Habertürk 05.04.2011

Yengeç burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay yengeçlere, iş yaşamlarında bilinçsiz hareket etmemelerini öneriyor.

YENGEÇ

Yengeç burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Yengeç Burcu-Nisan Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde Mars güçlü olduğu Koç burcunda seyrine başlayacak. Ancak unutmayalım ki, Merkür iş evinizde geri hareketini sürdürmekte. Demek oluyor ki, bilinçsiz bir şekilde hareket etmememiz lazım. 23 Nisan tarihine kadar lütfen gözlemlerinizi sürdürünüz. 20 Nisan tarihinde başlayan Güneş Boğa burcu seyri, kendinizle alakalı maddi veya manevi her konuda değerlerinize sahip çıkışınızın göstergesidir. Huzur arayışınız ve rahatlığa verdiğiniz önem büyür. Maddesel dünyanın insanı ne kadar rahatlatıcı olduğunun farkındasınızdır. 21 Nisan Venüs ateşli Koç burcunda seyrine başladığında, etrafınızdaki insanlarla olan temaslarınızda ılımlı yaklaşımlar içinde olmanız gerekir. Kaldı ki Merkür hala bu noktada geri hareketini sürdürdüğünden gereksiz çıkışların zarar verebileceğini unutmayınız. 23 Nisan tarihinde Merkür geri hareketi sona erdiğinde kafanızın içindekileri iş ve toplumsal alanda sergilemeniz kolaylaşır. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında astrolojik olarak yüceldiği burçta seyrine başlayacak Venüsün etkisini önce genel yansımaları ve ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle izah etmeye çalışacağım. Bu yıl ki geçişin bir başka olumlu yanı, 4 Nisan tarihinden itibaren Neptünün yöneticisi olduğu Balık burcunda ilerlemesidir. Bu sayede Venüs-Balık burcu geçişleri bundan böyle hem sevgi hem paylaşım anlamında kıymetleniyor. Sevgili Yengeçler sizin gibi duyarlı ve etkilenirlik düzeyi yüksek kişiler için, Venüs Balık süreci bana göre ilahi bir yardımın, insanlarla sevgi ve şefkatle sarılmanın, inancınızı yükseltmenin, sınırsızlık özlemini yüreğinizde tadabilmeniz, hayata çok daha bilgece yaklaşmanız anlamında son derece olumludur. Sevgi duygusu yüreğinizin içinde öyle bir çiçek açar ki, umutsuzluk artık gerilerde kalır. içinde ilişki kurma ve şefkat hisleriyle örülü bir tarzda sürdürme açısından renklidir. Bir pembe tülün ardından hayata bakmak gibi olan Venüs balık süreci, doğaldır ki, bir yanıyla dikkatli olunması da gereken dönemlerdir. Çünkü bu etki altında huzurlu ve herkesin birbirine iyilik ve güzellikle yanaştığı bir dünya arayışı yüksektir. İnsan ister istemez hayatı olumlu yönleriyle görmek, yaşamak ister. Yine böyle bir geçişte hoşgörü içinde insanları kucaklamak mümkündür. Tartışmalardan uzak durulur, şükür duygusu yükselir ve maneviyat ön plana gelir. Tabii ki dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır. Sözgelimi görmezden gelinen sorunlar, hayali hedefler yanılgılara sebep olabilir. İnsan sanki fantastik bir dünyada yaşıyormuş gibi hayatı ele alabilir. Kolaylıkla aşık olunur veya kolaylıkla kandırılabilir. Ancak ne olursa olsun böyle bir geçiş rahatlatıcı, sakinleştirici, ruhunuzu renklendirici ve moral kazandırıcıdır. Partnerinize karşı büyülenmeniz mümkündür. Hatta daha önce fark edemediğiniz bir güzelliğe veya çekiciliğe sahip olduğunu bile düşünmeye başlayabilirsiniz. Bu durum çok güzel görünen bir kadının makyajını sildikten sonraki haline benzer. Gördüğünüz sanki o değildir. Bu yüzden bu süreçte baktığınız veya sizi etkileyen her kişiyi dikkatlice inceleyiniz. İlişkisi olanlar için bu dönem evlilik kararı almak veya psikolojik olarak bu yönde bir karar almaya dönük düşünceler içinde olmanızdır. Mistik yolculuklar yapmak, dini vecibeleri yerine getirmek veya inancınızı farklı içsel yolculuklar yaparak geliştirmek mümkündür. Dünyanın tüm kirlilikleri geride kalmış gibi hissedeceğiniz deneyimler yaşamanız doğaldır. Yüksek eğitiminizde sorunlarınız olan insanlarla şefkat, sevgi birliği içinde çözüm yolu bulmanız kolaylaşabilir.

Sosyal ilişkileriniz bu dönemde güçlenebilir, sizinle aynı düşünce veya felsefede olmasa da çevrenizdeki kişileri sevgiyle kucaklayabilirsiniz. Duygu dünyanız açısından yaşadığınız ilişki son derece önemli hale gelebilir. Beraberliği olmayanlar bu süreçte başka bir şehirde yada ülkede yaşayan kişilerle irtibatta bulunmak kolaylaşır, hatta içlerinden bir tanesi dikkatinizi çekebilir. Hatta aradığınız tüm ilgi ve sahiplenilme duygularını bu kişi aracılığıyla yaşamanız mümkün hale gelebilir. Yolculuklar yaparak yeni tanışmalar gündeme gelebileceği gibi, uzak bir şehirde yaşayan sevdiğiniz kişiyi ziyaret ederek hasret gidermeniz size keyifli bir zaman geçirtebilir. Şimdi gelelim Nisan ayında dikkat edilmesi gereken tarihe. Dolunayın gerçekleştiği 18 Nisan tarihinde Venüs-Kuzey Ay Düğümü ile zorlu bir görünüm oluşturacak. Bu görünüm tabii ki önemli. Peki nelere dikkat etmek gerekiyor. İş hayatınızla ilgili konularda hedeflerinizi bilinçli bir şekilde gözden geçirmek, hayattan umudunuzu kesmeden yaşamınızı dört elle kucaklamak. Özellikle iş verimliliğiniz, sağlığınız açısından bu çok önemli. Kendinizden ne kadar emin olursanız her konuda başarılı adımlar atabilirsiniz.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Mars etkisini önce genel daha sonra da dikkat edilmesi gereken özellikleri bakımından ele alacağım. Aşk evinizin yöneticisi olan Marsın bu geçişi tabii ki çok önemli. Bu dönemde burcunuzla zorlu bir görünüm yapacak Mars, aşk konusunda kendinizi ortaya koyma tarzınız olarak direkt, dışa dönük, hemen tepki vermeye hazır, isteklerinize ulaşabilmek için baskın olmaya çalışacağınız bir dönemi göstermekte. Bilirsiniz Yengeçler duyguları söz konusu olduğunda kendilerini güvende hissetmek isteyen kişilerdir. Üstlendikleri koruyucu ve kollayıcı yapıları nedeniyle, kendinden ziyade karşısındaki kişiyi düşünme meyillidirler. Kendi gereksinimlerini böylesi göz ardı edebilen bir burç mensubu olarak içlerinde kopan fırtınalara rağmen sırf güvende olmak için, sorunları bir yana koyarak yine anlayışlı olmayı sürdürebilirler. İşte aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Koç burcu seyri size aradığınız, güven duygusunu ve cesareti sağlayıcı olabilir. Yani artık ben buradayım, benim de isteklerim var diyebilirsiniz. Mars bu dönemde kabuğundan çıkarak hayata karışmanızı, aşkınıza sahip çıkmayı, terslikleri açık ve direkt bir şekilde ifade etmenizde sizi destekleyicidir. Tabi ki dozunu iyi ayarlayarak.

Bu enerjinin ilişkisi düzgün gidenler için anlamı, sorumluluk duygusu içinde birlikte hedef belirlemeniz ve hedef olarak belirlediğiniz konular üzerinde beraberce savaşarak ileriye dönük kararlar alabilmenizi simgelemektedir. İlişkisinde sorun olanlar açısından önemi çok daha fazla. Eğer sorun sizden kaynaklanıyorsa, Mars Koç burcu seyrinde taviz vermeden inatla haklılığınızı savunabilirsiniz. Tabi ki bu haklılık ne manada onu düşünmek lazım. Yani yanlış bir yolda iseniz, yanlış kararlar alıyorsanız, bunu savunmanın anlamı yok. Diyelim ki, partnerinizde hatalar var ve siz ilişkinizde sürekli alttan alarak beraberliğinizi sürdürüyorsunuz. O zaman Mars Koç burcu seyri, sizi kendinize getirebilir. Yani siz de kendi haklarınızın farkında olarak, yanlışa dur diyebilirsiniz. Bu açıdan gayet yararlı olacağını söyleyebilirim. Fakat şunu da biliniz ki, bu enerji var olmak demektir. Yani kişinin kendi değeri ve istekleri adına varlığını duyurulması anlamındadır. Bunu savaşarak yapacağından, dozunu iyi ayarlamak lazım. Didişmeci bir tarzda değil, partnerinize, yapmış olduğu yanlışları ve ilişkideki aksayan noktaları uygun bir dille anlatarak, bunlara daha fazla dayanma gücünüzün kalmadığını, artık mutlu olmak istediğinizi söyleyebilmelisiniz.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönemin anlamı, istekli ve oldukça cesur bir şekilde tutkularınızı öne çıkararak, karşı cins üzerinde etkili olmanızdır. Yani duruşunuzla, kendinize olan güveninizle dikkat çekebilirsiniz. Bu enerjinin bir başka özelliği de, tutkuları alevlendirici ancak çabucak parlamalara da yol açışıdır. Bu nedenle iç huzuru, güvenliği hissetmekte güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Oysaki Merkürün geri harekette olduğunu düşünürsek Nisan ayı aslında onarım sürecidir. Burada yapılması gereken, ilişkinizi gözden geçirmektir. Mars-Koç burcu geçişi esnasında bana göre en dikkat edilecek tarih, 3 Nisan Mars-Uranüs kavuşumu, 11 Nisan Mars-Pluto ve 18 Nisan Mars-Satürn karşıtlık etkisidir. Bunlar hakkında günlük yorumlarınızda geniş bir bilgi vereceğim. Ancak şunu söylemeliyim ki, ilişkiniz konusunda birbiriniz üzerinde baskı kurmaya kalkışmayınız. Güç savaşlarına girişmeyiniz. Birbirinizi çok iyi tanıyınız. Pluto 9 Nisan tarihinde geri harekete başlıyor. Uranüs henüz Koç burcunda ilerlemeye başladı ve Satürn uzun bir süredir geri hareketini yapıyor. Bu durumda ben Nisan ayını, yaşamınızla ilgili konularda bir test olarak görmekteyim. Lütfen ani, koparıcı veya gereksiz yere gerilim altına girmeyiniz. Sakin ve bilinçli bir şekilde olan biteni gözden geçiriniz dostlarım. Evdeki pazarın pek çarşıya uymadığı bir aya adım atıyoruz. Bütün burçlar olarak üzerimize gelinebilir veya biz aynı şekilde tepkide bulunabiliriz. Ne kadar soğukkanlı olursak o kadar iyi. Bu sınavdan temeli güçlü olan her ilişki başarıyla çıkar hiç merak etmeyiniz.

İŞ VE KARİYER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, kariyer hayatınız, mesleki faaliyetleriniz, toplum içindeki konumunuzu belirleme aşamasındaki tüm girişimlerinizde destekleyici ve son derece kuvvetlendirici bir enerjidir. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, öncü davranmak, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Sert bir enerji gibi gözükse de, eğer belirli bir alanda odaklanarak olumlu girişimleriniz için veya şu ana kadar bir türlü cesaret bulamayıp beklemede bıraktığınız işler için kullanmanız halinde son derece yararlıdır. Yalnız bu enerjiyi değerlendirirken ben bilirim tarzı tepkilerde bulunmak ne kadar yanlışsa, düşünmeden, incelemeden kararlar almak, önünüze çıkan teklifi enine boyuna incelemeden olur yanıtı vermek de bir o kadar yanlıştır. Güneş Koç burcunda ilerlerken güçlü enerjinizi en verimli şekilde kullanmak, iş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, sorumluluklarınızın bilincinde olmak gerekir. Bu süreçte özellikle ailenizi yakından ilgilendiren konular gündeme geleceğinden girişimlerinizde güvence konusu önemli bir yer tutabilir. Bu nedenle çalışkan olmalı, yersiz, ilgisiz işlerle uğraşmak yerine, yarınlarınızı düşünerek planlı hareket etmelisiniz. Dışa karşı kapalı, sadece alıştığınız ortamlarda kendinizi sergilemek düşüncesi yerine, dış dünyanın içinde yer almalı, azimli davranarak hedefinizin üzerine gitmelisiniz. Bildiğiniz gibi aşk konusunda olduğu gibi iş hayatında da Yengeçler hassas düşünmeye yatkın kişilerdir.

Alışkanlıklarına sıkı sıkıya sahip çıkarlar. Oysaki girişimcilik ruhu, cesaret ve yeri geldiğinde azimli ve kararlı olmak lazım. Böyle bir imaj altında, sizi kimsenin yönlendirmesi ve yönetmesi, ezmesi mümkün olmaz. Nisan ayında Güneşin bu geçişinde özellikle 3 Nisan tarihindeki Yeniay ile aynı gün oluşacak Güneş-Satürn karşıtlığında kendinizi iş-ev, aile-kariyer arasında baskı altında kalmış hissedebilirsiniz. İş hayatı bir yandan size aktif olmanız baskıda bulunurken diğer taraftan iç dünyanızda dengeleri yerli yerine oturmak için ter dökebilirsiniz. Hani iki dağ arasında derler ya aynen öyle. Fakat Nisan ayı Merkür geri hareketi ve bazı zorlu enerjiler nedeniyle ani kararlar vermeye, çıkışlarda bulunmaya pek müsait bir ay olmadığı için bizlere düşen bilinçli hareket etmek. Sıkışacağız ancak özgüven duygunuzu kaybetmemeye çalışacağız dostlarım.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Yengeçler, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcu üzerinde geri hareketini sürdürecek olan Merkür, mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar, otoritelerle olan ilişkiniz(patronlarınız, ebeveynleriniz), sosyal itibarınız(statünüz), kader niteliğinde meslek(yazgınız), işverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız, yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz, profesyonelliğiniz ile ilgili tüm konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Yengeçler, yöneticiniz Ay, 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcunda seyrini sürdüren Güneşle kavuşacak. Ancak Yeniayın Merkür geri hareketine denk gelmesi ve aynı gün Mars-Uranüs kavuşumunun gerçekleşecek oluşu tedbirli olmamızı gerektiriyor. Peki hangi konularda dikkatli olmalı ve hangi noktalar üzerinde durmalıyız. Aileniz, otoritelerle olan ilişkiniz, meslek seçiminiz gibi konuları tekrar bir gözden geçirmelisiniz. Sizi kendinizle çelişkiye sürükleyen ve zorlayan meslek ve aile ilişkileri gibi konularda gerilime düşmeden neler yapabilirsiniz bunlar üzerinde bilinçli bir şekilde düşünmelisiniz. Bu güçlü oluşumlar nedeniyle dış dünyaya gösterdiğiniz yüzünüz, bastırdığınız veya inkar ettiğiniz yönlerinizin bir kez daha farkına varabilirsiniz. Kariyer hayatınıza olan yaklaşımınız, işinizi ele alış ve sunuş biçiminiz, hayattaki öncelikleriniz, bundan sonrası adına düşündüğünüz yaşamsal hedefleriniz, kararlarınız, beklentilerinizi şöyle sakin bir şekilde düşününüz.

Bütün bu noktalara dikkat ettiğinizde kendinizi yeniden keşfedebilir, kaderinizi ellerinizle şekillendirmeyi öğrenebilirsiniz. Potansiyel gücünüzü açığa çıkaran güven duygunuzu tazeleyebilirsiniz.Sizi baskı altına alan ve kimlik duygunuzu ezen her türlü kişi ve olayla mücadele edebilirsiniz.Görmezlikten geldiğiniz veya kendinizden fedakarlık ederek sineye çektiğiniz sıkıntılarınızla başedebilirsiniz. Hayatın sadece olumsuzluk ve negatif durumlardan ibaret olmadığını, insanın çok güçlü bir varlık olduğunu ruhunuzun derinliklerinde hissedebilirsiniz. Yeter ki fevri davranmayın ve Yeniayı olumlu bir şekilde değerlendirmeye çalışın. Gerisi gayet kolay.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan-5 Ağustos tarihlerinde Balık burcunda kısa bir süre geçiş yapacak olan Neptünü değerlendirmeden önce bunun kuşaklarını ilgilendiren uzun soluklu bir seyir olduğunu unutmayınız. 2025 yılına kadar devam edecek bu etki altında deniz aşırı ülkelere seyahat edebilir, hatta oraya yerleşebilirsiniz. Doğum haritanızda böyle bir yerleşim işareti varsa bu yeni yol sizi farklı ufuklara doğru çekebilir. Kimileri bu uzun seyir esnasında hayatın anlamını çözebilmek için dini, mistik öğretiler konusunda kendisini geliştirebilir, farklı inanışları ve kültürleri inceleyerek bu yolda yaşamlarını sürdürebilirler. Bu enerji sezgilerinizin güçlenmesini ve güçlenen bu sezgilerin başkalarına rehberlik amaçlı kullanılması anlamına gelebilir. Neptün kişiyi maddi dünyanın sıkıcı baskılarından manevi dünyanın tatlı huzur duygusunu yaşamaya davet edebilir. Kişi bu enerjinin etkisi altındayken gördüklerinden ziyade görmek istediği şekilde bir dünyada yaşamayı arzulayabilir. Tabii ki bu durum eğer sakıncalı bir yola sapmasına neden olacaksa dikkatli olmakta fayda vardır. Neptün Ağustos-Kasım döneminde tekrar Kova burcuna gerileyerek başkaları ortaklı parasal konular, vergi, sigorta, bankalarla alakalı kısaca parasal mevzular üzerinde etkili olmaya devam edecektir.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi burcunda meydana gelecek Dolunay, hem 3 Nisan tarihindeki durumları gözden geçirme hem de gelinen noktayı daha iyi idrak etmek anlamında önemli. Dolunayın gerçekleştiği gün, saat 12:02 de Venüs, Kuzey Ay düğümü ile saat 19:02 de Mars Satürn ile zorlayıcı bir görünüm oluşturacak. Merkür ise hala geri hareketini sürdürüyor olacak. Bütün bunları toparladığımızda öncelikle mesleki konularda yarınlarınız adına verdiğiniz kararları son derece akıllı bir şekilde gözden geçirmeniz gerekiyor. Bu gözden geçirme kendinizden veya başkalarından uzaklaşmanız veyahut da tepkisel davranmanız anlamına gelmemeli. Bu Dolunay ailenizle aranızda veya işinizle eviniz arasındaki sorunları belirginleştirici ve sizi huzursuz edici olabilir.

Böyle durumda olayları körüklemenin hiçbir anlamı yoktur. Dolunayın gerçekleştiği günkü enerjiler nedeniyle işinizdeki sorumluluklarınız ev yaşamınızı etkileyecek hale gelebilir. Bu durumda birlikte yaşadığınız insanlara bunu gayet ılımlı bir şekilde izah etmeniz gerekiyor. Bu Dolunayı sorumluluklarınızın ve geleceğinizin farkında olarak gözden geçirmelerde bulunma anlamında kullanabilirsiniz. Ayrıca evinizle ilgili değişimler için karar vermeden önce, iş hayatınızdaki kazançlarınız konusunda gerçekçi düşünmeniz şart. İşinizi sağlamlaştırmadan yapacağınız bir değişiklik daha sonra problemler yaşamanıza neden olabilir. Bütün bu noktaları bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz halinde Dolunay etkisini olumlu yönde değerlendirmeniz mümkündür. Dolunay iş ilişkilerinize önem vermenizin işareti olduğu kadar iş hayatınızla ilgili yeni değişimlerin yerli yerine oturtulması adına sabırlı olmanız gerektiğinin de göstergesidir.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, gerek mesleki gerek otoriteyle olan ilişkiniz ve gerekse birlikte çalıştığınız insanlarla olan iş münasebetinizde kendinizi ön planda tutma isteğinizin yoğun olacağı bir dönem. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, meydan okuma tarzında bir iletişimde bulunmamaktır. Çünkü vahim bir sonuç doğurabilir. Yeni başlangıçlarda bulunabilmek için her şeyden önce sabırlı olmak gerekir. Oysaki bu enerji sabırsızlığa yol açarak çatışmalara neden olabilecek türdedir. Ancak unutmayalım ki, kariyer evinizde geri hareketi devam etmekte olan Merkür gölgeli günleri dahil olmak üzere 29 Nisan tarihine kadar etkilidir. Onun için yenilik anlamındaki bir karar daha sonra pişmanlık yaratabilir. Davranışlarınızda belirli bir anlayış, hoşgörü ve anlaşmaya hazır bir ruh hali olması gerekiyor. Her yönüyle işinizin güzelliklerini ve başarısını sürdürmek için bu olmazsa olmaz bir durum. Yaratıcılığınızı ortaya koyarken beğenen insanlar olduğu gibi, sizin çalışma şeklinizi veya ortaya koyduklarınızı onaylamayan insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer gittiğiniz yol doğru ve yönteminizde haklı iseniz bunu kendinize güvenli bir şekilde ortaya koyarken imalarda bulunmanız veya tepkisel davranmayınız. Hani bir söz vardır, bir tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır diye. İşte bu dönemde yapmanız gereken de budur. Yeni iş hayatına atılan veya görev değişikliği nedeniyle bulunduğu yerde birkaç aydır çalışmakta olan kişiler için Venüs-Koç burcu geçişi bir yandan hassasiyet diğer taraftan kendini gösterme telaşlılığı yaşatabilir. Evinizdeki sıcak ortamınızdan çıkıp, iş hayatının deyim yerindeyse kurtlar sofrasında mücadele edebilmek için, özgüven duygunuzu ön planda tutmanız şarttır. Öncelikle yolun başında olduğunuz için ne olursa olsun sabırlı davranmanız, etrafınızdaki kişilerle iyi geçinmeye çalışmanız lazımdır. Kaldı ki sizin gibi güvencesine önem veren kişilerin bu dönemde duyarlılığınızı biraz geri plana çekerek, cesaretle görevinizi yerine getirmeniz, kuvvetli olmanız son derece yararlıdır. Yani gerçekten kim olduğunuzu, hedeflerinizin bilinci içinde toplumsal bir rol altında gerçekleştirmeye çalışmanız, elinizden geldiğince sabırlı olmanız, girişimcilik ruhunuzu asla kaybetmemeniz son derece önemlidir.

Şimdi gelelim dikkat edilecek tarihlere. Ben Venüs-Koç burcu geçişinde mesleki, iş ortaklığı, sözleşmeler, yasal konular, ciddi ilişkiniz, kariyer hayatınız açısından iki tarihi çok önemsiyorum. 23 Nisan Venüs-Uranüs kavuşumu ve 27 Nisan Venüs-Pluto zorlayıcı görünümü. Bunların yansımalarını günlük yorumlarınızda detaylı olarak ele alacağız. Ancak şunu söylemek gerekir ki, güç mücadeleleri, değişim arzusu, çalıştığınız şirketin sektörel sıkıntıları gibi bir çok nedenler Yengeçleri zorlayabilir. Bu durumda hakikaten çok bilinçli hareket etmek, kararlarınızı verirken çok iyi düşünmek lazım. Diyelim ki siz dikkat ettiniz ancak apansız bir durumla karşılaştınız. Böyle bir durumda isyan etmek yerine, önünüzde açılan yeni bir kapının olabileceğini düşünerek mantıklı ve sakin bir şekilde gözden geçirmelerde bulununuz. Hayatta bazen büyüklerimizin dediği gibi, bir kapı kapanır öbürü açılır. Maneviyatınızı lütfen güçlü tutunuz.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür, meslek hayatınızla ilgili konularda ne olursa olsun sakinliğinizi korumak, gerginliklerden uzak durmak, keyfi düşünmemek ve hepsinden önemlisi sabırlı olmaktır. Çünkü Merkür koç burcu süreçleri sizin tahammül gücünüzün sınandığı zamanlardır. Hani kelime yerindeyse yoğunluk haddinden fazladır, her kafadan ses çıkmaktadır ve sizi bütün bunlarla mücadele ederek işlerinizi yapmak zorundasınızdır. Kararsızlık, aşırı duyarlılık ve alınganlıktan uzak kalmanız gereken bir zamandır. Herhangi bir konuda ikinci bir şansınız yokmuşçasına işlerinizi halletmeniz gerekmektedir. Genç insanlarla çatışmaya yatkınsınızdır. Hele patronunuz hızlı düşünen genç ruhlu birisi ise, dikkatli olma durumunuz ikiye katlanır, çünkü sürekli olarak aktif olmanızı bekleyebilir. İş seyahatleri gündeme gelebilir fakat bütün bunlar sizin için gerginlik kaynağı olabilir.

PARA KONULARI

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek olan Güneş kariyerinizle ilgili gelişmelerde sizi destekleyici ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcıdır. Sizler bu enerjiyi parasal konulardaki girişimlerinizde aktif bir güç olarak kullanabilirsiniz. Girişimde bulunarak iş alanında kendinizi gösterdiğinizde doğal olarak maddi kazanımlarınızda o denli artış gösterecektir. Kimileriniz bu süreçte artı işler yapabilirler. Bir yandan meslek hayatınızı sürdürürken diğer yandan başka işlerle uğraşarak, girişimlerde bulunarak ek gelir kaynakları elde edebilirsiniz. Burada önemli olan kendi yeteneklerinize ve gücünüze sahip çıkmaktır. Doğuştan sizde olan fakat bugüne dek ortaya çıkmamış kimi zaman hobi olarak yaptığınız işleri bir düşünün. Bunları iyi bir şekilde pazarlamanız veya belirli kişilerle görüşerek anlattığınızda satabilmeniz mümkün olduğu gibi size artı bir gelir getirmesi de mümkün olabilir. Ayrıca bu süreçte para evinizin yönetici gezegeni Güneş koç burcunda olacağından parasal konularda agresif tepkilerde bulunmaktan, savurganlıktan ve etrafınızdaki insanlarla çatışmaktan uzak durmanız faydalıdır. Bu geçişte bana göre en zorlayıcı tarih, 3 Nisanda Yeniay etkisiyle aynı güne denk gelen Güneş-Satürn karşıtlığıdır. Astrolojik olarak bir gezegen yönettiği burcun karşıt evinde geçişini sürdürüyorsa, en zorlu transitini yapıyordur. Zaten son yıllarda Yengeçleri yuvaları, aile ilişkileri, çocukluk yaşantıları, eş veya güvenceleriyle alakalı mevzularda en fazla zorlayan enerji Satürn-Terazi burcu geçişidir. Onun için benim tavsiyem 3 Nisan tarihinde maddi konularda yani gelirinizi ilgilendiren meselelerde aileniz başta olmak üzere otoritelerle, eşinizle, ev sahibinizle veya kiracınızla parasal mevzularda dikkatli iletişimde bulunmanız ve gerginliğe düşmemeniz, yeni bir girişimde bulunmak istiyorsanız en azından Nisan sonuna kadar yani Merkürün geri hareketinin bitimini beklemeniz veya daha sağlam olsun diyorsanız Haziran ayına kadar beklemenizdir.

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında, burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacak, finans evinizin yönetici gezegeni Güneş-Boğa burcundaki seyri gayet olumlu. Hani hep önemsediğiniz güvence olgusu var ya, işte bu enerji sayesinde, bunu yüreğinizde hissetmeniz gayet mümkün. Bu enerjinin yansımalarını birlikte inceleyim. İleriye yönelik hedefler evinizde gerçekleşecek Güneşin bu seyri, maddi yönden huzur bulmak ve bu huzuru korumak adına sizlerin yanında taze bir kuvvet. Dinginlik veren bu etki altında, içgüdüsel bir şekilde güven veren ilişkiler ağı kurarak, pratik bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Güvenlik ve huzur sunan alanlarda, sosyal gruplarla temas ederek, uyumlu bir şekilde çalışarak, ortak amaç birliği içinde olduğunuz kişi ve işlerden para kazanmanız gayet kolay. Burada da önemli olan, iş ve kariyer bölümünüzde de açıkladığım gibi, sosyal ilişkilere önem vermek. Boğa burcundaki Güneş zamanları dışa açılma konusunda durdurucu bir enerji sunabilir. Fakat siz bu enerjiyi bu yönüyle değil, tam tersine güvencenizle alakalı konularda, başkalarıyla ortak çalışmalarda bulunarak, parasal kazanım alanlarında boy gösterecek şekilde kullanmalısınız. Yani mevcut düzenimi koruyayım, azla yetineyim, kendi çerçevemde kalayım dememek lazım. Yapmanız gereken maddi açıdan size gelir getirecek eylemlere açık olmak, girişimde bulunmak ve gelişiminiz için esnek düşünerek sosyal hayatın içinde yer almaktır. Ayrıca bu enerji, yeni bir iş bulmanız adına, çevrenizin size olan desteğinin de işaretidir. Bu sayede, maddi açıdan kimseye bağımlı kalmadan ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-10-11-14-15-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 2-3-4-16-17-22-23-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 18-19

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 12-13

Yeniay: 10-11

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 22-23

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER