Mynet 01.12.2011

Yengeç burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Yengeç Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Yengeç burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması, rutin hayatın keşmekeşinden uzak kalma ve kendi iç derinliklerinizde mantıklı bir şekilde duygularınızı gözden geçirmeniz anlamında etkilidir. Ayrıca benim tavsiyem sağlık kontrolünüzü ihmal etmemenizdir. Unutmayalım ki, Ay Tutulması İkizler burcunda gerçekleştiğinde, dispozitör gücü Merkür bu Yay burcunda geri hareketini sürdürüyor olacak. Bu nedenle kendinize özen göstermenizde fayda var. 14 Aralık tarihinde Merkür Yay burcunda düz seyre geçtiğinde gereksiz detayların üzerinde durmanın aslında sizi ne kadar yorduğunu, biraz daha kendinize özen göstermenin gerekliliğini idrak edebilirsiniz. Bu bakış açısı hem rahatlamanızı sağlar hem de pozitif düşünmenizde etkili olabilir. 20 Aralık tarihinde Venüs Kova burcunda seyrine başladığında, beklenmedik bir para akışı gündeme gelebilir. Ayrıca bu tarihte aileniz veya arkadaşlarınızdan destek görebilirsiniz. Ancak harcamalarınıza yine de dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. 22 Aralık tarihinde Venüs karşıt burcunuz Oğlakta ilerlemeye başladığında Jüpiter Boğa burcunda düz olarak yoluna devam edecek. Bu durum geçtiğimiz Şubat 2010 tarihine göre ilişki konularında şansınızın daha yüksek olmasını sağlayıcıdır.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında devam edecek Venüs-Oğlak burcu seyri, genel olarak ilişki konularında ciddiyetin, sorumlulukların, alınacak kararların ve gözden geçirilecek noktaların işaretçisidir. Dispozitör güç Satürn-Terazi burcunda ilerlediği için doğal olarak ilişkisi sağlam temele dayalı çiftlerin güvenlik, yerleşim, ilişkiyi sağlama alma, sorumlulukları ortaklaşa kabullenme anlamında etkili bir dönemdir. Ayrıca aşk evinizde ilerlemekte olan Marsı yöneten Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi acil kararlardan kaçınmak gerektiğini göstermektedir. Genel anlamıyla bu enerji, bir yavaşlama dönemini işaret eder. Bazı çiftlerde heyecan neredeyse yok denecek kadar azalır. Karşınıza çıkabilecek kişi ile aranızda ciddi yaş farklılığı, yaşam stilinizin birbirinizden ayrı yanları, hayata bakış açınız ve yaşadıklarınızın sizler üzerindeki etkileri tümüyle gözden geçirilmesi gereken ayrıntılar olarak öne çıkar. Aslında çıkması da gerekir. Çünkü bir ilişkinin sağlam temellere oturtulması için bu ayrıntıların mutlaka her ikinizce ele alınması lazımdır

Güven ve paylaşım, aidiyet duygusu, dengelerin yerli yerine oturtulması anlamında Venüs-Oğlak burcu seyir zamanları test dönemidir. Aşırı duyarlı, kırılgan ve talihsiz bir kişi profili çizmek yerine, kimliğinizin farkında, ilişkinizin sizin için önemli olduğunun bilincinde olmalısınız. Size karşı koyduğu mesafeyi, kendinize yöneltilmiş gibi görmeyip, gayet normal bir şekilde karşılamalısınız. Dünyanın onun etrafında döndüğünü düşünmek yerine, onunla beraber kendinizi de mutlu etmenin yollarını aramalısınız. Aşırı duyarlı, kırılgan ve talihsiz bir kişi profili çizmek yerine, kimliğinizin farkında, ilişkinizin sizin için önemli olduğunun bilincinde, fakat gerçekçi düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Size karşı koyduğu mesafeyi, kendinize yöneltilmiş gibi görmeyip, gayet normal bir şekilde karşılayacak, hatta saygı duyacaksınız. Baktınız ki bu halinden çok şikayetçisiniz, o zaman sakin ve olgun bir şekilde size uymayan noktalar hakkında oturup konuşmayı teklif etmelisiniz. Konuşma şekliniz ise, ne sert ve keskin ne de fazla duyarlı, ağlamaklı olmamalı. Bunlara dikkat edildiği zaman, karışınızdaki kişi size karşı ister istemez çekim duymaya başlar. Bir de unutmadan kesinlikle eski olayları veya eski durumları, anlaşmazlıkları irdelemeyiniz. İlişkisi yeni başlayanların Venüs-Oğlak burcu seyir süresince birbirlerini tanımalarında, hayata bakış açılarını maddi, manevi, cinsel ve paylaşımlar anlamında ele almaları son derece yararlıdır. Hayatın bin bir türlü hali arasında bir insanın güvenebileceği sırtını dayayabileceği bir kişinin varlığına ne kadar ihtiyacı var bunu hepimiz biliyoruz. O zaman kendinizle yüzleşmeniz, hangi konularda birbirinizden farklı olduğunuzu düşünmeniz, bu farklılığın sizler üzerinde yaratabileceği olumlu veya olumsuz noktaları saptamanız neden yanlış olsun ki? Sonuçta el ele huzur ve mutluluk içinde hayatınızı geçirmek niyetiniz yok mu? O zaman bu incelemeler sizi hiç sıkmasın dostlarım. Venüs-

Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. 1 Aralık tarihinde evlilik veya ciddi ilişkiler konusunda tutarlı hareket etmenin önemini büyük. Ayrıca dönüşüm ve yenilenme anlamında büyük bir kuvvetin işareti. Sağlam temelli ilişkilerde bu bir tür mıknatıs çekimi gibidir. Sorunlu ilişkilerde ise, partnerin baskın tavırlarının ve hayatınızdaki öneminin keskinleşmesi anlamına gelir. Üzerinizde kontrol kurmaya kalkışabilir veya siz onun varlığının üzerinizde fazlasıyla etkili olduğunu düşünürsünüz. 18 Aralık tarihi zayıf olan ilişkileri oldukça zorlayıcıdır. Özellikle eşleşim haritanızda Venüs ve Satürn arasında bir problem varsa, bu görünüm rahatsız edicidir.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs hem özel paylaşım hem de parasal konularda etkili bir dönemin işaretidir. Venüs bu süreçte mesafe duygusu yaratabilir. Parasal açıdan bu dönemi rahat ve duygusal açıdan güvende geçirmek istiyorsanız, özellikle size katkıda bunabilecek kişilerle irtibatınızı sağlam tutmakta fayda var. Eşinizle, iş ortaklarınızla maddi paylaşımlarınızda bu dönemde dalgalanmalar yaşanabilir. Yani şöyle veya böyle olur demekten ziyade sürpriz gelişmelere açık olmalıyız demek daha doğrudur. Özel ilişkinizde bu süreçte, zihinsel uyum birbirinizin farklılıklarına saygı göstermeniz son derece yararlıdır. Partneriniz sizinle çatışmaya kalkışsa dahi siz nazik uslubunuzla işbirliğine açık olunuz. Venüs onun, belirli bir mesafe koyarak ilişkiyi sürdürmek taraflısı olabileceğini gösterir. İlişkisi olmayanlar ise mesafeli ve dostça yaklaşımlı bir kişiyle tanışabilirler. Burada süreçte önemli olan ilişkinizle alakalı konularda duygusal düşünmek yerine birbirinizle bütünleşmeyi, ortak hareket etmeyi ön plana almanız gerektiğinin işaretidir. İlişkisi olmayanlar ise bu etki altında karşılarına çıkacak kişinin gayet mesafeli ve dostça yaklaşımlı biri olduğunu düşünebilirler. Siz de aynı düşünüyorsanız hoş bir dönem geçirebilirsiniz. Venüs-Kova burcunu yöneten Uranüsün 10 Aralık itibariyle geri hareketinin bitiyor oluşu, sürpriz gelişmelerin işaretçisi ve hızlandırıcısıdır. Tabii ki bu ortak haritanızdaki Venüs ve Uranüs arasındaki enerji alışverişi analiz edilerek ortaya çıkar. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında etkili olacak Güneş Oğlak burcu süreci partnerin hem yuva hem ailevi hem de ilişkisi konusunda ciddiyetle hareket ettiğinin işaretçisidir. Bu dönemde sizin istekleriniz, düşüncelerinizle onunkiler arasındaki farklılık bazen ego çatışmalarına dönüşebilir. Ancak adil düşünmek, tarafsız bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmek gerekir. Birbirinizin bakış açısını anlamaya çalışmalı, o da aynı şekilde sizin hassasiyetinize anlayış göstermelidir. Bekar Yengeçler bu dönemde, sizden farklı şekilde hayata bakan bir kişiden oldukça etkilenebilirsiniz. İlişkide problemler varsa ve partner kendince hareket ediyorsa, sizin beklentilerinize cevap vermekte gecikiyor hatta hiç önemsemiyorsa, sizin hassasiyetinizi anlamakta ve yardımcı olmakta direnebilir. Bu dönemde önemli olan hem sizin hem de karşı tarafın ilişki kriterlerinizi tekrar gözden geçirmektir. Aynı durum beraberliği olmayanlar için de geçerlidir. Bunu belirlediğinizde seçimlerinizi daha dikkatli yapabilirsiniz. Siz nasıl bir beraberlik istiyorsunuz. Sadece heyecan ve tutku ise, bu süreçte bu zor görünüyor. Fakat güvenlik, sadakat ve uzun ömürlü bir ilişkiyse o zaman şöyle bir etrafınıza bakmakta yarar var derim. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. 23 Aralık tarihinde beraberlik anlamında dikkatli ve sakin olmakta yarar görüyorum.

OĞLAK BURCUNDA YENİAY

24 Aralık saat 20:07 itibariyle karşıt burcunuz Oğlak üzerinde meydana gelecek Yeniay, ilişkinizle alakalı konularda birbirinize karşı olan sorumluluklarınızı daha iyi idrak etmenizi, beraberliğiniz için ciddi bir yön belirlemenizi, hayatın güçlüklerine birlikte göğüs germenizi ve mücadele etmenizi, birbirinizle çatışmak yerine enerjinizi daha güzel yarınlar adına kullanmanızı sağlayıcıdır. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, beraberlik konusunda olumsuz ve karamsar düşüncelerden sıyrılmanız, geçmişte yaşananları bir yana koyarak daha umutlu hareket etmeniz halinde karşınıza çıkabilecek güçlü, güvenilir ve sadık bir insanın varlığını göstermektedir. Yani güzellikler dileyin, güzellikler sizi bulsun. Beni bulmaz demek yerine, ben her şeyin en iyisine layığım demek size bu enerjinin olumlu şekilde tesir etmesini sağlayıcıdır.

İŞ VE KARİYER

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş genel anlamıyla ele aldığımızda, gündelik iş temponuz, işyeri ortamınız ve birebir çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz ve her şeyden önemlisi sağlığınızla ilgili konular üzerinde etkilidir. İş ortamınızla alakalı her konuda sağlıklı düşünmeye, sakin hareket etmeye, hiçbir şeyi aceleye getirmemeye çalışınız. Ayrıca iş sorunlarınızın çözüme bağlanması, hedeflerinizi gerçekleştirmeniz, gizli sırlarınız, bağımlılıklarınız gibi konular üzerinde daha dikkatlice durunuz. Sağlık problemi olanlar tedavilerini ihmal etmeliler. Beslenme düzeninizle ilgili yapacağınız yeni diyet programı size olumlu katkılar sunabilir ve siz bundan sonra daha dikkatli bir şekilde beslenmenize özel önem verebilirsiniz. Özellikle karaciğer sorunu, aşırı yemek tüketiminiz varsa bunları mutlaka bir uzmanla konuşunuz.

Güneş-Yay burcu geçişi sırasında bir yandan belirsizlikler hakimdir diğer yandan pozitif bir hava esebilir. Bu dönemde bazılarınız, yatırımlarını iş alanında değerlendirmekten yanadır kimileriniz yeni girişimlerden yana olabilir. Hedeflerinizi daha yüksek tutma çabası, parasal kazanımlarınızı farklı alanlarda değerlendirme arzusu yoğundur. Örneğin iş seyahatleri bu dönemde gündeme gelebilir. Bu seyahatler yoluyla gelir elde edilmesi düşünebilir. Büyümek ve genişlemek adına bir takım kişilerle görüşmelerde bulunabilir. Hukuk, adalet ve yasalar yoluyla hakkınızı almanız mümkün olabilir. Eğer devlet sektöründe çalışan bir kişi iseniz, toplu iş görüşmeleri söz konusu olabilir ve bu yolla maaş artışları gündeme gelebilir. Bu süreci dispozite eden Jüpiter 26 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdürdüğü için tedbirli olma anlamında riskli işlerden uzak durmak paranızı bilmediğiniz alanlarda, sırf ilginç bir proje diye, iyice araştırmadan herhangi bir konuda yatırıma dönüştürmemekte yarar var. İş hayatınızla ilgili mevzularda aşırı yoğunluk, tahammülsüzlük, iletişimde zorlanma, anlaşılmada güçlük, duygusal ve ruhsal açıdan rahatsızlıklar oluşabilir. Tedbirli olmakta, kendinize dikkat etmekte yarar görüyorum. Bütün bunlar Aralık sonrası yavaş yavaş düzelmeye başlar. Merkürün geri harekete başlaması kendinizi epeyce hassas hissetmenize yol açabilir. Sözleriniz ve tavırlarınızla bir yandan her şey düzelecek derken diğer taraftan ne olacak bu halim gibi sözler sarfedebilirsiniz. Ancak lütfen umudunuzu yitirmeyiniz. Sadece zaman ağır işlemektedir bunu biliniz. Siz önemlisiniz bunu unutmayınız.

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında iletişim ve haberleşme, çevrenizdeki insanlarla bağlantı kurabilmenizi sağlayan yaşam evinizde ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yöneticisi olan Mars, ince eleyip sık dokuma zamanınızın geldiğini gösteriyor. Güvenlik duygusu fazlasıyla ön planda olduğundan aşk hayatınızla ilgili konularda mantığınızı ön plana almaya başlayabilirsiniz. Sizin gibi hassas bir kişinin mücadele etmek adına duygularını geriye çekerek düşünmesi tabii ki kolay değildir. Fakat Mars Başak burcunda ilerlerken bu kesinlikle şarttır. Mars-Başak burcu geçişini dispozite edecek Merkürün gölgeli günleri de dahil olmak üzere 14 Aralık tarihine kadar sürecek geri hareketini akılda tutmalıyız. Siz olayları mantık süzgecinden geçirmediğiniz sürece beraberlikte aradığınız güven ortamını yakalamanız mümkün değildir. Öncelikle karşınızdaki insanla aranızdaki ilişkiyi veya ilişkiniz yoksa bundan sonrasında kuracağınız ilişiklerdeki tutumunuzu iyice bir gözden geçirmelisiniz. Belki şu anki koşullar temelinizi sağlamlaştırmak ve yarınlarınızı kurabilmeniz anlamında sizi zorluyor. Ancak bu zorlayışın ardındaki gerçeği bulmak işte asıl mesele bu. Neden zorlanıyorsunuz bunu hiç düşündünüz mü? Belki de artık hayata farklı bir pencereden bakmanız gerekiyor. Ve siz bunu kabullenmediğiniz veya ürktüğünüz için acı çekiyorsunuz. Mars Başak sürecinde bir amaca ulaşmak için enerjinizi gayet iyi kullanmanız gerekir. Ayrıntılar üzerinde titizlikle durduğunuz zaman göreceksiniz ki, siz ne kölesiniz ne de kurban. Siz kendi yaşamınızın efendisisiniz. Bunu başardığınızda kendiniz için ne kadar önemli olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor. Ancak Merkürün geri hareketi bu tarihlerde devam ettiği için bu tarihlerde huzursuz tepkilerde bulunmanız, önemsiz şeylerin üzerinde fazla durmanız aşkın gelişmesinin önünde engel oluşturur.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Gündelik iş temponuzu ilgilendiren tüm hizmetler, çalışma yöntemleriniz kişisel gayretleriniz, iş ve iş ortamınızla alakalı her durum (iş arkadaşlarınızla olan ilişkinize kadar), stajla alakalı tüm konular, yaşamınızı günlük işleriniz açısından düzene sokmak, evcil hayvanlarınız ve sağlığınızla alakalı her mesele.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle Güneş (Yay) ve Ay (İkizler) arasında meydana gelecek Ay Tutulması, duygusal ve ruhsal açıdan kendinizi güvende hissetmek arzunuz ve bu nedenle hassasiyet içinde olayları ele almanız anlamına gelebilir. Bildiğiniz gibi Merkürün gölgeli günleri dahil olmak üzere geri hareket dönemi bu Dolunayın etki süresi içine girdiği için bazı kişilerin size karşı muhalif tavırlar içinde olduklarını hissedebilirsiniz, hatta bazı kişiler oldukça kötü niyetli davranabilirler. Sırlarınızı ele vermeye kalkabilirler, iyi niyetinizden yararlanmaya kalkabilirler. Özellikle kapalı mekânlar ve ortamlarda görüştüğünüz kişilere dikkat etmeli, güvenmediğiniz kişilerle iletişimsel olarak irtibatta bulunmamaya, sözler vermemeye çalışmalısınız. İletişimsel konularda temkinli hareket etmek son derece yararlıdır. Gizli saklı konularda da dikkatli olmalı, ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Bu enerji altında, yakın çevrenizden tanıdığınız birinin size karşı olan yanlış bir davranışı yakalayabilir veya daha önceden hakkınızda söylediği bir sözü duyabilirsiniz. Bilinçaltınızda bastırdığınız her ne varsa bugünlerde hepsi ortaya çıkarak sizi rahatsız etmeye başlayabilir. Kendinize kendinizde başka dost olmadığını anladığınız zamanlardır. Dua, zikir, meditasyon, namaz, yoga gibi ritüeller, ayrıca müzik dinlemek, her durumu dünyanın sonuymuş gibi düşünmemek gerekir.

URANÜS GERİ HAREKETİ BİTİYOR.

10 Aralık tarihinde geri hareketini bitip düz olarak seyrine devam edecek Uranüsün siz Yengeçler için anlamı tekrar gözden geçirelim. Başta meslek hayatınız olmak üzere toplumsal statünüz, maddi dünyada gerçekleştirdikleriniz, ebeveyn(anne veya baba) ilişkileriniz, işverenleriniz kısaca yazgı niteliğinde olan her türlü aktivitenizle ilgili konularında etkilidir. Bundan önceki yedi yıl boyunca gerçekleştirdikleriniz, çabalarınız Uranüs sayesinde toplum içinde belirgin hale gelir. Hayatınızda anlamlı olan, zihninizde canlandırdığınız ve gerçekleştirmek istedikleriniz Uranüs Koç burcu seyrinde hızlanır, ivme kazanır ve aktif hale gelebilir. Uranüs uzun seyirli bir gezegendir ve kuşakları ilgilendirir. Bu dönemde doğan çocuklar oldukça hızlı ve cesur adımlar atabilirler. Onlar dünyaya gelişleri itibariyle değişim arzusu duyan yenilikçi görüşte olan kişilerdir. Geleneksel yapıda olan ve kendi kabuğu içinde güven içinde yaşamak isteyen Yengeçler için Uranüs gezegeninin hızlandırıcı etkisi kimi zaman şok edici olabilir. Yaşamınızda meydana gelebilecek ani değişimlere adapte olmakta zorlanabilirsiniz. Ancak şu var ki, bütün bunlar gelişiminiz adına son derece önemli olabilir. Eğer bazı yenilik ve değişimler yaşamınızda aniden oluşuyorsa bu Uranüsün izlemenizi istediği yeni bir yol ayrımının işareti olabilir. Böyle durumlarda önünüze çıkan fırsatı mutlaka gözden geçirin. Eğer gelişiminiz için gerekliyse uygulama konusunda cesur davranın.Uranüs gezegeni çalışma hayatında olan kişiler için son derece etkilidir. Bazen hiç aklınıza gelmeyen değişimler birdenbire karşınıza çıkabilir. Yıllarca görev aldığınız ve belli bir rutinde sürdürdüğünüz işiniz sona erebilir. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Bilin ki bir başka yenilik sizi takip etmektedir. Böyle durumlarda panik olmak yerine değişikliğin sizin hayatınızdaki önemini kavramaya çalışınız. Çünkü Uranüs farklı yönlerinizi ortaya koyabilmeniz için destekçinizdir.

Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında Satürn yuva evinizde transitte olacak(Terazi burcunda) bu durum ailenizle aranızdaki dengeli paylaşımın önemini gösteriyor. Sizler şimdi, gerek yuvanız sınırları içindeki huzuru temin etmek gerekse mesleki konumunuz, toplum içindeki yerinizle alakalı değişimlere açık olmak durumundasınız. Bu iki önemli gezegen arasındaki dengeyi sağlamanız halinde yaşamınızda yepyeni bir sayfa açılacak demektir. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gerekenlere. Uranüs hakikaten hızlı ve çarpıcı enerjileriyle dolu olarak hayatımıza dahil oluyor. Kimi zaman üzerimizde fazlasıyla etkili olup bizi başkalarının yönlendirmeye kalkışması nedeniyle gerginlik duyabiliriz. Baskılardan kurtulmak için fevri kararlar almaya kalkışabiliriz. Hatta kimi zaman her şeyi bırakıp çekmek gitmek isteyebiliriz. Oysaki sağlam ve uzun vadeli planlarınızı gerçekleştirecek kadar dayanıklı ve bilinçli davranırsanız ödülünüz büyük olur.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrini sürdürecek Merkür, hem geri hareket sırasında gözden geçirdiklerinizi uygulama hem de yeni fırsatları değerlendirme anlamında önem taşıyor. Gündelik iş hayatınızda yoğunlukların işareti. Kendi alanınızda bilgi ve tecrübe sahibi olma arzunuz yükselebilir. Her zamankinden daha çok insanla temas etmeniz mümkündür. Yabancı ülke bağlantılı işler ön plandadır. Ticari konularda girişimler söz konusu olabilir. Ancak üstüne basarak söylemek isterim ki, Merkür gezegeni Yay burcunda astroloji açıdan zararlı bir konumdur. Bu durumda, sadece kendi fikirlerinizin doğru olduğunu düşünmeniz, ben bilirimci havalara girmeniz mümkündür. Fakat böyle bir düşünce tarzının size geri yansıması can sıkıcı olabilir. O nedenle sorunları mantık çerçevesi içinde ele almak, çevrenizde bulunan ve aynı iş yerini paylaştığınız kişilerle çatışmamaya gayret ediniz. Ayrıca size hiç uymayan işlerle vakit kaybetmemeli, doğru tercihlerde bulunmaya çalışmalısınız. Merkür ruhsal ve duygusal anlamda güvence aradığınız konularda ve sağlığınızla ilgili mevzularda da etkili olacağından, bir yarışçı gibi oradan oraya koşuşturmanız, bir yandan iletişimde bulunurken diğer yandan işlerinizi yapmak zorunda kalışınız, bu dönemin etkili yansımaları arasındadır.

Eğer iş sorunlarınız varsa veya işsizseniz, hangi işi bulursanız orada kısa sürelerle çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Kimi Yengeçler bu enerjinin etkisi altında, şu anda bulunduğu iş ortamından şikayetçi olabilir hatta yaşınız ileri ise, emekliye ayrılmayı bile düşünebilirsiniz. Tabii ki bu durumda dikkatli hareket etmek ve ani kararlar vermemek lazımdır. Bazılarınız ise, sadece açıkta kalmamak için, hiç arzu etmediği bir işi kabul edebilir. Sosyal güvenliğiniz yeterli değilse, herhangi bir rahatsızlığınızda sorun yaşamanız mümkündür. Bu yüzden dikkatli seçimlerde bulunmanızı öneriyorum. Düşüncelerinizi ifade etme ihtiyacının yükseleceği bu etki altında, seyahatler gündeme gelebilir. İlginç yerler keşfetmek, oralarda yaşamınızı sürdürmek ve geçiminizi sağlamak isteyebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmekte yarar var. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Çalışma hayatınızla ilgili konular üzerinde akılcı bir biçimde düşünmek, çok iyimser veya aşırı hassaslık arası gelgitli hallerde acil kararlardan sakınmak gerekir.

PARA KONULARI

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında kazanç evi yöneticiniz Güneş Yay burcu dönemi Merkür geri hareketiyle örtüşeceği için, bir yandan belirsizlikler hakimdir diğer yandan pozitif bir hava esebilir. Bu dönemde bazılarınız, yatırımlarını iş alanında değerlendirmekten yanadır kimileriniz daha hevesli girişimlerden yana olabilir. Hedeflerinizi daha yüksek tutma çabası, parasal kazanımlarınızı farklı alanlarda değerlendirmenizi de sağlayabilir. Örneğin iş seyahatleri bu dönemde gündeme gelebilir. Bu seyahatler yoluyla gelir elde edilmesi düşünebilir. Büyümek ve genişlemek adına bir takım kişilerle görüşmelerde bulunabilir.. Hukuk, adalet ve yasalar yoluyla hakkınızı almanız mümkün olabilir. Eğer devlet sektöründe çalışan bir kişi iseniz, refah düzeyinizin yükseltilmesiyle ilgili, toplu iş görüşmeleri söz konusu olabilir ve bu yolla maaş artışları gündeme gelebilir. Fakat en başta da belirttiğim gibi bu süreç geri harekete denk geldiği için, belirsizliklerin yoğun olabileceği bir zamandır. İyimserlik hakim olsa dahi, bir Yengeç bu durumdan pek hoşnut olmayabilir. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken konu riskli işlerden uzak durmak paranızı bilmediğiniz alanlarda, sırf ilginç bir proje diye, iyice araştırmadan herhangi bir konuda yatırıma dönüştürmemektir. 14-22 Aralık tarihleri arasında uyumlu davranabilirsiniz. Ancak Jüpiterin geri hareketi devam ettiği için yeni bir girişimde bulunmak veya yenilik anlamında kazanç getirici işlerde belli bir bekleme süresini merkez almak gerekir.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek kazanç evinizin yöneticisi Güneş seyri boyunca, özellikle maddi konularda sorumluluk bilinci içinde hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Yani ne olursa olsun paranıza sahip çıkmanız ve güvencenizi risk altına alabilecek yaklaşımlardan uzak durmanız gerekiyor. Bu dönemde birebir ilişkiler veya ilişki kurmanın önemi oldukça değerli. Bu süreçte sözleşmenizle alakalı otorite konumunda bulunan kişilerle görüşebilir, yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Fakat burada önemli olan sizin çalışma koşullarınızla alakalı konularda duygusal düşünmek yerine şu anki konumunuzun gereklerini yerine getirmek adına gönüllü olmanızdır. Bunu cesaretle kabul ettiğiniz zaman gelişmeler çok farklı bir seyirde ilerleyebilir. Sakin ve olgun bir tavır içinde olmanız kesinlikle faydalıdır. Enerjiniz bu süreçte düşebilir, çok yorulabilirsiniz fakat akışa ayak uydurursanız kazanan siz olabilirsiniz.

Güneş bu süreçte sözleşmenizle alakalı otorite konumunda bulunan kişilerle görüşmeniz ve yeni sorumlulukların gündeme gelmesi anlamı da taşıyabilir. Burada önemli olan duygusal düşünmek yerine şu anki konumunuzun gereklerini yerine getirmek adına gönüllü olmanızdır. Bunu cesaretle kabul ettiğiniz zaman gelişmeler çok farklı bir seyirde ilerleyebilir. Sakin ve olgun bir tavır içinde olmanız kesinlikle faydalıdır. Enerjiniz bu süreçte düşebilir, çok yorulabilirsiniz fakat akışa ayak uydurursanız kazanan siz olabilirsiniz. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. 22-23 Aralık tarihlerinde para konusunda karşınıza çıkabilecek durumları mercek altına alınız. 29 aralık tarihindeki enerjiler gayet umutlandırıcı ve sizi güçlü kılıcıdır.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-6-7-8-12-13-16-17-20-21-29-30
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-18-19-24-25-31
Aşkta En Şanslı Günler: 20-21
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 14-15
Yeniay: 12-13
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 24-25
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER