› 
 › 
05.04.2017

İkizler Burcu özellikleri

İkizler burcunun belirsizliğin efendisi olmak gibi bir takıntıları vardır! Juno Yıldız Gözlemcisi İkizler burcunun genel özelliklerini yazdı.

Sokakta yürüyen birine "Sizce en çift kişilikli burç hangisidir?" diye sorsanız, refleks olarak "İkizler tabi!" derler... Bir İkizler’e, "Gerçekten çift kişilikli misiniz?" diye sorsanız, cevabı şu olur; "İçimdeki her İkizin de bir İkizi var sanırsam…"

İkizler Burcu özellikleri

İkizler, aklımıza iki rakamını getirir. Ama asıl marifeti "3" sayısında gizlidir! Zira, Koç ve Boğa diye başlayan burçlar kuşağının üçüncü üyesidir. Koç’a tez, Boğa’ya anti-tez desek yani birbirine karşıt düşen ve tamamlayan iki kavram olarak alsak onları, İkizler de "sentez" yani iki benzemezden oluşmuş bir mükemmel bütün, "seçmece bir çözüm" anlamına gelecektir.

Tarafsız, dinamik, kararsız, çok işlevli bir haldir İkizler’in varoluş durumu. Beyninin iki lobunu da mükemmelen kullanan, duyguyu ve aklı, sezgiyi ve sağduyuyu bütünleyebilen, zihin-beden ilişkisi kusursuz olduğu için son derece hızlı reflekslerle davranabilen, kendinden menkul bir dünya olmak üzere tasarlanmıştır.

İki bileşenin bütünlüğü üzerine kurulu böyle bir sistem nasıl sürekli olarak ayakta tutulur? Elbette, hiçbir yere takılmayıp devamlı yeni bir konuya odaklanarak… İkizler insanına her an yeni bir çözüm üretmesi için kaynaklarını odaklı bir biçimde kullanacağı bir "vaka" gerekir. Zira, İkizler durdu mu, dengesi dağılır!

O yüzden an’a odaklıdır İkizler insanı… O yüzden o anda neyi mercek altına aldılarsa; iş, romantizm, seks, eğlence, tartışma onu çözüme ulaştırılacak bir dengesizlik hali olarak görürler. Çözümü buldukları, ipin ucunu yakalayıp çekebildiklerini, yolun sonunu öbür uçtan bakınca görebildiklerini fark ettikleri an ise ilgileri dağılır ve yepyeni bir konuya odaklanır. Maymun-iştahlı, bencil, ilgisiz, güvenilmez, estim-akıllı, sorumsuz gibi "yargılayıcı ve suçlayıcı" birçok sıfatla anılmalarının temel nedeni budur!

Sabit ve kararlı olmadıkları için, samimiyetsiz olmakla suçlanmalarına karşın, İkizler burcu, insanı aslında kıymet verdiği şeylerin üstüne titreyen biridir! Yani ilgilendiği her şey konusunda son derece samimidir.

Her şeyi kapsamak, her şey olmak, her şeye sahip, her ana ait ama hep kendi içinde, kendinden menkul olmaktır istediği. Sürekli ibresi oynayan bir pusula gibi, etrafında olup biten hiçbir şeyi kaçırmamaya çalıştığı, ilgiye değer bulduğu her şeyin peşinde tüm varlığı ile koşuşturduğu için, bazen hiçbir şeyi elinde tutamaz ve ortalığı darmadağın eder.

Fikir dünyaları pek zengin, pek renklidir. Her olasılığı bilip kavramak ister ve ihtimaller üzerine fikir yürütmeyi pek severler. Teorik olarak devrimcidirler! Ama pratikte, alıştıkları gibi davrandıkları bir gerçektir.

İnsan ilişkilerinde tetikleyici olmayı severler. Girerken "ben geldim!" giderken "Kaçtım, ama yine geliceğim!" diye ses verenler genelde İkizler’dir.

Onların girip çıktıkları ortamı hareketleriyle dalgalandırmak isterler. Dikkat çekmemeye, bir kenarda kalmaya tahammülleri yoktur. Girmeleri hiç gerekmeyen lafa da sırf silik hissetmemek için bir yerinden dalabilirler.

Üstelik iletişimi başlatan ve bitiren onlar olmalıdır. Yani onlar konuyu kapatmak istiyorlarsa, sizin dönmeniz ya da onlar hala aynı yerdeler ise sizin lafı değiştirmeniz mümkün değildir.

Baş döndürür, yürek hoplatır, akıl karıştırır, sonra da rüzgarlarının tozu dumanı dağılmadan alıp başlarını giderler. Bu onların ortama hakim olma biçimleridir. Dikkat çekmeyi ve özel olmayı sevdikleri için, ünlü olmaya da yatkınlıkları vardır. Hatta reklamın iyisi kötüsü olmaz sözünü bir İkizler’in  söylemiş olması ihtimali bile olabilir.

Söz ve hareket onlar için var oluşlarının kalbidir. İletişim kurmak için yaratılmışlardır. Zihnin ve sözel yeteneklerin dinamik olarak kullanılmasını gerektiren her konuda aslan kesilirler! Bazen konuşmayı abartmalarının nedeni de budur. Anlamak ve söylemek onlar için hayat-memat meselesidir. Bir çocuk heyecanıyla, okur, izler, yazar, çizer, yapar, eder, gider, gelir ve iş bitti mi yok olurlar.

Dostlarını gerçekten çok severler! İyi bir çevreye sahip olmak için ellerinden geleni yapar ve arkadaşlıklarının hakkını daima verirler. Arada bir girdikleri "her şeyin en iyisini bilen ve yapan insan" halleri yüzünden kaybettikleri tüm kredileri, cömert ve içten tutumlarıyla geri kazanırlar. Eğer İkizler’in dost kabul edip o özenle davrandığı biri ya da bir akrabası iseniz, "Kambersiz düğün mü olur?" hesabı, bir şekilde etrafınızda olmasını istersiniz.

İkizler, dostunuz ikide bir havalara girip, bazen alakasız tellerden çalıp, bir o uca bir bu uca giden ve sürekli değişen fikirlerle beyninizi ütüleyip, size ondan bıktığınızı düşündürtebilir. Ama hem zor zamanınızda yanınızda olacak, hem de mutlu günlerinizi bir fener alayı gibi şenlendirecektir.

Evet çok konuşurlar. Bazen de boş konuşurlar…

Temelde yalancı değildirler, ama söyledikleri şeye o kadar inanırlar ki, yalan bile olsa gerçeğe bin basan argümanlarla onu savunabilirler.
Ancak uzun vadeli hesaplarla davranmadıkları için politikacı olmalarını beklemeyin! Hiç olmayacak bir durumda, olmayacak bir şeyi anidem söyleyip, neyi devirdiklerine bakmadan yürüyüp gidebilirler.

Son derece dışa dönük görünmelerine karşın, iç dünyaları onların kaleleridir. Aslında yeterince dikkatli izlerseniz, hep kendi dünyalarında yaşar gibi bir halleri vardır. Bir yandan fırıl fırıl hareket halinde yaşarken, öte yandan da kendilerinden  buldukları şeylerle çevrelenip sarmalanmaya ihtiyaç duyarlar.

Aidiyet onlar için karman çorman sistemlerini ayakta tutan bir çerçeve gibidir. Akılları, gözleri, elleri sürekli dışarıda olsa da, merkez kabul ettikleri alanı korumaya çalışırlar. Bu nedenle, yakın çevrelerine takıntılı derecede düşkün, yakın ilişkilerinin detayları konusunda pek hassas, pek mükemmeliyetçidirler.

İkizler burcunun en büyük korkusu
İnanmayacaksınız ama, en büyük korkuları kaybetmektir! Kaybetmekten çok korktukları için, sahiplenecekleri ilişkilere girmeyi ertelemek gibi bir paradoksları vardır. Zira bir kez bağlılık kurunca, kolay vazgeçemez ve tüm isterik git-gellerine rağmen, aslında bütünleştikleri insanlara ve mekanlara sımsıkı tutunurlar.

Zevkli insanlardır! Eğer Venüsleri çok saçma sapan açılar almadıysa, her şeyin yakışacağını gören gözlere sahip olurlar. Hayatın inceliklerini fark etmek ve tadını çıkartmak konusunda eşsiz bir yetenekleri vardır. Haspalar modayı da takip ederler. Onları "out" olmuş kıyafetler içinde görmeniz pek mümkün değildir. Yalnız kadınları değil erkekleri de süslerine düşkün olurlar. Mavi, gri, lacivert, hadi bilemedin bordo renk döngüsünde kaybolmuş erkek neslinin içinde, yavruağzı, nil yeşili, leylak moru gibi iddialı tonları da kendine yakıştırabilen, kol düğmesi ve papyon takabilen, sırf bir deri ceketin dikiş detaylarını sevdiği için 100 TL fazlasını verebilen üyeleri İkizler’den çıkar.

Haritada Ay eli sıkı bir burca girmemişse, pinti olmazlar. Ama elleri sıkı olan İkizler dahi, bir şey alacağı zaman en güzeline yönelir. Zira daha aşağısı onu mutlu etmeyecek ve parasını boşa harcadığını hissettirecektir!

Yetenekli ve becerikli olmakla birlikte, etraflarını hayal kırıklığına uğratan ve sorumsuz&maymun iştahlı diye bilinirler. Bunun nedeni, her şeye ama her şeye birden atlayıp, sonra altından çıkamamalarıdır.

Onlar samimiyetle el attıkları bütün işleri yapmak isterler. Ve yapabileceklerine de tüm kalpleriyle inanırlar. Zira son derece zihni-sinir fikirleri ve her konuda çığır-açabilecek cesur bir bakış açıları vardır.

İkizlerden yardım isterken dikkatli olun! Gerçekten iyi niyetlidirler! Ama Cuma akşamı sizinle birlikte Bauhaus’ta malzeme alırken, ne arada becerdiyse kafaladığı Nurhayat’la sinemaya gitmek veya Cumartesi akşamı birlikte içmeye gittiği Hurşit’le yelken yarışı seyretmek için, Pazar programını erteleyebilirler. Ya da gelir ve kendilerine duydukları sonsuz güvenle, radikal bir tamirat denemesine girişebilir, sonra da sizi "Biz bunun yenisini alalım madem!" noktasına getirebilirler.

Belirsizliğin efendisi olmak gibi bir takıntıları vardır! Bir şey değişecekse, ben değiştiririm ama siz beni değiştiremezsiniz, gibi bir felsefeleri vardır. Kontrol edemedikleri değişimler, onları çok ürkütür. Her şeyi bilmek, anlamak, takip etmek ve değişimin üstünde kalmak isterler. Ellerinin altından kayıp giden, yakalanması mümkün olmayan bir hayat fikri onları perişan eder. O yüzden de, her zaman bir şeylerin peşini kovalayan ve huzur bulmayı özlediğini söylese de, huzursuzluk arayan insanlardır. "Kanadı olduğu için uçan ama dala özlem duyan kuş" sözü bu yüzden onları tarif eder.

İkizler ve Kariyer
Onlar yaptıkları her şeyi aşkla yapmak, başladıkları her projeyle, heyecan duydukları her işle kusursuz bir sevişme hissi yaşamak isterler.  Bir işten zevk aldıkları zaman, dayanılmaz ve büyüleyici olmalarının sırrı budur!

İş hayatlarında, kaynağın kokusunu alan bir büyücü gibidirler! Hangi aracı, hangi amaç için kullanacaklarını iç güdüsel olarak bilen ve yapan insanlardır. Çok rekabetçi, takıntılı, hatta gerektiğinde entrikacı bile olabilirler! İşi bir sorumluluktan ziyade, en sıkı performanslarını çıkarttıkları bir oyun sahası olarak görmeleri mümkündür.

Tarzları, bilinmezlik üzerine kuruludur! Olumlu ve olumsuz anlamda sürpriz yapmayı, yanıltmayı pek severler.

İkizler bağımsız görünür ama birlikte yapmayı severler. İşinin erbabı olan kişilerle işbirliği içinde götürdükleri girişimlere yatkındırlar. Sonsuz açılımlar yakalamak, geniş ufuklara yeni insanlar üzerinden ulaşmak, ilişkilerle büyümek, hareket alanlarını ilişkilerle büyütmek, ilişkileri sayesinde kendilerinden daha büyük ve daha anlamlı bir gövdeye sahip olmak isterler. Ortak, onlar için köprü ile eş anlamlıdır.

Çok yaman bir pazarlıkçı, iknacı, oldu-bittici, iş-bitirici, akıl-verici, dedikoducu ve ortalık karıştırıcı oldukları için, Çok iyi gazeteci, televizyoncu, reklamcı, danışman, öğretmen ve satıcı olurlar.

İyi yazarlar… Okuyan herkesi büyüleyen Nicholai Hell tiplemesiyle ünlü Şibumi kitabının yazarı Trevanian, Beat kuşağının kült yazarlarından Alan Ginsberg, Sherlock Holmes’un babası Sir Arthur Conan Doyle, yazdıklarıyla İslam dünyasını karıştıran Salman Rusdie, şair ve oyun yazarı William Yeats, ünlü gazeteci Walt Whitman, birer İkizler'dir.

Hızlı refleksleri onların iyi birer tenisçi olmasını sağlar. Williams kardeşler, Björn Borg, Anna Kournikova ile başlayıp uzayan bir liste vardır.

Sekse düşkündürler… Hatta bazen uç noktalara varabilirler. Marquis de Sade bir İkizler'dir.
Her şeye birden el atmayı istedikleri için, Jüpiterleri ve Marsları iyi açı almışsa çok iyi yatırımcı olurlar. Taze USA Başkanı Donald Trump ve Marcus Persson bu konuda iyi birer örnektir.

Işıklar altında olmaya bayıldıkları için sahneyi de severler. Aslan Yükselen’in baldan tatlı yaptığı Marilyn Monroe, Kazanova ve Çılgın Korsan rolleri ile nice kadının rüyası olan Johnny Depp, dudaklarıyla estetik anlayışımıza boyut atlatan Angelina Jolie, oynadığı doktor rolü ile hepimizde teşhis çılgınlığına yol açan ve aynı zamanda iyi bir müzisyen de olan Hugh Laurie, zarif Nicole Kidman, şahsen pek bir beğendiğim Colin Farrel ve daha nice oyuncu, İkizler burcudur.

Müzisyenlerin içinde seslerinden çok icra yetenekleri ile ün yapmış İkizler vardır. Çirkin sesi, tipsiz hali ama müthiş şarkı sözleri ve benzersiz tarzıyla bir döneme imzasını atmış Bob Dylan bir İkizler'dir. Cole Porter, Barry Manilov, John Fogerthy gibi isimler de yine beste ve sahne performansı konularında ön plana çıkmışlardır.

Ama sahne performansı ve dikkat çekmek denilince, tek aksesuarı, beline taktığı muzlardan yapılmış bir etek olduğu halde sahneye çıkarak Paris’i yıkıp geçmiş olan dansçı Josephine Baker bütün İkizlere tur bindirir.

İkizler burcu insanları, iktidarı dahi ellerinde sempati ile tutarlar. Tüm Amerikan halkının kalbini tüm kusurlarına karşın hepsini büyüleyen yüksek cazibesiyle ve üstün hitap yeteneği ile sonsuza dek kazanmış Başkan Kennedy bir İkizler'dir.

İkizler ve Sağlık
Zamanla bir kavgaları vardır. O yüzden hastalanmaktan ödleri kopar ve yaşlılıkla baş etmeleri genelde çok güçtür.

Sağlık konusunda, bademciklerinin, akciğerlerinin, parmaklarının ve bileklerinin hassas olduğu bilinir.

Kırığa, çıkığa, sinir ucu iltihaplanmasına, romatoid artrit gibi sızılı hastalılara yatkın olabilirler.

Dikkat eksikliği sendromu, İkizlere çok yakışır. İç dengeleri bozulunca uykusuzluk, migren atakları, sinir zaafiyetleri ve depresif eğilimler yaşamaları mümkündür.

Duvarı nem, insanı gam yıkar derler ya… İkizler de depresyona girdi mi, kadın kısmında idrar yolları, doğuganlık, adet düzeni, erkeklerde ise prostat ile ilgili sorunlar baş gösterebilir.

İkizler’in Yolu
İkizler’in hayat dersi, hayattan hızlı akmaya çalışarak hayattan kaçılmayacağını öğrenmektir…

Denge kurulur ve yok olur! Dengenin bozulduğunu görmeden bozan olmak, birinin seni üzebildiğini görmeden üzen olmak, film bitmeden ışıkları yakmak, bizi hayatın hakimi kılmaz ve acıdan korumaz.

Yaşam lunaparkta geçen bir kısa metrajlı film değil, saygıyla tadı alınması gereken uzun bir yürüyüştür. Ve bu yolda her şeyi duymak, görmek, aklına yazmak, hayatı anlamlı kılmakla eş değerli değildir.

Hayat içinde kayda aldıklarını anlamlı bir ürüne çevirmek için, durmak, sindirmek ve zaman içinde değer kazanmasına izin vermek de gerekir.

İkizler’in huzur bulmak için anlamaları gereken tek bir şey vardır: Yaşam, içine aldığı her şeyi parçalarına ayıran bir çöp öğütücü gibi davranarak ya da bozulmaz bir hücre gibi kendi içine gömülerek değil, ancak "bütünleşerek" ve bir şarkı gibi içinde kaybolarak tadına varılacak ve anlamlı kılınacak bir şeydir.

Kaynak: junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER