Habertürk 01.06.2011

Yay burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay yaylara, hayata pozitif ve iyimser bir şekilde bakabileceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Yay Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Yay burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran tarihinde karşıt burcunuz İkizlerde oluşacak Parçalı Güneş Tutulması ve ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Merkürün İkizler burcunda seyrine başlaması, hareketli hızlı iletişim açısından oldukça zengin haberleşmelerin işaretçisidir. Eğer uzun zamandır devam eden bir beraberliğiniz varsa olayı ciddiye bağlamak isteyebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar için yeni bir tanışma anlamına gelen bu enerjiler iş ortaklığı konularında da gayet olumludur. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizler burcunda seyrine başladığında ilişki ve iş ortaklığı konularında taraflar birbirleri hakkında oldukça meraklıdırlar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki, bu dönemin kendi içindeki hızlılıkta dikkati de elden bırakmamak lazım. Yani ne olursa olsun bilinçli hareket etmekte fayda var. 15 Haziran tarihinde burcunuz üzerinde oluşacak Ay Tutulması, değişim ihtiyacının birebir göstergesi. Girişimcilik ruhunuzu harekete geçiren ve sizi yeni hedefler belirleyerek onların peşinden koşmaya iten bu oluşum hayata iyimser ve pozitif bir şekilde yaklaşmanızı da sağlamakta. 21 Haziran tarihinde Güneş Yengeç burcunda seyrine başladığında kendinizi güvence altına almak ve değerlerinizi ön planda tutarak kaybetmekten korkarsınız. Bu yüzden de her durumun altını eşelemek, ne oluyor ne bitiyor diyerek anlamaya çalışırsınız. Aynı gün başlayan Mars İkizler burcu seyri, mücadelenizi hem iletişimsel hem de bilgilenme anlamında sürdürmenizi sağlar.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Yaylar 2 Haziran saat 00:02 de İkizler burcunda bir Yeniay doğuyor. Ardından saat 00:16 da Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Bu karşıt burcunuzda oluşacak bir tutulma ve gayet önemli. Bu burç aksı üzerinde iki yıl sürecek Tutulma mevsimi başlıyor. Yani iki yıl sonra bugünkü bakış açınız özellikle beraberlik anlamında değişime uğrayabilir. Büyük bir olasılıkla yaşam şekliniz de bundan nasibini alabilir. Evlenmek, boşanmak, iki kişi arasında kararsız kalmak, iletişim ve haberleşmenin yoğun olduğu bir ilişkiye başlamak, devam eden ilişkinize odaklanmak gibi durumlar yaşamınızda artık olağan hale geliyor.

Gerçek sevgiye dayalı bir ilişki evlilikle sonuçlanırken, kangren halini almış bir aşka veda etmeniz mümkün. Kendinizi bir nehirde düşünün. Tutulmalar nehrin tersine yüzmek yerine kendinizi akışa bırakarak sizin için gerekli olana doğru akmak demektir. Özel hayatınız değişimin en yüksek oranda görüleceği yer. İş ortaklıkları da keza aynı şekilde. Daha önce hiçbir anlam ifade etmeyen bir kişi hayatınıza balıklama dalarken, cepte bildiğiniz bir kişi yaşamınızdan çıkıp gidebilir. Eğer bugüne dek susup katlandığınız bir ilişki yaşadıysanız şimdi konuşup ipleri atmanız mümkün. Evlenmeyi hiç düşünmediğiniz halde bir anda kendinizi nikah memurunun karşısında bulabilirsiniz.

Ben derim ki, bundan sonra resme iyi bakın. Çünkü yeni parçalar tamamlandığında gördüğünüz manzara sizin için farklı ancak güzel olabilir. İşin ilginç yanı da bütün bu gelişmeler sandığınız gibi hiç de olumsuz değil. Her gelişme emin olunuz ki sizin adına faydalı. Yine bu tutulmalar bir bebeğin yuvanıza dahil olmasıyla ilişkinin olumlu yönde değişmesini sağlayabilir. İş yaşamınızla ilgili konularda bu tutulmaların etkili olacağını gösteriyor. Tanışacağınız bir kişi sayesinde yeni bir adım atabilir, iş alanında büyüyebilirsiniz. Özellikle Aralık başında doğanlar bu tutulmanın etkilerini daha yoğun hissedebilirler.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında yöneticisi olduğu İkizler burcunda ilerleyecek partner evinizin yöneticisi Merkür aranızdaki paylaşımın güçlü şekilde sürdürülmesinde, ortaklaşa hareket edilmesinde, huzur ve güvenliğin sağlanmasında, en önemli koşulun, sevgi, saygı ve güven üçlüsünü muhafaza edilmesi gerektiğinin göstergesidir. Tabii ki, bu süreçte partnerinizin egosu ön planda olacağından kimi zaman sabır göstermeniz zor olabilir. Ayrıca sizin de kendinize göre istekleriniz vardır. Ve bunlar karşılanmadığı için doğal olarak keyfiniz kaçabilir. Yalnız şunu unutmayalım ki, astrolojik olarak karşıt burcumuzdan geçen her transit etkisi, eşimizle aramızdaki kutuplaşmanın, karşı karşıya gelmenin göstergesi olduğu gibi, birbirimize ayna tutmuş gibi aksimizi gördüğümüz dönem anlamına da gelebilir. Yani ektiklerimize karşılık biçtiklerimiz, verdiklerimize karşılık aldıklarımız. Bu şekilde sürecek olan bu seyir esnasında eğer ilişkinizde mutluysanız, aranızda herhangi büyük bir sorun yoksa, sevginiz uzun yıllara dayanıyorsa, kısaca birbirinizle bir bütün oluşturduğunuzu düşünüyorsanız, bu dönemi gayet olumlu geçirebilirsiniz. Onun gözlerinde kendinizi görmek, her paylaşımınızda sanki ilk gün gibi zevk almak mümkündür. Onun sizden farklı kimlik yapısı, hayata bakış açınız ayrı olsa da, bu dönemdeki enerjilerin ilişkinizi bozması gibi bir durum söz konusu olmaz.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, biraz önce sözünü ettiğim, farklılıklar olgusuna saygı göstermektir. Sizin gibi düşünmesini beklemek yerine, onu olduğu haliyle kabul etmek ve sevmek aslında son derece büyük bir olgunluk ister. Aralarında sevgi bulunan çiftler için bunu sağlamak gayet kolaydır. Çünkü enerjiler oldukça güçlüdür. Kişi, otomatik olarak partnerini her haliyle kabul eder. Problemli çiftlerde yani temeli güçlü olmayan ilişkilerde ise bu durum çatışma konusudur. Niye böyle söyledin, neden böyle yaptın. Niye böyle yapmıyorsun gibi. Yani her cümlede birbirinizi yaralamak veya değiştirmeye kalkmak gibi. Oysaki bu enerjiler altında yapılması gereken sevgi birliğinin iki kişilik bir ittifak olduğu bilinciyle hareket etmek, saygı-sevgi-güven üçlüsünü hiçbir şeyin bozmasına izin vermemek. İşte bunu sağlamanın yolu ise, hatalarınızı birbirinize açık yüreklilikle söyleyip yeri geldiğinde özür dilemeyi bilmek veya bu hataları birbirinize üstünlük sağlamak için bir silah gibi kullanmak yerine, bilakis ilişkinize bir daha zarar vermemesi için, elbirliğiyle yok etmeye çalışmaktır. İşte o zaman bu dönemi gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

-İlişkisi yeni başlayacaklar açısından bu dönemin anlamı, karşınıza çıkacak kişinin değişken karakter yapısında olması, oldukça neşeli, aktif, adeta afacan bir çocuğa benzemesi anlamına gelebilir. Bu kişi öylesine özeldir ki, çok yönlülüğüyle sizi fazlasıyla etkileyebilir. Planlamalardan kaçınan, farklı davranışlara sahip, merak duygusu yoğun ve oldukça konuşkan bu kişiyle uzun soluklu bir ilişki yaşamak doğal olarak pek mümkün değildir. Her konuda bilgisi vardır fakat sizin gibi derinlikli değil yüzeysel düşünmeye çalışan bir kişidir. Oldukça eğlencelidir, girdiği ortamlarda merkez haline gelebilir. Sizi eğlendirir, coşturur, aynı sizin gibi maceracı ve yeniliklere açık biridir. Deneysel doğası, aslında size uygundur. O da sizin gibi hayatın güzel yanlarının tadına varmak isteyen biridir. Sürekli bir şeyler anlatır, gizli bir fantezi dünyası vardır. Aranızdaki benzerlikler veya benzeşmeyen yanlara rağmen birlikte olduğunuzda çok şey paylaşabilir, bu arkadaşlıktan keyif alabilirsiniz. İşte Sevgili Yaylar, bu tarihler arasında yeni karşılaşmalarda karşılaşabileceğiniz yeni insan, bu özelliklerinin tümüne veya bir kaçına sahip olabilir.

Hayata yaklaşım tarzınız olarak siz Yay burcu mensupları -herşey yoluna girer mantığını kendinize düstur edinmiş kişilersinizdir. Bu dönemde karşınıza çıkan kişinin bakış açısında ise, bu derinlik pek yoktur. O sıkıntıya gelemediği gibi, hayatı fazla ciddiye almaktan yana değildir. Siz ideallerinizi gerçekleştirmek için bağımsızlığı tercih ederken, o sadece daldan dala koşmak niyetinde olan gelgeç gönüllü biri olabilir. Merak ve hayret duygusu yoğun olmasına rağmen öğrendiklerini belli bir plan dahilinde uygulamaya koyamadığı için, onu her alanda faaliyette görmek mümkündür. Sevilmekten, ilgi görmekten hoşlanan bu afacan çocuk başınızı döndürebilir dersek daha doğru bir tanımlamada bulunmuş oluruz. Aynı anda, iki şey birden düşünen veya iki yönlü hareket eden bu kişiyi takip etmeniz neredeyse imkansızdır. Bu tanımlamaların tümü veya birkaçı, bu dönemde karşınıza çıkabilecek yeni kişinin profiline benzer. İlişkide sözel ve yazı yoluyla iletişim ön plandadır. Sürekli seyahatler yapılması da mümkündür. Peki bu ilişki uzun ömürlü müdür diye sorarsınız, böyle kısa seyirli bir enerji altında bu durum pek olasılık dahilinde değildir. Fakat bu kişinin sizi etkilemesi oldukça mümkündür. Dikkat edilmesi gereken tarihler: 3, 5, 14 Haziran olarak öne çıkıyor. Bunları günlük yorumlarımızda detaylı bir şekilde inceleyeceğim. Ancak tedbirli davranmanızı tavsiye ediyorum.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs, ilişkisi sağlam temellere oturmuş çiftler açısından gayet olumludur. Bir elmanın yarısı misali bütünleştirici, partnerinizle bilgi alışverişinde bulunmanızı sağlayıcı, arkadaşlık olgusu içinde hareket etmenizi destekleyici, böylece dönemi gayet hoş bir şekilde geçirmenizi müjdeleyicidir. Bu süreçte dağınık olan parçalar yerine oturur, böylece ilişkinizdeki sağlamlık ve güvenlik olgusu kökleştirilir. Kimi zaman ciddi meseleler ele alınır, kimi zaman hayata esprili şekilde bakılır. Sonuçta, birbirinin kişisel özelliklerinin bilincinde olan bu çift, ortak bir noktada buluşmayı başarabilirler.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından dönemin anlamı tabi ki dikkat edilmesi gereken noktalarıyla ele alınmalıdır. Hani bir söz vardır. Zıt kutuplar birbirini çeker, aynı olanlar iter diye. İşte Venüs gezegeninin İkizler burcu seyri, doğru manada kullanıldığında, birbirinize doğru yönelmenize, tam tersi durumda ise, birbirinizden uzaklaşmanıza neden olur.
Çünkü karşıt burcunuzda oluşan tüm enerji hareketleri bir tahterevalliye benzer. Bir uçta siz varsınızdır, diğerinde partneriniz. İlişkiniz ortak sorumluluğunuzdur. Yani bu ilişkide inişler ve çıkışlar olması doğaldır. Siz gergin olduğunuzda o mantıklı yaklaşımlarla sizi sakinleştirirse, O, duygusallaştığında siz destek olursanız sorunlar ortadan kalkar. Bunu yapmak kolay mı? Eğer gerçekten aranızda sevgi varsa tabii ki kolay. Zorlamayla yürüyen bir ilişkiyse zaten hiçbir şekilde düzelmesi mümkün olmaz. O zaman dengeyi kurmanın yolu, belli noktalarda sabırlı olmaktan geçer. Gücünüzü birbiriniz üzerinde deneyerek, lider benim diye haykırmak yerine, gücünüzü, hayatın zorluklarıyla savaşmak adına birleştirmeniz çok daha faydalıdır. Ayrıca, bu dönemi huzurlu ve uyumlu bir şekilde geçirmenin bir diğer sırrı, ortak zevklerinizi paylaşmaya çalışmanız, birlikte aktivitelerde bulunmanız, birbirinizin üstüne fazla düşmeden hareket etmeniz, duygusal bağlılık istememeniz ve en önemlisi sabırlı olmanızdır. Bir Yay daima özgürlüğünü önemsediği için, bu dönemin yukarıdaki noktalar dikkate alınarak hareket edilmesi halinde gayet hoş geçeceğini düşünmekteyim.

-İlişkisi olmayanlar için bu süreç tanışmalar açısından etkili olabilir. Bazılarınız bu tarihler arasında yeni bir beraberliğe başlarken, kimileriniz var olan bir arkadaşlığı, aşka dönüştürebilirsiniz. Bunun dışında, yazışmalar, yolculuklar açısından da etkili bir zamandır. Kimileriniz için bu çift kısmetlilik olabilir. Aynı anda iki kişi birden talibiniz olabilir. Biraz kararsızlık yaşamanız mümkündür. Venüs-İkizler 4 Temmuz ve Mars-İkizler sürecinin 3 Ağustos tarihine kadar süreceğini düşünürsek, partner evinizdeki bu etkinlik, sizden çok farklı kimlik yapısına sahip bir kişiyle karşılaşma olasılığınız anlamındadır. Yaşamınıza girmesi muhtemel kişi, sizi kendinizle yüzleşmeye davet edicidir. Yani daha önce beraber olduğunuz kişilerden daha farklıdır. Sizi toparlar, onun mantığı sizin sezgileriniz, onun deli halleri sizin bilgeliğiniz, onun genç ruhu sizin olgunluğunuzla öylesine örtüşür ki, bu sayede aşkın derinliklerinde heyecanlı bir zaman geçirebilirsiniz. 10, 14, 28 Haziran tarihlerinde gerçekçi düşünmekte, tedbirli olmakta fayda var.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Yaylar, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, Yaşamınızı yakından ilgilendiren tüm meseleler, motivasyon gücünüz, eğilimleriniz, öncelikleriniz, enerjiniz(canlılığınız), dış dünyada kendinizi ifade etme gücünüz(imajınız), amaçlarınız ve adım atmayı düşündüğünüz bütün konularda eksiklerinizi ve yanlışlarınızı ortaya koyarak hedeflerinizi gözden geçirmelisiniz. Siz bir birey olarak, gerek mesleki pozisyonunuz gerekse özel yaşamınızla toplum içinde belirli bir yer işgal etmektesiniz. Amaçlarınızla, yeteneklerinizle, ileriye dönük plan ve projelerinizle tanınmak ve geleceğinizi kurmak niyetindesiniz. Bütün bu isteklerin tümü gayet doğaldır. Fakat sadece niyet aşamasında kalması hiçbir işe yaramaz. O nedenle bilinçli bir şekilde tekrar gözden geçirmeli ve artık bazı planları yürürlüğe koymaya başlamalısınız.

Belki bugüne dek iyi bir ekiple çalışmadığınız için veya yükselmenizi, kariyer sahibi olmanızı sağlayacak temeli kuvvetli bir işte çalışmadınız. O zaman bundan sonrası adına hedeflerinizi büyütmeli ve özgüvenli bir şekilde yol almalısınız. Yani, dönüşüm için kendinizi zorlamalısınız. İnce eleyip sık dokumak kimi zaman iyidir ama eğer zaman kaybettiriyorsa bu aynı noktada kalmanız anlamına gelecektir. Eğer siz kendi içinizde bu yenilenmeyi başaramazsınız o zaman hayatı suçlamaya hakkınız yoktur. İstekli olduğunuz bir yaşamı kendinize kurabilmek adına öncelikle mevcut kimliğinizi gözden geçirmelisiniz. Bunlara inatla direnmeniz halinde biliniz ki, hayat şartları sizi zorlayacak ve ister istemez değişmek zorunda kalabilirsiniz.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesi devam edecek Mars, partnerinizle birbirinizi ilgilendiren konular üzerinde hedeflerinizi iletişimde bulunarak belirlemenin, anlamanın işaretçisidir. Farklı amaçlar peşinde olsanız dahi birbirinize saygı göstererek, arkadaşlık olgusu içinde paylaşımda bulunarak ilerleyebilirsiniz. Bu dönemi huzurlu ve uyumlu bir şekilde geçirmek için benim size tavsiyem, ortak ilgi alanları yaratmak, birlikte aktivitelerde bulunmak, sanki ilk tanışmışsınız gibi birbirinize özen göstermektir. Birbiriniz üzerinde baskı kurmaya çalışınız. Çünkü o sizden, siz de ondan farklı iki ayrı insansınız. Sevginizi büyütmek için el ele vermek, farklı yönlerinizin tadını çıkarmak yerine kavga etmek niye?

-İlişkisi olmayanlar için bu süreç, arkadaşlık olgusu içinde, iletişim sırasında, bir özel davette, bir yakınınız aracılığıyla, yazışma ve sözel bir irtibat esnasında, yolculukta tanışabileceğiniz kişiyle tanışmanız anlamına gelebilir. Bu dönem çift kısmetliliğin göstergesidir. Aynı anda iki kişi birden talibiniz olabilir. Biraz kararsızlık yaşamanız mümkündür. Bu dönemde önemli olan, seçimlerinizi doğru yapmak, kendi yapınıza, hayat tarzınıza ve yaşama bakış açınıza göre, eşit hak ve özgürlükte olabileceğiniz kişiyle bağ kurmak veya karşınıza çıkan kişiyi olduğu gibi kabul etmektir. Yani şikayet etmeden önce seçiminizi gözden geçirirseniz kafanızın içindeki çıkmazlara cevap bulabilirsiniz. Birbirinizin fikirlerine ve bakış açısına gereken saygıyı gösterdiğiniz takdirde, hem ortaklaşa hareket edebilir hem de zihinsel açıdan uyumu yakalayabilirsiniz. Burada yapmanız gereken öncelikle birbirinizin arkadaşı olabilmektir. Bu seyir süresince dikkatli olmanız gereken tarihler: 22 ve 28 Haziran olarak öne çıkıyor.

İŞ VE KARİYER

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesi devam edecek Mars, emniyet olgusunun ön planda olduğu, yenilikte bulunmak yerine, olanı verimli hale getirme çabası içinde hareket edeceğiniz bu dönemde, risk almak yerine, elinizdeki korumak ihtiyacı daha yoğundur. Döneme pozitif açıdan bakarsak, size olan en önemli faydası, dağılmanızın önüne geçmesi böylece işlerinizi yaparken zaman kazandırması, ayrıca hedefleriniz konusunda kararlılık vermesi şeklinde özetlenebilir. Bu dönemde kendinize güvenmek ve inanmak isteğiniz yoğundur. Sevecen ve sabırlı tavırlarınızla özellikle çevrenizdekilerle olan iletişiminiz güçlüdür. Fakat tek arzunuz takdir edilmek, prensiplerinize karşı çıkılmaması ve liderliğiniz kabul edilmesidir. Bu olmadığı takdirde üzülmeniz mümkündür. Genel olarak bütün bu enerjiler altında benim öngörüm, dönemin gayet olumlu geçeceği yönündedir. Planladıklarınızı uygulamak için fırsat tanınması, ayrıca size daha geniş bir zaman tanınması halinde başarılı çalışmalarda bulunmanız mümkündür. Sanatsal konulardaki çalışmalar, parayla birebir alakalı meslekler, hizmet olgusu, moda ve güzellik endüstrisi, artistik kabiliyetleriniz bu dönemde yoğunlukla ön plandadır. Hırslı ve tutkulu bir şekilde çalışmanız halinde tüm ince işleri başarılı bir şekilde halledebilir, ustalarınızın dikkatini çekebilirsiniz.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek Jüpiter çalışma hayatınız, yapmakla zorunlu olduğunuz işleriniz, sağlığınız, başkalarına hizmet etme duygunuz anlamında olumlu bir yansımadır. Bu süreçte kişi hayatını, maddi ve manevi yaşamını gerçekçi bir şekilde gözden geçirir ve sağlam adımlar atmaya istekli olur. Yaylar aktif kişiler oldukları için genelde sabırsız insanlardır. Akıllarına koyduklarını özgür bir biçimde ifade etmek ve elde etmek isterler. Jüpiter Boğa burcu seyri ise dinginlik, kararlılık ve çalışma azmi aşılayıcıdır. Bu durumda Yayların özellikle gündelik hayatta daha ciddi düşünerek yaş tahtaya ayak basmamak için dikkatli olmaları faydalıdır. Bu süreçte genel anlamıyla işleriniz yoğunlaşabilir. İster istemez belli bir plan çerçevesi içinde hareket etmeniz gerekebilir. Ayrıca bu enerji, ilgilendiğiniz konularda veya yetenekli olduğunuz alanlarda belli bir kurs döneminden geçerek ustalık belgesi almanızı sağlayabilir. Para ve onun getirisi, hayatın konforlu yanlarının tadına varma arzusu kimi zaman sağlığınızı tehdit eder hale getirebilir. Özellikle bu süreçte iştahınız artabilir, dikkatli olmanızda fayda var. İyimserlik duygusu Jüpiter Boğa burcu seyirlerinde oldukça etkilidir. Bazen sırf iyi niyetinizden veya daha fazla kazanmak için büyük yüklerin altına girebilirsiniz. Benim tavsiyem sistemli ve belli bir düzen içinde kendinize de zaman ayırarak yaşamınızı düzenlemektir. Eğer yeni bir iş değişimi düşünüyorsanız Temmuz ve güz dönemi faydalı olabilir. 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasındaki geri hareket dönemi gözden geçirmeler anlamında yararlıdır.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında düz olarak yoluna devam edecek Satürn arkadaşlık, dostluk ilişkileri, çeşitli gruplarla temasınız, özgürlüğünüz, hedeflerinizi gerçekleştirmek amacıyla diğer insanlarla bir araya gelişiniz ve ortaklaşa iş konularında ekip halinde çalışabilmeniz açısından gayet olumlu bir yansımadır. Bu seyir süresince hem gelecek planlarınızı hem de amaçlarınızı gerçekleştirme gücünü kendinizde bulabilirsiniz. Kuracağınız ittifak ve dostluklar sayesinde geleceğiniz adına olumlu adımlar atabilirsiniz. Takım çalışmaları bu dönemin etkili faaliyetleri arasında yer almaktadır. Gerçekçi, belirli ve tutarlı bir hedef belirlemeniz halinde bu süreci gayet verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan ben diye düşünmek yerine başkalarıyla ortak çalışmaya hazır olmaktır. Bunu yapmanız halinde her türlü girişimde başarılı olabilirsiniz. Güçlü insanlardan destek görebileceğiniz bu dönemde, sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle tanışabilir, işbirliğinde bulunabilirsiniz.

Sorumluluklarınız bu süreçte özellikle artabilir. Fakat bütün bunlar gelişiminiz, büyümeniz ve yaratıcı yeteneklerinizi ortaya koyabilmeniz açısından gayet önemlidir. Bugüne kadar sıkı çalışmış, her türlü görevin üstesinden gelmiş, kendiniz, yaşamınız ve hayatınızın farkında olmuşsanız, Satürn şimdi çevrenizi daha da genişletmeniz için destek vericidir. Yeter ki, ortaklaşa hareket etmeyi biliniz. Yani birlikte çalışmaktan güç doğar sözünü kendinize prensip ediniz. Yeni iş sözleşmeleri ve ortaklık teklifleri bu dönemin etkili yansımaları olarak göze çarpar. Bu süreçte dikkat etmeniz gerekenleri size bildirmek isterim. En önemlisi, gerçekçi olmayan hedeflerden uzak durmanızdır. Karmaşık ve kendi içinde gerçekleşebilir olmaktan uzak her türlü planlamadan kaçınınız. Sosyal ilişkilerinize mutlaka önem veriniz. Egonuza yenilmeyiniz. Başkalarıyla işbirliğine açık olunuz. Gerek özel gerekse iş ilişkilerinde dengeli paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriniz. Değişime açık olunuz fakat bunu yaparken planlarınızı gerçekçilik olgusu çerçevesinde düzenleyiniz. Bu sürecin bir diğer yansıması da, eşinizle ortak iş yapmanız, evleneceğiniz kişiyle grup faaliyetleri esnasında tanışmanız, eğer evliyseniz aranızdaki paylaşımı güçlendirmeniz şeklindedir.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

PARA KONULARI

13 Haziran günü düz olarak yoluna devam edecek olan kazanç evinizin yöneticisi Satürn, mali konulardaki en önemli etkisi, geleceğe yönelik amaç ve projelerin size maddi yönden kazandırıcı oluşudur. Burada yapılması gereken hem sorumluluklarınızın bilincinde olarak çalışmanız hem de ilişkilerinize dikkat ederek çevrenizi genişletmeniz. Artık ekmeğinizi insanlarla olan güçlü temaslarınız sayesinde tadınca yemeniz mümkün. Satürn gezegeninin para evinizin yöneticisi olması demek, sizin astrolojik olarak hayatınız boyunca kişisel değerlerinize, bu ister maddi ister manevi anlamda olsun önem vermeniz gerektiğidir. Ne gariptir ki, genelde yaylar eli açık ve para harcama konusunda iradelerine söz geçiremeyen kişilerdir. Ama bakın astrolojik gerçeğiniz size, daha dikkatli olmanız gerektiğini söylemekte. Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrinde karşınıza epeyce fırsat ve olanak çıkacak. Bu enerji hem ileriye dönük hedefleriniz için çaba sarfetmeyi hem de maddi konularda özgür hareket edebilmenin yolunu öğretecek. Bu öğretilerin başında grup faaliyetleri yoluyla kazanım başta geliyor. Çeşitli insanlarla tanışarak elele hareket etmeyi ve nefsinizin isteklerine dur demeyi deneyimleyeceksiniz. İnsanlara kendinizi tanıtacak, onların beğenisini kazanacak ve bunları maddi kazanca döndürmeyi öğreneceksiniz. Eğer ortaklaşa çalışmayı reddederseniz herşeyde ben bilirim derseniz, dağınık ve istikrarsız olursanız karşınıza çıkan engeller en yoğun şekilde maddi alanda sıkılmanıza neden olur. Benim önerim, hem başkalarına destek olmanız hem mücadeleden yılmamanız hem de işbirliği yapmayı öğrenmeniz. Bütün bunlara kendinizi şimdiden alıştırmanız faydalıdır.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Güneş, kimliğinizi dış dünyada güçlü kılabilmek için en öncelikle güvencenize vereceğiniz önemin göstergesidir. Gerek maddi ve gerekse manevi açıdan büyümek için bu düşünce size rehber olabilir. Yalnız bunun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için, diğer insanlarla bir bütünlük oluşturmanız zorunludur. Yani ne kadar özgür düşünürseniz düşünün, bir şekilde kökleriniz, değerleriniz, sorumluluklarınız sizi kendisine doğru çekecektir. İşte tam bu noktada sizin isteklerinizle başkalarının sizden talep ettikleri noktada çatışmalar yaşanmaması için birleşmeye gönüllü olmanız ve gerekli çabayı göstermeniz gerekmektedir. Tabii ki Yengeç burcu süreçleri genel olarak eskiyle alakalı konuları gündeme getirdiği için doğal olarak geçmişten bu yana devam eden bazı sorunlarınızın çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bunlar maddi sorunlarınız olduğu gibi, iş veya özel dünyanızda ortaklık kurduğunuz kişilerle olan ilişkiniz de baş sırayı alabilir. Bazılarınız için bu durum, boşanmaya karar veren çiftlerin çocuklarının güvenliği ve huzuru adına vazgeçmeleri ve yuvalarını tekrar sahiplenmeleri olduğu gibi, tam tersine çoktan ayrılmış kişilerin nafaka problemleri için görüşmede bulundukları zaman anlamına da gelebilir.

Kimileriniz bir aile şirketi kurmaya karar verebilir kimileriniz ise yüksek eğitim için bir burs girişimde bulunabilirler. Ev alma isteği, bir aile kurmak arzusu, güvenliğiniz için yeni bir girişimde bulunmak niyeti yine bu dönemin etkisidir fakat tüm bunların olumlu yönde gerçekleşmesi için en öncelikle eskinin yarattığı kaostan ve sizin üzerinizdeki etkisinden kurtulmak gerekmektedir. Oysaki bu dönem yeniden ziyade eskiyi gösterdiği için bunları tam olarak uygulamak için hem irade hem de azim şarttır. Evliliğinizdeki sorunları veya iş hayatınızdaki problemleri bu dönemde çözebilmeniz için size tavsiyem ne olursa olsun, ılımlı ve hoşgörülü düşünmenizdir. Fakat miladı çoktan bitmiş ve geçerliliğini yitirmiş sizi üzen ve tedirgin eden konuları da daha fazla uzatarak kendinizi üzmenin bir manası olmadığını da bilmenizi isterim.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 5-6-7-10-11-14-15-18-19-20-23-24-25

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-8-9-21-22-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 23-24-25

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17

Yeniay: 14-15

(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 1-2-28-29

(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER