› 
 › 
Junoastrology.com 18.04.2017

Kova burcu özellikleri

Kova burcunda olanlar, manevi boyutta genişlemeye çok müsait insanlardır. Juno Yıldız Gözlemcisi Kova burcunun genel özelliklerini yazdı.

Kova’nın Modern Astroloji’de Uranüs, Klasik Astroloji’de Satürn gezegenin enerji alanında olduğu düşünülür. Satürn’den beslenen diğer bir burç olan Oğlak gibi Kova’lar da Evrensel Öğretmen rolünü oynamak için dünyaya gelmişlerdir. Ancak, Kova sıra dışı bir öğretmendir. Oğlaklar gibi sınırlar koyarak değil, sınırlarınızı kaldırmaya teşvik ederek öğretirler!

Kova Burcu özellikleri

Bu burcun insanları, Kova’nın Modern Astroloji’deki yöneticisi Uranüs gibi elektrik akımı kıvamında çalışan bir akla ve sürprizlerle dolu bir kişiliğe sahiptirler.

Aslan’ın doğal yöneticisi olan Güneş, tam zıddında yer alan burç olan Kova’da pek de rahat değildir. Dolayısıyla, Kova insanları da bu dünyada pek rahat etmez ve etraflarına da pek rahat vermezler. Akılları hep, gündelik olmayana, henüz söylenmeyene, daha yapılmamış olana takılıdır.

Güzel ya da yakışıklı olmaktan çok, kendilerine has bir cazibeye sahip insanlardır. Elbette yükselen burç ve fiziği etkileyen evlere düşen gezegenler, bu ifadeye çok farklı boyutlar katabilir. Yine de, onları asla klasik bir kadın veya erkek kalıbına oturtamayacağınızı, kolay kolay avucunuzda tutamayacağınızı, çünkü duygu ve bedenden ziyade zihin boyutunda gezindiklerini fark edersiniz. Tıpkı Oğlak gibi analitik bir zekaya sahiptirler. Ancak Oğlak biraz daha fonksiyonel çözümlemelere yönelik düşünürken, Kova entellektüel derinliklerde kaybolmaya heveslidir. Büyük resmi oluşturan bileşenleri incelemekten büyük zevk alır ve bu bileşenler arasındaki görünmez bağları çözümlemek onlar için bir tutkudur.

Elle tutulamayanın peşinde oldukları için de, önceliklerini belirlemek ve kaynaklarını verimli kullanmak konusunda bazen sorun yaşayabilirler. Onlar için, olayların akış yönünü, bir insanın ortalama davranış aralığını, bir işin taşıdığı potansiyeli anlamak yeterince tatmin edicidir. Anlamakla  elde etmeyi eş anlamlı kabul ederler ama aslında kendilerince "elde ettikleri" şeyleri işlerine yarar hale getirmekte bir hayli zorlanırlar. Çünkü onlara karşı ilgilerini büyük ölçüde kaybederler.

Burçlar aleminin en geveze entellektüelleri Kova’lardan çıkar! Düşüncelerini aktarmak, söz ve jestlerle insanları etkilemek, ve mümkünse yönlendirmek isterler. Dillerinin kemiği yoktur. Kendilerinden öyle emin bir tavırla konuşur ve öyle çarpıcı ifadeler kullanırlar ki, bazen karşılarındakiler Kova’nın haklı olduklarını bilseler de, sırf sinir olduklarını için itiraz etmek arzusu duyabilirler.

Çevreleri geniş ve birbirinden oldukça değişik insanlarla doludur. Her yere girmek, her şeyi bilmek, her tür insan topluluğunu anlamak isterler. Yeni çevrelerde dolanmak onlara kendi sınırlarını da aşmak gibi gelir.

Biraz ukala ve duyarsız görünmelerine rağmen, gayet insancıldırlar. Sadece kişilerden ziyade kavramlar, yakın ilişkilerden ziyade toplumsal faaliyetler ilgilerini çeker.

Arkadaşlıkları keyiflidir ancak onlardan yapış yapış duygusallıklar beklemeyin! Dertlerinize de, mutluluklarınıza da mantık ve bilgi çerçevesinde yaklaşırlar. Gerçekten ilgilenmedikleri ve düşünce dizgeleri içinde anlamlandıramadıkları konularla ilgileniyormuş gibi görünmeleri imkansızdır.  Aynı frekansı yakalayamadıkları zaman ise sıkılıp biraz mesafe almak isterler.

Zevkleri ve merakları birçok alana dağılabilir. Ama yaşamları ilginç bir biçimde çerçevelidir. Kendi ritmlerini bulmak onlar için önemli olduğundan, düzenli ve kendine dönük bir özel yaşam, ritüellerle donatılmış ve hayal kırıklıklarına yer bırakmayacak şekilde örgütlenmiş bir ev hayatı, hatta mümkünse konforlu bir aile düzeni  içinde olmayı tercih ederler!

Bir konudan ya da bir insandan uzun süreli keyif almaları için, mutlaka çok ilginç ve çok yönlü bulmaları gerekir. İlgi alanları geniş, odaklanma süreleri kısa, tatmin eşikleri yüksektir. İddialı olmayan hiçbir şey çok uzun süre onları kendine bağlayamaz.

Yeteneklerinin kapsamı geniştir. Ama bilgi ve becerilerini hayat içinde kullanma becerileri zayıf olabilir.

Ellerindekini nasıl sunacaklarını da, insanlardan neyi nasıl talep edeceklerini de pek bilemezler. Ama iyi konumlanmış bir Merkür ve Jüpiter bu konuda onların önünü açabilir.

Eğitim hayatında, parlamaya yatkındırlar. Gündelik olanın ötesine geçen şeylere düşkün oldukları için, teknoloji ve bilim çok ilgilerini çeker. Bilim adamı, mühendis, araştırmacı-gazeteci, öğretmen özellikle üniversite profesörü gibi meslek alanlarında pek çok Kova’ya rastlarsınız… Televizyon ve film endüstrisinde de yeteneklerine yer bulurlar. Ancak, proje ekibinin ve teknik ekibin içinde olmayı, ekranın önünde olmaya tercih edebilirler.

Sıkı projecidirler! Onlara yapmak istediğiniz bir şeyden bahsedin. Eğer ilgisini çektiyse, birkaç gün içinde önünüze çok ilginç önerilerle gelmeleri mümkündür. Ama sizin tanımladığınız konunun bir anda o kadar çeşitli boyutlarını önünüze sererler ve öyle çok bileşeni ortaya yığarlar ki, bunları derleyip toplamak hakikaten sıkı bir çaba gerektirecektir. O yüzden Kova’yı yaratıcı bir ekibin içinde tutmak ne kadar gerekliyse, proje liderliğinden uzak tutmak da o kadar hayırlıdır.

Mutlaka yönetim pozisyonuna gelmeleri gerekiyorsa, bunu da her işi olduğu gibi ciddiye alacak ve sorumluluk üstlendikleri her konunun derinine inip, bütün bileşenlerine hakim olmayı arzu edeceklerdir.

Kova’nın mutlaka öğrenmesi gereken şey; delege etmektir. Derin bir çözümleme ve kavrayışa ve mükemmel bir dizayn yeteneğine sahiptirler. Ancak aciliyet ve önemlilik değerlendirmesi konusunda sorun yaşarlar! Güncel ihtiyaca uygun olanı değil en az yirmi yıl sonrasında meydana gelebilecek alternatif senaryolara uygun olanı düşünüp, sistemi buna göre kurarlar.

Bu nedenle de, onları ve sorumluluğunu aldıkları her şeyi güncel koşullarda hayatta kalacak şekilde çekip çevirecek pratik insanlara ihtiyaç duyarlar. Yüksek risk iştahlarını dizginleyecek, ayaklarını yere bastıracak ama ufuklarını daraltmayacak… Onların yaratıcılıklarına zemin sunup, kafalarını bulandıracak şeyleri ayaklarının altından çekecek bir ekiple, gerçekten harikalar yaratabilirler.

Manevi boyutta genişlemeye çok müsait insanlardır. Ama onların din kalıplarına bağlı olmalarını beklememek gerekir. Dinlere değil, evrenin mimarına inanır ve onun elinden çıkanlar kadar kusursuz işler yapma tutkusu ile kıvranırlar. Hayatın ritmi, bir canlının organizmasındaki kusursuz akış, beynin çalışması, ya da bir hücreden bir insanın ortaya çıkmasını izlemek, onlar için zaten huşu verici bir şeydir.

Kova ve Kariyer
Kova'lar sıra dışı beyinlere ve asi davranışlara sahip olsalar da iyi öğrencilerdir. Anlamak, çözümlemek ve öğrendikleri her şeyi "bi tık" ileri götürerek, kendilerine özgü tasarımlar yapabilmekten büyük keyif alırlar.

Bu nedenle, matematik, mühendislik, bilgisayar ve iletişim teknolojileri, mikrobiyoloji, bilgisayar destekli cerrahi gibi alanlara yatkın olabilirler.

Öte yandan yayıncılık, sinema televizyon gibi konularda da yeteneklidirler. Zira kurgulamak ve insanlığa seslenmek onlar için bir tutkudur. Akla ziyan kurgularıyla Federico Fellini, beyaz perdede Kova’ca bir dünya kurgulamanın en güzel örneğidir. Milos Forman da bir Kova’dır.

Artistlikleri bile sıra dışıdır. Asi gençlik ilahi James Dean Kova'dır. James Spader, Jack Lemmon, Laura Dern, Jeanne Morreau, Geena Davis yakışıklı ya da güzel görünmenin ötesinde, yetenekleri ile dikkati çekmiş olan Kova oyunculardır.

Şarkılarıyla başka türlü bir dünyaya duyduğu özlemi anlatmış olan Bob Marley bir Kova’dır. Neil Diamond ve Carol King de öyle.

Klasik bestecilikte çığır açmış dehasıyla Wolfgand Mozart, Kova kafasına mükemmel bir örnek teşkil eder.

Yazarlar aleminde kendi dönemlerinde sıra dışı bakış açılarıyla fark yaratmış birçok Kova vardır. Charles Dickens, Virginia Woolf, kadın hakları ve siyahlar konusunda aktivist tutumuyla bilinen Alice Walker, Anton Çehov, James Joyce, Alice Harikalar Diyarında’nın yazarı Louis Carrol, bunlara örnektir.

Refleksleri de mükemmeldir! Tenisçi McEnroe, oto yarışçısı Nikki Lauda, olimpiyat şampiyonu yüzücü Mark Spitz, ünlü futbolcu Christian Ronaldo beyin ve beden koordinasyonunu mükemmel yaptıkları için zirveye çıkmış sporculardır. Django Reinhardt ise, bu yeteneği caz gitardaki olağanüstü performansıyla ortaya koymuş bir Kova’dır.

Ne yaparlarsa kendi alanlarında çığır açarlar. Elektrik ampulünü bulan Thomas Edison bir Kova’dır. Evren hakkındaki teorileri ile engizisyon yargıçlarına meydan okuyan Galileo Galile ve evrim teorisini ortaya atan Charles Darwin de öyle.

Dünyayı değiştirmeye meraklıdırlar! Bu nedenle iş başına gelince devrimci hareketler yaparlar. Abraham Lincoln böyle bir Kova'dır. Franklin Roosewelt de, ilerici yaklaşımları ile, ABD tarihinde değişimlere imza atmış bir KOVA’dır. Fransa Başbakanı Sarkozy de bir Kova’dır. Zaman zaman tutucu politikaları olsa da, kadın seçimi oldukça sıra dışıdır.

Kova ve Sağlık
Kovalar, tuhaf hastalıklara yakalanan insanlardır. Fakat Ay'ları ve Merkürleri sert açılar almadıysa, genel sağlıkları gayet iyi olabilir.

Kramplar, tutulmalar, ani kanamalar, çarpıntı, zehirlenme, gazdan dolayı şişme gibi akut belirtilerle seyreden hastalıklara yatkınlıkları vardır. Thiamin eksikliğine bağlı olarak sinirsel gerilimler yaşamaları mümkündür.

Ekstrem durumlarda, Kova'lar beyin elektriğindeki akışla ilgili epilepsi gibi sorunlar veya beyine yeterince oksijen gitmemesine bağlı problemler de yaşamaya yatkın olabilirler.

E-vitamini, potasyum ve bioflavonoidleri yeterli derecede alabilirlerse, kılcal damarlar ve tansiyonla ilgili sorunları ya da basitçe çarpıntı ve kramp gibi problemleri daha az yaşarlar.

Kova’nın Yolu
Kova’nın yaşam yolunda öğrenmesi gereken birkaç önemli ders vardır;
En önemlisi, sürekli fırsatları görmeye ve ters gidebilecek şeylere şekil vermeye çalışırken, ihmal ettiği asıl riskin insan faktörü olduğudur. Ortalığı asıl karıştıranın, beklenmeyen yani Uranüsyen olanın insan davranışları olduğunu neredeyse daima unuturlar.

Bu yüzden kurgularında duygusal faktörlere bağlı insani sapmalar hep eksik kalır. İşlerinde ve ilişkilerinde insancıl amaçları ön plana alırlar. Ancak insanlara nasıl yaklaşırlarsa, amaçlarını daha rahat gerçekleştirebilecekleri konusunda bocalarlar.

Onlar farklı olmanın sıkıntısını yaşar ve oldukları gibi kabul görmeyi arzu ederler. Fakat insanları oldukları gibi kabul etmekte en çok zorlanan, ortalama olana nefret ve tepki duymaya en yatkın olan burç da Kova’dır.

Kova’nın insanlık için bir şey yapabilmek için, önce insanı yargılamadan sevmeyi ve insanlığın uzun yolunda bir ışık yakabilmek için, sabırla hizmet etmeyi kabul etmesi gerekir.

Evrenin sistemini anlamak ve onun mükemmelliğine yakın sistemler kurmaya çalışırken de iki şeyi ihmal ederler;
Birincisi; Bugünü yaşamayan yarına ulaşamaz! Ama Kova tasarım yaparken hep 138 yıl sonrası için mükemmel olacak şeyleri hayata geçirme için davranır. Bunları yapıyor olmanız harika bir şeydir. Ama geleceğe dönük mükemmel bir sistemin dahi, bugün ki koşullarda ekonomik, sosyal ve fiziksel olarak yaşamaya devam edebilecek niteliklere sahip olması gerekir. Yoksa hayatta kalamaz ve geleceğe ışık tutamaz.

İkincisi de; Önemli olan kurgu değil akıştır. Akışı kavrayan ve yargısızca saygı gösterebilenin kurguya ihtiyacı yoktur. Ama Kova için teslimiyet ölüm gibi bir şeydir. Kova'lar içlerinde yaşadıkları her sistemle kavgalı olmanın, varoluş amaçları olduğunu zannederler!

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki şöyle demiştir: "Dağa tırmanmak istiyorsan onunla kavga etme! Zira dağ seni daima yener." Bir tırmanışı etkileyecek tüm koşulları ve fiziksel bir varlık olarak kendi ihtiyaç ve gerçeklerini çok iyi değerlendirmeden yapılacak her çıkış planı, felaketle sonuçlanabilir.

Hayat içinde de büyük bir hamle yapmadan önce, koşulları dikkatle değerlendirmek ve akışı etkileyecek tüm faktörlerin atılacak adıma uygun olduğundan emin olmak gerekir. Yine de bu adımı attığımızda, umduğumuz sonucu elde edebileceğimizin bir garantisi yoktur!

Zira insan aklı her gün 4 milyon veriye maruz kalır ama kapasitesi ancak 2,000 tanesini değerlendirebilir. Dolayısıyla en mükemmel görünen kurgu dahi, akıştaki bilinmeyen, fark edilmeyen bileşenler nedeniyle işe yaramaz olabilir. Ya da mükemmelen sonuç vermiş gibi görünse de uzun vadede zararlı sonuçlara yol açabilir. İnsanın işi, özenli bir çaba göstermek ama sonucu yargılamamaktır.

Kaynak: junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER