Habertürk 01.06.2011

Yengeç burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay yengeçlere, ilişki konusunda olayları büyütmemelerini tavsiye ediyor. Detaylar için tıklayınız.

Yengeç Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Yengeç burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Haziran ayının ilk etkili enerjisi 2 Haziran tarihinde İkizler burcunda oluşan Parçalı Güneş Tutulmasıdır. Bu tutulma, ne durumda olursanız olun kendinize mola vererek hiçbir şeyin sizi üzmesine izin vermemeniz gerektiğini söylemektedir. Aynı gün Merkürün güçlü olduğu İkizler burcunda seyrine başlaması, disiplinli çalışmakta zorlanmanıza sebep olsa da, aklınız öylesine hızlı çalışır ki bir an evvel işlerinizi yoluna koymak için iki misli güç sarfedebilirsiniz. Oysaki sakinleşmek en doğrusudur. Çünkü gerginlikler yaşanabilir. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizler burcunda seyrine başladığında, ilişki konularında kendinizi haddinden fazla zorlamamanız, olayları elden geldiğince büyütmemeniz yararlıdır. Nitekim 15 Haziranda Yay burcunda meydana gelen Ay Tutulması sizi rahatlatıcıdır. Hayatı farklı bir açıdan ele alabilir, sosyal dünyada yer alabilir, duygusal konularda dostlarınızdan destek görebilirsiniz. 21 Haziran tarihinde Güneş Yengeç ve aynı gün başlayan Mars İkizler burcu seyri, bir yandan kendinize ait olanları korumaya çalışırken, diğer taraftan dağılmamak için hedeflerinizi iyi saptamanız gerektiğini göstermektedir.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Mars-Boğa burcu ilerleyişi, ilişkisi olanların partnerleriyle, ilişkisi olmayanların beraberce yol alabilecekleri bir kişiyle, aynı amaç için güç birliğinde bulunmaları anlamına gelir ki, bu durumda aşk, sadece bireysel arzuların tatmini olmakla kalmayıp, hedef merkezli hareket etmek demektir. Bilirsiniz sizler sahiplenilmekten, güven duymaktan ve aynı şekilde korumaktan yana düşünen kişilersiniz. Durum böyle olunca, bu iki enerjinin yayacağı titreşim, bu bakış açısında hareket etmekten hoşlanan sizler için oldukça yararlı ve rahatlatıcı olabilir.

-İlişkisi sorunsuz ve gayet düzgün seyreden Yengeçler bu dönemde, ortak amaçları için belli bir grubun içinde yer almaktan, faaliyetlerde bulunmaktan hoşlanabilirler. Yani sevgilinizle, eşinizle sosyal ortamlarda bulunmak size güç kazandırabilir. Arzularınız son derece kuvvetli, isteklerinize ulaşma arzunuz belirgindir. Bu dönemde partnerinizle bir arada olmanın keyfini çıkarırken, aynı amaçta yürüyor olmanın hazzını yaşayabilirsiniz. İşte bu noktada ilişkinizin kalitesi ve bugüne dek oluşturduğunuz sevgi birliğinin gücüne bağlı olarak dönemin oldukça faydalı geçmesi mümkündür. Paylaşımlarınızda sen-ben ayrımı yapmadan, ilerisi adına bir şeyler planlıyorsanız ve birbirinizle elele büyümenin hazzını yaşıyorsanız enerjilerinizi düzgün bir şekilde kullanıyorsunuz demektir. Ki kullanmanız kolaydır.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından bu enerjileri incelediğimizde, özellikle dikkat etmeleri gereken nokta, birbirleriyle sadece aşkın uçsuz bucaksız güzelliklerini yaşamak kadar, sosyal faaliyetlerine de önem vermeleri, paylaşım içinde olmaları, ilişkilerini dış dünyada ifade etmekten çekinmemeleri, arkadaşlık temelli bir beraberlik yaşamaya özen göstermeleridir. Böyle olması halinde daha uzun ömürlü beraberlik yaşamaları mümkündür. Birbirinizi desteklemeniz, hatta aynı amaç üzerinde el ele yürümeniz son derece önemlidir.

9 Haziran tarihine kadar devam edecek Venüs-Boğa burcu seyri, ortak bir şeyler üretmek, ilişkinizin olumlu şekilde yürümesi için sorumluluk üstlenmek, gerçekçi bir yön duygusu içinde, birbirinizin önceliklerine değer vermek, kısaca dış dünyanın karmaşalarında, tersliklerinde el ele yürümek anlamında önem taşır. Benim bu enerjiler altında problemli çiftlere önerim, ne olursa olsun yaşadığınız ilişkiye önem vermeniz, sosyalleşmeniz, birbirinizin hayatında olmanın önemini kavramanız, kötü ve iyi günlerde herkese ve her şeye karşı ittifak oluşturmanızdır. Böylece güçlü bir çift olmanın hazzını yaşayabilir, emek verdiğiniz ilişkinizi dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Olayları büyütmeden tatlılıkla halledebilir, saygı, sevgi ve güven üçgeni içinde ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu dönem arzularınızı güçlendirici, rastlantısal birliktelikler(ilişkisi olmayanlar açısından) açısından verimli, doğru arkadaşlık merkezli ilişkiler yaşamak açısından olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Görülebilecek bir ilginç durum da, aşkla başlayan beraberliklerin dostluğa dönüşmesidir. Bu süreçte sosyal faaliyetleriniz açısından etkili bir dönem yaşayabilirsiniz. Kendinden emin, kendi alanında güçlü, maddi ve manevi açıdan size çok şey kazandırabilecek kişilerle de tanışabilirsiniz. Hani şu yol arkadaşlığı diye tanımlanan dostluklardan söz ediyorum. Yani ortak bir hedef için bir araya geldiğiniz ve güç birliğinde bulunduğunuz kişilerle tanışmanız bu enerjiler altında gayet kolaydır. Bu dönemi daha da olumlu geçirmenin sırrı, bireysel düşünmek yerine, el birliğinde bulunarak daha fazla kazanmaktır. Ayrıca bu süreçte konfor duygusu fazlasıyla ön plandadır.

Elit ortamlarda ve güçlü kişilerle bir arada olmak size zevk verebilir. Kabuğunuzdan çıkma vaktinizdir. Fakat bu kendinizi dağıtmanız anlamında değil, bilakis bilinçli hareket etmek, amaçlarınızın farkında olarak ilerlemek için sosyal hayatın içine karışmak demektir. Gayet olumlu bir süreçtir. Ciddi ve kendinizden emin olmanız halinde çok şey kazanabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Gruplar, organize faaliyetler, belli bir birliğin içinde yer alarak sesinizi duyurmak yine bu enerjiler altında mümkündür. Barış duygusu, huzur ve güven ihtiyacı dönemin size hissettirdiği duygular olarak ön plandadır. sanatsal ve kültürel çevrelerde bulunmak yeteneklerinizi değerlendirmeniz açısından yararlı olabilir. Benim önerim kabuğunuzdan çıkarak hayata karışmanız fakat bunu yaparken gelip geçici heveslerinizi tatmin etmekten ziyade, geleceğinizi düşünerek bilinçli yol almanızdır. Böyle yapmanız halinde geçmişte yaşanan zorlu deneyimleri da geride bırakmış olursunuz. Bu enerji, önünüze bakmanız gerektiğini söylemektedir. Yere sağlam basmak ve düzgün ilişkiler yaşamak için deyim yerindeyse yumurta kapıya dayanmadan sorunları çözmeniz, kararlı olmanız, huzurunuzu ve değerlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Bunun yolu kendinizi kişisel anlamda gözden geçirmek, eskiyle olan tüm yüzleşmelerinizi geride bırakmak. İşte bu dönemde eğer isterseniz bunu başarmanız gayet kolay.

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında devam edecek, Venüs-İkizler burcu seyri, ilişkinizi mantıklı bir şekilde gözden geçirmeye çalışırken kendi içinizde ikileme düşmenize sebep olabilir. Bir yandan duygularınız yüreğinizin içinde sizi hapsetmekte ve bağımlılık yaratmaktadır, diğer yandan yenileşme, özgürleşme çabası içindesinizdir. İkizler burcunda ilerleyen Venüs sürecin sadakat olgusunda sorunlar yarattığı için doğal olarak ilişkinize sahip çıkmakla, çıkmamak arasında bir yerde olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu, öncelikle kendinizi düşünmek ve aranızdaki paylaşım olgusunun gücüne bakmaktır. Bir takım kaprislerin, güvensizliklerin ve hesapçılığın olduğu bir beraberlik tabi ki sizin tercihiniz olmamalıdır. Siz ne kadar veriyorsanız karşınızdaki kişinin de buna saygı duyması ve otomatik olarak size bir şeyler sunması gerekir. Ortak olarak bölüşümde bulunmayan bir aşk mutluluktan ziyade hüzün yaşatıcıdır. Bu enerjinin kimi Yengeçler için anlamı ise, gizli yaşanan bir ilişkinin derinleşmemesi nedeniyle yüreğinizin sıkılması olabileceği gibi kimilerinizde iki kişiyle yaşanan aşk anlamına gelebilir. Hangisini tercih edeceğinizi bilememek fakat bir yandan da her ikisine birden bağımlı kalmak. Tabii ki bu durum sizin gibi hassas kişiler için zorlayıcıdır. Bir başka etkisi ise, karşınıza çıkan yeni bir kişi hakkında tam olarak karar verememenizdir. Burada yapılması gereken ne olursa olsun mantıklı yaklaşımlar içinde, tarafsız bir gözlemde bulunmaktır. Özelikle yükselen burçların farklı olması dolayısıyla bu dönemde bazı Yengeçlerde olabilecek bir başka etki ise, ilişki konusunda tümüyle dünyaya kendinizi kapatmanızdır. Hani inzivaya çekilmek desek daha doğrudur. Öyle ki, ilişkinizde sorun varsa bitirmek yerine sürdürmeyi, bir yerde kadere teslim olarak beklemeyi isteyebilirsiniz. Yani onla da mutsuzum onsuz da, bu kişiyle de olmadı şununla da, o zaman en iyisi boş vereyim olsun bitsin tarzı bir düşünce içine girebilirsiniz. Benim size tavsiyem her yeni günün yeni bir umut taşıdığının farkında olmanız ve asla kendinizi dışarıdaki insanlardan ve dünyadan soyutlamamanızdır.

İlişkisi sağlam bir temel üzerine oturtabilen Yengeçler, Venüs İkizler burcu seyrinde ev değişikliğinde bulunabilirler. Belki şu anda oturduğunuz yer sizi tatmin etmiyordur veya bir ev daha satın almak istiyorsunuzdur. Yuva alanınızda ilerleyen Satürn geri hareketi 13 Haziranda sona ereceği için böyle bir değişim arzusu içine girebilirsiniz. Bu durumda bütçeniz koşullarını ve yapacağınız yatırımın artı ve eksilerini lütfen iyi düşününüz. Bir başka örnek. Ev sahibiniz veya evinizle alakalı yapacağınız işlerin, görüşmelerin kafanızı karıştırması olabilir. Bu durumda da, öncelikle değişim yapmak istediğiniz konu ile alakalı bilgi toplamanızdır. Venüs İkizler burcu etkisi altında mantığınızı mutlaka önde tutmalısınız. Bu hem kafanızın karışmasına mani olur hem de sizi ikileme düşüren şartları daha iyi oturtmanızı sağlar. Eğer kendinizden emin değilseniz durup bekleyiniz, eminseniz tekrar düşününüz.

Venüs İkizler burcunda ilerlerken, maddi ve manevi açıdan doğal olarak güvencenizi ön planda tutmak istersiniz. Bu en doğal hakkınız. İşte bu gözlem esnasında eğer yaşadığınız aşk tutarlı ve güvenilir değilse iyi düşünmek ve doğru karar almak lazım. Yanlışlarınız, eksikleriniz, sevaplarınız, günahlarınız, elinizde olanlar ve arzuladıklarınız üzerine eğilerek, yaşamınızda neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu saptayabilirsiniz. Kimi zaman umursamadığınız veya farkedemediğiniz, yaşamınızı yakından ilgilendiren birçok ayrıntıyı bu dönemde kolaylıkla algılayabilir ve düzenleyebilirsiniz. İlişkinizle birebir alakalı her noktayı, sağlığınızı, yardımseverliğinizi, sosyal hayatınızı yeniden düzene koymak için neler yapmanız gerekiyor, bütün bunları gayet başarılı bir şekilde saptayabilirsiniz. Bilinçaltınızın derinliklerinde gizli, belki de çocukluğunuzdan bu yana sizi etkileyen her önemli detayın farkına varabilir, bunları yüzeye çıkartarak özgüven duygunuzu perçinleyebilirsiniz. O nedenle kendinizi sakın üzmeyiniz, tedirgin etmeyiniz ve kendinize fazla yüklenmeyiniz. Her zaman söylediğim gibi bunu bir mola gibi görünüz. Ani kararlardan veya beklenmedik davranışlardan uzak durmanız faydalıdır. Gerek maddi ve gerekse manevi anlamda hayatınızı garanti altına alacak şekilde hareket ediniz.

Bu geçişte önemli tarihler: 10, 14, 28 Haziran olarak öne çıkıyor. Bu görünümler, hem maddi yönden dikkatli olmanızı hem de sağlığınızı düşünerek stresten uzak durmanızı gerektiriyor. Bir yandan mantığınızla düşünürken diğer yandan duygularınızı işin içine sokarsanız kendi kendinizi tedirgin etmiş olursunuz. Duruma bir bakın ve sizi neyin tedirgin ettiğini, hayal kırıklığına uğrattığını belirleyin. Bunu belirlediğinizde geleceğiniz için en doğru kararı verir, ilişkinizde sorun yaşamamış, dağılmamış olursunuz.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Yengeçler 2 Haziran saat 00:02 de İkizler burcunda oluşacak Yeniay ve ardından saat 00:16 da oluşacak Parçalı Güneş Tutulması gayet önemli değişimlerin simgesidir. Yengeç doğası gereği kendi dünyasında güven içinde yaşamak isteyen değişimlere kapalı bir burçtur. Ayaklarının sağlam olarak yere bastığını bilmek, hissetmek ister. Tutulmalar bu anlamda zorlayıcıdır. Çünkü bu hızlı joker kartı, size çabucak harekete geçmeniz adına fırsat sunar. Bu fırsatları artık görmezden gelmeniz evrensel anlamda mümkün değil. Hayatınızdaki eskimiş, işlevini kaybetmiş her şeyi lütfen çöpe atın. Çünkü artık bunlara ihtiyacınız yok. İki yıldır yaşamınızda meydana gelen değişimlerin yarattığı yeni kimliğinize alışmalısınız. Hatırlarsanız elinizde tutmaya çalıştığınız şeylerin çoğu değişime uğradı. Yıllar önceyi bir düşünün. Bugünkü halinizden ne kadar farklısınız öyle değil mi? İşte değişim böyle bir şey dostlarım. Şimdi bu tutulma iki yıllık bir gelişimin işaretçisi. Yaşadıklarınızla oluşturduğunuz yeni düzene ve yeniye alışıyorsunuz. Yaratıcılığınızı, kendi özünüzü, inançlarınızı ve hedeflerinizi belirlemeye başlıyorsunuz. 1 Temmuzdaki tutulmayı da hesaba katarsak, sizi bir su birikintisine ürkekçe koşarak canını kurtarmaya çalışan değil, okyanusa ulaşan bir yengece benzetiyorum. O kadar derin ve o kadar sonsuz olana yönelen. Eğer bunu kabul ediyorsanız ne ala. O zaman fırsatları yerinde ve zamanında değerlendirebilirsiniz demektir. Yavaşlama, sakinlik, durağanlık artık sona eriyor. İç dünyanızda her şey canlanıyor ve hareketleniyor. Hangi konuda olursa olsun bu tutulma kendinize ruhsal anlamda özen göstermeniz, birebir kendinize yönelerek akıllıca gözden geçirmelerde bulunmanız anlamına geliyor. Üstü başı toz toprak içindeki bir çocuğun temizlenmesi, eskilerin deyimiyle aklanıp paklanmasını sağlıyor. Meğer ne de güzelmişsiniz. İşte bunu yaşamak istemez misiniz? Bu tutulma iki yıl boyunca her aynaya baktığınızda bir başka güzel yönünüzü görmenizi sağlayacak. Ve bu görüntüyü seveceksiniz.

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, bilgi toplama, kendinizi gözden geçirme ve mantıklı kararlar alma doğrultusunda kendi içinizde bir çok olguyu gözden geçirerek bazı önemli kararları almanız ve planlamada bulunmanız ve bu planları 16 Haziran sonrası yürürlüğe koymanız anlamında akıllı düşünme zamanıdır. Tabii ki bu süreci bu şekilde kullanmaya gönüllü iseniz. Tam tersine suskunluk içinde kendi kendinize dağılır, yüzeysel düşünür ve tutarsız davranırsanız Merkürün bu güçlü enerjisinden yararlanmanız mümkün olmayabilir Kendiniz için neyin gerekli olduğunu iyice saptamanız, kararlı olmanız, gerekli insanlarla görüşmelerde bulunmanız ve net sonuçlar almak adına hazır olmanız gerekiyor. Karşınıza aniden çıkabilecek bir teklifi kabul etmek yerine beklemede kalarak analiz etmek, iyice araştırmanız çok önemli. Ben genel olarak Yengeçlerin geriye çekilerek düşündüklerinde çok akıllı tespitlerde bulunduklarını biliyorum. Ancak ne zaman dışa kulak verseler, birilerinden etkileniyorlar. Onun için Merkür-İkizler dönemini mantıklı bir şekilde harika tespitlerde bulunarak değerlendireceğinizden kuşkum yok dostlarım.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

Satürn, 13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında ise düz olarak yoluna devam edecek. Bu geçiş 2009 Kasım ayından bu yana hepimizi farklı alanlarda dengemizi bulmak adına eğitmeye devam ediyor. Yani onun testlerine, sınavlarına alışkınız. Doğum haritamızdaki etkiler nispetinde gerek ailevi ve gerekse iç dünyamızla alakalı meseleler üzerinde testten geçiyoruz. Özellikle geri hareket dönemlerinde geçmişin sorgulanması içsel anlamda bizi yoruyor. Fakat ben yine de Satürn etkisini öyle veya böyle yararlı olarak görüyorum. Çünkü yanlışla doğru arasındaki ayrımı yapabilmemizi sağlıyor. Sonunda bir burçtaki seyri bittiğinde o yaşam alanında öyle bir ders ediniyoruz ki, bir daha o konularda yaş tahtaya ayak basmamız pek mümkün olmuyor. İşte bu ders bizim en büyük ödülümüz oluyor. Zorlukla, mücadele ile geçen bir dönem. Ancak şu var ki, yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda size ne kadar çok şey kazandırdığını anlıyorsun. İçinden geçerken belki yoruyor, üzüyor, tırmalıyor ama oldukça işe yarıyor. Kaldı ki Satürn-Terazi burcunda oldukça güçlü. Demek oluyor ki, ödülümüz çok büyük olacak dostlarım. Şimdi gelelim geri hareketin sonrası döneme. Hem mesleki ve toplumsal konularda şimdi önümüzü görebilmemiz mümkün. Geri hareket sırasında gözden geçirdiklerimizi yavaş yavaş uygulayabilir, geleceğimiz sağlamlaştırabiliriz. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabiliriz veya kurduğumuz düzende huzur bulabiliriz. Ev içinde yaşanan krizler ortaklaşa çözüme bağlamamız kolaylaşır. Küs olduğunuz büyüklerimizle haberleşebiliriz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınızı halledebilmek için canla başla çalışabiliriz. İş hayatımızdaki gelişmeler, ev yaşantımızda huzur bulmamızı sağlayabilir. Size tavsiyem sabırlı olunuz ve yılgınlık göstermeyiniz. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfedilerek ve azimle gerçekleşir. Bu süreçte yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanın ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız yeni bir yuva kurarak hayatınıza bir yön veriniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi daha kolay olur. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız. Ekim 2012 tarihine kadar Satürn-Terazi burcu seyri devam edecek. Kimi zaman yine zorlanacağız, bazen kolayca atlatacağız. Ancak şu var ki, bu geçişte yaşadığımız derslerin bize kazandıracağı o kadar çok şey var ki. Satürn zamanın efendisidir. Ve onun dersleri zamanla anlaşılır ve ödülü büyüktür. Ha gayret dostlarım. Çoğu gitti azı kaldı.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

İŞ VE KARİYER

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek Jüpiter güçlü arkadaşlıkların işareti olarak önem taşıyor. Bu kişiler hem maddi hem de manevi anlamda size destek olabilir, amaçlarınızı gerçekleştirmenizde yardımcı olabilirler. İş yaşamınız hedefleriniz ve yarınlarınızla alakalı konular üzerinde düşündüklerinizi gerçekleştirmenizde size kuvvet olan bu enerjiden yararlanmak için çok az zamanımız var. Bu geçişin bir başka önemli faydası para konusunda daha dikkatli davranmanızı sağlayacak oluşudur. Kişi elindekilere sahip çıkar ve onları kaybetmekten korkabilir. Sağlam adımlar atmak istediği için çevresindeki insanlara dikkat edebilir ve güçlü projeler, işler üzerinde çalışmayı tercih edebilir. Planlı ve programlı bir şekilde hayatını düzenlemeye çalışan kişi doğal olarak saygınlığını önemseyecek ve çevresinde abur cubur insanların bulunmasını istemeyecektir. Jüpiter Boğa burcu seyri, yeteneklerinizi kazanca dönüştürmeniz yönünde de size destektir. Bu enerji altında dikkat edilecek husus, kendi değerinizi, öz kaynaklarınızı ve sahip olduklarınızı tam olarak belirlemektir. Eğer siz nelere sahip olduğunuzu bilirseniz bunları daha da büyütmek için vargücünüzle çalışabilirsiniz. 30 Ağustos-26 Aralık tarihlerinde Jüpiter bu alanda geri hareket yapacaktır. Bu süreçte hedef bütünlüğünüzü bozmadan nasıl daha gelişebilirim, büyüyebilirim sorusuna içsel manada cevap bulmaktır. Bu etki altında piyasanın durumu veya hangi konularda ilerlemenin doğru olacağı yönünde tahmin yeteneğiniz yükselebilir.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Yengeçler, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, başta sağlık, iş ve genel yaşamınızla ilgili konularda geleceğiniz açısından gördüğünüz eksikleri veya şu anki durumunuz çerçevesinde yapılması gerekenleri saptama anlamında son derece önemlidir. Nerelerde yanlışlar var ve nelerin ele alınarak çözüme kavuşturulması gerekiyor? Bütün bunların tespit edilmesi anlamında son derece faydalı olarak görüyorum. Söz gelimi hayatınızdan memnun musunuz? Yoksa değişmesi gerektiğini düşünenlerden misiniz? İçinde bulunduğunuz şartların iyileştirilebilir veya zorlayıcı yanlarının farkında mısınız? Sizin için anlamı olmayan ancak mecbur olduğunuz için sürdürmek zorunda kaldığınız bir meslekte misiniz?

Belki de sağlık veya bir başka neden yüzünden çalışamayacak durumdasınız. Hatta bazılarınız rutin bir hayatın içinde oldukça bezginsiniz. İşte bütün bunlar size zor gelebilir. Ancak zorluğu bir yana gelin bu Tutulmada, hangi alanda görev almak isterdiniz ve hangi konularda aktivitede bulunmak isterdiniz. Neler size kendinizi mutlu hissettirirdi bütün bunları gözden geçiriniz. Tutulma, problemlerin ardında yatan nedenleri tespit edebilmeniz açısından gayet yararlıdır.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek olan Merkür, ve 21 Haziranda burcunuzu parlatacak Güneşle birlikte etrafınızdaki dünya ile temasınız güçlenmeye başlıyor. Şimdi düşünceleriniz, hisleriniz ve siz canlanmaya başlıyorsunuz. Kimsenin etki altında kalmadan kendiniz adına yeni kararlar alarak bunları uygulamaya çalışmak, eskiye yeni bir yüz geçirerek veya tümüyle değiştirerek hayatınızın kontrolünü ele geçirmektir. Her ne kadar bu enerji, hassasiyetin artışı anlamına da gelse size yabancı bir olgu olmadığından iyi bir planlama yaparak bundan yararlanabilirsiniz. Duygusal konularda yaşamınızı gözden geçirebilir, eskinin sizin üzerinizde yarattığı tüm izleri silmeye çalışabilirsiniz. Kimi zaman birileri veya bazı olaylar sizi bağımlı olduğunuz alanlara doğru sürükleyebilir. Fakat bunların tümünde aldığınız dersler ön plandadır. Yani nerden nereye geldim tarzı bir düşünce halidir. Aileniz, vatanınız, değerleriniz, sizi bugüne getiren olaylar, insanlar ne varsa hepsine sahip çıkabilir, hatalarınızın bile sizi olgunlaştırdığını düşünebilirsiniz. Yeni bir dünya için eskiyle alakalı yüzleşmelerin ön planda olacağı bu dönemde öncelikle herşeyi subjektif bir şekilde değil, gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmeye çalışınız. Ne olursa olsun bundan sonrasında doğru ve net kararlar vermeye çalışınız. Eski hatalarınızı yinelememek için şimdi güçlü zamanınız olduğunu ve şansın sizden yana olduğunu biliniz. Merkür geçişinde dikkatli olunması gereken tarihler: 18, 19, 21 Haziran olarak dikkat çekiyor. Bu tarihlerde kendinizden, yapmayı düşündüklerinizden emin olunuz. Yuvanız sınırları içinde dengeli paylaşımlarda bulununuz, geleceğiniz, kendiniz, aileniz adına doğru kararlar vermeye çalışınız. Çatışmalardan uzak durunuz. Mesleki veya toplumsal baskılarla mücadele etmek için öncelikle güven duygunuzu önde tutunuz. Beklenmedik kararlar vermemek, hazırlıksız yakalanmamak için ne yaptığınızın farkında olunuz. O zaman dışarıdan size yönelebilecek zorluklarla otomatik olarak mücadele edebilirsiniz.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Mars-İkizler burcu geçişi, geri planda çalışmak, veri toplamak, işlerinizi düzenlemek adına gayet faydalıdır. Edindiğiniz bilgileri arşivinizde saklayabilir veya yapacağınız çalışmaları iyice sindirmek için analizlerde bulunabilirsiniz. İşi gereği yoğun bir sezon geçirenler, yolculuğa çıkarak moral toplayabilirsiniz. Yani bu dönem iş anlamından ziyade bir dinlence zamanı olarak bazılarınız için rahatlatıcı olabilir. Böylelikle stresinizi üzerinizden atabilir, kafanızı boşaltabilirsiniz. Bazılarınız için bu dönem, işinizle ilgili geri planda bağlantılar kurmanız anlamına gelebilir. Bazı yeni planlarınız vardır. Fakat bunların gerçekleşmesi için, bir araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu araştırma nedeniyle bazı kişilerle veya kurumlarla bağlantıya geçebilir, geri planda işin olabilirliliğini, yararını, sonucunu tahmin çalışmalarında bulunabilirsiniz. Bu örneklemelerden de anlaşılacağı gibi bu süreç aslında arka plandaki hareketliliğin işareti olarak önemlidir. 3 Ağustos sonrası Mars burcunuzda ilerlemeye başladığında, geri plandaki çalışmalarınızı dış dünyada sergileyebilirsiniz. Mars İkizler burcunda zorluklara ve sorunlarınıza kolay çare bulmanızı sağlar. Olayları mantıklı bir şekilde analiz ettiğiniz zaman, altından kalkamayacağınız bir şey yoktur. Tek sorun, zaman faktörüdür. Özellikle kariyer ve aşk hayatınızla ilgili konularda sabırlı olmakta fayda vardır. Acele etmemek, enine boyuna her şeyi düşünmek yararlıdır. Bir olayın her iki boyutuyla analiz edilmesi gerekir. Kafanızı karıştıran, soru işaretleri uyandıran noktalar varsa, kesinlikle mercek altına almak lazımdır.

Mars İkizler geçişinde dikkatli olmamızı gerektiren iki tarih önemli. 22 ve 28 Haziran. Bu iki tarih hedefinizin bilincinde olmanız ve sıkıştığınızda başka bir yöne kaymadan önce iyi düşünmeniz. İki seçenek veya yoğunluk karşısında pes etmeyiniz. Hayallerinizle gerçekler arasındaki çizgiyi iyi belirlemeniz. Bu hususlara dikkat ettiğinizde sizin için doğru olanı saptayarak onun üzerine gidebilirsiniz.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, güvence olgusunun hayatınızdaki önemini tekrar hatırlatıcıdır. Bir Yengeç olarak zaten bunu hiçbir zaman unutmazsınız biliyorum. Ancak bu tarihlerde çok daha fazla önemsersiniz. Emniyet sizin için çok önemlidir. Kendinizi rahat ve güvende hissetmeniz için duygularınızın doyurulması şarttır. Bunu hissetmediğinizde kendinizi oldukça hassas ve mutsuz biri olarak görebilirsiniz. Bu süreçte eskiye ait herşey gözlerinizin önüne tekrar geliyor. Geçmişinizle hesaplaşarak artık gereksinim duymayacağınız, ihtiyacınız olmayan tüm olguları geride bırakarak yaşamınıza yeni bir sayfa açmak durumundasınız. Bir düşünün bakalım, size yeter hissini yaşatan neler var hayatınızda, hem kendinizi hem de içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirin. Bunu yaparken her zamanki gibi subjektif değil, objektif davranın. Kendinizin tozunu attırmaya bakın. Belki de sizin yanlışlarınızın sebep olduğu acıları yaşıyorsunuz, belki de çok değer verdiğiniz ve bir türlü gerçeği göremediğiniz kişiler canınızı yakıyor. O zaman bu süreçte bunları tekrar düşünerek, güle güle demeyi bileceksiniz. Her yıl size doğanın sunduğu Güneş enerjisini kullanırken, değişime gönüllü olmalı ve eskiyi terk etmeye çalışmalısınız. Kendi eksiklerinizi tamamlamaya başlayarak, açıklarınızı tamir etmeye çalışın. 1 Temmuz tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde son Güneş Tutulması gerçekleşecek. Böylece önünüzdeki resim artık belirginleşiyor. Bunlardan anlıyoruz ki, hayatınızda bir çok yerli yerine oturuyor. Gerek mesleki, gerek ilişki ve gerekse birebir kendinizle alakalı. Derler ki, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. O zaman geleceğe bakarken, sadece kendinize olan güveninizin önemli olduğunu, bunu dışarıda bulmak yerine ancak kendinizde oluşturduğunuzda mutlu olduğunuzu anlayacaksınız. Ben sizin bunu başaracağınızı ve güneşin sizi aydınlattığı bu süreçte kendinize aydınlık dolu ve özgüvenli bir şekilde yaşam kuracağınızı düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin.

PARA KONULARI

21 Haziran tarihine kadar devam edecek Güneş-İkizler burcu seyri, iki yönlü düşünebileceğinizi göstermektedir. Bu ikilik parasal yönden dışarıdaki imajınızı güçlü tutmak şeklinde tezahür ederken, aslında kendi içinizde düşünceli olduğunuzun göstergesi gibidir. Bilirsiniz Yengeçler dışa karşı durumlarını belli etmekten pek hoşlanmazlar. Kan içerler kızılcık şurubu içtim diyecek kadar onurludurlar. Belki sıkıntıları çoğu kişinin kaldıramayacağı kadar ağırdır ama yine de bunu birileriyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. İşte bu dönemdeki enerjilerin yansıması da buna benzerdir. Bu ikilemli halin bir başka nedeni, bir yandan bazı insanlara bağımlı yaşamak zorunda oluşunuz diğer yandan ise, bağımsız olarak hareket etmek ihtiyacınızdandır. Aslında maddi güce ve desteklenmeye oldukça isteklisinizdir fakat bunun üzerinizde kontrol kurulmasına izin vermenizle eş değer olacağını düşündüğünüz için sıkıntılarınızı söylemekten çekiniyor olabilirsiniz. Aslında burada yapılması gereken, para konusunda kararlılık içinde olmak ve kazancınız adına neler yapılması gerektiğini derinlemesine ele almaktır. Güven duygusunun önemi burada da kendini göstermektedir. Eğer aşırı etkilenme şeklinde durumları ele alırsanız, kendinize olan güven duygunuzun düşmesine neden olabilirsiniz. Çelişkili bir şekilde düşündüğünüzde ise, asıl hedefinizden uzaklaşırsınız. Parasal kazanç konusunda her ne olursa olsun yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışmanız, akıllı, uyanık olmanız gayet yararlıdır. Her şeyi ben bilirim havasına girmeden, yetenekli olduğunuz alanlarda çevrenizle irtibatta bulunmanız lazımdır.

Bu enerjinin bir diğer yansıması, parasal mevzularda uzun uzadıya plan yapmaktan hoşlanmamanızdır. Elinizdeki miktara göre kendinizi ayarlayabilir, gelişen durumlara göre bütçenizi kontrol edebileceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer bu şekilde bir yol izlenirse belki gelişim ve büyüme söz konusu olmayabilir ama en azından kendinizi kontrol ediyorsunuz demektir. Peki tam tersine, aşırı uçlarda hareket ederseniz, yani durumunuz iyi olmadığı halde gereksiz yere para harcarsanız tabi ki bu sizin açınızdan iyi olmayacaktır. Bu dönemde maddi konularda farklı yatırım araçlarını kullanarak gelir sahibi olmak gibi durumlar da yanabilir. Söz gelimi ticarete yatkın olan kişiler, geri planda oldukça iyi paralar kazanabilirler. Alım-satım işleri bunların başında gelebilir. Tek bir iş yerine bir çok alanda faaliyet göstererek, serbest çalışarak veya arka planda gizli saklı bazı işlerle uğraşarak da para kazanmanız mümkündür.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Güneşin seyri, kazanımlarınız konusunda, destekleyici olabilir. Maddi ve manevi değerlerinizi koruma ve kollama konusunda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlar. Artan fiziksel enerjiniz güven duygunuzun da yükselmesi anlamına gelir ki, doğal olarak çıkarlarınızın farkına varmanız kolaylaşır. Bir yengeç daima güvenlik peşindedir. Zaten bu yüzdendir hep kaygısı ve bu yüzdendir yarınlarını garanti altına alma çabası. Sevgili Yengeçler madem ki amacınız budur. Bu amacı gerçekleştirmek ve istediğiniz her şeyi elde edebilmek için aradığınız destek size Güneş tarafından bu tarihler arasında gelir. Kendi emeğinizle elde edeceğiniz kazanımlar anlamında rahatlatıcı olabilir. Ancak iş ortaklığı veya evli olup ayrılma safhasında olanlar veyahut da yeni bir ortaklık düşünenler lütfen dikkatli olunuz.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-12-13-21-22-26-27-30

Zayıf Enerjili Günler: 10-11-16-17-23-24-25

Aşkta En Şanslı Günler: 12-13

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 5-6-7

Yeniay: 3-4-30

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 16-17

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER