Habertürk 01.02.2011

Yengeç burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında yengeçlere, ilişkilerinin ciddiyete dönüşeceği, eş, evlilik konularında aklı başında hareket edeceklerini belirtiyor.

Yengeç Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Yengeç burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat Merkür Kova burcu seyri yenilikte bulunmayı düşündüğünüz konular üzerinde son derece akılcı bir biçimde düşünmenizi sağlayıcıdır. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu etkinliği, ilişkinin ciddiyete dönüşmesi, eş, evlilik konularında aklı başında hareket etmenin işaretidir. Erkeklerin genç kadınlarla ilişki kurmasını, kadınların ise hali vakti yerinde ancak duygularını belli etmekten kaçınan bir kişiyle ilişkiye girmesi anlamındadır. 19-21-23 Şubat Güneş ve Merkürün Balık burcunda seyrine başlaması, edebiyat, sanat, yazarlık, sahne ve yaratıcılık konularındaki yoğunluğun işaretidir. İnsanlara destek olmaktan hoşlandığınız bir dönemdir Kimi zaman duygularınızda ikilem oluştursa da sessiz ve derin bir şekilde düşünmeyi tercih edebilirsiniz.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

23 Şubat tarihine kadar etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin Kova burcu seyri Şubat ayının önemli enerjileri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay bu enerjiyi maddi konularda daha önemli görmüştüm. Ancak bu ay, Venüs Oğlak ve Satürn geri hareketini göz önüne alırsak Mars Kova burcu geçişinin dikkate alınması gerektiğini söyleyebilirim. Gerek devam eden ilişkinizde gerekse ilişki konusunda hem paylaşımdan yana hem de kendi bireysel kimliğinizi kabul ettirmek adına mücadele edeceğinizi göstermekte. Bir Yengeç sevdiklerini sahiplenip korumaya özen gösteren bir burcun mensubudur. Fakat kimi zaman yaşadığı acı tecrübeler ve geçmişin üzerinde bıraktığı izler nedeniyle kendi kabuğuna saklanarak kendini toparlamaya çalışabilir. Bu toparlanma sonrasında ise özgür bir şekilde kendini ifade edebilir hale gelir. Bunu yapmakta zorlanan Yengeçler ise daima başkaları tarafından korunmak ve kollanmak ihtiyacı duyabilirler.

İlişkisi mutlu ve huzurlu geçen Yengeçlerin bu enerji altında sadece bireysel istekleri doğrultusunda hareket etmeleri tabi ki beraberlikleri açısından sakıncalı olabilir. Eğer büyük bir sorun yoksa, iyi anlaşıyorlarsa, birbirlerinin farklı düşüncelerine saygı duymaları ve ortak bir noktada buluşmak için her şeyi açık bir şekilde konuşmaları faydalıdır. Ayrıca bu enerjinin kendi içindeki iyileştirme gücü ve paylaşım ihtiyacından yararlanarak sıra dışı güzelliklere açık olmayı sürdürebilir, dönemi daha mutlu bir şekilde geçirebilirler. Cinsellik konusunda daha özgür yaklaşımlarda bulunabilirler. Eşleriyle birbirlerini yeniden keşfe çıkabilir ve haz duygularını sıra dışı şekillerde doyurabilirler. Ayrıca maddi ve manevi konularda birbirlerine destek olarak sevgilerini çoğaltabilirler. Eğer evlilik düşünülüyorsa Satürn geri hareket döneminde yani 26 Ocak-13 Haziran arasında bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunarak, kurulacak yuvanın sağlam temeller üzerine oturtulması için Ekim 2010 tarihinden bu yana olan gelişmeleri ele almaları, eksiklerini tamamlamalı, ilişkilerini ciddi manada analiz etmeleri ileride doğabilecek sıkıntıların önüne geçilmesi açısından yararlı olabilir.

İlişkisinde sorun olanlarsa bu enerji altında partnerlerine karşı kendi kimlik savaşlarını vermeyi tercih etseler dahi, aslında paylaşıma hazır ruh hali içindedirler. Eğer partneriniz anlayışlı ve inatçı davranmaya birisiyse orta bir noktada buluşmak mümkündür. Tam tersi bir karakterle beraberseniz kimi zaman beklenmedik gelişmelerin oluşması mümkündür. Çünkü kafanızın içinde düşündüğünüz ve saptadığınız farklı amaçlar vardır. Fakat karşınızdaki kişiyle sürtüşme devam ettiği için kimi zaman araya mesafe koymaya çalışabilirsiniz. Hatta inatçı, sağı solu belli olmayan tarzda davranışlar gösterebilirsiniz. Bunun en önemli nedeni, onunla anlaşmaya gönüllü olduğunuz halde size karşı daha yumuşak davranmayışıdır. Yani bu tepkisel haliniz aslında bir misillemedir. Onun bir adım geri atması halinde tatlı yanlarınızı sergilemeye çalışacağınızı söyleyebiliriz. Böyle bir durum içinde olan Yengeçlere tavsiyem ne olursa olsun karşılıklı konuşmanız ve içinde bulunduğunuz durumu onunla paylaşarak çözüm bulmaya çalışmanızdır. Yani arkadaşlık olgunuzu her ikiniz ve ilişkinizin selameti adına orta planda tutmanız ve bireysel düşünmek yerine biz kavramı içinde hareket etmenizdir. Mars Kova burcunda bu tarihler arasında cinsellik konusunda sıra dışı ve farklı şeyler yaşamak istediğinizin göstergesidir. Bu durumu da partnerinizle konuşursanız, bu enerjinin agresif yönlerini güce dönüştürmüş olursunuz.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönemin anlamı ise, bireysel kimliğinizi kabul ettirebileceğiniz, eşit ve ortak paylaşımlar içinde olacağınız, tutkulu ve arzu dolu bir beraberliktir. Birlikte olacağınız kişiyle anlaşmaya gönüllüsünüzdür. Fakat bunun için karşınızdaki kişinin de aynı düşünce ve yaklaşımda olması kaydıyla. Bu tarihler arasında farklı ve sıradışı bir aşk sizi oldukça mutlu edebilir. Bireysel kimliğinize saygı duyan, size bugüne dek yaşadıklarınızı unutturan ve kendinizi yeniden toparlamanıza yardımcı olan bir kişi hem moralinizi yükseltici hem de iç gerginliğinizi ortadan kaldırıcı bir etki yaratabilir.

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Güneş etkisinden geçtiğimiz Ocak ayında bahsetmiştim. Ayın neredeyse üç haftasında yansımaları önem taşıdığı için hatırlamamızda fayda var. Aşk konusunda benzersiz ve orijinal ilişki yaşama arzunuz yükselebilir. Hani bildiğinizi okumaktan yanasınız desek daha doğru olabilir. İlgilendiğiniz kişi veya dikkatinizi çekebilecek kişiler konusunda karar verirken, aynı amacı paylaştığınız, paylaşımlarda bulunmaktan hoşlanacağınız bir insana olan ihtiyacınız daha ön plandadır. Bu devrede eğer hayatınızda biri varsa, aynı şekilde onunla paylaşımlarda bulunmaktan son derece haz duyabilirsiniz. Cinsellik konusundaki düşünceleriniz belirsiz olabilir, yani ilişkinizde cinsel paylaşımın ağırlıkta olmasından ziyade, bir şeyler paylaşıyor olmak sizin için çok daha önemlidir. İlişkiyi bir takım oyunu gibi görebilirsiniz. O ve siz ayrı kişilersinizdir fakat birbirinize katabileceğiniz çok şey vardır. Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, demokratik düşünmeye çalışmanızdır. Yani her ikinizin de eşit hakları vardır ve bu haklara her ikinizin de saygı duyması gerekir. Birbiriniz üzerinde hakimiyet kurmamaya özen gösterilmesi gerekebilir.

Bu seyir esnasında ilişkiniz olsun veya olmasın farketmez aşk konusunda sabırsız ve kararsız davranışlar göstermemeniz gerekir. Eğer amacınız düzgün bir ilişki yaşamaksa daha en başından her şeyi konuşmak en doğru davranıştır. Herhangi bir konuda sorun çıktığında hemen tepki göstermek yerine sabırlı davranmak, tatminsiz olmamak, inatçı hareket etmemek veya ilişkiye başlar başlamaz hemen ciddiyet içine girmek yanlış olabilir. Öncelikle arkadaş olmayı başarmanız ve gerektiğinde her türlü paylaşımda bulunarak, karşınızdaki insanı tanımaya başlamanız gerekir. Zaman geçtikçe birbirinizi daha iyi tanıdıkça, paylaşımlar arttıkça o zaman oturur ilişkinizin devamı adına yeni kararlar alabilirsiniz. Zaten bu süreçte öncelikle yapılması gereken aşka daha geniş bir açıdan bakmaya çalışmak, daha önceki tecrübelerinizin olumsuz yanlarını düşünmeden, karşınızdaki insana şans vermektir. Her insan bir olmayacağına göre, ona kendisini size ifade etmesi için şans tanımayı bilmelisiniz. Ben aşk konusunda bu sürecin, paylaşımlara açık, stratejik, belli bir mesafe duygusu içinde gelişen arkadaşlığın merkez alındığı bir beraberlik yaşanması açısından etkili görmekteyim.

SATÜRN GERİ HAREKETİ

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında geri hareketini Terazi burcu üzerinde sürdürecek Satürn, 13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında ise düz olarak yoluna devam edecek. Bu enerjiye geçtiğimiz yıllardan bu yana alışkınız. Doğum haritamızdaki etkiler nispetinde gerek ailevi ve gerekse iç dünyamızla alakalı meseleler üzerinde testten geçiyoruz. Ancak 2011 yılında Jüpiter ve Uranüsün Koç burcu seyri özgürlük ve yenilenme arzumuzu çoğaltıyor. Geçtiğimiz yıl Jüpiter ve Uranüs Balık burcunda bize farkındalık kazandırmıştı. İlahi bir kuvvetti. Belki zorluklar yine devam ediyordu ancak inancımız yükselmişti. 2011 yılında yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda son derece etkili olan bu hareket, huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız gerektiğini işaret ediyor. Yani bu sene hem mesleki ve toplumsal konularda aktif olmak isteyeceğiz hem de hala devam etmekte olan sorunları çözerek yeni bir sayfa açacağız. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabii ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir.

Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir. Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve yılgınlık göstermemenizdir. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız yeni bir yuva kurarak hayatınıza bir yön vermeyi deneyimleyeceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler.

Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve hazırlıklarınızı sürdürmelisiniz.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında devam edecek Venüs-Oğlak burcu seyri ise şu ana kadar izah ettiğim enerjiler kadar önem taşıyor. Hatta bazı Yengeçler için çok daha önemli olabilir. Çünkü Venüsü dispozite etmekte olan Satürn geri hareketine başlamış durumda. Bu durumda ilişkide karşıtlık, dengeleme, engellenme, ortayı bulma kısaca ben demek yerine biz olmayı başarmak için bilinçli bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Her şeyden önce beraberlik konusunda yavaşlama dönemi olması mümkündür. Heyecan neredeyse yok denecek kadar azalır. Karşınıza çıkabilecek kişi ile aranızda ciddi yaş farklılığı, yaşam stilinizin birbirinizden ayrı yanları, hayata bakış açınız ve yaşadıklarınızın sizler üzerindeki etkileri tümüyle gözden geçirilmesi gereken ayrıntılar olarak öne çıkar. Aslında çıkması da gerekir. Çünkü bir ilişkinin sağlam temellere oturtulması için bu ayrıntıların mutlaka her ikinizce ele alınması lazımdır.

Nitekim 19 Şubat tarihinde gerileyen Satürn, Venüs ile güçlü bir görünüm yapacak. Bu durum ilişkisi sağlam temeller üzerine oturmuş kişiler için ileriye yönelik konularda verilecek kararların simgesi. Ancak burada biraz duralım. Bu karar verilecek ancak sizce gerçekten her şey yolunda gidiyor mu? Yani bir ömrü beraberce ahenk içinde geçirebilecek misiniz? Yanlış anlamayın sizi tedirgin etmek için bunu söylemiyorum. Sadece biraz daha düşünün ve her şeyi şöyle bir etraflıca konuşmanızın yararlı olacağı kanaatindeyim. Şimdi şu dönemi biraz genel yansımaları şeklinde gözden geçirelim. Yani bu enerjinin sizler üzerinde olabilecek etkilerini gözden geçirelim. Böylece süreci bilinçli olarak geçirmemiz mümkün olur.Uzun süreli bir ilişkiniz varsa, partnerinizin size karşı biraz daha mesafeli davranması, sorumluluklarınızı hatırlatması, duygularını göstermekten kaçınması, herşeyi fazla ciddiye alarak sorgulaması mümkündür. Sizin üzerinde en fazla durduğunuz güven olgusu bu dönemin en önemli mevzusudur. Fakat bu olgu, sizin gibi ilgi ve sevgiye açık, herşeyin daha özenli bir şekilde anlatılmasından hoşlanan bir Yengeç için, partnerin sevimsizleşmesi anlamına gelebilir. Peki bu enerjiyi nasıl kullanalım ki, bu dönemde çekişmeler, keyifsizlikler oluşmasın. Her şeyden önce, siz Yengeçlerin bu tarihler arasında, ilişkiniz konusunda öz disiplinli bir şekilde hareket etmeniz lazım. Aşırı duyarlı, kırılgan ve talihsiz bir kişi profili çizmek yerine, kimliğinizin farkında, ilişkinizin sizin için önemli olduğunun bilincinde, fakat ters durumlarda da tepkinizi koyabilen şekilde davranmalısınız. Size karşı koyduğu mesafeyi, kendinize yöneltilmiş gibi görmeyip, gayet normal bir şekilde karşılamalısınız. Dünyanın onun etrafında döndüğünü düşünmek yerine, onunla beraber kendinizi de mutlu etmenin yollarını arayacaksınız. Aşırı duyarlı, kırılgan ve talihsiz bir kişi profili çizmek yerine, kimliğinizin farkında, ilişkinizin sizin için önemli olduğunun bilincinde, fakat ters durumlarda da tepkinizi koyabilen şekilde davranacaksınız. Size karşı koyduğu mesafeyi, kendinize yöneltilmiş gibi görmeyip, gayet normal bir şekilde karşılayacak, hatta saygı duyacaksınız. Baktınız ki bu halinden çok şikayetçisiniz, o zaman sakin ve olgun bir şekilde size uymayan noktalar hakkında oturup konuşmak istediğinizi belirteceksiniz. Bunu yaparken de kesinlikle çatışma veya aşırı duygusal davranmayacak, gayet kendinizden emin bir hava içinde olacaksınız. Birlik ve beraberlik içinde düşünülmesi gerektiğini, eğer bu şekilde davranırsa sizin de bu durumda gardınızı alabileceğinizi belirteceksiniz. Konuşma şekliniz ise, ne sert ve keskin ne de fazla duyarlı, ağlamaklı olmayacak. Bunlara dikkat edildiği zaman, karışınızdaki kişi size karşı ister istemez çekim duymaya başlayacak. Bir de unutmadan kesinlikle eski olayları veya eski durumları ortaya getirmemelisiniz. O anki mevcut durum çerçevesi içinde olayları ele almalısınız.

İlişkisi yeni başlayanların da aynı şekilde Venüs-Oğlak burcu seyir süresince birbirlerini tanımalarında, hayata bakış açıları maddi, manevi, cinsel ve paylaşımlar anlamında ele almaları son derece yararlıdır. Hayatın bin bir türlü hali arasında bir insanın güvenebileceği sırtını dayayabileceği bir kişinin varlığına ne kadar ihtiyacı var bunu hepimiz biliyoruz. O zaman kendinizle yüzleşmeniz, hangi konularda birbirinizden farklı olduğunuzu düşünmeniz, bu farklılığın sizler üzerinde yaratabileceği olumlu veya olumsuz noktaları saptamanız neden yanlış olsun ki? Sonuçta el ele huzur ve mutluluk içinde hayatınızı geçirmek niyetiniz yok mu? O zaman bu incelemeler sizi hiç sıkmasın dostlarım.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak Mars, bir önceki Kova sürecine göre çok daha yumuşak ve çok daha empatide bulunacağınız bir dönemin işaretidir. Bu süreçte aşkta yeni tanışmalar, ruhsal birleşimler ve gönül ilişkilerinde fedakarlık ve özverili tavırlar ön planda olmaya başlar. Bir önceki süreçteki belirsizliklerin yerini şimdi isteklerini fantezileriyle süslemek isteyen bir kişi almıştır. Yani partnerinizle hayatın tüm karmaşık ve sıkıntılı yanlarını birlikte göğüslemek ve aşkla ilerlemek arzunuz yoğunlaşır. Kavgalar ve çatışmalardan elinizden geldiğince uzak durmaya çalışabilir, öfkelenseniz bile bunu direkt olarak göstermek yerine kendi içinizde çözümlemeye çalışmanız mümkündür. Bu enerjinin yaratabileceği bir başka psikolojik durum ise, yaşadığınız ilişkinin kalitesine göre kimi zaman boyun eğen tavırlar içinde oluşunuzdur. Yani anlaşmayı isteyen fakat bir türlü bu sağlanamadığı için üzülen çaresiz kişi görünümü içinde olabilirsiniz. Burada dikkat edilecek nokta, ne istediğinize ve sizi neyin mutlu edeceğine karar vermenizdir. Eğer amacınız mutlu ve huzurlu olmaksa o zaman karşınızdaki kişiyle ortak bir noktada buluşmak en doğrusudur.

İŞ VE KARİYER

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Jüpiterin anlamını idrak edebilmek için öncelikle hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi yaşamınızı şekillendirme gücüne sahip olduğunuzu anlamanız gerekiyor. Jüpiter astrolojik özelliği gereği, genişlemek büyümek anlamında etkili bir ilahi güçtür. İster inanç ister şekil olarak bunu kabul edin farketmez. Jüpiterin ışığı her geçtiği yaşam alanını içinde yer aldığı burca göre ışıklandırır. Koç burcunda ilerleyen bir Jüpiter sizler açısından hızlı gelişmelerin işareti olarak önem taşıyor. Geçmiş dönemlerde emek sarfetmiş, kendinizi her yönden geliştirmiş, bilgi anlamında genişletmişseniz şimdi Jüpiter sayesinde bütün bu edindiğiniz tecrübeleri toplum önünde sergilemeye başlayabilirsiniz. Bu gelişmeler gerçekten anlamlı ve rutin bir hayattan ziyade daha yenilikçi ve daha çağa uygun şekilde yaşamınızı şekillendirmeniz adına destekçinizdir. Jüpiter Koç burucu döneminde, özgürce yaşamayı istekleriniz doğrultusunda hayatınızı yönlendirmeyi öğrenebilirsiniz. Tabii ki bu iki enerjiyi bilinçli bir şekilde kullanmak gerekiyor. Evet olumlu yanları sayılmayacak kadar fazla. Ancak bu demek değil ki, apansız radikal kararlar alacaksınız. Öncelikle karşınıza çıkan fırsatların sizin yaşamınızdaki önemini iyi algılamanız gerekiyor. Yani önünüzde açılan yolu iyi görmek lazım. Pes etmek yok dostlarım. Eğer bir şey bitmişse sürdürmek için kendinize yüklenmeyiniz. Eğer karşınıza gerçekten düzgün bir kişi çıkmıyorsa sırf hayatınızda biri olsun diye kendinizden ödün vermeyiniz.

Eğer yaşadığınız beraberlik sizi mutsuz ediyorsa ve yanlışsa hoşçakal demeyi biliniz. Kangren olmuş bir parmakla hiçbir şey tutamazsınız. Olsa olsa kendinize acı çektirirsiniz. Gerçekçi düşünmeyi lütfen ihmal etmeyiniz. Mesleki konularda ve hayatınızda açılan yeni yolda sizi rahatsız eden durumlar söz konusu ise sesinizi çıkarmayı bileceksiniz. Ve herşeyden önemlisi kendinizi güzelliklere layık göreceksiniz.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişlerinin sizin için anlamı, öncelikle rutin bir iş yaşamının sizleri rahatsız etmesi ve daha özgür bir şekilde çalışma arzunuzun simgesidir. Gündelik yaşamda özellikle keşif, araştırma, inanç, ruhsal danışmanlık, bilgilenme, bildiklerini diğer insanlara kabul ettirme arzunuz yükselebilir. Sağlığınız konusunda özen göstermeniz gereken bu süreçte keyifli ve pozitif çalışma ortamı sizin için gayet uygundur. Gerçekler kimi zaman sizi fazlasıyla tedirgin edebilir. Bu yüzden istediğiniz gibi düşünme ve olayları görme ihtiyacınız ön plandadır. İnsanlara yardımcı olma çabanızın altında yatan en önemli neden, bilginizi paylaşmak ve bu çerçevede etkileyici olmaktır. Ancak eğer bilgi dağarcığınızın temeli kuvvetli değilse, özellikle kendinizi geliştirmeniz son derece önemlidir. Bu süreçte, güdüsel şekilde hareket etmeniz zihinsel üstünlüğünüzü kabul ettirme çabanız büyür. Başkalarını anlama ve onların ne demek istediklerini önceden sezinleme kuvvetiniz yükselir.

Bu geçişte başarılı olmanın yolu, kendi gerçeğinizin doğruluğuna güveniniz nasıl tam ise, başkalarının da fikirlerine o derece önem vermeniz ve dinlemenizdir. Özellikle çalışma ortamınızda bulunan insanlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmanız size saygınlık ve başarı kazandırabilir. İş yaşamında kararsızlıktan uzak durmak, sabırlı olmak, ne istediğinizin farkında olarak kendinizi geliştirmek size olumlu yansımalar olarak geri dönecektir. Bu süreçte ne kadar özgür çalışmak isteseniz de, artan yoğunluk kimi zaman sizi rahatsız edici olabilir. Bu nedenle sistemli çalışmaya özen göstermeniz, gereksiz yüklerin altına girmemeniz yararlı olur.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyen Güneş etkisi altında idealleriniz ve hayata bakış açınız farklı nüanslar taşımaya başlar. Yine sahiplenici koruyucu ve kollayıcı enerjiler altında hareket etmeye başlarsınız. Çok uzak görüşlü bir ruh hali sizi sarabilir. Merkezinizde artık sadece kendiniz olmazsınız. Etrafınızdaki insanlara karşı cömert, verici ve onların ihtiyaçları konusunda hassas davranışlar görülmeye başlar. Kendinizi geliştirmek, deneyim sahibi olmak, dünya görüşünüze yenilikler katmak gibi girişimler söz konusu olmaya başlar. Yabancı dil öğrenmek, yabancı kültürlere ilgi duymak, araştırmak, yüksekokul konusunda girişimlerde bulunmak, herhangi bir dalda uzmanlaşmaya çalışmak gibi girişimler söz konusu olmaya başlar. Kişisel deneyimlerinizle olgunlaşmak, macera hevesinizin artışı gibi durumlar da yine bu dönemde önemli hale gelebilir. Eğitim konusu fazlasıyla ilginizi çekebilir. Bazı anlarda biraz geriye çekilmek, dinlenmek, yoğunluktan yada sorunlardan kaçmak gibi eylemleri de yine bu süreçte yaşayabilirsiniz. Bu dönemde, inancınızın gücü yolunuzu aydınlatıcıdır. Rüyalarınızdaki gibi bir yaşam için her şeyden önce kendinize olan güveninizi dimdik ayakta tutmalısınız. Kimileriniz yaşamını yüksek eğitim konularında ileri adımlar atarak, kiminiz bir dini harekete kendini adayarak, kimileriniz ise aile bağlarını kuvvetli tutarak bunu gerçekleştirebilir. Yolculuklar, sizin kendinizi geliştirmeniz adına önemli bir yer teşkil edecektir. Yargı gücünüzle yaşamınızdaki her olguyu yeniden düzenleyebilirsiniz.

Çevrenizdeki insanlara karşı son derece dikkatli olunuz. Onlar göründüklerinden farklı olabilirler. Evli olanlar eşlerinin aileleriyle olan ilişkilerini güçlü kılmaya devam edecekler, onlardan da aynı desteği göreceklerdir. Sürtüşmelerden uzak kaldığınız sürece kafanız da dinç olacaktır. Programlı seyahatlerden ziyade kendi arzunuzla yolculuklar yapabilirsiniz. Bazen bu seyahatler esnasında enteresan durumlar veya insanlarla karşılaşma olanağı bulabilirsiniz. Mistizm ve ruhsallığa karşı bir meyil oluşabilir. Fikirleriniz genel anlamda görünmeyenin arkasındaki gücü keşfetmiş olmanın bilgisiyle daha ruhsallaşabilir. Yani yaşamın elle tutulur gözle görüleni dışındaki konular üzerine olabilir. Anlayışın ve sevecenliğiniz belirgin olarak artabilir. Yüce Allaha ve onun sunduklarına olan inancınız artar. Ve dünyaya gelişinize daha farklı bir şekilde bakarak insanın aslında ne kadar mükemmel yaratıldığını ve yanlız olmadığını düşünebilirsiniz. Bu dönemde hayal kırıklığına uğramazsınız ama siz eğer yaşamınızın sorumluluğunu kendiniz dışındaki insanlara veya olaylara bağlı kılarsanız doğaldır ki yanlışa sürüklenebilirsiniz. Her şeyden önce kendi ayaklarınızın üstünde durmayı başarmalısınız. İşte bu dönem en önemli konu bu olacaktır. Nelere sahipsiniz neler hedefliyorsunuz ve ne kadarını gerçek kılabilirsiniz. Yolunuzu aydınlatan bu dönemdeki enerjiyi doğru yerde doğru zamanda kullanırsanız kafanızın içindeki her şey için yeni bir adım atabilirsiniz.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Merkür etkisi altında, düşünceleriniz ve her türlü iletişim konularında ideallerinizi gerçekleştirme isteği göze çarpabilir. Ruhsal yanınız ve sezgi gücünüz her zamankinden çok daha fazla artabilir. Sempatiksinizdir. Diplomasi konusunda yetenekli olursunuz. Ama aynı zamanda duygularınızı olumlu anlamda dengelemeyi de bilirsiniz. Hayatın geriliminden, stresten uzak kalmak gerektiğini bilirsiniz. Duygusal güvencenize yeni anlamlar getirebilirsiniz. Tez canlı bir fantezi gücünüz oluşur. Sizinle aynı duyguları paylaşan insanlarla bir araya gelmeyi benimsersiniz. Yeni insanlar tanımak özellikle yabancılarla ilgili görüşmelerde bulunmak hep değişik bakış açılarını öğrenmek adınadır. Telepati özelliğiniz de artar, bir olay olmadan çok önce hissetmeye başlarsınız. Ailenizle ilgili yurtdışı seyahatleri konusu gündeme gelebilir veya ailesinden uzakta olanlar onları ziyarete gidebilirler. Bilimsel ve teknik olmaktan çok daha edebi veya şairane etkiler altına girebilirsiniz. Duygularınızı romantik bir şekilde kaleme almak gibi girişimleriniz olabilir. Bazı zamanlarda dalgınlık yada kaygısızlık haliniz olacaktır. herşeyi duygusal yönden ele alır ve bu görüş açısından olayları değerlendirebilirsiniz.

PARA KONULARI

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Mars parasal konularda beklenmedik durumlara karşı tedbirli olmak gerekiyor. Bazı krizlerle karşılaşma olasılığını göz ardı etmeden, ister eşiniz veya ister kendi gelirinizle alakalı konularda dikkatli olmak, ani tepkiler vermemek veya tam olarak aydınlığa kavuşmayan durumlar nedeniyle, borcu borçla kapamak yoluna gitmemek çok önemli. Genel anlamda bu süreçte evlilik kazançları, ortaklık kaynakları, miras, sigorta ve vergiler konusunda keskin değişiklikler meydana gelebileceğinden duyarlılığınızı belli bir seviyede tutmak önemli. Ayrıca şu ana kadar yazılanlardan bu dönemin her açıdan olumsuz geçeceğini düşünmeyiniz. Genelde bu seyir altında kimi zaman hiç beklenmedik kazançlarla da karşılaşmak olasıdır. Örneğin çalıştığınız firma toplu iş görüşmeleri sonunda tüm çalışanlara maaş artışında bulunabilir veya iş ortağınız varsa onun vasıtasıyla ekstra bir paraya kavuşmanız mümkündür. Tabi ki bu tüm yengeçler için geçerli olmayabilir. Burada önemli olan, bencil hareket etmekten ziyade, içinde bulunduğunuz ülkenin, sektörün durumunu ve de yaşam stilinizin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Normal zamanlarda çevrenizdeki insanları daha fazla ön plana aldığınız halde bu süreçte kendinizi önemseme gereği duyabilirsiniz. Bunun altında yatan duygu, geleceğinizi güvence altına alma çabanızdır. Geleneksellikten uzak yöntemler daha çok ilginizi çekebilir. Kuralları kendinizin koyduğu sistem içinde bulunmak size rahatlık hissi verebilir.

Bir de unutmayalım ki, Jüpiterin kariyer evinizde öncü ve ateşleyici bir seyre başladı. Bu sizin açınızdan yeni değişimlerin, cesur kararların, aktifliğin simgesi. Ancak beni asıl düşündüren Uranüs Koç burcu seyridir. Mart ayı bu anlamda önemli. Çünkü Uranüs ile Jüpiterin sorumluluk evindeki ilerleyişi, farklı gelişmelere neden olabilir. Eğer yeniliklere açık bir insansanız ne ala. Ancak rutinlikten, az aşım kaygısız başım diyen birisiyseniz, Uranüs ve Jüpiterin aktif enerjisi altında ne yapacağını bilmeyen kişilere dönersiniz. Artık kariyer anlamında farklılıklara hazırlansanız iyi olur. Değişik ve sıra dışı meslekler, part-time işler, internet üzerinden işlerinizi idare etmek, teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmak, hatta yaşınız müsaitse bir anda emekliye ayrılarak kendi işinizi kurmanız bile mümkündür.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 3 Şubat saat 04:31 itibariyle, Kova burcunda oluşacak Yeniay kendi kazancınız dışındaki gelirleriniz (miras, nafaka, kredi) konusundaki engelleri ortadan kaldıran ve yaşamınızla ilgili yeni bir dönüşümde bulunmanızı sağlayıcı kuvvettir. Ayrıca ortaklık ilişkisi içinde olduğunuz, bu ister evlilik isterse iş anlamında olsun farketmez, bu kişilerle bütünleşmenizi güçlendiren bir yansımadır. Gizli kalmış hatta üzerinden çok zaman geçtiği için, gerçekleşmesi zor olan durumları da aydınlatıcıdır. Bu oluşum, yaşamın çetin yanlarını (borçlarınız, kayıplarınız, ayrılıklarınız v.b) kabullenmenizi, nelerle karşılaşırsanız karşılaşın, yaşamak her şeye rağmen güzeldir demenizi sağlayıcıdır. Yapmanız gereken sadece eskiyi geride bırakmak ve yeniye yer açmak için istekli olmaktır.

Sizi bağlayan, gelişiminizin önünde set oluşturan her şeyi bir düşününüz. Bunları hayatınızdan çıkarmaya gönüllü olmanız halinde bu enerji, yeni bir adım atabilmeniz için sizi destekleyecektir. Eğer yeniliklere kapalı olursanız, kaybetmekten korku duyarsanız biliniz ki kendi çemberiniz içinde hapsolabilirsiniz. Böyle bir şeyi kim ister ki? Lütfen kendinize inanınız, güveniniz. Yüreğinizin içinde herşeyin yoluna gireceğine dair inancınızı güçlü tutunuz. Siz bir adım atınız gerisi muhakkak gelecektir.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 18 Şubat saat 10:36 itibariyle, Aslan-Kova burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay etkisi altında parasal konularda ihtiyaçlarınızı özgüvenli bir şekilde karşılamak, kimseye muhtaç olmamak adına kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek isteyebilirsiniz. Finansal açıdan refah içinde olma arzunuz son derece yoğundur. Sahip olduğunuz maddi ve manevi değerlerinizle alakalı konularda hakimiyeti elinizde tutma arzunuz öylesine yüksektir ki, kimsenin önünüzde engel çıkarmasına tahammül göstermeyebilirsiniz. Bu sabırsızlık ve hakimiyet isteği, maddi konularda gücünüzü aşan borçlar altına girmenize, nasılsa hallederim tarzı düşünmenize neden olabilir. Gereksiz riskler alabilirsiniz. Amacınız, duygusal ve ruhsal açıdan kendinizi güvende hissetmektir. Hatta bu nedenle, çevrenizdeki kişilerin size destek olmaları için baskıda bile bulunabilirsiniz. Paylaşımcı davranmanız gerekirken ben daha önemliyim, benim isteklerim gerçekleşmeli tarzı hareket edebilirsiniz.

Bilinçaltınızda güvencesiz kalma korkunuz yoğun olduğu için, bunu aşabilmek adına gereğinden fazla tepkisel davranabilirsiniz. İlişkilerinizde kimi zaman duygusal kimi zamansa kimseye ihtiyacım yok tavrı içinde olabilirsiniz. İşte bu tavır birlikte olduğunuz kişilerle aranızda sorunlara, maddi ve manevi açıdan zor durumda kalmanıza yol açabilir. Oysaki yapmanız gereken bulunduğunuz şartları bilinçli bir şekilde gözlemlemek, tedbirli ve sakin davranmaya çalışmaktır.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-6-9-10-11-14-15-18-19-22-23
Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-14-15-20-21-26-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17
Yeniay: 14-15
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 1-26-27-28
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER