› 
 › 
06.04.2017

Yengeç Burcu özellikleri

Yengeç'ler kendilerini var edebilmek için daima tanıdık ve güvenli bir ortam ararlar. Juno Yıldız Gözlemcisi Yengeç burcunun genel özelliklerini yazdı.

O biraz sessiz, biraz uzak ve her türlü çat kapı yaklaşıma kapalı görünür. Yine de halinde insanların şefkatini uyandıracak, ilgi ve özen göstermeye teşvik edecek türden bir naiflik, bir şaşkınlık, sessiz bir "beni sevin ama incitmeyin!" çağrısı vardır!

Yengeç Burcu özellikleri

Bir Yengeç’e ne yaptığını sorsan, bin tane şey söyler. Ama aslında en fazla yaptığı şey aramaktır. Neyi mi? Harikalar Diyarı’nı… Nerede? Elbette evinin tavan arasında.

Yengeç Burcu’nun yönetici gezegeni Ay ve doğal mekanı 4. evdir. Bu iki bileşeni anlamadan Yengeç’i anlamak mümkün değildir. Denir ki, 4. ev haritanın merkezidir. Başladığın yer çıkış noktan ve bu devranda dönüp geleceğin yer, o yerdir. Kökün, ana vatanın, yuvan, beslendiğin rahim, kopmayan göbek bağın, baba ocağın, ana kucağın, göklerden aşağı indiğin merdiven, etrafına ördüğün kale…

Öyle tanıdık ve öyle güvenlidir ki, Yengeç’in evcil diye bilinmesine şaşmamak lazım. Aslında fiziksel anlamda ev değildir dertleri. Fakat kendilerini var edebilmek için daima tanıdık ve güvenli bir ortam ararlar.

Yengeç’i Yengeç yapan şey ”aidiyet” hissidir.
Öz’den kopup gelmiş bir bebektir Yengeç! Ve tıpkı Ay gibi ait olduğu yerin, kopup geldiği güneşin ışığını yansıtmak ister.

Kendi başına "güçlü ve özgür" olmayı kabul etmekte zorlanır. Ve kendine bir hedef saptayıp ona doğru yürümeyi zamanla öğrenmesi gerekir. Hayat içinde, kumda yan yan yürüyen Yengeç'ler gibi herkesten biraz daha farklı yöntemlerle ilerlemesi de, egosunun üzerini sert bir kabukla kaplamaya, kendini herkesten korumaya çalışması da bu beceriksizlik hissi yüzündendir. Zaman ve mekanın getirdiği zorunluluklar ile uyum sağlamakta biraz zorluk çektikleri için de, her yere az bir şey geç kalırlar.

Yengeç sahip olduğu maddi ve manevi değerlerin kendisini yansıttığını düşünür. Bu yüzden de kendisiyle bütünleştirdiği şeylere sıkı sıkıya sarılır. Malı, parası, ismi, işi, üstü başı ve sevdikleri pek kıymetlidir. Bunları kamuya açmaktan hazzetmez ama paylaşmayı arzu ettiği kişilere gönlüne göre sunar.

Onun bir şey paylaşması, karşısındakine kıymet verdiğini gösterme biçimidir. Örneğin birilerini yemeğe davet ettiyse elinden gelenin en güzelini yapar. Hediye vermeyi de bu yüzden önemser ve vereceği her şeyi bunlar da onun değerini yansıttığı için özenle seçer.

Ama bazen bir şeyi birine almaya gidip, çok beğenirse vermeye kıyamadığı için kendine aldığı, sonra da müsriflik ettiği için kendine kızıp asıl hediye vereceği kişiye biraz ucuzundan bir seçim yaptığı da görülmemiş şey değildir. Sonuçta bakım ve ihtimamı en fazla hakkeden ne olursa olsun Yengeç’in kendisidir!

Yengeç’lerin manevi yönleri oldukça gelişkin ve ortamdaki enerji titreşimlerini hissetme kapasiteleri oldukça yüksektir. Bu nedenle iç dünyaları fırtınalı, bilinçaltları hareketli, rüyaları ikinci bir alem kadar canlı ve karar mekanizmaları daima içgüdüleri ile fazlasıyla bağlantılıdır. Düşünmek ile sezmek arasındaki farkı çoğu kez tanımlayamazlar. Bazen de sezgi ile kuruntu arasındaki farkı karıştırmaları da mümkündür. Bu da onları kırılgan, kaygılı ve aşırı savunmacı bir moda sürükleyebilir.

Yengeç kişisi iletişimde biraz ketumdur! Geveze bile olsa aslında kendine dair fazla bir şey söylememektedir. Çünkü içinden gelen sesler ile etraftan duydukları arasında daima kararsızdır! Hangi fikrinin abartılı bir varsayım, hangisinin içgörü olduğuna karar veremediği için kendisi de sıkıntı çekmektedir. Kendi içinde netlik sağlamadığı şeylere başkasının dikiz atmasından ve parmak basmasından hiç haz etmediği için de hemen kapaklarını indiriverir. İfade yeteneği konusunda kompleks sahibi olmaları mümkündür. Aklına estiği gibi konuştuğunda anlaşılmadığının farkındadır. Zaten genellikle ne kadar zeki oldukları biraz geç anlaşılan insanlardır. Ama sözel yeteneklerini disipline etmeyi başaran Yengeç’lerin iletişimlerinde güçlü bir espri anlayışı ve derinlik sergiledikleri de bilinir. Onlarla ortak bir dil ve ritm tutturabildiğiniz zaman birlikte yüzebileceğiniz sular daima çok cazip ve keyiflidir.

Geçmişlerine çok bağlıdırlar. Aile tarihlerini, yaşadıkları yerin, içinde bulundukları toplumun köklerini araştırmaktan keyif alırlar. Bu onların aidiyet ve köklenme ihtiyaçlarının bir uzantısıdır.
Yengeç tam bir anı defteri gibidir. Özellikle onlarda duygusal izler bırakmış olan insanlar ve deneyimlerle ilgili olarak, başkalarının çoktan unuttukları bazı detayları, son derece net hatırlayabilirler. Ama hoşlarına gitmeyen konuların üzerine bir örtü çekmek, sanki böyle bir şey yokmuş, geçmiş, bitmiş, hatta belki hiç yaşanmamış gibi davranmaya meyillidirler! Yine de kaçmaya çalıştıkları tüm incitici deneyimler, onlarda derin izler bırakır ve davranış modelleri aslında tam da böyle deneyimlerden korunmak arzusu üzerinde şekillenir.

Kuşkucu, araştırıcı, İkizler gibi alenen burun sokucu ve dedikoducu olmasa da çaktırmadan meraklı bir doğaları vardır. İnsan doğasının derinliklerine inip çözümlemeler yapmaktan zevk alırlar. Ama herkesi değil, sadece olumlu ya da olumsuz bir niteliği ile dikkatlerini çeken ve önemlilik sırasında yükselmeyi başaran kişileri incelerler.

Kaybetme korkuları efsanedir!
Risk almayı sevmez, beklenmedik gelişmeler karşısında esneklik göstermekte zorlanırlar. Değişim karşısındaki tepkileri genelde tamamen yok saymaktır! Belirsizliğe bir karar veya bir tutum değişikliği ile son vermek yerine arafta kalmayı yeğlerler. Ta ki, hayat onları tamamen havasız bırakana kadar…

Öte yandan, tehlikeli buldukları durumlarda deve kuşu gibi kafalarını kuma gömmek yerine, korunma güdülerini sağlıklı bir biçimde harekete geçirirlerse, mükemmel bir savunma becerisi ve risk yönetimi dehası da sergileyebilirler. Bir kum fırtınası çıktığında umutsuzca koşuşturmak ve kaybolmak yerine, bulabildiği sağlam bir örtüyü üzerine çekerek hareketsiz kalmayı, böylelikle de en zor anları olabilecek en güvenli konumda atlatmayı becerebilen kafa da saygıyı hakkeden Yengeç kafasıdır!

Yengeç, ailesine düşkündür. Onlarla kurduğu bağı kaybetmemek için elinden geleni yapar. Aile üyeleri ile geçinmekte zorlandığı durumlarda dahi bağlarını kopartmaz ve bir şekilde onlarla iç içe olduğu bir hayat sürer. Yakınına alacağı insanları aile-dışı insanları ise, titizlikle seçer! Kendilerine has bir "görüşülebilir insan" kriterleri vardır. Bu kriterin temel noktası karşısındaki kişinin "onun beklentilerine uygun ve zararsız" olmasıdır! Ve fakat uygunluk ve zararsızlık tanımlarının içeriği de zaman içinde değişim gösterebilir. Bu nedenle de Yengeç çevresindeki insanlara bazen çok sıcak, bazen de çok mesafeli hatta düşmanca davranabilir.

Yengeç, uzak ve düşmanca davranmaya başladığı zaman, mutlaka bunu haklı çıkartacak bazı saptamaları ve karşısındakine yönelik bazı suçlamaları vardır. Tutarlılık ve sadakat bekler, ama kendilerini bu kurallardan muaf tutabilirler. Ve böyle yaptıklarında daima suç sizdedir. Onları nasıl bu kadar incitmiş olduğunuzu, birden bire neden size karşı bir alay tepki geliştirdiklerini anlamayabilirsiniz. Savunma kalkanlarını indirme nedenleri, zaman içinde meydana gelen bir birikim de olabilir, an itibariyle hissettikleri kendilerine dair bir sıkıntıya ayna tutan bir karakteriniz olması da.

Girdikleri moda bahaneler bulmak konusunda bir dahidirler. Hayat istedikleri gibi gitmediğinde derin bir depresyona girerler. Fakat ilgilerini çeken bir şey gördükleri anda aynı hızla geri çıkabilirler! Bu da onlar için endişelenen insanlar açısından bazen çıldırtıcı olabilir. Böyle duygusal iniş çıkışlarında Yengeç'leri kendi hallerine bırakmak en iyisidir. Zira Yengeç üzerine gidildikçe sertleşir ve kendini kapattıkça kapatır. Onlar canları isteyince sizinle tekrar yakınlaşır, ya da daha iyisi size ihtiyaç duyduklarını sezdirecek şekilde davranıp, son adımı size bırakabilirler.

En büyük aidiyeti evlerine hissederler, o yüzden de en fazla özendikleri yer evleridir. Ev adeta onların bedenleri gibidir. İçini kendilerini bütünleyen ve yansıtan şeylerle doldurmak ve bolluk duygusunu her anlamda yaşamak isterler. Uyumak ve beslenmek onlar için çok özel ritüellerdir! Uykusunu tam alamadığında ve hoşnut olacağı bir yemek yiyerek iyice doymadığında Yengeç’ten bir hayır gelmez. Genellikle iyi yemek de yaparlar. Kadın Yengeç'ler mutfaktaki becerileriyle bilinirler. Hatta yemek yapmayı seven erkeklerin çoğunda da bir Yengeç damarı olduğu tespit edilebilir! Ama aslında bütün Yengeç'ler annelerinin elinden beslenmeyi tercih ederler.

Yengeç ve Kariyer
Yengeç, çaktırmasa da hırslıdır! Sosyal onuruna, prestijine feci önem verir. Belirli bir pozisyon elde ettiği zaman da, bunu korumak ve geliştirmek için kendine özgü yöntemlerle ama gayet agresif hedeflerin altından kalkacak bir enerjiyle çalışabilir.

İşe geliş saatleri ve çalışma zamanları açısından "biraz rahat" görünseler de, iktidarlarına sahip çıkmak konusunda son derece kararlıdırlar.

Son derece "duyarlı" bir arkadaş olarak tanıdığınız Yengeç dostunuzla bir iş yeri kurmaya kalktığınızda, pimpirikli, kuralcı, memnun edilmesi zor ve mesafeli bir hal alması sizde hayrete yol açabilir.

Yine de "sorumluluk" sözcüğü onlarda alerjik bir etki yapar. Aşırı beklenti altında kalacaklarını düşündükleri, ya da fazla kontrolcü ya da eleştirel insanlarla çalıştıkları zaman kaçacak yer aramaları ve bunun için türlü bahaneler bulmaları da mümkündür.

Yengeç’in neyi tam olarak üstlenip, neyin dışında kalmak istediği konusu hep biraz belirsiz olacak, bazı şeyleri "iyilik" olarak yapmayı önerecek ama asla tamamen sorumlu tutulmayı istemeyecektir. Fakat her şeyin nasıl daha iyi yapılabileceği konusunda mutlaka bir fikri olacaktır.

Yengeç’in en yaratıcı olduğu konulardan biri başkalarının kaynaklarını değerlendirmektir. Çok sağduyulu ve yaratıcı yatırımcılar olabilirler. Bankacılık, sigortacılık gibi sektörlerde kendilerine kariyer yapmaları mümkündür. Emlak spekülasyonu konusunda da çok yeteneklidirler. Tarih, özellikle din ve sanat tarihi, mitoloji, gibi konularda eğitim almayı ya da zevk için ilgilenmeyi isteyebilirler.

İçe dönük düşünce yapıları onları her çeşit bilimsel araştırmaya uygun hale getirir. Bilgisayar teknolojisinin altyapısını oluşturan teoremleri geliştiren matematikçi Alan Turing bir Yengeç’tir. Sıra dışı buluşlarıyla günümüzde bile gündem oluşturan Nicholai Tesla da öyle.

Elbette her zaman bir lokanta açıp işletebilir, ya da bir butik otel çalıştırabilirler. Anaokulu öğretmenliği de onların çocuklarla son derece iyi anlaşmalarını sağlayan muzip ve doğalarına son derece uygun bir iştir. Bir Yengeç olan Walt Disney çocuklara yönelik çizgi filmleri bir endüstriye dönüştürmüştür.

Tıp ve şifa konusu Yengeç için daima cazip bir alandır. Bağışıklık sistemi konusundaki araştırmalarıyla tanınan Michael Bishop bir Yengeç’tir. Doktor olduğu kadar, tıp konusunda akademik araştırmalar yapan ve koruyucu hekimlik üzerinde çalışan bir çok Yengeç vardır.

Yazar ve düşünürler arasında, "Gerçekten Yengeç miymiş?" dedirtecek, Ernest Hemingway, Jan Jacques Rousseau gibi, feci maskülen görünümlü kişilikler vardır. Ancak, hassas ve melankolik Kafka’nın, klostrofobik kurgularıyla hepimizi hala düşündüren Geroge Orwell’in Yengeç olmaları insana pek mantıklı gelir.

Aidiyet duyguları güçlü ve vatansever insanlar oldukları için bulundukları ülkeye sahip çıkan ve sorumluluk almayı isteyen Yengeç'ler vardır. Angela Merkel, Avrupa Topluluğuna liderlik etmekle birlikte, ana vatanının çıkarlarını korumaya almaya çalışan ve risk almayı sevmeyen bir politikacıdır. George Bush da, korumacı politikalarıyla bilinen bir Başkan’dır. Julius Caesar’ın ve Büyük İskender’in de Yengeç oldukları bilinir. Ama Yengeç'ler daha çok ezilen insanların hakları konusunda parlarlar. Nelson Mandela, Prenses Diana, Eleanor Roosevelt, bu alanda çok güzel örneklerdir.  Çocuk hakları konusunda çaba gösteren bir çok aktivist de Yengeç’tir. Dalai Lama da bir Yengeç’tir!

Milyonlarını sayamayan ve koyacak yer bulamayan Rockerfeller da öyle…

Yengeç'ler, ay gibi yansıtıcı kişilikler olduklarından oyunculuk onlar için daima karşı konulmaz bir meydan okuma ve cazibe alanıdır. Beyaz perde,  Sylvester Stallone, Tom Cruise, Robin Williams, Vin Diesel, Daniel Radcliffe, Woody Harrelson, John Cussack, William Dafoe, Mel Brooks, Tom Hanks, Liv Tyler, Lindsay Lohan, Türkan Şoray, gibi bir çok Yengeç ünlüsünü fazlasıyla sevmiştir.

Yengeç ve Sağlık
Bazen kimsenin onlara dokunmaması için bir ek kabuk haline getirdikleri depresyon eğilimini "sağlık sorunu" olarak almazsak, Yengeç’lerin en fazla dikkat etmeleri gereken bölgeleri mideleridir. Kendilerini ifade edemedikleri, kızgınlıklarını bastırdıkları zaman gastrit ve özellikle boğaz bölgesini de etkileyen reflü gibi sorunlar yaşayabilirler.

Cinsel enerjilerini olumlu yönde kullanamadıklarında ise en fazla rahim ve yumurtalık bölgesinde rahatsızlıkları olur.

Üretken olamamak, bir işe yaramadıklarını düşünmek, kendilerini anlamsız hissetmek, günlük rutinlerinden hoşnutsuz olmak gibi süreçlerde ise, yemek yemeyi abartır, kilo alır ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak kolesterol, damar tıkanıklığı benzeri sorunlara yatkın hale gelebilirler.

Yengeç’in Yolu
Yengeç, insanları zorlayan geçitlerin bulunduğunu anladığında önce içine kapanır. Tekrar açılmaya karar verdiğinde ise meleğini susturup, şeytanını fazlasıyla cesaretlendirmeye, bencil, tüketici, prensipsiz ve sorumsuz davranmaya meyledebilir. Bu "düşmüş melek sendromunu" atlatmak için bir hayli olumsuz deneyim geçirmesi ve kendiyle zorlu yüzleşmeler yaşaması gerekebilir.

İç disiplin ve öz saygı problemlerini halledemedikleri sürece, etik açıdan zaaflı davranmaya yatkın olabilirler.

Öte yandan, kendini yeniden keşfetmeye ve özüne dönmeye karar veren Yengeç’lerin çok farklı bir bilgelik sergilediklerini, sevecenlik ve sessiz bir olgunluk karışımı "çelebi" bir duruş benimsediklerini görebilirsiniz.

Bu dünyaya güven duyamamanın oluşturduğu tüm yan etkiler, yaratan’ın sevgisiyle kuşatılmış ve her daim korunma altında olduğuna inanabildiği zaman ortadan kalkar.

O zaman Yengeç var olma ve beslenebilme korkusunu bir yana bırakıp var eden ve beslenen bir insan olma cesaretini içinde bulur. Bu Yengeç için eşsiz bir doyum kaynağı olacaktır.

Kör ve sağır olarak doğmasına olmasına karşın, gazeteci-yazar ve öğretmen kimliği ile kendini tüm dünyaya kabul ettiren ve kendisi gibi engelleri olan nice insana örnek olan Helen Keller böyle bir Yengeç’tir!

Yolun sonunda her Yengeç’in öğrenmesi gereken şey, ev dediği yerin kalbi olduğudur! Yolunu kaybetmemek için ruhsal aidiyeti’nden başkaca bir göbek bağına ihtiyacı olmadığını, kendine dürüst kaldığı ve iç sesine kulak verdiği zaman cenneti tavan arasında değil hayatın tam ortasında bulabildiğini huzur içinde keşfedecektir…

Kaynak: junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER