› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.09.2016

Şimdi yeni başlangıçlar yapma zamanı!

Yeni adımlar atabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, Terazi Burcu'nda gerçekleşen Yeniay'ın etkilerini yazdı.

Yazın bitişi-sonbaharın başlangıcı yani Terazi dönemi başlangıcı ile her astrolojik yıl içinde bir dönemi geride bırakır, hayatımızda yeni bir döneme gireriz. "Bu yüzden midir sonbaharın hüznü?" diye düşünürüm hep. Kalabalıklara karışmak, paylaşmak, ilişkilerin içinde olmak keyifli ve eğlenceli de olsa insan doğası son altı ay boyunca kendi ile meşgul. Başkalarını düşünmek, işbirliği yapmak, diplomasi, karşı tarafa destek vermek, paylaşmak bu dönemde hayatımızda daha fazla önem kazanıyor. 

Terazi Burcu'nda Yeniay

1 Ekim Cumartesi günü 03:13’te gerçekleşecek Terazi Yeniay’ı ile bu dönem için taze başlangıçlar yapma fırsatı yakalayacağız. Astroloji’nin “büyük şans, gelişim ve genişleme” gezegeni olarak adlandırdığı Jüpiter ile kol kola gelen bu Yeniay, hayatımızda adalet, işbirliği, diplomasi, ilişkiler, evlilik, denge, uyum, zarafet, sosyallik gibi konularda yeni adımlar atmamızı, yeni başlangıçlar yapmamızı sağlayacak. Bu konulardaki bakış açımızı genişletmek; daha büyük resmi görmek için farklı açılardan, farklı felsefelerden yararlanmak, belki bilir kişi, akademisyen, otorite figürü gibi kişilerin görüşlerini almak, anlamak isteyebiliriz. Ancak tabii ki tek etkileşim de bu değil; savaş, cesaret, motivasyon gibi risk almamıza olanak sağlayan Mars da bu Yeniay’ın zorlayıcı etkileşimde olduğu gezegen. Otorite figürleri ile diplomatik savaşlar ile uyumu kazanmak arzusu içinde olmak bu Yeni Ay’ın ana teması olacak gibi.

Yeniay'lar bir şeylere niyet ettiğimiz, başlangıç yaptığımız ve Dolunay'lar da bunların meyvesini topladığımız zamanlar. Yani özellikle Dolunay’a kadar olan, önümüzdeki on beş gün boyunca etkisini güçlü bir şekilde hissedeceğimiz Terazi Yeniay'ı bağımlılık, kararsızlık, barış için kendini feda, bencillik, kendini ön plana almak, ben merkezciliği bir kenara koyarak denge, diplomasi ilişkiler, ortaklık, evlilik, adalet, hassasiyet, zarafet, sosyallik, takım olma gibi konularda ilerlemek, daha geniş bir açıdan hayata bakabilmek için bir fırsat. Bu konuda önünüze çıkan engellerle savaşma isteği; takım olamadığınızı hissettiğiniz, dengeyi kurmakta zorlandığınız ya da birbirinize destek olamadığınız ilişkilerde risk alıp ipleri atmak isteyebilirsiniz.


Savaş tanrısı Mars’ın gücünü yaratıcı güce çevirme

Yeniay ile zorlu etkileşimi lüks ve finansal konularda risk alarak gerginlik yaratabileceğini gösterse de sanatsal yaratıcılığın, cinselliğin, romantik ilişkilerde risk alarak girişkenliğin de bir göstergesi olabilir. Elinizdeki bu enerji topunu verimli bir şekilde kullanmak sizin elinizde.


Yeniay’da Diadem: “Aşk için saçlarını feda eden kadın”

Diadem sabit yıldızının etkisi ile bu Yeniay’da ilişkinin sağlığı, sağlamlığı uğruna kendinden verme, feda etme gibi konular gündeme gelebilir. Diadem’in mitolojik hikayesine göre Berenice, Ptolemy Euergetes’in karısı, eşinin savaştan sağ salim dönebilmesi için saçlarını Venüs’e teklif etmiştir. Geçmişte güzellik ve zarafet göstergesi olan saçların feda edilmesi aynı zamanda şan, şöhretin umrunda olmama, kendini feda etme, yüksek sadakat ve bağlılık göstergesi olarak adlandırılır. Aynı zamanda kadının kendi içindeki gücü, ilişkisinin sürekliliği için kadınlığını feda etmesi olarak da yorumlanmaktadır.
 

Dengeyi sağlamak için savaşmak; gerekirse en değerlinden vazgeçmek

Geçtiğimiz bir ay boyunca tutulmalar, retrolar, zorlayıcı gökyüzü etkileri hayatımızda gelgitler ve tümsekler ile savaştık. Farkında olmadığımız konular belki yolumuza çıktı, belki göz ardı, hasır altı ettiklerimiz ortalığa döküldü.
 

Zaman “denge”ye gelme zamanı!

Bu Yeniay’ın gebe olduğu yeni başlangıçlar. Tüm bu etkileri ile birlikte gerek fedakarlık, gerek savaş, gerek yerimizi-bakış açımızı değiştirerek yeni adımlar atabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Başta kendi içimizde denge ve adalet duygusu olmak üzere, eşitlik, ilişkiler, dayanışma, paylaşma, birbirine destek olma, diplomasi, pazarlık, karşıtlığa takdir, danışma, bir arada başarma, işbirliği yapma, yardımlaşma, sosyallik, zarafet, çekicilik, sanat, estetik, zevkler, lüks gibi konularda hayatımızda yeni bir sayfa açabiliriz. Bu evimizde dekoratif değişikliklerden yeni bir ortaklık kurmaya; evlenmekten, sanatsal bir hobi için kursa başlamaya kadar her şey olabilir. Bu konularda girişimlerimizde Jüpiter’in şansı ve kapıları açan fırsatlarını görmek için gözlerimizi dört açmalı; Mars’ın motivasyon ve hırsını, zorlansak da, olumlu yönde kullanabilmek için farkında olmalıyız. Yeni danışmanlıklar, evlilik, ortaklık, hukuki süreçler, sanatsal etkinlikler hayatımızda yer alabilir. Jüpiter’in abartma huyunu, gelişim iştahı olarak yönlendirmek bizim elimizde.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER