Habertürk 02.05.2011

Yengeç burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay yengeçlere, kalkıştıkları işleri kolaylıkla bitirebileceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

YENGEÇ

Yengeç burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Yengeç Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

11-16 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Mars, Venüs ve Merkür gezegenlerinin olumlu tesiri içinizi rahatlatıcı ve sizi her konuda dayanıklı kılıcıdır. Kalkıştığınız işleri kolaylıkla bitirebilir, sevdiklerinizi sahiplenebilir, küçücük şeylerden mutlu olabilirsiniz. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda ilerlemeye başladığında,
Yoğunluklar geri planda artar. Sizin elinizde olmayan durumlar gerginlik ve sabırsızlık yaratabilir. Bazı konularda ister istemez ikilem altında kalabilirsiniz.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Mars etkisini önce genel daha sonra da dikkat edilmesi gereken özellikleri bakımından ele alacağım. Aşk evinizin yöneticisi olan Marsın bu geçişi tabii ki çok önemli. Bu dönemde burcunuzla zorlu bir görünüm yapacak Mars, aşk konusunda kendinizi ortaya koyma tarzınız olarak direkt, dışa dönük, hemen tepki vermeye hazır, isteklerinize ulaşabilmek için baskın olmaya çalışacağınız bir dönemi göstermekte. Bilirsiniz Yengeçler duyguları söz konusu olduğunda kendilerini güvende hissetmek isteyen kişilerdir. Üstlendikleri koruyucu ve kollayıcı yapıları nedeniyle, kendinden ziyade karşısındaki kişiyi düşünme meyillidirler. Kendi gereksinimlerini böylesi göz ardı edebilen bir burç mensubu olarak içlerinde kopan fırtınalara rağmen sırf güvende olmak için, sorunları bir yana koyarak yine anlayışlı olmayı sürdürebilirler. İşte aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Koç burcu seyri size aradığınız, güven duygusunu ve cesareti sağlayıcı olabilir. Yani artık ben buradayım, benim de isteklerim var diyebilirsiniz. Mars bu dönemde kabuğundan çıkarak hayata karışmanızı, aşkınıza sahip çıkmayı, terslikleri açık ve direkt bir şekilde ifade etmenizde sizi destekleyicidir. Tabi ki dozunu iyi ayarlayarak.

Bu enerjinin ilişkisi düzgün gidenler için anlamı, sorumluluk duygusu içinde birlikte hedef belirlemeniz ve hedef olarak belirlediğiniz konular üzerinde beraberce savaşarak ileriye dönük kararlar alabilmenizi simgelemektedir. İlişkisinde sorun olanlar açısından önemi çok daha fazla. Eğer sorun sizden kaynaklanıyorsa, Mars Koç burcu seyrinde taviz vermeden inatla haklılığınızı savunabilirsiniz. Tabi ki bu haklılık ne manada onu düşünmek lazım. Yani yanlış bir yolda iseniz, yanlış kararlar alıyorsanız, bunu savunmanın anlamı yok. Diyelim ki, partnerinizde hatalar var ve siz ilişkinizde sürekli alttan alarak beraberliğinizi sürdürüyorsunuz. O zaman Mars Koç burcu seyri, sizi kendinize getirebilir. Yani siz de kendi haklarınızın farkında olarak, yanlışa dur diyebilirsiniz. Bu açıdan gayet yararlı olacağını söyleyebilirim. Fakat şunu da biliniz ki, bu enerji var olmak demektir. Yani kişinin kendi değeri ve istekleri adına varlığını duyurulması anlamındadır. Bunu savaşarak yapacağından, dozunu iyi ayarlamak lazım. Didişmeci bir tarzda değil, partnerinize, yapmış olduğu yanlışları ve ilişkideki aksayan noktaları uygun bir dille anlatarak, bunlara daha fazla dayanma gücünüzün kalmadığını, artık mutlu olmak istediğinizi söyleyebilmelisiniz.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönemin anlamı, istekli ve oldukça cesur bir şekilde tutkularınızı öne çıkararak, karşı cins üzerinde etkili olmanızdır. Yani duruşunuzla, kendinize olan güveninizle dikkat çekebilirsiniz. Bu enerjinin bir başka özelliği de, tutkuları alevlendirici ancak çabucak parlamalara da yol açışıdır. Bu nedenle iç huzuru, güvenliği hissetmekte güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Oysaki Merkürün geri harekette olduğunu düşünürsek Nisan ayı aslında onarım sürecidir. Burada yapılması gereken, ilişkinizi gözden geçirmektir. Mars-Koç burcu geçişi esnasında Mayıs ayında dikkate alınması gereken tarih 1 Mayıs. Bu tarihte Mars-Jüpiter kavuşumunu yaşayacağız. Bu kavuşumun gerçekleştiği aynı gün, Satürn gezegeni Venüs ile bir karşıtlık oluşturacak. Tabii ki birbirinden farklı bu iki etki kafanızı oldukça karıştırabilir. Bir yandan hayatınızda garanti arayışı içindesiniz diğer yandan ilişki konusunda hala yerli yerine oturtamadığınız bazı endişeler taşımaktasınız. Tam bu esnada aşk evinizin yöneticisi Jüpiter ile kavuşum yaparak kendi inandıklarınızın peşinden gitmenizi, yeniliklere açık olmanızı, doğrudan ve açık bir şekilde kendinizi ifade etmenizi deyim yerindeyse mücadelenizi kendi bildiğiniz şekilde sürdürmenizi söylüyor. Bu durumda kişi ne yapmalıdır? Öncelikle ilişki konusunda ne olursa olsun gerçekçi düşünmelidir. Geçmişte yaşanmış tecrübeleri göz önüne almalı ancak bu tecrübelerin yarattığı baskılar altında çökmemelidir. Tamam yaşanmıştır ancak şimdi önünüzdeki gerçek önemlidir. Bu gerçek sizi tatmin ediyorsa o zaman Mars-Jüpiter kavuşumu ile yeni bir sayfa açılır. Yok eğer şu anki durum pek de güvenli değilse o zaman iyice bir düşünülmeli ondan sonra ne yapılacağına karar verilmelidir. Diyelim ki, her iki şekilde de bir kararınız yok. O zaman en azından Haziran ayında Satürn geri hareketi bitene kadar sakin kalınmalı, Mars-Jüpiter kavuşumunun sizi abartılı bir şekilde iteklemesine ve coşkuyla yanlış kararlar aldırmasına izin verilmemelidir.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Mars, ilişkisi olanların partnerleriyle, ilişkisi olmayanların beraberce yol alabilecekleri bir kişiyle, aynı amaç için güç birliğinde bulunmaları anlamına gelir ki, bu durumda aşk, sadece bireysel arzuların tatmini olmakla kalmayıp, hedef merkezli hareket etmek demektir. Bilirsiniz sizler sahiplenilmekten, güven duymaktan ve aynı şekilde korumaktan yana düşünen kişilersiniz. Durum böyle olunca, bu iki enerjinin yayacağı titreşim, bu bakış açısında hareket etmekten hoşlanan sizler için oldukça yararlı ve rahatlatıcı olabilir.

İlişkisi sorunsuz ve gayet düzgün seyreden Yengeçler bu dönemde, ortak amaçları için belli bir grubun içinde yer almaktan, faaliyetlerde bulunmaktan hoşlanabilirler. Yani sevgilinizle, eşinizle sosyal ortamlarda bulunmak size güç kazandırabilir. Arzularınız son derece kuvvetli, isteklerinize ulaşma arzunuz belirgindir. Bu dönemde partnerinizle bir arada olmanın keyfini çıkarırken, aynı amaçta yürüyor olmanın hazzını yaşayabilirsiniz. İşte bu noktada ilişkinizin kalitesi ve bugüne dek oluşturduğunuz sevgi birliğinin gücüne bağlı olarak dönemin oldukça faydalı geçmesi mümkündür. Paylaşımlarınızda sen-ben ayrımı yapmadan, ilerisi adına bir şeyler planlıyorsanız ve birbirinizle elele büyümenin hazzını yaşıyorsanız enerjilerinizi düzgün bir şekilde kullanıyorsunuz demektir. Ki kullanmanız kolaydır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu enerjileri incelediğimizde, özellikle dikkat etmeleri gereken nokta, birbirleriyle sadece aşkın uçsuz bucaksız güzelliklerini yaşamak kadar, sosyal faaliyetlerine de önem vermeleri, paylaşım içinde olmaları, ilişkilerini dış dünyada ifade etmekten çekinmemeleri, arkadaşlık temelli bir beraberlik yaşamaya özen göstermeleridir. Böyle olması halinde daha uzun ömürlü beraberlik yaşamaları mümkündür. Birbirinizi desteklemeniz, hatta aynı amaç üzerinde elele yürümeniz son derece önemlidir.

Mars Boğa burcu geçişi sırasındaki en önemli tarihler 12,18,20,23 Mayıs olarak öne çıkıyor. 12 Mayıs Mars-Neptün olumlu görünümü, hedeflerinizdeki bir aşk için doğru zamanın geldiğini hissedebilirsiniz. Bu enerji bir tül gibi sizi şeffaf bir şekilde sarmalayıcıdır. Ruhunuz pozitif bir enerjiyle dolar. Aşk konusundaki hayalleriniz, vizyonunuz gerçeğe döner gibidir. Güçlü cinsel fantezileriniz ve sezgilerinizle anlama kabiliyetiniz yoğunlaşır. Aşk konusunda size rehberlik yapan bu olgularla yanlış olanı doğru olandan, güzel olanı çirkinden kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. 18 Mayıs Mars-Chiron arasındaki olumlu görünüm, şifalandırıcı ve iç dünyanızdaki pürüzleri temizleyici ve rahatlatıcı bir yansımadır. En azından kendinizi aklamanız daha kolaydır. 21 Mayıs Mars-Pluto arasındaki görünüm, karşı konulması mümkün olmayan, güçlü, cesur ve büyüleyici bir partnerin simgesidir. Derin tutkularla dolusunuzdur. Aşkı yoğun bir şekilde yaşarsınız. Ancak burada asıl özlemini çektiğiniz duygu, derin bir dönüşümden geçerek uzun vadeli bir ilişkiye adım atmaktır. İşte bu noktada pasif, ne yaptığını bilmez biriyle olmanızın artık mümkün olmadığının farkındasınızdır. 23 Mayıs Venüs-Mars kavuşumu gayet güçlü ve olumlu bir yansımadır. Aşk konusunda ileriye yönelik olarak umutlarınız artar. Sağlam ve ayakları yere basan bir aşkın yüreğinizde çiçek açtığını hissedebilirsiniz. Bu bir arkadaşlık ilişkinizin aşka dönüşmesi olduğu gibi, eğer ilişkiniz varsa, partnerinizle aynı yolda ilerlemeniz, birbirinizle ileriye yönelik hedefler belirlemeniz anlamında da destekleyici bir yansımadır. Gayet olumlu bir yansıma. Keyfini çıkarın derim. Ayrıca bu enerjilere alışın. Çünkü önümüzdeki ay, 12 yıl sonra Jüpiter burcunuzla uyumlu bir görünüm yapmaya başlıyor. Yavaş yavaş hayatınızda bir çok şeyin yerli yerine oturmaya başladığını fark edebilirsiniz. Ne diyelim. Her şeyin en güzeli sizi bulsun sevgili Yengeçler.

16 Mayıs-9 Haziran tarihileri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs, ortak bir şeyler üretmek, ilişkinizin olumlu şekilde yürümesi için sorumluluk üstlenmek, gerçekçi bir yön duygusu içinde, birbirinizin önceliklerine değer vermek, kısaca dış dünyanın karmaşalarında, tersliklerinde elele yürümek anlamında önem taşır. Benim bu enerjiler altında problemli çiftlere önerim, ne olursa olsun yaşadığınız ilişkiye önem vermeniz, sosyalleşmeniz, birbirinizin hayatında olmanın önemini kavramanız, kötü ve iyi günlerde herkese ve her şeye karşı ittifak oluşturmanızdır. Böylece güçlü bir çift olmanın hazzını yaşayabilir, emek verdiğiniz ilişkinizi dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Olayları büyütmeden tatlılıkla halledebilir, saygı, sevgi ve güven üçgeni içinde ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu enerjileri ilişki bazında genel olarak incelediğimizde, bu dönemin arzularınızı güçlendirici, rastlantısal birliktelikler(ilişkisi olmayanlar açısından) açısından verimli, doğru arkadaşlık merkezli ilişkiler yaşamak açısından olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Görülebilecek bir ilginç durum da, aşk duygusuyla başlayan beraberliklerin dostluğa dönüşmesidir. Yani birini görür beğenirsiniz, fakat bu süreçte aşk geri planda kalır ve aranızdaki bağ, dostluğa dönüşür. Böyle bir durumun yaşanması da, böyle enerjiler altında mümkündür. Ayrıca bu süreçte sosyal faaliyetleriniz açısından etkili bir dönem yaşayabilirsiniz. Kendinden emin, kendi alanında güçlü, maddi ve manevi açıdan size çok şey kazandırabilecek kişilerle de tanışabilirsiniz. Hani şu yol arkadaşlığı diye tanımlanan dostluklardan söz ediyorum. Yani ortak bir hedef için bir araya geldiğiniz ve güç birliğinde bulunduğunuz kişilerle tanışmanız bu enerjiler altında gayet kolaydır. Bu dönemi daha da olumlu geçirmenin sırrı, bireysel düşünmek yerine, el birliğinde bulunarak daha fazla kazanmaktır. Ayrıca bu süreçte konfor duygusu fazlasıyla ön plandadır.

Elit ortamlarda ve güçlü kişilerle bir arada olmak size zevk verebilir. Kabuğunuzdan çıkma vaktinizdir. Fakat bu kendinizi dağıtmanız anlamında değil, bilakis bilinçli hareket etmek, amaçlarınızın farkında olarak ilerlemek için sosyal hayatın içine karışmak demektir. Gayet olumlu bir süreçtir. Ciddi ve kendinizden emin olmanız halinde çok şey kazanabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Gruplar, organize faaliyetler, belli bir birliğin içinde yer alarak sesinizi duyurmak yine bu enerjiler altında mümkündür. Barış duygusu, huzur ve güven ihtiyacı dönemin size hissettirdiği duygular olarak ön plandadır. sanatsal ve kültürel çevrelerde bulunmak yeteneklerinizi değerlendirmeniz açısından yararlı olabilir. Benim önerim kabuğunuzdan çıkarak hayata karışmanız fakat bunu yaparken gelip geçici heveslerinizi tatmin etmekten ziyade, geleceğinizi düşünerek bilinçli yol almanızdır. Böyle yapmanız halinde geçmişte yaşanan zorlu deneyimleri da geride bırakmış olursunuz. Bu enerji, önünüze bakmanız gerektiğini söylemektedir. Yere sağlam basmak ve düzgün ilişkiler yaşamak için deyim yerindeyse yumurta kapıya dayanmadan sorunları çözmeniz, kararlı olmanız, huzurunuzu ve değerlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Bunun yolu kendinizi kişisel anlamda gözden geçirmek, eskiyle olan tüm yüzleşmelerinizi geride bırakmak. İşte bu dönemde eğer isterseniz bunu başarmanız gayet kolay.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Yengeçler yöneticiniz Ay ile Güneş 17 Mayıs tarihinde saat 14:09 itibariyle gökyüzünde karşı karşıya geliyor. Bu durum astrolojide Dolunay anlamına gelmektedir. Ben Dolunayı her zaman bir projektöre benzetirim. Bu güçlü ışık altında akla kara gayet net olarak belirlenir. Yani iyi olanla kötü, doğru ile yanlış arasındaki ayrım gayet net ortaya çıkar. Tabii ki insanoğlu bazen gerçekleri görmek istemez, görmek istediği şekilde kabullenir. Ancak dolunay zamanlarında bu bakış açısı geçerliliğini yitirir. Sizler açısından bugünkü Dolunay, ileriye yönelik hedeflerinizi sessiz ve sakin bir şekilde gerçekleştirme, elde etme arzunuzun kimi zaman kıskançlık, inatçılık, yakıcı duygular, öfke ve haset nedeniyle engellenmesi anlamına gelebilir. Akrep burcunda ilerleyen Ay, size karşı gardını almıştır. Güven içinde yaşamak isteyen kimliğiniz tehdit altındadır.

Sanki bir düşman kapınızın önünde durmaktadır. Aslında o düşman, kimi zaman derinliklerinizdeki korkularınızdır bazen de dışa karşı belli edilmeyen hırsınızdır. Yani düşman dışarda değil bilakis kendi içinizdedir. Dolunayı olumlu manada değerlendirmenin yolu, bu korkularla yüzleşmekle mümkündür. Sebebi bilinmeyen her şey insanı derinden derine yıkmaya adaydır. Duvarın nem yüzünden yıkılması gibi. O zaman gelin, şu endişelerin üstünü şöyle kalın bir çizgiyle çizelim, hatta silelim. Hedeflerimizin farkında olalım, bağımlılıklarımızın bizi esir almasına, tedirgin etmesine izin vermeyelim. Gücümüzün farkında olalım ve kendimize sahip çıkalım.

İŞ VE KARİYER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında mesleki kariyer evinizde etkili olacak Mars-Koç burcu etkisi, şu ana kadar yazılan enerjilere ek fakat hepsini güçlendirecek bir yansıma olarak önemli gözüküyor. Bu tarihin başlangıcı itibariyle, kariyer hayatınızla ilgili konularda şu sözü kendinize düstur edinmeniz, bu dönemi olumlu anlamda değerlendirmenizin sırrı olarak değer taşıyor. Var olmak, evet bunu kendinize sürekli tekrarlayınız. Var olmalıyım. Sevgili Yengeçler hedefinizin altını çizen bu kelimenin ışığı altında, iş yaşamınızda ayakta kalmak güdünüz yükselecektir. Bu güdünüz sizin rehberiniz, gölgeniz gibi sizi izleyecek olan bir kuvvettir. Her türlü engel, pürüz ve kuşkulara rağmen hedefinizi ortaya kesin bir şekilde koyar, ben bu noktaya ulaşacağım diyerek kendinizi hazırlarsanız, Mars sizi o hedefe ulaştıracak yegane destek bir güçtür. Eskiye bağımlı kalmadan, yeniliklere açık, kabuğunuza saklanmadan gelişmelerde bulunmaya gönüllü olmak gerekiyor. Eğer sırf alışkanlık diye gelişiminizin önünü lütfen kesmeyiniz. Bu enerjinin etkisi altında, kaygılarınızın esiri olmanız mümkün değildir. Sizi ancak yine siz engelleyebilirsiniz. Yani bu devrede mesleki konularda gördüğünüz gibi size yardımcı birden fazla enerjiniz var. Bütün iş size kalıyor. Dışa dönük ve idealist bir kişi gibi davranmalısınız. Ürettiklerinizi veya bilgi birikiminizi sergileyebileceğiniz alanlarda boy göstermelisiniz. Hani hep derler ya, birileri destek olsaydı burada mı olurdum diye. İşte bu enerjiler beklediğiniz yenilikler adına, gelişiminiz ve kariyer sahibi olmanız adına, eğer işsizlik sorununuz varsa yeni bir iş bulmanız adına joker kartları anlamı taşıyor. Mars etkisi altında en önemli tarih 1 Mayıs olarak öne çıkıyor. Aynı aşk hayatınızla ilgili konularda da yazdığım gibi, bu tarihte gökyüzündeki hareketlilik insanın kafasını karıştırıcı gibi duruyor. Bir yandan iç dünyanızda eskiye olan bağımlılık veya geçmişte yaşanılanların üzerinizde bıraktığı izler nedeniyle yeniye yer açmakta zorlanıyorsunuz diğer yandan 1 Mayıs tarihinde Mars-Jüpiter kavuşumu ile yenilikte bulunma anlamında hevesliliğiniz yoğun. Ne yapılmalı? Tabii ki, bastığınız yeri bilmeli, karşınıza çıkacak tekliflerin gerçekliğine bakmalı, sağlamlığı önemsemeli, ancak zamanı gelmişse yeni bir sayfa açmaktan da çekinmemeli. Ancak ne olursa olsun bilinçli düşünmekte fayda var.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, gerek mesleki gerek otoriteyle olan ilişkiniz ve gerekse birlikte çalıştığınız insanlarla olan iş münasebetinizde kendinizi ön planda tutma isteğinizin yoğun olacağı bir dönem. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, meydan okuma tarzında bir iletişimde bulunmamaktır. Davranışlarınızda belirli bir anlayış, hoşgörü ve anlaşmaya hazır bir ruh hali olması gerekiyor. Her yönüyle işinizin güzelliklerini ve başarısını sürdürmek için bu olmazsa olmaz bir durum. Yaratıcılığınızı ortaya koyarken beğenen insanlar olduğu gibi, sizin çalışma şeklinizi veya ortaya koyduklarınızı onaylamayan insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer gittiğiniz yol doğru ve yönteminizde haklı iseniz bunu kendinize güvenli bir şekilde ortaya koyarken imalarda bulunmanız veya tepkisel davranmayınız. Hani bir söz vardır, bir tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır diye. İşte bu dönemde yapmanız gereken de budur. Yeni iş hayatına atılan veya görev değişikliği nedeniyle bulunduğu yerde birkaç aydır çalışmakta olan kişiler için Venüs-Koç burcu geçişi bir yandan hassasiyet diğer taraftan kendini gösterme telaşlılığı yaşatabilir. Evinizdeki sıcak ortamınızdan çıkıp, iş hayatının deyim yerindeyse kurtlar sofrasında mücadele edebilmek için, özgüven duygunuzu ön planda tutmanız şarttır. Öncelikle yolun başında olduğunuz için ne olursa olsun sabırlı davranmanız, etrafınızdaki kişilerle iyi geçinmeye çalışmanız lazımdır. Kaldı ki sizin gibi güvencesine önem veren kişilerin bu dönemde duyarlılığınızı biraz geri plana çekerek, cesaretle görevinizi yerine getirmeniz, kuvvetli olmanız son derece yararlıdır. Yani gerçekten kim olduğunuzu, hedeflerinizin bilinci içinde toplumsal bir rol altında gerçekleştirmeye çalışmanız, elinizden geldiğince sabırlı olmanız, girişimcilik ruhunuzu asla kaybetmemeniz son derece önemlidir.

Mayıs ayında Venüs-Koç burcu geçişinde dikkat edilmesi gereken tarihler, 1 ve 11 Mayıs olarak öne çıkıyor. 1 Mayıs Venüs-Satürn karşıtlığında öncelikle net bir şekilde hem özel hem de iş hayatınızı gözden geçirmeli, kendinizi çaresiz hissetmemeli, dışa karşı katı bir tutum sergilememelisiniz. Çünkü siz kendinize güven duymazsanız, yeteneklerinizden emin olmazsanız ne işinizden ne de hayatınızdan zevk alamazsınız. Ümit vaat etmeyen işlere yönelir sonrada bu işlerde aradığınızı bulamadığınızda hayatınızın iplerini başkalarına teslim ettiğinizi düşünür, gerilirsiniz. 1 Mayıs tarihi o denli önemli ki, bir yandan kariyer evinizin yöneticisi Mars Jüpiterle kavuşuyor, diğer taraftan yine kariyer evinizde ilerlemekte olan Venüs, Satürn ile karşıtlık oluşturuyor. Burada şuna çok dikkat ediniz. Yapacağınız değişikliğin veya önünüze gelen teklifin veyahut da şu andaki mevcut durumun sağlamlığı ne durumda. Yani güvende misiniz, geleceğiniz garanti altında mı, siz kendinizden ne kadar eminsiniz, iç dünyanızda hala geçmişin hesaplarını karıştırmakta mısınız bu soruların cevabı çok önemli. Yeni bir sayfa açmaya hazırsanız o zaman kendinizle çelişkiye düşmeyiniz. Hazır değilseniz bir kez daha önünüzde duran resme bakınız. Bazen öyle gelişmeler yaşanır ki, bir rüzgar gelir bizi farklı bir yere sürükler. Ancak sürüklendiğimiz yeri bilmezsek rüzgara kızmaya hakkımız var mıdır? bilinçli hareket etmek, sakin ve olgun bir şekilde düşünmek en doğru kararı vermenizde size rehberdir. İşte o doğru kararların ben 16 Mayıs tarihindeki Venüs-Boğa burcu sürecinde anlaşılacağı kanaatindeyim. Onun için lütfen sakin olarak hareket etmeye çalışınız.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür, meslek hayatınızla ilgili konularda ne olursa olsun sakinliğinizi korumak, gerginliklerden uzak durmak, keyfi düşünmemek ve hepsinden önemlisi sabırlı olmaktır. Çünkü Merkür koç burcu süreçleri sizin tahammül gücünüzün sınandığı zamanlardır. Hani kelime yerindeyse yoğunluk haddinden fazladır, her kafadan ses çıkmaktadır ve sizi bütün bunlarla mücadele ederek işlerinizi yapmak zorundasınızdır. Kararsızlık, aşırı duyarlılık ve alınganlıktan uzak kalmanız gereken bir zamandır. Herhangi bir konuda ikinci bir şansınız yokmuşçasına işlerinizi halletmeniz gerekmektedir. Genç insanlarla çatışmaya yatkınsınızdır. Hele patronunuz hızlı düşünen genç ruhlu birisi ise, dikkatli olma durumunuz ikiye katlanır, çünkü sürekli olarak aktif olmanızı bekleyebilir. İş seyahatleri gündeme gelebilir fakat bütün bunlar sizin için gerginlik kaynağı olabilir.

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, siz Yengeç burçlarının, gerçekçi ve belirli sınırlar içinde kendiniz ve yaşamınız adına bir yön çizmenizi, kendinizi tanımlama konusunda güvensizlik duymamanızı ve sizi amaçlarınıza götürecek olan yolda kararlılık göstermenizi ve her şeyden önemlisi kişisel hedeflerinizi destekleyen ilişkilerinize daha fazla önem vermenizi sağlayan deneyimler yaşatabilir. Gelip geçici hedefler peşinde koşmadan, yaşamınız adına olumlu kararlar almaya çalışmalısınız. Bu güçlü oluşum altında dikkat etmeniz gereken konu, boş ve amaçsız şeyler uğruna zaman kaybetmemek, kararsızlık göstererek fırsatları kaçırmamak olmalıdır.

Hedef çizmeden, çekingenlik göstererek, içinizdeki güven duygusunu başka şeylerde bulmaya çalışarak yaşamamalısınız. Size gerçekten dost olan kişilerle elbirliği yapmalı, kabuğunuzdan çıkarak yaşama katılmalı ve duygusal güvencenizi öncelikle kendi içinizde sağlamaya devam etmelisiniz. Eğer bunları bugüne dek uygulamadıysanız en azından şimdi denemeye kesinlikle kararlı olmalısınız. Arkadaşlarınızı iyi seçmeli, sizi yanlış yola götürebilecek insanlardan uzak durmalısınız.

PARA KONULARI

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında, burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacak, finans evinizin yönetici gezegeni Güneş-Boğa burcundaki seyri gayet olumlu. Hani hep önemsediğiniz güvence olgusu var ya, işte bu enerji sayesinde, bunu yüreğinizde hissetmeniz gayet mümkün. Bu enerjinin yansımalarını birlikte inceleyim. İleriye yönelik hedefler evinizde gerçekleşecek Güneşin bu seyri, maddi yönden huzur bulmak ve bu huzuru korumak adına sizlerin yanında taze bir kuvvet. Dinginlik veren bu etki altında, içgüdüsel bir şekilde güven veren ilişkiler ağı kurarak, pratik bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Güvenlik ve huzur sunan alanlarda, sosyal gruplarla temas ederek, uyumlu bir şekilde çalışarak, ortak amaç birliği içinde olduğunuz kişi ve işlerden para kazanmanız gayet kolay. Burada da önemli olan, iş ve kariyer bölümünüzde de açıkladığım gibi, sosyal ilişkilere önem vermek. Boğa burcundaki Güneş zamanları dışa açılma konusunda durdurucu bir enerji sunabilir. Fakat siz bu enerjiyi bu yönüyle değil, tam tersine güvencenizle alakalı konularda, başkalarıyla ortak çalışmalarda bulunarak, parasal kazanım alanlarında boy gösterecek şekilde kullanmalısınız. Yani mevcut düzenimi koruyayım, azla yetineyim, kendi çerçevemde kalayım dememek lazım. Yapmanız gereken maddi açıdan size gelir getirecek eylemlere açık olmak, girişimde bulunmak ve gelişiminiz için esnek düşünerek sosyal hayatın içinde yer almaktır. Ayrıca bu enerji, yeni bir iş bulmanız adına, çevrenizin size olan desteğinin de işaretidir. Bu sayede, maddi açıdan kimseye bağımlı kalmadan ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürmeye başlayacak, kazanç evinizin yönetici gezegeni Güneş, iki yönlü düşünebileceğinizi göstermektedir. Bu ikilik parasal yönden dışarıdaki imajınızı güçlü tutmak şeklinde tezahür ederken, aslında kendi içinizde düşünceli olduğunuzun göstergesi gibidir. Bilirsiniz Yengeçler dışa karşı durumlarını belli etmekten pek hoşlanmazlar. Kan içerler kızılcık şurubu içtim diyecek kadar onurludurlar. Belki sıkıntıları çoğu kişinin kaldıramayacağı kadar ağırdır ama yine de bunu birileriyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. İşte bu dönemdeki enerjilerin yansıması da buna benzerdir. Bu ikilemli halin bir başka nedeni, bir yandan bazı insanlara bağımlı yaşamak zorunda oluşunuz diğer yandan ise, bağımsız olarak hareket etmek ihtiyacınızdandır. Aslında maddi güce ve desteklenmeye oldukça isteklisinizdir fakat bunun üzerinizde kontrol kurulmasına izin vermenizle eş değer olacağını düşündüğünüz için sıkıntılarınızı söylemekten çekiniyor olabilirsiniz. Aslında burada yapılması gereken, para konusunda kararlılık içinde olmak ve kazancınız adına neler yapılması gerektiğini derinlemesine ele almaktır. Güven duygusunun önemi burada da kendini göstermektedir. Eğer aşırı etkilenme şeklinde durumları ele alırsanız, kendinize olan güven duygunuzun düşmesine neden olabilirsiniz. Çelişkili bir şekilde düşündüğünüzde ise, asıl hedefinizden uzaklaşırsınız. Parasal kazanç konusunda her ne olursa olsun yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışmanız, akıllı, uyanık olmanız gayet yararlıdır. Herşeyi ben bilirim havasına girmeden, yetenekli olduğunuz alanlarda çevrenizle irtibatta bulunmanız lazımdır.

Bu enerjinin bir diğer yansıması, parasal mevzularda uzun uzadıya plan yapmaktan hoşlanmamanız anlamına da gelebilir. Elinizdeki miktara göre kendinizi ayarlayabilir, gelişen durumlara göre bütçenizi kontrol edebileceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer bu şekilde bir yol izlenirse belki gelişim ve büyüme söz konusu olmayabilir ama en azından kendinizi kontrol ediyorsunuz demektir. Peki tam tersine, aşırı uçlarda hareket ederseniz, yani durumunuz iyi olmadığı halde gereksiz yere para harcarsanız tabi ki bu sizin açınızdan iyi olmayacaktır. Bu dönemde maddi konularda farklı yatırım araçlarını kullanarak gelir sahibi olmak gibi durumlar da yanabilir. Söz gelimi ticarete yatkın olan kişiler, geri planda oldukça iyi paralar kazanabilirler. Alım-satım işleri bunların başında gelebilir. Tek bir iş yerine bir çok alanda faaliyet göstererek, serbest çalışarak veya arka planda gizli saklı bazı işlerle uğraşarak da para kazanmanız mümkündür. Güneş geçişiyle ilgili olarak Mayıs ayının en önemli tarihleri, 22,25,27 Mayıs olarak öne çıkıyor. Özellikle 22 ve 27 Mayıs tarihlerinde ben bilinçli ve aklı başında hareket etmeniz gerektiğini düşünüyorum. İki yönlü düşünebilir, kararsız kalabilir, yanlış düşüncelere kapılabilir, kendinize özgü amacınız, hedefiniz yoksa kolayca kandırabilirsiniz. Onun için bilinçli hareket etmekte fayda var. Biz kendimizden eminsek, hiç kimsenin bizi yanlış yola çekmesi mümkün olmaz.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-5-6-9-10-11-14-15-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler : 12-13-18-19-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 14-15

Parasal Açıdan Şanslı Günler : 7-8

Yeniay: 5-6

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 18-19

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,


iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER