Mynet 01.05.2012

Yengeç burcu aylık yorumu (Mayıs 2012)

Mayıs ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Yengeç burcu aylık yorumu (Mayıs 2012)

15 Mayıs tarihine kadar İkizler burcunda ilerleyecek Venüs, hem iç dünyanızdaki güvenlik hem de ileriye yönelik hedefleriniz anlamında ilişkinizi mantıklı bir şekilde gözden geçirmeniz gerektiğinin işaretidir. Kişi bu enerji nedeniyle ikilemli düşünebilir. Maddi ve manevi açıdan doğal olarak güvencenizi ön planda tutmak istersiniz. Bu en doğal hakkınız. İşte bu gözlem esnasında eğer yaşadığınız aşk tutarlı ve güvenilir değilse iyi düşünmek ve doğru karar almak lazım. Yanlışlarınız, eksikleriniz, sevaplarınız, günahlarınız, elinizde olanlar ve arzuladıklarınız üzerine eğilerek, yaşamınızda neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu saptayabilirsiniz. Umursamadığınız ancak yaşamınızı yakından ilgilendiren birçok ayrıntıyı bu dönemde kolaylıkla algılayabilir ve düzenleyebilirsiniz. İlişkinizle birebir alakalı her noktayı, sağlığınızı, yardımseverliğinizi, sosyal hayatınızı yeniden düzene koymak için neler yapmanız gerekiyor, bütün bunları gayet başarılı bir şekilde saptayabilirsiniz. Bilinçaltınızın derinliklerinde gizli, belki de çocukluğunuzdan bu yana sizi etkileyen her önemli detayın farkına varabilir, bunları yüzeye çıkartarak özgüven duygunuzu perçinleyebilirsiniz. O nedenle kendinizi sakın üzmeyiniz, tedirgin etmeyiniz ve kendinize yüklenmeyiniz. Venüs İkizler burcu geçişini düzenleyen Merkür geçişleri son derece önemli. Ben derim ki, 9 Mayıs tarihine kadar sakince durumunuzu gözden geçiriniz. 9 Mayıs sonrasını ben olumlu bulmaktayım. Venüsün ikilem yaratan etkisini azaltan, aklı başında düşünmeyi sağlayan Merkür-Boğa geçişi, çelişkiler yaşamadan hem ilişkinizi gözden geçirmenizi hem de amacınıza uygun şekilde Venüs geri hareket dönemini değerlendirmenizi sağlayacaktır.

3 Temmuz tarihine kadar Başak burcunda düz seyre geçecek aşk evinizin yöneticisi Mars, partnerinizle ilişkinizi veya ilişkiniz yoksa bundan sonrasında kuracağınız ilişiklerdeki tutumunuzu dikkatlice ele almanızı sağlıyor. Belki şu anki koşullar temelinizi sağlamlaştırmak ve yarınlarınızı kurabilmeniz anlamında sizi zorluyor. Ancak bu zorlayışın ardındaki gerçeği bulmak işte asıl mesele bu. Neden zorlanıyorsunuz bunu hiç düşündünüz mü? Belki de artık hayata farklı bir pencereden bakmanız gerekiyor. Ve siz bunu kabullenmediğiniz veya ürktüğünüz için acı çekmektesiniz. Aylardır bu enerji sizleri aşk konusunda hem geçmiş tecrübeleri gözden geçirme hem de durduğunuz noktayı anlamanızda uyarıcıdır. Endişeli tutumunuzdan lütfen vazgeçiniz. Biraz rahat olursanız, hem kendinizi üzmemiş hem de aşk hayatınızla ilgili meseleleri daha mantıklı bir şekilde ele alarak ilerlemiş olursunuz.

Mars - Başak burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 5-16-17 Mayıs. 5 Mayıs tarihinde aşk hayatınızla ilgili konularda ve yeni bir tanışma durumu söz konusu olduğunda öncelikle karşınızdaki kişiyi iyi tanıyınız. Eski bir ilişkinin canlanması veya eskiye dair pürüzlerin halledilmesinde geçici iyileştirmeleri değil uzun vadeli çözümleri tercih ediniz. 16 Mayıs olumlu bir gün. İlişki konularında güç birliğinde bulunabilirsiniz. 17 Mayıs tarihinde ilişkide ne kurban ne de köle olmamalısınız. Neler aksama yaratıyorsa bunları gerçekçi bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Özellikle iki kişi arasında eşleşim haritasında mars ve chiron arasında uyumsuzluk söz konusu ise bu tarihte dikkatli olmaya çalışalım.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA - 6 Mayıs saat 06:35

Sevgili Yengeçler 6 Mayıs saat 06:35 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay ve aynı gün gerçekleşecek Merkür-Satürn karşıtlığı ileriye yönelik hedeflerinizi sessiz ve sakin bir şekilde gerçekleştirme, elde etme arzunuzun kimi zaman kıskançlık, inatçılık, yakıcı duygular, öfke ve haset nedeniyle engellenmesi anlamına gelebilir. Akrep burcunda ilerleyen Ay, size karşı gardını almıştır. Güven içinde yaşamak isteyen kimliğiniz tehdit altındadır. Sanki bir düşman kapınızın önünde durmaktadır. Aslında o düşman, kimi zaman derinliklerinizdeki korkularınızdır bazen de dışa karşı belli edilmeyen hırsınızdır. Yani düşman dışarıda değil bilakis kendi içinizdedir. Dolunayı olumlu manada değerlendirmenin yolu, bu korkularla yüzleşmekle mümkündür. Sebebi bilinmeyen her şey insanı derinden derine yıkmaya adaydır. Duvarın nem yüzünden yıkılması gibi. O zaman gelin, şu endişelerin üstünü şöyle kalın bir çizgiyle çizelim, hatta silelim. Hedeflerimizin farkında olalım, bağımlılıklarımızın bizi esir almasına, tedirgin etmesine izin vermeyelim. Gücümüzün farkında olalım ve kendimize sahip çıkalım.

15 Mayıs-27 Haziran İkizler burcunda Venüs Geri Hareketi: Dış dünya ile olan bağınızı zayıflatıcı bir etki yaratabilir. Sizin kendi dünyanızda hiç kimsenin bilmediği meseleler üzerinde çelişkiler yaşamanıza neden olabilir. Bu kimi zaman ilişkinizdir bazen ailevi konulardır veyahut sosyal hayatınızdır. Bunlar üzerinde pek sağlıklı kararlar vermek bu zamanda mümkün değildir. Gelgitler arasında doğal olarak yapılması gereken sizin kendi içinizdeki gölgelerinizin farkına varmak için biraz yüzleşmede bulunmaktır. Çalışma hayatınızla ilgili konulardan tutun da sağlığınızı ilgilendiren meselelere kadar sizi ikileme düşüren her ne varsa şöyle bir ele almak yararlı olabilir. Bu dönemde özellikle ilişki anlamında dikkatli olmak lazımdır. Çünkü doğru bir yön tayin etmek ve ben şundan zevk alıyorum diyerek netlik oluşturmak zordur.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY (Saat 02:47) VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI (02:53)

Bu tutulma sizi hem ilişki hem sağlık hem hedefleriniz anlamında belli bir yüzleşmede bulunmanız adına uyarmakta. İster istemez üstünü örttüğünüz veya tam tersine üzerinde fazlaca durduğunuz, kendi kendinizi tedirgin ettiğiniz hususlar bir gölge gibi sizi takip edebilir. Neler sizi mutsuz etmekte, nelerle başa çıkmakta zorlanmaktasınız bütün bunlar kendini hatırlatabilir. Sizin dikkat edeceğiniz husus artık bilinçli bir şekilde ayıklamada bulunmak. Çevrenize dikkat etmek olmalıdır.

İŞ VE KARİYER

3 Temmuz tarihine kadar Başak burcunda seyrine devam edecek kariyer evinizin yöneticisi Mars, her durumu ince eleyip sık dokumaktan, gereksiz zaman kayıplarından, yoğunluklardan dolayı şöyle iştahla bir işin üstüne gitmemiz pek kolay olmaz. Biz de, garip bir şekilde endişeli tepkilerde bulunuruz. Sanki her şey bizim üzerimize geliyor gibi sanırız. Sizin gibi hassas bir kişi için bunlar tabii ki kolay değil. Ancak her enerjinin gölge yanları olduğu gibi olumlu yönü de vardır. Çevrenizle olan her türlü irtibatınız, iş girişimleri, aşk hayatınızla ilgili meselelerde ileride karşılaşmanız mümkün olan ayrıntıları keşfetmeniz kolaydır. Ancak bu ayrıntılar sizi endişeye sürüklememeli, bilakis uyarıcı olduğunu düşünmelisiniz. Böylece dönemi daha rahat geçirmeniz mümkün olur. Bu süreçte, amacınıza ulaşmak için enerjinizi gayet iyi kullanmanız gerekir. Ayrıntılar üzerinde titizlikle durduğunuz zaman göreceksiniz ki, siz ne kölesiniz ne de kurban. Siz kendi yaşamınızın efendisisiniz. Bunu başardığınızda kendiniz için ne kadar önemli olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

Mars-Başak burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 5-16-17 Mayıs. 5 Mayıs tarihinde iş konularında aceleci davranmayalım, uzun vadeli olana yönelim. Eğer işimizde problemler varsa, bu tarihte ılımlı hareket etmekte yarar var. 16 Mayıs olumlu bir enerji akışı söz konusudur. Girişimlerinizde başarılı sonuçlar alabilmek mümkündür. İş ortaklığında muhataplarınızla anlaşma sağlanabilir. 17 Mayıs tarihinde hedeflerinizi gerçekleştirmenizde önünüze engeller çıkabilir, yetersiz bulunabilirsiniz. Sabırlı olmakta yarar var.

9 Mayıs tarihine kadar Koç burcunda seyrini sürdürecek Merkür, meslek hayatınızla ilgili konularda ne olursa olsun sakinliğinizi korumak, gerginliklerden uzak durmak, keyfi düşünmemek ve hepsinden önemlisi sabırlı olmaktır. Çünkü Merkür koç burcu süreçleri sizin tahammül gücünüzün sınandığı zamanlardır. Hani kelime yerindeyse yoğunluk haddinden fazladır, her kafadan ses çıkmaktadır ve sizi bütün bunlarla mücadele ederek işlerinizi yapmak zorundasınızdır. Kararsızlık, aşırı duyarlılık ve alınganlıktan uzak kalmanız gereken bir zamandır. Herhangi bir konuda ikinci bir şansınız yokmuşçasına işlerinizi halletmeniz gerekmektedir. Genç insanlarla çatışmaya yatkınsınızdır. Hele patronunuz hızlı düşünen genç ruhlu birisi ise, dikkatli olma durumunuz ikiye katlanır, çünkü sürekli olarak aktif olmanızı bekleyebilir. İş seyahatleri gündeme gelebilir fakat bütün bunlar sizin için gerginlik kaynağı olabilir.

Merkür-Koç burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 4-6 Mayıs olarak öne çıkıyor. 4 Mayıs tarihinde otoritelerle yapılacak görüşmelerde veya iş girişimlerinde kafanızın karışmaması için her bir durumu dikkatlice ele almalısınız. Dağılmamak için sistemli çalışmaya özen gösteriniz. 6 Mayıs tarihi, iş hayatınızla ilgili konularda yerli yerine oturmayan ve kimi zaman sizi tedirgin eden iş konularında otoritelerin engeline takılmanız mümkündür. Uzun süredir sorunları olan kişiler böyle bir günde dikkatli olmalı, gereksiz çıkışlarda bulunmamalısınız. Bu tarihte yapılacak bir düzenleme iş hayatınızla ilgili mevzularda taşların yerli yerine oturtulması, en azından durumun ne olduğunu anlamanızda yardımcıdır. Umarım problemler halledilir.

9 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Merkür genel olarak sağlam düşünmek, yaş tahtaya ayak basmamak, fırsatları kollamanız anlamında gayet olumlu bir süreçtir. İleriye dönük olarak hedeflerinizi ele alırken, çevrenizdeki insanları nasıl etkileyeceğinizi, onlar üzerinde nasıl güvenilir kişi imajı oluşturacağınızı gayet iyi bilirsiniz. Öyle her durumu evet demek yerine, bunun size olabilecek artı ve eksilerini iyice gözden geçirmeyi tercih edersiniz.

Merkür-Boğa burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 11-13-14-22 Mayıs. 11 Mayıs tarihinde hayallerinize uygun şekilde durumları değerlendirmenizi sağlar. Karşınıza fırsatlar çıkabilir. Bunlar sizin açınızdan memnuniyet verici olabilir. 13 Mayıs tarihinde hedefinizi gerçekleştirme, doğru yönde adımlar atabilme yönünden olumlu bir gündür. 14 Mayıs tarihinde hem iş hem eşle alakalı konularda anlaşabilmek, aynı doğrultuda kararlar alabilmek mümkün. 22 Mayıs tarihi gayet olumlu. Sağlam bir iş, güvence ve maddi açıdan rahatlamanızı sağlayacak gelişmeler yaşanabilir. Bunlar ilerisi adına umut verici ve sizi olumlu düşünmeye teşvik edicidir.

24 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, bilgi toplama, kendinizi gözden geçirme ve mantıklı kararlar alma doğrultusunda kendi içinizde bir çok olguyu gözden geçirerek bazı önemli kararları almanız ve planlamada bulunmanız ve bu planları yürürlüğe koymanız anlamında akıllı düşünme zamanıdır. Tabii ki bu süreci bu şekilde kullanmaya gönüllü iseniz. Tam tersine suskunluk içinde kendi kendinize dağılır, yüzeysel düşünür ve tutarsız davranırsanız Merkürün bu güçlü enerjisinden yararlanmanız mümkün olmayabilir Kendiniz için neyin gerekli olduğunu iyice saptamanız, kararlı olmanız, gerekli insanlarla görüşmelerde bulunmanız ve net sonuçlar almak adına hazır olmanız gerekiyor. Karşınıza aniden çıkabilecek bir teklifi kabul etmek yerine beklemede kalarak analiz etmek, iyice araştırmanız çok önemli. Ben genel olarak Yengeçlerin geriye çekilerek düşündüklerinde çok akıllı tespitlerde bulunduklarını biliyorum. Ancak ne zaman dışa kulak verseler, birilerinden etkileniyorlar. Onun için Merkür-İkizler dönemini mantıklı bir şekilde harika tespitlerde bulunarak değerlendireceğinizden kuşkum yok dostlarım.

Merkür-İkizler burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 26-28 Mayıs. 26 Mayıs tarihinde çelişki yaşadığınız ve bir türlü kafanızın içinde oturtamadığınız meseleleri bilinçli bir şekilde gözden geçiriniz. Aslında durum lehinize olabilir. Ancak siz dağıldığınız için doğru yönde düşünemiyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda ideallerinizi düşünün. O idealler size pusula olacaktır. Eğer uzun zamandır yaşanan bir sorun varsa ve bir türlü düzelmesi mümkün değilse doğal olarak sona erebilir. Gelecek vaat etmiyordur. Üzülmeyiniz. Önünüzde bir başka kapı mutlaka açılacaktır. 28 Mayıs tarihinde sürpriz bir değişim meydana gelebilir. Bu değişim iki ayrı seçenek üzerinde düşünmenize neden olabilir veya iki ayrı iş durumu söz konusudur. İki proje üzerinde çalışmanız mümkündür. Aynı gün oluşan Merkür-Chiron zorlu görünümü şartları ve durumunuzu akıllı bir şekilde ele almanızı gerektirir. Eğer siz kendinize güvenir, ne yaptığınızı bilirseniz bu görünümden çekinmenize gerek yoktur.

PARA KONULARI

20 Mayıs tarihine kadar Boğa burcunda seyrine devam edecek Güneş, ileriye yönelik hedefleriniz, maddi ve manevi huzurunuzun temini yönünde olumlu bir yansıma olarak sizi koruyucudur. Dinginlik veren bu etki altında, içgüdüsel bir şekilde güven veren ilişkiler ağı kurarak, pratik bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Güvenlik ve huzur sunan alanlarda, sosyal gruplarla temas ederek, uyumlu bir şekilde çalışarak, ortak amaç birliği içinde olduğunuz kişi ve işlerden para kazanmanız gayet kolay. Burada da önemli olan, iş ve kariyer bölümünüzde de açıkladığım gibi, sosyal ilişkilere önem vermek. Boğa burcundaki Güneş zamanları dışa açılma konusunda durdurucu bir enerji sunabilir. Fakat siz bu enerjiyi bu yönüyle değil, tam tersine güvencenizle alakalı konularda, başkalarıyla ortak çalışmalarda bulunarak, parasal kazanım alanlarında boy gösterecek şekilde kullanmalısınız. Yani mevcut düzenimi koruyayım, azla yetineyim, kendi çerçevemde kalayım dememek lazım. Yapmanız gereken maddi açıdan size gelir getirecek eylemlere açık olmak, girişimde bulunmak ve gelişiminiz için esnek düşünerek sosyal hayatın içinde yer almaktır. Ayrıca bu enerji, yeni bir iş bulmanız adına, çevrenizin size olan desteğinin de işaretidir. Bu sayede, maddi açıdan kimseye bağımlı kalmadan ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz.

Güneş- Boğa burcu geçişinin, bu ay içindeki etkili görünümü: 13 Mayıs tarihinde gerçekleşiyor. Bu tarihte Güneş-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Gayet olumlu, rahatlatıcı ve maddi-manevi açıdan kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlayıcı bir görünüm. Jüpiter bir daha 12 yıl sonra Boğa burcundan geçecek. Demek oluyor ki, böyle bir günü iyi değerlendirmek lazım. Neyi hedefliyoruz, bundan sonrası adına ne istiyoruz, hangi yolda ilerlemek niyetindeyiz bunları iyice düşünmek lazım. Bir de olumlu bir niyet çerçevesinde dileklerde bulunmak gayet faydalıdır.

20 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Güneş, iki yönlü düşünebileceğinizi göstermektedir. Bu ikilik parasal yönden dışarıdaki imajınızı güçlü tutmak şeklinde tezahür ederken, aslında kendi içinizde bir hayli düşünceli olduğunuzu gösterir. Bilirsiniz Yengeçler dışa karşı durumlarını belli etmekten pek hoşlanmazlar. Kan içerler kızılcık şurubu içtim diyecek kadar onurludurlar. Belki sıkıntıları çoğu kişinin kaldıramayacağı kadar ağırdır ama yine de bunu birileriyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. İşte bu dönemdeki enerjilerin yansıması da buna benzerdir. Bu ikilemli halin bir başka nedeni, bir yandan bazı insanlara bağımlı yaşamak zorunda oluşunuz diğer yandan ise, bağımsız olarak hareket etmek ihtiyacınızdandır. Aslında maddi güce ve desteklenmeye oldukça isteklisinizdir fakat bunun üzerinizde kontrol kurulmasına izin vermenizle eş değer olacağını düşündüğünüz için sıkıntılarınızı söylemekten çekiniyor olabilirsiniz. Aslında burada yapılması gereken, para konusunda kararlılık içinde olmak ve kazancınız adına neler yapılması gerektiğini derinlemesine ele almaktır. Güven duygusunun önemi burada da kendini göstermektedir. Eğer aşırı etkilenme şeklinde durumları ele alırsanız, kendinize olan güven duygunuzun düşmesine neden olabilirsiniz. Çelişkili bir şekilde düşündüğünüzde ise, asıl hedefinizden uzaklaşırsınız. Parasal kazanç konusunda her ne olursa olsun yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışmanız, akıllı, uyanık olmanız gayet yararlıdır.

Bu dönemde maddi konularda farklı yatırım araçlarını kullanarak gelir sahibi olmak gibi durumlar da yanabilir. Söz gelimi ticarete yatkın olan kişiler, geri planda oldukça iyi paralar kazanabilirler. Alım-satım işleri bunların başında gelebilir. Tek bir iş yerine birçok alanda faaliyet göstererek, serbest çalışarak veya arka planda gizli saklı bazı işlerle uğraşarak da para kazanmanız mümkündür.

Güneş-İkizler burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 23-26-27-28-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. 23, 26 ve 30 Mayıs tarihlerinde bilinçli ve aklı başında hareket etmeniz gerekir. İki yönlü düşünebilir, kararsız kalabilir, yanlış düşüncelere kapılabilir, kendinize özgü amacınız, hedefiniz yoksa kolayca kandırabilirsiniz. Amacınız ne ise o doğrultuda kazancınızı yönlendiriniz. 27 Mayıs tarihinde maddi konularda geriye çekilerek akıllıca düşünmekte yarar görüyorum. 28 Mayıs tarihinde iş hayatınız veya genel olarak yaşamınızı ilgilendiren konularda sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Durumları mantıklı bir şekilde ele almakta yarar var. 30 Mayıs tarihinde aceleci davranmamalı, iyice araştırmalı, paranızı ona göre değerlendirmelisiniz. Genel olarak bu tarihte kişi bir an önce sonuç almak ister. Oysaki sakin olmakta yarar vardır.

2012 Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

9 Mayıs Merkür Boğa burcunda
15 Mayıs Venüs geri hareket başlangıcı
20 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi
21 Mayıs Halkalı Güneş Tutulması
24 Mayıs Merkür İkizler burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-5-6-14-15-19-20-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-16-17-31
Aşkta En Şanslı Günler: 5-6
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 26-27
Yeniay: 23-24-25-26
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 9-10-11
(Ay-Oğlak burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayının sizlere her konuda şans, mutluluk, huzur, bereket ve güzellikler getirmesi dileğimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER