› 
 › 
Junoastrology.com 29.11.2016

Yeni kararlar almadan önce iyi düşünün!

Yeni bir adım atarken dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Juno, Yay burcunda gerçekleşen Yeniay'ın burçlara etkilerini yazdı.

29 Kasım 2016 günü, İstanbul’a göre saat 15.17 itibariyle, Yeniay adını verdiğimiz Güneş&Ay Kavuşumu tam halini alacak.

Yeni kararlar almadan önce iyi düşünün

Bu sempatik ve kafa karıştırıcı oluşumun meali şok ve ardından gelen uyanış! İşte Yeniay’ın hepimize yapacağı bu olacak.

Politik ve sosyal düzlemde;
  • Meclisten çıkacak yeni kanun hükmünde kararnameler ülkenin gündemine oturabilir. Parlamenter sistemin yapısında dönüşüme yol açacak adımlara hız verilebilir.
  • Diplomatik çevrelerde beklenmedik gelişmeler yaşanması mümkündür. Uluslararası finansal ve askeri iş birlikleri konusunda da dönüştürücü rüzgarlar esebilir.
  • Bankalar ve finans sistemiyle ilgili etkili kararlar alınması söz konusu olabilir.
  • Darbe girişimi hakkında ve şaşırtıcı yeni bilgiler açığa çıkabilir!
  • Kadınlara yönelik şiddet konusunu gündeme taşıyacak olaylar meydana gelebilir.
  • Bazı sanat dallarına ve sanatçılara yönelik kararlar ve buna mukabil tepkiler ortaya çıkabilir.
 

Değişim zamanı

Bireysel düzlemde ise bu Yeniay her birimizin kendimize ve etrafımıza dair algımızda çarpıcı bir değişikliğe yol açacak! Haklı görünen nedenlerle haksız, anlamsız veya zarar verici adımlar atmamaya çok dikkat etmek gereken bir zamandayız. Ön kabullerimizin, yargılarımızın, beklentilerimizin, varsayımlarımızın, hiç aklımıza gelmeyen bir gelişme sayesinde dönüştüğüne şahit olabiliriz. Biz bir konuda topyekun harekete geçmişken, karşımıza çıkan yeni olasılıklar, insanlar, bilgiler, üzerine gittiğimiz konuya bambaşka bir gözle bakmak için zorlayabilirler.

Vesileler görünürde iyi ya da kötü olabilir… Ama sonuçta farkına vardığımız gerçek, hem şaşırtıcı hem de boyut atlatıcı olacak! Ve sonuçta bakış açımızda radikal bir değişim olduğu için, planlarımız, tutumlarımız, yönümüz değişime uğrayacak.

Hayatın akışı üzerinde kontrol sahibi olduğumuzu düşündüğümüz noktalarda, hiç de öyle bir kontrolümüz olmadığını, ama bunun da sandığımız kadar kötü olmadığını, hatta zorlayıp çekiştirerek ya da kendimizi kapatarak her şeyi zor hale getirenin biz olduğumuzu fark edebiliriz.
 

Bu Yeniay'da kendimize neler soralım?

Yeniay ile birlikte hemen yeni başlangıçlar yapılması tavsiye edilmez! Zira enerji gergin ve belirsiz olacaktır. Ancak Yeniay’ın iki gün sonrasında, Yeniay ile birlikte kazandığımız farkındalıkları, karar ve aksiyona dönüştürmemiz uygun olacaktır. Şaşkınlık ve yeni oluşan idrak ile birlikte, çok radikal kararlar almadan önce yine iyi düşünmemiz yerinde olur. Zira şaşırtıcı ve dönüştürücü gelişmelerin ardında da yine yanıltıcı veya manipulatif bir boyut olabilir!

Bir uçtan diğerine çok hızla savrulmak yerine, optimal bir tutum geliştirmeyi başarabilmek için kendimize şu soruları sormamız yerinde olur;
  • Hayatımda ilerleme sağlayamadığım alanlar hangileri? Neden bu kadar tıkanmış durumdayım?
  • Hangi konularda uzlaşmaz ya da saplantılı davranıyorum?
  • Ön yargılarıma neden bu kadar sıkı tutunuyorum?
  • Eğer ön kabullerim, hayatın akışından ve gerçekten uzağa düşüyorsa, beni hayattan koruyabilirler mi?
  • İleri adım atabilmek için hangi konularda bakış açımı değiştirmem ve yeni işbirliklerine açık olmam yerinde olur?
  • Karşıma çıkacak fırsatları değerlendirebilmek için yıkmam gereken duvarlar neler?
  • Hangi konularda yanılgı içinde olduğumu fark etmem gerekiyor?
  • Bir çıkmazı çözüme kavuşturmak için seçtiğim yol, beni bir başka soruna sürükleyebilir mi?
  • Eğer değişim kaçınılmaz ise, yeni çizdiğim yönde güvenli adımlarla ilerlemek için nelere dikkat etmem yerinde olur?

Bazen duvarlar bize güvenilir gelir. Ancak duvarların içinde yeterince hava, su ve besin bulamıyorsak, eğer güvenli görünen yaşam alanı bizim için artık gelişmeyi imkansız hale getirmeye başlamışsa, bir cesaret gösterip, yeni ufuklara bakmanın da zamanı gelmiştir.

Yeniay'ı yöneten Yay burcunun en iyi yaptığı şey, güvende olmak için yeni olasılıklara açık kalmaktır! Bazen düşünmesi bile ödümüzü kopartan olasılıklar, bizim için umulmadık gelişmelere vesile olabilirler… Yine de gaza gelerek değil, sağlam adımlar atarak ilerlemek en doğrusu olacaktır. Duvarları yıkmak çıldırıp dağılmayı ve etrafı da dağıtmayı gerektirmez. Sadece yol haritamızı güncellemeyi gerektirir! Aman zarar görmeyeyim ya da aman iyi bir şey yapayım derken, hedefimizin sapmasına neden olacak yanılgılara da düşmeyelim. Zira, duvarın öbür tarafına geçtiğimizde ya da yepyeni bir başlangıç yaptığımızda, her şeyin güllük gülistanlık olmasını ummak yanıltıcı olabilir. Gerekli ve kaçınılmaz ise yönümüzde bir değişiklik yaparız. Ama yeni girdiğimiz yolda da, yürüyen yine biz olacağız. Yani adımları atan, kararları alan ve uygulayan kafa bizim kafa olduğu müddetçe her yeni yolu çıkmaza dönüştürmek mümkündür!

Zaaf boyutuna gelmiş bir katılığı aşmaya çalışırken, zaaf boyutunda "naif" ya da bel kemiksizlik sayılacak kadar esnek ve şuursuz olmamak gerekir. Yoksa Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da söz konusu olabilir…

Burç ve Yükselen Burç için yorumlara gelince… Biraz cesaret ve gayret ile yapıcı bir sentez ortaya çıkartabilirsiniz.

Koç veya Yükselen Koç
Yeniay yolculuk ya da eğitim planlarınızda ya da hayatınızı şekillendirmek için kullandığınız bakış açısında belirgin değişikliklere yol açabilir! Eğer bir yer değişikliği planlıyorsanız, bunun için de arzulu hissettiğiniz bir zaman olabilir. Tavsiyem, heves ettiğiniz yer ve yönü iyice araştırarak tayin edin. Durun bir yere gitmeyin demiyorum ama yanlış beklentilerle hareket etmeyin. İş ve hayat ortaklıklarınız konusunda da bazı kararlar almanız kaçınılmaz olacak. Özellikle maddi anlamda sizi etkileyecek işbirlikleri için yeni adımlar atabilir ya da size zarar veren / verecek anlaşmaları sonlandırabilirsiniz. Duygusal bağlar konusunda ise, ilişkinin değeri ya da ilişkide size verilen değeri sorgulamak isteyebilirsiniz. Konu ne olursa olsun, yanıldığınızı kabul etmekten de, ileriye dönük olarak yanılma ihtimalinizi dikkate almaktan da korkmayın. Kimsenin sizi manipüle etmesine meydan vermeyin. Zeki ve çevik olurken, akıllı ve dikkatli de olun.

Boğa veya Yükselen Boğa
Yeniay sizi epey şaşırtacak ve ayağınızın altındaki zemin hafiften sallanacak desem yeridir! Bu süreç sizin için olmadığını idrak ve kabul etme zamanı! Suçlu göreceğiniz kişiler olabilir ama son tahlilde kararları vermiş olan sizsiniz ve "yanıltılmış olma" bahanesi, sizi bu durumdan kurtarmayacaktır. İyisi mi siz ne kendinizi kurban edin, ne de başkalarını… Sadece artık değişmeniz gerektiğini, siz değişmedikçe hayatınızın da bir milim değişmeyeceğini kabul edin. Bu Yeniay, bazı zorlukları arkada bırakmak için, bazı yüklerden de kurtulmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Tamam yapın ama yükleri attıktan sonra, yerine yenilerini almaya kalkmayın. Taşınmak gibi niyetleriniz, satış ve kira sözleşmeleri yapmak, kredi almak, yeni kazanç kapıları açmak için yatırım yapmak gibi bir takım arzularınız varsa, muhataplarınız ve birlikte iş yapacağınız insanlar ile birbirinizi iyi anladığınızdan ve karşılıklı taahhütlerinizi yerine getirebilir durumda olduğunuzdan çok emin olun.

İkizler veya Yükselen İkizler
Yeniay sizde yeni anlaşmalar yapmak, uzun vadeli maddi veya duygusal beraberlikler kurmak için heves yaratabilir! Ancak bu adımı atmadan üç beş kere daha önce bu konuda yaptığınız hataları düşünün, sonra da yeni adımlar atarken bunları dikkate alın derim. Fırsat sandıklarınızın altında da tehdit olarak gördüklerinizin altında da, umduğunuzdan farklı şeylerin olması mümkün! Kaygılarınızı makul seviyede tutun ve denize düşen yılana sarılır demeyin. Kurtuluş umudunuzu neye bağladığınıza dikkat edin. Eğer hemen karar vermek zorunda değilseniz, erteleyin. Eğer karar vermeniz şart ise, o zaman karşınızdaki kişilerin gerçekte kim olduğunu ve sundukları şartları iyi anladığınızdan emin olun. Aldandığınızı, yanlış bir seçim yapmış olduğunuzu görüyorsanız da, hatada ısrar etmeyin. Bağlanmak, işbirliği yapmak, yol birliği yapmak, her iki tarafa da yükümlülük getirir. Size bir şey olmayacak nasıl olsa diye aklınıza estiği gibi davranmadan önce karşınızdakine de zarar verip vermeyeceğinizi iyice düşünün.

Yengeç veya Yükselen Yengeç
Yeniay'da yaşama ve çalışma koşullarınızı değiştirmek için planlar yapmak isteyebilirsiniz. Konfor alanınızdan çıkmak, günlük rutininizi ve bedeninizle ilişkinizi yeniden yapılandırmak gereği ortaya çıkabilir. Eğer sağlık sorunlarınız varsa, buları göz ardı etmeyin. Ancak çözümü için bulacağınız yöntemleri de dikkatle seçin! Aynı şekilde hayat koşullarınızdan hoşnut değilseniz, yeni bir düzene geçmek istiyorsanız, bunu planlayın ama ürettiğiniz çözümün size beklediğiniz huzuru vereceğinden de emin olmaya çalışın. Memnuniyetsizliğinizi veya kaygılarınızı gidermek için seçeceğiniz yöntemler sizi daha büyük bir belirsizliğe sürüklemesin… Yengeçlerin iş veya hayat arkadaşları ile ilişkilerinde de yoğun bir baskı altında hissetmeleri ve yaşam biçimlerinin eşleri ya da ortaklarının iradesi ile değişmesine şahit olmaları mümkün. Eğer huzurunuzu veya alışkanlıklarınızı değiştirme kararı alacaksanız, lütfen kendinize "bu gerekli mi?" ve "bunun alternatifi gerçekten şu mu olmalı?" diye sorun.

Aslan veya Yükselen Aslan
Yeniay'da önünüze sizi heyecanlandıran, topa girip gol atmak için kıvrandıran şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bu uyarıcı gelişmeler doğrultusunda, yepyeni kararlar almanız, çılgın heveslere kapılarak, sizi nereye götüreceği belli olmayan bir aşkın ya da bir projenin peşine takılma eğilimi göstermeniz mümkün! "Al gönlümü diyar diyar sürükle" diyecek bir şey bulmak için öleceksiniz. Ama dikkat edin, fazla kabartma tozu koymak da, kekin aşırı kabarıp sonra da içe çökmesine neden olur. Bir süre sonra o kadar da büyütecek bir şey olmadığını fark edip hayal kırıklığına düşmeden, beklentilerinizi gerçeğe yakınlaştırın. Fırsatı kaçırmamak gayretiyle, boşa enerji harcamayın. Bırakın hayat doğal akışında gitsin ve siz ne küreklere fazla asılın, ne de kumandayı başkasına verin. Çocuklarınızla ilgili kararları da iyi düşünerek alın.

Başak veya Yükselen Başak
Yeniay'da aile düzeninizin devamlılığı, özel yaşamınızın huzuru, ya da kişisel güvenliğiniz sizin için en öncelikli konu olabilir. Bu amaçla, yeni düzenlemeler yapmaya, iyileştirici önlemler almaya niyet edebilirsiniz. İş ya da yaşam mekanınızı daha konforlu hale getirmek için bazı yenilikler yapmayı isteyebilirsiniz. Ancak yapacağınız planlarda gözardı ettiğiniz zayıf halkaların olup olmadığına dikkat edin. Planlarınızı anlamsız hale getirebilecek beklenmedik gelişmelerle de karşılaşabilirsiniz. Yani siz tam daha iyi koşullar oluşturmak için bazı hazırlıklara kalkışmış, kaynaklarınızı ya da adımlarınızı buna göre düzenlemişken, düşündüğünüz geçişin çok da anlamlı olmayacağını gösteren kontrolünüz dışında olaylar cereyan edebilir. İyisi mi, arkanızda kapılar kapatmak için de, yeni kapılar açmak için de çok fazla acele etmeyin! Plan yapın ama bir yandan bırakın koşullar biraz demlensin.

Terazi veya Yükselen Terazi
Yeniay'da yeni adımlar atmaya en hevesli görünecek burç belki de sizsiniz! İlişkilerinizi geliştirmek, kapsama alanınızı geliştirmek, daha çok bilinmek ve sesinizi duyurmak için istekli olacaksınız. Lakin, attığınız taşın ürküttüğü kurbağaya değip değmeyeceğini iyi hesaplayın! Yapacağınız görüşmelerde, yolculuklarda, iş anlaşmalarında, yazacağınız yazılar, vereceğiniz mesajlarda, uygun sözcükleri kullanmaya ve duyduklarınızı da iyi anlamaya dikkat edin. Beklentiyi karşılamak, fırsatı kucaklamak isterken yanlış adım atma, ya da acele harekete geçmiş olma ihtimaliniz var. Siz hamle yapacakken, kurduğunuz bir iletişim ummadığınız bir yere evrilebilir. Yakınınızdaki insanlar, kardeş veya akrabalar ile ilişkilerinizde de gerilim olmaması için, söylenenleri iyi dinleyin, yapılanları iyi gözleyin. Siz de ne yaptığınızı bilerek konuşun ve hareket edin. Eğer bir yerden red cevabı alırsanız da, fazla üzülmeyin. Belki de geri çevrileceğiniz kapı size daha iyi bir fırsat için yer açıyor olabilir.

Akrep veya Yükselen Akrep
Yeniay'da odağınız gelirlerinizi arttırmak ya da yeteneklerinizi size daha fazla başarı ve prestij sağlayacak şekilde kullanmak olacak! Karşınıza bu konuda fırsat gibi görünen şeyler de çıkabilir. Ancak her neyi hedef seçecekseniz, bunun önemsenmeye layık olup olmadığına dikkat edin. Kendi yetenekleriniz, sunmaya hazır olduğunuz hizmetler ile, hedeflediğiniz konum veya görmek istediğiniz değer arasında uyum olup olmadığını da iyi kontrol edin. Sonu gelmeyecek ya da sizin sonuna kadar gitmek istemeyeceğiniz işlere girmeyin. Paranızı, yeteneklerinizi, zamanınızı çarçur etmemeye dikkat edin. Beklentilerinizin karşılanacağından emin olmadığınız durumlarda, yatırım yapmayın ya da söz vermeyin. Eğer ille de saygınlık kazanmak, göze girmek, seçilmek istediğiniz bir durumla karşı karşıya kaldıysanız ve umduğunuz değeri ya da onayı alamadıysanız, üzülmeyin! Sonradan bu topa girmemenin daha iyi olduğu anlayıp sevineceğiniz günler gelebilir.

Yay veya Yükselen Yay
Yeniay'da en büyük heyecanı yaşayacak olan elbette sizsiniz. Sanki bir dönüm noktasına gelmiş de ne yöne gideceğinizi tam bilemiyor gibi hissetmeniz pek mümkün… Zaten bana sorarsanız da, çok dikkatli olsanız iyi edersiniz. Sonradan değmeyeceğini fark ettiğiniz ya da bedelini ödemekte zorlanacağınız bir yatırıma gidebilirsiniz. Önünüze çıkan fırsatın size ne getirip ne götüreceğini çok iyi hesap edin. Bir yatırım yapmadan, bir şey satmadan ya da bir kredi almadan çok iyi düşünün. Kelepire kapattım derken, yöneldiğiniz fırsatın hesaba katmadığınız bir sorunu olduğunu fark edebilirsiniz. Bu yüzden gelişeyim derken paranızı çarçur etmemeye çok dikkat edin. Acele etmezseniz, bu sorunu tespit edip, fırsata gereken önemi vermeniz, yatırımınızı ona göre yapmanız da mümkün! Ya da daha iyi bir teklif, daha gelişmeye açık bir işbirliği önerisi ile de karşılaşabilirsiniz. Bu Yeniay'da yapmanız gereken asıl değişim, duruşunuz ya da bakışınız olabilir.

Oğlak veya Yükselen Oğlak
Yeniay'da eski sorunlar, ihmal ettiğiniz işler, görmezden geldiğiniz problemler ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Aslında siz iş hayatınızla ilgili bir sıçrama yapmak, kariyerinizi bir adım öteye taşımak istiyorsunuz. Ama beklenmedik gelişmeler elinizi kolunuzu bağlıyor olabilir. Zira Ay yeni, ama sizin enerjiniz yeni bir şeye başlamadan önce, eksik kalanı bitirme, tamamlama enerjisi. Ön plana çıkmadan önce, tavan aranızı temizlemeniz gereken bir dönemdesiniz. Sakin olmanız, izlemede kalmanız, borçlarınızı kapatmanız, hizmetlerinizi tamamlamanız, zorlu bir sürecin son aşamalarını sabırla sona erdirmeniz gerekiyor. Bu evreyi de atlattıktan sonra, uçmaya başlayacaksınız. Ama şimdi yapmanız gerekenlerden kaçmayın. Ya da neden ileri adım atamıyorum diye çöküş yaşamayın. Bu Yeniay'da yapmanız gereken değişim, dışarıda değil içeride olabilir.

Kova veya Yükselen Kova
Yeniay'da enerjinizin hayli yüksek olduğunu, hatta yeni başlangıçlar yapmak için yerinizde duramaz bir kıvama geldiğinizi fark edebilirsiniz. Rüzgarı kanatlarınızın altına aldığınızı, yeni planlar yapıp büyük açılımlar elde etmek için sıranızın geldiğinizi düşünebilirsiniz. Ve karşınıza da bununla ilgili fırsatlar çıkacaktır. Ancak açma riskini almadan önce, hediye paketinin içinde bomba olup olmadığını iyice düşünün. Sonu getirilemeyecek bir şeye kalkışmayın. Önünü arkasını iyice değerlendirmeden, hiç bir işe girmeyin. Hiç bir sosyal faaliyete, cemiyete, organizasyona gözleriniz kapalı dalmayın. Etrafınızdaki insanların niyetlerinin başta düşündüğünüz gibi olmadığını fark edebilirsiniz. Bu içinize kapanıp kalın demek değil. Ama hayal kırıklığına uğramamak için, umut ettiğiniz şeyle karşı karşıya olmama ihtimalinizi dikkate alın ve uygun beklentilerle adım attığınızdan emin olun. Yani bu Yeniay'da yapmanız gereken değişim, beklentileriniz ve umutlarınızla ilgili olabilir.

Balık veya Yükselen Balık
Yeniay sizi en fazla iş, kariyer ve sorumluluklarınız açısından etkileyecek gibi duruyor… Yapmakta olduğunuz işin, üzerinize aldığınız sorumluluğun sürdürülebilir olup olmadığından endişe edebilirsiniz. Beklediğiniz verimi alamadığınız bir pozisyonda kaldığınızı, ileri hareket etmenize imkan vermeyen bir işi kabul ettiğinizi düşünebilirsiniz. Biraz bekleyin! Sürpriz bir açılma yaşanabilir. Ya da bu süreçte başka bir fırsat ile karşılaşıp yeni bir rüzgar yakalayabilirsiniz. Hizmetlerinizin, emeklerinizin karşılığını umduğunuz değil, ummadığınız yerden alacağınız bir dönemdesiniz. Bu Yeniay'da en değişik şaşkınlık hali balığın şaşkınlığı olacak. Ama zaten Balıkların her işi öyle değil midir? Siz herkes için en net olan durumlardan eli boş, en belirsiz olan durumlardan kazançlı çıkmaz mısınız? Şimdilik sadece üzerinize düşeni yapın… Ve koşulların sizin önünüze sürprizleri getirmesini bekleyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER