› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.09.2016

16 Eylül Balık burcunda Ay Tutulması

İletişimin aksaklıklara uğradığı bir dönemdeyiz. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 16 Eylül Balık burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması'nın etkilerini yazdı.

2016 yılının son tutulmasının arifesindeyiz. Bu Ay Tutulması 8 Mart 2016’da yaşadığımız Güneş Tutulması ile başlayan bir döngüyü kapatır nitelikte. Ayrıca Balık-Başak ekseninde uzun bir süre yaşayacağımız tutulma serisinin sondan birinci tutulması. Yaklaşık 3 ay boyunca etkilerini hissedeceğimiz bu tutulmayı en çok Balık, Yay ve Başak burcunun son 10 gününde doğanlar hissedecek.  

16 Eylül Balık burcunda Ay Tutulması
 

Ruhsal ve fiziksel yaralanmalar

Tutulma yani Dolunay esnasında Kiron ile kavuşum içinde olan Ay ve Güneş karşıtlığı hem duygusal, hem fiziksel yaralanmalara açık olduğumuz bir döneme işaret ediyor. Özellikle fedakarlıklar, kendimizden verdiğimizi hissettiğimiz konular, bilinçaltımıza attığımız- görmekten kaçtığımız yaralarımızın farkına varabilir; daha çok canımız acısa da şifa bulmaya çalışabiliriz. Özellikle kalp kırıklarını temizlemek için faydalı olabilecek bir süreç içindeyiz. Balık Burcunda olması ise bu süreci kapalı kapılar ardında, terapi vb ile kendi içimizde çözeceğimizi söylüyor. Bir diğer yandan tıbbi yaraların, göz ardı edilmiş tıbbi konuların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Enfeksiyon, uyuşma, zehirlenme gibi konular da gündeme gelebilir. 

Ayrıca Merkür’ün geri hareketini sürdürüyor olması, iletişimin aksaklıklara uğraması ve tabii ki geçmişten gelen olayların yeniden ortaya çıkmasına sebep olabilir. 
 

Kadınlık

Ay ve Kiron’un kavuşumu kadınlık, dişilik, yumurtalıklar, rahim gibi konularda hastalıklar ya da yaraların su yüzüne çıkmasına sebep olabilir. Astrolojide yaralı şifacı olarak bilinen Kiron’un bu ay tutulmasında kadınlık, annemiz, annelik ile ilgili duygularımız, bilinçaltımız, karanlıkta bıraktığımız duygularımız ile ilgili yaralarımızı sarmak için çaba göstermeye çalışmamız konusunda destek vereceğini de söyleyebiliriz. Ancak bilinen o ki, Kiron kendi yaralarını sarmaya çalışırken üzerinde çalıştığı konuda uzman olur ancak kendi yarasını hiçbir zaman tamamen kendi başına şifalandıramaz. Yani duygusal anlamda başka kadınlara destek olabileceğimiz gibi kendimiz ile ilgili konularda şifa bulmak için destek almaya açık olduğumuz bir dönem olacak.
 

Aşk-Savaş

Tabii Savaş gezegeni Mars’ın bu tutulmadaki rolü oldukça önemli. Hem Ay, hem de Güneş ile kontağı sebebi ile eski yaraların deşilmesi, dişilik, erklik gibi temaların ilişkilerde tutku ile bağlanma ve şifaya yönlendirilmemesi durumunda öfke, agresyon, adeta akrebik intikam gibi provakasyon ve çatışma ile sonlanmalara sebep olabilir. 

Mars ayrıca bu dönemde her türlü ilişkide acelecilik, aşırı risk alma, tepkisel davranışların artacağını gösteriyor. Tüm bu yükselen enerji ile özellikle ayak, ayak bileklerinin hassas olacağı bu dönemde yolda, seyahatlerde kendinize fiziksel olarak da dikkat etmenizi öneririm. 
 

Sonuç olarak;

Aslında bir Dolunay olan Ay Tutulması’nın hayatımızdaki tamamlanma ve bırakma ihtiyacı ile hareket etmekte fayda var. Aceleci davranmadan, iletişimde çıkabilecek aksaklıkları gözeterek ama her şeyden önce kendi içimize ve iç sesimize kulak vererek… Kendimizi, duygularımızı, vicdanımızı neye kurban ediyoruz? Günlük yaşamın kargaşasında değerlendirmelerimizi yaparken yeterince mantık çerçevesinde bakabiliyor muyuz? Yoksa duygusal fedakarlıklar yaparak en çok canı acıyan hep biz mi oluyoruz? Aşırı duyarlılık-hoşgörü gösterdiğimiz, hassas noktalarımıza etrafımızdakiler de yeterince hassasiyet gösteriyor mu? Yoksa konu onlar olunca bütün sınırlarımızı eritip kendimizi rafa mı kaldırıyoruz? Fiziksel ve ruhsal sağlımızı etkileyen ve görmek istemediğimiz neler var? gibi soruları kendimize sormakta fayda var. Yeni bir başlangıç için önce bırakmak gerek… Tabii Ay’ın Dolunay’dan itibaren küçülen enerjisi ile hayatımızdan bırakmak istediklerimiz için daha kolay adım atabiliriz…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER