› 
 › 
Junoastrology.com 01.06.2015

2 Haziran'da Yay Burcu'ndaki Dolunay'ın burçlara etkisi

Yay Burcu'ndaki Dolunay, yanlış anlaşmaları çözmek, yeni bakış açıları geliştirmek için bir fırsat olabilir. Juno Yıldız Gözlemcisi, Dolunay'dan nasıl etkileneceğimizi burçlara göre yazdı.

2 Haziran 2015 günü, İstanbul’a göre 19:20 itibariyle, Yay-İkizler aksında Dolunay dediğimiz Ay-Güneş karşıtlığını yaşayacağız. Yeni çözümler, yeni umutlar, yeni ufuklar, yeni planlar, yeni bakış açıları var gündemimizde. Ama bunlara varmak için;

2 Haziran'da Yay Burcu'ndaki Dolunay'ın burçlara etkisi
- Geçmişle hesaplarımızı kapatmak,
- Geçmişte oluşmuş yanılgıları, yanlış anlaşmaları çözmek,
- Geçmişte üzerinde uzlaşılmış gibi görünülen konularda aksayan yanları ortaya döküp, önce bu karmaşanın yarattığı belirsizlikleri ya da gönülsüzlükleri yolumuzdan çekmek zorundayız.

İnsanın bir yanı kendini öne çıkartmak, kendi gönlünün arzusunu yerine getirmek, kendi bildiği yöne uçmaktan yana olsa da öbür yanı hep işbirliği, beraberlik, destek, bütünlük arar. Zira hayat yalnız geçmez… Ya da bazı işler tek başına yapılamaz.

Ancak yan yana durmak bir uzlaşma işi, belirli bir zemin üzerinde ve belirli bir amaç çerçevesinde birlikte hareket etme sanatıdır. Dolayısıyla;
- Tek tarafın çekiştirmesiyle kurulan,
- Oldu bittiye gelen, üzerinde iyice düşünmeden başlatılan,
- Ya da iyice ifade edilemeyen, hatta bilinçli olarak saklanan, niyetler, arzular, kaygılar üzerine kurulan beraberlikler, işbirlikleri ve yol arkadaşlıkları, bir süre sonra uzlaşmazlık, çatışma hatta diş bileme ve düşmanlığa dönüşebilir. Niyet bozulunca tutum da bozulur ve çözülme kaçınılmaz olur!

Şimdi hayatımızdaki maddi/manevi beraberlikler, anlaşmalar, işbirlikleri ve yol arkadaşlıklarına dair, böylesi çözülmelerin olabileceği noktalarla yüzleşme zamanı.

Farkında olduğumuz ama göz ardı ettiğimiz, erteleyip ötelediğimiz, bir şekilde yok saydığımız ya da belirsiz bir zamanda çözüme kavuşturulmak üzere rafa koyduğumuz, hatta belki de bilerek sakladığımız ya da bizden saklanan konular, ortaya dökülecek. Bu dökülmeler, dağılmalar, çözülmeler ve sökülmeler, hoş olan ya da olmayan şekillerde ama kesinlikle apansız ve kaçmaya yer bırakmayacak bir biçimde meydana gelecek.

Ve biz mutlaka ama mutlaka, kiminle neden, hangi koşullarda yan yana durduğumuzu bir daha düşünmek zorunda kalacağız. Eğer bu beraberliklerin ya da işbirliklerinin bir devamı, bir geleceği bir umudu olsun istiyorsak, bizim ve karşımızdakilerin hangi kurallara uyması gerektiğini bir daha elden geçireceğiz.

İşte bu aşamada niyetlerimizi, kapasitemizi, beklentilerimizi net olarak ortaya koymazsak, kendi elimizle kendimizi bir daha zora ve dara sokuyor olacağımızı unutmamak lazım.

İnsan güvenlik, alışkanlık, aidiyet hissi, başka gidecek yol tutacak el bulamama korkusu gibi nedenlerle, eski anlaşmalarını bozmaktan, bu birliktelikleri tehlikeye sokacak taleplerde bulunmaktan, hele de yeni seçimler yapmaktan ürker. Bu nedenle bile bile lades demeye ya da "nasıl olsa kervan yolda dizilir" deyip, geçici bir rahatlama hissine gömülmeye eğilim duyar.

Bu kez bunu yapmasak iyi olur!
Zira, bu kez yapacağımız düzenlemelerin, hayatarımıza uzun vadeli yansımaları olacaktır. Dar kapıdan bir kez geçmek, bazen bizi geniş görünen ama zorlu ve sıkıntılı yollardan koruyabilir.

Koç burçları ve yükseleni Koç olan burçlar
İnandıklarınızı hayata geçirebilmek için, davranışlarınıza çeki düzen verin! Eğer yaptıklarınız ile savunduklarınız arasında boşluklar ve tutarsızlıklar varsa, kimse sizi ciddiye almayacaktır. Lider olmak isteyen, önce örnek olmalıdır! Kendine bir yol çizmek isteyen ise, kimsenin dediğiyle yaptığıyla uğraşmadan, niyetini ve tavrını açıkça ortaya koymalı ve uygulamalıdır. Özgüveni olmayan güven oluşturmaz ama eğer siz güvenilmez biriyseniz boşa atıp tutmanız kimseyi doyurmaz.

Boğa burçları ve yükseleni Boğa olan burçlar
Bu aralar yeni kaynak arayışı içindesiniz. Bunun öncelikle elinizdeki kaynakları nasıl kullanmanız ya da değerlendirmeniz gerektiğini düşünmenizde yarar var. Borçlanmaya niyetliyseniz, sakın ödeyemeyeceğiniz miktarlara el uzatmayın. Eğer eski borçlarınız varsa, mutlaka önce onları kapatın. İyi kullanmadığınız kaynaklar varsa mutlaka bunları değerlendirin. İhmal ettiğiniz işleri de mutlaka tamamlayın. Yoksa para, prestij ve değer kaybedebilirsiniz.

İkizler burçları ve yükseleni İkizler olan burçlar
Bu aralar beraberlikleriniz, yol arkadaşlıklarınız ve anlaşmalarınıza dair sıkıntılarınız, gündeminizin tam orta yerinde oturmakta… Siz yeni ilişkiler, yeni fırsatlar, yeni kontratlar peşindesiniz. Ama yenilere girmeden elinizdekilerin sorunlarını çözmekle yükümlüsünüz. Şayet cepte kalan kayda değer bir şey yoksa, o zaman geçmişte yaptığınız seçimler ya da benimsediğiniz tutumların neye yol açtığını gözden geçirmeli, "Ben nerede yanlış yaptım?" diye kaçamağa yatmadan kendinize sormalısınız.

Yengeç burçları ve yükseleni Yengeç olan burçlar
Bu aralar, bir kefede yeni başlamanız gereken işler ve el atmanız gereken sorumluluklar ya da bir gayret gösterip başlatmanız gereken arayışlar var. Öbür kefede ise bitirilmesi gerekenler ya da bitmiş gitmiş ve sizi belirsizlikte bırakmış olanlar hakkındaki kaygılarınız! Yapılacak çok şey var da, yapacak adam yok. İsteksizim, keyifsizim, umutsuzum, mızmızım, vızvızım, çaresizim korkuyorum, kaçıyorum, erteliyorum…" İyi de anacım nereye kadar? Sizi bitiren hep bu ayak sürümeler değil mi?

Aslan burçları ve yükseleni Aslan olan burçlar
Aslan’ların yeni heyecanlar, yeni aşklar, hoş proceler, taze başlangıçlar konusunda bir coşkusu var bu aralar. Ama önünüze çıkan fırsatlardaki "geçmişi çağrıştıran" unsurlara biraz dikkat etseniz çok iyi olur. Aynı çevrelere ve insanlara takılıp kalmak, ya da yeni başlangıçlarda aynı davranış biçimlerinin tekrarlamak, sizi pek de ileri götürmeyebilir… Çocuklarınızla ilgili kaygılarınızı da gözden geçirin. Kendi korkularınızı onlara aktarmayın ve sizinle ilgili yapılmış hataları onlarda devam ettirmeyin.

Başak burçları ve yükseleni Başak olan burçlar
Bu aralar yerine getirmeniz gereken sorumluluklar var… Ama bu sorumluluklar için paslaşmanız veya yanyana yürümeniz gereken kişilere, ya da size akıl vermesini beklediğiniz insanlara tam olarak güvenemiyorsunuz. Bu durum sizi üzerinize bastığınız zemin hakkında da kuşkulu hale getiriyor. Zemininiz sağlam olsun istiyorsanız, inisiyatif almaktan çekinmeyin. Ama inisiyatif alırken de sınırları koruyun. Net olun, beklentilerinizi tanımlayın ve netlik talep edin. Yoksa yine altına girdiğiniz sorumluluklardan bunalan, yine kimseye yaranamayan ve kendinden de hoşnut olmayan siz olacaksınız.

Terazi burçları ve yükseleni Terazi olan burçlar
Bu aralar yeni çevrelere girmeyi, yeni iletişimler kurmayı, yeni adımlar atmayı çok arzu ediyorsunuz. Ama sizi geriye çeken eski planlar, eski inanışlar, eski düşünce kalıpları, eski güvenlik limanları var… Önce buralarla bağlarınızı çözün, sonra yeni bağlar kurun! Zira varmak istediği limanı olmayanın gidecek yolu da olmaz… Atacağınız adımlarda amacınızın ne olduğunu kendinize tekrar tekrar sorun. Boşluk ve belirsizlik yaşamak istemiyorsanız, amacınıza hizmet eden ve kendi içinde bütünlük oluşturan adımlar atın.

Akrep burçları ve yükseleni Akrep olan burçlar
Yeni kazanç kapıları, yeni iş başlangıçları, değerinizi ve saygınlığınızı pekiştirecek kazanımlar var aklınızda… Ama biliyorsunuz ki, sağlam alışverişler, sürdürülebilir olmalıdır… Kendinize ve karşınızdakilere devam edebilmek konusunda güveniyorsanız, buyrun tükkan sizin. Ama sırf kendinizi iyi hissetmek için karşılığını veremeyeceğiniz şeyleri almayın. Ya da ödeme biçimine güvenmediğiniz kişilerle iş yaparken dikkatli olun. Zira bitirmeyi bilmeyenle, başlangıç mümkün değil.

Yay burçları ve yükseleni Yay olan burçlar
Kendinize vakit ayırmayı, kendiniz için bir şey yapmayı, ya da size kendinizi iyi hissettirecek birileriyle birlikte olmayı istiyorsunuz. Ama ya sorumluluklarınız, yürüyen ilişkileriniz ve var olan anlaşmalarınız buna uygun değil… Ya da ilişkiler ve anlaşmalara bakış açınızda sizi mutsuz eden bir şey var! Çok beklentili olmak da, çok beklenti yaratmak da insanı bir yere çıkartmaz. İnsanların gözünde büyük görünmek bizi büyütmez. Göze büyük görünen birilerinin desteğini ya da onayını almak da öyle… İnsanlar gider, zeminler kayar… Bize güven veren tek zemin, özümüze yakışanı yapmaktır.

Oğlak burçları ve yükseleni Oğlak olan burçlar
Ertelenmiş, sarkmış, unutulmuş, bozulmuş, aykırı gitmiş filan ne varsa, bu ara sizde. Bitirilecekleri bitirmek, unutulmuşları hatırlamak, dağılmışları toplamakla yükümlüsünüz. Oğlak için ot yolma zamanı! Aslına bakarsanız kendinizi geri çekesiniz var, var da.. Geri çekmeyle çözümlenecek bir durum yok. Sağlık, iş, hayat düzeni gibi konularda ihmal ettiğiniz herşeyi önünüze koyun ve çözüm getirin. Yoksa hayatınızdaki karmaşa daha da büyüyecek ve siz kiminle, hangi yöne, ne kadar daha gideceğiniz konusunda maddi/manevi sıkıntıya gireceksiniz.

Kova burçları ve yükseleni Kova olan burçlar
Yetenekler torbanızı karıştırıp bakma zamanı! Ne yapsanız değerli olacağınızı, para kazanmak ya da kendinizi iyi ve yararlı hissetmek ne yapacağınızı bilemediğiniz bir dönemde misiniz? İşte size fırsat! Aklınızda ampuller yakan gelişmeler olacak. Ama bu gelişmeler, fırsatlar, teklifler konusunda adım atabilmek için, sizin paslanmış kaslarınızı harekete geçirmeniz, cesaretinizi toplamanız, ve en önemlisi yeni girişimlere eski bakış açılarıyla girmemeniz lazım. İnsanlar sizi keşfetsin istiyorsanız önce siz kendinizi keşfetmeye cesaret edin.

Balık burçları ve yükseleni Balık olan burçlar
Ev alıp satmak ya da taşımak, aile kurmak ya da aile yapınız ve özel hayatınızdaki değişime uğraması gereken konuları ele almak, bu ara gündeminizin ana maddesi. Ama bunun için inisiyatif almanız lazım ve kendi içinizdeki belirsizlikten kurtulmanız şart. Yeni sorumluluklarınız, görevleriniz, atanacağınız yeni konumlar olabilir. Ama bunlara açık olmak için siz geri çeken bağları, alışkanlıklarınızı, aidiyet hissettiğiniz yer ve insanlara ilişkin tavrınızı elden geçirmeniz gerekecek.

Junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER