizler açısından öncelikle girişim, iletişim, yakın çevrenizle olan bağlantınız, kardeşlerinizle olan irtibatınız, eğitim hayatınız gibi alanlarda etkili olacağı için bazı konularda dikkatli olmayı gerektirmekte. Hatasız ve önyargısız bir şekilde kavrayışlar geliştirmeniz ve çevrenizle olan irtibatınızda savunmacılığa kalkışmadan objektif davranışlar geliştirmeniz açısından önem taşıyor. Yani siz gelişmek ve büyümek istiyorsanız, entelektüel açıdan ve sosyal düzeyde başkalarıyla temas içinde olmayı sürdürmeniz, sıradışı fikirlere açık olmanız, çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler kurarak, kendinizi göstermeniz, eşit ve özgür paylaşımlarda bulunmanız lazımdır.

Düşüncelerinizde dogmacılık ve katılık, hayata çıkarcı bir şekilde yaklaşım, çevrenizin ne dediğini umursamama, sadece kendi bildiklerinizi doğru sayma, fikirlerinizle davranışlarınız arasındaki çelişki doğal olarak en başta yakınlarınızla aranızda uçurum oluşturabilir. Yüksek öğrenim konusundaki bireysel kararlılığınız ve özgür iradenizle seçimde bulunmayı ve hayatınıza yön vermeyi istemeniz doğaldır. Çünkü bu sizin yaşamınız. Fakat bunu gerçekleştirmeye çalışırken zamanı boş yere harcar, dağınık bir halde hareket eder, karar verdiğiniz bir konuda daha sonra vazgeçer ve bundan da başkalarını sorumlu tutmaya çalışırsanız doğal olarak aşırı derecede yayılmanın getirdiği dağınıklıkla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Zihinsel ifadeniz ve birlikte yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle olan ilişkinizde lütfen sakin ve ılımlı bir şekilde hareket etmeye çalışınız. Olabilecek anlaşmazlıklara karşı şimdiden önlem almaya çalışınız. Böyle dolunay etkisinin zorlu enerjisinin üstesinden gelebilirsiniz.

7 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Yengeç burcu seyri, duyarlılığın ön plana gelmesini sağlayıcıdır. İlişkilerde hassasiyet yoğundur ve aynı şekilde tutkunuz da büyür. Üç yönlü davranış sergilemeniz mümkündür. 1-İlişkinizi güçlendirmek veya partneriniz üzerinde hakimiyet kurmak için cinselliğinizi ön planda tutarak onu etkilemeye çalışmanız, 2- Cinsel yaşamınızı başkalarından gizleme gereği duymanız, 3- Aradığınız mutluluğu, güveni ve tatmini cinsellikle elde edebileceğinizi düşünmeniz. Bu üç bakış açısı kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye farklılıklar göstermesi gayet doğaldır. Burada asıl önemli olan kişinin derin bir ilişki yaşamaya olan ihtiyacıdır. Bu derinlikte tutkular, kıskançlıklar, sahiplenilme ve korunma isteği, cinselliğin kullanılarak doyuma ulaşılması gibi bir çok detay saklıdır. Paylaşımlarda esas olan, partnerinize duyduğunuz hislerdir. Bu bazen, eski bir aşkın cinsellik anlamında tekrar sizi etkisi altına alması şeklinde olabileceği gibi, partneriniz dışında başka bir kişiyle yaşanacak fantezilerin de işaretidir. Gelir geçer aşklardan ziyade, sorun çıkarmayacak beraberlikler daha çok hoşunuza gidebilir. Diğer bir yansıma ise şu şekilde gelişebilir. İlişki hayatınızla ilgili değişim ve dönüşümde bulunmak istediğiniz halde, bağımlılıklarınızın esiri olmanız ve bu yüzden saplantılı takıntılı ilişkilere meyilli oluşunuzdur. *İlişkisi sağlam olan çiftler bu dönemde hem partnerlerine güven duymanın rahatlığı hem de tutkularını paylaşmanın zevki içinde güzel bir dönem geçirebilirler. Sorunlu ilişkisi olanlar ise, içgüdüsel tepkiler vermeye daha müsaittirler. Anımsama, rüyalar ve özel düşünceler eski günleri hatırlamanıza, geçmişte olan olayları detayları ile bir film izler gibi seyretmenize neden olabilir. Bu ise geriye dönme hissiyatı yaratabilir. Fakat bu daha çok cinsel paylaşımda bulunmak amacıyla da yapılmış bir hareket olabilir. Venüs seyri bittikten sonra her şey eski çıplaklığıyla ortaya çıkar. Esas olan şu var ki, bu süreçte siz Yaylar için cinsel paylaşımların tabanında yatan duygu, kendinizi rahatlatmak ve güvende hissetmektir.


23 Ağustos-7 Ekim tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Mars, partnerinizle olan temasınızda, tutkularınızın yükselişini işaret ediyor. Ortam şartları veya ilişkinizin kendi içindeki özel hali nedeniyle, gizli veya yasak hatta sıra dışı olan her şeye karşı daha sizi istekli kılabilir. Fakat bütün bu hissettiklerinizi veya birlikteliğinizi, mahremiyetiniz olarak görerek kimseyle paylaşmamanız sizin açınızdan yararlı olabilir. Böyle bir ilişkisi olan ve gözlerden yaşamak zorunda kalan Yaylar için en önemli tavsiyem budur. Zarar gelmez diyerek evinizi, dünyanızı veya sırlarınızı paylaştığınız kişilerin yanlış davranışlarıyla karşılaşmamak için sırlarınızı ancak ve ancak güvendiğiniz insanlarla paylaşmalısınız. Bu dönemde kimi Yaylar, partnerlerinin kendilerine karşı, sanki ilk kez tanışmış gibi baştan çıkarıcı davranmasını bekleyebilirler. Bu haz duygularının yükselmesine ve beraberliklerine karşı daha itinalı davranmalarına neden olabilir. Fakat bunun da belli dozda olması lazımdır. Yani fazlası sıkılmanıza neden olabilir. Ayrıca bu dönem yasak ilişki ve kısa süreli kaçamaklar açısından isteklilik doğurabilir. Tabii ki herhangi bir soruna yol açabilecek kadar etkili bir enerji değildir. Kimi zaman duygularınızı ifade biçiminizde, doğanıza hiç uymayan davranışlarda bulunmanız mümkündür. Bir yandan yeniye yer açmak isterken, diğer yandan kuruntularınız nedeniyle buna bir türlü cesaret edemeyebilirsiniz. Geçmişte yaşanan acı bir tecrübe, bu ilişkinizin de aynı şekilde sonuçlanacağını düşünerek kendinizi geri çekmenize neden olabilir.

BALIK BURCUNDA DOLUNAY-31 Ağustos saat 16.58

Sevgili Yaylar 31 Ağustos saat 16.58 itibariyle Balık burcunda oluşacak. Dolunay otorite konumundaki kişilerle olan iletişiminizi güçlü tutmanızdır. Bu size kariyer yaşamanız açısından önemli faydalar sağlayabilir. Ayrıca iş çevrenizde diğer kişilerle grubun yararına olacak şekilde bilginizi ve deneyimlerinizi paylaşmanız gerekiyor. Nasıl ev hayatınız ve yuvanız sınırları içinde benlik duygunuzu önemsiyorsanız, iş hayatınızda da diğer kişilerin fikir ve önerilerine açık olmanız lazım. Bir Yay genel olarak kendi bildiği yolda ilerlemekten hoşlanır. Fakat bazen öyle bir noktaya geliriz ki, çevremizdeki insanlarla sıkı bağlar kurmamız ve sıra dışı yeniliklere açık olmamız lazımdır. İşte bu Dolunay enerjisi sizin, bulunduğunuz alan içinde yenileşmeniz, eski düşünceler ve kalıplardan uzaklaşarak modernleşmeniz adına son derece önemli.

Yani artık bildiğiniz yöntemlerden ziyade denenmemiş ve farklı olanı keşfetmeniz gerekiyor. Mesleğinizle ilgili veya ihtisaslaşma alanınızla alakalı her türlü yeniliğe açık olmanız, tekil düşünmekten ziyade çoğunluğa ayak uydurmanız gerekebilir. Yani işin mutfağında pratiğini öğrenmeli, daha sonra da öğrendiklerinizi herkesin yararına olacak şekilde öğretmeye başlamalısınız. Bütün bunları gerçekleştirirken, çevrenizdeki insanlara kendi doğrularınızı dayatmaya çalışmamalı, otoritenizi kullanarak egemenlik sağlamaya uğraşmamalı, inatçı ve dik başlı bir şekilde hareket etmemeli, illa onaylanmayı beklememeli, farklı dünyaların kapılarını çalmaya istekli olmalısınız. Siz hala eski kurallar ve kalıplar içinde ilerlemeye çalışırsanız, yukarıdaki şekilde ayarlamalarda bulunmaz, benim dediğim doğru, ben haklıyım şekilde diretirseniz mesleki açıdan zor bir durumda kalabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

8 Ağustos tarihine kadar Aslan burcunda etkili olacak Merkür Geri Hareketi gölgeli günlerini hesaba katarsak 15 Ağustos tarihine kadar tedbirli olmamızı gerektiriyor. Bu dönemde hem ilişkiniz hem kariyer hayatınız hem de eğitim hayatınızla ilgili konularda tarafsız bir şekilde düşünmeniz zorlaşır. Daha ziyade kendinizi dönük düşünürsünüz.. -Hayır, cevabı duymak veya onaylanmamak hoşunuza gitmez. Bencil düşünmeniz veya merkezde olmak arzunuz, ister istemez tepki görmenize yol açabilir. Özellikle şansınızı zorlamak yerine biraz daha özenli ve ılımlı davranarak süreci çok daha akıllıca değerlendirmiş olursunuz. Eğitim hayatınızla ilgili gelişmeler veya yapılan düzenlemeler geri hareket sonrası rahatlatıcı olabilir. O yüzden sabırlı olunuz. Eksiklerinizi tamamlamakta yarar var. Kaldı ki geri hareket zamanları algılama anlamında yararlıdır. Farklı fikirlere yeri geldiğinde tahammül göstermeyi biliniz.

22 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Güneş-Aslan burcu seyri, bir hedef üzerinde yoğunlaşmanız ve odaklanmanız kolaylaşır. Yüksek eğitim, yurtdışı yolculuklar, tatil planlamaları, akademik kariyer, dini seyahatler, bir başka şehre yerleşim gibi geniş bir alanda gözden geçirmelerde bulunmak mümkündür. Araştırma ve keşiflerde bulunarak ufkunuzu genişletebilirsiniz. Babalık kavramı, erkek eş, büyük baba, çocuk sahibi olma gibi konular üzerinde bir hayli yoğunlaşabilirsiniz. Sizin gibi özgürlüğüne aşık bir burç mensubu için bu süreç gönlünüzce hareket etme, kendinizi dışa karşı güçlü gösterme, başkalarını etkileme arzunuzun yükselişi demektir. Ancak Merkür geri hareketi gölgeli günleri de dahil olmak üzere, 15 Ağustos tarihine kadar etkilidir. O nedenle yenilik anlamındaki tüm kararların çok iyi bir şekilde gözden geçirilmesinde yarar var. Aceleci davranmayınız. Sakin ve aklı başında bir şekilde hareket ediniz. Kibirli ve ihtiraslı tavırlar sizi çekici değil, bizzat itici gösterebilir. Her türlü konuda seçimlerinizi akıllıca yapınız. Uygulama yönünde, dediğim tarihe kadar dikkatli olunuz. Güneş-Aslan burcu seyrinin önemli tarihleri: 2, 17, 21 Ağustos.

8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda düz olarak seyrini sürdürecek Merkür, hem zihinsel yönden işlek bir zeka hem de fiziksel açıdan enerjik bir dönemdir. Aslan burcu kendini ifadeyle alakalı olduğundan, siz Yaylar bu süreçte eğitimden-ticari hayata-akademik kariyerinizle ilgili konulardan-farklı kültürlere kadar geniş bir alanda başarılı olabilirsiniz. Hani konuda yetenekliyseniz onu gösterme fırsatı bulabilirsiniz. Farklı ülkeleri görmek, seyahatler yaparak kendinizi geliştirme, yabancı bir ülkede yerleşmek adına incelemelerde bulunmak, yarım kalan eğitiminizi tamamlamaya karar vermek bu dönemin yansımaları arasında yer alır. Sanat, müzik, tiyatro, yaratıcı çalışmalar, siyaset, spor gibi alanlarda da başarılı olabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışabilir, onlarla bazı aktivitelerde bir araya gelebilirsiniz. Kendinizi anlatmaktan, projelerinizden bahsetmekten, bilginizi, tecrübelerinizi göstermekten hoşlanabilirsiniz. Uzman kişilere ulaşarak bilmediklerinizi öğrenebilirsiniz. Bu dönemde başarılı olmak istediğiniz alanda sabırlı olunuz. Aceleci davranmayınız. Bu enerji siz kararlı olduğunuz sürece, kendiniz adına doğru yönde kararlar vermenizde rehberinizdir. İş-mesleki-özel hayatınızda tercihlerinizi yaparken iyi düşününüz. Bu tercihler ileride son derece önem kazanır. Var gücünüzle çalışınız. Emekleriniz mutlaka takdir görecektir.

22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda seyredecek Güneş, durumunuzu detaylı bir şekilde gözden geçirmeniz ve yoğunlukla başa çıkabilmek için daha çok çalışmanız anlamına gelebilir. Her işinizi, her probleminizi didik didik edebilir, her konu üzerinde sistemli ve pratik şekilde çalışmaya gayret gösterebilirsiniz. Bu enerji altında, detaylı, analizci ve planlamalı çalışmanızın size getireceği artılar tabi ki fazladır. Genel anlamda, birebir iş ilişkilerinizi gayet uyumlu bir şekilde yürütmeli, hizmet alanlarına öncelik tanımalı ve kararsızlıktan uzak durarak, işlerinizi çok iyi bir şekilde organize etmeyi başarmalısınız. Bu süreç içinde, zamanınızı çok iyi kullanmalı, fazla ince eleyip sık dokuyarak vakit kaybetmemelisiniz. Eğer patron konumunda iseniz yanınızda çalışan kişilere dikkat etmeli, eğer maaşlı çalışan biri iseniz birlikte görev aldığınız kişilerle iyi iş ilişkilerinizi sürdürmelisiniz. Ortaklık konularında yabancılarla yapılan işler, iç ve dış ticaret alanlarında faydalı girişimler söz konusu olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, her kafadan çıkacak sesler yerine ortak olarak ne yapılması gerektiğine karar vermek olmalıdır. O nedenle ekip çalışmaları sayesinde başarı daha çabuk gelebilir. Çünkü bu süreçte, gerek mesleki konularda gerekse kafanızın içindeki fikirler açısından başkalarıyla paylaşım içinde olmak, bencillik yapmak yerine, farklı düşünceleri tek bir noktaya odaklamanızı sağlayacak işbirliğini sağlamak sizin açınızdan faydalar getirecektir.

23 Ağustos tarihine kadar etkili olacak Mars-Terazi burcu seyri, sosyal ilişkilerin bir hayli etkili olduğunu gösteriyor. Arkadaşlık ilişkilerinde paylaşımın önemi büyük. Hedef tayininde işbirliğinin kıymeti gayet açık. Popülerlik, amacınıza ulaşmanızda en büyük yardımcınız. Bu enerji, tek başına hareket etmekten ziyade, size destek olacak veya sizin desteğine ihtiyaç duyduğunuz kişilerle uzlaşı içinde olmanın yararlı olduğunu ifade eder. Bu bir Yay için aslında zor değildir. Ancak özgürlük yanlısı olduğunuz için, uyumlu olmak zorunluluğu canınızı sıkabilir. Fakat bir şekilde buna gönüllü olmanızda fayda var. Özellikle birlikte yürütülmesi gereken işlerde buna dikkat ediniz. Dengeli hareket etmek durumundasınız. Başkaları sizden beklenti içinde olabilir. Siz de aynı şekilde bunu talep edebilirsiniz. Bu karşılıklı alışverişi, toleranslı davranmayı bu dönemde kabul etmekte yarar vardır. Bazen birileri bunu kullanmaya çalışabilir. Sizden faydalanmaya kalktığını hissettiğinizde, tartışmak yerine akıllı bir şekilde olayı yönlendiriniz. Bu süreçte üzerinde en çok durmanız gereken nokta. Bireysel isteklerinizle dış dünyanın sizden beklentileri anlamında baskıcı davranmamaktır. Sabırlı olmalısınız. Ne yapmak istediğinizi bilirseniz, dönemi olumlu yönde değerlendirirsiniz.

Mars-Terazi burcu seyrinin önemli tarihleri: 15, 21 Ağustos. 15 Ağustos tarihindeki Mars-Satürn kavuşumu, hedeflerinizi bilinçli bir şekilde gözden geçirmenizi, grup, iş ortaklığı veya dostluk ilişkilerinde dikkatli olmanızı, liderlik gücünüzü başkalarının yararına olacak şekilde öne sürmenizi kısaca kendinizi test etmenizi sağlamaktadır. Ekip halindeki çalışmalarda eğer yanlış ve hatalı yaklaşımlarınız varsa bunları bir an önce düzene koymanız ve adil bir şekilde hareket etmeniz şart. Özellikle parasal konulardaki işbirliklerinizde mutlaka adil olmanız gerekiyor. Hakça dağıtımdan yana tavır almanız lazım. Birikimleriniz konusunda ise dikkatli olmalısınız. Belki bu kavuşum nedeniyle ufak tefek maddi kayıplar yaşanabilir veya bazı kişilerle yol ayrımına gelebilirsiniz. İşlemeyen yapılar devre dışı kalabilir. Yeni ortaklıklar gündeme gelebilir. Ancak bu ortaklıklarda akıllıca düşünmek lazım. Çünkü fevri hareketler ve kararlar bize pahalıya malolabilir. Ne aşırı beklenti içinde olmalıyız ne de baskılar karşısında çökmeliyiz. Ayaklarımızı sağlam olarak yere basmaya çalışmalıyız.

PARA KONULARI

YENİAY ASLAN BURCUNDA-17 Ağustos saat 18.55

Sevgili Yaylar 17 Ağustos saat 18:55 itibariyle Aslan burcunda oluşacak Yeniay siz Yay burçları için, kendinize ait tüm değerlerinizle bu yaşam içinde var olmak, kimliğinizi tanıtmak, dünya görüşünüzü oluşturmak anlamı taşıdığı gibi, ilerisi adına şimdiden kendinize bir yön tayin etmek için deneyimler yaşayarak tecrübe sahibi olmanızı, ufkunuzu genişletmek için azimli ve kararlı hareket etmenizi, doğru seçimlerde bulunarak huzurlu ve güvenli bir hayat kurmanızı sağlamak için de size etkide bulunacak bir güçtür. Bu gücü en olumlu anlamda kullanmak için öncelikle bir amacınız olması gerekir. Siz hangi yöne gitmek ve nasıl bir yaşam kurmak istiyorsunuz?

Şu ana kadar gerçekleştirdiğiniz ne varsa bunları geniş bir açıdan baktığınızda, sizi yansıttığına inanıyor musunuz? Zorluklar karşısında çabuk pes etmek yerine onların üstüne giderek çözümlüyor musunuz? Doğruların peşinden gitmek için öncelikle yanlışlarınızdan ders almayı başarmanız gerektiğini ve kendinizle yüzleşerek eksiklerinizi kabulleniyor musunuz? Sizi ilerideki kariyeriniz için şimdiden bilgi sahibi yapacak doğru seçimlerde bulunuyor musunuz? gibi birçok soruya cevap vermek ve bütün bunları düzenlemek adına şimdi girişimde bulunmak zamanınızdır. Yeniay yukarıdaki konularda olumlu adımlar atılmasını yeni kararlar almanızı, kendinizi geliştirmenizi iki haftaki sonraki dolunayda bütün bunların faydalı sonuçlarını yaşamanızı sağlayabilir.

2012 Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

7 Ağustos Venüs Yengeç burcuna girişi

8 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi

22 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi

23 Ağustos Mars Akrep burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 2-6-7-16-17-20-21-25-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 4-5-11-12-18-19-31

Aşkta En Şanslı Günler: 6-7

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 27-28

Yeniay: 24-25-26

(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 10-11-12-13

(Ay-İkizler burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Ağustosayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Her şey gönlünüzce olsun.

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER