› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.03.2014

15 Nisan 2014 Ay Tutulması etkileri

Yeni bir “tutulma mevsimi” başlıyor. Nisan ayında iki tutulma bizi bekliyor: 15 Nisan’da Ay Tutulması ve 29 Nisan’da Güneş Tutulması gerçekleşecek. Astroloji Uzmanı Asude Argun tutulmanın etkilerini Pudra.com'a anlattı.

Ay Tutulması, astrolojik olarak duygularımızı etkileyen olayları gündeme getirir. Olayların normal akışı değişip hassaslaşabilir. Ay’ın içerdiği anlama uygun olarak annelik, aile, domestik konularda, kişisel dünyanıza özel alanlarda gelişmeler olabilir. Ay tutulması, duygusal olarak zorluk yaşadığınız konuda, başka bir bakış açısı geliştirmenizi anlatıyor olabilir. Geçmişi geride bırakıp, duyguların yükünden kurtulmaya çalışın.

15 Nisan 2014 Ay Tutulması etkileri

Hayatınızda önemli olayların ya da kararların arifesinde olabilirsiniz. Karşınıza çıkan insanlar sizi farklı tepki vermeye, değişmeye zorlayabilir. Karşınızdakilerle mücadele etmek yerine, olayların nedenlerini anlamaya çalışmalısınız.

Tutulmalar son değil, başlangıçtır

Tutulma yakınlarında önemli olaylar yaşadıysanız, acele etmemeli, olayları iyi ya da kötü diye sınıflandırmamalısınız. Biraz beklediğinizde kaderin sizin için başka bir plan yaptığını görüp mutlu olabilirsiniz. Erken karar vermek hatalı olabilir. Tutulmalar son değil, başlangıçtır.

15 Nisan Ay Tutulması’nın haritasını incelersek, tutulmanın doğası gereği oluşacak Güneş-Ay karşıtlığında, otorite figürleriyle ilgili kadersel temalar ortaya çıkabilir. Önem verdiğiniz kişilerle ilişkilerinize tutulma öncesi ve sonrası en az 3-4 günlük süreçte daha özen gösterin. Yeniay zamanı, yani Nisan başında ortaya çıkan olaylar, Ay Tutulması’nda büyür, en net halini alır. Doğum haritanızın kişisel verilerine göre, bu süreçte ortaya çıkan konular bir sene boyunca devam edebilir.

Tutulma gerginlik getiriyor

Tutulmanın anı haritasına baktığımızda, gergin bir büyük kare formu görüyoruz. Sıra dışı Uranüs, yenilmez Pluto, büyüten Jüpiter ve savaşçı Mars arasında gerçekleşecek, büyük kare açı kalıbını incelersek;

Uranüs-Pluto karesi, her iki jenerasyon gezegeninin 2012’den beri sert kare açısıyla kitlesel olayları tetikliyor. 2015’e kadar sürecek 7 kare açının, beşincisi 21 Nisan’da gerçekleşecek. Her iki tutulma arasında olan bu bağlantıyla, toplumsal olaylarda gerginlik oluşabilir. Kitleleri ilgilendiren başkaldırı olayları ortaya çıkabilir. Özellikle yönetime ilişkin güç savaşları meydana gelebilir. Uranüs’ün Merkür’le birleşmesi, iletişimle ilgili konuların artacağını belirtiyor. Sıra dışı fikirlere, sözlere, bilgilere rastlayabiliriz.

Jüpiter etkisi; Uranüs ve Pluto gerginliğine katılan, büyütücü gezegen Jüpiter olunca olayların boyutu artabilir. Her ne kadar Jüpiter rahat ettiği Yengeç burcunda da olsa, gücü her şeye yetmeyebilir. Olaylar gereksiz yere abartılabilir.

Mars etkisi; Uranüs, Pluto ve Jüpiter’den oluşan yarım kareye bir de Mars eklenince olaylar sarsıcı hale geliyor doğrusu. Zira savaşçı Mars, rahat etmediği Terazi burcunda ve geri harekette. Bu da durumunu zorlaştırıp öfkesini artırıyor. Olayları kontrol etmek daha önem taşıyacağa benzer.

15 Nisan Tam Ay Tutulması Kuzey Amerika’dan gözlenecek, ülkemizden gözlenemeyecek. 25 derece Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması’ndan en çok etkilenen burçlar sırasıyla şöyle:

  • 13-23 Ekim arası doğmuş Terazi’ler,
  • 11-22 Nisan arası doğmuş Koç’lar,
  • 13-24 Temmuz arası doğmuş Yengeç’ler,
  • 11-21 Ocak arası doğmuş Oğlak’lar,
  • Yükselen burcu Koç, Terazi, Yengeç ya da Oğlak burcunda vurgu olanlar.



    Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederiz.

    Koç burçları ve yükseleni Koç olanlar
    (21 Mart - 19 Nisan)
    İlişkilere her zamankinden daha fazla önem vermelisiniz. Evlilik, ortaklık gibi konularda vereceğiniz kararlar hayati önem taşıyabilir. Bir yandan eviniz bir yandan işinizle de yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Sorunları çözmek için fevri davranmamalısınız. Aksi halde zarar görebilirsiniz. İlişkinize ve kendinize daha yumuşak yaklaşmalısınız.

    Boğa burçları ve yükseleni Boğa olanlar
    (20 Nisan - 20 Mayıs)
    Kontrol edemeyeceğiniz olaylar gündeme gelebilir. İş yerinizde ortaya çıkan konuları yönlendirmeye çalışmamalısınız. Özellikle hastalık, sağlık konularında daha dikkatli olmalısınız. Yaptırmanız gereken tetkikler varsa gündeminize almalısınız. İş yerinizde, ofisinizde değişiklikler olabilir. Hukuksal konularda, yurt dışı, basın yayın ya da akademik konularda özenli olmalısınız. Olaylara yumuşak yaklaşmanın yararını görebilirsiniz.

    İkizler burçları ve yükseleni İkizler burçları olanlar
    (21 Mayıs - 20 Haziran)
    Arkadaş, sosyal çevrenizle ilgili gelişmeler gündeminizi meşgul edeceğe benzer. Grup içinde sorumluluk almanız, bazı dengeleri korumanız gerekebilir. Tek başınıza hareket etmek yerine birlikte hareket etmelisiniz. Aşk hayatınızda bazı sorunları çözmeniz gerekebilir. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili konulara ağrılık vermelisiniz. Olaylara temkinli yaklaşarak huzuru koruyabilirsiniz.

    Yengeç burçları ve yükseleni Yengeç olanlar
    (21 Haziran - 22 Temmuz)
    İşiniz ve eviniz arasındaki sorunları halletmelisiniz. Evde yapacağınız taşınma, tadilat, tamirat gibi konular gündeminizi işgal edebilir. Bir yandan da işinizdeki gelişmeleri takip etmek zorunda kalabilirsiniz. Sakinliğinizi korumalısınız. İkili ilişkilerde de yükselen tansiyonu dengelemelisiniz. Sağlığınıza vereceğiniz önem sayesinde pek çok işin altından kalkabilirsiniz.

    Aslan burçları ve yükseleni Aslan olanlar
    (23 Temmuz - 22 Ağustos)
    Yurt dışı bağlantılı işlerinizde gelişmeler olabilir. Ancak yazışma, sözleşme, hukuksal bağlantı gibi konulara dikkat etmelisiniz. Kardeşleriniz, yakınlarınızla ilgili olaylar da gündeme gelebilir. Yanlış anlamalara açık olacağınız bu dönemde sözlerinize özen göstermelisiniz. Kontrol edemeyeceğiniz olaylar için sinirlenmemelisiniz. Ofis hayatınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

    Başak burçları ve yükseleni Başak olanlar
    (23 Ağustos - 22 Eylül)
    Maddi konulara önem vermeniz gereken bir zamandan geçiyorsunuz. Borç, alacak ve bütçenizle ilgili gelişmeler olabilir. Masraflarınız artacağı için daha temkinli hareket etmelisiniz. Kredi almak için pek de uygun bir zamanda değilsiniz. Aşk hayatınızdaki gelişmelere dikkat etmelisiniz. Kendinizi göstermek için fazla risk alamamalısınız.

    Terazi burçları ve yükseleni Terazi olanlar
    (23 Eylül - 22 Ekim)
    Kişisel konulara her zamankinden daha önem vermelisiniz. Özellikle sağlığınızla ilgili konulara yönelmelisiniz. Bir yandan da eşiniz, ortağınızla bağlantınızı da dengelemelisiniz. İşle ilgili konularda gelişmeler olumlu yönde olsa da, evdeki şartları oturmak için zorlanabilirsiniz. Hayatın sizi dört bir yerden çekiştirdiği bu süreçte sinirlerinize hakim olmalı, ama kendinize değer vermelisiniz.

    Akrep burçları ve yükseleni Akrep olanlar
    (23 Ekim - 21 Kasım)
    Kontrol edemeyeceğiniz olaylara karşı daha sabırlı olmalısınız. İş hayatınızda, ofisinizde değişiklikler sinirlerinizi gerebilir. Geçmiş konular gündeme gelip sizi kızdırsa da sakinliğinizi korumalısınız. Sağlığınızla ilgili konuları ise ertelememelisiniz. Hukuksal konular, medya, basın, yayınla iligli alanlarda harekete geçmeniz gerekebilir. Yakın çevrenizle ilgilenmelisiniz.

    Yay burçları ve yükseleni Yay olanlar
    (22 Kasım - 20 Aralık)
    Aşk hayatınızda hareketlilik gündeme damgasını vuracağa benzer. Kendinizi cesurca ortaya koymak isterken kadersel olaylarla karşılaşabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konulara da özen göstermek gerecek. Yanı sıra borç, alacak gibi konulara, maddi şartlara da dikkat etmelisiniz. Neşenizi kaçıran olaylara karşı daha tahammüllü olmalısınız.

    Oğlak burçları ve yükseleni Oğlak olanlar
    (21 Aralık - 19 Ocak)
    İş hayatınızdaki olaylar beklemediğiniz yönde gelişebilir. Üstleriniz, yöneticilerinizle aranızın açılmaması için daha ılımlı olmalısınız. Yanı sıra evinizle de ilgilenmeniz gerekebilir. Özellikle aile büyüklerinize zaman ayırmalısınız. Tüm bunları yaparken ikili ilişkilere de vakit ayırmanız gerekecek. Sağlığınıza önem vermeniz, kendinize de yatırım yapmanızı tavsiye ederim.

    Kova burçları ve yükseleni Kova olanlar
    (20 Ocak - 18 Şubat)
    Özellikle hukuksal konularda daha duyarlı olmalısınız. Yabancılarla bağlantınız varsa bazı sorunları çözmeniz gerekebilir. Ticari konularda, iletişimle ilgili alanlarda, medya, basın, yayın gibi konularda farklı gelişmeler ortaya çıkabilir. Gündelik hayatınızı düzenlemeniz sayesinde daha dengeli hareket edebilirsiniz. Kontrol edemeyeceğiniz olaylara karşı sabırlı olmalısınız.

    Balık burçları ve yükseleni Balık olanlar
    (19 Şubat - 20 Mart)
    Borç, alacak, kredi, vergi gibi konulara daha dikkat etmelisiniz. ortaklaşa yaptığınız işlerden yana zarar görmemek için kontrollü olmalısınız. Bütçenizi düzenlemeli, gelirlerinizi kontrol etmelisiniz. Kendinizi gösterebileceğiniz farklı fırsatlar ortaya çıkabilir. Aşk hayatınız canlanıp, yaratıcılığınız artabilir. Aynırca sosyal platformlarda görev almalı, ortaklaşa işlere zaman ayırmalısınız.

    Astroloji Uzmanı Asude Argun
    www.asudeargun.com
    www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
    twitter.com/AsudeArgun



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER