› 
 › 
Junoastrology.com 23.05.2015

18 Mayıs-11 Haziran İkizler Burcu'nda Merkür Retrosu

18 Mayıs-11 Haziran 2015 tarihleri arasında yaşanacak Merkür Retrosu yani Merkür'ün geri hareketi hayatımızı düzenleme ve geleceğe güvenle bakma isteğimizi harekete geçirebilir. Juno Yıldız Gözlemcisi Merkür Retrosu'ndan burçların nasıl etkileneceğini yazdı.

Mayıs 2015 itibariyle "gölge" sürecine giren, 18 Mayıs’ta Yeniay ile beraber aktive olan, 11 Haziran’da resmen bitmesi beklenen, ama gölgesi yine 27 Haziran’a kadar sürecek olan, yılın 2. Merkür retrosu hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

18 Mayıs-11 Haziran İkizler Burcu'nda Merkür Retrosu

Seçim arifesinde ”Astroloji sitesi takip edenler” camiasında müthiş bir infiale yol açan Merkür Retro’larını, resmi tatil yapmayı öneren bir parti de çıkar mı diye düşündüm. Ama henüz popülist metin yazarları, astroloji takipçilerinin bu kadar etkin bir kitle olabileceğini fark etmedi sanırım! Yine de son yıllarda tüm seçim dönemlerinin "merkür retrosu"na denk gelmesi dikkat çekici…

Her neyse… Biz işimize bakalım;
- Merkür’ün retro süreci, 13 derece İkizler’deyken başlayacak ve 2 derece İkizler’de bitecek. Yani retro burç değişimi olmadan yaşanacak.
- Merkür'ü doğum haritasında retro olanlar bu süreçte herkesten şanslı olabilirler.
- Retro boyunca Merkür, Ay Düğümleri ile ılımlı açıda ancak Neptün ile kare görünümde olacak.

Bu durum, hayat yolumuzu düzenlemek, geleceğimize güvenle bakmak konusunda bize engel olan, bu nedenle de mutlaka fark etmek zorunda olduğumuz Akıl Tutulmaları’nı, bir kez daha yaşamamıza ve böylelikle idrak etmemize yardımcı olacak!

- Merkür’ün Mars ile kavuşumda, Ay’ın ise Lilith ile kavuşum ve Chiron ile karşıt açı içinde olacağı 26 Mayıs gününe özellikle dikkat!

Bugün içerisinde fazla sürat kazaya, fazla ısrar dirence ve istenmedik sonuçlara, fazla kızgınlık ve iddiacılık mahcubiyete neden olabilir! Başkalarında hata bulmak ve suçu birilerine atmaya çalışmak yerine neden bu kadar alıngan ya da beklentili olduğumuzu çözümlememiz yerinde olur. Göz ardı ettiğimiz hatalarımızla yüzleşmek için de acı verici de olsa çarpıcı sonuçlar elde edebileceğimiz bir gündür.

- Güneş, Merkür, Mars Stelyumu, Lilith Chiron Karşıtlığı ve Ay-Satürn kavuşumu yaşanacak olan 1 Haziran da, inatçılık, gözükaralık, yersiz ısrar gibi nedenlerle hataya düşmeye açık olduğumuz alanları fark etmemiz, geçmişte yaptığımız böylesi yanlışlarla yüzleşmemiz için iyi bir gündür. Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü, bir burcun ilk 15 derecesi içinde olanlar, bu süreçten daha fazla etkilenebilirler.

Merkür Retrosu'nun burçlara göre değerlendirmesi
Koç Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Koç Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Koçların, hareket alanlarını kısıtlayan, iletişimlerinde zorluklar ya da gecikmelere neden olan, yanlış anlaşmalar, gecikmeler, gerilimler gibi konularda dikkatli olmaları yerinde olabilir. Yazdıkları ve aldıkları mesajları tekrar tekrar kontrol etmelerinde fayda var! Yakın çevreleriyle iletişimlerinde ya da iş amaçlı yazışma/konuşmalarında yaşanmış olan gecikmeler ve sorunların sebeplerini fark etmeleri, uzun süredir bekledikleri gecikmiş haberleri almaları mümküm.

Boğa Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü, Boğa Burcu’nun ilk 15 derecesi içinde olanlar ve genel olarak Boğalar, bu süreçte maddi beklentileri konusunda sürüncemede kalabilirler. Değersizlik, ihmal edilmişlik hislerine kapılmaları mümkün. Ya da ihmal ettikleri bir işe, değerini geç fark ettikleri bir konuya yeniden el atabilir ve sonuç alabilirler.

İkizler Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü, İkizler Burcu’nun ilk 15 derecesi içinde olanlar ve genel olarak İkizler bu süreçte muhakemelerine pek güvenmeseler iyi olur! Normalde yapmayacakları türden hatalara açık olabilirler. Israrcılık, iddiacılık, acelecilik, her işe burunlarını sokmak, yerli yersiz her konuda fikir bildirmek gibi eğilimlerini kontrol etmelerinde çok fayda var. Aşırı kötümser ya da yersizce iyimser oldukları konuların da farkına varacaklar!

Yengeç Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü, Yengeç Burcu’nun ilk 15 derecesi içinde olanlar ve genel olarak Yengeçler bu süreçte bunalımda olabilirler! Kendilerine acıma, yoksunluk hissi, kurban algısı, kaybeden olma korkusu gibi hiç hoşlanmadıkları durumlarda kaldıklarını düşünebilir, böyle olma ihtimaliyle kendilerini yiyip bitirebilir, bu nedenle garip tepkiler verebilir ya da iyice isteksiz ve içe dönük olabilirler. 2-3 hafta sabretseler iyi olur. Yaz Yengeçlere hep iyi gelir…

Aslan Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Aslan Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Aslanların, bu dönemde fazla riske girmemeleri yerinde olabilir. Yeni sosyal gruplara katılmak, yeni fırsatlara el atmak için de çok uygun bir zaman olmayabilir. Ancak eski yatırımlarından sonuç almaları, eski çevrelerinden ya da sosyal gruplarından haber almaları, eskiden başarısız oldukları bir girişimin ya da çabanın sonuç verdiğini görmeleri, hiç olmadı nerede eksik ya da hata yaptıklarını görüp düzeltmeleri mümkün.

Başak Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Başak Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Başakların, sorumluluk aldıkları konular, meslek hayatları, sosyal prestijleri ile ilgili konularda belirsizlikler ve iletişim sorunları yaşamaları mümkün. Göz ardı ettikleri sorumlulukları fark etmeleri, göz ardı edildikleri duygusuna kapılmaları, yanlış anlaşmalar nedeniyle sıkıntı çekmeleri mümkün. Küsmek, kaçmak, boş vermek yerine kendilerini özenle ifade etmeye ya da haklı çıkmaya çalışmak yerine haksız olabilecekleri konuları anlamaya çalışmaları yerinde olabilir.

Terazi Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Terazi Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Terazilerin, olayları kavrayışlarında ve yargılama biçimlerinde sorunlar çıkabilir. İleri dönük planlar yapmak, uzun yolculuklara çıkmak, akademik hayatla ilgili girişimlerde bulunmak, yasal yargı süreçlerine girmek için sıfırdan başlangıç yapmaları çok uygun olmayabilir. Böyle işlerinde aksamalar, hatalar, yanlış anlaşmalar nedeniyle "geçici" sorunlar yaşayabilirler. Öte yandan bu konularda daha önce yaptıkları girişimlerle ilgili sonuçlar almaları, gecikmiş projelere el atmaları, ertelenmiş planlarını devreye sokmaları için uygun bir süreç.

Akrep Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Akrep Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanlar ve genel olarak Akrepler, kredi başvurusu, borç ödemek ya da verdikleri borçları geri almak, herhangi bir konuda dış kaynak bulmak, gibi konularda "geçici" sorunlar yaşayabilirler. Eski hastalıkları, korkuları, kaygıları depreşebilir. Cinsel yaşamları biraz sıkıntılı olabilir. Kendilerini sorgulamaları, aksiyona biraz ara verip kendilerini onarmaya girişmeleri, yeniliklere değil de iç yenilenme süreçlerine odaklanmaları yerinde olur.

Yay Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Yay Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanlar ve genel olarak Yay Burçları ise, başkalarının önyargılarından etkilenmek, başka insanlar ile anlamsız zıtlaşmalar yaşamak, başkalarından beklentilerinin düşündükleri gibi çıkmadığını fark etmek türünden deneyimlere açık olabilirler. Eski defterleri karıştırmaya, eski sevgilileri yad etmeye, eski düşmanlıklara kafayı takmaya da yatkın olabilirler. Takılmak yerine, ders çıkartmak için şahane bir zaman.

Oğlak Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Oğlak Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Oğlakların hayat ve iş düzenleri ya da sağlıklarıyla ilgili, ihmal edilmiş sorunları ele almaları için ideal bir zaman. Bu alanlarda aksayan konuları fark edip çözümler üretmeleri, gecikmiş/ertelenmiş temizlik ve düzenlemeleri yapmaları mümkün. Kendilerini üretken hissetmedikleri, rutinden acayip bunaldıkları, etraflarından destek almakta zorlandıkları ama sonunda bu hale kendilerini sokanın yine kendilerinden başkası olmadığını da fark ettikleri bir zaman dilimi olabilir.

Kova Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Kova Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Kovaların yeni aşklar, yeni heyecanlar, yeni girişimler gibi konularda dikkatli olmaları yerinde olabilir. Ancak eski aşklarından haber almaları ya da iyi gitmeyen bir aşk ilişkisi konusunda çözümler üretmeleri, iş konusunda gecikmiş/ertelenmiş başlangıçları yapmaları, çocukları ile ilgili gözden kaçan ya da ertelenen meselelere el atmaları mümkün.

Balık Burçları
Güneşi, Ayı, Yükseleni ve Merkürü Balık Burcu’nun ilk 15 derecesinde olanların ve genel olarak Balıkların, aileleri, özel hayatları, güvenlik alanlarıyla ilgili konularda, belirsizlikler ve iletişim sorunları yaşamaları mümkün. Daha şüpheci olabilir ya da kaçtıkları gerçeklerle yüzleşebilir, belki de hiç akıl etmedikleri konularda hatalar yaptıklarını fark edebilirler.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER