› 
 › 
Junoastrology.com 22.12.2015

25 Aralık'ta Yengeç Burcu'ndaki Dolunay'ın etkileri

Bu Dolunay'da daha özgür olmak isteyebilirsiniz. Juno Yıldız Gözlemcisi, 25 Aralık 2015 tarihinde Yengeç Burcu'nda gerçekleşecek Dolunay'ı yorumladı.

25 Aralık 2015 günü, İstanbul’a göre saat 13:11 itibariyle yılın son Dolunay’ı tam halini alacak.

25 Aralık'ta Yengeç Burcu'ndaki Dolunay'ın etkileri

Yengeç Burcu, güvenlik ihtiyacımız ve aidiyet duygularımızı temsil eder. Sahip çıkma eğilimimiz ve sahip çıkılma ihtiyacımız bu Dolunay’da oldukça yüksek seviyede seyredebilir.

Ayrıca Dolunay dediğimiz Güneş-Ay Karşıtlığı, 3. ve 9. evler arasında seyrettiğine göre, düşüncelerimiz, inançlarımız ve davranışlarımız arasındaki dengeyi kurmaya çalışacağımız, kendimizi ifade edip hakkımızı aramakla ilgili sorunlarımıza odaklanacağımız bir zaman dilimi olabilir.
 

Nasıl etkileneceğiz?

Sosyal zeminde, düşünce, ifade ve hareket özgürlüğü ile ulusal güvenlik arasındaki dengenin kurulması gibi konular gündeme gelebilir. Kişisel düzlemde ise, bir yandan yepyeni bir şeyler yapmak, içimizden geldiği gibi konuşup davranmak, özgürlüğümüzü ilan etmek isteyebilir, bir yandan da bunu yapmamızın önündeki, kendimizin ya da başkalarının koyduğu engellerle uğraşabiliriz.

İnsanın arzuları sonsuzdur. Ancak hemen herkes aidiyet hissettiği kişileri ve bağlantıları zedelememek için eğilimlerini ve arzularını dengelemeye çalışır. Denge iyidir. Ancak bazen eğilimlerimizi dengelemek adına kendimizi fazla baskı altına alırız. Başkalarının koyduğu sınırları vazgeçilmez kabul eder, kendimizi rahatsız bir çerçeveye sokmak pahasına ilişkiyi ayakta tutmaya çalışırız. Bazen de kendimizi tutmamız gereken yerde, özgürlüklerimize ya da ihtiraslarımıza sınır çekmeyi reddeder, başkalarına haksızlık etmek, onları yok saymak boyutunda rahat ve sorumsuz davranabiliriz. Bu nedenle de çok kıymet verdiğimiz bazı bağlar zedelenebilir.


Bu Dolunay'da neler açığa çıkıyor?

Özgürlük ve bağımlılık kavramları çerçevesinde yaşadığımız sorunlar, bu Dolunay’da açığa çıkabilir.

Aşırı bir tutku ile insanların, ilişkilerin, olayların üzerine gidebilir, ya da birilerinin hayırı kabul etmeyen bir kararlılıkla üzerimize geldiğini ve varlık sınırlarımızı ihlal ettiğini deneyimleyebiliriz. Böylesi bir çatışmanın tepeye tırmandığı noktada, kendimizden kaçmak ve sorumluluğu karşımızdakine yıkmak yerine, bizi çatışmada tutanın ne olduğuna çok dikkatle bakmak gerekir!
 

Dolunay bize neler düşündürecek?

"İnsanı terk etme. Onun kötülüğünü terk et!" demiş Tao Te Ching. Yengeç Dolunay’ı bize korunma ve korumanın gerçek anlamı hakkında düşünmeye teşvik edecek.

İnsan hep başkalarının tercihleri ve sınırları ile kavga halindedir. Oysa asıl kavgası kendisiyledir.
Aslında kendimizi başkalarından korumak yerine kendimizden korumamız gerekir. Zira ilişkilerde hep istemediğimiz ödünler veriyor veya aşırı talepler sergiliyorsak, bunun nedeni iç ayarımızın bozuk olması olabilir.

Karşımızdakiler bize istediğimiz anlayışı, alanı, özgürlüğü, ihtiyaç duyduğumuz tepkiyi, desteği, saygıyı veya ilgiyi vermiyorlarsa, kendimizi o ilişkilerin içinde güvende ve rahat hissetmiyorsak, bunun karşımızdakinden kaynaklanan ve mutlaka bizim tarafımızdan anlaşılıp çözümlenmesi gerekmeyen bir sebebi vardır. İnsanların tercihleri ve tavırları bizim kontrol alanımızın dışındadır. Biz sadece ve sadece kendimizi sorgulayıp, kendi tavırlarımızı kontrol edebiliriz.

Bizi aşırı zorlayan durumlarda dönüp kendimize soracağımız soru "benim için asıl değerli olan ve korunması gereken ne?" olmalı. Bu soruya verdiğimiz cevap ne ise, onu korumak bir başkasının değil öncelikle bizim görevimizdir. Bizim için değerli olanlar söz konusu olduğunda, diğer insanlarla ve hatta kendi eğilim ve arzularımızla aramızdaki en önemli konu sınır ve mesafe ayarı olabiliyor.

İnsanlarla ilişkilerimizde onları anlayabileceğimiz ve kendimizi anlatabileceğimiz yakınlıkta olmakta, anlaşılamadığımız noktada ise kendimizde kalabileceğimiz, zarar verip zarar görmeden var olabileceğimiz bir mesafede durmakta daima yarar var! Baskıcı, zorlayıcı ya da tatminkar olmayan ilişkilere duyduğumuz garip bağımlılıktan özgür kaldığımızda kendimizi tanırız.

junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER